ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

25 Μαρ 2011

ΞΥΠΝΑ...



Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που δεν εννοούν να καταλάβουν την άρνηση.

Σου λέει η κοπέλα με τον έναν τρόπο ότι δε σε θέλει ως σύντροφο. Δεν το καταλαβαίνεις. Σου το λέει με άλλο τρόπο ότι δε σε βλέπει ερωτικά. Δεν το εννοείς. Σου λέει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να έρθεις στην πόλη της. Πάλι εσύ στην καρακοσμάρα σου.

Τι πρέπει να κάνει για να καταλάβεις ότι σε έχει απορρίψει; Να παντρευτεί άλλον; Αμ, και τότε, τα ίδια θα κάνεις. Θα της τηλεφωνείς, θα της εμφανίζεσαι ξαφνικά μπροστά της, θα κοιτάς να την εξυπηρετήσεις με σκοπό να την πλησιάσεις.

Ρε φίλε, ήταν ξεκάθαρη. Δηλαδή πιο πολύ δε θα μπορούσε να είναι, τι άλλο να κάνει;

Βαρέθηκα να ακούω την κλάψα σου. Βαρέθηκα να ακούω την ανάλυση της τακτικής που θα ακολουθήσεις. Βαρέθηκα να σε παρηγορώ και να σε έχω να κλαίς στον ώμο μου.

Σου είπα τόσες φορές ότι δεν την αγαπάς. Απλά έχεις αφήσει τον εαυτό σου να αγαπήσει κάτι που ποτέ δεν είχες και δε θα έχεις.
Έχεις στερήσει τη δυνατότητα της ευτυχίας από τον εαυτό σου.
Έχεις εξιδανικεύσει μια γυναίκα που σε έδιωξε πριν δέκα χρόνια. Που σου τηλεφωνεί μόνο όταν έχει ανάγκη από τις γνωριμίες σου. Που σου έκλεισε το τηλέφωνο όταν της είπες ότι δεν έγινε αυτό που ήθελε, άρα δεν τη βοήθησες όπως περίμενε.
Που αρνείται κατηγορηματικά κάθε κίνηση τρυφερότητας και λατρείας από μέρους σου. Που δέχεται όμως τα δώρα που της κάνεις.
Σε δέκα χρόνια έχεις αλλάξει πολύ. Μπορεί να είσαι ο ευγενικός και χαμηλών τόνων φίλος μου, αλλά ρε πουλάκι μου έχεις αλλάξει. Εγώ που σε ξέρω τόσα χρόνια, μπορώ να το πω. Γιατί αυτή να μην έχει αλλάξει; Γιατί θεωρείς ότι το όχι της, δε σημαίνει όχι;

Γιατί δεν ξεκολλάς; Δεν είναι λογικό, δεν είναι έξυπνο, δεν είναι υγιές και φυσιολογικό.

Πραγματικά, αν σε γνώριζα τώρα και όχι πριν σχεδόν είκοσι χρόνια, δε θα ήθελα ούτε γνωστό να σε έχω.

Πως όμως να ξεχάσω ότι έκανες για μένα όποτε σε είχα ανάγκη; Πώς να ξεχάσω πόσο καλός και συμπονετικός είσαι;
Πώς να ξεχάσω τι ήσουν όταν σε γνώρισα και να κάνω πέρα τώρα; Τώρα που με χρειάζεσαι;

Αλλά μήπως με ακούς; Μήπως καταλαβαίνεις; Μήπως κρατάς μια σταθερή στάση;

Έχεις γίνει άλλος άνθρωπος. Και επειδή ξέρω ότι με διαβάζεις, σου δίνω περιθώριο τρεις μήνες να συνέλθεις. Αν δεν ανοίξεις τα μάτια σου να δεις την πραγματικότητα και να προσαρμοστείς σε αυτήν, εγώ θα ξεχάσω ότι υπήρξες φίλος μου και ότι υπήρξα φίλη σου.

Είναι αδιανόητο, μορφωμένος άνθρωπος, με λογική να φέρεται τόσο παράλογα. Και εμείς αγαπήσαμε, και εμείς χωρίσαμε, και εμείς φάγαμε χυλόπιτα. Κανείς μας δεν έκανε έτσι. Τι διάολο, τούβλο έφαγες στο κεφάλι και δε βλέπεις ότι πρέπει να προχωρήσεις μπροστά;

Η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που αρνήθηκαν την πραγματικότητα. Τους έχει απονείμει και το επίθετο τρελός. Θες να τους κάνεις παρέα; Καμιά αντίρρηση. Απλά μετά δε θα λες είμαι φίλος της Ρίας. Όπως και εγώ θα ξεχάσω την ύπαρξή σου. Ή θα συνέλθεις, ή θα πορευτείς με τα καμένα χαρτιά που έχεις φίλους. Και ξέρεις πολύ καλά ποιους εννοώ. Με τέτοιους φίλους όμως, που έχεις, δεν απορώ που δεν ξυπνάς. Η μοναδική σου γυναίκα φίλη όμως, σου λέει άνοιξε τα γκαβά σου και δες την αλήθεια. Ξύπνα και ξεπέρασέ το. Ίσα που προλαβαίνεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά.

Σύνελθε γιατί θα ξυπνήσεις ένα πρωί, θα είσαι γέρος, άρρωστος, χωρίς φίλους, οικογένεια, αυτή παντρεμένη και ευτυχισμένη και εσύ μόνος και δυστυχής. Και θα το χτυπήσεις το κεφάλι σου, αλλά θα είναι αργά. Θα έρθει η μέρα που θα πεις ότι η Ρία είχε δίκιο, αλλά τι να το κάνω; Όταν ο καλύτερός μου φίλος, θα είναι γέρος, μόνος, δυστυχής και φυσικά αποτυχημένος σε όλους τους τομείς;
Έχεις αφήσει τη δουλειά σου να περάσει σε δεύτερη μοίρα, σταμάτησες τις εργασίες που έτρεχαν, δε δίνεις σημασία στην άρρωστη μάνα σου, το μόνο που σε νοιάζει είναι η τύπισσα που σε φτύνει.

Μα είναι φυσιολογικές αντιδράσεις αυτές; Όχι πες μου είναι;;;

Ξέρω τι θα μου πεις, τις έχουμε κάνει άπειρες φορές αυτές τις συζητήσεις. Αλλά τα παραδείγματα που μου φέρνεις είναι από τα καμένα χαρτιά. Λοιπόν, τρεις στους τρεις είναι υψηλότατο και συντριπτικό το ποσοστό της μαλακίας που σας δέρνει εσάς τους τρεις!

Δε με νοιάζει για τους άλλους, εσένα όμως σε πονάω. Κοίτα να συνειδητοποιήσεις πόσο ρεζίλι γίνεσαι, γιατί εγώ σε τρεις μήνες θα αποτελώ παρελθόν. Και να δω σε ποιον θα κλαίγεσαι όλη τη νύχτα μετά!



22 σχόλια:

  1. Έ, άμα δεν καταλάβει κάποιος κάτι μετά από τόσο καθαρό κείμενο, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Το οποίο όμως το έχω δει πιο συχνά από ότι θα έπρεπε. Ένας άνθρωπος σκαλώνεται σ' αυτό που ξέρει ενδόμυχα ότι δεν μπορεί να έχει επειδή φοβάται να προχωρήσει μπροστά και βρίσκει τη δικαιολογία να κάτσει στάσιμος. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού. Όταν λείπουν και τα δύο, κλάφτα Χαράλαμπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα "καλά" κι ωραία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να απομακρυνθούν οι φίλοι του απο κοντά του εξαιτίας της επιλογής που έχει κάνει στην προσωπική του ζωή.Υποτίθεται οι αληθινοί φίλοι είναι κοντά μας όποιον κι αν επιλέξουμε για σύντροφο-φανταστικό ή μη- ακόμη κι αν είναι η καταστροφή μας.Τί σχέση έχει η φιλία με τα προσωπικά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!!
    Μήπως ο άνθρωπος χρειάζεται να μιλήσει σε κάνα ειδικό.. ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο, όσον αφορά τη συμπεριφορά του. Είναι δύσκολο να βλέπεις ανθρώπους που αγαπάς να φέρονται σαν μικρά παιδιά.
    Αλλά τότε είναι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τους φίλους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ατέλειωτες επαναλήψεις της ίδιας ιστορίας, σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη! Κι αν σκεφτείς και πόσοι σκότωσαν το αντικείμενο του πόθου τους, πάλι καλά που ο δικός σου αρκείται στο να σκοτώνει, αργά - αργά, τον εαυτόν του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρια μου, σκεφτηκες ποτε μηπως καπου εσυ η ιδια με τη σταση σου, του εχεις δωσει αφηρημενα το δικαιωμα ή λογους να μην ξεκολλαεί?
    Σκεψου το καλα αυτο, συζητα το επανειλημενα με τον εαυτο σου και μετα γινε οσο απολυτη θες στην εκφραση και την επιβολη της αποψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είσαι κοντά του πάντα,δεν νομιζω με το να τον κάνεις πέρα θα αλλάξει κάτι..
    καλημέρα φιλενάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ria ο φίλος σου είναι ένα πολύ φυσιολογικό άρρεν. Και λόγω επαγγέλματος θα έπρεπε να γνωρίζεις πόσο ανασφαλή είμαστε τα αρσενικά και πως δεν αντέχουμε την απόρριψη, ασχέτως ηλικίας. Μπορεί να αυτοαποκαλούμαστε «ισχυρό φύλο» αλλά πολύ απέχει από την πραγματικότητα. Η λογική μας υποχωρεί μπρος στο συναίσθημα. Φοβάμαι ότι ματαιοπονείς συμβουλεύοντας τον φίλο σου, όμως μην τον απορρίψεις και εσύ από φίλο! Να είσαι καλά και καλό σου Σαββατοκύριακο, gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μονο το ονομα μου δεν εγραψες βρε..
    ακαρδη;)

    Υγ..Θα ξανασχολιασω κυ/ria μου,
    οταν θα απαντησεις και στα σχολια,
    γιατι επειδη γνωριζω την πραγματικη ιστορια,
    μαλλον θα ..χαλουσα..το παιγνιδι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thinks

    πέσ τα ρε δημήτρη!
    τι δεν του έχω πει. τι δεν έχει πει και ο ιδιος. αλλά εκεί. κολλημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγισσα Κίρκη

    γιατί όταν βλέπεις τον καλύτερό σου φίλο, να εγκαταλείπει τη δουλειά του, να κάνει θυσίες για κάποιον που δεν αξίζει, να πληρωνει τα μαλλιοκεφαλά του στο τηλέφωνο και στα ταξίδια που την παει, όταν βλέπεις ότι πάει στον γκρεμό, του εξηγεις, τα καταλαβαινει για ένα λεπτό, πείθεται και μετά από δυο ώρες κάνει άλλη μια μαλακία όπως να της τάξει πενθήμερο στο λονδινο με χρήματα που δεν έχει, ναι τοτε, θα απομακρυνθείς. γιατί εγω τουλάχιστον δεν μπορώ να τον βλέπω να καταστρέφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hfaistiwnas

    έχουμε φίλο και έναν ψυχίατρο, σήκωσε και ο αντώνης τα χέρια ψηλά. είναι εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nefelokokkugia

    και γιαυτό του σταθήκαμε σαν αδέρφια ένα χρόνο τώρα. τώρα όμως και η δική μας υπομονή έχει εξαντληθεί. και άσε που βλέπουμε να καταστράφεται καθημερινά. οικονομικά, ηθικά, επαγγελματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Heliotypon

    υπάρχουν πολλοί που αγάπησαν και δεν αγαπήθηκαν, δεν έκαναν έτσι όμως!
    αυτός το έχει παρακανει. εχει σπάσει κάθε ρεκόρ μαλακίας!

    ούτε να πειράξει τρίχα από τα μαλλιά της, οχι να της κάνει και κακό! αυτή όμως του κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. liakada

    μάλλον δεν κατάλαβες φιλενάδα. δεν έχει κολλήσει με εμενα. ούτε είμαι αυτή που του λέω να μην ξεκολλήσει. απλά εγώ είμαι η μόνη που του τα χώνω για ότι κάνει και βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται τώρα. παράτησε θεση καθηγητή πανεπιστημίου στα γιάννενα για να μπορεί οποτε θέλει να φεύγει για να τη βλεπει από μακριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΥΛΗ

    λογικά αυτό πρέπει να κάνω. όμως έίναι δυνατόν να τον βλέπω να καταστρεέφει την καριέρα του, τη δουλειά του, τα οικονομικά του, τη ζωή του και εγώ να κάθομαι να παρακολουθώ την πορεία ενός ανθρώπου στην καταστροφή χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι;;;

    και να έχει και δυο μαλάκες να του λένε, αφού ειναι η γυναίκα της ζωής σου κάνε ότι θες και μπορείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. gskastro

    το ότι όλοι οι άνδρες είναι σα μικρά παιδιά, το έχω αντιληφθεί πολύ καλά από τα 30 μου. αλλά άλλο η ευαισθησία και άλλο η χαζομάρα. είναι δυνατό να γυρίσει η κοπέλα σε αυτόν που απέρριψε για κάποιους λόγους πριν δέκα χρόνια όταν οι ίδιοι λόγοι δεν έπαψαν να υφίστανται; είναι δυνατό να ειναι μαζί του όταν το ξεκαθάρισε πεντακάθαρα τουλάχιστον πέντε φορες΄και αυτος το κατάλαβε, έπεσε στα πατώματα και μετά πάλι από πίσω της να τρέχει; αυτο δεν είναι ευαισθησία, είναι χαζομάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Vrakas Kostas

    δεν ήθελα να σε εκθέσω κώστα μου!

    αν σου πω τι έκανε τώρα θα τραβάς τα μαλλιά και τα γένια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρία νομίζω ότι είσαι λίγο απόλυτη. Εκτός και αν οι επιλογές αυτές επιρρεάζουνε άμεσα τη δική σου ζωή τότε δε νομίζω ότι πρέπει να του δώσεις τελεσίγραφο για τη φιλία σας. Στο κάτω κάτω ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αυτοκτονία και η αυτοκαταστροφή είναι δικαίωμα καθενός .Η αποτροπή από τα παραπάνω είναι υποχρέωση του πραγματικού φίλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. NTAFY

    δεν παίρνει από λόγια, τι λέμε τόση ώρα;
    αφού το έχει βάλει γινάτι να την κατακτήσει. δε θα γίνει ποτέ και θα σκάσει. αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

    ότι και να κάνουμε, μας λέει ναι και μετά κα΄νει του κεφαλιού του πάλι. εμείς θέλουμε να καταστραφεί; απλά βλέπουμε αυτό που αυτός αρνείται.
    άσε ντάφυ, έχω στενοχωρηθεί πολύ με αυτόν τον ανεγκέφαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Panos Konstantinidis

    δίκιο έχεις. μόνο που θέλει και δική του προσπάθεια. δεν μπορεί να του λέμε όλοι ότι τρώει το κεφάλι του και αυτός να επιμένει!
    εγώ του λέω να σταματήσει τις προσπάθειες πάραυτα. οι άλλοι του λένε δοκίμασε για να διαπιστώσεις ότι θα αποτύχεις πάλι. πόσο ηλίθιο μπορεί να είναι αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες