ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

27 Ιαν 2014

ΧΟΜΟ ΧΑΠΑΤΟΥΣ



Εναλλακτικός τίτλος ο κάτωθι:
ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΕΣ, μη χέσω…

Και έμεινα στο σπίτι μια μέρα και είπα να ανοίξω την τηλεόραση.
Και έπεσα πάνω στη μαγειρική του αντένα που υποτίθεται καλεί μια νοικοκυρά να μαγειρέψει για να μάθουν και οι νέες κοπέλες το σπορ.
Όπως ξέρετε, η λέξη μαγειρική μου γυρνάει το μάτι. Όμως όταν καθίσω να μαγειρέψω, παπάδες θα κάνω. Αλλά δε μου αρέσει.
Βλέπω λοιπόν, μια τύπισσα, την Μπαρμπαρήγου συγκεκριμένα που φτιάχνει μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο μα σάλτσα ψητού και πουρέ γλυκοπατάτας (έτσι έγραφε από κάτω).
Προσωπικά και μόνο που το άκουσα, μια ψιλοαναγούλα μου ήρθε.
Τι είδα όμως και μου προέκυψε η ανάρτηση;
Η εν λόγω μεγαλονοικοκυρά που διατηρεί και μαγαζί (που δε λέει και κάτι από τη μοναδική φορά που πήγα), είχε βάλει στην κατσαρόλα για να φτιάξει τον πουρέ, το κρεμμύδι χωρίς να το καθαρίσει, το καρότο το ίδιο και κάτι άλλα πράσινα που δεν τα είδα αλλά δεν έδειχναν καθαρά.

Και αναρωτιέμαι: 
αν αυτή που υποτίθεται είναι από τις καλύτερες και τη βγάζουν να δείχνει πως μαγειρεύει, πως είναι οι άλλοι που μαγειρεύουν και εμείς πληρώνουμε να φάμε το ότι μας φτιάχνουν;

Το ξέρετε ότι σε όλη την Ευρώπη, η μοναδική χώρα που έχει εχινόκοκκο κύστη είμαστε εμείς; Πως στην Αγγλία όταν έχουν περιστατικά τέτοια τα στέλνουν στην Ελλάδα; Στο ΓΝΑ, είχαμε χειρουργό που είχε γίνει διάσημος πανευρωπαϊκά γιατί χειρουργούσε εχινόκοκκο! Το τι άγγλο ασθενή είδαμε δε λέγεται. Και δεν ήταν και κανένας σαν τον Ρέιφ Φάινς!!!

Αν μας δείχνουν να μαγειρεύουμε χωρίς να καθαρίζουμε τα λαχανικά, τι σκατά θα φάμε; Το κρεμμύδι με τις φύτρες, το καρότο με το κοτσάνι; Άνθρωποι είμαστε όχι γουρούνια!

Και καλά, από αυτούς που ήταν εκεί, κανένας δεν της είπε κάτι;
Και αυτή η ξανθιά που είναι έγκυος, έτσι μαγειρεύει; Γιατί ήταν δίπλα και πάνω από την κατσαρόλα. Δεν είδε, δε σχολίασε;
Τώρα και να σχολίασε, δεν το άκουσα γιατί μιλούσα στο τηλέφωνο, αλλά η άποψή μου είναι πως μας περνούν για πάρα πολύ χάπατα για να μας δείχνουν τέτοιες μαγειρικές. Και ίσως να είμαστε χάπατα, γιατί κανείς ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε για το ότι μας σερβίρουν στην ελληνική τηλεόραση.
Τα καταπίνουμε όλα, αμάσητα.
Έχουμε ξεχάσει πως κλείνει η τηλεόραση. Και έχουμε κλείσει εντελώς τον εγκέφαλό μας, τη σκέψη μας, τη νόησή μας. Και από χόμο σάπιενς, έχουμε γίνει χόμο χάπατους. Με τις υγείες μας!
Για να αποφύγω τυχόν καρφιά, την τηλεόραση την έχω για καμιά καλή ταινία ή ένα σήριαλ που παρακολουθώ! Μονίμως είναι κλειστή και αν πληροφορηθώ πως έχει κάποια καλή ταινία την ανοίγω. Ή αν είναι να δω χορό στον πάγο, πριν μερικές μέρες είχε το γκαλά της Βουδαπέστης!

18 σχόλια:

  1. το'χουν βρει της μόδας τωρα να τα βαζουν με τα φλουδια τα ζαρζαβατικα και καλά κατι κάνουν!Δεν ξερω αν ειναι υγειινό ,γιατι υποτιθεται βραζουν μετα ,αλλά δε μ'αρεσει να τα βλέπω στο φαγητό.....μίλησε η φοβερή και τρανή μαγείρισσα(εγω δηλαδή)
    Καλή εβδομάδα ,καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε εγώ φημίζομαι για τη μαγειρική μου δεινότητα, νάσια, αλλά δε μαγειρεύω αν δεν καθαρίσω το κρεμμύδι από τα καφέ φλούδια και τις ρίζες. και το ξύνω με τον ειδικό τρίφτη το καρότο. έμαθα να μαγειρεύω καθαρά τα φαγητά μου. τώρα με το βράσιμο να τρως χώμα, πέρα από καθαρτικό, δηλαδή να σου προκαλέσει διάρροια, δεν ξέρω τι άλλο θα προσφέρει.
      παρεπιπτόντως, αν δεις ένα παιδάκι να τρώει χώμα, του λείπει σίδηρος, αν γλύφει τους τοίχους, θέλει ασβέστιο. (είχα μια 80άρα παιδίατρο που μου τα έλεγε)
      μαγείρισσα δε με λες, αλλά ένα ψάρι στο ψήνω στα χείλη!!!

      Διαγραφή
  2. Βέβαια το τι βλέπουμε στην τηλεόραση δεν εξαρτάται τόσο από αυτόν που βλέπουμε αλλά από τον παραγωγό και τον συντάκτη εικόνων της εκπομπής. Ανδ αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι και πως να το δείξουνε, ότι και να κάνει ή να μην κάνει ο σταρ του σόου λάθος εντύπωση θα δώσει. Πάντως στην Αμερική τις πατάτες τηγανητές και ψητές τις τρώμε με τη φλούδα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι δημήτρη μου, δίκιο έχεις, αλλά τις πλένουν τις πατάτες πρώτα! εδώ αυτοί, δεν τα έπλυναν. το κρεμμύδι αν πλυθεί μαραίνονται τα ξερά τα φύλλα του. άσε, αηδίασα. μετά σου λένε υψηλή μαγειρική. βρώμική δε λενε καλύτερα;

      Διαγραφή
  3. Τι εννοείς χωρίς να καθαρίσει το κρεμμύδι; Έτσι με τη φλούδα που έχει απ'έξω;;; Και το καρότο;;;
    ε ποτέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς γλυκέ μου ηφαιστιωνάκο. με τα ξερά τα καφέ με τις ρίζες και τα πράσινα ξεραμένα στο καρότο. χώρια τα χώματα...
      μπλιάχ μη σου πω!!!

      Διαγραφή
  4. Πως γίνεται ρε γαμώτο αυτή η Μπαρμπαρήγου που είχε τον Ρήγα για μπάρμπα να μαγειρεύει με κοτσάνια και να τρώγεται το φαγητό της και το δικό μου αν και……ακοτσάνιστο να είναι μάπα;
    Μήπως τελικά να βάλω και τα κοτσάνια;χα,χα,χα,χα
    Υ.γ
    Το ξέρεις ότι και στο Αλτσχάιμερ έχουμε πρωτιά στην Ευρώπη;
    Φίλοι από το εξωτερικό έχουν πάθει πλάκα με την συχνότητα των περιστατικών της νόσου στην γλυκιά μας πατρίδα.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άντε ντε! ίσως επειδή εμείς μαγειρεύουμε καθαρά δεν είναι νόστιμα τα φαγητά μας.

      όσο για το αλτσχάιμερ, εδώ στην ελλάδα, ακόμα και τη γεροντική άνοια την ονομάζουμε αλτσχάιμερ. ενώ το αλτσχάιμερ, έχει πρόοδο και χαρακτηριστικά που στην εξέλιξή τους παραλύουν τα πάντα, εδώ όποιος νευρολόγος δει κάτι, ότι και να είναι, αλτσχάιμερ το βαφτίζει. δεν πιστεύω τη στατιστική αυτή, γιατί μας έχουν έρθει στο νοσοκομείο πολλά περιστατικά που οι δικοί μας γιατρόι τους έδωσαν άλλη διάγνωση.
      καλό πάσχα!

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάλι όσες μαγειρικές έχω δει πάντα τα καθαρίζουν τα λαχανικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς δούλευες το πρωι που ήμουν εγώ σπίτι. τρελλάθηκα όταν τα είδα!

      Διαγραφή
  6. Ε, με αυτό το θέμα του εχινόκοκκου χτύπησες νεύρο!! Με το που είδα τη λέξη σκάλωσα στην ανάρτηση! Είμαι πολύ σχολαστική σε θέματα υγιεινής και από τότε (χρόοοονια πριν) που είχα μάθει για την εχινοκοκκίαση, ήμουν διπλά (αν γίνεται) προσεκτική στο καθάρισμα φρούτων (όσων φυτρώνουν στο έδαφος, κυρίως) και λαχανικών. Δεν ήξερα, όμως, ότι είμαστε η μόνη χώρα ευρωπαϊκά, με τέτοια κρούσματα! Παρακολουθώντας, μάλιστα, τις εκπομπές μαγειρικής του Jamie Oliver και βλέποντας να βάζει τα μαρούλια, λόγου χάρη, ολόκληρα και μόλις για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο νερό, νόμιζα ότι στην Αγγλία ο εχινόκοκκος θα θερίζει. Και τσα! κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς... Για να μην αναφέρω άλλον "τηλεοπτικό" μάγειρα που προσέχω πάντα ότι έχει βρώμικα νύχια. Γενικά, έχω την αίσθηση ότι με την υγιεινή δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις οι μάγειρές μας. Μπρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στη βρετανία, τα λαχανικά δε φυτρώνουν στο χωράφι αλλα΄σε θερμοκήπιο και δεν πάνε σκυλάκια και γατάκια να τα κατουράνε.
      όλα τα λαχανικά, θέλουν καλό πλύσιμο, και πέρασμα με νερό και ξύδι. το ξύδι σκοτώνει τον εχινόκοκκο. γιαυτό όταν βγαίνεις έξω, ότι σαλάτα και να παίρνεις, να βάζεις ξύδι. δεν ξέρεις πως τα πλένουν και αν τα πλένουν!

      όσο για τους μάγειρες, με αυτά που βλέπω, θα αρχίσω να μαγειρεύω!

      Διαγραφή
  7. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά διαδίδουν και ότι στις φλούδες είναι οι όοοοολες βιταμίνες κι έχω και τη μάνα μου να με πρήζει. Και τι να κάνω ρε μάνα; Να φάω τη μπανάνα με τα φλούδια; Ουφ, συγχύστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμ αυτό που το πας;;;
      να σε δω να τρως μπανάνα με τη φλούδα και τι στον κόσμο! θα με αφήσεις να τραβήξω βίντεο να το ανεβάσω στο γιουτουμπ;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  8. Έχω κλείσει προ πολλού την τηλεόραση και δεν συγχίζομαι πια. Όλοι σεφ γίναμε μέσα σε μια νύχτα και πιάσαμε από μια εκπομπή και γίναμε κάποιοι. Πάντως, αυτός ο καταιγισμός δικαιώνει ακράδαντα τον τίτλο της ανάρτησής σου, αυτοί ακριβώς είμαστε και μυρωδιά δεν έχουμε πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήμουν σίγουρη πως θα με καταλάβαινες εύα μου.
      απολύθηκε από το στρατό ο γιος σου;

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες