ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

15 Φεβ 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



Το ξέρω πως άργησα να απαντήσω, αλλά είχα πολλά να κάνω και κυρίως να γράψω. Η απάντηση στο ερώτημα της προηγούμενης ανάρτησης, είναι η παρακάτω. 
H υπογεννητικότητα, σύμφωνα με το λεξικό, είναι ο μειωμένος αριθμός γεννήσεων σε μία χώρα, ιδιαίτερα όταν αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος ή όχι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των θανάτων
Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου της ζωής οδηγεί στη γήρανση του πληθυσμού. Μια χώρα που γηράσκει είναι η ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεια που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Είναι ενδεικτικό ότι το 2012, ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 5,5% της στιγμή ποηυ ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2%. Στην Ελλάδα, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60,5 χιλιάδες το 2012 και την 1η Ιανουαρίου του 2013, έφτασε στους 11,161 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 στη χώρα μας καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν τη χώρα μας πάνω από 44.000 κάτοικοί της και όλοι τους στην πιο παραγωγική, οικονομικά,  τους ηλικία. Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός σε μια χώρα, χρειάζεται ένα ποσοστό γονιμότητας, 2,1 ειδικά στην Ευρώπη. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα από το 2003 ως το 2008 ήταν περίπου 1,34. Εάν αυτός ο τύπος γονιμότητας συνεχιστεί για πολλά έτη, θα δούμε μια αιχμηρή πτώση στον πληθυσμό των ελλήνω. Το ποσοστό γονιμότητας για το Αφγανιστάν είναι πάνω από 7,1 ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους είναι 758 δολάρια. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα μας είναι 30.535 δολάρια. 
Και μετά από τα παραπάνω στοιχεία, έρχεται μια υπουργική απόφαση, που τιμωρεί τα στελέχη θηλυκού γένους που έχουν τεκνοποιήσει. Που έχουν δώσει ένα ή και περισσότερα παιδιά που θα στρατευτούν, θα εργαστούν και θα πληρώνουν φόρους και κατ' επέκταση τις συντάξεις όλων αυτών που θα κάθονται στα εξοχικά τους... Στερεί, από τις γυναίκες αξιωματικούς τη δυνατότητα εξέλιξης και ανέλιξης, στους ανώτατους βαθμούς γιατί ως αξιωματικοί καριέρας, πήραν άδειες κυήσεως! 
σημείωση...


σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου. ας το θυμόμαστε, όχι μόνο τη χθεσινή μέρα του αγίου βαλεγδύνω...

24 σχόλια:

  1. πόσα να κάνω ακόμα για να λυθει το πρόβλημα; πειτε αριθμό να συνεχισω την αναπαραγωγή!

    δυστυχώς έχουμε και απο τα χαμηλότερα ποσοστα εθελοντων μυελου των οστων και κάνω αντιγραφη από σάιτ γι αυτό το θέμα:

    Λίγοι ακόμη γνωρίζουν ότι η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών δεν απαιτεί πλέον χειρουργείο αλλά μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας, ενώ για να καταγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δείγμα σάλιου. Ως αποτέλεσμα, η εθνική μας δεξαμενή παραμένει μικρή και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει, με πιθανότητα 80%, ένα συμβατό δότη για κάθε ασθενή που έχει ανάγκη, αν διέθετε 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες.

    Γίνετε λοιπόν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ίσως να είστε ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα για ένα παιδί (ή άλλον ασθενή) που πάσχει από λευχαιμία.
    και εδω μπορουν να ενημερωθούν καλύτερα όσοι ενδιαφερονται :
    http://www.xarisezoi.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέκα.
      ξεκίνα τώρα, πρέπει να κάνεις άλλα επτά. κουράγιο, τα μεγάλα θα σε βοηθούν με τα μικρά και θα κάνεις και την κόρη!!!

      δίκιο έχεις για την τράπεζα μυελού των οστών, είναι ανώδυνο, ακίνδυνο και μπορεί να σώσει ζωές!
      εμείς στο γνα πήγαμε όλοι και δώσαμε δείγματα όταν μιας συναδέλφου το παιδί αρρώστησε. τώρα το παιδάκι είναι κατάγερο. δόξα τω θεώ!

      Διαγραφή
  2. Εδώ, στην Ισπανία, δεν έχουμε πρόβλημα με την υπογεννητικότητα... οι μουσουλμάνες γεννάναι αρκετά για όλους μας. Η υπεργεννητικότητα τους είναι το πρόβλημα!

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς. και εδώ στην ελλάδα αρχισαμε να έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την ισπανία.

      φιλιά στα παιδιά και το χουάν αντόνιο!

      Διαγραφή
  3. "Υπογεννητικότητα" είναι όταν υπάρχουν λιγότερες γεννήσεις από θανάτους, όπως έγραψες στο δεύτερο μισό της φράσης που ξεκινά από την υπογεννητικότητα. Όχι όπως στο πρώτο μισό της φράσης: "μειωμένος αριθμός γεννήσεων". Αυτό θα ήταν "Τάση προς υπογεννητικότητα εν σχέση με αριθμούς από το άμεσο παρελθόν".

    "5,5% μείωση πληθυσμού" θα σήμαινε από, ας πούμε 12.000.000, να πέσει κατά 660.000 άτομα. Η μείωση που αναφέρεις, "60,5 χιλιάδες" σημαίνει μάλλον 0,55%, και όχι 5,5%.

    Η διαφορά γεννήσεων και θανάτων (116.700 θάνατοι μείον 100.400 γεννήσεις) είναι 1,39%. Που σημαίνει ότι έχουμε 1,39% υπογεννητικότητα.

    Όσο για το κράτος και το τι φορολογεί, δίκιο έχεις, αλλά να δούμε αν οποιοσδήποτε εκλεγμένος θα τα καταφέρει χωρίς να φορολογεί και τα αέρια που δραπετεύουν από το σώμα μας μετά από μια σεμνή φασολάδα. Πάντως το σκεπτικό σου, το οποίο δέχομαι, θα το επέκτεινα σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς, όχι μόνο σε έναν κλάδο ή τομέα.

    Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον το να προσκαλέσεις τους αναγνώστες να πουν την γνώμη τους για ένα θέμα, με ενδιέφεραν οι γνώμες που διάβασα, και θα με ενδιάφερε ο δικός σου σχολιασμός των γνωμών που προσέφεραν οι αναγνώστες. Με το ίδιο νόμισμα, η σημερινή σου ανάρτηση είναι μια σωστή γνώμη, και είναι άλλη μια απάντηση στην αρχική σου ερώτηση, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η μόνη απάντηση (όπως πιθανώς αφήνει να εννοηθεί η πρώτη φράση της ανάρτησης)

    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δημήτρη, σήμερα οι γεννήσεις είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους. στους θανάτους υπολογίζονται οι έλληνες, στις γεννήσεις οι γεννήσεις που γίνονται στην ελλάδα. η διαφορά είναι μεγαλύτερη γιατί έρχονται βουλγάρες και αλβανίδες και γεννούν στην ελλάδα για να πάρουν τα παιδιά τους την υπηκοότητα. δεν ξέρω γιατί, αλλά υπάρχει νοσοκομείο δημόσιο στην ελλάδα που κάθε δευτέρα έρχεται λεωφορείο από τίρανα γεμάτο ετοιμόγεννες που τις κάνει καισαρική συγκεκριμμένος ιατρός. δε θέλω να επεκταθώ. ξέρω περισσότερα από όσα γράφω.

      όσον αφορά το σκεπτικό μου, σε κανέναν άλλο κλάδο δεν τιμωρείται η μητρότητα. σε μας, με την τελευταία υπουργική απόφαση, εγώ που έχω ένα παιδί, χάνω μόρια που θα με τοποθετούσαν σε μια θέση που λογικά θα είχα. δηλαδή οι άντρες νοσηλευτές έχουν περισσότερα μόρια από οποιαδήποτε συνάδελφο, γιατί δε λείπουν με άδεια κυήσεως!
      αν μιλήσουμε από κοντά θα καταλάβεις.
      τους χαιρετισμόύς μου στη μαργαρίτα!

      Διαγραφή
  4. συμφωνώ μαζί σου ...και μεις που κάναμε τρία ναμαστε καλά αλλά η πατρίδα μας τιμωρεί.......να σαι καλά για την θύμηση τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον σε σύγχυσα παναγιώτη μου.
      την καλημέρα μου σε ολους!

      Διαγραφή
  5. Το "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" έχει βγει για ένα πολύ καλό λόγο. Επίσης στα στοιχεία των γεννήσεων βάλε και πόσοι είναι αλλοδαποί- ελληνοποιημένοι. Απο γνωστή που έχω σε δημόσιο μαιευτήριο, πριν 2-3 χρόνια απ τα 300 παιδιά που γεννήθηκαν σ ένα χρόνο μόνο 100 ήταν απο έλληνες γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. και πολλά σου είπε για τα ελληνόπουλα. είναι πολύ λιγότερα!

      Διαγραφή
  6. Πως τους στερεί την ανέλιξη; Επειδή πήραν άδειες για τα παιδιά τους; Άλλο και αυτό..
    Μας πάνε για φούντο εντελώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βγήκε μια απόφαση του υπουργείου με μοριοδοτήσεις. αν λείπεις με άδεια κυήσεως, δεν παίρνεις τα μόρια. έτσι οι γυναίκες συνάδελφοι που γέννησαν, δεν έχουν τα μόρια αυτά, αυτή που δε γέννησε έχει περισσότερα μόρια από μένα που έκανα ένα φορολογούμενο πολίτη, ένα παιδί που θα στρατευτεί!
      άσε γιατί μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι με την απόφαση αυτή!

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ένα παιδί είναι πολύ "ακριβό", οπότε ο κόσμος δεν κάνει παιδιά, διότι απλώς δεν τα βγάζει πέρα. Ναι η υπογεννητικότητα είναι ένα πρόβλημα, αλλά υπάρχουν άλλα, μεγαλύτερα (π.χ. ανεργία, υψηλοί φόροι, κλπ). Αν λυθούν αυτά τότε λύνεται και η υπογεννητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και όταν γεννηθήκαμε εμείς, ακριβοί είμασταν για τους γονείς μας πάνο.
      τα παιδιά θέλουν αγάπη, δε θέλουν ρούχα λαπαίν ή από το μαγαζί της μαρί σαντάλ!
      εδώ λέμε για ανθρώπους με δουλειά, που γέννησαν και τα παιδιά τους θα εργαστούν, θα φορολογηθούν, θα στρατευτούν, και αυτοί οι συνάδελφοι τιμωρούνται που έχουν κάνει παιδιά και αν έχουν πάνω από δύο, δε θα γίνουν προϊσταμένες και επόπτριες!

      Διαγραφή
  8. Κάνε παιδιά!
    Βάλε μυαλά!
    Αντε μωρό μου
    να σκούξουμε αγκαλια!

    Μην προσπαθείς
    να αρνηθείς;
    Πες μου ναι
    Θέλω παιδιά!

    Δεν με πειράζει
    δεν με φοβίζει!
    Μα τώρα γέρασα
    ασπρίσαν τα μαλλιά!

    Αν ήμουν νέος
    πολύ ακμαίως!
    Γεροδεμένος
    και ερωτευμένος!

    Τότε θα έκανα
    πάλι παιδιά!
    Αλλά άστα αυτά
    και έλα να την βρούμε αγκαλιά!

    Να δώσουμε
    καυτά φιλιά!
    Να σμίξουμε
    σαν δυο πουλιά!

    Μικρός Ήρωας
    Πάντα ήθελα πολλά παιδιά αλλά δυστηχώς έμεινα στο ένα. Τουλάχιστον έχω την υπόληψη και την συνείδηση μου ήσυχη γιατί κάποιοι άλλοι σκώτωσαν τα ίδια τους τα παιδιά με εκτρώσεις! Το επέβαλαν και με το ζόρι στην γυναίκα τους και την πήγαν οι ίδιοι στον γιατρό! Αυτό αίναι καιτο μέγα πρόβλημα της χώρας οι εκτρώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περισσότερες εκτρώσεις κάνουν οι παντρεμένες γυναίκες μου έλεγε ένας φίλος γυναικολόγος. γιατί έχουν τα δυο παιδιά τους και ΄κάνουν και καμια δεκαριά εκτρώσεις μετά. το θέμα είναι πως με την υπουργική απόφαση μας καταδικάζει στη μη περαιτέρω εξέλιξη...
      άστα...

      Διαγραφή
  9. Μην στενοχωριέσαι για την υπογεννητικότητά μας, αφού οι ισλαμικής προέλευσης μετανάστες στη χώρα μας φροντίζουν, στα σίγουρα, για την διατήρηση του πληθυσμού, ή μάλλον για την αύξησή του, αλλά μάλλον για την πληθυσμιακή έκκρηξη του ισλαμικού πληθυσμού, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν κάνεις υπομονή μπορεί να δεις το 2030 γύρω στα πέντε εκατομμύρια νεαρών ταλιμπάν στην Ελλάδα και άλλα τόσα εκατομμύρια μπουργκοφόρων γυναικών, καθώς και κυβέρνηση μουλάδων, με όλα τα υπέροχα συμπαρομαρτούντα, όπως εκτελέσεις με λιθοβολισμό, κοπή χεριών και, γιατί όχι, και κεφαλιών άμα λάχει, κρεμάλες με γερανούς και ανατινάξεις, γενικώς! Μόνο λίγη υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα αυξηθούν. μονο που δε θα είναι σαν εμάς. δε θα παίζουν στην παραλία με τα μαγιώ τους το καλοκαίρι. δε θα σπουδάζουν και θα δουλεύουν οι γυναίκες τους. μη σου πω πως θα κάνουν και κλειτοριδεκτομές!
      αν η ελλάδα γίνει έτσι, θα φύγω για την ιαπωνία. το ξέριες πως στην ιαπωνία, δεν επιτρέπονται οι μουσουλμάνοι;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  10. δεν θέλω να φανώ κακιά ή περίεργη ή οτιδήποτε αλλά δεν μου κάνει εντύπωση! και χειρότερα περιμένω από αυτή τη χώρα που ζουμε - στην οποία θα κληθούν να ζήσουν και οι επόμενες γενιές. ας ευχηθούμε εκείνες να ειναι περισσότερο "τολμηρές" και να τολμήσουν αυτά που εμείς δεν μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις ένα πόιντ κοπελιά. έπρεπε και εγώ να το περιμένω ότι κάθε πέρσι και καλύτερα!
      δίκιος έχεις.
      καλώς μας ήρθες!

      Διαγραφή
  11. Υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεχωρίζει κανείς τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους: Αν το χαμόγελο γλυκαίνει τη φυσιογνωμία, ο άνθρωπος είναι καλός. Αν συμβαίνει το αντίθετο, μακριά του! (William Lyon Phelps).

    Χαμογέλα Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω κάνει ρυτίδες γέλιου. και δε φεύγουν με μπότοξ. αλλά δεν πληρώνει αυτό...
      το καλό που έχει είναι πως κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες