ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

28 Νοε 2008

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ-ΜΑΜΑΔΕΣ-ΝΕΥΡΑ

Λοιπόν σήμερα, θα ασχοληθούμε με ένα δύσκολο θέμα. Τα ρουσφέτια.
Αν ήμουν βο(υ)λευτής, θα το καταλάβαινα να μπαίνουν οι εξυπηρετήσεις στην καθημερινότητά μου. Αλλά δεν είμαι και δε φιλοδοξώ να είμαι.

Έχω τρεις εβδομάδες τώρα που δέχομαι τηλεφωνήματα από κάποια μαμά από τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους που θέλει να κάνει μετάταξη στο γιοκαρίνι της για το ναυτικό! Της εξήγησα ότι οι μετατάξεις τέλος και μόνο με υπουργική απόφαση μπορεί να γίνει. Και υπουργός εθνικής άμυνας δεν είμαι.

Το τί έχει ακούσει η θεία μου που είναι και γειτόνισσά της δεν περιγράφεται. Ναι ναι, αυτήν η θεία με την ψωνάρα νύφη! Τι ότι δεν την εξυπηρετώ γιατί ο γιος μου δεν είναι φίλος με το γιο της (ο γιος μου είναι 15 χρονών και ο γιος της μόνο 28!), τι ότι ο άντρας της δεν έκανε παρέα με τον μακαρίτη τον μπαμπά μου (τρία χρόνια νεκρός ο μπαμπάς μου), τι ότι δε θέλω γιατι τη ζηλεύω!!! Το ότι δεν μπορώ δεν της περνά από το μυαλό!

Πριν φύγω από το ΓΕΕΘΑ και επειδή ο νόμος ήταν τελείως διαφορετικός, πράγματι έκανα δυο τρεις τέτοιες εξυπηρετήσεις γιατί ήξερα τα προβλήματα των ενδιαφερομένων και περνούσε από το χέρι μου. Τώρα είναι αδύνατο. Αν μπορούσα δε θα δίσταζα να βοηθήσω όποιον μπορούσα.

Και έκανα και πολλές μεταθέσεις. Έτυχε να έχω συμμαθητή τον υπεύθυνο των μεταθέσεων. Τον οποίο δεν εχω μούτρα να δω πια. Και εξηγώ γιατί. Μου τηλεφωνεί κυρία που δε γνωρίζω, αλλά με έχει συναντήσει στο μαγαζί που ψωνίζω παπούτσια και είμαι με τη στολή.


Φεύγοντας εγώ, μαθαίνει ποια είμαι και τι κάνω και που υπηρετώ. Δεν ξέρω πως βρήκε το τηλέφωνο του σπιτιού μου, πάντως μου τηλεφώνησε. Μου κλάφτηκε, επικαλέστηκε το γεγονός ότι είμαι μάνα και γω και δεν θα ήθελα να ταλαιπωρείται το παιδί μου, μου έσπασε τα νεύρα και είπα, άστο, δώστε μου τα στοιχεία του γιου σας.

Την επομένη τηλεφωνώ στο συνάδελφο και του ζητώ ο τάδε σμηνίτης να έρθει από τη Λάρισα στο Καβούρι. Σε δέκα λεπτά με παίρνει πίσω και μου λέει εντάξει. Καπάκι χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η κυρια που δεν ξέρω αλλά υποχρεώνομαι για χάρη της. Της λέω ότι ταχτοποιήθηκε το θέμα της. Με ευχαριστεί και κλείνει. Σε μισή ώρα πάλι η κυρία, ο γιος της (άλλο μαλακισμένο), το έβγαλε φιρμάνι και του είπαν ότι εκεί έχει πολλές υπηρεσίες, θα ήθελε αν γίνεται να πάει στο αεροδικείο. Θα δω της λεω. Τηλεφωνώ, το λεω, κανένα πρόβλημα μου λέει ο συνάδελφος και σε δέκα λεπτά με ξαναπέρνει η κυρία- θα τη γράφω Κ από δώ και μπρος- και την ενημερώνω. Σε μισή ώρα, πάλι η Κ. Επειδή εκεί τους πάει τρεις μέσα μία έξω, να έρθει στο ΓΕΑ τηλεφωνητής. Έχουν αρχίσει τα νεύρα μου να χορεύουν. Νέα παρακάλια, νέες ψυχολογικές πιέσεις, λέω, άι στο διάολο τι ψυχή έχει ένα τηλεφώνημα, και το κάνω. Σε μισή ώρα πάλι η Κ. Όχι έχει πολύ πίεση στο ΓΕΑ να πάει στο αεροδικείο σαν αερονόμος. Εκεί οι καλοί μου τρόποι πήγαν περίπατο. Της τα έχωσα, της είπα οτι το μεγαλύτερο σφάλμα μου ήταν που δεν της έκλεισα την προηγουμένη το τηλέφωνο, ότι αν το παιδί της είναι τόσο ήλίθιο είναι επειδή έχει αυτήν μάνα, ότι είναι αχάριστη και αγενής και της έκλεισα το τηλέφωνο. Πήρα και το συμμαθητή μου και τον έστειλα στην Πάρνηθα!

Ε μα, είναι λογικό αυτό? Κάθε δέκα λεπτά τηλέφωνο και σιγά τη διαφορά στις μεταθέσεις. Είναι οι μάνες που κάνουν τα παιδιά τόσο χαϊβάνια. Δε φταίνε μόνο τα αυτά. Οι μαμάδες τα κάνουνε τόσο απαιτητικά.

Όταν έκανα υπηρεσίες στο ΓΕΕΘΑ, διαπίστωσα έντρομη, ότι ερχόταν κούριερ και έφερνε παστίτσιο από την Κόρινθο στην Αθήνα στο αστροπελέκι που δεν έτρωγε το φαγητό της μονάδας! Το καταλαβαίνετε αυτό? Η μαμά έστελνε σπιτικό φαγητό στο σμηνίτη που υπηρετούσε 80 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του!!! Λες και στην Κόρινθο το βλαμένο δεν έτρωγε σουβλάκια, και εδώ θα κακοπέσει με τις πίτσες!

Μου τηλεφώνησε πέρισυ το καλοκαίρι φίλος από τα πάτρια εδάφη για να με ρωτήσει πως είναι στην Κύπρο που θα πήγαινε με την Ελληνική δύναμη ο γιος του. Και φυσικά να κόψω τη μετάθεση. Ήμουν έτοιμη να τον εξυπηρετήσω όταν μου τηλεφώνησε ο ξάδερφός μου (ναι αυτός με την καρακαηδόνα) και μου έδωσε το παιδί που παρακαλούσε να πάει στην Κύπρο μπας και ξεφύγει από τη δεσποτική μάνα του που έβαλε τον πατέρα του να μου τηλεφωνήσει.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια παιδιά! Το παιδί πήγε στην Κύπρο, στο μνημόσυνο του πατέρα μου ο πατέρας του κρυφά από τη συμβία του, μου είπε ευχαριστώ που δεν έκοψα τη μετάθεση του γιού του.

Σας αφήνω τώρα γιατί ξανατηλεφωνεί η πατριώτισσα για τη μετάταξη του γιου της!

88 σχόλια:

  1. Δεν φταιει μονο η μαμα Ρια μου, αυτος που κοτζαμ γαιδαρος 28 χρονων βασιζει τη ζωη του στη μαμα του φταιει περισσοτερο!
    Καλο σουκουδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμ! δεν τον εστελνες κορνοφωλια?
    κατι τετοιες τους ευνουχιζουν τους αντρες.
    μωρε επρεπε να τον διαολοστηλεις.
    Ασχετο μια μεταθεση απο 110 λαρισα για εκαε χορτιατη πεζει?
    μπας και φερουμε κανα πρωην εδω?
    αχαχαχχαχα
    φιλια κουκλα,καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρία μου θα είμαι κακός αν πω ντροπή σου που κάνεις ρουσφέτια; Μιλάμε για αξιοκρατία, για εφαρμογή των νόμων, για δικαιοσύνη, και εμείς οι ίδιοι είμαστε που στην ανάγκη τα παρατάμε όλα και κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί; Αν όντως θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο ας αρχίσουμε από τον εαυτὀ μας. Γιατί στα λόγια όλοι μάγκες είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα...
    Θελω να πω 3 πραγματα...
    1)Μπορεις να μου δανεισεις λιγη απο την υπομονη σου?
    Προσωπικα θα ειχα διαολοστειλει την κυρια Κ.απο το δευτερο τηλεφωνημα (και το γιο της επισης, μαζι με μια μεταθεση στα Δικαια δωρο!).
    2)Απο την δικια μου πειρα στο στρατιωτικο περνας καλα η κακα αναλογα με το τι εκανες ως πολιτης.
    Εγω που ετυχε να δουλευω απο τα 14 το στρατιωτικο μου φανηκε σαν διακοπες και ας ειχα απο τις χειροτερες μεταθεσεις τοτε(Λημνο,Ελληνοαλβανικα το 93).
    3)Αν την μια και μοναδικη υποχρεωση που εχει απεναντι στην πατριδα του δεν μπορει να ανταπεξελθει σαν ανδρας και κλαιει στην μαμα του να τον μεταθεσει κοντα και την βαζει και υποχρεωνεται απο εδω και απο εκει για να το πετυχει, τι να πω,γιαυτο το υποδειγμα γιου πρεπει να ειναι περηφανος κανεις!!!Σαν δεν νρεπομαστε λεω εγω..
    Αυτα, αντε και ουδεις πιο αχαριστος απο τον ευεργετηθεντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα μα που έχεις μπλέξει!!!!
    Α δεν τα ήξερα αυτά να μου κάνεις και μένα κάνα δυό! λολολολολ!
    Να τους τα κόψεις βρε Ρία, σε πιάνουν στο φιλότιμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακρατ

    παιδί μου παιδί μου!!!

    άμα χάσουμε και το χιούμορ μας, πάει τη βάψαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αδαμαντία

    αχ φιλενάδα, άμα έχεις τέτοια μάνα, ότι και να ειχες φανταστεί ότι θα γίνεις, δε γίνεσαι! το παιχνιδάκι της θα είσαι μέχρι να πεθάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στέλλα

    δυστυχώς φιλενάς, τώρα δεν είμαι στο πεντάγωνο και δεν έχω τα σχετικά κοννέ!

    πως πάει η δουλειά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πάνος κωνσταντινίδης.

    ρουσφέτι από ρουσφέτι έχει διαφορά.
    δε θα έφερνα τον φίλο της άρρωστης με καρκίνο ξαδέρφης μου από τη θεσσαλονίκη στην καρδίτσα να είναι κοντά της?
    δε θα έφερνα στην αθήνα και μάλιστα στο ζούμπερι το παιδί της γνωστής μου που έιναι χήρα και άρρωστη ώστε στις εξόδους του το παιδί να τη βοηθάει στο μαγαζί της?
    δε θα βοηθούσα στη μετάταξη το γιο του διευθυντή του κολλητού μου όταν το διδακτορικό του εξαρτώταν από αυτό?
    εντάξει δε θα μετέθετα και το γιο της φίλης της μαμάς μου από το καβούρι στο ελληνικό για να μην παίρνει ταξί κάθε πρωί αλλά τα λογικά όπου μπορούσα τα βοηθούσα!
    γιαυτό έχουν άνθρώπους σε κάποιες θέσεις. για να αξιολογούν και να κρίνουν ανάλογα. αλλιώςθα είχαν ρομπότ που δεν έχουν ευελιξία φίλε πάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙΑΝΕ

    από υπομονή να φάνε και οι κόττες!
    σιγά να μη χαλάω τη ζαχαρένια μου για κάτι χαζές. τις ακούς και χαμογελάς, λές θα κανω ότι μπορώ και το αφήνεις εκεί.

    άμα είσαι ψημένος στη δουλειά, τι να φοβηθείς???

    άσε ρε τους κουραμπιέδες που θέλουν να λέγονται και άντρες. 11 μήνες είναι η θητεία, τι στο καλό κάνουν έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ηφαιστιωνα

    τώρα κοπήκαν αυτά αλλά δεν μπορούν να το καταλάβουν. το παιρνουν προσωπικά.

    με βρήκαν ευκολη και με εκμεταλλεύτηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωωωω φαντασική μου φίλη... οι νόμοι ναι μεν αλλάζουν αλλά εσύ σε καμιά 20αριά χρόνια μπορείς να μου κανονίσεις μια μεταταξούλα?

    πώς κλείνουν οι μάνες ρεζερβέ τις θέσεις στα ιδιωτικά, να κλείσω και εγώ από τώρα τη μετάταξη σε 20 χρόνια?

    ε φανταστική μου φίλη?

    κάνε μου 1 Ζ με τι σπαθί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. spark

    φιλενάδα R θα κάνω με το σπαθί και σε 20 χρόνια ευελπιστω να είμαι ταξίαρχος τουλάχιστον σε αποστρατία! ή στην καλυτερη περίτπωση υποπτέραρχος εν αποστρατία. πάντως κατι θα κανουμε για τις φιλες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή ria
    όταν ακούς μαμά να κλαίει είναι δύσκολο να πεις όχι. Όμως μερικές φορές απλά πρέπει. Επειδή ξέρω τι σημαίνει να μπορείς (ας πούμε ότι κάποτε ήμουν το αντίστοιχο του συμμαθητή σου στο Στρατό Ξηράς) καταλαβαίνω και το πόσο δύσκολο είναι να στεναχωρήσεις κάποιους. Προσωπικά εγώ προτιμώ, τώρα πια, να μιλάω με το υποψήφιο βύσμα και να τον πείθω ότι η όποια μετάθεση είναι πολύ καλή. Το κύριο επιχείρημα "θα φύγεις από το σπίτι μεγάλε, θα περάσεις καλά". Αρκετά συχνά πιάνει. Δοκίμασε το. Ειδικά για όσους πάνε στην Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στέλλα, ο ενδιαφερόμενος καλύτερα θα'ναι να ζητήσει μετάθεση στο ΑΤΑ. Εκεί θα περάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι αν θες, μπορώ να σου πω και σε ποιο τμήμα του ΑΤΑ θα περάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... ;) Όσοι γνωρίζουν από Αεροπορία στη Λάρισα - και κυρίως τι γίνεται στο ΑΤΑ - ξέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι εννοώ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χα,χα,χα είσαι πολύ καλή!
    Εμείς τρία αγόρια στο στρατό, διάσπαρτοι στην Ελλάδα, ο πατέρας μου έκανε μια αίτηση -που διακαιούτο- μπας και πάμε πιο κοντά γιατί υπήρχαν και κάποια θέματα και τον ...έγραψαν κανονικά!

    Σε 15-20 χρόνια ο γιος μου θα πάει φαντάρος, μην σε χάσω!!!! :))

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ρία

    "ρουσφέτι από ρουσφέτι έχει διαφορά.
    δε θα έφερνα τον φίλο της άρρωστης με καρκίνο ξαδέρφης μου από τη θεσσαλονίκη στην καρδίτσα να είναι κοντά της?
    δε θα έφερνα στην αθήνα και μάλιστα στο ζούμπερι το παιδί της γνωστής μου που έιναι χήρα και άρρωστη ώστε στις εξόδους του το παιδί να τη βοηθάει στο μαγαζί της?"

    Μα αν ήτανε έτσι τα πράγματα δε θα έπρεπε αυτοί που αναφέρεις να πάρουνε έτσι κι αλλιώς μετάθεση; Αλλά βλέπεις όλοι βάζουνε κάποιο μέσο με αποτέλεσμα αυτοί που πραγματικώς δικαιούνται τη μετάθεση να μην μπορούνε να ευνοηθούνε.

    "δε θα βοηθούσα στη μετάταξη το γιο του διευθυντή του κολλητού μου όταν το διδακτορικό του εξαρτώταν από αυτό?"

    Όχι, γιατί θα έπρεπε; Αν το άξιζε το διδακτορικό ο κολλητός σου θα έπρεπε να το πάρει έτσι κι αλλιώς, και ο καθηγητής θα έπρεπε να του το δώσει. Γιατί θα πρέπει το διαδακτορικό να εξαρτάται από την ευμενή μετάθεση του υιού του καθηγητή; Αυτή είναι η αξιοκρατία που ευαγγελιζόμαστε; Σκέφτηκες ότι με αυτό που έκανες ίσως να έκοψες τη μετάθεση κάποιου άλλου που πραγματικώς να το είχε ανάγκη;

    Εγώ Ρία μου που υπηρέτησα στη Λήμνο και πήγαινα σπίτι ανά δύο μήνες (και 30 ώρες πήγαινε-έλα στο καράβι που δε μετρούσανε για οδοιπορικά) δεν είχα μάνα που στενοχωριότανε; Δεν είχα κοπέλα που με περίμενε; Δε ήθελα να είμαι κοντά στους φίλους μου; Βεβαίως και ήθελα το βόλεμά μου κι εγώ αλλά ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω (παρ' όλο που ο πατέρας μου μού το πρότεινε). Από την άλλη βεβαίως αυτή η εμμονή μου στις αρχές μου μού δίνει το δικαίωμα να κράζω όλα τα στραβά που βλέπω.

    "γιαυτό έχουν άνθρώπους σε κάποιες θέσεις. για να αξιολογούν και να κρίνουν ανάλογα. αλλιώςθα είχαν ρομπότ που δεν έχουν ευελιξία φίλε πάνο!"

    Ευελιξία να υπάρχει, πώς να μην υπάρχει; Αλλά εσύ μας είπες μια ιστορία κάποιας που ούτε καν γνώριζες και ρουσφετολόγησες. Αυτό τί εξυπηρέτησε πέρα το να διαιωνίζεις μια, έτσι κι αλλιώς , αρρωστημένη κατάσταση. Μας είπες ότι έκανες πολλές μεταθέσεις. Όλες αυτές που έκανες ήτανε για άρρωστους γονείς και άπορες μητέρες; Ή για γνωστούς που στη "δύσκολη" ώρα σε θυμήθηκαν;

    Έχουμε φτάσει να θεωρούμε το ρουσφέτι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Θεωρούμε ότι ο βουλευτής θα πρέπει να ρουσφετολογεί (γιατί άρα γε;), ο ιατρός να πάρει φακελάκι (γιατί, δεν είναι η δουλειά του να ιατρεύει;), η ελεγχτής της ΣΔΟΕ να λαδώνεται και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

    Όλοι είμαστε υπεύθυνοι και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αμα σου δώσω το πιν που μου ζήτησες θα μου κάνεις ενα μικρό ρουσφέτι? χαχαχ Πες τους βρε με μια λέξη¨αφήστε τα αγόρια σας να γίνουν άντρες! Τι μανάδες κι αυτές θεέ μου να κανακεύουν τα αγοράκια τους σε αυτή την ηλικία! Ετσι έχει γεμίσει η κοινωνία φλούφληδες και χλεχλέδες!
    Φιλια Ριακι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιάννης Τ11

    γιάννη, όταν μπορούσα, ότι μπορουσα το έκανα. το ΄θεμα είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι η αεροπορία και οι ένοπλες δυνάμεις γενικότερα, το τσιφλίκι του μπαμπά μου για να κάνω ότι θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ράδιο μαρκόνι

    σε δεκαπέντε χρονια ευελπιστώ να είμαι υποπτέραρχος εν αποστρατεία!
    πάντως μη σε νοιάζει, μέχρι τότε θα έχει καταργηθεί η στράτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πάνος κωνσταντινίδης.

    όλοι έχουν μανάδες και φιλενάδες και υποχρεώσεις. μόνο που μερικοί δεν εχουν χήρες μανάδες που έχουν ένα ψιλικατζίδικο για να βγάζουν τα προς το ζην αλλά μπαμπάδες βιομήχανους και τα αεροπορικά εισιτήρια για αυτους δεν είναι σοβαρό έξοδο αλλά υπηρετούν στην παραμεθόριο χαλανδρίου παπάγου!
    και στο κάτω κατω, το γκόμενο μιας άρρωστης δεν τον φέρνουν κοντά της γιατί όλοι θα επικαλούντο μετά το λόγο αυτό.
    δε λέω ότι δεν έχεις δίκιο, απλά θεωρώ ότι κάθε περίπτωση χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.

    εγώ ας πούμε το γιο μου, από τώρα του λέω ότι φράγκα θα έχει, μη διανοηθεί και με πάρει τηλέφωνο και κλαφτεί για το στρατό!
    λήμνο? λήμνο, θα χορτάσει και ψάρι. βίτσι? βίτσι, θα τον επισκεφτώ να αγοράσω και γούνα.
    σκύρο? σκύρο, θα χορτάσω και αστακούς!
    και σκοπιές θα κάνει και αγγαρίες θα κάνει και μέσα θα μείνει. από τώρα τον προετοιμάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χειμωνιάτικη λιακάδα

    δώσε εσύ το πιν και ότι θες γίνεται μετά! ειναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πάνος κωνσταντινίδης παρτ του!

    έχω γνωστό που δέ θέλει να λέω το όνομά του, που θα μπορούσε να κάνει θητεία στην καλυτερη μονάδα γιατί ο κολλητός του πατέρα του ήταν στο ανώτατο συμβούλιο της αεροπορίας. έκανε 8 μήνες βίτσι και ήταν και χειμώνας. έκανε στις χειρότερες μονάδες και δε ζήτησε τίποτα από κανένα. πέρασε 5 φορες στίβο μάχης παρά το ότι ήταν σχεδόν τριάντα χρονων (γιατρός) και ήρθε πρώτος και τις 5!
    υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. η κοινωνια δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

    ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αδικίες κατάφορες και μετά πάμε με το γράμμα του νόμου!

    για το διδακτορικό, ήταν όρος απαράβατος. γνωρίζω ΄πολυ άξιους επιστήμονες που δεν έχουν διδακτορικό γιατι οι καθηγητές το έκοψαν λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί από βίτσιο και μόνο. και αυτό έγινε 2 -3 φορές!
    άσε, γιατι λέμε ότι ο στρατός βρωμάει αλλά τελικά βρωμάει λιγότερο απο οτιδήποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ρία

    > ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αδικίες κατάφορες και μετά πάμε με το γράμμα του νόμου!

    Συμφωνούμε. Ας αρχίσουμε από τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ria μου καλα παει η δουλεια,΄λιγο τρεξιμο αλλα αντεχουμε.

    @Ο Αιρετικός - The Heretic πιστεψεμε πως ξερω καλυτερα απο πολλους πως ειναι στο ΑΤΑ .
    αλλωστε ο συγκεκριμενος ειναι στο ΝΑΤΟ τωρα και κανει καριερα(!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φτιαχνουμε μια κοινωνια μπουληδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι μου θύμισες τώρα..

    Έκανα πυροβολικό στη Κω και μιας και ήμουν ο μόνος μορφωμένος της σειράς μου πήρα επ' όμου 2ο-3ο γραφείο και τις ... υπηρεσίες (δεν τις ακούμπαγε κανένας μόνιμος). Το τι τράβηξα με αυτές δεν λέγεται. Οι χειρότεροι ήταν οι ντόπιοι. Έκαναν θητεία στο νησί τους και ήθελαν να κοιμούνται και έξω. Στην αρχή ο δκτης ήθελε όλα να είναι δίκαια (παλιοί-νέοι το ίδιο, ίδιες υπηρεσίες, ίδιες έξοδοι). Δεν δούλεψε με τίποτα. Όταν εφάρμοσα μία τη γνωστή μέθοδο με λιώσιμο στους νέους (χωρίς να δίνω λογαριασμό), χαλάρωμα στους παλιούς όλα ήρθαν στα ίσια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πάνος κωνσταντινίδης

    σίγουρα, πρέπει να ξεκινήσουμε από μας, εγώ όμως το παραδέχομαι, είμαι επιρεπής στην κλάψα των άλλων και εύκολα με τουμπάρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. στέλλα,

    όλοι τρέχουμε, σημασία εχει να είμαστε γεροί και να περνάμε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ανώνυμε

    φτιάχνουμε μια κοινωνία κουραμπιέδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μυστήριε

    εσείς που πάτε στρατό και δεν το είδατε σαν αγγαρία, μιλάτε για το στρατό με ένα τρόπο που δείχνει ότι δεν αποτέλεσε πρόβλημα και τραυματική εμπειρία!

    τα χαϊβάνια τι θα λενε μετά από χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητη μου Κυ/ria..
    θα ερθω να ξαναηπυρετησω υπο των διαταγων σας,πριν με στειλει η Καταλανη στην λεγεωνα ..των ξενων!
    Σας φιλουμε πολυ.Κωστας και Carmen!
    Καλο υπολοιπο ΣΚ ευχομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κώστας βράκας

    σου υπενθυμίζω ότι δεν θα υπηρετεί και η κάρμεν μαζί σου!

    και τώρα, δεν είμαι στο πεντάγωνο να σε φέρω στην αθήνα, σε βλέπω σε καμιά σκύρο, μύκονο, κώ και αν είναι καλοκαίρι θα κακοπεράσεις με το να βλέπεις την κάρμεν να τριγυρνά ελεύθερη και ωραία και σύ να είσαι στη σκοπιά!

    καλό βραδυ, εγώ δουλεύω αύριο και δεν έχει έξοδο απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. για στειλτον κατα δω,ειναι και τυχερος που υπηρετει αεροπορια,επρεπε να ειναι στο πεζικο,στειλτον κατα δω,να δει τι ειναι ο στρατος στον εβρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σπύρος1000

    πέστα σπύρο!
    μόνο μια φιλλιπινέζα δε ζήτησε ο κάθε φαντάρος ακόμα!
    ήθελα να ήξερα πως στο καλό έχουν στο μυαλό τους το στρατό τα νέα παιδιά! νομίζουν οτι είναι κολλέγιο? όιτ θα έχει μπάτλερ και αίθουσες μόνο για κυρίους? γιατί μόνο έτσι το φαντάζονται και παραπονιούνται με το παραμικρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βόδια, βόδια, ελεεινά βόδια!!!!
    Μα πως μπορούν ρε πούστη μου να κλαίγονται, να ξεφτυλίζονται και να υποχρεώνονται στον κάθε άγνωστο τα γαιδούρια???'
    Δεν έχω ζητήσει ΠΟΤΕ χάρη παρά μόνο από κολλητό μου, κι'αυτό φυσικά όχι για τέτοιου είδους θέμα.
    Μιλάμε έχει γεμίσει ο κόσμος θρασύτατα γαιδούρια που αν τους κάνεις τη χάρη μπορεί και σε κανά χρόνο που δε σε χρειάζονται να μη σου λένε ούτε καλημέρα, (παθόύσα).

    Καλά, η πρώτη η δικιά σου, αυτή που τη ζηλεύεις ντε, πρέπει να είναι όχι απλά καμμένη, πυρόπληκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βασικά όχι καμμένη, αλλά ακατοίκητη είναι... Δεν καταλαβαίνει το γιωτόμπαλο ότι πρέπει να στραφεί στο Μεϊμαράκη κι όχι στη Ρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. patsiouri

    άσε φιλενάδα, το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν όταν τους μιλάς ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις. δεν καταλαβαίνουν ότι ζητάνε το αδύνατο, δεν καταλαβαίνουν ότι απευθύνονται σε λάθος άτομο!

    αυτό με τσατίζει, ότι αρνούνται να ακούσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αιρετικέ

    δεν λειτουργεί ο εγκέφαλός τους. αρνουνται να τον κάνουν λειτουργικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Αιρετικό να πάει κάποιος στο ΑΤΑ. Εκεί τα φαντάρια περνάνε ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ανώνυμε

    αν έχεις καλή διάθεση, περνάς καλά και στη ζήρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στα ρουσφέτια-μετατάξεις έχουμε κάνει διδακτορικό και στο δικό μας σπίτι: ας όψεται ο ψυχοπονιάρης πατέρας μου που την έχει πατήσει ουκ ολίγες φορές με τέτοια μπουμπούκια (και κυρίως με τις ανεκδιήγητες μανάδες τους)και μυαλό δεν βάζει!
    Κόλαση, φιλενάδα και συμπάσχω όσο δεν φαντάζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. pastaflwra

    τι γίνεσαι? για πότε με το καλό το πασταφλωράκι σου?

    με ένα πόνο και ένα γερό και νοστιμο μωράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. σιγά μην έχουν στη ζήρο αυτην την κουνίστρω που' χουμε εμείς στη ΔΑΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητή ξανθιά αν πατήσεις "προβολή όλων" θα εμφανιστώ και εγώ. Στην αρχική προβολή ποτέ δεν εμφανίζονται όλοι (μπορεί να είναι πάρα πολλοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμε, εννοείς αυτήν που υποπτεύομαι ότι εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν ξέρω ποια έχεις υπόψη σου, αλλά εγώ λέω για μια MILF με mazda mx-5 που έγινε αιτία να λιποτακτήσει ένα κοντοσείρι μου... Τον είχε σπιτώσει βλέπεις. Κι ο βλάκας δεν έπαιρνε κάνα τηλέφωνο τους δικούς του να τους ησυχάσει, ούτε ερχόταν στο ΑΤΑ... Τον είχε ρουφήξει για τα καλά η αχόρταγη. Τελικά τον βρήκαν οι δικοί του στο σπίτι της κι έγινε της τρελής. Το θέμα πήγε στον αρχηγό, ακόμα και στο Μεϊμαράκη. Τελικά το κοντοσείρι μου πάει αεροδικείο για λιποταξία κι αυτή για υπόθαλψη λιποτάκτη ή κάτι τέτοιο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. KALO MHNA RIA SE SENA KAI OLI TIN PAREA.EDO EXEI POLI KRIO POS ENAI EKEI.TIN KALHMERA MOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο μακαρίτης «ηπειρωτάρχης» {υποθέτω ότι δεν πρόλαβες να τον έχεις προϊστάμενο...} στο "ιδιαίτερο" γραφείο του στα Γιάννενα απασχολούσε 10-12 άτομα, που δεν έκαναν άλλη δουλειά από παραπλήσιες εξυπηρετήσεις φαντάρων.
    Επί μονίμου βάσεως.
    Κι ήταν πάντα πρώτος σε σταυρούς...
    Την ήξερε τη δουλειά ο άνθρωπος...

    Άντε...
    Καλή βδομάδα,
    Καλό μήνα,
    Καλό κουράγιο.
    α-α-ε
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ανώνυμε

    σημασία δεν έχει αν είναι καμιά κουνίστρω ή όχι, αλλά αν έχεις διάθεση να περάσεις καλά ή όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ανώνυμε

    μη βγάζεις τα άπλυτά μας στη φόρα!
    ρόμπα το έκανες το ατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μυστήριε

    μπορώ να έχω όλα τα εικονίδια να φαίνονται? μερικοί έχουν πολλα περισσότερα να φαίνονται!
    θέλω και γώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. molemou

    δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεσαι, αλλά εδώ έχει μια φοβερή λιακάδα, με δόντια όμως. και μόλις πέσει ο ήλιος έχει ένα ψοφόκρυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ναπολέων

    μπράβο μου, κόντεψα να τον φτάσω, κοίτα που δε θέλω να πολιτευτώ!!!
    μήπως να το ξανασκεφτώ???

    πως είσαι? πως πάει η δουλειά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν το κάνω εγώ ρόμπα το ΑΤΑ, αλλά η συγκεκριμένη κουνίστρω. Βασικά, κουνίστρω είναι το ένα απ' τα δυο παρατσούκλια της. ΤΟ άλλο είναι "ανακατώστρα". Τελικά Αιρετικέ αυτή είναι; Γιατί μια φορά που είχα περάσει απ'τη ΔΑΠΕ που μ' έστειλε ο προϊστάμενός μου, την άκουσα να κοκορεύεται στις φίλες της για έναν που τον είχε φαντάρο στην 115 κι ήταν πολύ μορφωμένος και τον είχε του χεριού της. Τσέκαρα και το δικό σου blog, καλή δουλειά κάνεις... Αλλά να σε ρωτήσω κάτι; Μήπως εσένα εννοούσε εκεί που κουβέντιαζε με τις άλλες; Αν είναι έτσι, τι να σου πω ρε μεγάλε... Αυτές είναι για να τους ρίχνεις ένα μανίκι και να φεύγεις, όχι για να τις αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αααα...άμα κάνω γιο..θα σ' έχω στα υπόψιν...χαχαχααααα!!!!
    Λολ!!

    Υ.Γ. Στείλτους όλους στη Λήμνο!!!
    Λ.Η.Μ.Ν.Ο.Σ. = Λάθος Ήταν Μάνα Να Ορκιστώ Στρατιώτης...χαχαχααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αφού πρώτα περάσουν απ'τη Μ.Ε.Τ.Α. (= Μάνα Εδώ Τρώνε Ανθρώπους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρία, σίγουρα παίζει αρκετή σημασία η διάθεση... Αλλά άμα έχουμε και καμιά "μάνα του λόχου" που να το πάει το γράμμα, περνάμε ακόμα πιο καλά... Μόνο προσοχή θέλει μ' αυτές, γιατί αν την κάνεις τη μαλακία να τις ερωτευτείς, θα σε ποδοπατήσουν. Αυτές θέλουν μόνο μάνικα και ξύλο, γιατί αυτά γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμε, προτιμώ να μην επεκταθώ και να μη σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Α, κατάλαβα... Εσένα εννοούσε... Κρίμα ρε συ, σοβαρός άνθρωπος που πήγες κι έμπλεξες με το τσόκαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Και βέβαια κατάλαβα ότι αυτή είναι φίλε Αιρετικέ... Κρίμα που κοτζάμ σοβαρός άνθρωπος και μορφομένος πήγες κι έμπλεξες με την τσουράπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ Ανωνυμοαιρετικοί κλπ συγγενείς...

    ήξερα ότι οι στρατιωτικοί είναι κουτσομπόληδες (αμέσως μετά τις κομμώτριες και τους δικηγόρους) αλλ' όχι και τέτοιο θάψιμο, αδέρφια.
    Έλεος!

    α-α-ε
    ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ Ρία

    Γηράσκω αεί εργαζόμενος.

    Χτύπησα πιά και το ...σεξουαλικό νούμερο.
    {Έτσι για να κρατηθώ στο κλίμα του "ανώνυμου"...}

    α-α-ε
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Y.Γ.

    Έ! Τί να σού πώ, καλή μου!
    Αυτό κι αν δεν είναι σύμπτωση...

    Το προηγούμενο σχόλιό μου ήταν το υπ' αριθ....69, στο "post" σου αυτό.

    α-α-ε
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τρίπολη-Πάτρα-Κως-Βραχονησίδα (ας μην πω ποιά)-Κιλκίς-ΣΣΕ-Στρατονομία.
    Οι μεταθέσεις μου...
    Για να μην αναφέρω τι ακριβώς έκανα σε κάθε μονάδα.
    Η κατάσταση είναι έτσι ακριβώς όπως την περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εγώ φυσικά φαντάρος δεν πήγα (αλλά η αλήθεια είναι πως... έστειλα 3! Χα, χαχχχ) οπότε την έξυπνη δεν θέλω να την κάνω. Πάντως με κανέναν υγιή άντρα που έχω μιλήσει δεν μου είπε υστερίες. Μια χαρά υπηρετήσαν όλοι και μετά έχουν μια ζωή να διηγούνται ιστορίες σωρό: από πλακίτσες μέχρι τραγικές κι από λυπητερές μέχρι να χτυπιέσαι στο πάτωμα από τα γέλια... Γιατί όντως συμβαίνουν κάτι ακρότητες, μα κάτι ακρότητες στο στράτευμα, παντός είδους, που ειλικρινά μου ήταν δύσκολο να τις πιστέψω. Τελικά γίνονται όμως. Μια μικρογραφία της κοινωνίας κι εκεί, ίσως. Μια απεικόνισή της.
    Κατά τα λοιπά, και πλην μερικών πραγματικών προβλημάτων, οι μαμάδες που ουρλιάζουν ασορτί με τους γιους για μεταθέσεις, χωρίς αληθινά "ζητήματα" είναι απλά κακομαθημένοι. Τις καλησπέρες μου. (Μόλις σήμερα το είδα... Έλειπα καιρό και θα ξαναλείψω δηλαδή. Πρόσεξα λοιπόν πως είμαι στα προτεινόμενα blogs και σ' ευχαριστώ. ΠΟλύ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ανώνυμε

    ναι, εσύ δεν την κάνεις ρόμπα καθόλου, μόνο το όνομά της και το τηλέφωνό της δεν έγραψες εδώ!

    οι αληθινοί άντρες, και να ξέρουν ένα κοτσομπολιό, δεν το διαδίδουν, απλά σιωπούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μανιταράκι

    γέννα εσύ με το καλό, και θα το κάνω εγώ το μανιταράκι σου αλα κρεμ εεεεεεε στην καλύτερη μονάδα εννοούσα θα το στείλω!

    βρε χαζό, μέχρι τότε θα έχει καταργηθεί η θητεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ναπολέων

    πέστα ναπολέοντα, πέστα.

    έχουν ξεκατινιαστεί εδώ μερικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. λάκων

    το ξέρω, μέσα στα πράγματα είμαι, δεν είναι δυνατό να κάνω λάθος!

    ευχαριστώ πολύ που με επιβεβαιώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ny anna

    καλώς ήλθες και με το καλό να ξαναπάς ταξιδάκι, μόνο να είναι για καλό!
    σε εβαλα στα προτεινόμενα, όχι για να με ευχαριστήσεις, αλλά γιατί ευχαριστεί εμένα να σε διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ria.:DOKIMASA APO SNE NA BO SE MENA KAI MOU VGAZI KANONIKA:OSO GIA TO POU EIMAIKAI KANITOSO KRIO EIMAI STO MONAXO:TIN KALISPERA MOU NIKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. molemou

    καλησπέρα νίκο!
    δεν κατάλαβα τι ακριβως εννοείς, σε πετάει έξω ή δείχνει το μπλογκ σου κανονικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ναι τώρα μας έπιασε ο πόνος για το κουτσομπόλεμα που'χει φάει αυτή η γκόμενα... Εδώ έχει ανακατέψει όλο το ΑΤΑ κι έχει μάθει τα καμώματά της (με ονοματεπώνυμο παρακαλώ) όλη η αεροπορία... Της αξίζει να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη τέτοια που είναι.

    Το ξέρεις αλήθεια ότι αυτός τον οποίο κουτσομπόλευε στις φίλες της ότι τον έχει του χεριού της κλπ κλπ της είχε δώσει για ΒΥΣΜΑ (φαντάρος να δίνει βύσμα σε ιεραρχικά ανώτερή του παρακαλώ) ένα σμήναρχο του Β1 κι αυτή τον κατασυκοφάντησε; Όλο το ΑΤΑ είναι έξαλλο μαζί της!

    Και στην τελική, ας ήταν αυτή σωστή να μην την κράζει ο κόσμος. Δεν της φταίω λοιπόν ούτε εγώ ούτε κανένας αν αυτή κάνει αυτά που κάνει. Άσε που είναι και συμπαντικά δίκαιο αυτό που παθαίνει, είναι το κάρμα της αν θες: έχει ανακατέψει όλο το ΑΤΑ με τα κουτσομπολιά της και βέβαια θα εισπράξει τα ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμε, δε χρειάζεται να βγάλεις όλο αυτό το ιστορικό στη φόρα. Συμφωνώ μεν μαζί σου ότι, αν ήθελε να μην εκτεθεί, θα έπρεπε η συμπεριφορά της να είναι εντελώς διαφορετική, αλλά κάπου το παρατραβάς και στο τέλος θα εκθέσεις ακόμη κι ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα σ'αυτήν την υπόθεση. Δεν ξέρω τι λόγους έχεις να θες να την ξεμπροστιάσεις, αλλά πρέπει αυτό που κάνεις τώρα να το σταματήσεις, όχι μόνο γιατί θα εκθέσεις και ανθρώπους που δεν φταίνε, αλλά και γιατί θα βγεις εσύ κουτσομπόλης. Ήδη ο Ναπολέων προχώρησε με αφορμή τα λόγια σου στη γενίκευση ότι όλοι οι στρατιωτικοί (αν και, απ'όσο κατάλαβα, κι εσύ περαστικός από τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσουν όπως κι εγώ) είναι κουτσομπόληδες. Και ορθώς η Ρία σου έκανε παρατήρηση ότι οι άνδρες δεν μεταφέρουν κουτσομπολιά. Ρίχνουν ένα-δυο υπονοούμενα εν είδει αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (δείχνοντας έτσι ότι ξέρουν τι παίζει κι ότι δε μασάνε κουτόχορτο) κι αφήνουν τους άλλους να ψάχνουν την προκήρυξη, δε βγάζουν έκτακτο παράρτημα όπως έκανες εσύ.

    Και έχε υπ'όψιν σου ότι δεν έχω καμιά σκασίλα μην τυχόν κι εκτεθεί εκείνη ή όχι. Αδιάφορο μου είναι, αλλά δε μου αρέσει αυτά να γεμίζουν όλο το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα.
    Όσον αφορά τις ηλίθιες παρακλήσεις για μεταθέσεις άσε, έχουμε ακούσει και μεις...
    Ο πατέρας μου αεροπορία, ο θείος μου στρατό ξηράς. Έχει τύχει να μας παίρνει 3 το μεσημέρι φαντάρος (που τον έχουν μεταθέσει 1500000 φορές απο δω και απο κει επειδή το ένα του βρωμάει το άλλο του ξυνίζει) για να πει στον πατέρα μου να πάρει το θείο μου τηλέφωνο, να πάρει το διοικητή του να μην τον βάλει δεύτερη σκοπιά αυτή την εβδομάδα γιατί κουραζόταν το πουλάκι μου...
    Και για να προλάβω αυτούς που θα πουν για τα δικά μου τα μούτρα,ναι βύσμα για μετάθεση Αθήνα έβαλα. Όμως πριν στον Άραξο ,που μπορεί να μην ήταν Μεταξάδες Έβρου, με σκίσαν 5 1/2 μήνες. (Έχω την εντύπωση οτι ο διοικητής μου στον Άραξο είναι τώρα κλαδάρχης στο ΑΤΑ..καλός ήταν αλλά μας γείωνε αρκετά..και άφηνε κάτι "κομμάντα" να αλωνίζουν ασχημα..)
    Καλώς σε βρήκα Ρία.
    ΚΑι καλά κάνεις άμα παρεμβαίνεις για μεταθέσεις παιδιών που έχουν πραγματική ανάγκη..
    (αυτό με το διδακτορικό πόσο πόνεσεεε... :D )
    την καλημέρα μου και πάλι..
    υ.γ : Όσο για την κυρία στο ΑΤΑ, διαμαρτύρομαι! ΡΕ ΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Prophet Estarian

    καλώς ήρθες στο ιστοκαλύβι μου!
    το τί έχω περάσει όταν ο πατέρας μου ως ανώτατος αξιωματικός υπηρετούσε στο πεντάγωνο από τα τηλέφωνα που χτυπούσαν μέχρι και τα μεσάνυχτα για ρουσφέτια, δεν περιγράφεται!

    μερικά έχουν και κάποια βάση, τα περισσότερα όμως είναι εντελώς παράλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ναπολέων

    επειδή χθες ήμουν κουρασμένη και δεν τα κατάλαβα καλά τα σχόλιά σου, σήμερα που τα ξανακοίταξα, είδα και ότι είχες γράψει στον ιάσιο, διαπιστώνω ότι πολλά κέφια έχεις και μάλιστα πονηρή διάθεση!!!

    άντε, με το καλό να έρθεις από τα μέρη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ανώνυμε

    το μπλογκ μου λέγεται σκέψεις και όχι καρακατιναριό!
    άν θες να συνεχίσεις να εκφράζεις κουτσομπολιά, σε παρακαλώ να πας σε άλλο χώρο.
    εδώ πες την άποψή σου αλλά για τα θέματα που αναφέρω στο ποστ.
    κουτσομπολιά και κακίες δε θέλω. ιδιαίτερα για την ευρύτερη οικογένειά μου την αεροπορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. αιρετικέ

    το θέμα με τα κουτσομπολιά του ατα, δε με αφορούν και με στενοχωρεί που μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτά.

    αν αρέσκεσαι σε τέτοιου είδους συζητήσεις, επικοινώνησε με τον ανώνυμο και πείτε τα κατ' ιδίαν.

    εδώ δε θέλω να αναφερθεί παρόμοιο γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Leviathan

    καλώς ήλθες!
    ναι το άτιμο, έχω υπομονή. πολλή υπομονή, μέχρι να μου πατήσουν τον κάλο και να γίνω ο εφιάλτης τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες