ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

17 Οκτ 2009

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!

Χθες βράδυ την ώρα που επέστρεφα από τη δουλειά έψαχνα να βρω κάτι στο ραδιόφωνο να μου κρατήσει συντροφιά.
Έπεσα λοιπόν, πάνω σε έναν τύπο που έκανε παράπονα γιατί οι στρατιωτικοί βγαίνουμε στη σύνταξη στα 35 χρόνια υπηρεσίας. Και επίσης έλεγε, ότι έχουμε χίλια προνόμια. Και μετά η εκπομπή τελείωσε. Κρίμα που δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω ποια είναι τα προνόμιά μας!

Είμαι 25 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις. Φέρω το βαθμό του αντισμηνάρχου. Που στο διάολο είναι αυτά τα προνόμια γιατί παρότι κατάγομαι από οικογένεια ενστόλων, προνόμια δεν είδαμε!

Είμαστε σε θέση να συνταξιοδοτηθούμε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας. Είναι γεγονός (μέχρι τη στιγμή που μιλάμε), γιατί κάτι ακούγεται ότι θα παίρνουμε πλέον σύνταξη στα 65!!!
Μπαίνουμε στη σχολή στα 18, δουλεύουμε μετά από έξι μήνες τα πρωινά και τα απογεύματα κάνουμε τα μαθήματα στα οποία δίνουμε εξετάσεις. Δεν υπάρχει αξιωματικός που να μην τέλειωσε τη σχολή στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε πέρα από τη δουλειά την οποία μαθαίνουμε τα απογεύματα, σκοπιές, αγγαρείες και εργασίες που όλοι οι επιστήμονες σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα κάνουν μετά τη διάρκεια της σχολής τους.
Πολλοί αξιωματικοί, φοιτήσαμε παράλληλα με την εργασία μας σε άλλα πανεπιστήμια για την απόκτηση και άλλων τίτλων χωρίς να έχουμε άδεια από την υπηρεσία με αποτέλεσμα, να κάνουμε συνεχώς υπηρεσίες προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι τις ώρες που έχει το πανεπιστήμιο υποχρεωτικές παρακολουθήσεις ή εργαστήρια. Με την απόκτηση του νέου πτυχίου, δεν έχουμε επιπλέον απολαβές. Το κάνουμε για το κέφι μας.

Έχουμε μεταθέσεις. Κάθε δυο, το πολύ τρία χρόνια, έχουμε να πακετάρουμε, να αφήσουμε σπίτι που μερικές φορές είναι ιδιόκτητο, φίλους, οικογένεια και να πάμε οπουδήποτε στην Ελλάδα. Άντε ψάξε σπίτι που τώρα θα πληρώνεις ενοίκιο και το δάνειο για το σπίτι που αγόρασες τρέχει, άντε βρες σχολείο για τα παιδιά, άντε μείνε μόνος σου χωρίς φίλους στην Καστοριά, την Κομοτηνή, την Πρέβεζα, την Καλαμάτα την Κω, τη Λήμνο ή τη Σάμο και πάει λέγοντας. Το αν εσύ ή τα παιδιά σου έχετε πρόβλημα με άσθμα ή αλλεργίες, δεν υπολογίζεται στο που θα πας. Ούτε αν έχεις δυο παιδιά που στα κρατάει η μάνα ή η πεθερά και τώρα θα πρέπει να βρεις μια άγνωστη γυναίκα που δεν ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια της και θα την πληρώνεις και από πάνω! Χώρια που οι ντόπιοι το έχουν δει επιχείρηση και τα σπίτια που νοικιάζουν έχουν τιμές Κολωνακίου!

Έχουμε, είπε ο κύριος στο ραδιόφωνο, δικά μας νοσοκομεία. Ναι αλήθεια είναι. Μόνο που δεν έχουμε δικαίωμα να διαλέξουμε το γιατρό που θα μας κουράρει ή θα μας χειρουργήσει. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε το θεράποντα και ακόμα και αν έχουμε ασφάλεια ιδιωτική, δεν έχουμε δικαίωμα να πάμε στο Υγεία ή το Ιασώ και αν το κάνουμε για να έχουμε το δικό μας γιατρό, δεν μπορούμε να πάρουμε αναρρωτική άδεια!

Δεν έχουμε δικαίωμα να φύγουμε από το στράτευμα χωρίς να περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνια και φυσικά φεύγουμε χωρίς δικαίωμα σύνταξης. Έχουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια και η σύνταξή μας είναι πολύ μικρή για όσα έχουμε προσφέρει.

Οι μισθοί μας, μετά από 20 χρόνια, είναι πολύ μικροί. Δε φτάνουμε όλοι το βαθμό του ταξιάρχου, για να παίρνουμε 3.000 ευρώ. Και σ’ αυτό το βαθμό φτάνουμε μετά από 35 χρόνια (όσοι αντέξουν τόσο) και ο βαθμός είναι καταληκτικός. Δηλαδή τον παίρνεις εφ’ όσον έχεις άριστα χαρτιά στα 35 χρόνια υπηρεσίας και μετά με αυτόν το βαθμό πας σπίτι σου.

Δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις τους υφισταμένους σου, δεν έχεις δικαίωμα να αλλάξεις τμήμα, λόχο, σύνταγμα, μοίρα, καράβι. Είσαι στο έλεος και τις ανάγκες της υπηρεσίας. Δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις πρωτοβουλίες εκτός υπηρεσίας. Δεν μπορείς να είσαι μέλος κόμματος, να πεις δε θα πάω να ψηφίσω, να κάνεις πολιτικές συζητήσεις. Δεν μπορείς να απεργήσεις, να διεκδικήσεις ότι είναι απόλυτα λογικό για άλλους κλάδους. Δεν έχεις επίδομα αποδοτικότητας. Δεν υπάρχουν έξτρα χρηματικές απολαβές αν δουλεύεις νύχτα, Κυριακές, αργίες. Δεν υπάρχει αξιωματικός ούτε καν ο αρχηγός του κλάδου, που να έχει κάποια χρονιά περάσει όλες τις επίσημες αργίες του έτους με την οικογένειά του.

Ο ξάδερφός μου, τελείωσε τη νομική στα 8 χρόνια. Μπήκαμε μαζί στο πανεπιστήμιο. Εγώ όταν ορκίστηκε αυτός, ήμουν ήδη υποσμηναγός. Όταν έπιασε δουλειά, έπαιρνε πρώτο μισθό, δυο χιλιάδες λιγότερα από εμένα που είχα ήδη 4 χρόνια στην ενεργό δράση. Σήμερα παίρνει 2500, το λιγότερο κάθε μήνα και δεν έχει δικό του γραφείο, δουλεύει σε άλλον, εγώ δε φτάνω τις 2000 ευρώ το μήνα.
Η ξαδέρφη μου είναι δασκάλα, έχουμε την ίδια ηλικία, και ενώ διορίστηκε δυο χρόνια μετά από τη χρονιά που βρήκα από τη σχολή, πρώτη φορά διδάσκει και έχει διάβασμα, γιατί έχει την έκτη τάξη!!! Της τα έχωσα και ησύχασα! Γράφει δε τη λέξει κλειδί με δύο γιώτα, κλιδί. Όταν ο γιος μου ήταν στην Πέμπτη τάξη, μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει πως λύνεται ένα πρόβλημα που ο γιος μου το είχε λύσει μόνος του ενώ η δική της κόρη δεν ήξερε και αυτή και μια άλλη φίλη της δεν μπορούσαν (δασκάλα και εκείνη) να τη βοηθήσουν. Δουλεύει ούτε έξι μήνες το χρόνο, πληρώνεται όλο το χρόνο και τολμά και γκρινιάζει.

Θα μου πείτε, αφού είναι τόσο χάλια, γιατί πήγες στο στρατό?
Είναι ηλίθιο να μην το καταλαβαίνεται. Για την ιδέα, για την πατρίδα, για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν γκρινιάζω.

Αλλά δεν έχει δικαίωμα κανείς να με κατηγορήσει γιατί στα 53 μου θα είμαι συνταξιούχα. Γιατί δουλεύω ρε φίλε από τα 18. γιατί ξυπνώ από τα δεκαοχτώ μου στις 5:30 κάθε πρωί. Γιατί αν η βάση του μαθήματος ήταν 10 και εγώ έπαιρνα 11, έπρεπε να καθίσω μέσα ένα σαββατοκύριακο και να το ξαναδώσω για να πάρω τουλάχιστον 13! Γιατί αν έπαιρνα κάτω από τη βάση, δε θα πήγαινα σπίτι μου τα Χριστούγεννα αλλά θα καθόμουν στη σχολή να διαβάσω για να περάσω το μάθημα. Γιατί κάθε φωτιά, πλημμύρα, σεισμό εγώ τρέχω. Γιατί όταν εσύ πας για ψάρεμα χωρίς να ακούσεις το δελτίο καιρού και χάνεσαι, εγώ σε ψάχνω. Γιατί όταν πας για σκι και χάνεσαι εγώ έρχομαι να σε ψάξω ενώ θα μπορούσα να είμαι με την οικογένειά μου και να ψήνω κάστανα στο τζάκι. Γιατί κάθε φορά που κάτι γίνεται όλοι εσείς λέτε «ο στρατός που είναι????»
Γιατί κάθε φορά που εσύ ήσουν σε μπαράκι και γινόσουν λιώμα σα φοιτητής, εγώ έκανα σκοπιά. Γιατί όταν εσύ πήγαινες εκδρομές, εγώ έκανα διαβίωση στα σκηνάκια. Γιατί όταν εσύ έψαχνες τρόπο να λουφάρεις στο στρατό ή να απαλλαγείς, εγώ ήμουν εκεί!

115 σχόλια:

  1. Ισως η καλυτερη σου αναρτηση.
    Τα ειπες ολα.

    Χαιρομαι τους ανθρωπους που εχουν αποψη,και την διατυπωνουν σκεπτομενοι..φωναχτα!
    Ασχετως αν συμφωνουμε η; διαφωνουμε,
    σεβομαι τετοιες εξωτερικευσεις.

    Τα σεβη μου Κυ/ria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vrakas Kostas

    ευχαριστώ κώστα.
    διαβάζω τις αναρτήσεις σου, αλλά μερικές φορές είμαι πολύ κουρασμένη για να σχολιάσω...

    χθες όμως έγινα έξω φρενών με όσα άκουσα στο ραδιόφωνο και συμφωνούσε κιόλας ο παρουσιαστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ άσε μια χαρά τα λες.. δεν είναι ίδιο όλοι οι εργαζόμενοι..
    αλλά δεν μου ρχεται καλά να πάρω σύνταξη στα 65... δηλ. 40 χρόνια δουλειάς.. δεν μπορώ να το σκέφτομαι.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwna

    αν πιάσεις δουλειά στα 25, γιατί πες μου έναν πτυχιούχο που πιάνει δουλειά στα 25, οι περισσότεροι μπαίνουν στο στίβο μετά τα τριάντα. γι αυτούς τα 65 είναι 35 χρόνια υπηρεσίας.
    για μένα όμως είναι 47!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα για μένα λέω που έπιασα στα 25...
    λολολ! Όχι καταλαβαίνω.. απλά δύσκολο να το συνειδητοποιήσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι κάθε επάγγελμα έχει τα συν και τα πλην του. Αλλά δυστυχώς πολλοί βλέπουνε μόνο τα θετικά των άλλων επαγγελμάτων. Είναι σαν την καμπούρα, όλοι βλέπουμε των άλλων αλλά όχι τη δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas

    είσαι φαινόμενο.
    δε γνωρίζω κανένα άλλο που τέλειωσε πανεπιστήμιο και σε ένα χρόνο βρήκε και δουλειά!
    μπράβο σου ηφαιστίωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης Τ11

    τα πήρα στο κρανίο χθες βράδυ γιάννη.
    άκου ρε, με τόσα που τραβάμε, τα προνόμια είδανε!!!! που είναι ρε τα προνόμιά μας? δείξτε τα και σε μας, εδώ και τώρα!!!
    τι να πει κανείς για τη βλακεία της αλληνής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Panos Konstantinidis

    σωστό αυτό αλλά να βλέπεις αντικειμενικά, όχι μόνο ότι σε βολεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΚΑΛΟ Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι λογικό να θυμώνεις, αλλά δυστυχώς δεν αξίζει τον κόπο, η βλακεία είναι ανίκητη. Όποιο "προνόμιο" και αν είχαμε σιγά - σιγά χάνεται. Το τραγικό είναι ότι όποιος πρέπει να κάνει κάτι δε θέλει και όποιος θέλει δε μπορεί να κάνει το παραμικρό γιατί δεν επιτρέπεται.
    Έτσι ο κάθε 'δόκτορας' πού έκανε τη θητεία του στην Αεροπορία, κάθε φυγόστρατος διανοούμενος ή πολιτικός αλλά και κάθε αποτυχημένος κομπλεξικός μπορούν να λένε ότι τους κατέβει γιατί κανένας δεν θα φέρει αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι, πόσες αγγαρείες έχει και πόσα ζόρια αλλά όλες οι δουλειές έχουν ωστόσο δεν αμείβονται με 1500 ευρώ.

    Θέλω να πω πως σε μια εποχή που δεν υπάρχουν δουλειές το επάγγελμα και ο μισθός του στρατιωτικού είναι "πολυτελείας".

    Και πολύ καλώς γιατί τους αξίζει, διάβασαν αγωνίστηκαν αλλά ξέρω κι άλλους που διάβασαν κι αγωνίστηκαν όμως είναι άνεργοι ή κάνουν κάτι εκτος αντικειμένου και παίρνουν 700 ευρώ. Ξέρω κι άλλους που δουλεύουν από τα 18 τους αλλά σύνταξη στα 53 ούτε καν!!

    Κατανοώ ότι είναι επιλογή όπως π.χ κάποιος δηλώνει να μπει στη Φιλοσοφική άλλος δηλώνει να μπει στο Στρατό αλλά κακά τα ψέμματα υπάρχουν κι εκείνοι που δεν μπήκαν με Πανελλήνιες αλλά με προκήρυξη (κι όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τί σημαίνει αυτό!)οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.

    Εσύ και άλλοι 10 μπορεί να σας βγαίνει η πίστη όμως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που όντως απολαμβάνουν προνόμια έναντι άλλων που κάνουν την ίδια δουλειά, μόνο και μόνο επειδή είναι κομματόσκυλα.

    Πολύ πιθανόν (λέω εγώ τώρα δεν ξέρω) το ρεπορτάζ να αναφερόταν σ αυτή την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην απελπίζεστε..
    άλλωστε όλες οι δουλειές έχουν τα δικά τους..
    όλοι κάναμε τις επιλογές μας με τα ρίσκα τους και με τα δύσκολά τους..
    βέβαια το να βλέπεις ανορθόγραφους δασκάλους είναι αίσχος..
    εγώ τελείωσα μόνο το γυμνάσιο και έγινα αυτό που ερωτεύτηκα.. κεραμιδόγατος..
    όμως περνάω κι εγώ τις δυσκολίες μου..

    καλησπέρα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή κάποιοι κάναμε στον στρατό μπορώ να πω ότι η "αγανάκτηση" του κυρίου μου φαίνεται λίγο υπερβολική. Εγώ αξιωματικό τέτοιο στους 28 μήνες που υπηρέτησα στον στρατό σε 4 στρατόπεδα συνολικά δεν γνώρισα.Ίσως αν έφτιαχνες τον ιδανικό ναι αλλά αυτό είναι σαν τον Ζορρό μια φαντασίωση. Δεν λέω κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του αλλά μέχρι εκεί.Άλλωστε για πολλές από τις δυσκολίες τους φταίνε και οι ίδιοι μια και τα όποια κόμπλεξ τους τα βγάζουν στους κατώτερους και εκείνοι στους επόμενους και πάει λέγοντας. Άλλωστε πως μπορεί κάποιος να παραπονείται όταν επιτρέπει για παράδειγμα την γυναίκα του ανωτέρου του να τον διατάζει. Αυτή η δουλική σχέση είναι που έχει φέρει τα όποια προβλήματα και όπως είπα είναι κατά πολύ και οι ίδιοι υπεύθυνοι. Αν λοιπόν θέλει να κάνει ο οποιοσδήποτε στρατιωτικός θέλει να κάνει αρχή ας αλλάξει πρώτα τον εαυτό του.Τώρα για τις σκοπιές κλπ που λέει για να αποκαταστήσω την αλήθεια να πω ότι σκοπιά κάνουν μόνο στην σχολή και όσο για υπηρεσίες κάνουν μία ή δυο τον μήνα.Το μεγάλο ζόρι το τραβάνε οι στρατεύσιμοι. Αυτό που πραγματικά είναι δύσκολο είναι οι μεταθέσεις.Αλλά μέχρι εκεί. Δεν είπε όμως ότι πολλοί μένουν σε σπίτια αξιωματικών με χαμηλό ενοίκιο.Δεν είπε ότι ψωνίζουν από "κρατικά" supermarket με πολύ χαμηλές τιμές.Δεν είπε ότι οι κόρες τους προικίζονται από εμάς.Δεν είπε ότι διακοπές κάνουν τζάμπα.Δεν είπε για τις εκπτώσεις και τόσα άλλα που απολαμβάνουν.
    Εκείνο όμως που πραγματικά βρίσκω αξιολύπητο είναι η επίθεση στην δασκάλα ξαδέρφη του επειδή όπως είπε δεν μπορούσε να λύσει ένα πρόβλημα.Οι δάσκαλοι είναι τα εύκολα θύματα της κοινωνίας οι "στιγματισμένοι" κύριε αδικημένε της Ζωής.Δουλεύουν έξη μήνες είπες; Γιατί δεν είπες τρεις; Θα έβρισκες περισσότερους υποστηρικτές. Τα ίδια θα έλεγα για κάθε επάγγελμα που θα διάλεγες να χτυπήσεις;Γιατί δεν έγινες κι εσύ; Θα ρωτούσα.Ο κάθε ένας που διαλέγει,σπουδάζοντας ή όχι, ένα επάγγελμα και κάνει έχει την αξία του και για να συνεχίζει να το κάνει σημαίνει ότι κάτι αξίζει. Είχα γνωρίσει έναν κύριο που έφτιαχνε χαλάκια και μαξιλαράκια και έβγαζε εκατομμύρια.Όμως αυτό που εκείνος έκανε και ας φαινόταν εύκολο σε κάποιους ελάχιστοι μπορούσαν να το κάνουν. Τι θα έπρεπε να κάνω να τον ζηλεύω και να τον κουτσομπολεύω επειδή ήταν καλύτερός μου ή είχε διαλέξει καλύτερο κατά την άποψή μου επάγγελμα; Όχι του έβγαλα το καπέλο και προσπάθησα να γίνω καλύτερος.
    Αλλάζουμε τον εαυτό μας λοιπόν αν δεν μας αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γουστάρω Αντισμήναρχε,και βαράω προσοχή???? μη συγχύζεσαι ,το κάθε επάγγελμα έχει τα καλά καιτα κακά
    του,αλλά αυτό με το σπίτι,σα το σαλιγκάρι και κάθε φορά αλλού ,πάντα το αναρωτιόμουν!!
    Φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    θα σου το πω χοντρά για να το καταλάβεις.

    ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

    δεν υπάρχουν κρατικά σουπερμάρκετ, υπάρχουν πρατήρια, με πολύ περιορισμένα εμπορεύματα, μάρκες, μεγέθη.
    δεν με προίκισε κανένας απο εσάς. όπως δε θα προικίσει και το γιο μου. κάθε μήνα μου κρατάνε 120 ευρώ από τη μέρα που γεννήθηκε και στα δεκαοχτώ του θα πάρει 20.000 ευρώ ενώ εμένα θα μου έχουν κρατήσει σχεδόν 26.000! αν τα είχα σε τράπεζα, θα έπαιρνα πολύ περισσότερα! και είναι χρήματα δικά μου και μόνο δικά μου.

    δε μένουν σε κρατικά οικήματα. υπάρχουν σπίτια καμιά τριανταριά σε κάθε μονάδα για να μένουν κάποιοι από τους αξιωματικούς. κάθε μονάδα, έχει πολύ παραπάνω προσωπικό, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, πολιτικό προσωπικό, που εκ των πραγμάτων δε γίνεται να μείνουν όλοι μέσα!

    ενημερωτικά, ξερόλα που νόμίζεις ότι διαφωτίζεις και τον κόσμο, σου λέω ότι δικαίωμα έχουν να μπουν στα οικήματα αυτά, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά ή όσοι δεν έχουν διαμείνει ποτέ σε τέτοια οικήματα. μέσα σε 26 χρόνια κάποιος παίρνει τουλάχιστον 10 μεταθέσεις, μόνο μια φορά θα μείνει στα οικήματα αυτά.
    το ότι υπηρέτησες, είναι προς τιμήν σου και τελειώνει εκεί. από κεί και πέρα διασπείρεις ψεύδη για να νομίζεις ότι κάτι είσαι!!!

    για να ξέρει, σου λέω ότι όταν έδωσα πανελλάδικές, θα μπορούσα να περάσω ΠΡΏΤΗ σε οποιαδήποτε ακαδημία διάλεγα, δε θα γινόμουν ποτέ δασκάλα, ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι λέει ο σοφός λαός. γιατί άραγε???

    εγώ δε χρειάζεται να αλλάξω. πράττω καθημερινά το καθήκον μου στο ακέραιο από 18 ετών. εσύ μπορείς να πεις το ίδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ria μου
    Την θητεία μου την πέρασα ώς εφεδρος αξιωματικός και οι μισοί μου φίλοι τυχαίνει να είναι μόνιμοι αξιωματικοί όλων των σωμάτων . Ως έφεδρος ,εκπαιδευόμενος και εκπαιδευτής , εχω ζήσει το είδος της πνευματική αναπηρία πολλών μονίμων , που φορώντας την στολή τους νομίζουν πως έχουν δικαίωμα πάνω στις ζωές των άλλων και λειτουργούν αλόγιστα με τρομερές συνέπειές στην ψυχολογία νέων ανθρώπων που δεν πήγαν στον στρατό για να γίνουν οι πόρνες κάποιων .... ανωτέρων , αλλά για να εκπαιδευτούν για την άμυνά της πατρίδας τους. Οι φυλακές που εφαγα από τον διοικητή μου ήταν ακριβώς γιατί εκανα ρόμπα μονίμους που πήγαιναν να ασελγίσουν πνευματικά ,σε φαντάρους .Αλλο πράγμα είναι το να εκπαιδεύεις και να διοικείς και άλλο το να υποτιμάς κάποιους ανθρώπους για να νιώθεις εσυ ανώτερος . Πές μου πόσοι από τους μόνιμους , αν βγάλουν της στολή τους και φορέσουν απλά ρούχα , ειναι άνθρωποι αξιοπρεπείς ,ευρυνοες και αξιόλογοι ?
    Και ας παμε σε αυτά που παίρνουν οι μόνιμοι . Πόσες μέρες τον χρόνο παίρνετε άδειες ; γιατι εγώ από τους φίλος μου εχω δεί πως παίρνουν το λιγότερο 3 με τέσσερις μήνες τον χρόνο αν υπολογίσεις όχι μονο τις γραμμένες μα και τις άγραφες . Πόσες ωρες δουλεύουν οι μόνιμοι νόμιμα ? 6 ετσι δεν είναι ? εκ των όποιων οι 2 είναι πραγματική εργασία και αν . οι αλλες είναι χαβαλες βολτουλες ουζάκια και ποικιλίες . Ποιος εκει έξω αν δεν ειναι δημόσιος υπάλληλος δουλεύει 2 ή έστω 6 αν το θελεις ,ωρες την ημέρα ; ποιός τρώει σε λέσχη πλήρες γεύμα με 3ή 5 ευρώ ? ποιός αγοράζει με 20-30 και 50% πιο φθηνά τα ψώνια του και την βενζινη του από ειδικές μόνο γι αυτόν αγορές ?
    Να πουμε για τα νοσοκομεία ,για τις τζαμπα διακοπες , για τις τζάμπα μεταφορές με στρατιωτικά μεσα ,και τις ελάχιστες εισφορές σε μέσα που ολοι οι αλλοι ξηλώνονται κανονικά .Να πούμε για τους μισθούς σας που είναι διπλάσιοι το λιγότερο ,από αυτους του ιδιωτικού τομέα ή για τις συντάξεις και το εφάπαξ σας ,που είναι επίσης πολλαπλάσιο απο αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων . Μιλάς επίσης για σκοπιές , για σκοινάκια και για κούραση . Εγώ πάνω στα βουνα ή στις αποβάσεις ή στις στρατηγικές , θυμάμαι πάντα τους μονίμους να είναι απόντες από όλα , να διατάζουν τους εφέδρους ανθυπολοχαγούς και υπαξιωματικούς να βγάζουν τις ασκήσεις και να έρχονται μόνο για να κάθονται μπροστά από εμας στο τέλος και να παίρνουν τους επαίνους από τους στρατηγούς .
    Εχω Μεταλλουργεία , εργοστάσιο δηλαδή που ασχολείται με την μεταποίησή ορειχάλκου . ¨οταν βλέπω στο μέτωπο των υπαλλήλων μου τον ιδρώτα να τρέχει ποτάμι καθώς μαζί ξεφορτώνουμε τόνους ορείχαλκου και σιδήρου , όταν κάθονται σε μία μηχανή παραγωγής και δουλεύουν 8 ωρες το λιγότερο κάθε μέρα , χωρίς να έχουν το δικαίωνα ουτε ενός λεπτού ξεκούρασης , όταν πρέπει να τους πιέσω για να βγεί η δουλειά στην ώρα τής , και παρόλα αυτά βλέπω το χαμόγελο στα χείλη τους ενω κάθομαι και δουλεύω δίπλα τους , λέγοντας τους κάποια αστεία για να φύγει το μυαλό από την κούραση , και όταν έρχεται η ώρα που πρέπει να τους δώσω 500 600 700 ευρώ το μήνα γιατί αυτός είναι ο μισθός τους ,τότε πραγματικά ντρέπομαι . Ντρέπομαι γιατί ξέρω πώς αυτοί πρέπει να πληρώσουν χωρίς καμία ελάφρυνση κάθε ανάσα του αέρα που αναπνέουν και να μεγαλώσουν και οικογένειες με αυτόν ή να προσπαθήσουν να παντρευτούν . Και όμως , μου χαμογελούν , και λένε ευχαριστώ γιατί ξέρουν πώς τόσος είναι ο νόμιμος μισθός τους . Μην μου μιλάς λοιπόν για κούραση και για δικαιοσύνη σε παρακαλω . Εγώ θεωρώ πως οι δημόσιοι υπάλληλοί με το τρόπο που δουλεύουν και τις ώρες καταστρέφουν την Ελλάδα , και δεν την προστατεύουν όπως προείπες . Οσο για τους στρατιωτικούς , ακόμα και όταν η ελλάδα ήρθε σε πόλεμο , ολοι οι μόνιμοι προσπάθησαν να κρυφτούν . Πολλοί λίγους ήρωες μονίμους έχει να δέιξει η ιστορία .Οι περισσότεροι ήρωες ήταν έφεδροι . Ακριβώς οι ίδιοι που η μόνιμοι βρίζουν ή υποτιμούν ώς φαντάρους και κλέβουν μέσω φόρων οταν γίνουν μισθωτοί ή επιχειρηματίες.
    Λυπάμαι που ημουν τόσο σκληρός Ρία μου , αλλά αυτή είναι η αλήθεια των δικών μου ματιών , οπως την βίωσα και την βιώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παυσανία μπράβο και από μένα που υπηρέτησες τη θητεία σου. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο "Τι θα έπρεπε να κάνω να τον ζηλεύω και να τον κουτσομπολεύω επειδή ήταν καλύτερός". Δε ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά ότι και να είναι, μη κουτσομπολεύεις και ζηλεύεις τους στρατιωτικούς. Αν μπορούσες ή ίσως αν τολμούσες ή αν απλά ήσουν άξιος ας γινόσουν και εσύ στρατιωτικός. Εμείς το επιλέξαμε, το προτιμήσαμε από το πανεπιστήμιο ή το πολυτεχνείο. Εσύ απλά σκέψου τι επιλογές είχες και άσε τα μεγάλα λόγια.
    Και κάτι άλλο, επειδή λες ότι μου προικίζεις τις κόρες μου, με αγάπη στο λέω, ότι τώρα μεγάλωσες πρέπει να κόψεις κάποιες συνήθειες. Ειδικά μία που κάνει κακό στο μυαλό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Trellos_tou_xoriou

    επικοινωνείς με τον πλανήτη ή παραμένεις στα κουτσομπολιά του χωριού σου?
    ποιος δουλεύει καθημερινά 6 ώρες? οκτώ και αν υπάρχει ανάγκη και παραπάνω. οι άδειές μας είναι 30 μέρες το χρόνο. με τα σαββατοκύριακα μέσα. μας τρώνε καθε χρόνο τουλάχιστον 6 μέρες άδεια γιατί αν τα σαββατοκύριακα δεν ήταν μέσα, το καλοκαίρι θα καθόμουν ένα μήνα με είκοσι μέρες που παίρνω και θα είχα και άλλες δυο βδομάδες!

    που είναι αυτές οι μονάδες με τα ουζάκια, τα εξάωρα και τις τρείμηνες άδειες το χρόνο? να πάω και εγώ ρε παιδιά. και αν είανι τόσο χαβαλέ ο στρατός, γιατί δε γίνατε όλοι στρατιωτικοί??????

    και που ακριβώς τη βιώνεις την αλήθεια? εγώ μέχρι τα σαράντα έτρεχα με το μπέρκιν δηλαδή 30 κιλά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. πόσες φορές το έκανες εσύ μέχρι τα 40 σου? εγώ 22 τουλάχιστον! και αν έχεις φίλους στρατιωτικούς, που πολύ αμφιβάλλω με τις ανακρίβειες που λες, ρώτα τον τι ώρα πάει στη δουλειά, τι ώρα γυρνάει και που ήταν την τελευταία χρονια όλες τις επίσημες αργίες του έτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θανασης

    έχεις ένα πόιντ, αλλά ο εκφωνητής δεν άνοιξε το θέμα, ένας ακροατής το έκανε και ο εκφωνητής το μόνο που είπε έίναι όιτ αυτός δε θα ανεχόταν τις μεταθέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιάννης Τ11

    το θέμα δεν είναι η βλακεία, είναι η διασπορά των ανακριβειών και των μυθευμάτων.

    αυτο με βγάζει από τα ρούχα μου!
    διάβασε τα σχόλια και θα δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάγισσα Κίρκη

    τι δουλειά κάνεις? γιατί πρώτος μισθός σε ανειδίκευτη νοσηλεύτρια είναι 800 ευρώ και αν κάνει βράδια και σαββατοκύριακα ανέρχεται κατά πολύ!

    πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος παίρνει 1100 ευρώ.

    για να μην πω για τον τεχνήτη που ήρθε για το πλυντήριο των πιάτων, 25 η επίσκεψη και όταν φέρει το ανταλλακτικό, θα πάρει άλλα 25. αν έχει 6 τέτοια τη μέρα, πόσα βγάζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Hfaistiwnas

    αν με πιάσεις από τη μύτη, θα σκάσω. μόνο ο Ιάσιος ξέρει τι νεύρα έχω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευρύνοος

    εγώ έκανα μια επιλογή και την τιμώ καθημερινά ακόμα και στις βλακείες του καθενός. βλέπε ψαράδες, επίδοξους χίλαρυ, και γενικά οσους παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια.

    αν είναι τόσο χλίδα ο στρατός όσο ισχυρίζονται κάποιοι εδώ μέσα, γιατί δε γίνανε και αυτοί στρατιωτικοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΟΥΛΗ

    γιατί δε με ρωτάς πόσα σχολεία άλλαξα στα δώδεκα χρόνια της μαθητικής μου καριέρας???

    δεν έχω καμιά φίλη από τα μαθητικά χρόνια. δεν εμεινα ποτέ πάνω από δυο χρόνια σε μια πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιάννης Τ11

    γιάννη, ζούμε ως κροίσοι σε σπίτια του κράτους, ψωνίζουμε στα κρατικά σούπερ μάρκετ, έχομε 3 μήνες άδεια, και καλοπληρωνόμαστε!

    γιάννη θα τα πούμε σε 15 μέρες στο γκστάαντ για σκι και μετά πάρε τη γυναίκα σου και γω τον Ιάσιο να πάμε στα μπαρμπέιντος για κάνα μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Hfaistiwnas

    μα γίνεται ρε ηφαιστίωνα? διάβασε τι μαλακίες πιστεύει ο κόσμος για τους στρατιωτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διάβασα, πιστεύω, ότι αν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να ξέρεις πως μπορεί να είναι του άλλου η δουλειά..
    Απ'έξω απ'το χορό πολλά τραγούδια λέμε..
    Σίγουρα όμως υπάρχουν δουλειές που υπάρχει διακριτές διαφορές μεταξύ τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ria η βλακεία δεν παλεύεται. Μη διαφωνείς δημόσια με ένα βλάκα γιατί ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει την διαφορά.
    Πάντως ria συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Από τα σχόλια έμαθα ότι μου προίκισαν τις κόρες και ότι έχω 6 μήνες άδεια χώρια τις άγραφες. Φεύγω όμως γιατί πρέπει να πάω να βάλω και πιο φτηνά βενζίνη γιατί έχω και να οδηγήσω και μέχρι το Γκστααντ.
    Όσο για κείνο το παλικάρι που φτιάχνει ντενεκέδες και ντρέπεται γιατί πληρώνει τους εργάτες το νόμιμο μισθό, φίλε τι να σου πω, με συγκίνησες. Τόσο που θα πάρω 7 μήνες άδεια να έρθω στα συγκαλά μου. Και θα πω στη ΓΣΕΕ να πει στους εργάτες σου να μην έρχονται να πληρωθούν γιατί στεναχωριέσαι. Κουράγιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ria μου δεν κάνω καμία δουλειά, με απέλυσαν και είμαι άνεργη.
    Αυτό με την ανειδίκευτη νοσηλεύτρια των 800 ευρώ ή την δασκάλα των 1100 δεν μου κάνει εντύπωση. Όταν δουλεύεις στο δημόσιο οι μισθοί είναι σαφώς πιο αυξημένοι απ ότι στον ιδιωτικό τομέα, αυτό είναι τοις πάσοι γνωστό.
    Αν η ίδια νοσηλεύτρια δούλευε σε ιδιωτική κλινική ή η ίδια δασκάλα δούλευε σε ιδιωτικό σχολείο, δεν θα ξεπερνούσαν τα 600 ευρώ πίστεψέ με.
    Όσον αφορά τους στρατιωτικούς είχα έναν φίλο στην αεροπορία που δύο μήνες έπαιρνε άδεια, ο μισθός του με το "καλημέρα" σας ήταν 1200 ευρώ, είχε σημαντικές εκπτώσεις σε είδη και μετακινούνταν δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που έτσι κι αλλιώς τον παραλάμβανε απ το σπίτι του.
    Εγώ προσωπικά έχω αυτή την εικόνα σίγουρα όμως δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι μόνο έτσι, δεν είμαι η ίδια στρατιωτικός μεταφέρω μόνο την μικρή εμπειρία που είχα από τον φίλο μου.
    Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα έχουμε δει πως αντιμετωπίζονται οι κρατικοί υπηρέτες και πως οι ιδιωτικοί οπότε φαντάζομαι ότι ούτε ο Στρατός θα ξεφεύγει απόλυτα από αυτό το μοντέλο.
    Από κει και πέρα ο καθένας έχει τη γνώμη του χωρίς αυτή να είναι οπωσδήποτε ανάλογη με το πόσο έξυπνος ή βλάκας είναι αυτός που τη φέρει και γενικώς με οποιονδήποτε χαρακτηρισμό.
    Είναι κρίμα να φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου -με καλό εννοείται τρόπο-μην τυχόν και σε βρίσουν.
    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ετσι γινεται,ο καθενας βλεπει τι "προνομιο" εχει ο αλλος (ασχετα αν υπαρχει η οχι,αν το κερδιζει με την αξια του η οχι) και προσπαθει να του το φαει αντι να διεκδικησει ο ιδιος κατι καλυτερο. Χτες μιλουσα με κατι παιδια της σαν,τους ελεγα να διαβαζουν απο τωρα για να μην κοπουν και χασουν εξοδους και μου λεγανε πως και να θελανε δεν εχουν χρονο..
    Μαγισσα κιρκη οταν λες ανειδικευτη νοσηλευτρια των 800 ευρω τι ακριβως εννοεις; Γιατι σ αυτον τον κλαδο απ οσο γνωριζω δεν υπαρχει ανειδικευτος και ειδικευμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το "ανειδίκευτη" ήταν απάντηση σε αυτό που ρώτησε η Ρία πιο πάνω εννοώντας τη νοσηλεύτρια χωρίς εμπειρία όπως π.χ. λέμε ανειδίκευτος εργάτης.... εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.
    Από κει και πέρα, δεν θεωρώ ότι κάποιος προσπαθεί να φάει το προνόμιο του άλλου.Απλώς υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες πολύ πιο σκληρές από του στρατιωτικού, του αστυνομικού κ.ο.κ. οι οποίες ενώ δικαιούνται προνόμια όχι μόνο δεν έχουν αλλά δεν προβλέπονται γι αυτές ούτε τα αυτονόητα.
    Νομίζω ότι εκεί έγκειται το θέμα, στο πόσο δηλαδή αξιοκρατικά ή όχι αντιμετωπίζονται κάποια επαγγέλματα και όχι σε ζήλιες, διακαείς πόθους και απόκτηση...αξίας (?) μές από ένα πηλίκιο ή μια στολή, όπως διάβασα σε κάποιο άλλο σχόλιο.
    Στο κάτω κάτω αν κάποιος ήθελε να γίνει στρατιωτικός, θα έστρωνε τον απαυτό του κάτω θα διάβαζε και θα περνούσε σωστά;
    Αλλά τα επαγγέλματα είναι και θέμα χαρακτήρα, αν κάτι δεν σου ταιριάζει δεν το κάνεις χωρίς αυτό να σημαίνει πως είσαι λιγότερο ικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γενικως (κι οχι ειδικα σε εσενα,απλα δεν ειχα διαβασει ολα τα σχολια και προσεξα το δικο σου που ηταν τελευταιο) το χωρις εμπειρια ειναι σχετικο οταν καποιοι,ειδικα στα τει τρωνε κι ολοκληρο εξαμηνο για πρακτικη ασκηση. Δηλαδη πρεπει να καθιερωθει η γενια των 700 ευρω και νομιμα μεσω του δημοσιου; Κι αυτα τα νυχτερινα και τα σαβ/κα κι αργιες.. μονο στα χαρτια ειναι.
    Υπαρχουν διαφορες επαγγελματικες ομαδες που δεν εχουν ουτε τα αυτονοητα.. απλα το θεμα δεν ειναι να κατηγορησεις καποιους που τα εχουν (η νομιζεις οτι τα εχουν) αλλα να τα διεκδικησεις κι εσυ. Αυτο για εκεινον που ειχε παρει τηλεφωνο στην εκπομπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όχι βέβαια, να μην καθιερωθεί η γενιά των 700 μέσω του δημοσίου αλλά να μην καθιερώνεται και μέσω του ιδιωτικού τομέα. Γιατί η νοσηλεύτρια στο Τζάνειο να παίρνει πιο πολλά από την νοσηλεύτρια στο Ιατρικό;
    Εννοείται πως δεν είναι ωραίο να κατηγορείς κάποιον για κάποια προνόμια-όποια κι αν είναι αυτά-που απορρέουν από τη δουλειά του αλλά δεν είναι και ωραίο τα προνόμια αυτά να μην τα έχουν όλες οι επαγγελματικές ομάδες που επίσης κόπιασαν για να βρεθούν στη Χ δουλειά.
    Κι έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τη διεκδίκηση αλλά εγώ ας πούμε όταν εργαζόμουν-πάντα στον ιδιωτικό τομέα- δεν μπορούσα να πω στον εργοδότη μου "Ψψψψ μεγάλε εγώ θέλω 1200 καθαρά" γιατί απέξω περίμεναν άλλοι 1200 για μία θέση.
    Με τόση ανεργία εκεί έξω η διεκδίκηση δεν είναι εύκολη υπόθεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρια μου
    Δεν έγραψα το σχόλιο μου ούτε για να αντιδικήσω μαζί σου ουτε για να κριτικάρω την γνώμη σου επι του θέματος της ανάρτησης σου .Εγώ απλά εξέφρασα την δική μου γνώμη. Τώρα , αν η κουλτουρα και το επιπεδο παιδείας κάποιων κυριων όπως ο φίλτατος Γιαννης Τ11 ,δεν αντέχει τέτοιες γνώμες και απαντά με αυτόν τον τρόπο ,και άν η αντίληψή του είναι τοσο οξεία που κατάλαβε πώς μιλάει για ενα παλικάρι που φτιάχνει ντενεκέδες ,λυπάμαι . Κυρίως αν σκεφτώ πως αυτός ο ανδρας έχει παιδιά και τους μεταφέρει την παιδεία του ή άν ακόμα χειρότερα είναι δάσκαλος ή στρατιωτικός και πρέπει να εμπιστευθώ σε αυτόν τα δικά μου παιδιά . Ακόμα χειρότερα ,αν σκεφτώ πως τον πληρώνω κι όλας για να διδάσκει ή εφαρμόζει αυτήν την κουλτουρα. Αλλα δεν θα ασχοληθώ άλλο με τέτοια μυαλα
    Ρια μου , καμία αντίρρησή δεν έχω για τις δυσκολίες του επαγγέλματός σου , και για το ότι πιθανόν τα λεφτά να μην είναι αρκετα για να ζήσεις σωστά . Λέω απλά πως οι δημόσιοι υπάλληλοί ζουν σε έναν άλλο κόσμο απο αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων . Οι αποδοχές ,ποτέ και για κανέναν δεν θα είναι αρκετές γιατί πάντα η ζωή εχει εξελικτικές ανάγκες . Ομως η ποιότητά των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είναι στο 100% τους ; Πές μου τι κάνει ο δημόσιος τομέας που να παράγει είτε αγαθά για την καλύτερή ποιότητά της ζωής των παιδιών σου και των δικών μου είτε χρήματα για να αγοράζονται με αυτά αγαθά ? Τι παράγει ο δημόσιος τομέας πέρα από χρέη που πρέπει να πληρώνουμε ολοι οι υπόλοιποι με φόρους ; ακόμα και στις υπηρεσίες που προσφέρετε , πιστεύεις πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοί αποδίδουν το 100% της ποιότητας της εργασίας που θα έπρεπέ να βγάλουν ή ότι εργάζονται ευσυνείδητα πές 8 ώρες την μέρα ?
    Δεν φταίει μόνο ο δημόσιος υπάλληλος . Φταίει το κράτος που του περναει την λογική πως θα μπει στο δημόσιο και θα κάθεται . Δεν του απαιτεί παραγωγή , και απόδοση εργασίας 100% σε σχέση με το 8ωρο του αξιολογώντας τον και απειλώντας τον με άμεση απόλυση ,όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Δωσε μου εμενα το Μπέρκιν που σε βαραίνει να το κουβαλάω 22 φορές οχι στην μισή μου ζωή , αλλά την ημέρα Εσυ θα μου ξεφορτώνεις 2-4 τόνους μέταλλο καθε ήμερα με τα χέρια για 600 ευρω το μήνα όπως κάνουν κάποιοι υπάλληλοί μου?
    Αυτή είναι η ζωή εκεί εξω Ρία μου . Ξέρω πως είναι δύσκολη η δουλειά σου και καλά κάνεις να διεκδικήσει τα δικαιώματά σου , όμως στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα , και κάνεις δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα ,γιατί πάνω στον μήνα , αν το κάνει θα λάβει απλά μια πενιχρή αποζημίωση και μια απόλυσή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οσο για τις ανακρίβειές που είπα περι των αποδοχών και ελαφρύνσεων των στρατιωτικών , σε προσκαλώ να βγούμε εσυ ,εγώ και οι φίλοιμου αξιωματικοί γεννήματα της φαντασίας μου,εξω , και αφού σου δείξουν τις στρατιωτικές ταυτότητες τους , να ηχογραφήσαμε αυτά που θα ειπωθούν και να τα προβάλουμε εδώ σε τουτο το μπλόκ ή στο δικό μου αν θελεις . Ετσι , ακούγοντάς τα απο αυτούς κατευθείαν ,να μην μου ξαναπείς πως λέω ανακρίβειές .
    Και κλείνοντας Ρία μου ,θέλω να σου πω πως είμαι υπέρ και όχι κατα της ύπαρξης στρατου ,'ομως σαν και εσένα ευσυνείδητοι στρατιωτικοί είναι 1 στους 1000 . Λέω απλά πως τους άλλους 999 δεν θέλω να τους πληρώνω . Προτιμώ να πληρώσω εσένα με πενταπλάσιο μισθό για να σε επιβραβεύσω για την σωστή δουλειά που κάνεις και να απαλλαγώ από 999 Κηφήνες που δεν ζητούν αλλά απαιτούν τα λεφτά τους από το υστέρημά του κοσμάκη που προσπαθεί να ζήσει με 300 εως 800 ευρω μια ζωή χωρίς καμία ελάφρυνση και με τον καθημερινό φόβο να τα χάσει και αυτά. Αυτούς τους 999 που κλείνουν τους δρόμους και κάνουν την ζωή των υπολοίπων αφόρητη . Αυτούς τους 999 που όταν βγεί το κόμμα τους στην εξουσία θα στείλουν εσένα στην παραμεθόριο , αγνοώντας τα δικαιώματά σου . Αυτούς τους 999 που παίρνουν μίζες από τα πάντα για να κάνουν σωστά αυτό που θα 'έπρεπέ να κάνουν ούτως ή άλλως . Αυτούς τους 999 που δουλεύουν 2 ωρες την ημέρα και τους εθνοπατέρες τους που τους κουρδίζουν σε μαζικές αντιδράσεις μόνο και μόνο για να ανέβουν αυτοί κομματικά .
    Για όλους αυτούς μιλώ, που ταλαιπωρούν εσένα εμένα και όλη την κοινωνία, και όχι για εσένα Ρία μου .
    Να εχεις μια όμορφη Κυριακή
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Hfaistiwnas

    έπιασε χιόνι εκεί στην καστοριά, ή απλά βρέχει?
    ηφαιστιωνάκο, είναι προς τιμήν σου το ότι βρήκες αμέσως δουλειά και μπράβο σου. είναι όμως ελάχιστοι οι νέοι που το έχουν πετύχει αυτό.
    αν είχες κάνει ένα μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο που σπούδασες, θα είχες επιπλέον χρήματα? γιατί εγώ έχω δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιάννης Τ11

    ψάξε να βρεις τις μονάδες που δουλεύουν 6 ώρες τη μέρα, είναι με ουζάκια και χαβαλέ και φυσικά, βρες μέσο να πάμε εκεί!

    μάλλον εμείς είμαστε ηλίθιοι που τόσον καιρό παραμένουμε στις μονάδες μας και φεύγουμε όχι στις τρεις που λήγει το ωράριο αλλά στις επτά, οκτώ, τότε που πνίγηκαν στον λούσιο οι περιηγητές έφυγα στις δώδεκα παρά τέταρτο τη νύχτα και ας είχα πάει κανονικά στις επτά το πρωί. και την άλλη μέρα επτά ήμουν πάλι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μάγισσα Κίρκη

    για τον ιδιωτικό τομέα μιλάω κίρκη μου.
    αν οι μισθοί των στρατιωτικών ήταν έτσι όπως όλοι νομίζεται, δε θα χρειαζόταν να εργαστώ και τα απογεύματα.

    νοσηλεύτρια πρακτική, δηλαδή χωρίς πτυχίο ούτε διετούς, τόσα παίρνει!
    στα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα νυχτερινά, τα σαββατοκύριακα και οι αργίες, δεν πλήρώνονται έξτρα.

    χώρια που οι στρατιωτικές νοσηλεύτριες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ανώνυμε

    όπου ανειδίκευτη νοσηλεύτρια=πρακτική, δηλαδή δεν έχει πάρει κανένα πτυχίο ούτε καν κάποιου δημόσιου ή ιδιωτικού ιεκ!

    άστα αυτά τα καημένα της σαν! σκοπιές, περιπολίες, επιθεωρήσεις, υποχρεωτικά μαθήματα. οι μισοί είναι μέσα κάθε σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μάγισσα Κίρκη

    απάντησα στον ανώνυμο και σε σένα τι σημαίνει ανειδίκευτη νοσηλεύτρια.

    αν ήξερα τα μείον της στολής, του βαθμού και γενικα του στρατιωτικού επαγγέλματος, πίστεψέ με, ούτε απ΄έξω από τη στρατιωτική σχολή δε θα πέρναγα.
    έλα όμως που ο πατέρας μου δε μιλούσε για το επάγγελμά του και νόμιζα ότι όλα ήταν ρόδινα! και έγινα στρατιωτικός.

    αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά σίγουρα δεν έχει προνόμια.

    αν είχε, δε θα έφευγαν όλοι μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, θα παρέμεναν και θα έφευγαν σε δέκα ακόμα χρονάκια.
    προτιμούν όμως να ασχοληθούν με ΄κάτι άλλο, μέχρι και να πάνε σε ένα χωριό και να κάθονται να καλλιεργούν πατάτες παρά να παραμείνουν στις ένοπλες δυνάμεις.

    αυτό δε βάζει σε σκέψεις κανένα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Trellos_tou_xoriou

    δε θα δικαιολογηθώ εγώ για το τι γράφει ο καθένας,
    και ας κατανοώ την αγανάκτησή του από όσα διαβάζει.

    αν καθημερινά επεξεργάζεσαι 4-6 τόνους μέταλλο, προφανώς έχεις μια ανθηρή επιχείρηση, τότε εσύ φται που δίνεις τόσο χαμηλούς μισθούς, γιατί ο νόμος άλλα λέει, εκτός αν εργάζονται μειωμένο ωράριο οι υπάλληλοί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Trellos_tou_xoriou

    φέρε τους φίλους σου και θα φέρω και τους δικούς μου και αν έχουν τα κότσια, ας πούν τις βλακείες που χάφτουν όλοι όσοι δεν είναι στρατιωτικοί μπροστά σε ενεργά στελέχη των ενόπλων δυναμεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγω τώρα θα μιλήσω σαν δασκάλα...
    Πρωτον δε δουλευω 6 μηνες το χρόνο!!!Απο 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 21 Ιουνιου δουλεύω...Αρα 9 μήνες και 21 μέρες...Ακόμα και αν βγαλω 1 μηνα Πασχα Χριστουγεννα μας μενουν 8 μήνες και 9 μέρες....
    Απλα μαθηματικά, θα τα ξέρει και γιος σου...
    Είμαι σχολείο 5 ώρες αλλά εκείνη την ωρα εχω ευθυνη για 25 παιδια και καθε φορα που ειμαι εφημερια για 300...Εκεινη την ωρα δε σηκωνω ουτε τηλεφωνο , ειναι παντα σε αθορυβο...Αντιθετα κατα ενα παραξενο τροπο οποτε επαιρνα τηλεφωνο το πρωην αγορι μου που ειναι στρατιωτικος 7 στις 10 φορες το σηκωνε...

    Δουλευω 8 με 1,15 λίγο ε;Ναι λίγο..Αλλα το απογευμα εχω και ενα διωρο διαβασμα /διορθωμα/ψαξιμο...

    Οταν ο Γιαννακης κανει εμετο εγω πρεπει να καθαρισω την ταξη...


    Οταν εκαναν εμετο 5 παιδια σε λεωφορειο δεν εβαλα το παιδι σου να τα μαζεψει...Συγγνωμη ειμαι δασκαλα ή καθαριστρια;
    Οταν ο Γιαννακης χτυπησει Γιωργακι εγω θα βρω το μπελα μου....και ημουν εκει μπροστα διπλα...που να προλαβεις;;;
    Εσυ δεν ξερω και ακριβως ποιο ειναι το ποστο σου αν ενας φανταρος δωσει μια μπουνια σε αλλο φανταρο θα βρεις μπελα σου εσυ (αν πεσεις σε παραξενο γονιο-ουτε εγω τον βρισκω παντα)

    Και εμεις τρεχουμε απο εδω και απο κει...Εχω συνεδελφο με 3 παιδια που η γυναικα του ειναι Καβαλα με τα 2 μωρα και εκεινος στην Κρητη με το αλλο...
    Και εκεινη εχουν δανειο στην Πατρα και εχουν 2 ενοικια και 2 παιδικους σταθμους..

    Δε κανω συγκριση..Δε λεω πως το δικο μου ειναι πιο δυσκολο απο το δικο σου....Σε παραπονιεμαι για δουλεια μου ξερω πως εχει πολλα καλα...και ξερω πως αλλοι δουλευουν πιο σκληρα και παινουν τα μισα απο οτι εγω...

    Θελω να πω πως καθε επαγγελμα εχει τα καλα του και τα αρνητικα του...και αν δε το εχεις ζησει δεν μπορεις να το κρινεις..
    Και αν η ξαδερφη σου δε ξερει πως γραφεται το κλειδι δε σημαινει πως ολοι οι δασκαλοι ειναι ανορθογραφοι...
    Συγγνωμη για μεγαλο σχολιο αλλα με πληγωνει πολυ ολοι να μενουν στις λιγες ωρες εργασιας το πρωι για δουλεια μου και να θεωρουν πως κανω το πιο ευκολο επαγγελμα με το πιο πολυ αραλικι...
    Να εχεις μια ομορφη Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και εγω δουλευω 2 αργιες το χρονο...Οποτε μη μου ξαναπει κανεις πως 28.8 , και 25/3 καθομαι γιατι ξυπναω πρωι και συνοδευω τα παιδια στην παρελασω (αν εχω Ε και Στ δημοτικου).Και δεν πληρωνομαι εξτρα..Αρα απο τις αργιες δασκαλου βγαλτε τις και αυτες...
    (δε το λεω για σενα, απλα πριν λιγο μου λεει μια φιλη , αντε εχετε και 28 /10 παλι να κατσετεε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Άννα

    μπορεί εσύ να έχεις 25 παιδιά, εγώ όμως έχω 33 άρρωστους ανθρώπους.
    ναι όντως άν ένα παιδί δείρει κάποιο άλλο θα μπλέξεις. όπως μπλέκω και εγώ κάθε φορά που τσακώνονται οι υφιστάμενοί μου ή οι σμηνίτες.
    όμως αρνούμαι να δεχτώ ότι σπαταλάς ώρες για διάβασμα, γιατί η ιστορία, η γεωγραφία και τα μαθηματικά του δημοτικού δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια. αν μια φορά κάνεις μάθημα στην έκτη, τότε την επόμενη χρονιά τα ξέρεις. εγώ όμως υποχρεούμαι να γνωρίζω τις ανεπιθύμητες ενέργειες κάθε φαρμάκου που αν το δώσω σε κάποιον και τις εμφανίσει να ξέρω τι συνέβει. όπως πρέπει και οφείλω να το ξέρω, τη δραστική ουσία των φαρμάκων που οι γιατροί βάζουν στις αγωγές γιατί αν μου έχει πει ο άρρωστος ότι είναι αλλεργικός στην πενικιλλίνη και του δώσω ογκμεντίν, θα μου μείνει στα χέρια! έχω κάθε απόγευμα τουλάχιστον δυο φάρμακα να μάθω, και καθημερινα΄προστίθενται και άλλα και στα παλιά αλλάγες δοσολογίας, ιδιαιτερότητες και παρενέργειες...

    να μου πεις ότι διορθώνεις να το δεχτώ, αν και όταν πήγαινα το γιο μου στη φύλαξη, διαπίστωσα ότι επειδή αγγλικά, γυμναστική τους έκαναν άλλοι εκπαιδευτικοί, οι κανονικοί τους δάσκαλοι ήταν στο γραφείο και διόρθωναν.

    σου είπε κανείς ότι υπάρχει συνυπηρέτηση? χώρισα με τον πατέρα του παιδιού μου γιατί αυτός πήρε μετάθεση για τη λευκάδα και μετά δυο χρόνια στη λάρισα και εγώ δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. εκεί έμπλεξε και χωρίσαμε. αν ήμουν και εγώ στη λευκάδα ή τη λάρισα, ίσως και να μην πλήγωνα το παιδί μου με το διαζύγιό μου!

    το ότι δουλεύεις από τις οκτώ ώς τη μία και μισή δε μου λέει κάτι, γιατί όταν διδάσκεις αριθμητική στα πρωτάκια, οι μαμάδες κάνουν τη δουλειά σου. αν πας στην εφορία, σου λεει η εφοριακός να καθίσεις να βγάλεις το φόρο που σου αναλογεί? εσείς οι δάσκαλοι, γιατί υποχρεώνεται εμάς τους γονείς να μάθουμε συλλαβισμό και διάβασμα και πρόσθεση και προπαίδεια στα παιδιά μας?

    κάθεσαι 15 χριστούγεννα και 15 πάσχα.
    αν έχεις μεγάλη τάξη ισως και να τα πας στην παρέλαση, παραδόξως στην αθήνα τα παιδιά δεν παρελαύνουν κάθε χρόνο. χώρια που η παρέλασή τους είναι μια μέρα πριν γιατί την άλλη μέρα είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
    άρα πανε και αυτές οι μέρες. μια για τον πολιούχο άγιο της πόλης, μια για την περιοχή, μια οι απεργίες μια τα συμβούλια των καθηγητών οι τρεις ιεράρχες, καθαρά δευτέρα, αγίου πνεύματος, πρωτομαγιά, χώρια οι εκδρομές. πάνε άλλες δυο εβδομάδες το λιγότερο.

    πληρώνεσαι όμως για όλες τις μέρες του χρόνου!

    έχεις δικαίωμα να απεργήσεις, να δηλώσεις ασθένεια, να μετατεθείς στην ίδια πόλη σε περιοχή άλλη, και επιπλέον καποιοι διδάσκουν και παιδάκια στα σπίτια τους. αν ο άντρας σου είναι στο καρπενήσι, μπορείς και συ να πας, αν όμως ο δικος μου είναι στο καρπενήσι, δεν υπάρχει μονάδα όσο μέσον και να είχα να πάω!

    οι στρατιωτικοί ίσως, μια εποχή να είχαν καποια αβαντάζ, τώρα και στην εποχή του πατέρα μου, δεν τα είδαμε. ήμουνα πάντα σε καινούργιο σχολείο, κάθε δυο χρόνια μάθαινα και διαφορετική πόλη. μπορείς να πεις το ίδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρία μου καλή σου μέρα.
    Βεβαίως και δεν θα ήθελα να δικαιολογηθείς για τα λογια κάποιου άλλου . Δέχομαι και σέβομαι τα λόγια όλων των ανθρώπων ,και του φίλου Γιάννη . Αυτός ό σεβασμός μου προς αυτά , είναι που με κάνει να ασχολούμαι και να απαντώ σε μορφή διαλόγου .
    Ρία μου ,τους μισθούς που θα πάρουν τα παιδιά της επιχείρησής μου ,τους διαμορφώνει το κράτος και η Αγόρα . Οχι εγώ. Μακάρι να μπορούσα να διπλασιάσω τους μισθούς και να ήταν τα προϊόντα μου ανταγωνιστικά στην αγορά. Τους Μισθούς της γενιάς των 700 ευρώ τους διαμορφώνουν οι ξένες πολυεθνικές που απαιτούν μικρα μεροκάματα για να κάνουν επενδύσεις στην ελλάδα . Τους διαμορφώνει όμως και το κράτος ,που χαϊδεύει τα παιδία του δημοσίου δίνοντάς μεγαλύτερους μισθούς παροχές και προνόμια , και για να τα βρεί συρρικνώνει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
    Ομως μάτια μου ,δεν έχει για μένα άλλο νόημά αυτή συζήτηση αφού αυτή δεν μπορεί να αλλάξει κάτι επι του πρακτέου .Γιατί αυριο και εσυ και εγώ μα και όλοι , θα συνεχίσουμε να περνάμε ο καθένας τον δικό του γολγοθά .
    Οσο γι αυτή την συνάντησή με τους φίλους σου και με τους φίλους μου , θα ήταν χαρά μου να την κάνουμε όποτε θέλεις , οχι ομως για να αντιπαρατεθούμε αλλά για να περάσουμε όμορφα συζητώντας ,γελώντας και χερώμενοι την ζωή .
    Να εχεις μια φωτεινή Κυριακή
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ria δε θεωρω πως κάνω πιο σημαντική δουλεια από σενα ουτε πιο δυσκολη…
    Δεν είναι όμως και η δικη μου τοσο εύκολη οσο μου λες…
    Ισως εγω να την κανω πιο δυσκολη….Γιατι εγω 3 χρονια κανω Γ δημοτικου και ακομα διαβαζω..Δικαιωμα σου να μη το πιστευεις, δε μπορω να στο αποδειξω.Και ας είναι η Ιστορια ιδια διαβαζω...Πρεπει να βρισκω διαφορετικους τροπους να πω καποια πραγματα σε παιδια, να τα βοηθησω να την μαθουν πιο ευκολα στο σπιτι..Οποτε ψαχνω τροπους, επινοώ παιχνιδια…Δεν εχω δωσει ποτε ιδια φωτοτυπια σε Μαθηματικά, γιατι όταν εχεις αλλα παιδια εχεις και άλλο δυναμικο και πρεπει να προσαρμοστεις…Δε δινω καν σε όλα τα παιδια την ιδια δουλεια..Κατι άλλο θα φτιαξω για Χ που εχει μαθησιακες δυσκολιες και άλλη για τον Π που ηρθε στην Ελλαδα φετος και δε ξερει ελληνικά..Δεν παραπονιεμαι καθολου που το κανω..ετσι και αλλιως δε με υποχρεωνει κανεις εγω το θελω για να προχωρησουν και αυτά τα παιδια….γιατι δε μπορω να πω «οκ εγω τα ειπα και οποιος δε ξερει ελληνικα τι με νοιαζει εμενα εγω στην Ελλαδα δουλευω»Κανεις δε με υποχρεωσε να παρω Ελληνοβουλαρικο και Βουλγαροελληνικο λεξικό.Εγω το ηθελα και εισαι η πρωτη που το μαθαινει.
    Των Τριών Ιεραρχών δουλευω απλα σχολαω στις 10.Παντως εκεινη τη μερα παω σχολειο κανονικά.Οπως παω και παραμονη 28ης..Στην Αθηνα παει αλλιως…
    Η εκδρομη επισης είναι εργασιμη μερα και μαλιστα πολύ πολύ δυσκολη…Ειδικα όταν εχεις και λεωφορειο!!!Χιλιες φορες να εκανα μαθημα γιατι η ευθυνη είναι ακομα πιο πολύ και οι κινδυνοι περισσοτεροι…Το σταυρο μου κανω να πανε όλα καλα!!!

    Και εγω διορθωνω σε κενα…Διορθωνω τις 25 ορθογραφιες , τα τετραδια εργασιων κτλ οποτε σπιτι παιρνω επαναληπτικα, φωτοτυπίες και σκεφτομαι και γραφω…Εχω και εκει διορθωμα…

    Δεν είναι σιγουρο πως θα παω εκει που είναι αντρας μου…Είναι πιο ευκολο από ότι σε εσας αλλα όχι και σιγουρο…Αν παρω στρατιωτικο είναι ακομα πιο ευκολο παντως…

    Να απεργησω εχω δικαιωμα ναι..Στο θεμα της ασθενειας και παλι ναι αλλα όχι και τοσο ευκολα…Παλι για μενα μιλαω.
    Εχω παει σχολειο με πυρετο (η γιατρος δινει αδεια εγω γραφω γιατρο)γιατι σκεφτηκα τι θα γινουν τα 25 παιδια;Πρεπει να τα παρει η άλλη κοπελα και να εχει 50 ή να γυρνανε από ταξη σε ταξη.Οποτε παω και με πυτερο και με λαρυγγιτιδα…Φετος λογω γριπης μας το απαγορεψαν…παλι πηγα βεβαια αλλα δεν ειχα γριπη.
    Αλλα αληθεια εσυ αν αρρωστησεις δεν εχεις δικαιωμα αναρρωτικης;Άλλο παλι και αυτό!Δε το ηξερα ειλικρινα…και μου φαινεται απιστευτο.

    Την απεργια μη μου τη βαζεις σε αργιες μαζι με πρωτομαγια…Δεν πληρωνομαι εκεινη την μερα απεργω. Αλλα είναι δικαιωμα και ξερω πως δε το εχετε.Απλα μη το βαζεις μαζι με αργιες

    Εγω δεν υποχρεωνω καμια μαμα να μαθει στα παιδια συλλαβισμο…Αυτό είναι δικη μου δουλεια γι αυτό ειμαι εκει…δε ξερω ποιος το κανει εγω όμως όχι…Αυτό που ηθελα βεβαια και ας μην είναι υποχρωμενες οι μαμαδες/μπαμπαδε ηταν να ερθουν στην συναντηση..Τη συναντηση που εκανα απογευμα Δευτερας που τα μαγαζια είναι κλειστα, που την εκανα στις 7 για να εχουν γυρισει από χωραφι..Και ναι στεναχωρηθηκα που ηρθαν 10 στις 25 αλλα οκ δεν είναι υποχρεωμενες….Απλα το ηθελα!Και ειχα ενημερωσει μια εβδομαδα πριν.Και δεν ειπα καπου πως εσυ εχεις συνηπηρετηση..Εγω μονο για δασκαλους μιλησα…
    Κλεινω παλι το τεραστιο σχολιο και να με συγχωρεσεις…
    Για μια ακομα φορα θα σου πω πως είμαι συμφωνη με οσα εγραψες σε αναρτηση εγω απλα ηθελα να σχολιασω κομματι που αναφεροσουν σε δουλεια μου.
    Ισως τη δικια μου εγω να την κανω πιο δυσκολη , δε ξερω…Είναι κακο που τα φορτωνομαι όλα…Που παω σπιτι και σκεφτομαι τι να κανω με Χ με Ψ…και με στεναχωρουν τα προβληματα των παιδιων μου…
    Γι αυτό σου εγραψα οσα σου εγραψα γιατι ηθελα καπου να ξεσπασω…Σε ευχαριστω για το χρονο σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Με την ιδια λογικη μαγισσα κιρκη γιατι η νοσηλευτρια του ιατρικου να παιρνει λιγοτερα απο μια νοσηλευτρια σε εταιρια κατ οικον νοσηλεια; Στον ιδιωτικο τομεα οι μισθοι καθοριζονται απο πολλα πραγματα και το ιδιο ατομο σε διαφορετικη εταιρια μπορει να παιρνει πολυ διαφορετικο μισθο. Δε λεω οτι ειναι δικαιο αλλα αυτο δε σημαινει πως ο κοπος του αλλου που δουλευει σε κυκλικα ωραρια,που ερχεται σ επαφη με τα βιολογικα υγρα του καθενος χωρις να ειναι καν στα βαρεα και ανθυγιεινα,που τραβαει ολο το λουκι και σπανιως ακουει εστω κι ενα ευχαριστω αξιζει 600 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ria δε ξέρω που έχει τέτοιες μονάδες. Να ρωτήσουμε το φίλο μας που έχει φίλους στο στρατό να μας πούνε.
    Τέλος πάντων δεν κάνει να είμαστε κακοί. Το θέμα δεν είναι να απαιτείς οι άλλοι να μην έχουν, αλλά να διεκδικείς για τον εαυτό σου.
    Δυστυχώς χαραμοφάηδες υπάρχουν παντού. Δάσκαλοι, εφοριακοί, γιατροί και φυσικά ένστολοι. Δυστυχώς στη κοινωνία μας η ελάχιστη προσπάθεια επιβραβεύεται. Έτσι όταν πεις αγαπάω αυτό που κάνω και θέλω να προσφέρω, αν είσαι τυχερός θα σε κοροϊδέψουν, αν όχι θα σε καταστρέψουν.
    Δυστυχώς μάθαμε στην αποτυχία και μάθαμε να κατηγορούμε. Έτσι δεν πιστεύουμε στην καλή πρόθεση κανενός.
    Εννοείται ότι δάσκαλος δουλεύει λιγότερους μήνες από εμένα. Έχετε δει όμως δάσκαλο που αγαπάει τη δουλειά του (και πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί); 3 μήνες το καλοκαίρι είναι λίγοι για να προετοιμάσει αυτά που θέλει. Σίγουρα μια νοσηλεύτρια κουράζεται λιγότερο από έναν εργάτη. Όμως μια ευσυνείδητη νοσηλεύτρια πρέπει από μόνη της να προσπαθεί να γίνει καλύτερη στον ελεύθερο χρόνο της, όποτε έχει, και πιστέψτε με πολλές το κάνουν και ας μη φαίνεται. Και φυσικά πολλοί λεβέντες που φοράνε στολή τη ντροπιάζουν. Αλλά αυτοί που τη σέβονται προσπαθούν ακόμα και όταν δεν τη φοράνε να γίνουν πιο άξιοι. Και ένστολοι δεν είναι μόνοι κάτι στρατηγοί στα υπουργεία αλλά χιλιάδες άλλοι που δουλεύουν αθόρυβα. Τι δουλειά κάνουν; Εδώ είναι το θέμα. Προετοιμάζονται για όταν συμβεί κάτι κακό (εδώ διαλέγετε συμφορά της αρεσκείας σας: φωτιά, πλημμύρα, σεισμό, πόλεμο κτλ). Αν νομίζει κάποιος ότι η προετοιμασία δεν φτάνει τότε μια καλή ιδέα είναι να βάζει φωτιά στο σπίτι του 2 φορές την εβδομάδα να εργάζεται περισσότερο η πυροσβεστική ή να πηγαίνει στα σύνορα και να προκαλεί μεθοριακά επεισόδια για να κρατιόμαστε και εμείς σε φόρμα.
    Από τον φίλο Trellos_tou_xoriou κρατώ το σημείο για το Γολγοθά. Είναι δύσκολο το ανέβασμα με το σταυρό που κουβαλάμε έτσι και αλλιώς. Δε χρειάζεται να κατηγορεί ο ένας τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιάννης Τ11 αν δεν εχεις απασχοληθει σε ενα επαγγελμα καλο ειναι να μην εκφερεις αποψη για το ποσο κουραστικο ειναι. Σαφως και οι εργατες κουραζονται πολυ αλλα ας πουμε δε δουλευουν κυκλικα ωραρια. Ειναι σα να βρισκεσαι σε ενα διαρκες τζετ λαγκ κι αν αυτο καταπονει καποιους για μερικες μερες,φαντασου να το κανεις σ ολη σου τη ζωη. Η κουραση του εργατη ειναι κυριως σωματικη,η κουραση του νοσηλευτη ειναι και σωματικη και ψυχικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εν κατακλείδι θα πώ και εγώ δύο λόγια. Γενικώς και ειδικώς συμφωνώ με την Ρία. Οι λοιποί σχολιαστές αναφέρετε προσωπικές και μεμονωμένες περιπτώσεις. Δεν κρίνεται το σύνολο από το μέρος.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο προσωπικώς ο καθένας έχει ενδεχομένως μένος με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπάρχουν και πολλά συμπλέγματα ακόμη και εγωισμοί.
    Είναι πολύ λυπηρό οι σημερινοί Έλληνες (πολίτες και πολιτικοί) να απαξιώνουν την προσφορά των Ε.Δ. αντί να ενθαρρύνουν τον θεσμό ως τον μόνο που εγγυάται την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας κάτι που οι πολιτικοί διαπραγματεύονται ασυστόλως και οι πλείονες των πολιτών αγνοούν περιπεπλεγμένοι στις ιδεολογίες του πεζοδρομίου και της αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Ρία που έχεις το θάρρος και τα λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμε δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι να εξομοιωθούν όλοι οι μισθοί και όλα τα προνόμια του δημοσίου με τον ιδιωτικό φορέα. Ούτε η νοσηλεύτρια του δημοσίου να παίρνει πιο πολλά ούτε του ιδιωτικού, όλοι ίσοι τόσο δύσκολο είναι;

    Από κει και πέρα δεν έχω να πω τπτ άλλο παρά μόνο να "παραδεχτώ" πως ναι.... όλοι εμείς που έχουμε κρατήσεις 200 ευρώ τον μήνα και δεν θα δούμε ποτέ εφάπαξ ή σύνταξη καλά να πάθουμε γιατί ούτε σπουδάσαμε, ούτε ευθύνη έχουμε στις δουλειές μας ούτε κουραζόμαστε. Τα λέμε όλα αυτά γιατί είμαστε 5χρονα που στην πραγματικότητα ζηλεύουν που δεν έγιναν στρατιωτικοί γιατί είναι ακατόρθωτο να μπεις στο σώμα και σ αυτό μπαίνουν μόνο οι άξιοι και οι εκλεκτοί.

    Όλοι οι άλλοι είμαστε άχρηστοι, τεμπέληδες και ανάξιοι που δεν σέβονται τις Ε.Δ. που είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την εθνική μας ακεραιότητα και μια μέρα θα κατέβουν να μας σώσουν από τα Νεφελίμ του Λιακόπουλου...cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Συμφωνω μ αυτο που λες για την εξισωση οσον αφορα μισθους δημοσιων και ιδιωτικων υπαλληλων,ομως οσο γινεται εξισωση προς τα πανω. Δηλ. ο ιδιωτικος υπαλληλος να παρει οτι και ο δημοσιος κι οχι ο δημοσιος οτι ο ιδιωτικος. Αν και αυτο δε βλεπω να γινεται ποτε γιατι στον ιδιωτικο τομεα κυβερναει αυτο που λεγεται κερδος.. εδω απ οτι εχω ακουσει δε δινουν καλα καλα λεφτα για γαντια,σιγα μη δωσουν για τους μισθους. Τωρα για τα υπολοιπα που λες (προφανως ειρωνικα,δεν ξερω αν απευθυνεσαι σε μενα σ αυτο το τμημα του μηνυματος σου) κανεις δε λεει για αχρηστους και τεμπεληδες που δε σπουδασανε και ζηλευουν. Απλα ειναι ανθρωπινο να βλεπεις κατι που το εχουν οι αλλοι και να το θελεις κι εσυ... πολυ συχνα η εξωτερικευση αυτου του αισθηματος ειναι η κατηγορια προς οσους το απολαμβανουν(η νομιζεις πως το απολαμβανουν). Αυτα τα ατομα που μιλουσαν στην εκπομπη σιγουρα δε θα "τα ειχαν" μονο με τους στρατιωτικους αλλα και με αλλους επαγγελματιες οι οποιοι εχουν το κατι που λειπει απ τη δικη τους δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Trellos_tou_xoriou

    καλό βράδυ
    επειδή εργάζομαι και στον ιδιωτικό τομέα, επειδή βλέπεις είμαστε καλοπληρωμένοι και με τόοοοοοοσα προνόμια, ξέρω ότι υπάρχει πλαφόν ανάλογα με τις σπουδές, τις εξειδικεύσεις, τα χρόνια υπηρεσίας στον τομέα αυτό. και παλι ο χαμηλότερος μισθός είναι 700 ευρώ. αν κάποιος είναι νόμιμος. εγώ δουλεύω κάθε απόγευμα τουλάχιστον έξι ώρες και έχω 40% συνεταίρο την εφορία!

    για κανόνισε συνάντηση με τους φίλους σου μπας και μάθω που είναι αυτή η χαβαλέ μονάδα να πάω και γω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Άννα

    αποτελείς τη μοναδική εξαίρεση στο εκπαιδευτικό σύστημα του δημοτικού.
    τα φυλλάδια που δίνεις είναι για ποιο λόγο? επειδή τα βιβλία είναι ανεπαρκή? επειδή εσύ το θες ή επειδή στο επιβάλλουν?

    μου είπε η ξαδέρφη μου ότι υπάρχουν τάξεις ειδικά για παιδιά που δεν ξέρουν τη γλώσσα και που τα εισάγουν με αυτόν τον τρόπο στην ελληνική πραγματικότητα του δημοτικού.

    το να μην είναι όλα τα παιδιά στο ίδιο επίπεδο, είναι φυσιολογικό. δεν έχουν όλοι τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης.
    όμως θα μπορούσαν να βοηθηθούν από τη δασκάλα της φύλαξης, που η δικιά μας, έβαφε μονίμως τα νύχια της. κάθε μέρα με το βερνίκι την έπιανα και μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι αλλιώς δεν περνά η ώρα!

    δε με απασχολεί το μέγεθος των σχολίων, μου αρέσει κιόλας γιατί ο καθένας εκφράζει τις σκέψεις του ολοκληρωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος

    εγώ ένα θα σου πω και αν το καταλάβεις έχει καλώς.
    εγώ και όλες οι στρατιωτικές νοσοκόμες, δεν είμαστε στα βαρέα και ανθυγιεινά.
    καθημέρινά ζούμε μέσα στα μικρόβια, με μη πρακτικές στολές, με στολή που σημαίνει ότι έχουμε μόνο υποχρεώσεις και ποτέ δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γιάννης Τ11

    άσε γιάννη, με αυτά που άκουσα απόψε που είπε ο υπουργός, την βάψαμε κανονικά.
    και στην ειρήνη και στον πόλεμο, μπροστά εμείς. μόνο που δεν αμοιβόμαστε διπλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ανώνυμε

    και σωματική και ψυχική.
    οι νοσηλευτές είναι ψυχοφθόρο επάγγελμα. πέθανε 27 ετών η ξαδέρφη μου, μεγαλώσαμε μαζί, ήμουν δίπλα της μέχρι και μια βδομάδα πριν το τέλος. μετά είχε τελειώσει η άδειά μου και μόνο στην κηδεία μπόρεσα να πάω και αυτή 450 χιλιόμετρα μακριά από την αθήνα μετά από ολονύχτια υπηρεσία στο γεεθά και την επομένη έπρεπε στις 7 να είμαι στη δουλειά μου. κι όμως, αν με διατάξουν θα πάω σε ογκολογική κλινική για να γλέπω ατομα που δίνουν έναν άνισο αγώνα να λιώνουν καθημερινά, να δένομαι και να τα χαιρετώ. και αυτό σε καθημερινή βάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μάγισσα Κίρκη

    κιρκη, μην ειρωνεύεσαι. έχεις δει τι βάσεις έχουν οι στρατιωτικές σχολές?
    λίγοι και εκλεκτοί είμαστε και επειδή οι συνθήκες εργασίας μας είναι οι χειρότερες από όλων των άλλων εργαζομένων, θα έπρεπε να μας σέβονται τουλάχιστον αυτοι που προστατεύουμε.
    πολλοί από δω μέσα, όταν ο σημιτής είπε ευχαριστώ στους αμερικάνους, ένιωσαν ανακούφιση, εγώ απλά ντροπή!!!

    και κάθε αξιωματικός που τιμά και σέβεται το εθνόσημό του ντράπηκε. όπως ντρέπομαι και κάθε φορά που ένα αεροπλάνο πέφτει και η αεροπορία θρηνεί.
    όπως και κάθε φορά που ένας μη έλληνας γίνεται σημαιοφόρος στο σχολείο του. τίμησέ τον ως μαθητή με άλλον τρόπο. η σημαία είναι σύμβολο όχι τρόπαιο. έχουν χυθεί ποταμοί αίματος για αυτό το πανί που μερικοί το καίνε και οι αστυνομικοί τους βλέπουν και δεν τους αφήνουν στον τόπο. έχει μια ιστορία και ένα τραύμα που αιμορραγεί κάθε στιγμή αυτο το πανί. δεν είναι βραβείο για τον πιο επιμελή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δεν αμφισβητώ τις βάσεις σε καμία περίπτωση.
    Θέλω απλά να πω με αυτό πως μιλάμε για μια επαγγελματική σταδιοδρομία και όχι για ένα φυσικό ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος για να του το ζηλέψουν.
    Απο κει και πέρα θεωρώ πως οι στρατιωτικοί νοσηλευτές είναι και αυτοί που τρώνε όλο το αγγούρι και δικαιολογώ απόλυτα την αγανάκτησή σου αλλά εσύ ουσιαστικά δεν ανήκεις σ αυτούς που δίνουν εντολές δια τηλεφώνου.
    Αλλά να διαβάζω ότι ορισμένες απόψεις είναι προιόντα συμπλεγμάτων είναι κάτι που μόνο με ειρωνία νομίζω ότι θα μπορούσα να το διαχειριστώ.
    Σε καμία περίπτωση το ύφος δεν αφορούσε τις επιδόσεις ή τα ζόρια της δουλειάς σας για να μην παρεξηγούμαι!
    Καλό βράδυ να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος

    δεν έκανα κανένα λάθος σε αυτό που άκουσα. ένας πολίτης θίχθηκε επειδή οι στρατιωτικοί βγαίνουν στη σύνταξη στα τριαντα πέντε χρόνια υπηρεσίας.
    ήταν σαφής και ιδιαίτερα καυστικός. θεωρεί ότι όλοι οι απόστρατοι καταφεύγουν στα δικαστήρια και γίνονται όλοι στρατηγοί στο τέλος. χαρακτηριστικά είπε ότι σε οποια πλατεία φωνάξεις στρατηγέ, θα γυρίσουν τριάντα άτομα!
    ξέρω τι άκουσα και ξέρω τι κόμπλεξ είχε. απλά με ενοχλεί να μην παραδέχεται κανείς τι πραγματικά αξίζουμε και να διαδίδουν ανακρίβειες και χαζομάρες που όλοι λεν για να νομίσουν οι άλλοι ότι κάποιος είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μάγισσα Κίρκη

    κατανοώ τι λες αλλά αν ανατρέξεις σε προηγούμενη ανάρτηση (http://wwwskepseis.blogspot.com/2008/04/blog-post_20.html) θα δεις ότι σε όλα τα σχολεία και τις ασκήσεις η ελληνική αντιπροσωπεία θριαμβεύει.

    δεν πήγαμε στις στρατιωτικές σχολες για επαγγελματική αποκατάσταση, για την ιδεα πήγαμε. δεν πάει ο καθένας να κινδυνεύει καθημερινά με 5 και 6 τζι να γίνει τροφή στα ψάρια αν δεν αγαπάει την πατρίδα του.
    δεν πάει ο καθένας να περάσει τη διαβολοβδομάδα αν δεν αισθάνεται 1000% έλληνας.
    δεν πάει ο καθένας στα λοκ μετά από σκληρότατες ασκήσεις αν δεν είναι έτοιμος να προσθέσει το δικό του αίμα στο ποτάμι που έχει χυθεί για τη γαλανόλευκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ρια εγω μαζι σου ειμαι... δεν ειπα ουτε οτι εχετε κατι παραπανω απο τους αλλους νοσηλευτες (εκτος απο την πληρωμη κατα τη διαρκεια των σπουδων,ομως εχετε και επιπλεον υποχρεωσεις) ουτε οτι ακουσες λαθος. Απλα μιλουσαμε με τη μαγισσα κιρκη κυριως για δημοσιο και ιδιωτικο τομεα(δηλαδη χωρις να αναφερθω καθολου στους στρατιωτικους νοσηλευτες) κι εκει μπηκαν και τα βαρεα και τα ανυπαρκτα γαντια. Αυτο που ειπα για τον ακροατη ειναι οτι μπορει δημοσιως να κατηγορουσε εσας αλλα σιγουρα δε θα ειστε μονο εσεις στο στοχαστρο. Μπορει να σας κατηγορει για το χ "προνομιο" (εστω κι αν ειναι μονο στο μυαλο του) και καποιους αλλους για το ψ.. Δηλ.μην το παιρνεις προσωπικα,αυτοι οι ανθρωποι ειναι απο εκεινους που θελουν να ψοφησει η κατσικα του γειτονα αντι να μπορεσουν να παρουν κι αυτοι μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αποφάσισα , να μην είμαι το σχόλιο ... 69 ... μήπως και σας μπούν τίποτα πονηρές ιδέες στο μυαλό . ;)))))))) Καλύτερά το 70 για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο .

    Ρια μου
    
Κάθε βοήθεια που μπορώ να δώσω στα μέτρα μου , θα είναι χαρά μου να την έχεις. Και στο λέω από καρδιάς αυτό .



    Φίλε Γιάννη ,
    πάντα αγαπούσα την ιδέα μιας ελλάδας που οι έλληνες θα αλληλοϋποστηρίζονται και θα εργάζονται όλοι μαζί ο καθε ενας στο 100% των μέτρων του , για το συμφέρον τουτης της χώρα ,δημιουργώντας μια συμπαγή Ελληνική Δύναμη μα και Δυναμική, στα παιδιά του . Αυτό ξεκινά όχι με αντιδικίες μα με συνεργασία και κατανόηση του καθενός για τον γολγοθά του αλλου . Χαίρομαι που μοιραζόμαστε την ίδια ιδεολογία του να βοήθα ό ένας τον άλλον . Εκεί στέκομαι εγώ στα λόγια σου :)))) και ειλικρινά χαίρομαι που τα άκουσα.



    Αγαπητέ ?????
    
Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως οι Ε.Δ. είναι απαραίτητες για την Ελλάδα ,όμως επανδρωμένες από ευσυνείδητους , επι της ουσίας μορφωμένους και καλά εκπαιδευμένους (πνευματικά και σωματικά ) ανθρώπους. Είδα τέτοιους ελάχιστους ,ως αξιωματικός του πεζικού , να τους ταλαιπωρούν και να τους εκμεταλλεύονται ,όλοι οι υπόλοιποι Κηφήνες του στρατεύματος. Εχω εκπαιδευτεί σκληρά ,από ανθρώπους αξιοπρεπέστατους που μου έμαθαν να σέβομαι την στολή που φόρεσα . Ανθρώπους που τους οφείλω σεβασμό παρόλο που μου πόναγε το κορμί κάθε βράδυ λόγω των δυο φορών όλου του στίβου μάχης με πλήρη εξάρτηση κάθε ημέρα, γυμναστικές μεχρι να πέσουμε κάτω ,πορείες διαβιώσεις στα βουνα χωρίς φαι και νερό , μπανιο με παγωμένο μονο νερο στο στρατοπεδο ,2 ωρες υπνο με συνεχείς σκοπιές και με πάντα καταδρομικές εφόδους των ανωτέρων ,και συνεχόμενες καμπάνες αν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις δεν ειχαμε διαβάσει ή κλείναμε τα ματια μας στο αμφιθέατρο κλπ Ολα αυτά επί πέντε μήνες και επ ουδενί δεν θελω να συγκρίνω τον εαυτό μου με την σκληρότερη εκπαίδευσή που γινεται στις στρατιωτικές σχολές επι 4 χρόνια. Ομως για εμένα αυτοί είναι Στρατός που χαίρομαι να πληρώνω και πολλαπλάσιά αν χρειαστεί . Οχι όμως τους ... άλλους, που για εμένα ΔΕΝ ειναι στρατός .
Οσο για την Αμυνα της Ελλάδας αυτήν δεν την δυναμώνουμε με τις Ε.Δ. αλλά κυρίως με το να ισχυροποιήσουμε την οικονομία μας .Η δυνατή οικονομία και ενας ... δεμένος μεταξύ του και μορφωμένος λαός ,είναι το μεγαλύτερο όπλο άμυνας μιας χώρας. Και ξέρω πως θα με καταλάβεις γιατί από τον τρόπο εκφρασής σου φαίνεται πως είσαι ενας άνθρωπος και αξιόλογη παιδεία .
    
Καλη νύχτα σε όλους .
    
Πάω να Κάνω μασάζ στον όμο μου για τον αυριανό Γολγοθα :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Φαντάσου να είσαι γιατρός, να έχεις τελειώσει την ιατρική στα 6 χρόνια νταν, να εχεις πτυχίο 9, να δουλεύεις και να σπουδάζεις ταυτόχρονα απο τα 17 γιατί αλλιώς δεν βγαίνεις, να περιμένεις 10 και 12 χρόνια για την ειδικότητα, να τρέχεις απο άγονο σε άγονο και να ΜΗΝ πληρώνεσε ενώ πληρώνεις νοίκι και λογαριασμους απλά για να μαζέψεις μόρια, να χτυπάς διπλο και τριπλο εφημερίες για να καλύψεις κενά, να πληρώνεσε 30 ευρώ την εφημερία όποτε δεήσει το υπουργείο, να αγοράζεις με δικά σου λεφτά υλικά (γάντια, συριγγες) γιατί εκεί που είσαι δεν έχει, να πέρνεις 700 ευρώ το μήνα όταν κάνεις ειδικότητα, να μην έχεις γιορτες και αργίες και να βγαίνει στη σύνταξη όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος στα 65. Θα μου πεις, άνοιξε ιατρείο. Πρώτον δεν υπάρχουν τα λεφτά και δεύτερον ότι κάνεις εσύ για την ιδέα (?) εμείς το κάνουμε για τον άνθρωπο.
    Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα (εκτός απο τα golden boys & girls) που οι συνθήκες εργασίας τους είναι πολλαπλάσια χειρότερες απο τις δικές σου ή τις δικές μου. Κι ας μη έχουν απο πίσω πανεπιστημιακούς τίτλους. Καλό είναι λοιπόν πριν "ευλογίσουμε τα γένια μας" να κοιτάμε και λίγο γύρω. Εντελώς φιλικά! Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Νικολέτα

    γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβληματα των ιατρών, ο σύντροφός μου είναι ιατρός χειρουργός και τα προβλήματά του είναι πολύ μεγαλύτερα από όσα περιγράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Φιλενάδα , γι αυτό σε παω ! Τα είπες "εξω απο τα δοντια " και μάλιστα φωναχτα!
    Σου είπα ευχαριστώ για τα .."ερωτηματικά" που μου άφησες?
    Θα τα πούμε...
    Φιλάκια και καλημέρα! Καλή βδομάδα να έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμε

    και τώρα εμένα πρέπει να μου αρέσει που αυτός θέλει να πεθάνει η κατσίκα μου επειδή αυτός άφησε νηστική τη δική του κατσίκα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Trellos_tou_xoriou

    δε θα έλεγα οτι αυτή τη στιγμή η κίνα έχει δεμένο και μορφωμένο λαό άρα και καλυτερη άμυνα.
    έχει την καλύτερη άμυνα γιατί έχει πειθαρχία, κάτι που δε βλέπω στην ελλάδα.

    ούτε το ισραήλ έχει μορφωμένους ανθρώπους, έχει όμως συνείδηση των κινδύνων που τους περιβάλλουν και δεν ψάχνουν τρόπους να γλιτώσουν τη στράτευση, αυτό τους κάνει απειλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. xeimwniatikhliakada

    φιλενάδα, τα λέω έξω από τα δόντια γιατί βλέπω ότι άμα δε μιλάς σε καβαλάνε.
    είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι προίκίζουν τα παιδιά των στρατιωτικών από τις δικές τους οικονομίες????
    είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι όλοι ζουν σε σπίτια που τους έδωσε ο στρατός???
    είναι δυνατόν να νομίζουν ότι δουλεύουμε μόνο 6 ώρες αντί για 8 και κυρίως με ουζάκια και χαβαλέ????

    έφυγα από το γεεθα, γιατί πήγαινα καθημερινά στις 7 και έφευγα το νωρίτερο 7 το βράδυ. χώρια που τελευταία στιγμή μου έλεγαν ότι σε δυο μέρες πέταγα για κισινάου, τυφλίδα, κίεβο χωρίς να έχω το δικαίωμα να αρνηθώ!

    και θα μου πουν ότι αδικώ τον ελληνικό λαό επειδή παίρνω σύνταξη στα 53 μετά από 35 χρόνια ΕΝΕΡΓΟΥΣ υπηρεσίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ria μου
    Η Κίνα δεν είναι ουσιαστικά μια χώρα αλλά πολλες και τώρα που η οικονομική της ανάπτυξή εχει μεγαλώσει τα κενα της ποιότητάς ζωής των πωλητών ( Εργάτες που δουλεύουν για 1,5ευρω την ημέρα και αλλοι σε άλλες περιοχές οπως το χονγκ κονγκ με 2000 ευρω βασικό μισθό ) εχουν τόσο αυξηθεί που αν συνεχίσει έτσι μερικά χρονια θα καταλήξει σε εμφύλιο πολεμο . Ο στρατος της κίνας ,προσπαθει να κρατήσει την χώρα σε συνοχή . Γι αυτό κρατιέται τοσο ισχυρός .
    Οσο για το Ισραήλ ,προσπαθεί να κρατήσει αυτό που εκλεψε . Λογικό είναι να είναι σε εγρήγορσή . Κυρίως όταν ,το μόνο που τους κρατα σε αυτά τα χώματα είναι η δύναμή των Αμερικανών , με αντάλλαγμα βέβαια , αυτοί να κάνουν ότι τους ζητήσει ο Θείος Σάμ.
    Το γεωφυσικό ανάγλυφο και το Κλήμα της Ελλάδας είναι που γεννά στους Ελληνες ,τον χαρακτηριστικό χαοτικό τρόπο σκέψης τους , που οταν δεν τον καλλιεργούν στρέφεται εναντίων τους και τους καταστρέφει ,ενω καλλιεργώντάς τον μέσω μιας σοβαρής παιδείας , παράγει πολιτισμούς λαμπρούς όπως αυτός της αρχαίας Ελλάδας, και καταφέρε να νικήσει πολλαπλά δυνατότερους στρατούς όχι λόγο ανδρείας μόνο ,αλλά γιατι την συνδύασε με την Σκέψη και την Ατομική Συνείδηση. Ο αμόρφωτος Ελληνας αποτελεί περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς απειλή ,ενω ο ημιμορφωμένος θανάσιμη απειλή ,πρώτα από όλα απεναντι στον εαυτό του ,μα και στην κοινωνία του . Και όταν λέω μόρφωση , δεν εννοώ τα πανεπιστήμιά ,διότι αυτά παράγουν τεχνίτες και όχι επι του στημονος της σκέψεων αν(ω)θρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. οχι,απλα να αποδεχτεις την υπαρξη τους και να μη σε νοιαζουν οι χαζομαρες που λεει ο καθενας χωρις να εχει ιδεα για το θεμα.. οπως ειχα βρει ενα blog καποιου που εγραφε ενα κατεβατο και κατηγορουσε μια κοπελα που περασε νοσηλευτικη στο πανεπιστημιο πελλοπονησου (νομιζε δηλαδη οτι ελεγε πως περασε σε πανεπιστημιο το οποιο ομως ηταν.. τει της παραμεθωριου και δε συμμαζευεται) χωρις να ξερει καν οτι το τμημα ειναι οντως πανεπιστημιακο,το 2ο μετα της αθηνας. τα πηρα τρελα μαζι του αλλα αποφασισα να μην ασχοληθω. Οταν καθεται και κατηγορει ατομα και γραφει ολοκληρη αναρτηση χωρις καν να εχει ψαξει για την εγκυροτητα αυτων που θα γραψει τι να πεις. Ενας τετοιος ανθρωπος ηταν κι αυτος που πηρε στην εκπομπη που ακουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δηλαδή τον παίρνεις εφ’ όσον έχεις άριστα χαρτιά στα 35 χρόνια υπηρεσίας ...

    Σόρι αλλά κόλλησα.
    Τι πα'να πει αυτό, άριστα χαρτιά????
    Και από που και ως που δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις?????????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. patsiouri

    που ζεις καλή μου?

    δεν επιτρέπονται πολιτικές συζητήσεις, δεν μπορείς να βγεις και να κάνεις μέσα στο χώρο εργασίας αναφορά σε πολιτικά θέματα. ανέκαθεν!

    και κάθε χρόνο βαθμολογούμεθα αγαπητή. με άριστα το 100, βάλε τώρα μικροκακίες, ζήλειες, φθόνο, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και βγάλε συμπέρασμα αν στα 35 χρόνια υπηρεσίας έχεις πάντα 100! ποτέ.

    έπειτα, κρινόμαστε στον κάθε βαθμό αν είμαστε ικανοί να τον πάρουμε με την αξία μας ή με το πέρασμα των χρόνων. αν τον πάρεις το βαθμό, με το πέρασμα των χρόνων, απλά περνάς τελευταίος στην επετηρίδα σου και χάνεις τη σειρά σου και την παίρνει ο επόμενος!
    εμείς τη δουλειά μας την κάνουμε όχι μόνο επειδή το θέλουμε, αλλά και επειδή έχουμε κυρώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος

    κακώς που δεν του άνοιξες τα γκαβά του. να μάθει πως έχουν τα πράγματα και να γίνει ρεζίλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Trellos_tou_xoriou

    όποιο και να είναι το κίνητρο, αυτά τα κράτη, δεν έπιτρέπουν ανυποταξίες.
    και το σημαντικότερο, δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν να γλιτώσουν τη στράτευση!

    άντε πες και συ τώρα το ίδιο για τη χωρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πολύ γόνιμος διάλογος.
    Τώρα τελείωσα την ανάγνωση των σχολίων.
    Μία συμβουλή Ρία μου:
    Μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα.
    Πέσατε να την φάτε την κοπέλα την Άννα (που είναι δασκάλα) η οποία παραταύτα σας τα είπε πολύ καλά.
    Εκπαιδευτικός είμαι και ξέρω.
    Και μάλιστα όχι διορισμένη όπως η Αννα αλλά σε φροντιστήριο.
    Με 6,5 ευρώ την ώρα και φυσικά όχι συνεχόμενο ωράριο.
    Μπορεί μία μέρα να έχω μόνο τρεις ώρες μάθημα.
    Και να μην είναι συνεχόμενες.
    Μία να κάθομαι και μία να δουλεύω.
    Και ναι, διαβάζω ΠΑΡΑ πολύ στο σπίτι.
    Και ναι, όταν δεν έρχονται τα παιδιά εγώ δεν πληρώνομαι.
    Με αποτέλεσμα κάποιους μήνες να βγάζω λιγότερο από 700 ευρώ.
    Και 4 μήνες το χρόνο τίποτα.
    Αυτά παίζουν σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα και καλό είναι να μην εκφέρουμε άποψη για τις δουλειές των άλλων αν δε γνωρίζουμε από μέσα.

    ΥΓ: Ο τρελός του Χωριού έγραψε τα πιο ευγενικά και άρτια σχόλια.
    Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. patsiouri

    γιατί δεν κάνεις ιδιαίτερα?
    εγώ για το γιο μου πληρώνω κάθε ώρα 22 ευρώ!
    και ήταν και η φθηνότερη προσφορά γιατί δεν ήθελα απόδειξη!
    οι τιμές παίζουν από 30 ως 55 ευρώ την ώρα!

    και πίστεψέ με, δεν έβρισκα και εύκολα καθηγητές. γιατί δεν κάνει μόνο αρχαία, αλλά και λατινικά και χημεία και φυσική και έκθεση.

    αν αναλάμβανες 3 παιδιά, όχι παραπάνω, με 20 ευρώ την ώρα, δε χρειαζόσουν τίποτα άλλο!

    αν διοριζόσουν όμως, επειδή ο αδερφός του πατέρα μου, η γυναίκα του και η κουνιάδα του είναι όλοι φιλόλογοι, μου είπαν ότι κάθε μέρα πάνω από 4 ώρες μάθημα δεν έχουν. τι στο καλό, πριν 30 χρόνια έκανα ιλιάδα και ακόμα τη θυμάμαι, οι φιλόλογοι τι διαβάζουν σπίτι? τι ερωτήσεις θα κάνουν στο μάθημα? αυτοί πέρα από τα τεστ δεν έχουν να διορθώσουν τίποτα άλλο. ούτε κάθε ώρα βάζουν τεστ!
    μην τα ισοπεδώνουμε όλα. έπειτα, εγώ θυμάμαι τους χρόνους του λύω ακόμα. εσείς που τα κάνετε συνέχεια, τι στο καλό φρεσκάρετε καθημερινά? τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να σας έχουν γίνει δεύτερη φύση πλέον!
    και το ίδιο ισχύει και για όλα τα μαθήματα. ή μη μου πεις ότι ο γυμναστής διορθώνει!
    ή ο θεολόγος. ή ο μουσικός? γαι να μην ξεχνάμε, ότι και αυτοί καθηγητές καλούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εχω δώσει ΑΣΕΠ και έχω συγκεντρώσει τη βαθμολογία που χρειάζεται για να διοριστείς αλλά δεν είμαι μέσα στους διοριστέους.
    Επαιρναν μόνο 600 άτομα (με προτεραιότητα πολύτεκνοι κτλ...), οπότε δε...χώραγα μιας και συνολικά πήγαν να δώσουν γύρω στους 12.000 κι βάλε!!
    Επίσης δ εν έχω μόρια μιας και δεν είχα ποτέ μπάρμπα στην Κορώνη για να με παρουν αναπληρώτρια η ωρομίσθια, μόνο 7 μήνες σε Πρόσθετη Διδακτκή στήριξη έχω από προυπηρεσία.

    Κάνω κάποια ιδιαίτερα (Θυμήσου το βόδι) αλλά προσπαθώ να τα συνδυάσω με την "ασφάλεια" του φροντιστηρίου, δλδ τα ένσημά μου και το επίδομα των 200 κάτι ευρώ τους μήνες που κάθομαι το καλοκαίρι.
    Δεν είναι πάντα εύκολο, κάποιες μέρε φεύγω νωρίς από το φροντιστήριο και κάνω ένα ιδιαίτερο (είναι και οι αποστάσεις) , κάποιες άλλες μπορεί να ξύνομαι και μία ώρα στο φροντιστήριο γιατί η επόμενη τάξη έρχεται αργότερα αλλά σε μία ώρα δεν προλαβαίνω να πάω και να γυρίσω από ιδιαίτερο.
    Του χρόνου όντως σκέφτομαι να πάρω περισσότερα, αν και με 3 παιδιά που λες δε γίνεται και να ζήσεις, αφού πρέπει να πληρώνεις τα τρέχοντα έξοδά σου + τους μήνες που κάθεσαι εσύ αλλά τα έξοδα τρέχουν.
    + ότι Πάσχα και Χριστούγεννα τις μέρες που δε δουλεύω δεν τις πληρώνομαι, εννοείται δεν παίρνω δώρο, οπότε θα χρειαστώ κάτι παραπάνω για δώρα κτλ..

    ΥΓ: Πάντως στα διαλείμματα του φροντιστηρίου μιλάμε για πολιτική.
    Απαράδεκτο το βρίσκω σε οποιαδήποτε δουλειά να μη μπορείς να εκδηλωθείς...
    Επίσης ακόμη πιο τραγικό θεωρώ το να αξιολογείστε με βαθμολογία.
    Οχι πως είναι καή ιδέα η αξιολόγηση των εργαζόμενων γενικώς, αλλά το θέμα ειναι ΠΟΙΟΣ σε βαθμολογεί και με ΠΟΙΑ κριτήρια.
    Αν ερχόταν πχ ένας άσχετος από το υπουργείο να βαθμολογήσει εμένα που κάνω μάθημα, δε θα είχα καμία αντίρρηση.
    Αν όμως ερχόταν η κλώσσα που κάνει μάθημα στη διπλανή τάξη και ξέρω ότι με αντιπαθεί, τι είδους αντικειμενικότητα μπορεί να υπάρξει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. patsiouri

    εμ ρε κορίτσι μου αυτό δε λέμε?

    εμένα επί παραδείγματι που έχει έρθει σε επαφή μαζί μου ένας εκδότης για να μου κάνει τα άρθρα του μπλογκ βιβλίο γιατί του αρέσει ο τρόπος που γράφω, μου δικαιολόγησαν το 85 στη χρήση της γλώσσας, ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι το γραπτό λόγο!!!

    άντε τώρα βγάλε συμπέρασμα...

    πάντως αν ενδιαφέρεσαι για ιδιαίτερα, υπάρχει μια εταιρεία που οι καθηγητές, δουλεύουν ιδιαίτερα και δε χρειάζεται εσύ να ψάξεις να βρεις παιδιά. εγώ από μια φίλη πήρα εκεί και βρήκα καθηγητές για το βλαστάρι μου και με πείρα και ικανούς και χωρίς να τρέχω να ψάχνω ποιος θα έρθει και να μου ζητάει και τα μαλλιοκέφαλά του!

    στείλε μέηλ να σου δώσω τηλέφωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αυτό θα μας φάει ως λαός. Αντί ο καθένας να κοιτάει το δικό του καλό, κοιτάμε πώς θα κάνουμε κακό στους άλλους, πώς θα κουτσομπολέψουμε, πώς, πώς, πώς...
    Τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Θα πω μια γνωστή παροιμία:
    "Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει".
    Ναι,είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας και τους άλλους, κάνουμε δουλειές δύσκολες και κακοπληρωμένες και όποιος διαφωνεί, ας έρθει να δοκιμάσει...
    Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ευχαριστώ πολύ!!
    Και πολύ καλά έκανες και απευθύνθηκες στην εταιρεία.
    Σε μία γνωστή μου ζήτησε μία φιλόλογος 45 ευρώ την ώρα και με πήρε να με ρωτήσει τι τιμές παίζουν γιατί έπαθε πλάκα!!
    Φέτος δεν τα χρειάζομαι, αλλά του χρόνου θα το χρειαστώ σίγουρα το τηλεφωνάκι!!!

    Εμένα το βασικό πρόβλημά μου είναι το να κάθομαι 4 μήνες.
    Και δε μου αρέσει, βαριέμαι...και είναι και οικονομικά ασύμφορο.
    Το κακό είναι πως όποτε αναζήτησα δουλειά εκτός αντικειμένου( πχ γραμματεία) το μόνο που βρήκα είναι μερικές απίστευτα κακοπληρωμένες δουλειές (της τάξεως των 680 το μήνα) και με ωράριο πέραν του οχταώρου φυσικά.
    Χαίρω πολύ, τα 680 τα βγάζω και όπως είμαι, το θέμα είναι να μη βαλτώσουμε και να πάμε για κάτι καλύτερο, μονιμότερο και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Το βιβλίο πότε θα βγει?????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Kitsos Mitsos

    δεν υπάρχουν λόγια φίλτατε, δεν υπάρχουν λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ενεσούλα

    ευχαριστώ για τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμασταρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. patsiouri

    όποτε θές, στείλε μέηλ για το τηλέφωνο.

    μα και συ δεν κάνεις 3-4 παιδιά να διοριστείς αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. patsiouri

    σιγά μη δεχτώ τους όρους του. έπειτα έχω οικογενειακό φίλο εκδότη, αν είναι να εκδοθώ (!) θα προτιμήσω αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Απλά τρομερό κείμενο αν δεν σεβόμαστε αυτούς που φυλάνε την Ελλάδα και έχουν μια νοοτροπία τάξης τότε δεν έχουμε κράτος και είμαστε ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ όπως λέει και ο Σαββόπουλος.
    Ρία συμφωνώ μαζί σου θα ήθελα να σου στείλω mail να ανταλλάξουμε απόψεις.
    Εκτιμώ την προσπάθεια σου και δειχνεις ότι έχεις ένα Α επίπεδο στην blogoσφαιρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Του τα ελεγαν αλλοι.. μαλιστα ο ενας ηταν τραυματιοφορεας στην αγγλια και του ειπε πως μονο η δικη μας κοινωνια αντιμετωπιζει ετσι τους νοσηλευτες. Αλλα αυτος εκει το χαβα του,ουτε καν να δεχτει πως εκανε λαθος. Τετοια κολλημενα ατομα δεν πρεπει να χαλανε τη μερα μας ουτε να μας στεναχωρουνε.. πιο πολυ πρεπει να στεναχωρηθουμε για τα μυαλα που κουβαλανε παρα για το περιεχομενο των λεγομενων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Χα χα, είναι κι'αυτό!!!
    Προς το παρόν, ούτε σκύλο δε μπορώ να συντηρήσω!
    Ασε που είμαι της άποψης πως πρώτα πρέπει να τακτοποιηθείς επαγγελματικά και μετά ν'αρχίσεις να γεννάς...αυτούς που κάνουν το ακριβώς αντίθετο, δηλ. γεννάνε ΜΠΑΣ ΚΑΙ πιάσουν την καλή...τους θεωρώ...χμ...λίγο ανεύθυνους.
    Ειδικά όταν πρόκειται για ζευγάρια που δεν έχει σταθερή δουλειά ούτε καν ο ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. όσοι λένε τους στρατιωτικούς προνομοιούχους θα πρέπει να ντρέποντε
    τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Δεν ξέρω ποιά δημοκρατία "προστάζει" να ντρέπεται κανείς για τις απόψεις του. Εγώ συγκαταλέγομαι σε εκείνους που ναι πιστεύω πως οι στρατιωτικοί-όπως και όλοι οι υπηρέτες του κράτους-αυτή τη στιγμή είναι σε πιο ευοίωνη θέση από κάποιους άλλους, συγκριτικά και όχι ουσιαστικά.
    Αυτό δεν σημαίνει πως εποφθαλμιά κανείς τα κατά σύγκριση προνόμιά τους ούτε πως είναι η αλεπού που τα κάνει κρεμαστάρια, ήμαρτον!
    Αυτό σημαίνει το απλό και κυριολεκτικό που ορισμένοι λέμε μέρες τώρα, ότι τη στιγμή που υπάρχουν πτυχιούχοι και ο ανώτερος μισθός που παίρνουν είναι τα 700 ευρώ με ίδιες ίσως και περισσότερες ώρες εργασίας, περισσότερες κρατήσεις, χωρίς κανένα εφάπαξ και με σύνταξη στις 31 Φεβρουαρίου, σαφώς υπό αυτές τις συνθήκες το επάγγελμα του στρατιωτικού χαίρει περισσότερων προνομίων αυτή τη στιγμή, σ αυτή την εποχή και σε αυτή τη χώρα. Όπως υπάρχουν και επαγγέλματα (π.χ. ο Χ τραγουδιστής που λέει 5 μαλακίες για 3 ώρες και παίρνει τα άντερά του!) που είναι πιο προνομιούχα από του στρατιωτικού, κανείς δεν είπε οτι ο στρατιωτικός είναι ο Ωνάσης αλλά να μην βγαίνει κι ότι ανήκει στη γενιά των 700!!
    Όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους αλλά ελάχιστα από αυτά ανταμείβονται γι' αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρέπομαι γι αυτό ή να μου προσκολλάται η "ταμπέλα" του ανθρώπου που ζηλεύει τη θέση του άλλου, μια θέση που εγώ προσωπικά όχι δεν θα ήθελα να κατέχω λόγω χαρακτήρα. Στο κάτω-κάτω μια θέση φερόμενη ως "μη προνομιούχα" γιατί να τη ζηλέψει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ρια την αποψη μου την ξερεις!
    δεν σχολιαζω ειμαι καμενη απο το ολο θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Να σου πώ σπανίως διαβάζω όλα τα σχόλια αλλά αυτά τα διάβασα με προσοχή.Αλλά δεν μου άρεσαν, αισθάνθηκα σαν να τσακώνονται συντεχνίες για να αποδείξουν αλήθεια τί;΄Οτι δεν μπορούμε να συνενοηθούμε και ότι προσπαθούμε να γίνουμε με όλα τα μέσα εχθροί ο ένας με τον άλλον.Αν δεν κάνω λάθος οργανωθήκαμε σε κράτη για να προστατευόμαστε όχι για να βγάζουμε τα μάτια μας έτσι ώστε κάποιοι πιό πάνω από το μέσο άνθρωπο να μπορούν κάθε στιγμή να μας κυβερνάνε διαιρώντας μας. Εγώ είμαι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα, δεν παίρνω επιδοτήσεις,δεν θέλω νάχω σχέσεις με το κράτος, ούτε με καμία κρατική αρχή. Δουλεύω σ΄αυτό που λέμε πρωτογενή τομέα. ΄Εκανα μια επιλογή που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά ,δεν μέμφομαι τον στρατιωτικό που ζει πιθανώς καλύτερα. Επέλεξε άλλο δρόμο μπράβο του.Λυπήθηκα πολύ που βλέπω ένα κόσμο να μάχεται με σκοπό ποιός θα κατηγορήσει ποιόν και ποιός θα λουφάρει ποιόν. Μου αρέσει το blog σου, γράφει αλήθειες,δεν μου αρέσει η επιθετικότητα και η διχόνοια. Εμείς ζούμε με λίγα, δεν θέλαμε νάχαμε ποτέ την σιγουριά του δημόσιου τομέα γιατί αυτό μας ενοχλεί στη μέση, μπορεί να μην έχουμε πολλά αλλά τα καταφέρνουμε. Δεν είμαστε και αθάνατοι εξάλλου.
    Αλλά αυτό το μένος δεν το καταλαβαίνω.Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ο άλλος έχει προνόμια πιθανώς απαράδεκτα για αυτόν, νόμιμα βέβαια, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα να τον απαξιώνει σαν άνθρωπο ούτε να ακολουθεί την φασίζουσα άποψη ότι όλοι που δουλεύουν εκεί ή εκεί είναι ίδιοι. Η κριτική δεν είναι ανάγκη να έχει σκληρές λέξεις αλλά σκληρά επιχειρήματα. Δεν μου αρέσει αυτή η διχόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Το να έχεις μια Χ άποψη για ένα Χ επάγγελμα -και δεδομένου ότι την άποψη αυτή την εκφράζεις ευγενικά και όχι φωνάζοντας-δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μέμφεσαι.
    Εγώ προσωπικά αν εξαιρέσουμε δυο-τρία σχόλια εξίσου απαξιωτικά και γι αυτούς που είναι στρατιωτικοί και γι αυτούς που δεν είναι, δεν είδα καμία διχόνοια κανένα μένος ίσα ίσα μια εποικοδομητική κουβέντα η οποία υπέθεσα δεν πραγματοποιείται για να πείσει ο ένας τον άλλον.
    Τέτοιες συζητήσεις εξάλλου μας θυμίζουν τις παλιές καλές μέρες του blogging :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ας τα εξαιρέσουμε λοιπόν, η κριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τι να πω έβγαλαν όλη τους την χολή για τους ένστολους οι προηγούμενοι, ναι αυτοί που τηλεφωνούν με τρόμο στα βουλευτικά γραφεία όταν φτάνει η στιγμή να υπηρετήσουν για να λουφάρουν τον γιόκα τους ή τους εαυτούς τους. Αυτοί που ψηφίζουν όποιον και ότι νάναι αρκεί να τους τάξει μείωση της θητείας. Αυτοί που λένε ότι είναι άνεργοι και πεινάνε, αλλά το λένε στις καφετέριες με πέντε ευρώ τον καπουτσίνο. Αυτοί που προτιμούν να κλαίγονται και να τα παίρνουν από τους γονείς τους, παρά να πάνε για ΕΠΟΠ. ΑΑΑ ξέχασα είναι μεγάλη χαμαλοδουλειά σιγά μην πάνε να κάνουν αγγαρείες για 700 ευρώ αυτοί που σπούδασαν στο Κολλέγιο με τα λεφτά του Μπαμπά. Για όλους τους υπόλοιπους λοιπόν αυτοί απαιτούν να κάνουν τα πάντα και αυτοί να κάνουν μόνο κριτική. Τους μάθαμε αυτούς τους τύπους πια είναι οι ίδιοι που όταν οι πυροσβέστες καίγονται αυτοί τους λένε ταβλαδόρους, όταν οι πιλότοι πέφτουν με πανάρχαια αεροπλάνα αυτοί κάνουν τον ισολογισμό σε στυλ ένα αεροπλάνο ισούται με 2 νοσοκομεία, όταν οι αστυνομικοί σκοτώνονται αυτοί λένε ένας μπάτσος λιγότερος και όταν μιλάμε για τον στρατό αυτοί μιλούν για καραβανάδες κάτι τύπους κακούς που γνώρισαν όταν υπηρετούσαν. Παραβλέπουν δε το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι οι ένστολοι και το μόνο από το οποίο αυτοί κινδυνεύνουν είναι να κοπούν με καμμία σελίδα Α4. Χθές γάζωσαν επτά παιδιά που πήγαν για το μεροκάματο του τρόμου όταν για τους υπόλοιπους ήταν ημέρα αργίας. Ας πάνε λοιπόν να εξηγήσουν στο κοριτσάκι που χαροπαλεύει ότι η δουλειά της είναι σαν όλων των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων και πρέπει να την κάνει μέχρι τα 65 της. Επίσης να της εξηγήσει κάποιος γιατί όταν όλοι οι νέοι κάνουν φοιτητική ζωή (βγάζουν τα μάτια τους με λίγα λόγια στα μπαράκια και κάνοντας τους επαναστάτες για καμιά δεκαριά χρόνια) γιατί οι ένστολοι θα πρέπει να είναι εσώκλειστοι σε ιδρύματα στα οποία απαγορεύεται ακόμα και να μασήσεις τσίχλα. Και μην μου πούνε γιατί αυτοί το διάλεξαν γιατί αν το διάλεξαν κύριοι το πήρανε πακέτο μαζί την σύνταξη της 25ετίας και όλα τα άλλα προνόμια όπως τα αποκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Το παιδί της πλατείας

    ευχαριστώ, παιδί της πλατείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ανώνυμε

    το θέμα δεν είναι μόνο τα μυαλά τους αλλά και τα ψέμματα και οι ανακρίβειες που διασπείρουν από 'δω και από 'κεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. patsiouri

    πόσοι σκέφτονται όμως τόσο υπεύθυνα όσο εσύ?
    για να μην υπάρχει παρεξήγηση, αστειευόμουν όταν έγραφα να κάνεις παιδιά, το έγραψα χαριτολογώντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Aνεμος

    όχι άνεμε, αν τα γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα, ας μας τα πουν και εμάς να ξέρουμε!
    μπορεί εμείς εκ των έσω, να μην τα έχουμε εντοπίσει λόγω των μεταθέσεων, της έλλειψης χρόνου και των υπηρεσιών τις αργίες που δεν πληρώνονται ούτε παίρνουμε ρεπό!
    αν αυτοί τα ξέρουν ας μας τα πουν και εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Μάγισσα Κίρκη

    δεν είπαμε να ντρέπεσαι για τις απόψεις σου, όμως οι στρατιωτικοί είναι πτυχιούχοι ΑΝΩΤΑΤΟΥ κρατικού πανεπιστημίου που για να αποκτήσουν το πτυχίο τους διάβασαν σκληρά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα μάθημα αργότερα ή να μην το περάσουν με την πρώτη.

    είναι εργαζόμενοι από τις επτά το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι στην καλύτερη περίπτωση, γιατί στις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες λόγω της λογικά επιβαλλόμενης αλληλοενημέρωσης, το ωράριο είναι 9ωρο και 10ωρο!

    ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ γιατι τόσα παίρνουν ως πρώτο μισθό γιατί τα χρήματα που παίρνουν στις σχολές είναι 60 ευρώ το μήνα! και πολλοί από τους μαθητές των στρατιωτικών σχολών τις επιλέγουν γιατί διαμένουν μέσα στις σχολές επειδή οι οικογένειες τους δεν εχουν χρήματα για να τους στείλουν από τα χωριά τους στις πόλεις και να πληρώνουν τις σπουδές τους.
    ξέρεις πολλούς πτυχιούχους που δουλεύουν νύχτες, αργίες και 16 ώρες το 24ωρο και να παίρνουν 700 ευρώ? εγώ γνωρίζω, είναι όλα τα παιδιά που αποφοιτούν από τις στρατιωτικές σχολές και τον πρώτο χρόνο τόσα παίρνουν!

    σαφώς και όλες οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους αλλά οι στρατιωτικοί έχουν τις περισσότερες και αν δεν είσαι μέσα στο χώρο, καλό είναι να μη λες γιατί δεν ξέρεις. βλεπεις, γνωρίζω το χώρο πάνω από 25 χρόνια.

    και θα σου πω και μια αλήθεια που δεν ήθελα να την παραδεχτώ δημοσίως.
    αν ο πατέρας μου που ήταν στρατιωτικός, μου έλεγε την αλήθεια ή μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθημερινά στη δουλειά του, ούτε έξω από στρατιωτική σχολή δε θα πέρναγα. όμως θεωρούσα ότι όλα ήταν ρόδινα. έφαγα 4 χρόνια που φοιτούσα σε ένα δωμάτιο τρία επί τρία, με συγκάτοικους που δεν επέλεγα, με διαβασμα και δουλειά ταυτόχρονα, και όταν αποφοίτησα, κινδύνευα να μην πάω στο σώμα που ήθελα. παραλίγο να ήμουν αντισυνταγματάρχης όχι αντισμήναρχος.

    δουλεύω 21 χρόνια, έχω κάνει δύο μεταπτυχιακά και όταν έκανα τα χαρτιά μου στον ιδιωτικό τομέα, η προϋπηρεσία και τα μεταπτυχιακά, με αξιολογούσαν και ο μισθός που μου προσέφεραν ήταν μιάμιση φορά μεγαλύτερος που παίρνω στην αεροπορία.
    απλά δεν έχω δικαίωμα να παραιτηθώ ακόμα και να παίρνω 3.500 ευρώ το μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Albus Genius

    οι σκληρές λέξεις κάνουν πιο σαφές αυτό που θες να πεις.
    με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου οι απόψεις που έχουν.

    ας μου πουν και μένα που είναι τα σπίτια που έχει η αεροπορία στην αθήνα να πάω και εγώ να μείνω δωρεάν, ας μου πούνε που είναι τα μαγαζιά που δίνουν πράγματα κάτω του κόστους για να ψωνίζω και εγώ και ας μου πουν εγώ που είμαι κόρη στρατιωτικού γιατί δεν πήρα την προικοδότηση του κράτους που οι φορολογούμενοι δίνουν για μένα και το παιδί μου. ας μου πληρώσουν και εμένα το κόστος της μετακόμισης από τη μια πόλη στην άλλη, το άγχος και την ψυχολογική πίεση στις υπηρεσίες. ας μου πληρώσουν τα νυχτέρια, τις αργίες, τις επιφυλακές, τις έρευνες για κάθε ηλίθιο που χάνεται στα δάση τα βουνά η τη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Μάγισσα Κίρκη

    οι κάλές μέρες του μπλόγκινγ τώρα είναι!
    τότε που είμασταν πενηντα μπλογγερ δε μου άρεσαν. καλύτερα πολλοί και καλύτερα περισσότερες απόψεις. το ότι διαφωνούμε, δε σημαίνει ότι έχουμε να μοιράσουμε και τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Albus Genius

    υποθέτω ότι αυτό το σχόλιο αφορά τη μάγισσα κίρκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Neoptolemos

    ευχαριστώ νεοπτόλεμε...

    για το μακελειό της τετάρτης, ετοιμάζω ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Το κατάλαβα καλέ!!
    Δε θα έκανα 3-4 παιδιά ούτως η άλλως.
    Είμαι της άποψης του "ένα και καλό".
    Από πολλές σκοπιές...
    Αν βέβαια ήμουν δισεκατομμυριούχα θα γινόμουνα Αντζελίνα!
    Ενα δικό μου και θα υιοθετούσα και πεντ'έξι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. patsiouri

    πες το ψέμματα, άμα έχεις μερικά εκατομμύρια για ψίχουλα, υιοθετείς όλόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα.

    πολύ προσγειωμένη σε βρίσκω για το νεαρόν της ηλικίας σου και χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες