ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

18 Αυγ 2008

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Η ολλανδική εταιρεία HEINEKEN στο επίσημο site αναφέρει τα σκόπια σα μακεδονία.

αντιγράφω από τον ιστότοπο HeLLeNiCReVeNgE αν και πρώτος το είδε ο Ιάσιος και έκανε πρώτος την αναμετάδοση της πληροφορίας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ

http://www.heineken.com/global/ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΗΣΗΣ. ΕΠΑΝΩ ΛΕΕΙ JOIN THE BOOK ΠΑΤΑΜΕ GOΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ, ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΧΩΡΑ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΥΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΝΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ macedonia.
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ MACEDONIA:

Oliolivija@asp.com.mk
Macedonia 11 February 2008
I love, I love
http://www.heineken.com/global/?indirect=1

ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ MACEDONIA IS GREEK

KAI KATAΛΗΓΩ

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΜΠOΫKOTAZ!!!

Η εν λόγω χώρα, που είναι γνωστή μόνο για τους δρόμους με τις πουτάνες και την διαδεδομένη χρήση της ινδικής κάνναβης, τολμάει να κάνει και υποδείξεις.

Ενδεικτικά ολλανδικά προϊόντα:
το γάλα μικρή ολλανδέζα,
το τυρί γκούντα,
η μπύρα χάινεκεν και ότι άλλο δείτε που να είναι ολλανδικής προέλευσης!

Στο χέρι μας είναι να καταλάβουν ποια χώρα μπορεί να στηρίξει τα προϊόντα τους. Είμαστε δέκα εκατομμύρια και είναι μερικές χιλιάδες...

Και υποτίθεται ότι σα χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να είναι υποστηριχτής μας!!!

Αντί για την ολλανδία, επισκεφθείτε μια άλλη χώρα. Πουτάνες υπάρχουν παντού και το ζωνιανό χασισάκι είναι καλύτερο ποιοτικώς!
(τι να κάνω, το διακωμωδώ μη μου ανέβει η πίεση και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία!)

44 σχόλια:

  1. hfaistiwnas

    δε λες τίποτα!

    θέλουν ξύλο με το καντάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χασισάκι από τον τόπο σου...

    Μήπως το "λάθος" αυτό οφείλεται στην υπερβολική χρήση μπύρας και χασισιού?

    ...αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ αλλά οτιδήποτε άλλο δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα, είναι και αργά :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς θα διαφωνήσω σε όλες τις πτυχές του θέματος:

    Από το θέμα της ονομασίας (το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο από το σε ποιον ανήκει η μακεδονία) ως το θέμα του εμπάργκο. Τέτοιες τακτικές είναι κοντόφθαλμες και απλά αποδυναμώνουν τα διπλωματικά επιχειρήματα. Είναι η σπασμωδική αντίδραση αυτού που νομίζει ότι όλοι τον επιβουλεύονται και είναι το σύνδρομο που κατατρέχει ως νεοέλληνες: εμείς που δώσαμε τα φώτα και μας ζηλεύουν όλοι και άλλα τέτοια φαιδρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε νομίζω ότι τέτοιες ενέργειες έχουν νόημα. Μ'αυτή τη λογική, θα έπρεπε να μποϋκοτάρουμε το μισό - και πλέον - επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος αγοράζει έτοιμες λίστες χωρών για τις ιστοσελίδες του και δεν ψάχνει το διπλωματικό γίγνεσθαι. Εδώ οι Κινέζοι στην αρχική σελίδα των "ολυμπιακών" τους έχουν μια λίστα χωρών που έχει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" (άσχετο αν εγώ είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας "Από Πού Κι Ως Πού Μακεδονία), αλλά αντί να μποϋκοτάρουμε αυτήν την παρωδία, καθόμαστε και την κοιτάμε στο χαζοκούτι.

    Άλλες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για το εν λόγω ζήτημα. Τις πιο πολλές ΔΕΝ τις κάναμε, γιατί απλά το "ελληνικό λόμπυ" είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, είτε μας αρέσει είτε όχι (αλλά τι περιμένεις όταν, μεταξύ άλλων, η Ομογένεια είναι στο έλεος της Εκκληcίας, η οποία προτάσσει τη χριστιανική πίστη έναντι της διδασκαλίας της γλώσσας;). Ας ξυπνήσουμε λοιπόν πολιτικά κι ας αφήσουμε τα μποϋκοτάζ στην άκρη. Εγώ έτσι κι αλλιώς Heineken δεν πίνω, όπως δεν πίνω και καμμία μα καμμία Lager (ανεξαρτήτως μάρκας), γιατί αυτές δεν είναι μπύρες, αλλά κάτι που θυμίζει μισοπαγωμένο κάτουρο ποντικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. thanos

    είδες τι κάνει η πολύ μαστούρα?

    ας πάνε διακοπές στα σκόπια μετά να δουν ήλιο. καλά κάνουν στα νησιά και τους ξεπαραδιάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηφαιστίωνα

    καλημέρα, πολύ πρωινός είσαι!
    εγώ τώρα ξύπνησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μυστήριε

    ίσως και να είναι έτσι όπως τα λες, εγώ όμως ως σκεπτόμενος, δεν πρέπει να αντιδράσω?
    και το ότι δεν έχει αποτέλεσμα αυτό, είναι πάγια τακτική όσων αρνούνται να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο. έχει και παραέχει αποτέλεσμα. αν για κανα δυμηνο δεν αγοράσει κανείς μπύρα χάινεκεν, δε θα προβληματιστούν οι υπεύθυνοι της εταιρίας να ψάξουν τα αίτια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αιρετικέ,

    νομίζω ότι στο ένα σκέλος απάντησα στο προηγούμενο σχόλιο, στο μυστήριο.

    όσον αφορά το λόμπυ, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. αν αντί να σκεφτόμαστε την πατρίδα και να ανατριχιάζουμε, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να γλιτώσουμε τη στράτευση, πως αύριο θα αισθανθούμε την αναγκη να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή

    Επειδή ακριβώς θέλουμε να είμαστε σκεπτόμενοι θα πρέπει να ζυγιάζουμε τις αντιδράσεις μας. Θα πρέπει μετά από προσεκτική ανάλυση να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και όχι να παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα μας (αλλού είναι καλό αυτό). Τι είναι προτιμότερο να τρέχουμε να σβήνουμε τις μικρές φωτιές που ξεσπούν η να σβήσουμε μια και καλή τη γεννησιουργό αιτία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μυστήριε

    βρίσκω λίγο άτοπο το παράδειγμα, καλύτερα να σβήνεις τις μικρές φωτιές γιατί είναι πιο εύκολες και αν τις αφήσεις γίνονται μεγάλες και δε γίνεται να τις σβήσεις. βλέπε ηλεία πέρισυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη Λερναία Ύδρα δεν κόβεις τα κεφάλια. Σκοτώνεις το κτήνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά δε μας φταίνε πάντονε οι άλλοι. Το παιγνίδι με τη ΠΓΔΜ έφτασε εδώ που έφτασε λόγω της εξωτερικής μας πολιτικής (της ποιάς; λολ). Ας είχαμε τα @@ να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Αλλά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουνε. Είμαστε άχρηστος λαός (στην πλειοψηφία μας) και ως εκ τούτου έχουμε και άχρηστους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mystirios

    πριν μεγαλώσει η λερναία, ήταν πιο εύκολο να σκοτωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πάνος κωνσταντινίδης

    έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει είναι σίγουρο αυτό. εμείς τώρα τι να κάνουμε, να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπραβο ρια ελεος ακομα τους στελνω μηνυματα και δεν τα βαζουν στο λιβε .εμπαργο τωρα θα φτιαξω και εγω λιστα με τα ολλανδικα προιοντα(σου εστειλα και ενα μήνυμα στο sync)vodka13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις διαμαρτυρίες αλλά η heineken δεν παίρνει θέσει το τελέυταίο που έστειλα
    please cancel the name macedonia name from the countries Greeks no take Dutch products anymore
    ξεκιναμε boykotaz apo ta blog mas παρακαλω φτιαξτε λιστα με τα ολλανδικα προιοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως να μπλέξουμε σε περίεργες ιστορίες δε λέει - ούτε βεβαίως είναι σωστό να βρεθούν τίποτα "θερμοκέφαλοι" να κάνουν επικίνδυνες για τη χώρα ενέργειες όπως οι κύριοι του "Δικτύου 21" που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα και εξέθεσαν τη χώρα σε κίνδυνο αντιποίνων (τα οποία έγιναν και μάλιστα με εξευτελιστικό για το κράτος μας τρόπο).

    Στο σκοπιανό ζήτημα, το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύ. Αδρανήσαμε επί πάρα πολλά έτη και η αδράνειά μας είναι ασύγγνωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανεμος5

    πάω να δω το μήνυμα

    δεν τους συμφέρει να το αναρτήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αιρετικέ,

    καλύτερα να μην το αγγίξουμε το θέμα του οτσαλάν γιατί δε γνωρίζεις πολλά και μην πιστεύεις ότι διαβάζεις.

    γνωρίζω ακριβώς τι έγινε και είναι ο μοναδικός λόγος που δε θα ψηφίσω ποτέ πασόκ, έστω και αν θέσει υποψηφιοτητα ο γιός μου ή ο ιάσιος με αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΤΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=-0yKMT4w0-M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τέλος οι μπύρες, τέλος οι πίτσες... ας τελειώσει επιτέλους αυτό το καλοκαίρι.. τίποτε δεν αφήσαμε όρθιο πια... μπυρίτσα κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. >εμείς τώρα τι να κάνουμε, να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια???

    Ρία τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Ας πούμε όλοι κάποιες προτάσεις, αλλά να είναι εφικτές, διότι "μποϋκοτάζ" και "νεοέλληνας" ακούγονται αστεία στην ίδια πρόταση.

    Για να θυμηθούμε πότε κάναμε μποϋκοτάζ και δούλεψε; Πότε κάναμε πορείες και δουλέψανε; Εδώ χρειάζεται διπλωματία και πυγμή, όχι μποϋκοτάζ.

    Για εμένα η καλύτερη λύση θα ήτανε να αναδείξουμε κάποιους πολιτικούς που έχουνε τα παραπάνω (πυγμή, θάρρος και διπλωματία) και να ξεκινήσουμε από εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρία, ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ότι δεν θα έβαζα ΠΟΤΕ υποψηφιότητα για την είσοδο μου στη Βουλή των Ελλήνων με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ.

    @ mistirios
    είναι δικαίωμα του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου να διαφωνεί και να συμφωνεί με ότι εκείνος νομίζει, όπως και είναι δικαίωμα του να παίρνει την όποια θέση νομίζει απέναντι σε οποιοδήποτε θέμα. Είναι σεβαστή η γνώμη σου παρότι με στεναχωρούν αρκετά οι χαρακτηρισμοί που δίνεις, "κοντόφθαλμες τακτικές" "σπασμωδική αντίδραση" "φαιδρά", και το κάπως ειρωνικό ύφος στο θέμα της επιβουλής κατά των Ελλήνων. Η πραγματική Ιστορία διδάσκει ποιος πρωτοπόρησε και δημιούργησε, ποιος ζηλεύει και ποιος επιβουλεύεται.

    Θέση απέναντι στην Ιστορία αλλά και τα διπλωματικά θέματα είναι καλό να παίρνουν όσοι γνωρίζουν δηλαδή όσοι έχουν κάνει κτήμα τους τη Γνώση και όχι όσοι κολυμπούν στη θάλασσα άχρηστων πληροφοριών.


    @ the heretic
    δεν θα διαφωνήσω στο θέμα της επιρροής της εκκλησίας και τον καταστροφικό της ρόλο.

    Ελληνικό λόμπυ υπάρχει αλλά δυστυχώς είναι διχασμένο, παλινωδεί και διακατέχεται από συμπλέγματα. Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που μέλη του έδρασαν και προστάτεψαν την Ελλάδα σε πολύ καίριες και δύσκολες στιγμές. Μα υπήρξαν και φορές που απουσίασαν ή φιμώθηκαν. Είναι θέμα ισορροπιών.


    @panos
    σίγουρα δεν φταίνε πάντα και μόνο οι άλλοι. Αλλά έχω ακούσει τόσες φορές κάτι σαν και αυτό "Είμαστε άχρηστος λαός (στην πλειοψηφία μας) και ως εκ τούτου έχουμε και άχρηστους πολιτικούς." Λέγεται και ξαναλέγεται. "Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά να θέλει" Έχει ειπωθεί τόσες φορές που έχει γίνει πιστευτώ. Εγώ αρνούμαι να το λέω γιατί δεν πιστεύω ότι είμαστε άχρηστοι. Αρνούμαι να πιστέψω ότι θέλουν οι άλλοι να πιστεύω για τον εαυτό μου. Και επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
    Ούτε άχρηστοι, ούτε ανίκανοι, ούτε βλάκες είμαστε. Και σκεπτόμενοι και έξυπνοι και ικανοί και δημιουργικοί είμαστε και ανάγκη κανέναν από δαύτους έχουμε με τον τρόπο που μας σερβίρονται.

    Στο ερώτημα σου, τι μπορούμε να κάνουμε θα απαντήσω,
    κάποτε ένας μαθητής του Βούδα μετά από χρόνια μελέτης και διδαχής ήταν έτοιμος να φύγει και να ανοίξει τα δικά του φτερά. Ρώτησε φεύγοντας το Διδάσκαλο του κάτι σαν τελευταία οδηγία, "Δάσκαλε, τι πρέπει να κάνω τώρα;" και ο Δάσκαλος του απάντησε "Ότι μπορείς"

    Έτσι λοιπόν φίλε pano ο καθένας μας να κάνει ότι μπορεί. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει δράση και μη δράση.

    @mistirios
    (Τι είναι προτιμότερο να τρέχουμε να σβήνουμε τις μικρές φωτιές που ξεσπούν η να σβήσουμε μια και καλή τη γεννησιουργό αιτία;)

    Τι είναι προτιμότερο, να χάνουμε το χρόνο μας ζυγιάζοντας και αναλύοντας καταστάσεις για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να καταπολεμήσουμε την γεννησιουργό αιτία σαν τους καλοντυμένους γιαπομανατζεράδες των εταιρειών ή να δράσουμε έστω και λανθασμένα και προσπαθώντας να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και προσπαθώντας μέσα από τη δράση να τελειοποιήσουμε τις κινήσεις μας και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο άμυνας. Δεν μιλώ δράση χωρίς σχέδιο, αλλά καλύτερα με ένα σχέδιο ίσως όχι τέλειο παρά ανεφάρμοστο λόγω πολύς σκέψης. Γιατί για να σκοτώσεις το κτήνος πρέπει να γίνεις Πολεμιστής και όχι καθήμενος θεωρητικός παρλαπίπας. Το όπλο σου θα σκοτώσει το κτήνος κι όχι το τέλειο σχέδιο σου.

    @anemos5
    καλό κουράγιο και ευχαριστώ. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πόση δύναμη και πίεση μπορεί να προκληθεί από τη συνδυασμένη Δράση. Ακολουθώντας το παράδειγμα σου έστειλα email διαμαρτυρίας στη Heineken.
    Διαφωνώ με κάποια από τους "προλαλήσαντες" όπως και αυτοί θεωρώ ότι διαφωνούν μαζί μου. Σέβομαι όμως την άποψη τους.
    Εγώ πιστεύω στη Δράση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ψηφίζω ΝΑΙ στο εμπάργκο κατά των Ολλανδικών προϊόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να είσαι καλά ρία την δύναμη του ινετρνετ την αποδείξαμε με την αμαλία το περιβάλλον και αλλα Αυτό θέλοουν να φιμώσουν τα μπλόγκ ς επειδή δεν είμαστε οι μεγαλοδημοσιογράφοι και δεν τα παιρνουμε συνεχίζουμε και δεν είμε β΄΄οριος είμε έλληνας φτάνει ποιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ιάσιε αυτό που λες είναι οξύμωρο. Από τη μία λες ότι δεν είμαστε άχρηστος λαός αλλά από την άλλη λες ότι πρέπει να ξυπνήσουμε. Είναι δηλαδή σαν να μου λες "ξέρεις, δεν είμαι κακός δάσκαλος, απλώς δεν μπορώ να διδάξω". Εμένα αυτό μου ακούγεται αντιφατικό. Και εν τέλη τί να το κάνω αν είμαστε έξυπνος λαός αλλά δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την εξυπνάδα μας;

    Και εγώ πιστεύω στη δράση, αλλά στη συλλογική δράση, όχι στο ό,τι μπορεί ο καθένας. Ένας ένας δεν κάνουμε τίποτα. Όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις και να αποφασίσουμε για το μέλλον αυτής της χώρας, τα σκατώνουμε. Και τα σκατώνουμε διότι είμαστε παρτάκηδες. Θλιβερό αλλά αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Panos
    ένας φίλος μου και αρκετά σοφός λέει
    "ότι κατάλαβες, κατάλαβες"

    ο κοιμώμενος δεν είναι κατ' ανάγκην άχρηστος

    τι θα ήταν προτιμότερο...
    να ανήκεις σε μια ομάδα έξυπνων που απλά κοιμούνται ή σε μια ομάδα ξύπνιων που είναι όμως βλάκες;


    αυτό που εννοώ είναι ότι δεν δέχομαι ότι ανήκω σε άχρηστο λαό επειδή μου το είπαν και προσπαθούν να μου το καρφώσουν στο κεφάλι με το έτσι θέλω

    δεν διαφώνησα με την συλλογική δράση ή την ατομική, διαφώνησα με την απουσία δράσης και με το να καταναλώνω τον χρόνο μου σε στείρα σκέψη χωρίς εφαρμογή και χωρίς αποτέλεσμα.

    εκτός από το να λέμε και να γράφουμε "είμαστε άχρηστοι και παρτάκηδες" και να το "επιβεβαιώνουμαι" με καισαρικά λεκτικά φινάλε του τύπου "Θλιβερό αλλά αληθινό", νομίζω ότι υπάρχει και άλλος τρόπος. Να κάνει ο καθένας ότι μπορεί προς μια κατεύθυνση διόρθωσης και επίλυσης. Τώρα αν εσύ μπορείς να λειτουργήσεις κάτω από την ομπρέλα της συλλογικής δράσης εμένα δεν με ενοχλεί ούτε, επαναλαμβάνω, διαφωνώ. Υπάρχουν, άλλοι που δρουν και λειτουργούν ατομικά, καλώς ή κακώς.

    Τι θα πούμε σε αυτούς; Σταματήστε την ατομική σας προσπάθεια και ας δώσουμε ραντεβού να μαζευτούμε πολλοί για να σκεφτούμε τι θα κάνουμε;

    Φίλε μου pano
    εδώ καταθέτουμε την άποψη μας, προσωπικά δεν έχω τη διάθεση για αντιδικία ειδικά με ανθρώπους σαν και εσένα που θεωρώ ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για αυτήν Χώρα και το μέλλον της. Άλλο η διαφωνία και άλλο η αντιδικία.

    Το τελευταίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων, κι αυτό γιατί κι εγώ φιλοξενούμενος είμαι σε αυτό το blog.

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρία, ούτε κι εγώ υπάρχει ποτέ περίπτωση να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ (απεχθάνομαι τον λαϊκισμό), αλλά και το "Δίκτυο 21" και ο ΛΑΟΣ μου προκαλούν εξ ίσου μεγάλη αηδία...

    Καλά, εδώ γελάνε: εθνικιστικό κόμμα με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟ και υποψήφια βουλευτίνα την Έφη Σαρρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς όλους:

    η συλλογική ευθύνη είναι ευθύνη του καθενός ξεχωριστά. αν ο καθένας μας, αρκείται στο να παραπονιέται τίποτα καλό θα βγει. αν όμως ο καθένας προσπαθεί να βελτιώσει κάτι όσο μικρό και να είναι, τότε κάτι γίνεται. ούτε η ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα. τα οικοδομήματα είναι μικρά μικρά κομμάτια ενωμένα.

    πιστεύω στην ψυχή του έλληνα. πιστεύω στις δυνατότητές του. βλέπω νέους να κρατάνε τα κουτιά από τα αναψυκτικά τους μέχρι να βρουν ειδικό κάδο ανακύκλωσης αλουμινίου για να τα πετάξουν.
    βλέπω αθηναίους που δεν πετούν κάτω σκουπίδια. βλέπω οδηγούς που σέβονται τους αλλους οδηγούς και δεν κλείνουν τους δρόμους.
    όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε θέληση να βελτιώσουμε τη χώρα μας.

    το εμπάργκο στο γάλα πέτυχε τη μείωση της τιμής του, γιατί το ίδιο να μη γίνει και στα ολλανδικά προϊόντα? το να μη θέλει κάποιος να το κάνει είναι δικαίωμά του. δεν πρέπει όμως να καλύπτεται πίσω από τα κλισέ "δε θα βγει τίποτα", γιατί σε αυτό βασίζονται όλοι. στην επανάπαυσή μας, ενώ στην ουσία, η δύναμη είναι στα χέρια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ιάσιε

    δε σε σχολιάζω γιατί υπάρχει ταύτιση απόψεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χε χε Ιάσιε

    > τι θα ήταν προτιμότερο...
    > να ανήκεις σε μια ομάδα έξυπνων
    >που απλά κοιμούνται ή σε μια ομάδα
    >ξύπνιων που είναι όμως βλάκες;

    έτσι όπως μου το θέτεις δε μου αφήνεις περιθώρια επιλογής. Όποιο και να επιλέξω το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει αφού και οι δύο στην ουσία δεν κάνουνε τίποτα· οι μεν διότι δε θέλουνε οι δε διότι δεν μπορούνε.

    Ίσως εσύ να μη θέλεις να πιστέψεις ότι ανήκεις σε έναν άχρηστο λαό (που αυτό δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι κι εσύ είσαι άχρηστος. Απλώς σημαίνει ότι οι περισσότεροι είναι άχρηστοι) αλλά δε μου λες τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι νεοέλληνες δεν είναι άχρηστοι; Εγώ δε βλέπω έναν χρήσιμο και έξυπνο λαό. Εγώ βλέπω έναν λαό που εν μέσω της Επανάστασης ('21) έκανε εμφύλιο πόλεμο. Βλέπω έναν λαό που αμέσως μετά το τέλος του Β' ΠΠ έκανε εμφύλιο. Βλέπω έναν λαό που βρωμίζει παραλίες, καίει δάση (και χτίζει μεζονέτες), που ζει από τη μίζα και το βόλεμα. Βλέπω έναν λαό που το όνειρό του είναι να "βολευτεί κάπου στο δημόσιο". Βλέπω έναν λαό που, παρά τις απανωτές σφαλιάρες που τρώει, ψηφίζει εδώ και τρεις δεκαετίες δύο οικογένειες να τον κυβερνάνε. Βλέπω έναν λαό που σταθμεύει πάνω στα πεζοδρόμια, πάει αντιθέτως στους μονόδρομους, περνάει με κόκκινο και δωροδοκεί για να πάρει δίπλωμα. Βλέπω έναν λαό που δε σέβεται ούτε νόμους ούτε συνανθρώπους.

    Εσύ βλέπεις κάτι διαφορετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αιρετικέ

    δίκιο έχεις. η έφη σαρρή βουλευτίνα, χώρια που υπήρχαν και ηλίθιοι που την ψήφισαν! γύρω στις 12000 αν είναι δυνατόν! το επόμενο είναι να δούμε και τη δημητρίου υποψήφια βουλευτίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ορίστε πώς μπορούμενα τους ξεσκίσουμε τους Ολλανδούς: με διαμαρτυρία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εύκολο είναι μάγκες, ας μιλήσουμε με περιπτεράδες κλπ, ας έχουμε και το άρθρο του Βήματος και βουρ στον πατσά.

    Ρία, αυτοί πονάνε όταν ξέρουν πως οι ποινές και τα πρόστιμα θα τσούξουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ panos

    δεν είναι ακριβώς έτσι
    καλύτερα να κοιμάμαι αλλά να μπορώ γιατί αν ξυπνήσω θα μπορέσω παρά να είμαι ξυπνητός και να μην μπορώ

    στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν οι δυνατότητες εν δυνάμει και υπό ορισμένες συνθήκες (αφύπνισης) να υπάρξει αποτέλεσμα ενώ στην δεύτερη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για αποτέλεσμα

    χε χε panos
    πάντως είναι αλήθεια ότι με αποστόμωσες γιατί τα παραδείγματα που έφερες είναι αδιαμφισβήτητα

    βέβαια το ποτήρι μπορείς να το δεις μισογεμάτο ή μισοάδειο

    και αλήθεια...
    ενώ άκουσα τόσα για την κακομοιριά και αχρηστία και ανικανότητα και ωχαδερφισμό και κλεψιά κλπ κλπ των Ελλήνων και μάλιστα με τρόπο που να με κάνει σκέφτομαι "Καλά εγώ που ζω; Δεν ζω στην Ελλάδα του σήμερα; Δεν ξέρω τι μου γίνεται; Οι άλλοι τα βλέπουν κι εγώ δεν τα βλέπω; Καλά, τόσο βλάκας είμαι;", δεν άκουσα να εκφράζεται κανένα σχέδιο ή κάποια λύση έστω και προσωρινή ή λανθασμένη για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

    Pano, το να απαριθμήσεις τα κακώς κείμενα είναι το εύκολο. Το να γράφεις γλαφυρές περιγραφές είναι το εύκολο. Το να λες για να λες είναι επίσης εύκολο. Το να νιώθεις εκνευρισμένος και απογοητευμένος για μια κατάσταση από τον καναπέ ή από την οθόνη του υπολογιστή σου είναι εύκολο και το να έρχεσαι σε ειρωνικοαυτοσκοπολεκτική αντιπαράθεση αυτό κι αν είναι εύκολο.
    Το δύσκολο είναι να κάνεις κάτι, να μπεις σε διαδικασία δράσης, να εφαρμόσεις ένα σχέδιο.

    Στα λόγια, όπως αποδείχτηκε, χτίζω ανώγεια και κατώγεια.
    Και αυτό ισχύει για όλους μας.

    Την καλησπέρα μου από το Νοσοκομείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΛΥΤΑ
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ Το ΒΗΜΑ, 22/07/2007 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ
    ήμερα στην εγχώρια αγορά κυριαρχούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις: η ολλανδική Αθηναϊκή Ζυθοποιία ελέγχει το 82% και η βρετανική Scottish & Newcastle ελέγχει το 11% της αγοράς, αφήνοντας ψίχουλα για τους μικρούς εισαγωγείς και παραγωγούς. Ακόμη και στην υπό ανάπτυξη αλβανική αγορά παράγονται τέσσερις τοπικές μπίρες, ενώ στη Βουλγαρία οι τοπικές μπίρες είναι 18.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ολλανδική εταιρεία, που παράγει - εκτός των άλλων - την μπίρα Heineken, δέχθηκε προσφάτως ένα ισχυρό ράπισμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η τελευταία απεφάνθη ότι η βιομηχανία μπίρας πρέπει να καταβάλει ποσό 219 εκατομμυρίων ευρώ για νόθευση του ανταγωνισμού.
    Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣπου παράγει και εισάγει τις μπίρες Amstel, Heineken, Αλφα, Fischer, Furstenbrau, Marathon, Shandy Rock και Zorbas και έχει μερίδιο αγορά 82%.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΔΥΟ
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ
    Η αμιγώς ελληνικών συμφερόντων Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης παράγει την μπίρα Βεργίνα και ελέγχει το 3% της αγοράς.
    ΑΣ ΠΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ιάσιε αν είδες ανάφερα τη λύση που προτείνω εγώ. Να μην ξαναψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ/Ν.Δ., να πάψει επί τέλους η οικογενειοκρατία που μαστίζει αυτή τη χώρα. Προτείνω να αναδείξουμε μικρά κόμματα ή μεμονομένα άτομα που όμως έχουνε δείξει ότι προσπαθούνε· προσωπική μου προτίμηση η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

    Αυτός νομίζω είναι και ο καλύτερος τρόπος.

    Την καλημέρα μου από τον κρύο Βορρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ MACEDONIA IS GREEK"

    Κοίταξε, δεν θα σου πω τώρα λύση αλλά το spam είναι Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ..

    Συν ότι τους σκάτε χρήματα με όλες τις IP's σας που θα "δωρίσετε" φόρα παρτίδα (αλήθεια, πόσοι αλλάζουν συνέχεια την IP τους; ελάχιστοι..) Συν το tracking που θα γίνει και το ανελέητο scam (και όχι spam) που θα σας γυρίσει boomerang.
    Επίσης το spam, αν μη τι άλλο, υποδηλώνει τεράστιο θράσος και μην ξεχνάτε ότι δεν γνωρίζετε ποιον έχετε στην άλλη άκρη του web 2. Από θέμα σεβασμού εννοώ. Στο net υπάρχουν κάποιοι κανόνες (τους λες και έτσι) άλλωστε όσον αφορά τους τελικούς χρήστες και όποιος δεν ακολουθεί.. απομονώνεται (στην καλύτερη) από το community.
    Φιλική συμβουλή.
    Χαλαρώστε και ξανασκεφτείτε το.
    Σίγουρα όλοι οι άλλοι τρόποι είναι καλύτεροι :)

    @Anemo5:

    Φίλε anemo5 θα σε απογοητεύσω αλλά με αυτά που λες για την αμαλία δεν έγινε τίποτα. Εκτός του ότι κάποιοι το εκμεταλλέυτηκαν και πήραν μερικά hits που "ψωφάγανε" γι' αυτά. Φυσικά κάποιοι το κάνανε με την καρδιά τους αλλά ο τρόπος για μένα είναι εντελώς άκυρος.

    το net δεν λειτουργεί με spam.
    Κάθε κίνηση στο net που είναι spam είναι καταδικαστέα και από όποιον admin (ξέρεις.. αυτόν που κάνει το κουμάντο εννοώ) και από τον όποιοδήποτε τελικό χρήστη web 2.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αδελφή κάνεις ένα λάθος: 'Οταν λέμε "Macedonia is Greek" ο αλλοδαπός που το διαβάζει καταλαβαίνει ότι θέλουμε να προσαρτήσουμε τα Σκόπια γιατί τα θεωρούμε Ελληνικής επικράτεια. 'Ετσι έγινε με τις διαδηλώσεις της περασμένης δεκαετίας. Το σωστό θα ήταν: "Skopje is NOT Macedonia" ή "There is only one Macedonia and it is in Greece" ή κάτι ανάλογο. Πάντως νομίζω ότι κακώς έχουμε κολλήσει όλοι στο όνομα και δεν μιλάμε για τις αλυτρωτικές κορώνες. 'Οσο για το μποϋκοτάζ της Ολλανδίας, εγώ μέσα, αλλά δεν έχεις δίκιο να λες ότι η χώρα αυτή είναι μόνο πουτάνες και χασίς. 'Εχει κι άλλα αρνητικά (αποικιοκρατία, πολυεθνικές, κ.α.) αλλά έχει και υψηλή τεχνολογία, εξαιρετική παιδεία, καλαίσθητα και καθαρά χωριά και πόλεις, εξαιρετικά ανεπτυγμένη γεωργία, ανθρώπους που κατάφεραν να δαμάσουν το νερό με τα εκπληκτικά φράγματα και άλλα. Ας μην αμαυρώνουμε συλλήβδην μιά ολόκληρη χώρα και τους ανθρώπους της γιατί κάτι από κει μας ενόχλησε εθνικά. Οι δικοί μας κάνουν πολύ πιο εθνικά βλαβερές "πατάτες" σε καθημερινή βάση. Πιό πολύ μας έχουν βλάψει οι δικοί μας, εθνικά και ατομικά, από τους Ολλανδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έλα ρε μας δουλεύεις; Τα ίδια τα Windows τους αναφέρουν έτσι και κάθε πρόγραμμα που κυκλοφοράει στο ίντερνετ για τα κομπιούτερ. Έτσι τους λένε και όλοι οι "σύμμαχοί" μας. Εδώ έτσι τους λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί θα κολλήσουμε;
    Έχει πουληθεί η μισή Ελλάδα από τους δεξιούς, οι Πασόκοι κλαίνε και θέλουν να πουλήσουν την άλλη μισή, οι αριστεροί κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν τίποτε και αυτοί, όλοι οι Έλληνες τα ξύνουν μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας ποδόσφαιρο και εσύ μου μιλάς για τους Ολλανδούς...

    Στην διεύθυνση http://www.zeitgeistmovie.com μπορείς να δεις ένα εκπληκτικό ντοκυμανταίρ με ελληνικούς υπότιτλους.
    Υπάρχει επίσης στο http://video.google.com/videoplay?docid=4573704334162675487
    Πρόκειται για ένα ντοκυμανταίρ που δίνει καταπληκτικά στοιχεία για τις θρησκείες, την αμερικανική Νέα Τάξη Πραγμάτων, το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα και τους Δίδυμους Πύργους.
    Αν δεν το ξέρεις ήδη θα το ευχαριστηθείς σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στο http://heineken.com δεν παρουσιάζονται τα Σκόπια στον κατάλογο χωρών ενώ στο http://heinekeninternational.com/contactus.aspx παρουσιάζονται ως ΠΓΔΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες