ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

8 Μαρ 2012

8 ΜΑΡΤΙΟΥ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ;

Γιορτή της γυναίκας σήμερα.
Της Πετρούλας και όλων των κοριτσιών που για να πετύχουν θυσιάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Της Ελένης με τα δυο παιδιά που ξυπνά από τις έξι για να είναι στη δουλειά της στις εφτά και γυρνά κατάκοπη, να μαγειρέψει, να διαβάσει τα παιδιά, να συμμαζέψει το σπίτι, να τα τρέξει στα φροντιστήρια.
Της μικρής Λεϊλά που υφίσταται το πιο απάνθρωπο μαρτύριο, την κλειτοριδεκτομή.
Της μικρής Αϊσά που σε δυο μήνες θα κλείσει τα 11 και θα παντρευτεί.
Της Μαρίας που ανέχεται τα χάδια του λιγδιάρη αφεντικού για να μη χάσει τα 700 ευρώ το μήνα μιας και ο πρώην άντρας της δε δίνει ευρώ για το μικρό που έχει μάθει από τα πέντε του να μένει μόνο στο σπίτι.
Της Γεωργίας που σε ένα χρόνο θα έβγαινε στη σύνταξη αλλά απολύθηκε εδώ και δυο μήνες.
Της Κατίνας που ονειρευόταν να δει το γιό της πτυχιούχο αλλά δυο χρόνια μετά το πτυχίο της νομικής, αυτή τον συντηρεί.
Της Σοφίας που ο άντρας της την παράτησε στα 62 γιατί ξεμυαλίστηκε από τη γραμματέα του και τώρα μένει μόνη της με την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της.
Της Μελίνας που τα όνειρά της για σπουδές και καριέρα υλοποιήθηκαν, αλλά ξέχασε να ευχηθεί και μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή και μόνη της βλέπει τηλεόραση και πίνει ένα ποτήρι κρασί χαϊδεύοντας τη γάτα της και είναι μόνο 48 χρονών.
Της μικρής Βιολέτας που νόμισε ότι αν ερχόταν στην Ελλάδα θα εύρισκε τη γη της επαγγελίας, σε αντίθεση ξαπλώνει σε βρώμικα σεντόνια με κάθε λογής ανθρώπους.
Της Σωτηρίας που στα 68 της ξυπνά από το χάραμα να πάει από τον Πειραιά στο Χαλάνδρι να κρατήσει το νεογέννητο εγγόνι της μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του το βράδυ.
Της Αλεξίας που παράτησε τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της και από το πρωί, μαγειρεύει, πλένει, σκουπίζει, σιδερώνει και θυμάται το κύρος που είχε ως επαγγελματίας.
Της Ζωής που ξυπνά δέκα φορές το βράδυ για να δει αν αναπνεέι ο εξάχρονος γιος της που χτυπήθηκε από καρκίνο και μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.
Της Κατερίνας που για μια άλλη φορά θα πετάξει το βραδυνό φαγητό επειδή ο άντρας της έχει επαγγελματικό δείπνο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι με την ερωμένη του αλλά μετά από δεκαπέντε χρόνια γάμου και χωρίς παιδιά και επαγγελματική εμπειρία, είναι πιο εύκολο να κάνει την ανίδεη.
Της Χρύσας που από το πρωί υπηρετεί τον άρρωστο άνδρα της, τον μπανιάρει, τον ντύνει, τον ξυρίζει, τον καθαριζει όσες φορές απαιτείται, γιατί είναι ο άνθρωπός της ή τουλάχιστον ότι απέμεινε απο το σπινθηροβόλο βλέμα του μετά το εγκεφαλικό.
Της Μέλπως που έχασε ένα μαστό και δεν ξέρει αν θα ζήσει μέχρι το παιδί που εκανε με εξωσωματική βγάλει το δημοτικό.
Της Φοίβης που στα 35 της αναγκάζεται να παντρευτεί για να έχει το παιδί που έχει στην κοιλιά της έναν πατέρα γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου το διαζύγιο.
Της Κλειώς που μόλις πήρε ένα παυσίπονο γιατί πονάει ακόμα που έκανε έκτρωση γιατί μόλις είπε στο φίλο της ότι είναι έγγυος αυτός θυμήθηκε ότι ήθελε να χωρίσουν εδώ και καιρό και της έδινε παράταση.
Της Λεμονιάς που ακόμα λαχταρά ένα παιδί και στα 43 έχασε το τραίνο.
Της Θάλειας που δεν περνάει μέρα που δεν επισκέπτεται το γιό της στο ψυχιατρείο.
Της Φιλίτσας που για άλλη μια φορά θα μαζεψει τον άντρα της τύφλα από το καφενείο της γειτονιάς.
Της Αγγέλας που κρύβει από τον αρραβωνιαστικό της ότι έχει ένα παιδί που το μεγαλώνει η μάνα της.
Της Ξανθής που πρέπει να κρύψει τις μελανιές από τα χτυπήματα που της έδωσε ο άνδρας της για να βγει μέχρι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της.
Για όλες αυτές και πολλές πολλές ακόμα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

30 σχόλια:

  1. Χρόνια μας πολλά Ρια μου,πικρά αλλά αληθινά όλα όσα περιγράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς όμως έτσι είναι η κατάσταση. ανάμεσα σε τόσες φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες, υπάρχουν άλλες τόσες που υποφέρουν. είτε από επιλογή, είτε από έλλειψη επιλογής!

      χρόνια πολλά και η ώρα η καλή στα παιδιά!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλες τους, σε όλες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρόνια πολλά και υγεία. αγωνίστηκαν οι γυναίκες για να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία, απλά μάλλον σε καποια σημεία το παρακάναμε!

      Διαγραφή
  3. Αν και σιχαίνομαι την υποκρισία των παγκόσμιων ημερών, να ευχηθώ κουράγιο σε όλες όσες αναφέρεις πιο πάνω και σε όλες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελα να γιορταζω καθε μερα γιατι ειμαι γυναικα ανθρωπος.Προσπαθω να γιορταζω οσο πιο πολλες μερες του χρονου μπορω.Αγωνιζομαι καθημερινα γι αυτο απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου απο τοτε που το φωτακι αναψε κοκκινο στο Ελενας και πικραθηκε ο "μπαμπας" μου.Η μονη μερα που δεν γιορταζω ειναι η σημερινη γιατι αυτες οι παγκοσμιες μερες ειναι τοσο ρατσιστικες τοσο υποκριτικες.Θατην γιορτασω οταν θα παψει να υπαρχει γιατι δεν θα την χρειαζεται καμια γυναικα για προστασια κανενας ανδρας για αλλοθι και θα γινουμε ολοι ανθρωποι. Μαρια

      Διαγραφή
    2. και πολύ καλά κάνεις. όλες οι παγκόσμιες ημέρες έγιναν για καθαρά εμπορικούς σκοπούς. στο δυτικό κόσμο οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη από την προστασία των αντρών. σε άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, οι γυναίκες δεν είναι καν άνθρωποι!

      πολύ σε απασχολεί το θέμα του ότι ο μπαμπάς σου ήθελε αγόρι. ο δικό μου μόλις έμαθε ότι ήμουν κορίτσι, πήρε φύλλο πορείας για τη λάρισα από την αθήνα για τρεις μέρες. μετά τρεις μέρες με είδε. αλλά στην πορεία, έβλεπα κάθε μέρα ποσο με αγαπούσε. έλεγε, δέκα αγόρια να μου έδινε ο θεός, μια ρία δε θα άξιζαν. και κάθε μέρα έβλεπα πως το πίστευε! έχω και μια αδερφή μικρότερη. δεν έχουμε αγόρι στην οικογένεια, αλλα΄και στην αδερφή μου τα ίδια με εμένα έκανε. ίσως να με είδε πρώτη φορά τριών ημερών, αλλα΄αυτό δε σημάδεψε τη ζωή μου.

      Διαγραφή
    3. Αθηνά...

      κατά λάθος η άγνωστη μαρία πάτησε απάντηση και όχι σχόλιο και δεν μπορώ να απαντήσω στο σχόλιό σου από κάτω ακριβώς.

      όλες οι γυναίκες, κάθε μέρα παίζουν χιλιάδες ρολους. και τα καταφέρνουν περίφημα σε ολους. είτε τους πιστεύουν είτε όχι! και μόνο για αυτό, μας αξίζει μια μέρα γιορτής το χρόνο!

      Διαγραφή
  4. Αχ...Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου...Σε όλες αυτές που είναι στήριγμα για τους ανήμπορους χωρίς να περιμένουν ποτέ τίποτα...Που παλεύουν και φροντίζουν για ένα καλύτερο αύριο...;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα αυτές δεν αξίζουν όχι μόνο της γιορτή, αλλα΄και το θαυμασμό μας;

      για όλες αυτές και για εκείνες που ποτέ δε θα απολαύσουν ότι δικαιωματικά χαιρόμαστε εμείς είναι αυτή η γιορτή...

      Διαγραφή
  5. Χρόνια μας πολλά και με την ευχή για μια καλύτερη τύχη όλως των γυναικών που ανέφερες. Φιλιά πολλά ria μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι κάνεις κοπελιά; που χάθηκες;
      με υγεια καθε χρονο να εορτάζουμε τη γιορτή που θα έπρεπε να έχουμε κάθε μέρα!

      Διαγραφή
  6. A! ρε Ρία...θέλω να γράψω ακριβώς το ίδιο σχόλιο...το προηγούμενο...αλλα θα με πεις χωρίς φαντασία!!ΧΑ! φιλια κοριτσάρα μου

    με συγκίνησε και με προβλημάτισε το σχόλιο της Μαρίας!


    @ Μαρία...να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλενα, κάθε φορά οι γυναίκες είναι αυτές που πληρώνουν τη νύφη σε ότι και να συμβεί. ισως η μαρία να υπέφερε λίγο περισσότερο από εμάς, αλλά σε συγκριση μόνο με τις ελληνίδες. άν ήταν αφγανή και δεν ήταν καν άνθρωπος, ούτε θα την απασχολούσε πως ο μπαμπάς της δε την ήθελε! θα την απασχολούσε η επιβίωση σε έναν καθαρά αντροκρατούμενο κόσμο!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια σας πολλά κυρίες μου, χρόνια γερά, χρόνια ευτυχισμένα

    Με αγάπη, ένας άνδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκέ μου άντρα, εκ μέρους όλων των γυναικών, ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  8. πάντα θαύμαζα αυτό το όλα σε ένα με εσάς τις γυναίκες...
    χρόνια πολλά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρόνια πολλά και σε σένα που αγαπάς τιμάς και σέβεσαι τις γυναίκες σου!

      Διαγραφή
  9. Δεν ασχολουμαι με αυτες τις γιορτες πια! Το ξερεις πως ειμαι στριτζω σε αυτα!

    Αυτες οι γυναικες που αναφερεις (μαλλον κάποιες από αυτες) επελεξαν τη μιζέρια τους και δεν τις λυπαμαι.

    Για τις αλλες, εχει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ, ίσως να είναι έτσι, απλά κανείς μας δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. δε διαλέγει μια γυναίκα να πάθει καρκίνο. ούτε να απατηθεί. ούτε να έχει ένα άρρωστο παιδί. και δεν ξέρω αν ο θεός έχει για τα κορίτσια που υφίστανται κλειτοριδεκτομή. ούτε αυτές που παντρεύονται από τα οκτώ. συνήθως η περίοδος έρχεται στα 12 με 14. και όμως αυτά τα παιδιά νόμιμα βιάζονται γιατι είναι σύζυγοι...

      Διαγραφή
  10. Είναι μια ευκαιρία να ευχηθούμε χρόνια πολλά....
    καλησπέρα Ria μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σίγουρα υπάρχουν κι αυτές κι άλλες χειρότερες ή καλύτερες περιπτώσεις ζωής γυναικών, το θέμα είναι να τις θυμόμαστε και να κάνουμε κάτι περισσότερο από μια ημέρες το χρόνο, μου τη δίνουν κι εμένα οι παγκόσμιες ημέρες - σαν παιδί θυμάμαι μόνο την ημέρα της Μητέρας (άντε κι αυτή του Ταμιευτηρίου κάποτε...), φιλιά στις γυναίκες όλες και κουράγιο για το βαρύ φορτίο που καλούνται να κουβαλήσουν ούτως ή άλλως σε αυτή τη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστούμε γλυκέ μου γιάννη. όλες οι γυναίκες καθημερινά σηκώνουμε βαρύ φορτίο. ίσως η γιορτή να είναι απλά αναγνώριση της καθημερινής θυσίας μας!

      Διαγραφή
  12. Γιατί όμως μόνο μια φορά το χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί παύλο μου, δεν προλαβαίνουμε κάθε μερα και να γιορτάζουμε!

      Διαγραφή
  13. Ρία μου, με μια καθυστέρηση εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου που εξακολουθούν να διατηρούν την ανθρωπιά τους και μπορούν ο καθένας με τον τρόπο του να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Ειδικά σήμερα, όμως, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και στην Αντιγόνη μας που φαίνεται να περνα μια ακόμα δοκιμασία. Θα τα πούμε σε λίγο. Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις θετικές μας σκέψεις στην αντιγόνη, και τα φιλιά μου στον αρχιμήδη!

      Διαγραφή
  14. Πόσες γυναίκες γιορτάζουν με αφορμή αυτά τα θλιβερά κατάλοιπα του εμετικού lifestyle ?

    Ότι τραβάει η "ψυχούλα" της καθεμιάς ?

    γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο όσες δεν έχουν σκοτούρες φίλε μου. αν έχεις λογαριασμούς να πληρώσεις, θεραπείες να κάνεις, δικαστήρια να δώσεις, δε γιορτάζεις τέτοιες μέρες στον πλουταρχο και το ρέμο!

      χάρηκα που σε είδα. σε διαβάζω, απλά μερικές φορές είμαι πολύ κουρασμένη για να σχολιάσω!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες