ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

3 Δεκ 2008

ΕΛΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ! ! !

Μην ακούσω κανένα να λέει ότι υπάρχει ανεργία, τον έφαγα.
Όταν υπάρχει ανεργία, ο κόσμος άμα βρει δουλειά, δουλεύει.
Την κρατάει με νύχια και με δόντια τη δουλειά. Δεν παρουσιάζεται, δουλεύει δυο μέρες και μετά φεύγει. Γιατί δε μένει ικανοποιημένος!
Όπως έχω αναρτήσει και παλιότερα, έχω πιάσει και δεύτερη δουλειά. Επί δυο μήνες ψάχνουμε νοσηλευτές. Διετούς και τριετούς εκπαίδευσης. Με πλήρη απασχόληση, μισθό ανάλογα με τις τριετίες τους, με ασφάλιση, με δώρα, άδειες, προσαυξήσεις και γενικά με καθόλα νόμιμες διαδικασίες. Ε, λοιπόν, δε θα το πιστέψετε. Έρχονται, βλέπουν το χώρο εργασίας, δουλεύουν δυο μέρες και φεύγουν.
Όσοι έχουν έρθει από το νοσοκομείο και είδαν το νέο εργασιακό μου χώρο καθώς και το είδος δουλειάς που καλούνται να ασκήσουν οι εργαζόμενοι εκεί, έπαθαν την πλάκα τους. Με παρακαλάνε να έρθουν να δουλέψουν έστω και παρτ τάιμ. Και δε μιλάω για συνθήκες εργασίας. Μιλάμε για κολλέγιο. Σε περιβάλλον άριστο. Όποιος έρχεται, δεν του κάνει καρδιά να φύγει. Με όλες τις ανέσεις που προσφέρει η τεχνολογία. Με υπερεπάρκεια υλικών. Με την παραμικρή ένδειξη για αγορά κάποιου αντικειμένου/συσκευής/υλικού, σε δυο μέρες το έχουμε για χρήση.
Και δε βρίσκουμε προσωπικό!
Και πες τους φαίνεται βαρύ να καθαρίζουν ένα κατακεκλιμένο. Είδαν ποτέ τι κάνει μια νοσηλεύτρια διετούς σε δημόσιο νοσοκομείο? Είδαν κάτω από τι συνθήκες εργάζονται στο δημόσιο και τα λοιπά ιδιωτικά? Είδαν ποτέ τι ελλείψεις έχουν τα δημόσια?

Άντε, νοσηλευτές δε βρίσκουμε γιατί ο κλάδος δεν έχει ανεργία (αυτό είναι ανέκδοτο και όχι απλά γελάμε, αλλά κατουριόμαστε στα γέλια!), ρεσεψιονίστ γιατί δε βρίσκαμε?

Το περιβάλλον, όπως προείπα, άριστο. Η δουλειά της πλάκας. Το ωράριο ευέλικτο. Μισθός ανάλογα την προϋπηρεσία, δώρα, άδειες, υπερωρίες, ασφάλιση όλα σούπερ. Τι στο καλό συμβαίνει?

Ήρθε ένα πολύ καλό παιδί. Ευγενικό, πρόθυμο και σε τέσσερις μέρες έφυγε. Τον συναντώ τυχαία και τον ρωτάω γιατί. Γιατί, διευθύνουσα, εγώ σπούδασα στο ΤΕΙ να φτιάχνω κτήρια στον υπολογιστή (αλλιώς μου το είπε αλλά όταν τον ρώτησα τι εννοεί, αυτήν την εξήγηση έδωσε) και δεν σπούδασα πέντε χρόνια για να σηκώνω τηλέφωνα και να ανοίγω πόρτες (με το τηλεκοντρόλ την πόρτα του περιβόλου γιατι όλες οι άλλες είναι με φωτοκύτταρα) και να ρωτάω αν θέλουν καφέ οι επισκέπτες.
Τι να του πεις? Ότι άν ήσουν καλός σε αυτό που σπούδασες θα είχες ήδη δουλειά στο αντικείμενό σου? Ότι είσαι τριάντα χρονών και δεν έχεις δουλέψει ποτέ στο αντικείμενό σου? Ότι ανέχεσαι να σε τρέφει η μάνα σου? Ότι άν αγαπούσες αυτό που σπούδασες δε θα το έκανες πέντε χρόνια αλλά άντε το πολύ να έχανες ένα εξάμηνο?

Δεν είπα τίποτα.

Είναι η ηλίθια νοοτροπία μας που θέλουμε να κάνουμε το ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και μόνο αυτό. Και ας τρέχουν οι λογαριασμοί, ας μένουμε ακόμα στο πατρικό μας, ας ζητάμε από τη μαμά μας λεφτά για τσιγάρα/έξοδο/προφυλακτικά!
Όλα αυτά είναι πρόλογος για την κάτωθι ανακοίνωση.

Ζητούνται νοσηλευτές διετούς και τριετούς εκπαίδευσης για οικία υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Γέρακα Αττικής, για πλήρη απασχόληση.

Ζητείται κυρία για πλύσιμο και σιδέρωμα με όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα μέσα, σε οικία υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Γέρακα Αττικής, για πλήρη απασχόληση.

Μοναδική προϋπόθεση η διάθεση μέσου μετακίνησης γιατί από τη στάση του λεωφορίου η μονάδα αυτή είναι δυο χιλιόμετρα μακριά και σε ανηφόρα!


Αυτά τα ολίγα για απόψε και τα λέμε αύριο. Φιλούθια!

(όποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει μέηλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση κάτω από το προφίλ μου)

Ή αν ξέρετε κανένα άνεργο νοσηλευτή, δώστε του το μέηλ μου να επικοινωνήσει μαζί μου, η κατάσταση είναι απελπιστική. Είναι 13 οι νοσηλευτές και δυο οι προϊστάμενες, χρειάζονται τουλάχιστον 3 ακόμα άτομα για να παρέχεται η ιδανική νοσηλευτική φροντίδα στους ενοίκους που συμπληρωματικά αναφέρω, είναι περιπατιτικοί, απλά έχουν ανάγκη παρακολούθησης των ζωτικών και των τριχοειδικών τους!
Αντε ρε παιδιά, βοηθήστε με, στείλτε κανένα νοσηλευτή να το κάνω πρότυπο νοσηλευτικής παρακολούθησης!!!

62 σχόλια:

  1. Χα! Μου πέφτει λίγο μακριά ο Γέρακας... κρίμα και το σιδέρωμα είναι η αγαπημένη μου δουλειά (αλήθεια λέω..κανείς δεν με πιστεύει!).
    Πάντως κι εγώ σπούδασα κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ και μετά από 2 χρόνια δουλειάς πάνω στο αντικείμενο μου (με άλλη δουλειά το πρωί γιατί το αντικείμενο μου δεν με πλήρωνε...) τα έφτυσα από το πόσο "αλλού" ήταν όλοι στο επάγγελμα που διάλεξα και τα παράτησα! Κράτησα την πρωϊνή δουλειά (σε βιβλιοπωλείο) που με τάιζε και τώρα είμαι μια ...φτασμένη γραμματέας (άσχετο)! :))
    Φιλάκια!

    Υ.Γ. Πάντως μαθαίνω γρήγορα... άμα συναντηθούμε κανα 2 φορές και μου πεις λίγα πραγματάκια βασικά.. και νοσηλεύτρια γίνομαι (άμα έχεις όρεξη για δουλειά!)χαχαχααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το ιστολόγιό σου και μάλιστα με την αγαπημένη μου ρήση του Σωκράτη. Αλλά γιατί μου το γράφεις "skepseis";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALIMERA ria.TELIKA TIN TOURTA DEN TIN PIRES .OSO GIA TIN DOULIA POU EXEIS EINAI OLA OPOS TA LES.TO IDIO PROVLIMA UPARXI KAI EDO PERNOUN KAI FEUGOUN KAI OTAN TOUS ROTAS GIATI .E E E NA KSERIS -TI NA KSERO AUTO POU KSERO EINAI OTI TELO NA DOULEPSO G AUTO EIMAI KAI DO.PAREPIPTODOS NOSILEUTIKI TELIOSA KAI GO ALA OPOS LES PIGA TELEIOSA KANONIKA ALA DEN DINANE PALA LEFTA KAI DEN ASXOLITIKA .EPREPE NA VOHTISO TIN OIKOGENIA MOU.KAI ETSI EFTASA STIN GERMANIA POU TA LEFTA EINAI PARA POLI KALA.KAI MOU ARESI KAI AUTO POU KANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι τετοια η δομη της ελληνικης κοινωνιας που μια μανα που το παιδι της εχει σπουδασει μηχανικος θα προτιμησει να τον ταιζει μεχρι να πεθανει παρα να τον δει να καθαριζει αρρωστους σε νοσοκομειο, ας μην κοροιδευομαστε. Αν ξεραμε ολοι οτι στα 18 θα μας διωξουν απ'το σπιτι ή θα μας κοψει το επιδομα ο μπαμπας οπως σε αλλες χωρες δεν θα συνεβαινε αυτο που λες και που ειναι αληθεια.Αλλα πρωτα πρεπει ν'αποφασισουμε αν θελουμε ή οχι μια οικογενειοκρατικη κοινωνια (με ολα τα καλα και τα κακα της) και μετα να δεχθουμε και τις συνεπειες.
    Φιλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αποκλειστικες θελετε?
    αντε και πες πως πηγαινα,ξερεις κανεναν που θα αφηνε στα χερακια μου καποιον ασθενη?
    χαχαχαχαχαχ
    εγω παντος γεωπονια τελειωσα και ουτε μια ριζα ριγανη δεν φυτεψα ποτε!
    ειναι αυτα χερακια γι τσαπα?
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι σύνηθες γεγονός με τους "βολεμένους", και όταν λέω βολεμένους εννοώ αυτούς που στηρίζονται σε άλλους (γονείς κυρίως), πηγαίνουνε κάπου, δεν τους αρέσει φεύγουνε, έτσι κι αλλιώς κάπως θα τα βολέψουνε με τη μαμά.

    Αν πραγματικώς κάποιος έχει ανάγκη θα κάτσει να εργαστεί.

    Πάντως κατά τη γνώμη μου δε φταίνε μόνο οι βολεμένοι, φταίνε και οι γονείς που φοβούνται μη χάσουνε τον κανακάρη τους/πριγκίπισσά τους από το σπίτι και τους νταντεύουνε μέχρι τα 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. manetarius

    έχω μια στίβα ρούχα ίσα με το μπόι μου, πήρα και στιρέλα, δεν έρχεσαι μια βόλτα να τα περάσεις ένα σίδερο????

    άμα ενδιαφέρεσαι, ρεσεψιονίστ θα χρειαστούμε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανώνυμε

    γιατί αυτό ήθελα να γράψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. molemou

    η δουλειά δεν είναι ντροπή, και ειδικά αμα είναι καλοπληρωμένη!

    καλημέρα από την αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αδαμαντία

    ας πούμε ότι φταίνε τα μυαλά της μάνας, αυτά τα παιδιά, δε σκέφτονται ότι είναι ντροπή να τα ταίζει η μάνα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στέλλα

    οι νοσηλευτές, πρέπει να έχουν πτυχίο!

    δεν νοείται, σε τέτοιο χώρο με ενοίκους που τα έχουν τετρακόσια και μαθημένοι σε όλες τις ανέσεις να εργάζονται νοσηλευτές χωρίς πιστοποιημένη γνώση στο αντικείμενο αυτό!
    υπάρχει τέτοιο κλίμα συναδελφικότητας και δέσιμο των νοσηλευτών με τους ενοίκους που όταν πέθανε κάποιος τα παιδιά έκλαιγαν γι αυτον για μέρες.
    το θέμα είναι ότι δε βρίσκουμε νοσηλευτές τώρα που τα άτομα που εργάζονται δεν επαρκούν για τις ανάγκες των ενοίκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Panos Konstantinidis

    φταίνε δε λες τίποτα!
    αυτοί έχουν ευνουχίσει τα παιδιά τους και δε λένε να ξεμυτίσουν από το πατρικό και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπέρα!
    όποιος δεν θέλει να δουλέψει σημαίνει ότι από κάπου βρίσκει και τα τρώει. είναι όπως λέγαν στα παιδιά που μέναν με το ταμείο ανεργίας σε έρευνα γιατί δεν πάτε να δουλέψετε? γιατί λένε η μετακίνηση, οι καφέδες και η κούραση τα ίδια λεφτά έρχονται
    οπότε καλύτερα 400 και να ξυνόμαστε παρά 700 και να τα τρωμε στην δουλειά σε καφέδες, τυρόπιτες, και εισιτήρια και να μένουμε στο τέλος με τα 400 και αν μείνουν και αυτά.
    είναι θεμα οπτικής γωνίας και ευχέριας επιλογών που έχει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα ρια μου..
    εδω θα διαφωνησω..
    δεν ξερω τι γινεται στην πρωτευουσα,και τι κατασταση επικρατει ,αλλα εδω στην επαρχια θα σκοτωναν για τετοια δουλεια.
    μιλαμε θα πηγαιναν τα τηλεφωνα στους βουλευτες...τελειωμο δεν θα ειχαν.
    πιστευω οτι υπαρχουν μεμονωμενες περιπτωσεις που εχουν την ευχαιρεια να ερχονται και να φευγουν, πιστε ψε με ,η κατασταση πλεον ειναι τραγικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανάγκα και οι θεοί πείθονται, αλλά όσο όμως πληρώνει ο μπαμπάς, το παιδί δεν δουλεύει. Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. spark

    που χάθηκες καλέ εσύ?
    πως πάει η δουλειά?

    άμα έχεις μαμά να συνδράμει, τι σε νοιάζει για τους λογαριασμούς που τρέχουν?
    και μόνο 400 θα δώσουν οι γονείς για το "καμάρι τους"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σπύρος1000


    και εδώ στην αθήνα, λογικά, θα έπρεπε να σκοτώνουν για τέτοια θέση!
    και αυτο είναι που μας εκπλήσει, ότι ενώ μόλις έρχονται μένουν με το στόμα ανοιχτό, προτιμούν να μείνουν άνεργοι!
    και να πεις κουράζονται? ούτε κατά διάνοια. έφερα για ρεσεψιονιστ ένα συνάδελφο από το γνα. μου λέει, ρία, έρχομαι εδώ και γαληνεύω! και σα νοσηλευτής έρχομαι να δουλεψω σε τέτοιες συνθήκες.
    όποιος έχει λογαριασμούς να πλήρώσει, κάθεται με χαρά. όποιος μένει στου μπαμπά, δεν κουράζεται να έρχεται στις οκτώ το πρώι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιάννης Τ11

    ακριβώς συνάδελφε, οι γονείς φταίνε.
    εμένα η μαμά μου όταν άρχισα να πληρώνομαι μου είπε, κάθε μήνα θέλω τόσα για ενοίκιο φως νερό κοινόχρηστα και τηλέφωνο. και φαγητό. τα έδινα, τα έβαζε στην τράπεζα στο λογαριασμό μου και κάποια στιγμή μου πήραν ένα διαμέρισμα και με έστειλαν να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς το σύστημα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κανακεμένο και κακομαθημένο παιδί που του τρώνε τα αυτιά να πάει στο πανεπιστήμιο, μπαίνει σε μία σχολή που 8/10 δεν του αρέσει, κωλοβαράει 6-8 χρόνια ενώ μένει με τους δικούς του, αν πάρει πτυχίο και είναι αγόρι άλλος ένας χρόνος (και παραπάνω για τους παλιότερους) για να βγει στην αγορά εργασίας στα 26+ και να του ζητάνε και προϋπηρεσία για 700 ευρώ.

    Είναι ένα μονοπάτι στο οποίο αν δεν βαδίσεις σωστά όλα τα βήματα από την αρχή πολύ εύκολα βρίσκεσαι εκτός δρόμου.

    Ξέρω περίπτωση που γιος γιατρός (σε ειδικότητα) ο μπαμπάς του πληρώνει και τα τηλέφωνα (200-300 το μήνα) και ο μπαμπάς σκίζεται στη δουλειά ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μυστήριε

    δε φταίει ο μπαμπάς μόνο, γιατί αυτός έδωσε αρχές στον κανακάρη του, αλλά και ο μαντράχαλος που ανέχεται να τον χαρτζηλικώνει ο μπαμπάς του, σημειωτέον ότι ο ειδικευόμενος καθαρίζει γύρω στα δυο χιλιάρικα ευρώ το μήνα και!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο Ρια!Πολύ καλή η κίνησή σου να γνωστοποιήσεις κάποιες θέσεις εργασίας σε τέτοιες μέρες που περνάμε! Αλλά δυστυχώς οι νεολαία μας μάλλον δεν ψάχνει πραγματικά για δουλειά και ούτε βλέπω να ξεκουνηθεί να ψάξει όσο υπάρχουν γονείς που "χαρτζιλικώνουν " ασύστολα τα καμάρια τους ! Πάνε οι εποχές που από φοιτητές δουλεύαμε έστω και σαν παρτ ταιμ για χαρτζιλίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xeimwniatikiliakada

    θα το πιστέψεις ότι κανένα μέηλ δεν έφτασε για κάποιον που να ψάχνει δουλειά?
    ούτε καν κάποια για σιδερώτρια!
    μιλάμε ότι όλοι είναι εργαζόμενοι και ικανοποιημένοι!
    ας ξανακούσω κανέναν να πει για ανεργία και θα τον κανονίσω!
    ούτε μια αίτηση για ενδιαφέρον λιακάδα, ούτε μία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!


    στο επαρχία ο ειδικευόμενος ντεν καθαρίζει 2.000 ευρώ το μήνα. νόμιμα το μαξιμουμ που μπορεί να πάρει με 10 εφημερίες χωμένος να ξεκωλιάζεται είναι 1.700 ευρώ.

    Τώρα αν βάζεις μέσα το φακελάκι που μπορεί να πάρουν. τι να πω? στο επαρχία δεν πέφτει.. όχι στην συχνότητα και στα ποσά που ακούω για αθήνα!

    για να μην ξεχάσουμε την ηρωική ατάκα του έλληνα φορολογούμενου που 4 η ώρα το πρωί θυμήθηκε ότι είχε μια φαγούρα από πρόπερσυ και θυμήθηκε να έρθει να την δει και να κάνει επί της ευκαιρίας και μια χοληστερίνη μετά τα κοψίδια που έχει τσακίσει... ποια είναι η ατάκα? μα φυσικα το
    ΕΓΩ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αφεντικόοοοοο!
    εγώ έλεγα να πάρω τηλέφωνο προκειμένου να δείξω ενδιαφέρον για τη δουλειά και να μην αφήσω απλά βιογραφικό στο email σου.

    απαπαπα.. αυτοί οι εργοδότες! αμέσως να παρεξηγηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κλασική νοοτροπία αυτή.. Όλοι θέλουν μόλις πάρουν πτυχίο, να δουλεύουν σε γραφείο, με ταγιερ / κουστούμι και να πληρώνονται αδρά!
    Αλλά φταίνε οι γονείς που τους ταίζουν και τους χαρτζιλικώνουν ακόμη και όταν περάσουν τα - άντα!
    Τι να πεις..

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν δεν πεινάσεις δεν δουλεύεις. Σήμερα φαίνεται πως όλοι είναι χορτάτοι. Τι να σου πω, ίσως θα έπρεπε να στείλεις την αγγελία σου σε άλλη χώρα. Δεν έχεις δει πόσοι πτυχιούχοι ζουν στην Ελλάδα κάνοντας βαριές χειρωνακτικές εργασίες. Βέβαια έρχονται από χώρες φτωχές και έχουν ένα αίσθημα ευθύνης αναπτυγμένο, νοιάζονται για τους δικούς τους. Εδώ οι καλές οικογένειες καταθέτουν την αξιοπρέπεια τους στην αυλή κάποιου δευτεροκλασάτου κομματάρχη, ώστε οι γόνοι τους να μπορούν να ακολουθήσουν την αρχή της μηδενικής προσπάθειας (κάτι σαν πέσε πίτα, μαλάκωσε κιόλας να μη χρειαστεί και να μασήσω, και αν δε βαριέμαι να σε φάω) για μια "μη σταδιοδρομία" στο δημόσιο. Βέβαια τα λάθη και κυρίως η ύβρις πάντα πληρώνονται. Να δω πότε θα μας έρθει ο λογαριασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. spark

    κι όμως τόσα καθαρίζουν οι ειδικευομενοι νόμιμα στην πρωτεύουσα!

    έλα να βλεπω ενδιαφέρον, στείλε το βιογραφικό σου!

    τι γίνεσαι ρε φιλενάδα? χάθηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όλγα

    καλώς ήλθες

    ακριβώς έτσι είναι. αλλά εκεί, τουλάχιστον οι ρεσεψιονίστ, με ταγιέρ και τακούνι είναι! παρόλα αυτά, δε βρίσκουμε ανταπόκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γιάννης τ11

    πολύ σωστά το έθεσες συνάδελφε!
    να δούμε πότε θα έρθει ο λογαριασμός. μήπως μόλις επιστρέψει ο οδυσσέας τσενάι από την αμερική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. έχω πέσει 6 μήνες εκτός στο χρονοδιάγραμμα και έχω ξεσκιστεί να προλάβω! Αποκλείεται ειδικευόεμενος να καθαρίζει αυτή τη στιγμή 2.000 καθαρά στο χέρι, εκτός αν έχει χρονοεπίδομα αντάξιο της προυπηρεσίας του Μητσοτάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. χμμ ίσως οι πιθανά ενδιαφερόμενοι να μην μπλογκάρουν! Το σκεφτηκες αυτό?
    Τι να σου πω.. Εγώ μαύρη είμαι.. είμαι εντώ φυλάει αυ8αίρετο!χιιχι
    Μόνο από νούμερα ξέρω.. να μου πεισ λάθος ειδικότητα διάλεξες e φιλενας! Τώρα είναι αργά να μετεκπαιδευτώ!
    Καλημέρα και φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σχετικά με τον απόφοιτο του ΤΕΙ που ανέφερες Ρία, μπορεί να ήρθε για ρεσεψιονίστας λόγω ανάγκης και τελικά να βρήκε δουλειά στο αντικείμενό του. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ δεν θα πήγαινα να δουλέψω σε κάτι που δεν ανήκει στο αντικείμενο των σπουδών μου. Ξέρεις, όσο καλά και να πληρώνει η δουλειά, όσο καλό κι αν είναι το περιβάλλον, και μόνο το να σκέφτεσαι ότι κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σπούδασες και μάλιστα που θα μπορούσες να το κάνεις χωρίς καν να έχεις σπουδάσει είναι μια σκέψη που σε γεμίζει με πικρία.

    Τώρα, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες στην ατζέντα μου δεν έχω... Αλλά θα ρωτήσω αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έθεσες πολύ μεγάλο θέμα. Και εξηγούμαι...
    Από τη μια έχεις απόλυτο δίκιο. Όποιος θέλει να βρει δουλειά αργά ή γρήγορα θα τη βρει.
    Το ιδεατό όμως να βρεις αυτό που θες,που σου αρέσει και που έχεις σπουδάσει είναι αρκετά δύσκολο.
    Εκτός αυτού στις μέρες μας υπάρχει και άλλο πρόβλημα.
    Στο χώρο εργασίας μου έτυχε να προσλάβουμε καινούργιο εξωτερικό υπάλληλο. Είχα τσεκάρει τα ένσημα του, ήταν πατέρας επιβεβαιωμένα κτλ.
    Προσποιήθηκε το καλό παιδί και μετά από ένα μήνα όταν του ζητήσαμε να μας φέρει 20000 ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις τρέχουσες ανάγκες έγινε Άρατος (εξαφανίστηκε που λέμε και στη Λακωνία).
    Σε άλλη επιχείρηση υπάλληλος εξαιρετικά ικανός στους υπολογιστές κατάφερε να πλαστογραφήσει κάποια έγγραφα προσθέτοντας κάποια μηδενικά για λογαριασμό του. Ο τύπος ήταν τόσο ικανός με το photoshop όπου κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει το γνήσιο από το πλαστό. Τελικά πιάστηκε από τις κάμερες της τράπεζες αφού ισχυριζόταν πως είχε μάρτυρα στην ανάληψη ενώ η κάμερα τον έδειχνε τη συγκεκριμένη μέρα μόνο του...
    Οι δύο χαροκαμένες αυτές επιχειρήσεις πολύ δύσκολα θα προσλάβουν κάποιον ειδικά μέσω αγγελίας, εκτός πλέον αν γίνει μέσω γνωστού ο οποίος θα τους εγγυηθεί.
    Δυστυχώς το "βύσμα" υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. spark

    και όμως έτσι είναι, γιατί η κολλητή μου, ήταν ειδικευόμενη στην ακτινολογία πριν 4 χρόνια και τόσα καθάριζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. χειμωνιάτικη λιακάδα

    ναι σκέφτηκα ότι μπορεί να μην μπλογκάρουν αλλά ποντάρω στο γεγονός ότι όλο και κάποιος μπλογκερ θα γνωριζει μερικούς άνεργους που ίσως κάποιος να είναι και νοσηλευτής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αιρετικέ

    αν οι λογαριασμοί τρέχουν και είσαι υπεύθυνος, όχι μόνο ρεσεψιονίστ γίνεσαι αλλά και σουβλατζής.
    το θέμα είναι όιτ όλοι έχουν πλάτες να σηκώνουν τα δικά τους οικονομικά βάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. λάκων

    όταν προσλαμβάνεις κάποιον είναι ρίσκο. και τώρα που κατά κάποιον τρόπο βλεπω τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, εχω φρικάρει.
    αυτό που με τσατίζει είναι ότι όλοι θέλουν να έχουν καλό εργασιακό περιβάλλον και όταν το βρουν δεν το εκτιμούν. εγώ που βιώνω επί καθημερινής βάσεως το δημόσιο τομέα, δεν περίμενα ποτέ να βρω ένα τέτοιο περιβάλλον στο αρήτη. το ίδιο και συνάδελφοι από το δημόσιο που με έχουν επισκεφθεί.
    σίγουρα, μακρυχέρηδες υπάρχουν παντού, αλλά τουλάχιστον στο γηροκομείο τι να πάρουν? το πολύ πολύ καμιά γριά σπίτι τους (για να ελαφρώσουμε και λίγο τη διάθεση)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βρε καλή μου Ρία, άμα είναι έτσι όπως τα λες έρχομαι εγώ...την ατυχία μου μέσα με τους νεοέλληνες!
    Τα είπες και εσύ και οι άλλοι, ας μην επαναλαμβανόμαστε...Πάντως η πρόταση ισχύει άμα δεν βρείτε άλλον.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. zambia

    θα το έχω υπ'όψιν μου φιλενάδα!

    τα είπαμε όλα αλλά δεν ηύρα ούτε μια αίτηση ενδιαφέροντος στο μέηλ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομίζω Ρία, ότι(ίσως)η απόσταση να λειτουργεί αρνητικά. Μήπως στον κοντινότερο Δήμο ή εμπορικά καταστήματα με αναρτήσεις ΖΗΤΗΣΗΣ, βρεθεί κόσμος από τη γύρω περιοχή. Τι λες; Δεν ξέρω τη διαχείρηση της επιχείρησης, αλλά μήπως να το έβλεπαν κι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ζαμπία

    και αυτό το κάναμε...
    έχουμε παιδιά που δουλεύουν και μένουν στο ίλιον, στην κυψέλη, στα πετράλωνα...
    αλλά δεν είναι αυτό. είναι που δε θέλουν να δουλέψουν. αυτά τα παιδιά νοσηλευτές ή μη, δεν έχουν γονείς στην αθήνα να τα τρέφουν, απλά χρειάζονταν δουλειά και ήρθαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. epishmws apokleietai na pairnoyn 2.000 kathara (meikta prin tis krathseis mporei) gia na menoyn tosa sto xeri apo misthodosia mono an ginontai mpinies poy den tha ithela na epektathw edw.

    filenas exw gnwsth poy endiaferetai tha soy pw prosexws! tromokrathse toys alloys na fygoyn (plaka kanw.. gia thn tromokratia, oxi gia to endiaferon)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρσεπσιονίστ;;;;; Τι δηλαδή, σπούδαζα τόσα χρόνια για να ανοίγω πόρτες;;; Χαχαχαχαχαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. spark

    περιμένω την εκδήλωση ενδιαφέροντος της γνωστής σου, φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. μανιταράκι

    άν δε θες ρεσεψιονίστ, χρειάζομαι και μια κοπέλα για το σίδερο στο σπίτι μου!

    τι λες ενδιαφέρεσαι?

    δεν πειράζει που δεν το σπούδασες, δέχομαι και αυτοδίδακτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ria

    δεν γνωρίζω τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο κος Τσενάι από την Αμερική, αυτό που ξέρω είναι ότι οι Αλβανοί ζηλεύουν όσους ήρθαν στην Ελλάδα και δουλεύουν, όποια δουλειά και αν κάνουν. Γιατί; Γιατί το 92 με 95 δεν είχαν στην κυριολεξία να φάνε, και μετά το 97 για χρόνια ήταν πάλι έτσι. Αυτά τα άκουσα από ανώτερους αξιωματικούς του Αλβανικού Στρατού. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Είναι όμως λογικό. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ούτε η φτώχεια. Ντροπή είναι να μη θες να γίνεις καλύτερος, ντροπή είναι να είσαι κακομοίρης και να είσαι περήφανος για αυτό. Η αλήθεια είναι όμως ότι σε λίγα χρόνια οι λεβέντες αυτοί που δεν θέλουν να ιδρώσουν τώρα, θα έχουν το θράσος να φωνάζουν για σύνταξη. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. δυστυχως στις μερες μας δεν υπαρχει ανεργια,αλλα αεργια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για λύση ανάγκης σίγουρα θα κοιτάξεις και κάτι άσχετο με το αντικείμενό σου. Αλλά ταυτόχρονα θα έχεις τα μάτια σου ανοιχτά μπας και βρεις αυτό που ψάχνεις... Και τότε θα την αρπάξεις την ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γιάννης Τ11

    έχεις απόλυτο δίκιο, γιάννη. πράγματι θα δούμε πολλά ευτράπελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. panikos kai fovera

    καλώς ήλθατε!

    μεγάλη αλήθεια αυτό! δεν υπάρχει ανεργία αλλά αεργία!!! πολύ καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. αιρετικέ

    πρέπει να σε πιάσει η ανάγκη όμως από τα μαλιά, γιατί αν η μαμά τσοντάρει και ο μπαμπάς καμαρώνει το λεχρίτη του, μόνο ανάγκη δεν έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλημερα..πολυ ευχαριστω το πλοκς σου...και εγω πιστευω οτι οπιος θελη να δουλεψη δουλευη.εχω και εγω την ιδια γνωμη για την δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. gregory

    όποιος θέλει να εργαστεί, εργάζεται.
    δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσουν όλοι από διευθυντές. ας ξεκινήσουν και από κλητήρες. έλα όμως που δεν ταιριάζει με το ίματζ που η μαμά τους έχει για αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ρία μου,
    έχεις δίκιο γι'αυτά που γράφεις!Εγώ είμαι βοηθός νοσηλεύτριας και εργάζομαι σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.Ξέρω πολλές κοπέλες από τη σχολή μου που είναι άνεργες αλλά όταν ακούνε για γηροκομεία,μικρές ιδιωτικές κλινικές κ.τ.λ. βγάζουν σπυράκια.Όλες θέλουν θέση στο δημόσιο,λες κι εκεί δεν θα κάνουν τα ίδια!!!
    Πάντως εμένα θα με ενδιέφερε για part time πρωινό. Έχουμε δυο μωρά με τον άνδρα μου να μεγαλώσουμε και δυο δάνεια να πληρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ρία καλησπέρα. Εγώ απλώς θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω σχόλια. Εγώ προσωπικά ένιωθα πολύ άσχημα που μέχρι πρόσφατα δεν είχα δικά μου χρήματα. Δεν καταλαβαίνω όσους βολεύονται μ΄ αυτό τον τρόπο. Πιστεύω όμως ότι κυρίως φταίνε οι γονείς, γιατί αυτοί εμφυσούν αυτή τη νοοτροπία και στα παιδιά.

    Έχω δουλέψει σε μέρος στο οποίο οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές κι όμως οι νοσηλεύτριες έμεναν γιατί είχαν ανάγκη τη δουλειά. Έλεγαν βέβαια ότι αν έβρισκαν κάτι καλύτερο θα έφευγαν, αλλά προφανώς είχαν φιλότιμο και δεν ανέχονταν να τις ζουν οι γονείς τους. Τις θαυμάζω και τις σέβομαι γι΄ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Με προβληματίζεις πραγματικά γιατί έχω ζήσει μία ανάλογη περίπτωση που κανείς δεν απαντούσε σε αγγελία για εργασία. Ίσως όντως ακόμη να υπάρχουν δουλειές.
    Όμως από την άλλη, ίσως αναζητώντας κάπου βρίσκω μία δικαιολογία. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που οι γονείς τους μπορούν και τους χαρτζηλικώνουν καλά. Και δε θα πήγαιναν να δουλέψουν με βασικό μισθό γιατί είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Αυτό έχει μία λογική, γιατί είναι προτιμότερο να παίρνεις 300-500 ευρώ χωρίς να δουλεύεις, παρά 600-700 δουλεύοντας οκτάωρο. Είναι οι παράλογες ισορροπίες των ημερών. Και δεν ξέρω αν είναι ανατρέψιμες. Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κωνσταντίνα

    αν ενδιαφέρεσαι, στείλε μου μέηλ και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
    ψάχνουμε απεγνωσμένα προσωπικο.
    στείλε μέηλ να σου δώσω τηλέφωνα και διεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. σουζάνα χατζηνικολάου.

    δεν είναι πολλοί σαν εσένα και ένα φίλο μου που παρά το ότι τελείωσε γιατρός στο εξωτερικό, μέχρι να δώσει στο δικατσά αναγνώριση, δούλευε σαν αποκλειστικός νοσοκομός στο λαϊκό νοσοκομείο!
    τώρα τα φυντάνια, από το να ξυπνούν στις έξι και να έχουν αξιοπρέπεια, προτιμούν να ξυπνούν στις δέκα και να έχουν έλεγχο από τους γονείς τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. άνεμε

    καλησπέρα και καλές γιορτές (λέμε τώρα),
    οχτακόσια αν δέν έχεις προϋπηρεσία και κανονικά, δώρα, άδειες, αυξήσεις. αλλά πρέπει να ΄θες να δουλέψεις. και αυτά τα παιδιά δε θέλουν. αυτό είναι το πρόβλημα. δε θέλουν να εργαστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γέλασα με αυτό το "(λέμε τώρα)" έτσι όπως το έθεσες, αλλά σοβαρά τώρα, δεν έχω κανένα λόγο να μη γιορτάζω κι εγώ την πανάρχαια γιορτή του αήτητου Ήλιου, οπότε καλές γιορτές και σε σένα, απόλυτα ειλικρινά και ελπίζω να βρείτε τις βοήθειες που χρειαζόσαστε...
    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. άνεμε

    ακριβώς έτσι σκεφτόμαστε και εμείς, το θέμα όμως είναι, πως η χώρα μας έχει γίνει ρόμπα διεθνώς και η πόλη μας μοιάζει περισσότερο με τη βαγδάτη παρά με τη ζαφειρόπετρα στης γης το δακτυλίδι!

    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες