ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

14 Μαΐ 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ...

Για άλλη μια φορά η αριστερά απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο νεανίας, άρχισε τις υπεκφυγές και φυσικά δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Η Παπαρήγα ερωτηθείσα από την Πόπη Τσαπανίδου τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση, είπε ότι δε θέλει να κυβερνήσει. Δηλαδή η αριστερά τι ακριβώς θέλει; Να υπάρχει μόνο;

Ο κομμουνισμός ως ιδεολογία έχει ξεπεραστεί. Εφαρμόστηκε, απέτυχε και διεθνώς έπαψε να υφίσταται. Χώρες όπως η πρώην σοβιετική ένωση, νυν Ρωσία, απέδειξαν, ότι μόνο η καπιταλιστική κοινωνία μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης αυτή τη στιγμή τον έχει η Ρωσία του Πούτιν διεθνώς.

Στο όνομα του κομμουνισμού έχουν διαπραχθεί τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Δες Στάλιν, δες Μάο, δες αυτόν τον κορεάτη που πέθανε και αν οι πολίτες της χώρας του δεν έκλαιγαν τόσο γοερά όσο απαιτούσε ο γιος του, εξορίζονταν ή φυλακίζονταν…

Και σε αυτήν τη χώρα, τη δική μας λέω, που υπέστη τα πάνδεινα από τον κομμουνισμό, έρχεται ο νεοέλληνας και ψηφίζει αριστερά. Πήρε ο Τσιπρας γύρω στο 16%, πήρε η Παπαρήγα 8% και ο Κουβέλης γύρω στο 6%. Σύνολο 30%. Και μετά σου λένε ο λαός είναι σοφός.

Αρχίδια σοφός είναι. Η Ελλάδα το 1945 ήταν με την πλευρά των νικητών. Η αντίσταση των ελλήνων άλλαξε το ρου της ιστορίας παγκοσμίως. Θα μπορούσε να διεκδικήσει τα πάντα και να τα πάρει. Όμως, οι αριστεροί ήθελαν να εντάξουν τη χώρα μας στο ανατολικό μπλοκ. Ξεκίνησε ένας τρίχρονος εμφύλιος πόλεμος. Χύθηκε αίμα. Ελληνικό. Από ελληνικά χέρια. Στράφηκαν αδέρφια εναντίον αδερφών. Χωρίστηκαν μάνες από τα παιδιά τους. Χμ… αυτό θέλατε να το ξεχάσετε εεε; Αλλά εγώ δεν το ξεχνώ. Χιλιάδες παιδιά απήχθησαν δια της βίας και μεταφέρθηκαν στο ανατολικό μπλοκ. Άνθρωποι, αριστεροί δηλαδή, μη νομίσετε κανένας λογικός, έφυγαν οικιοθελώς και πήγαν στις κομμουνιστικές χώρες. Είναι οι ίδιοι, που μόλις βίωσαν τον κομμουνισμό στο πετσί τους, χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο. Και με την πρώτη ευκαιρία επέστρεψαν στην Ελλάδα. Πότε; Όταν έπεσε ο υπαρκτός κομμουνισμός μετά το 1990. Και όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά διεκδίκησαν και συντάξεις. Αυτοί που ποτέ δε δούλεψαν ένα μεροκάματο στην Ελλάδα. Αυτοί που αν δεν υπήρχαν, η ανάπτυξη στη χώρα θα ερχόταν τρία χρόνια νωρίτερα. Αυτοί που πίστεψαν και επέλεξαν να ζήσουν στη Σοβιετική ένωση, τη Βουλγαρία και όλες τις άλλες χώρες. Και ο Παπανδρέου, προκειμένου να πάρει λίγα ψηφαλάκια, του τις έδωσε, ρίχνοντας έξω το ΙΚΑ. Και μετά για να βοηθήσει το ΙΚΑ, έριξε έξω το ΝΑΤ. Όταν οι έλληνες που αγαπούσαν τη χώρα τους περισσότερο από τον πατερούλη Στάλιν, θαλασσοπνίγονταν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου για να έχουν καλά γεράματα. Και πάει λέγοντας.

Σήμερα, στην Ελλάδα του 2012, χύθηκαν τόνοι μελανιού για το αν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλή. Αφού ο λαός την ψήφισε, μπήκε. Αυτό είναι δημοκρατία. Αλλά οι αριστεροί, ξεχνούν; Ξεχνούν ότι στη σοβιετική ένωση, δεν υπήρχε περίπτωση να έχεις διαφορετική γνώμη. 

Αυτό τι δείχνει; Ότι απλά, υπάρχουν για να διαφωνούν. Μήπως κάποιος από αυτούς έβγαλε ποτέ ένα μεροκάματο; Είδα φωτογραφία του Τσίπρα με κοτσίδα σε αφίσα της ΚΝΕ πριν είκοσι και βάλε χρόνια. Που δούλεψε ο Τσίπρας που πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης; Πότε έβγαλε ένα δικό του μεροκάματο που δεν του το έδωσε το κόμμα;

Θα μου πείτε, και δικαίως, είναι ο μόνος; Όχι δεν είναι ο μόνος. Αποτελεί μέλος της πλειοψηφίας των βουλευτών που κληρονόμησαν την έδρα τους.


Δεν έχουμε κυβέρνηση.
Καλά να πάθουμε.
Τέτοιοι που είμαστε καλά να πάθουμε.
Αφού τρεις στους δέκα έχουν αριστερές πεποιθήσεις, καλά να πάθουμε. Όχι προτεκτοράτο να γίνουμε. Δουλάρες τελείως. Μήπως η αριστερά δεν ήθελε να γίνει προτεκτοράτο της Σοβιετικής ένωσης; Τι Σοβιετική ένωση, τι Ευρώπη. Το ίδιο είναι. Για τους αριστερούς δεν έχει διαφορά. Και στο ένα και στο άλλο, εθνική ταυτότητα δε θα υπήρχε…

Ερώτηση. Πόσο αριστερό είναι να γεννάς στη σουίτα του ΙΑΣΩ και να δίνεις για τέσσερις ημέρες 10.000 ευρώ;;; όχι, γιατί εγώ που είμαι και παλιοκαπιτάλα του κερατά, τόσα δεν έχω να δώσω. Ενώ ο αρχηγός αριστερού κόμματος, τα έδωσε…

Γιατί εγώ, απλά, έχω μνήμη. Σε αντίθεση με πολλούς έλληνες. Που ξεχνούν. Λυπηρό. Αλλά κατανοητό. Αυτό ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα.

Αααα, και αν γίνει κυβέρνηση αριστεράς, να μου δώσουν μετάθεση αφού δε συμφωνώ με την ιδεολογία τους. Να με στείλουν στα Γρεβενά, το Βίτσι, το Γράμμο, την Κω, άντε μια Καρδίτσα. 
Θα την καταδεχτώ… αν πρώτα δε με σφάξουν με σκουριασμένο κονσερβοκούτι. 

Θυμάμαι η ρουφιάνα, θυμάμαι!

(επειδή ο μπλόγγερ δε θα πω τι κάνει, δεν μπορώ να βάλω φωτογραφίες και είχα μια καταπληκτική, είναι και σκίτσο του μπλόγκερ γούφα, αλλά...)

40 σχόλια:

  1. καλημέρα ρία

    ενώ γενικά ταυτιζόμαστε, εδώ θα διαφωνήσω.

    Μέσα από τα πολλά κόλπα των μνημονιακών κομμάτων, εκβιασμούς (χρεωκοπία, ακυβερνησία, κοκ), παραπληροφόρηση, διακαναλική προπαγάνδα και θέατρο στα έδρανα, μετά από μία κυβέρνηση ζόμπι που όχι μόνο δεν είχε καμμία θεσμική νομιμοποίηση (παπαδήμος & σία) μετά από μία απίθανη συμμπαιγνία, δήθεν αντιμνημονιακού λόγου και έστω μέσα από τον κατακερματισμό των δυνάμεων, έστω και έτσι η ψήφος έδειξε ένα γιγάντιο όχι.

    Πήρε δύναμη από νδ-πασοκ (ίσα με 40% από τις εκλογές του 2009, ακόμα περισσότερο αν το συγκρίνεις με ακόμα παλαιότερα) αφήνοντάς μετά βίας τον αυστηρά κομματικό πυρήνα τους, και έδωσε το 13% στον τσίπρα και το υπόλοιπο μοιράστηκε σε μικρότερα κόμματα, κατά κύριο λόγο ΑΝΤΙ-μνημονιακά.

    Αυτό μεταφράζεται σε εθνική άρνηση.

    Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες είναι μία διαστρέβλωση αυτού του μηνύματος, θέλουν να υποβιβάσουν τη σημασία της άρνησης αυτής.

    Δεν λέω ότι ο τσίπρας είναι θεός (ούτε κατά διάννοια) αλλά θέλω να πω ότι αν ο σαμαράς έχοντας χάσει 20% της βάσης του έχει το θράσος να θεωρεί εαυτόν νικητή, και μάλιστα όταν πριν από αυτόν ο κωστάκης είχε χάσει άλλο τόσο, τότε είναι ξεκάθαρο ότι βαθμηδόν χάνει καθε ηθική και θεσμική στήριξη, είναι σα να λέμε προφανές ότι ολοένα και λιγότεροι έλληνες πιστεύουν στη νδ και απλά δεν το έχει καταλάβει.

    Το ίδιο ισχύει και για το πασόκ, φυσικά.

    Και αντί να αναρωτηθούν γιατί να συμβαίνει αυτό, γιατί χάνουν το λαό τους, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και νομίζουν ότι υπάρχει έστω και ένας έλληνας που να τους εμπιστεύεται σε εθνικά ζητήματα.

    Προσωπικά, όχι μόνο δεν τους εμπιστεύομαι, αλλά μετά την επίδειξη έλλειψης συνειδήσεως του τελευταίου έτους, θεωρώ ότι ακόμα και ο τσίπρας θα ήταν προτιμότερος.

    Όσο για την παπαρήγα, έχεις χίλια δίκια και μακάρι να της πει κάποιος ότι είναι αντιπαθητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε κορίτσι μου, σχολίασα στην ανάρτησή μου εγω το μήνυμα των εκλογών;
      είπα για το τί ποσοστό έπιασαν τα κόμματα και τι σημαίνει αυτή η στροφή του λαού σε άλλα καινούργια κόμματα;

      όχι.

      η ανάρτηση που προφανώς διάβασες πολύ επιπόλαια, μιλάει για τα δεινά της χώρας από μια παλαιολιθική ιδέα, του κομμουνισμού και πόσο μαλάκες είναι οι έλληνες που έχουν υποστεί τόσα και τόσα από τους κομμουνιστές και ψηφίζουν ακόμα αριστερά κόμματα!

      ως εκ τούτου, φιλενάδα, είσαι εκτός θέματος!

      η αριστερά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ελλάδα. να μη θυμηθώ τους αλλοδαπούς που τους έκλεισε ο σύριζα στη νομική, μη θυμηθώ το παμε που εκλεινε τους δρόμους κάθε τρεις και λίγο, μη θυμηθώ τους λιμενεργάτες που δεν επέτρεπαν τους αδειούχους να πανε στον προορισμό τους...

      άσε μη θυμηθώ. δε συμφέρει τους αριστερούς!

      Διαγραφή
  2. ΥΓ: Αν ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να κάνουν κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" θα γίνει πόλεμος, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος, θα καεί το σύμπαν.

    Το καλό που τους θέλω, να κάνουν εκλογές, αντι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ψηφίσαμε αυτό που ψηφίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυο φορες πήρε εντολή ο σύριζας και ενώ είχε στήριξη αρνήθηκε. τι σημαίνει αυτό; ότι απλά θέλει να διαμαρτύρεται να κάνει φασαρία, να υπάρχει για να γκρινιάζει, οχι για να δίνει λύση...

      λες και η χώρα μπορεί οικονομικά να είναι σε ακυβερνησία. νομιζεις ότι στις άλλες εκλογές θα βγει κυβέρνηση;

      Διαγραφή
  3. Είδες εκ του ασφαλούς πόσο μεγαλόστομος μπορεί να είναι κανείς? Μες το χορό όμως, δυσκολεύουν τα πράγματα και τρέμουν τα πόδια. Αμεση προσωπική πείρα δεν έχω, αλλά θυμάμαι ο μπαμπάς μου έλεγε ότι ο κομμουνισμός είναι μιά θεωρία που δεν εφαρμόζεται ποτέ. Ισως (λέω εγώ) γιατί όποιος γίνεται κυβέρνηση δεν μπορεί ν αντισταθεί στο "μέλι" και το "μέλι" ξεπερνά τις ιδιεολογίες. Ομως 30% μπορεί να ψήφισε προς τα αριστερά αλλά (άκουσα) 36% δεν ψηφισε γιατί κανείς δεν τους αντιπροσώπευε. Συμφωνώ μαζί τους. Τον ίδιο ενδιασμό θα είχα αν ζούσα στην πατρίδα. Ποιόν? Κανείς!
    Χθές συζητούσα με τον Σάρη (Σαράντης, γεννήθηκε εδώ και οι γονείς απ'τον Έβρο). Μου είπε ότι όσοι Έλληνες γύρισαν πίσω απ'τις οικογένεις που έφτασαν στην Ουγγαρία το '50 δεν θέλουν ούτε γιά επίσκεψη να γυρίσουν στην Ουγγαρία. (Δεν είναι δικά μου λόγια)

    Εδώ ακόμα (και ποιός ξέρει γιά πόσες γενιές ακόμα) οι Ούγγροι φοβούνται να πουν τι γνώμη τους γιά οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Δεν στέκονται ποτέ όρθιοι να απαιτήσουν το δίκιο τους. Κι ας χτυπιέται ο Τράγκας σήμερα ότι οι Ουγγροι είναι στους δρόμους. Μόνο οι άστεγοι ειναι στους δρόμους. Και στη χάση και στη φέξη ξεσηκώνονται (ελαφρως) καμμιά φορά οι ακροδεξιοι. Σε γενικές γραμμές ο Ουγγρος ούτε μέσα στους τοίχους του σπιτιού του δεν τολμάει να πει τη γνώμη του.

    Μόλις έβαλα στο google την φράση "Αλέξης Τσίπρας εργάστηκε" και τ'αποτελέσματα μου έδειξαν ότι αυτές οι 3 λέξεις δεν έχουν κοινά μεταξύ τους.

    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ >>
    Καλά να πάθουμε.
    Τέτοιοι που είμαστε καλά να πάθουμε.
    Δηλαδή τι επιλογές είχαμε εδώ και χρόνια? Θυμάμαι ότι από την πρώτη εκλογική ευκαιρία που είχα οι επολογές ήταν οι ίδιες με σήμερα. Οι πρόγονοι των σημερινών. Και τι μου λέει ότι τα παιδιά θα είναι σοφότερα των γονιών που τα ανάθρεψαν?!

    Ασε που πιστεύω πως ότι και να ψηφίσει κανείς οι αποφάσεις έχουν παρθεί και θέλει δεν θέλει ο εκλεκτός θα ακολουθήσει την "μοίρα" που μας έγραψαν οι έξω.

    Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, θα έλεγα είμαι ο απόλυτα μέσος Ελληνας (άντε Ελληνίδα) όμως αυτό που θα με έκανε χαρούμενη θα ήταν μια ξεχωριστή, ηγετική φυσιογνωμία που θα έλεγε "παιδιά, βγαίνουμε απ'την ΕΕ, γυρίζουμε σε δικό μας νόμισμα, αναπτύσουμε ξανά όσα μας ανάγκασαν να καταστρέψουμε -τις καλιέργειες μας, την θάλασσά μας....κλπ- θα υποφέρουμε (που ούτως ή άλλως θα γινόταν) γιά λίγο αλλά θα ζήσουμε, όχι εισάγοντας ακόμα και τα σκόρδα. Τώρα θα μου πείς, θα υποφέρουν πολύ όσοι εχουν ανάγκη ν'αλλάζουν κινητό κάθε 3μηνο, ίσως κι εμείς να μην έχουμε πιά την δυνατότητα να επικοινωνούμε μέσω διαδικτύου..... αλλά δεν πιστεύω πως είναι αδύνατον να τα καταφέρουμε.

    Οποιον ρώτησε δεν μπόρεσε να μου δώσει σωστή τεκμηρίωση που να με πείσει γιά το αντίθετο. Μη φοβάσαι όμως. Η γνώμη είναι μόνο δική μου, οπότε να είναι κακή επιλογή δεν θα με ακούσει και κανείς. Χμ, σαν πολλά έγραψα, φαντάσου να είχα και άποψη.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατ' αρχάς τζίντζερ, το ότι έφυγαν από την ουγγαρία που ο κομμουνισμός δεν ήταν και τόσο σκληροπυρηνικός όπως στη ρωσία ή την ουκρανία, κάτι λέει. και ότι δε θέλουν ούτε να γυρίσουν για λίγο πίσω επίσης κάτι λέει.

      το να φύγει η χώρα από το ευρώ προϋποθέτει υποδομές. δεν έχουμε πρωτογενή παραγωγή ούτε σε φασολάκι, εκτός από το μάικ το φασοκάκι, πως θα γυρίσουμε στη δραχμή; που θα πάει ο πληθωρισμός; πως θα εισάγουμε φάρμακα; με τι χρήματα;
      αυτά είναι ουτοπικά σενάρια. πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να παράγουμε και μετά να κοκορευόμαστε. όμως έχουμε αφήσει τα χωράφια τις κατσίκες τα εργοστάσια και τις δουλειές. είχαμε μάθει να μας πληρώνει το κράτος ακόμα και αν καθόμαστε. πήγαινε μια βολτα στην καρδίτσα να δεις. τα χωράφια ακαλλιέργητα, οι γεωργοί έπαιρναν τις επιδοτήσεις και τις έτρωγαν με τις βουλγάρες στα κωλάδικα.

      όταν θα έχουμε εγχώρια παραγωγή, μονο τότε θα είμαστε σε θέση να βγούμε απο το ευρώ.

      εμένα άλλο με προβληματίζει. αφού πήραμε τόσα χρήματα, εκατον είκοσι δις, που πήγανε; γιατί η χώρα δεν έχει υποδομές; πως μοιραστηκαν τα χρήματα αυτά; ποιος τα έφαγε; και αν τα έφαγε κάποιος, καλά είναι να λογοδοτήσουν!

      Διαγραφή
  4. Ρία μου πολλά έβαλες, τί να πρωτοσχολιάσω.
    Λοιπόν, οι εκλογές έδειξαν πως ο κόσμος αρχίζει και τα παίζει σε πολλαπλά επίπεδα. Ο νεαρός Τσίπρας δεν είναι σε θέση να διοικήσει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ.Δεν υπάρχουν σαφείς θέσεις, αλλά απο που αυτό το κόμμα είναι φιλοευρωπαικό, αυτό ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Για τον κομμουνισμό και το ΚΚΕ ισχύει μια παλιά ατάκα. Εκλεισε το εργοστάσιο αλλα έμεινε ανοιχτή η αντιπροσωπεία.
    Αλλά τί θέλουν την αριστερά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ? Πρός τί η υποτιθέμενη "στήριξη Τσίπρα"? Και όσο για την Χρυσή Αυγή, αυτή δίνει την εντύπωση ενός κόμματος γιουσουρούμ, ντόρος και χαβαλές, την ιδεολογία, συμβολισμό και αισθητική του οποίου επεξεργάστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος, και βρίσκεται στα όρια του γραφικού. Αν έχει πολιτικό λόγο θα φανεί, κατα την γνώμη μου όμως έχει άμεση ανάγκη απο βελτίωση image.

    Δεν αναμένω αριστερή κυβέρνηση. Απλά οι δικομματικοί ντρέπονται να προφέρουν τη λέξη "συγκυβέρνηση" και εφηύραν τον όρο "κυβέρνηση εθνικής ενότητας". Με τον Τσίπρα κάνουν πλάκα.

    Καρδίτσα να πάς, Γράμμο και Βίτσι άστο, δεν έχει δουλειές, Κώ δεν ξέρω.

    Ας είμαστε αισιόδοξοι. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Με καλή παρέα και κοντά στις οικογένειές μας.

    Τα φιλιά μου.

    * Αναμένω κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ, αντε και με τσόντα τον κυρ Φώτη τον εθελοντή. Και Μνημόνιο, μέχρι να το αλλάξουν οι έξω που και αυτοί έχουν θολώσει απο τα πολλά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως έμαθες τελικά, πάμε σε εκλογές. δεν τα βρήκαν. γιατί η εθνική σωτηρία, θέλει ισχυρή λαική εντολή, μη χέσω. απλά έπαθαν το ταράκουλο και τώρα νομίζουν ότι θα αλλάξουν τα ποσοστά τους. μόνο που ο κουμπάρος μου που είναι βουλευτής της νδ μου είπε πως η χρυσή αυγή στις δημοσκοπήσεις παίρνει 12%. εκεί να δω τι θα κάνουν...

      όμως η αριστερά ποτέ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. γιατί δεν κάνανε κυβέρνηση να δώσουν λύση; αφού λένε ότι όλοι οι άλλοι δεν κάνανε καλή δουλειά, ας διορθώσουν αυτοί ότι μπορούν! αλλά μόνο στα λόγια έχουν λύσεις. όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ο τσίπρας και οι λοιπές αριστερες δυνάμεις έβγαλαν την ουρά τους απ' έξω!

      Διαγραφή
  5. ενα μπουρλοτο χρειαζομαστε ,σε ολους τους θεσμους,μηπως και ξαναγεννηθουμε....άμα πια!!!!!δεν υπαρχει λυση απο κανεναν..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και έτσι όπως πάμε νάσια, λύση δε θα βρούμε. δεν είναι λύση οι εκλογές!

      Διαγραφή
  6. @Ρια καλημερα !!!
    ...την αποψη σου θα την σεβαστω οσο η ελευθερια της γνωμης σου δεν επιρεαζει την δικη μου αποψη ....!!!!
    Κατι τετοιες αβροτητες ειναι που μας φεραν εδω ....!!!
    Ακομματιστος ημουν ειμαι και θα ειμαι !!!
    .....στο ντουκου οι παραπανω συν σχολιαστες σου περνουν το θεμα της χρυσης αυγης που αναφερεσαι....!!!
    Δεν ξερω (κι ουτε θα ηθελα να μαθω) που μεγαλωσες... και με ποιους...αλλα ο καθενας εκει που μεγαλωνει.... του γραφεται στο αγραφο χαρτι του...ολη του η συνεχεια...!!!!

    Θα θελα να ξερεις πως ολες οι πετρες στα Γιαρονησια..... ειναι πνιγμενες στο αιμα...ναι ελληνικο αιμα...!!!

    θα ηθελα να ξερεις πως οι Χητες... μπουκαραν στα σπιτια και βιαζαν μπροστα στα ματια των ανδρων και των παιδιων τους τις γυναικες...στο ονομα της εθνικης υπεριφανειας

    θα ηθελα να ξερεις πως το Νατ ταϊζε ολα τα αγροκτηματα και τα τραχτερ για πανω απο 50 χρονια και οι χωριατες ψηφιζανε Κοκό !!(Βασιλια)

    θα θελα να ξερεις πως ο προσκοπισμος ειναι παιδι του φιλοχιτλερικου Μεταξα...
    ας τολμουσε κανεις να μην στειλει το παιδι του..

    θα θελα να ξερεις πως καθε Κυριακη το κατηχητικο ηταν υποχρεωτικο οταν πηγαινα πηγαινες ...σχολειο

    θα θελα να ξερεις πως οι πολεις τις Ιωνιας στην Μ.Ασια ειχαν πανεπιστημια και δωρεαν ιατρικη περιθαλψη πριν οι εδω ελληναρες πιξουν τυρι....

    θα θελα να ξερεις πως ο σιδηροδρομος και η βιομηχανικη αναπτυξη στην Θεσσαλια (καπιταλισμος τον λες εσυ) που εφαγε κοσμος πολυς ψωμι βασιστηκε και επενδυθηκε απο λεφτα που στελναν οι Ελληνες του ανατολικου μπλοκ με προγραμματισμενη την επιστροφη τους....και επειδη το νατο ειχε αλλες βλεψεις για την περιοχη ..... εχουν μεινει κουφαρια ολες οι βιομηχανιες σημερα στην περιοχη.... εσυ πεινας????... ολοι αυτοι ομως πεινουν σημερα !!!!

    θα θελα να ξερεις οτι το φυσικο αεριο μας το προτεινουν απο το 54 μετα απο το σεισμο... κατευθειαν απο την Ρωσια....τζαμπα και καμια κυβερνηση ουτε ο Παπαδοπουλος ουτε η......καθε σημερινη ρεπλικα κομματων εχουν κανει κατι για τον λαο

    Θα θελα να ξερεις.....πως ξερω οτι η Καρδιτσα σου δεν ειναι εξορια
    ειναι ο τοπος σου ...μην το παρουσιαζεις αλλιως...!!!

    θα θελα
    ...

    θα θελα...
    ...
    θα θελα να ξερεις...........

    οτι ειμαι ο ισσαλος
    και μαλακιες για χρυση αυγη δεν μπορουν να με πεισουν για το παρελθον τους ....το χουν καψει ....το χαρτι τους απο παντα.... κι αυτοι και οι υπολοιποι κομματο αρχηγοι ...!!!

    ειδες πως διαιρουν .... αρα ξερουν να κυβερνουν την μαζα !!!!

    εγω μαζα δεν ειμαι !!!!


    αντε γεια τωρα κι αμα στραβωσες σκασιλα μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σώπα ρε ίσσαλε!
      είχε η ιωνία πανεπιστήμια και δωρεάν περίθαλψη πότε; γιατί δε θυμάμαι να ήταν κομμουνιστική περιοχή ποτέ. αν πάλι εννοείς τους τούρκους, γιατί δεν πας εκεί;

      όταν ήμουν εγώ μαθήτρια, είμαι 44 χρονών, δεν ήταν το κατηχητικο υποχρεωτικό.

      θες να μας πεις ότι στη θεσσαλία ο σιδηρόδρομος έγινε με χρήματα που έστειλαν οι κομμουνιστές που έφυγαν από την ελλάδα συνειδητά για να δουλέψουν στο ανατολικό μπλοκ και να στείλουν χρήματα για την ελλάδα; γιατί αν τρώς τέτοια, λυπάμαι είσαι χαζός. οι κομμουνιστές έφυγαν, έφαγαν τον κομμουνισμό στο πετσί τους με μπόλικη λαχανόσουπα και μετά όταν μπόρεσαν το 1991, επέστρεψαν άρον άρον. εδώ δεν ειχαν να φάνε στη ρωσία, θα είχαν να στείλουν λεφτά στην ελλάδα;;;

      στην καρδίτσα, είναι ο τόπος που κατάγομαι. δεν έχω ζήσει, δεν έχω φιλους, γνωστούς. έχω συγγενείς που δε γνωρίζω. καρδιτσα και κομοτηνή είναι ακριβώς το ίδιο για μένα. ακόμα και το εξοχικό που έχω είναι 50 χιλιόμετρα από την πόλη, που σημαίνει ότι θα πληρώνω ενοίκιο, που σημαίνει ότι θα είμαι μακριά από οικογένεια, φιλους, δικούς μου ανθρώπους. ειτε στην καρδιτσα πάω είτε στα γρεβενά, τη φλώρινα, το βίτσι, το ίδιο θα μου είναι!

      και να σου πω, ένα βίτσι το χτύπαγα ευχαρίστως, καθαρός αέρας, καστοριά κοντά, θα έχω και τον ηφαιστίωνα να πίνω έναν καφέ!

      Διαγραφή
    2. α και που το ξέχασα, εχω έλλειψη δυο μπαρμπάδων που τους πήραν οι κομμουνιστές και τους πήγαν στο ανατολικό μπλοκ. όταν χώρισαν τα αδέρφια, τα μικρά ΄δεν έτρωγαν και πέθαναν και οι δυο. ο ένας στην πολωνία και ο άλλος στη βουλγαρία. ήταν έντεκα και εννέα ετών...

      ο πατέρας των δυο αυτών παιδιών, έφαγε τόσο ξύλο, που για δώδεκα μέρες η γιαγιά μου και ο αδερφός του παππού μου δεν τον μετακίνησαν από το δάσος που έφαγε το ξύλο γιατί δε γινόταν. κομμουνιστές τον εδειραν.

      για να μη σου πω ότι το καλοκαίρι που κέρναγα στο μαγαζί του χωριού μου για το γιο μου που πέρασε στο πανεπιστήμιο, έμαθα πως ένας χωριάνός μας, σκότωσε παιδί 14 χρονών γιατί πήγε στο χωράφι του και έκοψε βράδυ τα καλαμπόκια για να φάνε αυτός και τα αδέρφια του και τον τσάκωσαν οι κομμουνιστές και τον πέρασαν δικαστήριο και τον καταδίκασαν σε θάνατο. τρεις τον πήγαν για εκτέλεση, οι άλλοι δυο είπαν να τον αφήσουν το παιδι να φύγει και να χαθεί, να μην ξαναγυρίσει στο χωριό, αλλά ο τρίτος το πυροβόλησε στην πλάτη και το σκότωσε. οι άλλοι δυο τον κατηγόρησαν στο μαγαζί. και αυτός ζει... σκότωσε παιδί 14 χρονών...

      την άλλη μου τη γιαγιά τη βίασαν οι κομμουνιστές μέσα στο σπίτι της. ήταν έγκυος και το βράδυ γέννησε ένα νεκρό παιδί. αυτοί είναι οι κομμουνιστές.

      ο καλύτερος φίλος του πατέρα μου, ήταν γιος παπά. οι κομμουνιστές έθαψαν τον παπά ζωντάνό και ά΄φησαν μόνο το κεφάλι του έξω. 8 μέρες έκανε να πεθάνει ο παπάς. τα ουρλιαχτά του ακούγονταν σε όλο το χωριό. οι φύλακες του παπά, χτύπαγαν τα παιδιά του, πέντε αγόρια, με τους υποκόπανους των όπλων τους για να μην δώσουν νερό στον παπά...

      αυτοί είναι οι κομμουνιστές

      Διαγραφή
  7. αλήθεια...
    Πού χάθηκε το σχόλιο του "Is Salos"...
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς από πάνω είναι. κανενός το σχόλιο δε χάνεται. μόνο μετά από δυο μέρες τα έχω να έρχονται στα μέηλ για να ξέρω πως κάποιος έγραψε για να απαντώ.

      Διαγραφή
  8. Μας λες εν ολιγοις να ψηφισουμε δεξιά για να σωθεί η χώρα; Μηπως δε θυμαμαι κι εγω τι εκανε η δεξιά; Καλα μπορει να μη τα έζησα, αλλα το ιστορικο αρχαιολογικο τμημα που τελειωσε μου τα θυμισε ολα!

    Δε φταιει η αριστερα που παμε κατα διαολου, ουτε η ακροδεξιά. Τα άκρα σχεδόν πάντα συγκλίνουν άλλωστε! Φταίει ο Έλληνας που δε δινει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Που έχει κολλήσει με μνημες και θυμισες και ιδεολογίες που σημερα ουτε καν υφιστανται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι μόνο η δεξιά. ψήφισε τζήμερο, νέο, δουλευτάρά, πετυχημένο. ψήφισε καμμένο. ψήφισε μάνο. αλλά όποιος ψηφίζει αριστερά, είναι απλά ηλίθιος.

      Διαγραφή
  9. Ρία ο Τσίπρας δε θέλει να κάνει κυβέρνηση με ΠΑΝΔΟΚ, δικαιώμά του δεν είναι; Γιατί κατηγορείται και βάλλεται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ; Όσο και αν δε μου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να του δώσω το δικαίωμα της επιλογής του, και επιλέγει να μη θέλει να κάνει κυβέρνηση με τα δύο κόμματα που φέραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

    Γενικώς για τα χάλια μας δε φταίει ούτε η Αριστερά, ούτε ο Φιλελευθερισμός, ούτε η Μέρκελ ούτε η Τρόικα ούτε οι Εβραίοι. Εμείς φταίμε: http://sfrang2.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς φταίμε είναι γεγονός.

      όμως όταν σου δίνουν εν λευκό να κυβερνήσεις και το αρνείσαι, σημαίνει ότι απλά ξέρεις ότι λες μαλακίες ανέφικτες και κα΄νεις την πάπια... ας κυβερνούσε με αλέκα με κουβέλη, με καμένο. ας μην κυβερνούσε με πασόκ και νδ! απλά δεν ήθελε!

      Διαγραφή
  10. ria...σέβομαι την πολιτική σου θεση μα δεν την ασπάζομαι....
    οι μεταθεσεις που αναφερεσε γινόταν επι δεξιάς.....
    η αριστερα και ο συριζα δεν έχει κυβερνησει ποτέ....
    δεν ηταν ποτε διαπλεκόμενος....δεν μετειχε στα σκανδαλα.....δεν ταφαγε μαζί μας....δεν ψηφισε αυτα τα ελεεινα μετρα που μας οδηγησαν εδω...δεν ευθυνεται για 1500000 ανεργους...και πολλά δεν ακόμα...

    όμως ο λαός δεν αντεχει να ψηψίζει για να ζουν μόνο κάποιοι και κυρίως δημόσιοι η και διαπλεκόμενοι υπάλληλοι και στελέχοι αυτων σαν πρίγκηπες...και δεν μιλώ για σένα που εργαζεσαι σκληρα και προσφερεις τα πάντα στον συνάθρωπο σου....και το εννοώ αυτό........

    επίσης πρέπει να πάψουμε να ψηφίζουμε ανθρώπους που επιτελους δεν τα καταφεραν.....και μιλώ για την νεα δημοκρατία και το πασοκ......αυτοι ετελειωσαν.....

    να σαι καλά κυρά μου........μην το πα΄ρεις προσωπικά σε αγαπω πολύ φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι μεταθέσεις γίνονταν και επί πασόκ. ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος αξιωματικός που μετετέθει μόλις βγήκε το πασόκ. 18 οκτωβρίου οι εκλογές και βγήκε το πασόκ, 21 ήρθε η μετάθεση για άραξο από αθήνα! και τελικά τον αποστράτευσαν. ήταν αναδομηθής σμήναρχος!

      δόθηκε στο σύριζα δυο φορές εντολη σχηματισμού κυβέρνησης και αρνήθηκε. τι άλλο θες για να καταλάβεις ότι υπάρχει η αριστερά μόνο για να διαμαρτύρεται και να δημιουργεί προβλήματα;

      μα ούτε και εγώ ψήφισα νέα δημοκρατία παρότι ο μπάρμπας μου και ο κουμπάρος μου και ένας πολύ καλός μου φίλος πολιτεύονται στη νέα δημοκρατία.

      δε συμφωνώ, δεν το ψήφισα, αλλά δεν ψήφισα και αριστερά!
      ψήφισα νέο άνθρωπο, εργαζόμενο, πετυχημένο!

      Διαγραφή
  11. Ποια αριστερά μωρέ. Αριστερά είναι να σκεφτόμαστε πρώτα το λαό και μετά την μπάκα μας. Εγώ σκέφτηκα πρώτα την μπάκα μου και βγήκα έξω, δίχως να παροσφέρω. Άλλος σκέφτηκε την μπάκα του και κάνει διπλές σουδές στην πλάτη της κοινωνίας για να το παίζει διαννοούμενος. Γενικά όλοι πρώτα την μπάκα μας κοιτάμε και μετά κοιτάμε, αν τύχει, παραπέρα. Όλοι δεξιοί είμαστε αλλά λίγοι το παραδέχονται!

    Όσο για το φασισμό, στο Πανεπιστήμιο τους μόνους φασιστές που θυμάμαι ήταν οι Κνήτες! Όλοι, δεξιοί αριστεροί είναι φασίστες πάει και τελείωσε. Γενικά η Δημοκρατία μας δίνει την επιλογή να ΠΕΙΣΟΥΜΕ κάποιον για την ιδεολογία μας, και αυτό μας κάνει να θέλουμε να την ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ. Δεν έχω καταλήξει ακόμα τι προτιμώ αλλά η Δημοκρατία, ο φασισμός και ο κομουνισμός σίγουρα δεν δουλεύουν.

    Τίποτα δεν δουλεύει, μόνο τα γουρούνια μου έχουν σωστό πολίτευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζήτω λοιπόν το κόμμα των χοίρων του αμερικλάνου!

      δίκιο έχεις φαρμακοτριφτάκο μου.

      ο αριστοτέλης είπε, η δια ψήφου εκλογή καλείτε ολιγαρχία, η δια κλήρου καλείται δημοκρατία!

      τριακόσιους στην τύχη να διαλέγαμε με κλήρο, ίσως καλύτερα να μας κυβερνούσαν!

      Διαγραφή
  12. Για άλλη μια φορά η αριστερά απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων...λυπάμαι να πω πως και η δεξιά ομοίως...άσε ρε Ρία μου...έλεος πια όλοι μας με τα δεξιά και αριστερά...φτάσαμε πάτο και ακόμα το χαβά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδα και τα δικά σας χαΐρια που ψηφισατε αριστερό κόμμα στην κύπρο!

      αφού όλοι την τσεπούλα τους κοιτούν!

      Διαγραφή
  13. Εγώ πια σηκώνω τα χέρια ψηλά......χαμένα τα έχω...εμείς κοντεύουμε να σαλτάρουμε όλοι....σκοτωνόμαστε μεταξύ μας....και αυτοί παζαρεύουν τις καρέκλες και τις εντυπώσεις ....αλλά βλέπεις είναι βολεμένοι και χορτάτοι...
    Άσε που ο πεινασμένος μόλις λαδώσει το έντερο του ...χέζει τον κόσμο όλο...
    Άστα φιλενάδα δεν υπάρχει άκρη σε αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άκρη δεν υπάρχει, αλλά να ψηφίζει ο έλληνας αριστερά κόμματα σε ποσοστό 30% σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου!

      Διαγραφή
  14. Θα συμφωνήσω μαζί σου Ρία για την αριστερά. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την δεξιά. Κανείς τους δεν έχει δουλέψει ποτέ τους. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά καλοί επαγγελματίες και σωστοί άνθρωποι. Δεν θα τους βρούμε σε κανένα από τα κόμματα με τις "προσωπικότητες".

    Όσο για αυτούς που λένε ότι δεν "κυβέρνησε" η αριστερά... μάλλον ξεχνούν τις εποχές που έλεγαν αριστερά το ΠΑΣΟΚ. 30 χρόνια μας κυβερνούσε!!! Και να που μας έφερε. Αν διαβάσει κάποιος το αριστερό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Και πριν διαμαρτυρηθεί κάποιος, ας το διαβάσει πρώτα...

    Εγώ την βρήκα την λύση. Ψάξτε και εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες βασίλη, αλλα΄αντί να ψηφίσεις τον τζήμερο που έχει εργαστεί, που είναι πετυχημένος που προσπαθεί, πήγες και ψήφισες πειρατές!

      Διαγραφή
  15. Pia θα ήθελα κι εγω να σου πω οτι εδω διαφωνώ μαζι σου, ναι ρε φιλενάδα! Αλλά θα ..ράψω σεντονακι αμα σταθώ να τα αναφέρω αναλυτικα.. Ασε που ο Ισσαλος με πρόλαβε σε πολλά απο τα σημεια! Το προβλημα αμς πιστευω τουτη τη στιγμή δεν είναι δεξιά ή αριστερα! Αυτό μας έφαγε μια ζωή! Καιρος να ξεκολλήσουμε όλοι απο αυτα και να κοιτάξουμε να βρούμε και να ψηφίσουμε ανθρώπους που να νοιαζονται την Ελλάδα!

    Υγ @ Vassilis Perantzakis, μην μου κατηγορεις το Αλέξη! ( http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com/2012/05/15/alex-is-sexy/) :)p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάλι έγραψα για τον ίσσαλο που λέει ότι οι σιδηρόδρομοι στη θεσσαλία έγιναν με χρήματα των μεταναστών στο ανατολικό μπλοκ. μη χέσω...

      όποιος έχει άποψη ας τη γράψει, με είδες να με ενοχλεί η έκταση των σχολιων ρε φιλενάδα;

      εσύ επηρεάζεσαι από τη γοητεία (μπλιαχ) του αλέξη, για αυτό τα γράφεις αυτά!!! χαχαχα...

      Διαγραφή
  16. Εμένα μου θυμίζει έντονα Ανδρέα Παπανδρέου. Λαϊκισμός, αοριστολογία, τάχα αντιευρωπαϊστής. Επειδή ξέρει ότι ο κόσμος πιστεύει πως για τα δεινά μας φταίνε οι Ευρωπαίοι. Οι Ευρωπαίοι που δεν μας άνοιξαν τα ταμεία τους άνευ όρων, να συνεχίσουμε να αγοράζουμε ακριβά κινητά, εισαγόμενα μοντελάκια, τζιπούρες και να κάνουμε διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς, αφού ντερλικώσουμε με εισαγόμενα τρόφιμα! Αυτές τις μαλακίες μας εκμεταλλέυεται ο πονηρός, ουδέποτε εργασθείς, νεανίας. Ακόμη και η φωνή του έχει χροιά Α. Παπανδρέου, για όσους τον θυμούνται να μας υπόσχεται έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ (το ίδιο συνδικάτο). Πότε θα σοβαρευτεί ο, απίστευτα αφελής, λαός της Ελλάδας πια, να μην πιστεύει τους μεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε μας φταίνε οι ευρωπαίοι. μας βοήθησαν και με το παραπάνω. θέλουν τα λεφτά τους πίσω. το θέμα είναι ότι τα λεφτά τους δεν εφτασαν στο λαό. κάποιοι τα έφαγαν. λες μόνο ο άκης να έφαγε; απλά αυτός ήταν τόσο μαλάκας που το έδειξε!

      ήμουν μικρή να θυμάμαι χροιά φωνής, απλώς όμως δίκιο έχεις. τώρα που το σκέφτομαι, πολύ δίκιο!

      Διαγραφή
  17. Oποιαδήποτε άκρα κατακριτέα.Έιτε ονομάζονται ΚΚΕ,είτε Χρυσή Αυγή.Προσωπική άποψη-Η διαμαρτυρία μας αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει στις προηγούμενες εκλογές.Δεν είναι τώρα καιρός για ανευθυνότητες.Δεν κρύβω,οτι ψήφιζα συρριζα για αντίδραση κάποτε,μη έχοντας όμως εναλλακτικές.Απαράδεκτο να ψηφίσεις ένα κόμμα που τολμάει να υπόσχεται 100,000 προσλήψεις στο δημόσιο.Απαράδεκτο νέοι άνθρωποι με οράματα και μετά από όσα έχουμε περάσει τόσα χρόνια να ψηφίζουμε τόσο ανεύθυνα.Είναι οι πρώτες εκλογές που είχαμε επιλογές.Δράση και Δημιουργία ξανά.Αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία στηρίζει ακόμα τα άκρα και το κατεστημένο.Βιώνουμε τον μεγαλύτερο κοινωνικό ξεπεσμό και αυτό είναι το πιο λυπηρό της όλης υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ το καταλαβαίνεις αυτό. γιατί είσαι σκεπτόμενος και δεν πας να ψηφίσεις με στόχο να αντιδράσεις μόνο, εσύ που το έψαξες. εσύ που έκατσες να δεις εναλλακτικές. ο τζήμερος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, μορφωμένος, εργατικός, τίμιος. τι πήρε στις εκλογές; άντε να μην πω γιατί είμαι και καλό κορίτσι!

      λες ότι βιώνουμε το μεγαλύτερο ξεπεσμό, και που να δεις ακόμα... το βαρέλι δεν έχει πάτο!

      Διαγραφή
  18. Η διαφωνία μπορεί να γίνει πολύ δημιουργική μερικές φορές. Όμως αυτή την στιγμή γι'αυτό σου το άρθρο θέλω να πώ για στο στόμα σου κορίτσι μου! Ή μάλλον γειά στο μυαλό σου, την μνήμη, την λογική, την κρίση σου και τον λόγο σου. (Για να μην αρχίσω να συγχαίρω και πλητρολόγια και ποντίκια ^^ ). Είμαι σχετικά καινούριος σε αυτή την blogοκατάσταση. Έχω δικό μου blog που ασχολείται με την φιλοσοφική σκέψη κυρίως και τόσο καιρό δεν έβρισκα blog που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Χαίρομαι που το δικό σου μου το πέτυχε. Χαίρομαι γι'αυτή την ελάχιστη γνωριμία λοιπόν και σε συγχαίρω γι'αυτό σου το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ευχαριστώ αγόρι μου, και εμένα μου άρεσε πολύ το άβατάρ σου. είναι από τον ήρωα του ζαν γιμού.
    όσο για το κορίτσι, ξανασκέψου του. μπορεί να έχω και τα διπλάσιά σου χρόνια...

    δεν ξέρω αν με ειρωνεύεσαι ή όχι, για να είμαι ειλικρινής δε με ενδιαφέρει αν το γεια στο στόμα μου είναι ειρωνικό. αυτή είναι η άποψή μου και τη γράφω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εκφράστηκα με απόλυτη ειλικρίνεια. Πώς θα μπορούσα να εκφραστώ ειρωνικά εφόσον έχω ίδιες απόψεις?
    Μπορεί να τα έχεις. Δεν το ξέρω. Δεν το σκέφτηκα όταν το έγραφα. Αν είναι έτσι πρέπει να είσαι 40κάτι. Αλλά κι έτσι να είναι, πάρ'το ώς κοπλιμέντο το κορίτσι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άστο παλικάρι μου το κορίτσι, γίνομαι σαράντα τέσσερα σε ένα μήνα και έχω γιο στην ηλικία σου!!!

      χαίρομαι που έχεις τις ίδιες απόψεις. περίεργο, γιατί οι φοιτητές συνήθως αριστερίζουν...

      Διαγραφή
  21. Βρέθηκα στο blog σου κατά τύχη και είπα να ρίξω μια γρήγορη ματιά να δω τις λες και λέω να κάνα 2 σχόλια αν μου επιτρέπεις. Το κείμενο σου το διάβασα σποραδικά και στο πόδι, λόγω βιασύνης. Ήθελα να σου πω λοιπόν πηγαίνοντας στην δουλειά σου αν συναντήσεις κανένα από αυτούς τους νεόπτωχους που τρώνε από τα σκουπίδια, να τους πεις να ψηφίσουν τον ελαφρώς φασίζων (δεν βαριέσαι, τι είναι λίγο φασισμός μπροστά στην απειλή της αριστεράς!)Τζήμερο, για καλές και σωστές business!!! Έτσι θα είστε και οι 2 ευχαριστημένοι. Εσύ θα απολαμβάνεις τους καρπούς της σκληρής σου εργασίας παραθερίζοντας στο εξοχικό σου και αυτός θα μπορέσει (μάλλον όχι, αλλά δε βαριέσαι αριστερός θα είναι, οπότε καλά να πάθει) να βρει την πολυπόθητη δουλειά που τόσο καιρό ψάχνει δηλαδή 230 ευρώ το μήνα, για να συνοδεύει το μουχλιασμένο τυρί που βρίσκει στα σκουπίδια (σου) με λίγο φρέσκο ψωμί! Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα για να αναδεικνύουν τις πραγματικές ηθικές αξίες που πρέπει να διέπουν όλους τους ανθρώπους....
    υ.γ.1 Ο Τζήμερος ουσιαστικά αυτό που πάει να φέρει στην Ελλάδα από την πίσω πόρτα, είναι ο αμερικάνικος ρεπουμπλικανισμός με τα tea parties. αλλά μάλλον αυτό εσύ θα το θεωρήσεις καλό
    υ.γ.2 Ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν κάθισες να κάνεις αυτή την πολύ απλή πρόσθεση των ποσοστών των κομμάτων, ΔΕΝ χρειαζόταν για να σχηματιστεί κυβέρνηση! Κανένα κόμμα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά δεν θα συμφωνούσε να μπει σε μια κυβέρνηση με αυτές τις συνθήκες, όσο ηλίθιοι και να ήταν οι ηγέτες του!
    υ.γ.3 Αν θέλεις να ακούσεις πραγματική κριτική πάνω στις απόψεις σου, ανέβασε σε κανένα αριστερόστροφο site το κείμενο σου. Πέρα του ότι το σύνολο του κειμένου σου μπορεί να αντικρουστεί με μεγάλη ευκολία, ακόμη και από ανθρώπους που έχουν πολύ επιδερμική σχέση με την πολιτική και την ιστορία, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς για μια μερίδα του κόσμου, μπορούν πολύ εύκολα και εύστοχα να επιστραφούν!
    υ.γ.4 Όπως είπα στην αρχή κατά λάθος μπήκα "σπίτι" σου, οπότε μη περιμένεις να με ξαναδείς για να διαβάσω τυχόν απάντησή σου, ευχαριστώ για τα λίγα δευτερόλεπτα που αφιέρωσες για να διαβάσεις αυτά τα λίγα που είχα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες