ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

10 Ιαν 2010

ΤΑ ΠΗΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ!



Μπήκα στο μπλογκ του φίλου σπύρου 1000 και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι…
Πληρώνει η χώρα μας 55 ταξιάρχους, τρεις λιγότερους από τους αμερικανούς και ο βερύκειος, το έκανε θέμα τεραστίων διαστάσεων.
Επιπροσθέτως κάποιος παραπληροφορεί ότι οι ταξίαρχοι υποχρεωτικά διαμένουν σε υπηρεσιακά οικήματα, τρώνε δωρεάν σε λέσχες και διαμένουν δωρεάν σε θέρετρα όλο το καλοκαίρι.
Σωπάτε καλέ! Τι σκάνδαλο! Απορώ πως στέκεται στα θεμέλιά της η κοινωνία μας!
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;;;;
Κατ’ αρχάς, δεν προσφέρεται σπίτι στους ταξιάρχους. Μπορεί σε κάποιους σχηματισμούς ο διοικητής να είναι ταξίαρχος και στο διοικητή παρέχεται σπίτι μέσα στη μονάδα. Για σκεφτείτε να είσαι ταξίαρχος άρα τουλάχιστον 48 με 50 ετών, με παιδιά στο λύκειο ή το πανεπιστήμιο και κάθε δυο χρόνια να φεύγεις από το ένα μέρος και να πηγαίνεις στο άλλο. Και να έχεις φροντιστήρια, ενοίκια και δάνεια να τρέχουν, που μυαλό να ασχολείσαι με τα όσα συμβαίνουν στις μονάδες. Για να προσφέρουν τουλάχιστον ψυχική ηρεμία, οι μονάδες για τους διοικητές έχουν σπίτι. Αλλά και πάλι όχι όλες. Χώρια που πρέπει να είναι ο διοικητής κοντά στη μονάδα και ανά πάσα στιγμή να μπορείς να τον βρεις άμεσα. Είναι πρακτικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό. Αφορούν και τη μονάδα και το διοικητή.
Δε συζητώ ότι δεν έχω φάει ποτέ σε λέσχη και κάθε μήνα μου κρατάνε χρήματα για τη λέσχη! Αν γίνω ταξίαρχος και πάω μια και μόνη φορά και μου κάνουν το τραπέζι, που δε συμβαίνει αλλά ας το υποθέσουμε, χαλάλι μου! Θα το έχω χρυσοπληρώσει όλα αυτά τα χρόνια.
Και όποιος πει ότι διαμένουμε στα οικήματα των θέρετρων δωρεάν, θα του δαγκώσω τον καρίτσαβλο που λέμε και στην Καρδίτσα! Έλεος. Με τις ανακρίβειες που ακούω κάθε φορά. Πληρώνουμε. Μπορεί να μη χρεώνεται 80 ευρώ το δωμάτιο τη βραδιά, αλλά δεν είναι και σαν τον αστέρα. Ένα υποτυπώδες δωμάτιο με δυο κρεβάτια, μια κουζινούλα μικρή με τραπέζι και δυο καρέκλες, και μπάνιο. Δεν πηγαίνει κανείς στα θέρετρα για τις παροχές, αλλά για την ασφάλεια του να αφήνεις τα παιδιά σου ελεύθερα σε φυλασσόμενο χώρο. Για να παίζουν τα παιδιά στο δρόμο με τα ποδηλατάκια τους χωρίς να τρέχουν σαν παλαβοί κάποιοι με τα καινούργια πειραγμένα αυτοκίνητα των 1000 κυβικών. Χωρίς να κινδυνεύουν από παιδεραστές, από κλέφτες, από σωματεμπόρους. Γι αυτό πηγαίναμε στα θέρετρα. Για να ευχαριστηθούν τα παιδιά μας. Για τους γονείς ταλαιπωρία είναι!
Επιπροσθέτως, οι αμερικανοί αν έχουν 58 ταξιάρχους, τους έχουν μόνο στο στρατό ξηράς. Εμείς τόσους έχουμε σε όλους τους κλάδους.
Και γιατί ο βερύκειος κάνει θέμα το ότι πληρώνουμε τόσους ταξιάρχους και όχι γιατί πληρώνουμε τους ξεφτίλες της ΕΡΤ που οι μηνιαίες αποδοχές τους είναι όσα δηλώνω εγώ όλο το χρόνο;;;
Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Δε θα χτυπήσει τους ομοίους του για να μην πιάσουν και αυτόν στο στόμα τους.
Δεν είναι κραυγαλέο να πληρώνεσαι αδρά για να έρχεσαι τελευταίος στις μετρήσεις της AGB;;;
Γιατί δεν πιάνουν τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα, τον Τριανταφυλλόπουλο και πιάνουν τις αποδοχές των ταξιαρχών; Το ίδιο έργο παράγουν;
Έχετε δει εσείς ταξίαρχο, να διαμένει σε βίλα πεντακοσίων τετραγωνικών και να έχει τζιπ 3000 κυβικών; Εδώ και η τελευταία τρύπα του κλαρίνου σε πρωινάδικο, αμείβεται όσο το τετράμηνο ένας ταξίαρχος!
Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από τους μισθούς των ταξιάρχων, ούτε η οικονομία θα πέσει έξω από τις 2.200 ευρώ που παίρνει ένας ταξίαρχος. Από τις 15.000 που παίρνουν μηνιαίως κάτι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι υποφέρει! Κάτι μεγαλοσχήμονες στη ΔΕΗ, κάτι ειδικοί σύμβουλοι σε υπουργεία, κάτι σε κάτι επιτροπές και πάει λέγοντας.
Κάτω τα χέρια από το στρατό και γενικότερα τις ένοπλες δυνάμεις. Δεν είστε άξιοι να συγκριθείτε μαζί τους και μη λοιδορείτε αυτούς που καθημερινά μάχονται πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, στα ανοιχτά της Λήμνου ή στον Έβρο για να κοιμάστε εσείς ελεύθεροι και ήσυχοι…


30 σχόλια:

  1. Καταρχάς μην μου στεναχωριέσαι!
    Έχουμε πολλούς ανωτάτους, δεν είναι μυστικό. Γιατί; Γιατί βασιζόμαστε στην επιστράτευση. Σύμφωνα λοιπόν με το σχεδιασμό, οι διοικήσεις είναι ενεργοποιημένες από τον καιρό της ειρήνης.
    Επίσης έχουμε περισσότερους από 55. Τόσοι είναι όσοι ασκούν διοίκηση στο Στρατό Ξηράς σύμφωνα με τον (ελλείψη άλλου όρου) δημοσιογράφο. Δεν έχει σημασία ο αριθμός. Σημασία έχει ο τρόπος δυστυχώς που το αντιλαμβάνεται ο υπόψη (λέμε τώρα) δημοσιογράφος.
    Πολύ αξία του δώσαμε, δυστυχώς δεν υπάρχει δημόσιος αντίλογος και έτσι ότι και να πούμε χάνεται.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου, πόσα να δηλώνουν οι δημοσιογράφοι αυτού του είδους στην εφορία, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το είδα και εγώ εκεί!
    Τι άλλο θα ακούσουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δυκαίο, Ρια. Έχουμε εμείς δημοσιογράφοι αυτού του είδους, χθες ήμουνα εγώ έξω φρένων...
    ένας μήλισε στην τηλρόραση για τους άνεργους, κατα την άποψη του μόνο η μετανάστες πρέπει να μας απασχολούν γιατί οι ισπανοί αρκετά χρόνια που απολαμβαανόμαστε τα δυκαιόματα μας και αφήσαμε την κυβέρνιση χορίς δραχμή. Ο άνδρας μου και εγώ ανεργοι οπως ξέρεις... και εμείς, στην Ισπανία, πλιρόνουμε τα βιβλία μας από μικροί στα σχολεία, λύκειο, πανεπιστήμιο, πλιρώνουμε εγγραφή πάντα και πανάκριβα, και δεν σου λέω το μεταπτυχιακό!!!
    Και αυτός μας μιλάει για δυκαιόματα;
    Γιαννης, έχεις δυκαιο.

    Φιλάκια, φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yannis

    και συ ξέρεις συνάδελφε, και εγώ ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα που θέλει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος. γιατί δε μας λεει πόσα παίρνει κάθε μήνα για να μεταφέρει ανακρίβειες στον κόσμο;;;;

    και να ήταν μόνο αυτός! όλοι τα βάζουν με τις ένοπλες δυνάμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnas

    αναμένουμε, είμαι σίγουρη ότι θα ακούσουμε ότι έχουμε και φυλαγμένους δεινοσαύρος!

    καλή χρονιά ηφαιστιωνάκο, πως είναι η μαμα σου και ο μικρός αδερφός σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. VERÓNICA MARSÁ

    άστα βερονικούλα!
    εδώ αν είσαι μετανάστης, έχεις δικαίωμα να νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο ακόμα και αν δεν έχεις ασφαλιστικό φορέα. αν όμως είσαι έλληνας και δεν έχεις ασφαλιστικό φορέα, πληρώνεις.

    χώρια που ξημερώματα πρωτοχρονιάς, δολοφονήθηκε μια κοπελίτσα σε ένα άλσος αλλά επειδή ήταν ελληνίδα, και όλες οι ενδείξεις είναι σαφείς ότι πρόκειται για αλλοδαπούς, οι κωλο-δημοσιογράφοι, δε λένε τίποτα για το περιστατικό! πέρασε στα ψιλά την πρώτη ημέρα και μετά σιωπή!

    ώστε πληρώνετε στα σχολεία!!! ουάου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή φίλη
    Έχεις δίκιο να οργίζεσαι γιατί σε ότι αφορά τις αμοιβές του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών είναι αδικαιολογήτως μικρές σε σχέση με το έργο που καλούνται να επιτελέσουν τις συνθήκες ζωής τους,μεταθέσεις κλπ, και το κόστος βέβαια της πραγματικής ζωής.Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν είναι μοναδικό στο δημόσιο.Ένας δάσκαλος για παράδειγμα σε 20 χρόνια προϋπηρεσία θα πάρει λιγότερα από 1400 ενώ ένας φύλακας σχολικός θα πάρει 1800.Το ίδιο και η καθαρίστρια του υπουργείου οικονομικών.Δες πόσο είναι οι βασικοί των ιατρών και φρίξε.
    Τώρα αν αυτό δεν είναι θέμα και θέμα είναι μόνο ο αριθμός τους φταίμε και όλοι εμείς που η άγνοια, η παραπληροφόρηση,ο ωχαδερφισμός και τα κομματικά γυαλιά όλων των αποχρώσεων δεν μας αφήνουν να δούμε την πραγματικότητα.Μέχρι να εκλείψουν όλα αυτά τα διάφορα παρατρεχάμενα ....φαινόμενα της υποκουλτούρας θα βγάζουν τέτοιες και αντίστοιχα άλλες ειδήσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε σε μια χώρα που κάνανε ουρές για να δουν τους παίκτες του BIG BROTHER που για εφτά χρόνια έπαιζε η "Λάμψη" και κάναν μάλιστα βουλευτές τον "αστυνόμο Θεοχάρη" και την "Σελήνη" τι περισσότερο να περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα ΡΙΑ....
    Με τι να τα πρώτο πάρεις, σε αυτό το χάλι κράτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΑΒΑ ΜΕΗΛ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΑΝ ΟΤΙ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    κατ' αρχάς, υπέροχη η ανάρτησή σου για την αθηνά!

    το λιγότερο είναι αυτό που συμβαίνει με τους ταξιάρχους. υπάρχει μεγαλοστέλεχος της δεη που παίρνει μισθό 15.000 μηνιαίως και οφείλει στη δεη πάνω από τριών χρόνων λογαριασμούς και φυσικά δεν είναι της τάξεως των 100 ευρώ ο λογαριασμός! και δεν της κόβουν το ρέυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ

    δίκιο έχεις αλλά γιατί τα βάζουν πάντα με τις ένοπλες δυνάμεις που είναι το μονάδικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας που υποφέρει και δεν αμοίβεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. spyros1000

    και πότε είπε κάτι σοβαρό ο βερύκειος και τώρα λέει χαζομάρες;;;

    πάντα όνειδος των δημοσιογράφων και της πατρίδας του θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατι ο Βερικοκος ειναι ενα αρχιδι και μισο και καλα θα κανουμε να φροντισουμε να σκασει καποια στιγμη να κατηγορει το στρατο..εχουμε υποφερει πολλα δεινα εξαιτιας του μαλακα στο ΠΝ.!
    υποθετω και εσεις στην ΠΑ..
    χωσε φιλη!
    ΧΩΣΕ γαμω την πουτανα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τρεις στρατηγοί
    κιναν να παν
    να πολεμήσουνε στο μακρινο Ιράν
    ο πρωτος απο πολεμο δεν κατεχε
    ο δευτερος τις κακουχιες δεν αντεχε
    ο τριτος ηταν υποκειμενο γελοιο
    κι ο τεταρτος φοβότανε το κρυο....

    μη συγκρινεις τα Αμερικανικα δεδομενα με τα δικα μας, εμεις απο αρχαιωτατων χρονων τους στρατηγους μας τους ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΜΕ ενω τα αμερικανακια το στρατο τους τον σεβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aunt Donna

    ότι μπορώ κάνω, θεία!
    χώνω, άλλά στο τέλος θα νομίζουν ότι πληρώνομαι για να υποστηρίζω τις ένοπλες δυνάμεις.
    που αν το δεις ευρύτερα, δεν είναι και ψέμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γουφ

    ωχ, και αν καθίσω άλλα 22 χρόνια στην αεροπορία, που θα πάει, δε θα γίνω ταξίαρχος;;;;

    έρε πλακες, λές να καταλήξω πίσω από κανένα τοίχο μπροστά από 8 μαντραχαλάδες με προτεταμένα όπλα και να μην κυνηγάνε μπεκατσίνια;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρία μην ασχολείσαι με τον κάθε βλάκα δημοσιογράφο όπως ο Βερύκιος που τα παίρνει γερά απο το κάθε Υπουργό, ο καθέ βλάκακος λαμόγιο δημοσιογράφο έχει άποψη.
    Δεν βλέπω ειδήσεις όυτε τηλεοράσεις...
    Καλή χρονιά και με ηρεμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιλάει ο Βερύκιος που έχει μεταθέσει σε ευμενείς θέσεις τους υπαλλήλους και τεχνικούς του Alpha όταν τους ήρθε το χαρτί για το στρατό...μη χέσω δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ίσως είναι οι μόνοι(μακἀρι να μην είχαμε την ανάγκη των υπηρεσιών τους αλλά εδώ που είμαστε...)που δικαιολογούν το μισθό που παίρνουν(οι στρατιωτικοί αλλά και όλοι οι ένστολοι)μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος κατηγοριών εργαζομένων που πληρώνονται απ ΄το δημόσιο!
    και κοίτα ποιοί μιλάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το παιδί της πλατείας

    ούτε εγώ βλέπω ειδήσεις. σε μπλογκ το είδα και το έκανα ανάρτηση.

    αλλά δεν παύει να με εκνευρίζει το γεγονος ότι όλοι οι άσχετοι ασχολούνται με τις ένοπλες δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μάγισσα κίρκη

    δεν έχει σημασία τι έκανε αλλά τι περνάει προς τα έξω στον κόσμο ρε κίρκη! και αυτό με διαλίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kostaslogh

    εμ κοίτα ποιος μιλάει! αυτός υπηρέτησε, και αν ναι που;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ενα χαος ακομα
    σε λιγο θα αμφιβαλλουμε για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. eisai stratiwtikos???mporeis na mou peis kamia symvouli gia th SSAS Iatriki gt ekei thelw na perasw???!!!
    kalhmera!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κοίτα τώρα ποιός μιλάει....

    Τον πήρανε μυρωδιά και τον πετάξανε από το Πεντάγωνο όπου ...σουλατσάριζε σαν στρατιωτικός ανταποκριτής και τώρα ...θεατρινίζει από το γυαλί

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απαξιώ να ασχοληθώ καν σε γλοιώδη κατασκευάσματα του τύπου, έχω όμως να προσθέσω ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι που έπρεπε να ντρέπονται οι ταξίαρχοι (και περισσότερο οι ανώτεροι τους).
    Και εαν πράγματι δεν έχουν δυνατότητα ενεργειών, καλό θα ήταν να αποστρατευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Skouliki

    τι σε λίγο; εσύ πιστεύεις ότι σου σερβίρουν οι ειδήσεις;;;

    εγώ το έκοψα αυτό το σπορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. lydia lou

    μόνο μια συμβουλή υπάρχει. διάβασε περισσότερο, έχει υψηλότατη βάση και πολύ ζόρισμα μέσα!

    καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ

    μπα, δεν τον πέταξαν ακόμη, φοβούνται μην τους πιάσει στο στόμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. kanivallos

    έχεις ένα πόιντ, αλλά γενικά στο στρατό δεν έχεις και πολλά περιθώρια να κάνεις του κεφαλιού σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες