ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

28 Οκτ 2010

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;;;

Πήγα χθες το πρωί στο σχολείο του γιου μου για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.
Και γύρισα με τα νεύρα τσατάλια. Η γιορτή ήταν με απλά λόγια, προπαγάνδα του κομμουνιστικού κόμματος. Ένα έπος του βελουχιώτη, ωδή στην ανώνυμη αντάρτισσα που επεδίωξε να θέσει την Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ μεταπολεμικά…
Και καπάκι, αμέσως μετά την υποτιθέμενη γιορτή, έβαλαν τον ύμνο του εαμ-ελας και σηκώθηκε όρθιος ο λυκειάρχης παρακαλώ, και φυσικά και όλοι οι μαθητές και οι λίγοι γονείς που παρευρεθήκαμε. Όλοι εκτός από εμένα φυσικά! Και ήμουν η μοναδική που μίλησε στο τέλος ο λυκειάρχης και τον στόλισα καταλλήλως.
Όταν ήμουν στη σχολή στο πρώτο έτος, ο νυν λυκειάρχης ήταν γυμναστής στο λύκειο που πήγαινα εγώ και η αδερφή μου. Κάτι είχε πει στο σχολείο στους μαθητές και ο πατέρας μου πήγε και του ζήτησε το λόγο. Φαίνεται από τότε ακλουθούσε την κομματική γραμμή. Αλλά, δεν υπολόγισε και τις αντιδράσεις…
Ποια είναι η γνώμη σας για τα σχολεία και το ρόλο τους στην κοινωνία;;; με ενδιαφέρει η άποψή σας και παρακαλώ να μου την πείτε. Ίσως ακολουθήσει ανάρτηση. 
Μόνο που με ένα χέρι, από χθες προσπαθώ να γράψω αυτά τα ολίγα. Το έχω ακινητοποιημένο γιατί με το χτύπησε μια ασθενής στην προσπάθειά μας να την ακινητοποιήσουμε. Είναι με καρκίνο στο κεφάλι και πολύ πολύ πολύ επιθετική. Μια μικρή τουφίτσα από τους ξανθούς βοστρύχους μου βρίσκεται στην κλειστή χούφτα της από προχθές και το χέρι είναι με νάρθηκα. Οπότε, υπομονή πληζ…
Υ.γ. μπορείτε να χαρείτε, κάποιος με έδειρε και έβγαλε το άχτι του, μπορείτε να πάρετε τα χάκια σας!

16 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα τι έλεγαν δηλαδή; Και τι τραγουδούσαν;
    Ο ρόλος του σχολείου είναι η παιδεία, καθαρή και αντικειμενική (θα θέλαμε)! Να δημιουργεί πολίτες σωστούς και μορφωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι και για την κοπέλα και για σένα! Την επόμενη φορά κράνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σχολιάσω,εχω χρόνια να βρεθώ σε σχολική γιορτή!!
    περαστικά στο χεράκι,τα πόδια είναι καλά??αν έχεις ώρα και θέλεις στείλε μειλ είμαι Κορυδαλλό και το βραδάκι στο μαγαζί της κόρης έχει λαιβ αν θες!!!
    καλημέρα φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Ρία, τι να κάνουμε; Ο Βελουχιώτης βγήκε στο βουνό κι οι άλλοι που σήμερα παριστάνουν τους πατριώτες γίναν ταγματασφαλίτες και δωσίλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Ρία,



    Κατ' αρχάς ευχές για γρήγορη ανάρρωση του χεριού και μπράβο σου γιατί η φροντίδα στον συνάνθρωπό μας έχει σημασία όταν δεν είναι εύκολη ή καν αποδεκτή!



    Δεν ξέρω γιατί, αλλά κανένα browser, explorer, firefox, κλπ, δεν δείχνουν την καινούργια σου ανάρτηση. Γεμίζει μέχρι τον τίτλο και σταματά. Μια που τα κομπιούτερ είναι το επάγγελμά μου μπόρεσα να ψαρέψω τα λόγια σου μέσω του κώδικα και να το διαβάσω, αλλά δεν μπορώ να αναρτήσω σχόλιο γιατί η σελίδα μπλοκάρει και δεν φτάνει στα σχόλια. Γι αυτό και σου το στέλνω σαν μέηλ!



    Μπορώ να δω κανονικά όλα σου τα άλλα ποστ αλλά όχι το σημερινό. Αν έχεις λιγότερα σχόλια από συνήθως ίσως κάτι να φταίει με την σελίδα (στο δικό μου browser δεν φτάνω καν στα σχόλια)



    Όσον αφορά την ανάρτηση,



    Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό σου και την αντίδρασή σου για το τι έγινε στην γιορτή υπό την αιγίδα του Λυκειάρχη -του οποίου η δουλειά είναι η αντικειμενικότητα και η συμφιλίωση όλων, όχι η κομματική εξέδρα σε τόπο μάθησης παιδιών. Η γνώμη μου είναι ότι γι αυτό και τον λένε Εμφύλιο (αντί για συμμοριτοπόλεμο), γιατί η χώρα ήταν μοιρασμένη σε δύο πλευρές που η κάθε μία πίστευε πραγματικά ότι είχε δίκιο -και η κάθε πλευρά είχε τους δικούς της "φιλοπόλεμους". Νομίζω η απαρχή κάθε ειρηνικής συμβίωσης είναι η κατανόηση της θέσης του διπλανού μας -όχι η αποδοχή, αν διαφωνούμε, αλλά η κατανόηση, και μετέπειτα συζήτηση για να βρεθεί η μέση οδός για όλους. Καταλαβαίνω φυσικά ότι αυτό για την Ελληνική πραγματικότητα είναι άπιαστη ουτοπία, αλλά από την άλλη μεριά έχουμε όλοι οι άνθρωποι την δύσκολή δουλειά να εργαζόμαστε εναντίων της διαμάχης και των πολέμων χωρίς να χάνουμε την προσωπική μας ελευθερία και ιδανικά -ούτε να απαγορεύουμε αυτά του απέναντι... Εδώ είναι τα κουμπιά της Αλέξενας!



    Καλή Κυριακή!

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή ανάρρωση στο χέρι! Να μην είναι τίποτε σοβαρό εύχομαι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρία είμαι περίεργος, τί ακριβώς λέγανε για το ΚΚΕ; Πάντως το ότι μας κυβερνάνε οι αριστεροί το έχω ακούσει και από άλλους!

    Υγ. Περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρια μου, ο καθενας εει δικαιωμα να εχει τις πολιτικες τους αποψεις και την κομματικη του τοποθετηση σαν ιδιωτης. Σαν Λυκειαρχης ομως επρεπε να τις κρατησει στην ακρη να ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ και να φροντισει να κανει για τα παιδια μια γιορτη που απο τη μια να ειναι διδακτικη αφυπνιζοντας την Ελληνικη τους συνειδηση, να τους υπενυθμισει τι γιορταζουμε σε αυτη την επετειο και τελος να περασει στα παιδια ενα και μοναδικο μυνημα : Ποτε πια πολεμος - ΟΧΙ στο φασισμο και ολες τις παραλλαγες του. Τιποτα περισσοτερο τπτ λιγοτερο.
    Η προπαγανδα η καθοδηγηση κτλ ειναι δουλεια των νεολαιων και των κομματων! Εκπροσωπουσε καποιον απο αυτους ως διορισμενος Λυκειαρχης? Αν οχι πολυ ορθα εκανες και του την..ειπες!

    ΥΓ . Παλι εχασες το τηλεφωνο σου? Η δεν το ακουγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hfaistiwnas

    τραγουδούσαν τα τραγούδια του εαμ, καμιά αναφορά στην ηπειρώτισσα της πίνδου πολλές όμως στις αντάρτισσες και φωτογραφίες τους στα βουνα. φωτογραφίες του ζαχαριάδη, του βελουχιώτη, καμιά όμως του ζέρβα.
    φασίστας ο μεταξάς, φασιστική η κυβέρνηση που είπε το όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hfaistiwnas

    για την κοπέλα στενοχωριέμαι και εγώ, άσε που δεν έχει και περιβάλλον να τη στηρίξει.
    ο άντρας της μόλις πήρε τη βιοψία έπαθε έμφραγμα, τον χειρούργησε ο γαμπρός μου και σε δέκα μέρες ερχόταν κρυφά στο νοσοκομείο γιατί ο γιατρός του του το απαγόρεψε...

    η μάνα της που όσο ήταν καλά δεν της μιλούσε, τώρα έρχεται και δημιουργεί προβλήματα στο τμήμα μου. το ίδιο και η αδερφή της που τσακώνεται με τους γιατρούς καθημερινά...

    τα παιδιά της ένα κορίτσι 16 χρονών και ένα αγόρι 10 τι μπορούν να κάνουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ

    άργησα να δω το μέηλ γιατί είχα πάει στην αδερφή μου, γύρισα αργά και δεν είχα διάθεση για έξω, άλλωστε έξω ήμουν όλη τη μέρα.

    το χέρι έχει ένα ραγισματάκι, το προσέχω και το ταλαιπωρώ ταυτόχρονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Αιρετικός - The Heretic

    έχεις ένα πόιντ δεν μπορώ να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δημήτρη,

    και εγώ προσπάθησα δυο τρεις φορές να το αναρτήσω το μέηλ σου...

    τα σχολεία έχουν χάσει το ρόλο τους, έχουν γίνει μικρές γιάφκες.
    έχεις δει εσύ καθηγήτρια με τζίβα μισού μέτρου στο κεφάλι; εγώ είδα, καθηγήτρια με σαλβάρι στην εθνική επέτειο; εγώ είδα.

    η καθηγητική έδρα πρέπει να βρίσκεται ψηλά για να προκαλεί δέος και σεβασμό. αλλά η σύγχρονη άποψη των καθηγητών είναι να γίνονται ένα με τους μαθητές και να παίζουν σφαλιάρες μαζί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KitsosMitsos

    ευχαριστώ. δεν είναι κάτι σοβαρό, προσοχή θέλει που δεν του τη δίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Panos Konstantinidis

    τα τραγούδια ηταν του εαμ-ελας, στο τέλος στον ύμνο του εαμ-ελας σηκώθηκε όρθιος ο λυκειάρχης. οι φωτογραφίες ήταν όλες του συμμοριτοπόλεμου και όχι του ελληνοιταλικού πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λιακαδα

    δίκιο έχεις φιλενάδα. το τηλέφωνο δεν το άκουσα γιατί κοιμόμουν επειδή πήρα ένα παυσίπονο και με νάρκωσε. τώρα ξύπνησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες