ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Ιουν 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ



Δεν πάμε καλά. 
Δεν πάμε καθόλου καλά!
Έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΕΤ, η ΕΤ3. Σιγά τα ωά τα δίκροκα!!! Εκπομπές και εκπομπές, αναρτήσεις στο διαδίκτυο σε φόρουμ και εφημερίδες, αναρτήσεις σε μπλογκ και κλαυθμός και οδυρμός για τους 2600 εργαζομένους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Προσωπικά, σκασίλα μου. Εκτός από τις εκπομπές με το καλλιτεχνικό πατινάζ που τις έβαζε και μεταμεσονύχτια, το σαν σήμερα, και τον εθνικό ύμνο κάθε πρωί, τι άλλο είχε να επιδείξει ο κρατικός φορέας;
Όχι πες τε μου. Έκανε καμιά νέα παραγωγή τα τελευταία δέκα χρόνια;
Ολόκληρος ΑΝΤ1 και ολόκληρο MEGA,  που έχουν πανελλήνια εμβέλεια, δεν έχουν πάνω από τριακόσιους υπαλλήλους, δε χρηματοδοτούνται από τους έλληνες και είναι και επικερδείς επιχειρήσεις.
Όπως άκουσα χθες το πρωί, και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, μόνο εννέα εκατομμύρια έπαιρνε η ΕΡΤ από τις διαφημίσεις και τα υπόλοιπα τετρακόσια τόσα από τις εισφορές των πολιτών. Φυσικά. Αφού το ηλεκτρικό καντηλάκι που έχω στον μπαμπά μου στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους, πληρώνει εισφορά στην ΕΡΤ,  γιατί να έχει πρόβλημα η ΕΡΤ!
Άντε από εδώ!
Τι σπούδασε η Μπίλιω και έπαιρνε τόσα λεφτά; Τι σπούδασε ο Σπύρος Παπαδόπουλος που δούλευε άπαξ εβδομαδιαίως και διαφήμιζε θεατρικές παραστάσεις και νυχτερινά προγράμματα και έπαιρνε παχυλό μισθό που το πλήρωνα εγώ;

Βάλτε όλοι το χέρι στην
καρδιά και πες τε μου, πότε είδατε τελευταία φορά κρατικό κανάλι;
Πότε;
Όταν είχε Eurovision, όταν είχε μουντιάλ, όταν είχε μπάσκετ. Ποτέ άλλοτε. Μην κοροϊδευόμαστε. Καλά έκαναν και την έκλεισαν. Λειτουργούσε όπως και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ του Ωνάση,  ως φορέας διορισμού των ψηφοφόρων της εκάστοτε κυβέρνησης.
Γι αυτό έπεσε έξω η ολυμπιακή. Όχι γιατί δεν είχε έσοδα, αλλά γιατί τα έξοδά της ήταν πολλαπλάσια των εσόδων της. Όταν οι πτήσεις που έκανε της έδιναν χ έσοδα και οι μισθοί ήταν 15χ, σαφώς και θα έπεφτε έξω.
Ακριβώς το ίδιο έκανε και η ΕΡΤ. Διοριζόταν ο κάθε αφισοκολλητής και μετά τι έχουν τα έρμα και ψοφάν!
Δεν έκανε καμιά παραγωγή σοβαρή. Όλα τα ιδιωτικά κανάλια, ακόμα και εν μέσω κρίσης, ένα δυο σήριαλ ελληνικά τα δείχνανε. Η ΕΡΤ, έγραψε πάνω στις ταινίες με το «Χριστό ξανασταυρώνεται», εκπομπές της Μπίλιως. Που ένα πράγμα είχε να κάνει και ούτε τα ονόματα των καλεσμένων της δεν ήξερε. Και μη μου πείτε ότι δε βλέπατε τις γκάφες της στο Θέμο, δε θα σας πιστέψω! Και τα βλέπατε και γελάγατε. Αλλιώς, επειδή η εκπομπή του Θέμου είναι σε ιδιωτικό κανάλι, δε θα είχε ζωή πάνω από δέκα χρόνια!

Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέχρι στιγμής 40% μείωση των εσόδων μας. Δεν είδα στα κανάλια τόση προθυμία να επιλύσουν το οικονομικό μας ζήτημα. Ούτε όταν στα νοσοκομεία οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν απεργία. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έχει σώσει και καμιά ζωή, η γραμματέας στην ΕΡΤ τι έχει κάνει, πέρα από το να βάφει νύχι και να λιγώνεται μπροστά σε κάθε κομψευόμενο παρουσιαστή;
Μήπως ξεχνάτε πως ξεκίνησε η Ρούλα Κορομηλά; Γραμματέας στην κρατική τηλεόραση ήταν, σύζυγος του εθνικού γκόμενου που μου διαφεύγει το όνομά του που τη δεκαετία του ενενήντα μας τον παρουσίαζαν ως το απόλυτο αντρικό πρότυπο και έτσι είχε πάρει την πρώτη της εκπομπή. Τι γνώσεις έχει η Ρούλα που έβγαζε εκατομμύρια κάθε μήνα;
Άντε γιατί έχουμε χάσει τις αξίες σήμερα!

Έπαιρνα δυο χιλιάδες μισθό το 2009, παίρνω σκάρτα 1400 σήμερα, με 29 χρόνια υπηρεσίας, με δυο μεταπτυχιακά και ένα μάστερ που το πλήρωσα μόνη μου, με πλήρες οχτάωρο κάθε μέρα και μέσα στα μικρόβια και τον πόνο του άλλου και δεν είδα κανένα να κάνει εκπομπές, αναρτήσεις, διαμαρτυρίες για μένα και κάθε έναν που φορά στολή.

Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, νέος, πατέρας, εν ώρα καθήκοντος στα Τρίκαλα, ένας αστυνομικός από πυρά δραπέτη φυλακών. Μόνο στο ίντερνετ το είδα. Η τηλεόραση μόνο με την ΕΡΤ ασχολείται.

Τρία έκτακτα δελτία ειδήσεων μέτρησα χθες το απόγευμα για την ερτ.

Κύριε Σαμαρά, κύριε Καμπουράκη, κύριε Οικονομέα, έχω και εγώ πρόβλημα αλλά δε σκύψατε πάνω από το δικό μου. Γιατί εγώ δεν είμαι του σιναφιού σας. Και δε σας αφορά.

Σας αφορά μόνο πόσα θα πάρετε. Για την πάρτη σας μόνο.

Τόσοι άνεργοι κάθε μέρα,
με προσόντα. Με προσόντα! Και δουλειά δεν έχουν. Και θα νοιαστώ για αυτούς που απολύθηκαν επειδή τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην ΕΡΤ χωρίς κανένα πτυχίο ανάλογο της θέσης τους; Κόπτωνται γιατί πολύ απλά, με το νέο νόμο που θα είναι οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ με ΑΣΕΠ, θα μείνουν απ΄ έξω!

Έτσι έχουν τα πράγματα. Μας πρήξανε. Δεν αντέχω άλλο. Έκλεισε η ΕΡΤ, πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση. Η έχουμε κρίση, ή δεν έχουμε. Και εσείς να κυβερνούσατε, αν είχατε ένα όχι απλά μη κερδοφόρο φορέα, αλλά τόσο επιζήμιο, το ίδιο θα κάνατε!

Όχι επειδή μας πιάνει το συναίσθημα και μπορεί να έχετε και μια γνωστή εκεί, να τα βάζουμε με την κυβέρνηση. Η πράξη τους σωστή ήταν, έτσι έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια πριν, πολλά χρήματα θα εξοικονομούσαμε. Ίσως οι μειώσεις στους μισθούς να μην ήταν τόσες αν οι επιζήμιες εταιρίες κλείνανε…





54 σχόλια:

  1. Είχε 5 ταινιες καλες και 5 ντοκυμαντέρ. Να τα λέμε ολα. Επίσης ..... προ ημερών ήμουν στο σπίτι για 5 εργάσιμες. Ανοιγα την τιβί το πρωί και έκλεινε αργά. Εκείνα τα "πρωϊνάδικα" πως τα λένε... τι ανθρώπους εχουν. Ούτε να μιλήσουν ούτε να γνωρίζουν. Η μόνη απασχόληση τους, τι σώμα εχει ο ενας και τι ο άλλη. Το τι βλακείες μέτρησα. Τουλάχιστον δεν τις είχα μετρήσει στην ΕΡΤ>.

    Δεν ειναι στο πτυχίο η γνώση. Σέβομαι τις γνώσεις του καθενός πόσο μάλλον τα πτυχία του, αλλά το θέμα δεν ειναι η γνώση, η συγκεκριμένη. Οχι, πτυχίο δεν έχω. Εννοώ Πανεπιστημίου. Αυτό δεν μου κόβει σε τίποτα απο γνώσεις άλλες και άλλα πτυχία ξένων γλωσσών και άλλων που άπτονται της εργασίας μου ... πως να το πω.. καπατσωσύνη και επιμέλεια και εργατικότητα αν σε διακρύνει φτάνει. Θαρρώ.
    παίρνω ως Γραμματέας Διευθύνσεως, πολυ παραπάνω απο σένα, καθαρά. Και απο τις γραμματείς στη ΕΡΤ Διότι εσύ εισαι στο Δημόσιο. Εγώ στον ιδιωτικό τομέα. Το τι κάνω ειναι θέμα του Προίσταμένου μου. Οταν δεν έχω Κυριακές και Σαββατα και βράδυα και τίποτα, δεν το μετράει κανείς.
    Μονο το αυτή παιρνει λεπτά... λέγανε πάντα.
    Οταν φτάνει 11 η ώρα, το βράδυ, ειμαι απο τις 9 στο γραφείο και εργάζομαι να τελειώσει να παραδοθει η προσφορά για τον διαγωνισμό, δεν επιτρέπω σε κανεναν να μου λέει πως δεν έχω πτυχίο και να μου κάνει έλεγχο για το πόσα παίρνω.!!!!! η να τα σχολιάζει.
    Δεν στηρίχτηκα στα πτυχία μου και δεν τα πρόβαλα ποτέ.
    Τα πτυχία δεν κάνουν το μισθό, δεν το ξέρεις?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα πτυχία δεν κάνουν τους ανθρώπους φιλενάδα, αλλά δε γίνεται να πληρώνεσαι για να κάθεσαι και να κλαις όταν κάποιος σου λέει πως αυτό κόβεται!
      δουλεύεις πάνω από δώδεκα ώρες, ίσως και σαββατοκύριακα. δεν έχει σημασία αν έχεις ένα ή κανένα πτυχίο. παράγεις έργο, θα πληρωθείς.
      όταν όμως για μια λάμπα χρειάζεται ένας και προσλαμβάνονται δώδεκα, τότε ναι, να μείνουν και οι δώδεκα χωρίς δουλειά. γιατί κανείς δεν μπήκε αξιοκρατικά. γιατί η θέση τους ήταν το αντίτιμο του πρόβατου που ακολουθεί στις ομιλίες του αρχηγού στην επικράτεια και στην αφισοκόλληση!

      Διαγραφή
  2. Α, ξέχασα. Πολλές φορές, κάθομαι γιατί δεν έχω τι να κάνω και λιμάρω τα νύχια μου. Ξεφυλλίζω και κανα ΟΚ. Ειναι οι ώρες που οι μανατζαρέοι εχουνε συναντήσεις και πρέπει κάποιος να ποτίζει τ' άλογα..!!!
    Κι αυτό το που δεν κάνω τίποτα, μέσα στα καθήκοντά μου, ειναι, οπως και να σεβίρω καφέδες... Με τον ίδιο τρόποι που θα καλοδεχτώ κάποιον και στο σπίτι μου.
    τα εύσημα δικά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δουλειά δεν αμοίβεται στην Ελλάδα και το ξέρεις! Το δημόσιο πληρώνει τους χαραμοφάηδες ακριβά και αυτούς που δουλεύουν με ψίχουλα!
    Για αυτό αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μα ποτέ μπροστά!
    Το άλλο είναι πως προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε μέσον όποιον έχει ιδέες και μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του!
    Μικρός ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πάμε μπροστά γεώργιε, γιατί δε θέλουμε να δουλέψουμε. τόσοι άνεργοι. πόσοι πάνε να δουλέψουν στα χωράφια; πόσοι να δουλέψουν στα βενζινάδικα;
      κανείς. θέλουν κοστούμι και γραφείο και ας μην έχουν τα προσόντα.
      πόσοι από τους 2600 εργαζομένους της ερτ άξιζαν να είναι εκεί; με το χέρι στην καρδιά, πόσοι; ούτε το ένα τέταρτο. πολύ πολύ πιο κάτω!!!

      Διαγραφή
  4. Η χώρα δε θα παει μπροστα γιατι κοιτατε ολοι πώς να βγαλετε ο ενας το ματι του αλλου.
    Οχι, κυρα μου, δε θα σκυψει κανεις πανω απο το προβλημα σου, ΕΣΥ πρεπει να το κανεις και οχι να περιμενεις καποιον αλλο να στο λυσει.
    Αν και ειναι απο γελοιο ως εξοργιστικο να εχεις κατακραξει τον καθενα που αγωνιζεται εδω μεσα (βλ. δασκαλους πχ), δηλωνοντας ξεκαθαρα τις αποψεις σου για τους κοινωνικους αγωνες, και μετα να απαιτεις κιολας να αγωνιστει καποιος αλλος ΓΙΑ ΣΕΝΑ, απο τη στιγμη που το περιφρονεις.
    Τα εξοδα της ΕΡΤ δεν ηταν πολλαπλασια των εσοδων της, για την ακριβεια οι προϋπολογισμοι της ηταν πλεονασματικοι. Ενημερωνομαστε και λιγο πριν γραψουμε, για να μην πεταμε κοτσανες.
    Α, και για να μην πεις "ηταν πλεονασματικοι γιατι τους πληρωνε ο κοσμακης, γιατι να πληρωνεις την ΕΡΤ ενω δεν τη βλεπεις"... Κι εγω δεν εχω παει ποτε στην Ανω Κωλοπετεινιτσα απο την οποια καταγεσαι εσυ, για να χρησιμοποιησω το δρομο που ειναι εκει, ομως εκεινος ο δρομος στο χωριο σου, που ελπιζω να μην ειστε ολοι εκει φασιστομουτρα σαν εσενα, εχει φτιαχτει και απο τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ φορους. Γιατι ετσι λειτουργουν τα ανταποδοτικα τελη σε μια κοινωνια. Και αν φαγωθηκες για το χαρατσι που πληρωναμε στην ΕΡΤ, δε σε ακουσα να παραπονιεσαι για τα υπολοιπα ΑΔΙΚΑ χαρατσια που μας εβαλε στην πλατη η δεξια "κυβερνηση" (ας γελασω) που τοσο γουσταρεις.
    Ξεκολλα το μυαλο σου και δες περα απο τη μυτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι αλλο ακομα.. Μπορει να μην υποστηριζεις την υπαρξη της ΕΡΤ και οποιας ΕΡΤ. Αλλα τουλαχιστον η καταλυση των νομων της χωρας σου με το ετσι θελω, με ΠΝΠ απο το πουθενα και με την επιβολη της θελησης μιας ακροδεξιας ομαδουλας, με παρανομο τροπο επειδη ετσι απλα τους ηρθε, θα ΕΠΡΕΠΕ να σε προβληματιζει. Γιατι σημερα ειναι η ΕΡΤ, αυριο εισαι εσυ, αν δεν υπαρχει καμια αντιδραση και κανενας ελεγχος και κανουν απλα ο,τι θελουν. Οποτε ξεκολλα να περιμενεις απο τους αλλους να σε σωσουν, ξυπνα, και αγωνισου μονη σου για τα κεκτημενα σου. Μπας και βρεις κανενα νοημα στη ζωη σου αντι να ασχολεισαι μονο με κοσμηματα και προξενια.
      (Μα ειναι δυνατον.... να καθεσαι να γκρινιαζεις σα γκομενιτσα για το "αχ γιατι δεν ερχονται η δημοσιογραφοι να κανουν κατι για μενα", τη στιγμη που δεν κανεις ουτε εσυ η ιδια...;! Κοινη λογικη γιοκ...;)

      Διαγραφή
    2. κοπελιά όταν θα έρθω στη χώρα σου, να μου κάνεις κύρηγμα.
      αν είσαι μετανάστρια στην ελλάδα, δε δικαιούσαι να ομιλείς.
      αν είσαι ελληνίδα μετανάστρια στο εξωτερικό το αυτόν, γιατί αν αγαπούσες τη χώρα σου, θα ήσουν εδώ και θα σφουγγάριζες σκάλες ή θα φύλαγες μια κατάκοιτη γριά.
      αλλά αυτό είναι μπας κλας, πας στο εξωτερικό γιατί είσαι πολύ καλύτερη από όλους εμάς. οπότε, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία!

      Διαγραφή
    3. και εφόσον εδώ δε συμφωνείς με τις απόψεις μου, γιατί με διαβάζεις; και κυρίως γιατί με σχολιάζεις εσύ η ανωτέρου;

      Διαγραφή
  5. ΟΙ εμείς που κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου ,παρακαλουμε τους μετανάστες να μην ανακατεύονται στα εσωτερικά μας.Διότι πως έχουν άποψη για τα μάτια μας ! απο τις εφημερίδες και τα περιοδικά? α, ξέχασα ισως εχουν και περιουσία εδώ. αρα προσοχή και στα δικά σας μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσει που κάνεις σχόλια επί της ουσίας κοπελιά...

      Διαγραφή
    2. άσε ζουζούνα, της εξήγησα εγώ.
      άλλωστε μην περιμένεις να καταλάβει τι λες!

      Διαγραφή
    3. μετανάστρια, εσύ από τέσσερις σελίδες ανάρτηση κόλλησες στις δικές μου κρατήσεις και ότι κανείς δε μίλησε. γιατί δεν κόλλησες στον αστυνομικό που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας για 700 ευρώ και άν;;;;

      για να δεις ότι ούτε εσύ είσαι επί της ουσίας!!!

      Διαγραφή
    4. Να σας ρωτησω ρε κοπελιες... Πρωτα ειναι κανεις φασιστομουτρο και μετα μπαινει στις ενοπλες δυναμεις, ή οι ενοπλες δυναμεις μετατρεπουν καποιον σε φασιστομουτρο;

      Διαγραφή
    5. επειδή εγώ είμαι φασιστόμουτρο λέκτορα, γιατί με διαβάζεις; γιατί δεν πας να περάσεις το χρονο σου στα ιστολόγια με περιεχομενο που να ταιριάζει στα πιστεύω σου; ή μήπως δεν έχεις;;; και απλά σχολιάζεις για να αισθάνεσαι ότι ζεις;

      Διαγραφή
  6. Κάντε μου ρε παιδιά και μια μετάφραση, μάλλον δεν έχω καταλάβει η ξανθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε, και να θες, με ασυναρτησίες, δεν καταλαβαίνει κανείς!

      Διαγραφή
  7. Απόλυτα σωστά όσα λες, Ρία. Πάντως πολλοί από τους διαφωνούντες διαφώνησαν όχι με το τι έγινε ή γιατί έγινε ή επί τίνος έγινε, αλλά, με το πως έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έγινε όπως έπρεπε δημήτρη.
      ήταν μια εξαιρετικά δαπανηρή για το κράτος επιχείρηση που έτρεφε κηφήνες. έπρεπε να κλείσει.
      εδώ παπούτσια αγοράζεις και τα δοκιμάζεις.
      για να ανοίξεις έναν άλλο οργανισμό, πρέπει να φτιάξεις κανονισμούς που θα διαφυλάξουν από μια νέα κατασταση ίδια με την προηγούμενη!

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνώ Ρία μου σ' αυτά που μου απάντησες, άλλωστε είχα ήδη συμφωνήσει. Το σχόλιό μου εστίασε στο πως έγινε. Απήντησες ότι "έγινε όπως έπρεπε", και η γνώμη σου πάντα σεβαστή, αλλά ισάξια σεβαστή και εκείνων που πιστεύουν ότι δεν έγινε όπως έπρεπε. Γιατί, φερ' ειπείν, να μην ετοιμάσει πρώτα την παρθένα πριγκίπισσα Νερίτ Ντολμά Κουπεπέ και να κλείσει την ΕΡΤ ανοίγοντας αμέσως την επόμενη, έτσι για να μην βλέπει ο κόσμος καταθλιπτικό και αυταρχικό μαύρο...;

      Διαγραφή
    3. δημήτρη μου, γιατί αν είχε γίνει έτσι, θα είχε διαρρεύσει και θα είχαν πέσει μέσα και μέσα για να τακτοποιηθούν οι ημέτεροι πάλι. τώρα δίνουν βάση σε άλλα. και αφήνουν απερίσπαστο το τημ να κάνει δουλειά...

      Διαγραφή
    4. Ρία μου καμία αντίρρηση, και εφ' όσον υπάρχουν πολλοί που θα έλεγαν ότι τα ίδια "μέσα" και "μέσα" θα πέσουν ούτως ή άλλως, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, νομίζω ότι, μια που συμφωνούμε σχεδόν όλοι για το θέμα, η πραγματική ερώτηση δεν έχει να κάνει καν με την ΕΡΤ, και είναι το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... Και αυτό βέβαια είναι άλλη και μεγάλη συζήτηση.

      Διαγραφή
    5. θεωρητικά, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά όπως πολύ σωστά είπε και ο μονόφθαλμος σαμαράς, αν δε σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις...
      η έρτ στοίχιζε και δεν απέδιδε. έπρεπε να είχε κλείσει χρόνια τώρα. ξέρεις τι λεφτά θα εξοικονομούσαμε;
      πάρα πολλά. για να μην τα παίρνουν και τα πίνουν στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή τη δικιά μας!

      και να μην ανοίξει καθόλου, δε με ενοχλεί καθόλου, πατινάζ βλέπω και στο γιουτουμπ!

      Διαγραφή
  8. Παιδιά εδω κλείνουν νοσοκομεία και δεν ακουω να λέει κάτι κάνεις, οπότε τι να λέμε για τα καρεκλοκοματόσκυλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω με τα χίλια με τη φούλη!!!
      έχεις απόλυτο δίκιο φιλενάδα...
      ετοιμάζω ουζοκατάνυξη για τον ερχομό σου!

      Διαγραφή
  9. Προσπαθώ να ακούω ή να διαβάσω για την Ελλάδα, αλλά είναι όλα πολύ λυπηρά.

    Είμαι πάλι εδώ.


    Ένα φιλί και ένα καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάθε μέρα και πιο λυπηρά νέα θα μαθαίνεις για την ελλάδα φιλενάδα!
      όταν ήρθες, δεν ήμουν στην αθήνα και μετά σου τηλεφωνούσα και δεν απαντούσε κανεις στα τηλέφωνα που μου έδωσες.
      έπειτα έφυγα από την ελλάδα για μερικες΄μέρες...

      θα τα πούμε στο σκάιπ βερονικούλα!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά, εκεί θα είμαι, ΜΟΥΑΚ.

      Διαγραφή
    3. θα σε περιμένω φιλενάδα!

      Διαγραφή
  10. με κλεισίματα και απολύσεις.....ανάπτυξη δεν έρχεται....
    στο δια ταύτα πάντως αυτοί που έκαναν την ερτ τσόντα την έκλεισαν και τους έδιωξαν....ας τα βρούν μεταξύ τους....1500000 ανεργοι τέτοιος ντόρος δεν έγινε.....τι να σχολιάσω...σημεία και υποκρισία των καιρών.....ωστόσο κυρά μου δεν έπρεπε να κλείσει η συχνότητα για την εκκαθάριση της συμφωνώ απόλυτα......και μιας και τα λέμε.....θα κάνει η κυβέρνηση άλλες εκκαθαρίσεις και σε άλλα αμαρτωλές υπηρεσείες.....υπουργεία.....μουσεία....κλπ....στο μουσείο της ακρόπολης κατάγονται οι περισσότεροι απο την μεσσηνία.....λέω τωρα.....στα ίσα όλα.....τα σέβη μου....

    υ.γ.

    το να μην συμφωνεί κάποιος μαζί σου...σε κόσμιο τρόπο δεν χρειάζεται συ γοργόνα μου να τα παίρνεις...ασε τον λαό να εκφράσει την άποψη του....εε....

    γοργόνα μου εσύ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαφώς με κλείσιμο και απολύσεις δεν έρχεται ανάπτυξη, αλλά δεν έρχεται και με τη διατήρηση επιχειρήσεων που είναι ζημιογόνες. το να πληρώνει το κράτος ένα μάτσο χαραμοφάηδες δεν είναι λύση.
      και βέβαια να αλλάξει η σύνθεση στο μουσείο της ακρόπολης. γιατί να είναι από τη μεσσηνία και όχι από τη θεσσαλονίκη ή την κρήτη η την άνω κωλοπετινίτσα;
      ούτε αυτό το επικροτώ. θυμήσου πόσα χρήματα έπεσαν στην κρήτη επί πασόκ!
      το θέμα είναι πως στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να σταματήσει αυτό το καρκίνωμα που έτρωγε τετρακόσια τόσα εκατομμύρια το χρόνο από το δημόσιο κουρβανά! και δεν παρήγαγε και κάτι! να έκανε και κάτι καλό, λες, πάει στο διάολο... αλλά δεν έκανε!

      όταν κάποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα μου, ζητιανεύει και πουλά μαϊμούδες στερώντας έσοδα από νόμιμους καταστηματάρχες, άρα και φορολογούμενους, τότε δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του εδώ.
      όπως και αυτός που φεύγει, πάει και δουλεύει σαράντα χρόνια στην αμερική τη σουηδία και την αυστραλία, φορολογειται εκεί, βοηθά στην ανάπτυξη μιας άλλης χώρας και μετά έρχεται και κρίνει εκ του ασφαλούς εδώ.
      αυτό δεν το δέχομαι. αν αγαπάς τη χώρα σου, στρώσε τον κώλο σου και αγωνίσου για αυτή.

      μου πρότειναν θέση διευθύνουσας στη σαουδική αραβία σε νοσοκομείο νεοχτιστο. πολύ καλά λεφτά. αλλά άν έχω άλλα δέκα ή δεκαπέντε παραγωγικά χρόνια ακόμα, θέλω να τα δώσω στη χώρα μου που με ανάστησε. όχι τώρα που έχω εμπειρία, γνώση, τέλειες ικανότητες να πάω να προσφέρω αυτά που έχω σε κάποια άλλη χώρα. και να φορολογούμαι εκεί!
      έμεινα εδώ. λίγα; με τα λίγα. δε θα πάω μετανάστρια να ανορθώσω άλλη χώρα, αυτήν πονώ, αυτήν θα αγωνιστώ να δω πάλι στα πόδια της όπως πριν!

      την άποψή του θα την εκφράσει ο νόμιμος κάτοικος, ο φορολογούμενος. όχι όποιος εισβάλει εδώ. εγώ δεν είμαι ελλάδα με τα σύνορα ανοιχτά επειδή κάποιοι ψήφισαν προδότες πολιτικούς. εδώ κουμάντο κάνω εγώ και ξέρω πως να ελέγχω ποιος μπαίνει και τι λέει!

      εσύ μπορείς να διαφωνείς όσο θες παναγιώτη. σκοτώνεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ να προσφέρεις τα καλύτερα στα παιδιά σου, φορολογείσαι, έχεις ΄καθε δικαίωμα...
      όχι όμως και οι άλλοι που δεν πληρόύν τις προϋποθέσεις!

      αλήθεια, πως πήγαν τα παιδιά στις εξετάσεις;

      Διαγραφή
    2. Ρία μου αυτό το τελευταίο μ' ενδιαφέρει γιατί είμαι κι εγώ Έλληνας του εξωτερικού και έχω ζήσει 31 απο τα τελευταία 38 χρόνια στο εξωτερικό. Σαν Έλληνας φορολογούμε από το Ελληνικό κράτος κι ας ζω στο εξωτερικό, κι ας πληρώνω άλλους φόρους εκεί. Πληρώνω και τους Ελληνικούς φόρους στην Ελλάδα. Μάλιστα, οποιοσδήποτε είναι Έλληνας πολίτης είναι και φορολογούμενος στην Ελλάδα όσο και να έχει ζήσει έξω.

      Καταλαβαίνω απόλυτα το πνεύμα σου, του ότι αν κάποιος ζει αλλού δεν δέχεσαι να έρχεται και να κρίνει την Ελλάδα, επειδή, υποθέτω πως εννοείς ότι δεν έχει αγωνιστεί γι' αυτήν. Όμως αν αυτός είναι φορολογούμενος και πληρώνει φόρο μέσω της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, κι αν στο εξωτερικό που ζει μεγαλώνει Ελληνική οικογένεια με Ελληνικές αρχές, παραδόσεις, θρησκεία και γλώσσα, συμβάλλει στην ύπαρξη και ευημερία του Ελληνισμού της περιοχής του και στέλνει και μισθωτή εργασία στην Ελλάδα σε Έλληνες, ένας τέτοιος Έλληνας είναι δεκτός ή όχι;

      Διαγραφή
    3. δημήτρη, ακριβώς αυτήν τη συζήτηση είχα χθες βράδυ στο σκάιπ. με ένα φίλο που ζει κια εργάζεται στην αμερική.
      δε φορολογείται εδώ, δεν έχει επαφές. άντε να έχει έρθε στη χώρα πέντε φορές ως τουρίστας. και πήρε να κάνει κριτική. άντε πες μου εσύ τώρα.
      δε μιλάω για σένα και το ξέρεις. το έχουμε ξανασυζητήσει. μιλάω για αυτούς που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και μετά έχουν μούτρα και κρίνουν!

      Διαγραφή
    4. γοργόνα...δεν διαφωνούμε στην ουσία αλλά εσύ τα λες τσεκουράτα δεν μασάς τα λόγια σου...και αυτό σε κάνει ακόμη πιο ωραία...

      μακάρι η επόμενη εκκαθάριση να γίνει απο την κυβέρνηση στους καθηγητές και στο παιδείας....τα παιδιά έτσι πως το παν από μέτρια και πάνω θα δούμε στις βάσεις που περνάνε...σε ευχαριστώ.....

      Διαγραφή
    5. Ρία μου καμία αντίρρηση, οι γνώμες για το ποιόν ακούμε και ποιόν όχι σεβαστές, του καθενός, αλλά, βέβαια, όλες σεβαστές. Και με κάποιες γνώμες συμφωνεί κανείς και με κάποιες όχι. Αλλά, όπως λες και εσύ, οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες μέσα σε κάθε γενική ομάδα, πχ., οι Έλληνες του εξωτερικού που πληρώνουν φόρο και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Οι νόμιμοι μετανάστες που πληρώνουν φόρο και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Απλά σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς τον διαχωρισμό, έστω και τυπικά.

      Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες υποκατηγορίες: πχ. Μπορείς να είσαι Έλληνας του εξωτερικού, νόμιμα φορολογούμενος, αλλά απλά να μην έχεις καμία περιουσία ή εισόδημα στην Ελλάδα και να οφείλεις μηδέν στην δήλωσή σου. Αυτοί δεν είναι και εκείνοι Έλληνες με γνώμη; ή τους κάνει διαφορετικούς το ότι δεν έχουν τίποτα φορολογήσιμο;

      Προσδιορισμούς επιχειρώ. Άλλωστε με ξέρεις, και η δική μου αντιμετώπιση είναι πάντα να βρίσκονται τα αντικειμενικά σημεία συμφωνίας σε συζήτηση σαν πιο σημαντικά από οποιαδήποτε υποκειμενική γνώμη και πιθανή διαφορά σκεπτικού.

      Διαγραφή
    6. δημήτρη, επειδή εγώ δεν ξερω τέτοιους έλληνες, αλλά έτυχε να γνωρίσω από τους άλλους που επενδύουν στην ελλάδα, σε σπίτια πανάκριβα και κλειστά, μόνο για να εντυπωσιάσουν τους χωριανούς τους, που όμως στην εφορία δηλώνουν ότι πρόκειται για καλύβια για να μην πληρώσουν, που κυκλοφορούν με λέξους και ρολεξ αλλά δεν έχουν πρόθεση να δώσουν ούτε ένα ευρώ σε εφορία, ή άλλη υπηρεσία, αυτόν τον έλληνα δεν του επιτρέπω να ομιλεί.
      ούτε αυτον που στη γερμανία οδηγεί νόμιμα και εδώ σε εκατό μέτρα κάνει πενήντα παραβάσεις του κοκ!
      όταν εσύ θα είσαι απέναντι στο κράτος σου που σε μεγάλωσε, σε σπούδασε χωρίς να πληρώνεις τα βιβλία σου και τις σπουδές σου τότε θα μιλάς. όταν όμως σπουδάζεις εδώ που είναι τζάμπα και μετά πας και δουλεύεις σε άλλη χώρα, φορολογείσαι εκει και εδώ έρχεσαι μόνο σαν τουρίστας αν έρθεις, τότε δε θα κρίνεις, ας ερχόταν να ψηφίσει. όταν ψηφίζεις, μπορείς και κρίνεις. όταν δεν ψηφίζεις, μη μιλάς.
      όταν σε νοιάζει η φουκοσίμα και όχι το κοζλοντούι, δε θα έρθεις να κρινεις εκ του ασφαλούς!

      Διαγραφή
    7. παναγιώτη, πρώτα για τα παιδιά, εύχομαι το καλύτερο στα αποτελέσματα!
      όσο για τις εκκαθαρίσεις, ας ελέγξει πρώτα το ωράριο στους δημόσιους υπαλλήλους που πάνε στις οκτώ και μισή και φεύγουν στη μία και μισή και δουλεύουν εικοσι πέντε ώρες αντί για σαράντα την εβδομάδα και μετά ας κλείσει ότι δε δουλεύει.
      όταν ήμουν στο πεντάγωνο, αν αργούσα δέκα λεπτά γιατί είχε κίνηση ή γιατί πέτυχα ένα ατύχημα στο δρόμο, με καλούσε σε απολογία ο επιτελάρχης.
      βέβαια, όταν έφευγα επτά το απόγευμα, δε μου είπε και κανείς μπράβο!
      ούτε τώρα που στις επτά είμαι εκεί και φεύγω στις πέντε μου λένε μπράβο.
      τα μπράβο τα παίρνω από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. από τις προτάσεις που έχω για δουλειά έξω. από την εκτίμηση και το σεβασμό των άλλων στο πρόσωπό μου!

      ότι στοιχίζει, χωρίς να προσφέρει, να κοπεί. από το να πληρώνουμε χαραμοφάηδες, καλύτερα άνεργοι, μπας και τους πέσει η μύτη και πάνε να μαζέψουν φράουλες και κεράσια αυτοί!
      γιατί ανεργία ανεργία, αλλά άμα δε φοράμε κοστούμι, δουλειά δεν κάνουμε!
      δεκαπέντε χιλιάδες αλβανούς και σκοπιανούς πήραν στη δούλεψή τους οι βορειοελλαδίτες γιατί οι έλληνες δεν πήγαιναν και ας κλαίγονταν για να μαζέψουν ροδάκινα!

      Διαγραφή
    8. Ρία μου σ' ευχαριστώ και σίγουρα δεν υπάρχει διαφωνία σ' αυτά τα οποία κατηγορείς --γιατί κατηγορείς βασικά τους υποκριτές, φοροφυγάδες και λοιπά (ασχέτως, νομίζω, από το αν είναι Έλληνες ή ξένοι, μετανάστες ή όχι, άσπροι, μαύροι ή πράσινοι). Αυτό που έκανα στα σχόλια, με την άδειά σου ελπίζω, ήταν να προτείνω ότι υπάρχουν και χλωρά και ξερά και να μην τα καίμε και τα χλωρά με τα ξερά... Υπάρχουν και Έλληνες και μετανάστες έντιμοι και σωστοί, διαφόρων περιστάσεων. Δεν εξέφερα γνώμη αν είναι πολλοί ή λίγοι ούτε έχει σχέση αυτό με την σκέψη μου. Και φυσικά όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν.

      Καλό σου βράδυ και καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
    9. Μα ποσο ηλιθια εισαι..;! Πραγματικα απιστευτο το μεγεθος της ηλιθιοτητας, δυσκολευομαι να το πιστεψω!

      Διαγραφή
    10. στις εκκαθαρίσεις, την πληρώνουν και οι άσχετοι. ακόμα και σε ένα χειρουργείο, το σάπιο κόβεται, αλλά φεύγει μαζί και υγιής ιστός. κάπως έτσι είναι και στην έρτ. σίγουρα στους 2700, θα είναι και ευσυνείδητοι και εργατικοί υπάλληλοι που άξιζαν να είναι μέσα. όμως αυτοί θα περάσουν και από το ασεπ. γιατί πολύ απλά, θα έχουν τα προσόντα!

      Διαγραφή
    11. αφού είμαι τόσο ηλίθια, μετανάστρια, γιατί με διαβάζεις και ρίχνεις το επίπεδό σου εσύ μια πανέξυπνη;;; άντε το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία!

      Διαγραφή
  11. Mε 28% ανεργία, είναι μεγάλο θράσος να ασχολούνται οι πάντες με τους '' εργαζόμενους'' της ΕΡΤ. Αν υπάρχουν χαμηλόμισθοι στην ΕΡΤ τότε τους συμπαραστέκομαι και είμαι μαζί τους, αλλά για κανένα λόγο δεν θα λυπηθώ για τους διπλοθεσίτες, τους δήθεν παραγωγούς , τα μεγαλοστελέχη. Αντε ξου....
    Εχουμε φτάσει στο σημείο σαν λαος , οταν κάποιος διαφωνεί με τους ''προοδευτικούς'' να τον χαρακτηρίζουν φασίστα. Τι θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς έτσι μαρία.
      να παίρνει ο κάθε τυχάρπαστος μισθούς όσα έξι μηνιάτικα δικά μου που είμαι όλη μέρα μέσα στον πόνο και τα μικρόβια δεν το δέχομαι, και να μην κάνει και κάτι ουσιαστικό!

      να παρήγαγαν έργο, να πεις, κάτι κάνουν. πες ποια παραγωγή έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια.
      μόνο εκπομπές λόγου που πληρωνόταν αδρά ο παρουσιαστής και ο καλεσμένος προβαλλόταν στο κρατικό κανάλι.
      μην τρελλαθούμε κιόλας! τόσοι επιστήμονες άνεργοι, θα μας νοιάξει για την ερτ που ήταν φωλιά αφισοκολλητών!

      Διαγραφή
  12. http://vaspersview.blogspot.gr/2013/06/40-600-800-2000.html
    Καλημέρα Ρία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε συμφωνω απόλυτα, αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα!
      το εχω διαβάσει από τοτε που το έγραψες. σε παρακολουθώ και ας μη σε σχολιάζω!

      Διαγραφή
  13. Συμφωνώ με μιά διαφωνία. Ποιαοτικά έστεκε η ΕΡΤ, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Δεν είναι ανάγκη να πληρώνουμε τόσο ακριβά την ποιότητα, ειδικά με το πλήθος των αχρήστων (μεταξύ των καλών) που διόρισαν τα κόμματα. Το σφάλμα του Σαμαρά είναι ότι το έκανε με άγαρμπο τρόπο και τελικά θα αναγκαστεί να ξαναπροσλάβει το μεγαλύτερο μέρος απ' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άγαρμπα ξεάγαρμπα, έπρεπε να γίνει. και έγινε.
      η καινούργια ερτ θα δείξει τι θα γίνει. γιατί έτσι όπως θέλουν να το κάνουν, πάλι οι ίδιοι θα μπουν. όσοι έχουν πολύ πολύ μεγάλο μέοον!

      Διαγραφή
  14. Ρία, όλα ωραία με την ΕΡΤ. Οταν όμως αρχίσουν να κλείνουν Νοσοκομεία λόγω "κακοδιαχείρισης" (αχρησιμοποίητοι τομογράφοι κ.λ.π.), και να κατηγορούν εσάς τους εργαζόμενους και όχι τα λαμόγια που οι ίδιοι διορίζουν στις Διοικήσεις, θα πρέπει εμείς να τους χειροκροτήσουμε; Οι διαφημίσεις των Κρατικών φορέων στα ιδιωτικά κανάλια για κάθε άσχετο θέμα (μάθαμε από διαφήμιση στο MEGA ότι η περιφέρεια Κρήτης κάνει ψεκασμούς για τα κουνούπια!) δεν πληρώνονται από εμάς; Υπήρχε περίπτωση να μάθουμε από τα δελτία των ιδιωτικών καναλιών ότι σκοτώθηκε ο αστυνομικός από τους δραπέτες; (Εκτίθεται το Υπουργείο, και κτυπιέται η πολυπολιτισμικότητα!). Η ΕΡΤ σίγουρα δεν είναι συμπαθής στους πιο πολλούς από εμάς, μην ξεχνάμε όμως ότι είναι απλώς ο πρώτος στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου είπε κανείς ότι δε θα συμφωνούσα σε κάτι τέτοιο;
      όταν το κράτος πληρώνει 110 εκατομμύρια ευρώ για έναν αξονικο και δεν τον χρησιμοποιεί, σημαίνει, ότι έχει γίνει κάτι λάθος. ή φταίει το προσωπικό ή φταίει η διοίκηση. πάλι όμως κάποιος φταίει!
      και όποιος επιβαρύνει το δημόσιο, πρέπει να τιμωρηθει. δεν έχεις πάει σε δημόσια υπηρεσία που σου λέει ότι στις δώδεκα κλείνουν; γιατί; δεν πρέπει να δουλέψει οκτάωρο; τι ώρα ξεκίνησε τη βάρδια του; στις τέσσερις το πρωί;
      φτάσαμε σε αυτά τα χάλια γιατί ο κόσμος έβλεπε το δημόσιο ως τρόπο πληρωμής χωρίς εργασία.
      και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα...

      Διαγραφή
  15. Ρία έχεις τα δίκαιά σου. Η διαφωνία μου είναι στο τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ, όχι στο αποτέλεσμα. Σε μια ευνομούμενη χώρα θα γινόταν συνέδριο του ΔΣ και θα λαμβάνονταν αποφάσεις, θα υπήρχε σχέδιο αποζημίωσης των εργαζόμενων κλπ. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Ο τρόπος κλεισίματος ήταν φασιστικός, σε αυτό δε νομίζω να διαφωνεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάνο, από ότι άκουσα, θα αποζημειωθούν οι εργαζόμενοι, θα γίνουν μετατάξεις και άλλες τοποθετήσεις. και όσοι έχουν συμπληρώσει, θα πάρουν σύνταξη.
      και έπειτα, από το μάρτιο άκουγα για την ερτ που θα κλείσει. το δσ της ερτ, τι έκανε;
      τόσο σίγουροι ήταν που δεν το έψαξαν;

      σίγουρα ήταν κάτι που δεν επρεπε να πει στις τέσσερις το απόγευμα ότι θα κλείσει στις δώδεκα το βράδυ όπως και έγινε. αλλά ίσως και αυτό να ήταν ο στόχος, γιατί αλλιώς θα γινόταν χαμός!

      επειτα, έπρεπε να γίνει, έγινε. το τι και το πως λίγη σημασία έχουν. εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε!

      Διαγραφή
  16. Κάπου διάβασα οτι η Μπίλιω ήταν μια απλή συνταξιούχος του ΙΚΑ,
    δεν μπόρεσα να το διασταυρωσω απο άλλη πηγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. με δική τους εκπομπή και τόσα λεφτά σε κάθε επεισόδιο! αν είναι αλήθεια!!!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες