ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

9 Οκτ 2013

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ…




Λυπάμαι, αλλά δεν το έχεις και δε θα το έχεις ποτέ.
Είσαι κοντά στα τριάντα, αν είναι το χόμπυ σου, είναι ενοχλητικό. Αν είναι το απωθημένο σου, βρες κάτι άλλο, δε θα τα καταφέρεις. Αν είναι το επάγγελμά σου, τότε απλά παίζεις σε κουφούς ή άμουσους.

Επί τρία συναπτά έτη, κάθε απόγευμα ακούω τα καλύτερα κομμάτια του Carlos Santana να κατακρεουργούνται από το γείτονά μου στον πέμπτο της απέναντι πολυκατοικίας.
Δεν τα παίζει σωστά, δεν τα διορθώνει κιόλας.
Δεν είμαι ειδική στην ηλεκτρική κιθάρα, αλλά τόσες φορές που τα έχω ακούσει, όταν ακούω την αυθεντική βερσιόν που είναι χάδι στα αυτιά μου, θυμώνω τόσο που δεν περιγράφεται!

Δεν τα καταφέρνεις. Θες γιατί δεν το διδάχτηκες; Θες γιατί δεν το θες; Θες γιατί δεν κάνεις καμιά προσπάθεια να το διορθώσεις; Το αποτέλεσμα μετράει. Και αυτό είναι φριχτό. Είναι βιασμός των ώτων μας, είναι γρατζούνισμα στα αυτιά μας. Είναι ο απόλυτος θόρυβος.

Δεν το ξέρεις και θες να το 
παίξεις; Μάθε το. Αλλά μάθε το χωρίς να βάζεις την ηλεκτρική σου κιθάρα στον ενισχυτή και μάλιστα στο διαπασών. Πάρε ένα δάσκαλο να στο μάθει να το παίζεις σωστά. Πάρε ένα χαρτί με τις νότες. Αλλά τουλάχιστον μη  μας πηδάς τον εγκέφαλο με τις προσπάθειές σου να γίνεις κάτι που δεν είσαι!

Θα μου πείτε, και λογικότατα, αφού τρία χρόνια κάνει το ίδιο, γιατί ενοχλήθηκα τώρα. Γιατί τώρα ξεκινά το ρεπερτόριό του μετά τις εννέα το βράδυ. Έχουμε λαλήσει όλοι γείτονες. Προχθές βγήκε ο από κάτω του και τον έβριζε για ένα τέταρτο. Μόλις τέλειωσε, όσοι ήμασταν στα μπαλκόνια, τον χειροκροτήσαμε. Μόνο που ο ενδιαφερόμενος δεν τον άκουσε, γιατί έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα και έκανε και σολαρίσματα, μη χέσω!!!

Λυπάμαι ειλικρινά που όταν οι γονείς μου με έστελναν πιάνο, εγώ έκανα κοπάνα για να βγαίνω με τις φίλες μου. Το έχω μετανοιώσει πολύ αλλά πρέπει να το πάρω απόφαση πως όργανο, μουσικό, δε θα παίξω. Αλλά ακόμα και αν αποφάσιζα να μάθω τώρα, πίσω πίσω, θα ξεκινούσα με ένα αρμόνιο που θα έβαζα τα ακουστικά μου για να μην ενοχλώ τους άλλους με τις παραφωνίες μου και τα λάθη μου.
Αυτός δεν μπορεί να σκεφτεί το ίδιο; Να παίζει χωρίς τον ενισχυτή; Τι του χρωστάμε όλοι εμείς;

Όταν το κοριτσάκι του τετάρτου έκανε μαθήματα πιάνου, κατέβαινα με τα πόδια για να την ακούω και να την απολαμβάνω. Μερικές φορές όταν έπαιζε αγαπημένα μου κομμάτια, κοντοστεκόμουν στην πόρτα της και άκουγα το κοριτσάκι να παίζει!!! Τι όμορφα που ακουγόταν, δεν ενοχλούσε κανέναν. Από τις επτά ως τις οκτώ και μισή έπαιζε. Ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα. Χειμώνα καλοκαίρι. Όλη την εβδομάδα και το σαββατοκύριακο. Τώρα σπουδάζει στη βόρειο Ελλάδα και πραγματικά μας λείπει.

Ο Κάρλος της απέναντι πολυκατοικίας να δω πότε θα πάρει υποτροφία για την Αλάσκα να δούμε μια άσπρη μέρα!!!

Αν τον βρουν σταγγαλισμένο με μια χορδή από την κιθάρα του, να ξέρετε, γείτονας θα το έκανε!!!


16 σχόλια:

  1. Η μοίρα των καλλιτεχνών είναι να μην τους κατανοείτε οι κοινοί θνητοί. Ναι θα μου πείς ο απέναντι δεν είναι καλλιτέχνης...τι δίλημμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην έχω γείτονα τον ντράμερ των ντοορς!
      ξύλο θέλει. χθες βράδυ πάλι το ίδιο. άρχισε να αυνανίζεται στις δέκα και μισή το βράδυ. δεν είχα και ρεύμα, τα είδα όλα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Υποτροφία για την Αλάσκα!!
    Πολύ αισιόδοξη σε βρίσκω...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας είναι και στη ζιμπάμπουε. θα τον στείλουμε. αλλά δεν ελπίζουμε πια. τον έβρισε ο γείτονας του, τον ειρωνεύτηκε η φαρμακοποιός, τον έκραξε ο παίδαρος, χαμπάρι δεν παίρνει.
      είπα στη φαρμακοποιό όσοι ψωνίζουν, να τους κάνει δώρο ωτωαστπίδες!!!

      Διαγραφή
  3. απαπα είναι σπαστικό αυτό, ώρες ώρες χαίρομαι που μένουν μόνο μεγάλοι άνθρωποι στην πολυκατοικία..
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιδανικοί συγκάτοικοι ηφαιστιωνάκο. αυτός μένει απέναντί μας...
      τα έχουμε δει όλα!

      Διαγραφή
  4. "υποτροφία στην Αλάσκα"
    χαχαχααααααααααα
    Με έκανες και γέλασα, ρία!
    Την καλημέρα μου να έχεις κι ελπίζω να βάλει μυαλό ο γείτονας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ βρε αθηνά μου, που να τον στείλουμε για να σωθούμε; στη μογγολία;
      χθες το βράδυ εμείς δε γελάσαμε καθόλου. το τετράγωνό μου δεν είχε ρεύμα και αυτός έπαιζε από τις δέκα το βράδυ ως τις δώδεκα και μισή...

      φιλιά στα παιδιά!

      Διαγραφή
  5. Πάλι καλά να λες που προσπαθεί να παίξει μελωδίες του Santana. Φαντάσου να έκανε εξάσκηση στους AC/DC!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AC/DC;;;

      τι είναι αυτό; αιρ κοντίσιον;

      άσε αθηνούλα μου, τα είδαμε όλα με το παλικάρι!

      Διαγραφή
  6. Όταν ήμουν Σουηδία, 19 χρονώ παιδί (επίτηδες δεν έβαλα το ν στο τέλος), άρχισε η από πάνω να μαθαίνει πιάνο. Οι Σουηδοί δεν έχουν σιέστα, εγώ έχω. Οπότε την ώρα της σιέστα (δεν βάζω τελικό ς, είναι ξένη λέξη), η από πάνω έκαμε πράκτις (εδώ έχει ς από μόνο του παρόλο που είναι ξένη λέξη). Αυτή την έρμη την Ελίζ. Του Λούντβιχ. Του Μπετόβεν. Συνέχεια. Και συνέχεια στο ίδιο σημείο έκανε φάλτσο. Μέχρι που, ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι, έχει κάνει το ίδιο φάλτσο 58 φορές και φτου και πάλι απ την αρχή. Σηκώνομαι απ το κρεβάτι, ανοίγω το παράθυρο και φωνάζω. "Άστο ρε μανουλα μου ήσυχο το γαμημένο πια".

    Δεν πρέπει να κατάλαβε τα ελληνικά μου η Σουηδέζα αλλά κάτι κατάλαβε και από τότε άλλαξε ώρα πράκτις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς τι να κάνουμε για να σταματήσει εντελώς γλυκέ μου; να του κλέψουμε τον ενισχυτή; να τον δείρουμε; να του πάρουμε φυσαρμόνικα;;;

      βλέπω καλοπέρασες και συ!!!

      Διαγραφή
  7. ένα απο τα άσχημα των πολυκατοικιών! όταν μάλιστα δεν το'χει ,δεν αντεχεται η κατάσταση ....
    υπομονη και ευχομαι να του χαλάσει όλο το ηχοσύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε νάσια μου, θέλει ξύλο με το τουλούμι ο άμουσος. κάνει λάθη. εντάξει, αλλά μετά από τρία χρόνια δεν έπρεπε να το μάθει το κομμάτι; μας γάνωσε τα αυτιά ο μαγκας!

      Διαγραφή
  8. τσοντάρετε όλοι να του πάρετε μια ντραμς!
    φιλιά και υπομονη Ρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην του βάλουμε και ιδέες φιλενάδα!
      κάτι πρέπει να κάνουμε με τον ενισχυτή του. να πληρώσουμε την κοπέλα του να τον χαλάσει; να τον κλέψουμε; να τον πετάξουμε από τον πέμπτο;
      κάτι πρέπει να κάνουμε....

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες