ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

29 Δεκ 2010

ΓΚΡΙΝΙΑ...


Ωραία, πέρασαν τα Χριστούγεννα. Σιγά τα ωά τα δίκροκα! Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ήταν. Και τώρα αρχίζει πάλι η υστερία της πρωτοχρονιάς. Λες και θα γίνει ένα θαύμα και θα αλλάξει ο κόσμος.

Θα έρθει ένα τζίνι και θα γεμίσει τα άδεια ταμεία της χώρας. Θα φέρει ο Αϊ Βασίλης το δέκατο τέταρτο μισθό σε όλους. Θα εξαφανιστούν η φτώχεια και η πείνα. Θα βρεθούν ξαφνικά όλοι οι άστεγοι με μεζονέτες και βιλάρες. Θα αδειάσει η χώρα από τους λαθρομετανάστες. Ως δια μαγείας, οι γειτονικές μας χώρες θα είναι η Σουηδία, η Ελβετία και η Αυστραλία…

Αφού κάτι από τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί, προς τι η επίπλαστη ευθυμία;;;

Μη σας ακούσω να παραπονεθείτε όταν δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί θα σας θυμίσω, καθόλου κομψά, ότι το σπίτι σας για ένα μήνα ήταν Λας Βέγκας!!!
Μην αρχίσετε να κλαίγεστε για τα έξοδα, γιατί δεν είναι απαραίτητο να δείξετε την αγάπη σας με χρυσαφικά από το Λαλαούνη και το Βιλδιρίδη, μπορείτε να τους πάρετε και κάτι πιο χρήσιμο και πρακτικό!

Διαπιστώσατε εσείς ότι υπάρχει μια διάχυτη κατήφεια στην ατμόσφαιρα;;;
Διαπιστώσατε ότι δεν είναι τόσα πολλά σπίτια στολισμένα και κακόγουστα όπως πέρυσι;;;
Διαπιστώσατε ότι τα κανάλια έδειχναν ότι η μισή Αθήνα είχε μετακομίσει στην Αράχοβα και η άλλη μισή στην Ευρώπη;;;

Άντε γιατί δε θέλω να με λέτε γκρινιάρα, που είμαι, αλλά δε γίνεται να μη μοιραστώ μαζί σας τα όσα διαπίστωσα.

Βγήκα στα μαγαζιά για να πάρω στο γιο μου παπούτσια. Όχι για να ψωνίσω για τις γιορτές, το θεωρώ χαζό. Δώρα κάνω όταν το αισθάνομαι, δηλαδή συνεχώς, οπότε, δε διαφέρει κάτι τώρα…
Οι δρόμοι γεμάτοι με κόσμο με σακούλες και πακέτα γιορτινά στολισμένα. Ένιωθα η φτωχότερη. Είχα μόνο βιβλία για δώρα σε πρόσωπα που αγαπώ και τα παπούτσια του γιου μου.
Χαζογονείς που έβαζαν τα παιδιά τους να φωτογραφίζονται πάνω σε πόνυ, που δεν τα ρώτησε ποτέ κανείς αν θέλουν να φορτωθούν στην πλάτη τους κάθε κακομαθημένο τσογλάνι, γιγάντιους τουίτι και γκάμυμπερ.
Μαύρους άη βασίληδες που αγκαλιάζαν κλαψιάρικα μωρά και οι γονείς πανευτυχείς στη βλακεία τους, καμάρωναν που έκλαιγαν τα παιδάκια τους.

Πρώτη φορά η πλατεία συντάγματος δε θύμιζε περιεχόμενο χριστουγεννιάτικης χιονόμπαλας. Μη σας πω ότι μου άρεσε κιόλας! Δεν είχε τίποτα από το κιτς των άλλων ετών!

Φτώχεια φτώχεια, αλλά το πρωινό των Χριστουγέννων την ώρα που πήγαινα στη δουλειά, πέτυχα στις έξι το πρωί, τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα γεμάτα με μεθυσμένους θαμώνες νυχτερινών κέντρων. Θα με ρωτήσετε που το κατάλαβα. Είχαν στα μαλλιά οι τσούπρες γαρύφαλλα και στο πέτο οι κύριοι (τρομάρα τους). Και το αυτοκίνητο έκανε οχτάρια στο δρόμο. Δεν έβλεπαν κόκκινα φανάρια, δεν έβλεπαν άλλα αυτοκίνητα, αλλά και εγώ δεν είδα τροχαία πουθενά!

Φύλαγαν τους υψηλά ιστάμενους, μη χέσω. Εμένα που πήγαινα, ρε ξεφτίλες, να περιποιηθώ τη μάνα, τη θεια και τον πατέρα σας, γιατί δε με προστατεύσατε από τον κάθε ηλίθιο που μετρά τον αντρισμό του με το πόσα ουίσκι θα πιει στο μαγαζί που τραγουδάει το κάθε ψώνιο;
Είχε και έχει ανάγκη ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης τη δική σας προστασία; Γιατί δεν έχει να πληρώσει δέκα νταβραντισμένους να δώσει και δουλειά σε άνεργους;;;

Ποιος θα πάει να σκοτώσει το Χατζηνικολάου; Έχει ανάγκη από προστασία; Τι είναι; Νονός της νύχτας;

Ή μήπως οι αστυνομικοί του Χατζηδάκη τον προστάτεψαν από το μένος των διαδηλωτών;

Προστατέψτε κανέναν άνθρωπο που πάει αξημέρωτα στη δουλειά του και όχι αυτούς που πάνε για ύπνο το ξημέρωμα μετά από διασκέδαση και κραιπάλες! Προστατέψτε τη γιαγιά που μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και την κάνουν του αλατιού για να της πάρουν τα 400 ευρώ που έχει να περάσει το μήνα. Το συνταξιούχο που σηκώνει 200 ευρώ για να χαρτζιλικώσει τα εγγόνια και του τα κλέβουν στο δρόμο.

Ποτέ δεν καταφέρθηκα εναντίον των αστυνομικών, αλλά ξημερώματα Χριστουγέννων θύμωσα πολύ. Δεν είναι δυνατό να πηγαίνω για δουλειά και να κινδυνεύω από τον κάθε ανεγκέφαλο γιατί η τροχαία είναι απούσα. Δε βγήκα με τη νύχτα για να πάω να διασκεδάσω, να δουλέψω πήγαινα. Ήθελα και απαιτούσα να πάω ακέραιη. Όχι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου σε κάθε διασταύρωση. Έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, τα αυτοκίνητα έτρεχαν με 120 χιλιόμετρα την ώρα. Ρε παιδιά αλήθεια λέω. Πήγα στο νοσοκομείο με 140 σφύξεις από το φόβο. Μπήκα στο στρατόπεδο και ένιωσα ανακούφιση γιατί εκεί δεν έτρεχαν. Το τι μούντζα έφαγα που πήγαινα με 60 δε λέγεται. Λες και τους έκοβα τη φόρα. Κατατρόμαξα!!!

Η γκρίνια τέλος. Την ανάρτηση αυτήν την έγραψα το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά το σκεφτόμουν να την αναρτήσω. Τώρα όμως που σκέφτομαι το πρωί της πρωτοχρονιάς, κάμφθηκαν οι ενδοιασμοί μου.

Υπομονή φίλοι μου, γιορτές είναι, θα περάσουν!




24 σχόλια:

  1. Γκρίνια; Που;
    Δεν παρατήρησα τίποτα.. μόνο λίγο μιζέρια.. αλλά οκ σε λογικά πλαίσια...
    Με τη ΔΕΗ έχω μια πολύ καλή σχέση από πέρυσι που ξεχεστήκαμε, έρχονται κανονικά οι λογαρισμοί.. χαχαχαχα!!!
    Ό,τι κάψω θα πληρώσω.. ας τα μετράνε καλά!
    Άντε και καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο για τη γκρίνια σου, άλλωστε, όλοι οι μέσα στο καζάνι, έτσι και χειρότερα νοιώθουμε.
    Μα... είναι ευκαιρία , έστω κι αυτές τις λίγες μέρες, να ψάξουμε τις καρδιές μας
    για λίγη αγάπη....
    μια ευχή δοσμένη με συμπόνια...
    μια ματιά διαφορετική...
    και μετά πάλι μέσα στο καζάνι για βράσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά, η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές πλέον είναι μόνο για τα παιδιά - οκ, και τους εμπόρους... αλλά από την άλλη ας το δούμε και σαν ευκαιρία να πούμε στους ανθρώπους που αγαπάμε κι εκτιμάμε μια καλή ευχή και κυρίως ας την νιώθουμε, να είστε υγιείς και χαρούμενοι με ότι έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά σώπα θα σου πάρω γλειφιτζούρι!!
    Να πω ότι έχεις άδικο, ψέματα θα πω,εγώ πάντως φέτος θα πληρώσω τη ζημιά του αμαξιού της μικρής 1500 το μαλλί, και είμαι ευχαριστημένη που το παιδί δεν έπαθε τίποτα αφού δεν έπεσε σε γκρεμό,και μη νομίζεις ότι ήταν μεθυσμένο, απλά τα φρένα δεν έπιασαν!!
    φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θινκ ποζιτιβ που λεν και οι φιλοι μας οι αμερικανοι...
    Εγω απο τη μερια μου να στειλω καλη,θετικη και ευχαριστη ενεργεια σε ολους και σε εσας RIA για το 2011.
    Τιποτα αλλο...ολα τα αλλα θα τα φερει η προσωπικη εργασια,οχι οι ευχες...
    καλες γιορτες

    ο ΣΑΚΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε συ η τροχαια δεν εχει ψυχη;
    Να μην παει κι αυτη μια βολτα να σιγοψιθυρισει: Σφυρικα κι εληξες και τα λοιπα ωραια άσματα; Ειναι της μοδας και του ρεμου: Κομμενα πια τα δανεικα. Αμ δε!

    Σιγα τωρα μη σκεφτει η καθε τροχαια να φροντισει εμας κι εσας! Εχει δουλεια λεμε και πλαι στο σημα, μπορει να δεις και το γαρουφαλο!

    Πεστα πεστα που τα λες ωραια! Πεστα χρυσοστομη!

    Οσο για τα σπιτια Λας βεγκας, ποσο δικιο εχεις!!!! Οταν η Δεη θα χτυπησει ουρανο θα αρχισουμε τις κλαψες...μα που εκαψα τοσο....τους κλέφτες...κλπ κλπ κλπ ωραια

    φιλια κοριτσαρα μοτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Ρία μου, τι να σου πω... δίκιο έχεις εκτός από ένα πράγμα ότι η Αστυνομία και η Τροχαία δεν βρίσκονται εκεί που πρέπει. Αστυνομία και Τροχαία δεν βρίσκονται πουθενά. Δεν υπάρχουν στο Ελλαντίτσα, μη τις ψάχνεις. Πάντως, το να ορίζουν δύο βδομάδες στις 52 που να χαίρεται ο κόσμος για κάτι και να κάνει υποσχέσεις που δεν πρόκειται να κρατήσει, έχει καλώς... αλλά στην περίπτωσή μας όλα αντιγραμμένα από άλλους λαούς είναι. Τα χιόνια, τα δέντρα, τα έλκηθρα και οι τάρανδοι, τα Λας Βέγκας στα μπαλκόνια... τίποτα δικό μας δεν έχουμε; έχουμε χρεοκοπήσει και πολιτιστικά εκτός από ηθικά και οικονομικά; τόση ντροπή πια το θεωρούνε οι Έλληνες να είναι Έλληνες;

    Πάντως αυτά όλα στην άκρη, τις ευχές μας για υγεία και χαρά με τον γιό σου τον Καινούργιο Χρόνο!
    Και είθε να γίνουνε τα θαύματα και να έχουμε καλύτερο αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηπως βγαζεις δοντια και γκρινιαζεις;)

    Υγ..Τα σχετικα θα στα ευχηθω αυριο.

    Αλλα αν κατα λαθος παει κατι στραβα και δεν μπορεσω,
    ευχομαι γερμανιστι..
    Einen guten Rutsch ins neue Jahr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω ολόψυχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη ανάρτηση! Εκφράζει ακριβώς τα ίδια που θα έλεγα κι εγώ, αν είχα το δικό σου ταλέντο γραφής (γαμώτο, μετριότητα και στο γράψιμο είμαι ο ...μπιπ!). Τώρα τι είναι οι ευχές το έχω γράψει στο blog (ούτε και θυμάμαι πότε, γράφω 4 χρόνια πια). Αλλά παρ'όλο που ξέρω ότι είναι μιά εγωιστική εκδήλωση για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε, αφού θέλουμε το καλό των άλλων (μπορεί και να το θέλουμε, αλλά γιατί να το προβάλουμε;) δεν θα παραλείψω να κάνω κι εγώ το ευχολογικό μου καθήκον και να σου ευχηθώ ένα ευτυχισμένο, ερωτικό και ...πολυοργασμικό 2011. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hfaistiwnas

    άμα δεν είναι γκρίνια αυτή, τότε τι είναι γκρίνια;;;

    εγώ και η δεη ήμαστε συνεταίροι στο μισθό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bilsot

    στο χωριό μου λένε: δεν παχαίνει το σκυλί στο γάμο!
    που σημαίνει, ότι αν θυμόμαστε να αγαπάμε το συνάνθρωπο μια βδομάδα το χρόνο, δε λέει. σκοπός έιναι να είμαστε έτσι κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. BLUEPRINTS

    είναι ωραίο να εκτιμάς ότι έχεις, μόνο που πρέπει να το εκφράζεις κάθε μέρα και όχι μόνο κάθε χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΥΛΗ

    αφού το παιδί δεν έπαθε κάτι, ας πάει και το παλιάμπελο! το παιδί να είναι καλά!

    το γλυφιτζούρι να είναι από εκείνα τα κοκοράκια που τρώγαμε μικρά, θυμάσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος

    σακάτη, να χαίρεσαι τα αγόρια σου και τη χαρούλα! να είστε όλοι καλά. τη χαρά θα τη δω.

    και τουλάχιστον εσύ, ξέρεις ότι μόνο θετικά σκέφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Coula

    θενκς κούλα που συμφωνείς. μόνο που αν και την πρωτοχρονιά τρέχουν έτσι, τότε την κάτσαμε τη βάρκα...

    ευτυχώς μέχρι στιγμής, δεν έγιναν ιδιαίτερα σοβαρά τροχαία παρά την κακοκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. thinks

    δημήτρη, ξεχάσαμε την ειρησιώνη, και υιοθετήσαμε το έλατο, το χιονισμένο τοπίο, ειδικά στην κρήτη!

    η τροχαία όλες τις άλλες μέρες κάνει αλκοτέστ, το πρωί των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς τα χαρίζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Vrakas Kostas

    για τον πονόδοντο έχω ειδικό μαντζούνι!!!

    τάνκεσεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σείριος

    και εγώ σε ευχαριστώ αδελφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Heliotypon

    πάντα με τον καλό το λόγο!

    ευχαριστώ και για τις πρωτότυπες ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε σένα και σε οτι αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έφυγα γιατί ήρθες και ξανάρθα για γκρίνιες. Έτσι, για να κάνουμε λίγο θόρυβο! Είδες που καταντήσαμε; Γιορτές είναι θα περάσουν λέμε. Γι αυτό κάθε χρόνο σε μια μικρή μου φίλη τής δίνω την ίδια ευχή. Να μη τής κόψει ο νέος χρόνος τα χαμόγελα που κόπηκαν κάποτε από εμάς. Τις γιορτές για να χαρείς πρέπει και πριν να χαίρεσαι. Αλλιώς ψάχνεις τρόπους να γίνεις άλλος. Γι αυτό μεθάμε. Είναι ωραίο το μεθύσι αλλά με λίγο ποτό. Τα οκτάρια τα κάνουν αυτοί που λες. Αυτοί που θέλουν να νομίσουν ότι φούσκωσε ξαφνικά ο από χρόνια ζαρωμένος καβάλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ?????

    ευχαριστω για τις ευχές.
    να είσαι γερός και να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. www.anemos

    να έρχεσαι να κάνουμε τζερτζελέ!
    άμα περιμένεις να γίνεις χαρούμενος τις μέρες των γιορτών, την έκατσες τη βάρκα. αν δε χαίρεσαι έναν όλοκληρο χρόνο, εκέινες τις με΄ρες θα χαρείς;;;
    αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες