ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

2 Ιουλ 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ

Εδώ είμαι πάλι. Τι νομίζατε; Έτσι εύκολα θα γλιτώνατε από μένα;
Έλειψα μερικές μέρες λόγω κτηματολογίου. Δεν πήγα να δηλώσω την περιφέρειά μου που είναι λίγο μικρότερη από την πελοπόνησσο, αλλά όσα μου άφησε ο μπαμπάς μου φεύγοντας. Αυτήν την ταλαιπωρία θα σας την περιγράψω αργότερα.
Ξεκίνησα για τις εξωτικές Καρδιτσίους νήσους το Σάββατο το πρωί.

Τι το ήθελα; Το ίδιο είχε φροντίσει να κάνει ανάποδα και ένας βλαμμένος μπάτσος που ενημέρωσε κιόλας ότι θα πήγαινε να σκοτώσει την κουνιάδα του στην Αθήνα. Έμεινα στο δρόμο σταματημένη όχι πολύ, μόνο τρεις ώρες. Άκουσα τρεις φορές το σιντί των Ημισκουμπρίων. Τώρα, μου αρέσει κιόλας να ακούω Ημισκούμπρια. Μας έφαγε η ζέστη, η γκρίνια (φαντάσου εξήντα χρονών χήρα να ακούς Ημισκούμπρια δυνατά! Τα έπαιξε η μαμά μου), η τσατίλα. Λίγο είναι να είσαι στο αυτοκίνητο, ξυπνητή από τις έξι, σταματημένη, με το ντάπα ντούπα στη διαπασών και να μην ξέρεις και τι συμβαίνει;

Τέλος πάντων όταν ξεκινήσαμε είχε και τα καλά του. Ο δρόμος ήταν άδειος. Δεν έτρεχα, πετούσα χαμηλά. Θα έρθουν οι κλήσεις της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα με το τσουβάλι. Αν έχετε γνωστό να τις σβήσει, βοηθήστε με. Θα χρεωθώ για να τις πληρώσω όλες.

Φτάσαμε στο χωριό, βλέπε φωτό παραπλεύρως, νωρίς το απόγευμα. Το σπίτι μας δεν ήταν να κατοικηθεί. Τελευταία φορά που είδε άνθρωπο ήταν πέρσυ τέτοιο καιρό. Οι αράχνες είχαν κάνει χωριό και οι ακρίδες μπούκαραν μόλις άνοιξα την πόρτα. Η μαμά μου έμεινε στη θεία μου γιατί είναι μόνη της και εγώ με το γιο μου βρήκαμε την ιδανική λύση.

Αυτός θα έμενε με τη γιαγιά του και εγώ στην άλλη μου τη θεία μου που έχει ξενώνα.

Δε σας λέω τίποτα. Χλιδή. Τα δωμάτια με κλιματισμό, τζάκι, τηλεόραση. Τιμή; 50 ευρώ τη βραδιά (τα φθηνότερα στο χωριό), καλά, εγώ δεν πλήρωσα, πληρώθηκα κιόλας. Και εξηγώ.
Το βράδυ, όταν έκλεισα την τι βι, άκουγα τα κουδούνια των προβάτων που στάλιαζαν στη λίμνη κοντά. Το πρωί είδα την ανατολή από τη βεράντα του δωματίου μου (άτιμη αεροπορία, και στο ρεπό ξυπνώ στις έξι). Άκουγα τα βατραχάκια στις όχθες της λίμνης παρότι βρίσκεται πάνω από πενήντα μέτρα χαμηλότερα και πάνω από οχτακόσια μέτρα πιο μακριά σε ευθεία! Η μύτη μου έσπασε από τις πίτες που έψηνε η θεία μου για να προσφέρει πρωινό σε δυο ζευγάρια που μένανε στον ξενώνα της. Για πρωινό είχε, πλαστό (πίτα από καλαμποκάλευρο με τυρί και πράσα), μαρμελάδα σπιτική, τυρόψωμα, κέικ με αυγά χωριάτικα και φρέσκο πρόβειο βούτυρο (πρέπει να την έφτασα την πελοπόνησσο!). Μετά, έκανα μια βόλτα στο χωριό και το μεσημέρι πήγα για ύπνο αλλά με τέτοια θέα, ποιος κοιμάται;
Το βράδυ η θεία είχε φτιάξει κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες και κορόμηλα. Κόλαση. Και πίτες φυσικά. Πολλές πίτες.

Τη Δευτέρα, πήγαμε στη νεροτριβή τα μάλλινα για πλύσιμο. φάγαμε τόσες που μας έπιασε κόψιμο! Το μόνο άσχημο ήταν τα ζουζούνια. Πολλά ζουζούνια. Πάρα πολλά. Και δεν είχα και φλιτ! Φανταστικά ήταν. Μαζέψαμε μούρες (στην Καρδίτσα τις λέμε σκαμνιές)

Την Τρίτη θα σας την περιγράψω όταν θα καταλαγιάσουν τα νεύρα μου. Ένα σας λέω. Την άλλη Δευτέρα πρέπει να ξαναπάω στην Καρδίτσα!

Και σήμερα επέστρεψα. Μια χαρά ήταν εκεί. Υψόμετρο 1100 μέτρα, δροσιά (το βράδυ χρειαζόσουν ζακέτα τουλάχιστον), ξεκούραση και καλοπέραση. Άσε που χόρτασα οξυγόνο. Ζήτημα τη Δευτέρα να υπήρχαν 10 αυτοκίνητα στο χωριό!

Αν δεν ξέρετε που να πάτε το σαββατοκύριακο, ελάτε στη λίμνη Πλαστήρα. Η κυρία Ελένη (Το Μπαλκόνι της Λίμνης) θα σας περιποιηθεί όπως εμένα. Αν πείτε δε, ότι με ξέρετε, θα σας κάνει και άλλες τιμές. (24410 93038). Προσοχή. Δε ρωτάτε ποια είναι η κούκλα στην ασημένια κορνίζα. Είναι η κόρη της που πέθανε πριν τρία χρόνια. Ρωτάτε όμως ποιο είναι το μωρό στην άλλη ασημένια κορνίζα. Είναι το εγγονάκι της που είναι μόλις τεσσάρων μηνών. (από το γιο της, καλά χαζέψατε από τη ζέστη;)

Αυτά για σήμερα, έχω και να μιλήσω με το δικηγόρο μου και τα έχω πάρει από τώρα…

Φιλιά στον αέρα (μη μας φύγει και το μέικ απ), μέχρι νεωτέρας, γειά σας!

35 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα.
    Μια χαρα περασες βλεπω.
    Φιλια χωρις μεικ απ.
    Μου ελειψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vrakas kostas

    ευχαριστώ κώστα. πράγματι πέρασα καλά, ξεκουράστηκα, αναζωογονήθηκα, άλλαξα παραστάσεις και κυρίως με περιποιήθηκαν σε μια πολύ δύσκολη φάση που βρίσκομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε κοντά βρε! Λέω και εγώ θάλασσα στην Καρδίτσα! λολ! φανταστικά θα ήταν! Κάνουν μπάνιο στη λίμνη αλήθεια; Αν δεν πάω διακοπες να πεταχτώ μια βόλτα! λολ!
    Πολύ όμορφη όμως η θέα και οι περιγραφές του τι κάνατε!!!
    Θέω διακοπές!!!!!!!
    Άσχετο, είσαι μαμά; Και δεν σου φαίνεται.. χιχιχι! Φιλιά!!

    ΥΓ. Καλά ξεμπερδέματα με τα νομικά κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hfaistiwna

    είμαι όχι μόνο μαμά αλλά χαζομαμά!
    ο γιός μου είναι δεκαπέντε ετών.
    είναι πολύ όμορφα εκεί και για ξεκούραση μοναδικό μέρος. και έχει και μπαράκια να βγεις το βράδυ.
    μερικοί κάνουν μπάνιο αλλά εγώ δε θα το τολμούσα, μέσα στη λίμνη υπάρχουν δένδρα που δεν έχουν κοπεί τότε που έγινε η λίμνη και έχει και κάτι τεράστια ψάρια καλύτερα να την αγναντεύω παρά να την εξερευνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει, αυτό ήταν. Μού έριξες τη χαριστική βολή! Τι νερά και λίμνες και δροσιές είναι αυτά; Και... γιαμ... πίτες και... μούρα (εμείς μούρες λέμε τούς μουράτους χε χε χε) και μαρμελάδες και τηγανόψωμα και κέικ και ξάπλες και προβατάκια και... πάει... αυτό ήταν! Σάς τελείωσε ο Ευλογούλης! Και τού χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. blogoulis

    έλα βρε, μόνο 343 χιλιόμετρα είναι από την αθήνα. και παϊδάκια από ντόπια αρνάκια άσε, η χαρά του καλοφαγά είναι! άσε τα χόρτα (βλήτα, αγριάδα, ραδίκια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. thanos

    και γω πεινάω, αλλά μετά από την γαστριμαργική κρεπάλη, πρέπει να πεινάω για πολλές πολλές ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ε, ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!! Άμα είναι να περνάς έτσι, να πα να πηδηχτούν και οι κλήσεις και ο μπάτσος και το ξαναμαναπήγανε Καρδίτσα!!! Και εις άλλα με υγεία κοριτσάρα μου!!!! Μέχρι δω έφτασαν οι μυρωδιές!! Ααααααχ!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μούρες... Πόσο καιρό έχω να φάω (εμείς τα λέμε μούρα). Πιτσιρικάς ανέβαινα σε μουριές και τις είχα ρημάξει... Ωραία "φρούτα" (αν μπορώ να τα πω φρούτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσπαθώ να σε φανταστώ (βλέπεις το avatar με τα τακούνια σε πάει αλλού) με παραδοσιακή φορεσιά και στάμνα στον ώμο αλλά Γκόλφω να τραγουδάς στη ρεματιά!
    Και κάπου εκεί μου πετάγεται η εικόνα του Χάρυ Κλυν από το Αλαλούμ!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τέλεια, εμάς δε μας έφερες καμιά πίτουλα όμως; ζηλεύω τρελά από την περιγραφή που έκανες (κι ας είχε και ζουζούνια, κλπ ενοχλητικά, καθόλου δε θα με χάλαγαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ax... σε ζηλεύω! Η περιγραφή εκπληκτική, τα tips φοβερά! Thanx!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kwlogria

    αχ γιαγιά, δε θέλω να σκέφτομαι τις κλήσεις. είναι μια μελανή σελίδα στην οδική μου συμπεριφορα!
    το φαί που έκανα δεν περιγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. panos konstandinidis

    γιατί να μην τα πεις φρούτα?
    φρούτα είναι. σε ένα διπλανό σπίτι είχε και μαύρες μουριές. αν ήθελα, πήδαγα την πορτοξυλιά και έτρωγα και μαυροσκαμνιές αλλά φοβόμουν να στρώσω ένα πανί κάτω και με ένα ξύλο να κουνήσω τα κλαδιά να πέσουν οι ώριμες γιατί πέφτανε και ζουζούνια πολλά. στη νεροτριβή ήταν η θεία μου και τα έδιωχνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mistirie

    εδώ θα σε κουφάνω, έχω φωτό με τις θείες μου και τη μαμά μου με γκαραγκούνικες στολές και μαύρη ψιλή γόβα!!!
    στην καρδίτσα, σε κάποια γκαραγκουνοχώρια, δηλαδή σε χωριά στον κάμπο, (γιατί εγώ είμαι βλάχα!), υπάρχουν γιαγιάδες που σου δανείζουν τις παραδοσιακές στολές τους για να φωτογραφηθείς.
    σεγκούνια, γιορντάνια, κουκάκια και digital photo camera, rolex, high heels!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. blueprints

    έφερα και πιτούλες, τι νόμιζες ότι θα έφευγα χωρίς καβάντζα? λίγη κολοκυθόπιτα, λίγη μαντζινούλα, λίγη χορτόπιτα με χόρτα του βουνού και βλήτα!
    ούτε σήμερα μαγείρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. diastimata

    και εγώ ευχαριστώ, περιμένω τη συνέχεια από την ιστορία με την κόρη του βουλευτή και τους τρεις ναρκομανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν κρίνω απο τις φωτογραφίες και την περιγραφή πέρασες μια χαρά.
    Αυτό είναι και το σημαντικό!
    Αν αισθάνεσαι και ανανεωμένη ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. λάκων

    πράγματι, το ταξίδι αυτό με ανανέωσε και ξέφυγα από την καθημερινότητά μου. βέβαια, σε τέτοια μέρη δεν πας μόνος σου αλλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία η λίμνη Πλαστήρα αλλά το καλοκαίρι, πολύ κουνούπι βρε παιδί μου!
    Άντε, θάλασσα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλειο!
    Καλά, έπεσες στο βλαμμένο το μπάτσο που τα'κανε όλα πουτάνα και φοβάσαι κλήση από την ΤΡΟΧΑΙΑ??
    Mon amie, τι οξυμωρο!

    Κρίμα για τη θεία σου που έχασε την κόρη της, θα πρέπει να ήταν πολύ νέα...

    (Καλά, όλοι λιμπιστήκανε τις πίτες και κανείς το ουάου κατσίκι στη γάστρα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΓΝΩΜΗ,ΟΙ ΦΟΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΒΕΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ?

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. manetarius

    φιλενάδα την πάτησες γιατί δεν έμεινες σε χωριό ψηλότερα από τη λίμνη, προφανώς έμεινες στην μπεζούλα ή άλλο χωριό, το νεοχώρι δεν έχει κουνούπια γιατί είναι ψηλά και δεν πάνε οι κώνωπες τόσο μακριά από τη λίμνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. patsiouri

    δεν έπεσα πάνω του καλέ! απλά λόγω της χαζομάρας του έμεινα τρεις ώρες στο δρόμο μέσα στην αθήνα τρία χιλιόμετρα πριν τα διόδια και έγιναν τα νεύρα μου τσατάλια.

    το κατσικάκι δεν παιζόταν φιλενάς! αλλά και οι πίτες το κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. spyros1000

    φίλε σπύρο ουί! από τη βεράντα μου όπως και όλες οι άλλες! ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περιμένω δημοσίευση των σχετικών φωτογραφιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. mistirios

    δεν τις έχω σε ψηφιακή μορφή και ο ιάσιος είναι πολύ απασχολημένος για να μου τις περάσει στο σκάνερ για να τις αναρτήσω.
    λυπάμαι αλλά δεν γίνεται να τις δεις τουλαχιστον σ' αυτή τη φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαιρομαι που τιμας τις παραδώσεις και τα εθίματα του τόπου.
    Να σε δει κανεις,να τραβηξουν και καμιά φωτογραφια απο κάνα κινητο... μωρη χαμένη να βάζεις βελέτζες στο μούσκιο και να μασαμπωκώνεις τα κατσικάκια και να γίνει μετα στο ΓΝΑ της πουτανας.Θα Γελανε μεχρι και τα πλακάκια
    Αχ μαρη!Να βλέπει ο κόσμος και η γειτονιά τι νταρντανομουνα ανιψια έχω!
    Αιντε καλέ!Και την άλλη φορα θα σαλαγήσουμε και τα ζωντανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καρδιτσιώτισσα είσαι βρε Ρία; Από εκεί κρατάω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αιρετικος

    καλησπέρα πατριώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αλήθεια, στο ΓΝΑ σε ποια κλινική είσαι; Όταν ήμουν στη βασική εκπαίδευση χρειάστηκε να πάω (εγώ για ορθοπαιδικούς λόγους, ένας άλλος για ψυχιατρικούς - προσπαθούσε να βγει Ι5 αλλά δεν τα κατάφερε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αιρετικέ

    ανάλογα πότε ήρθες γιατί έκανα και στο πεντάγωνο καμιά σαρανταριά φεγγάρια, ήτοι, τρία και χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ήμουν Α' ΕΣΣΟ 07, δηλαδή 12 Φεβρουαρίου 2007 παρουσιάστηκα και 13-14 πέρασα από τις εξετάσεις εκεί (μόνο οφθαλμολογικές και αιματολογικές μου κάνανε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αιρετικέ

    εγώ τότε ήμουν στο πεντάγωνο

    ένα χρόνο δεν έχω που επέστρεψα στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες