ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

30 Αυγ 2009

ΚΑΚΙΕΣ...

Και τώρα θα ανοίξω το κουτάκι με τις κακίες.
Θα με πείτε κομπλεξική και χαιρέκακη αλλά θα σας αποδείξω ότι δεν είμαι.
Θα σας εκφράσω την άποψή μου για τα καμένα σπίτια από την πρόσφατη πυρκαγιά που κατέκαψε κοντά στα 200.000 στρέμματα με δέντρα.
Αφορμή για την ανάρτηση αυτή, στάθηκε η συζήτηση που είχα χθες βράδυ με ένα φίλο. Μου είπε πως μια γνωστή του είχε χτίσει ένα σπίτι στο Γραμματικό, μεζονέτα τρίπατη και κάθε όροφος ήταν πάνω από 500 τετραγωνικά. Έλειπε σε ένα νησί διακοπές, έμαθε για τη φωτιά, γύρισε και βρήκε τα 1200 τετραγωνικά της με την επίπλωση φλαμπέ! Και όλα νόμιμα, παρακαλώ.
Και ερωτώ. Πήρες ρε κύριε, ένα οικόπεδο έξω από την Αθήνα, σε απόσταση αναπνοής και μέσα στο πράσινο. Για να το αγοράσεις και να χτίσεις τη βίλα σου, θα έδωσες τα μαλλιοκέφαλά σου. Και τόσα λεφτά δεν τα βγάζεις μεροδούλι – μεροφάι! Άρα δε σου λείπανε. Αφού ρε ηλίθιε, επένδυσες ένα τόσο μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο με σκοπό να είσαι μέσα στο δάσος, τι έκανες για να εξασφαλίσεις ότι δε θα καταστραφεί η επένδυσή σου?
Τόσοι «μεροκαματιάρηδες» είχαν τα «φτωχικά τους» στην Πεντέλη, τη Δροσιά το Διόνυσο, το Ντράφι, το Πικέρμι… Έδωσαν τα μαλλιοκέφαλά τους για ένα οικόπεδο εκεί. (το ξέρω γιατί το 1981 αγόρασε και ο μπαμπάς ένα οικόπεδο στο Ντράφι που όταν το είδε η μαμά μου κόντεψε να πάθει συγκοπή, το είχαμε πάρει, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν χρήματα και πραγματικά ζοριστήκαμε πολύ για κάνα δυο χρόνια, αλλά τώρα, αξίζει πολύ πολύ πολύ περισσότερο). Έδωσαν άλλα λεφτά για να χτίσουν γαλλικές μεζονέτες και πισίνες.
Τι θα ήταν γι’ αυτούς να φτιάξουν και μια δεξαμενή που σε περίπτωση πυρκαγιάς θα είχε πιεστικό με γεννήτρια και περιμετρικά από το σπίτι θα έριχνε νερό???
Έδωσαν τόσα λεφτά και στις 30.000 ευρώ που στοιχίζει αυτή η μέθοδος κιότεψαν???
Αν έδιναν ο καθένας 2000 ευρώ σε κάθε περιοχή, θα αγόραζαν βυτιοφόρα σε κάθε δήμο και θα είχαν κάποιες πιθανότητες να διασώσουν το δάσος που τόσο ήθελαν να ζουν μέσα σε αυτό!!!
Δε λυπάμαι κανέναν που κάηκε το σπίτι του.
Λυπάμαι μόνο τα χιλιάδες δέντρα που έδιναν οξυγόνο στην Αθήνα.
Λυπάμαι τα ζώα που κάηκαν.
Λυπάμαι τα πουλιά που έχασαν τις φωλιές τους και πετάνε πάνω από τα καμμένα και κράζουν.
Λυπάμαι όλους εμάς που καταδικαστήκαμε να ζούμε σε μια χώρα που οι κάτοικοί της έχουν έλλειψη λογικής και ευαισθησίας.
Λυπάμαι τον άτυχο ταξίαρχο που κάηκε, και οι δικοί του δεν είχαν την τύχη να τον χαιρετίσουν όπως του έπρεπε…ένας πραγματικός και σύγχρονος ήρωας!


35 σχόλια:

  1. Μην αδικείς αυτά που γράφεις χαρακτηρίζοντας τα "κακίες". Λες το αυτονόητο.
    Η επιλογή κάποιων να καταπατήσουν δάσος έχει συνέπειες. Τώρα τις ζούνε. Γιατί φωνάζουν; Με ποιο δικαίωμα; Ειδικά εκείνοι οι μικροί σατραπίσκοι των διαφόρων δήμων της περιοχής. Τι κάναν αυτοί; Ποιο δάσος προφύλαξαν; Τι μέτρα έλαβαν για μια ανάγκη; Μόνο ξέρουν να λένε με ύφος 40 Στρατηγών Πάτον "Ζήτησα αεροπλάνα και δε μου στείλανε!". Αυτοί που τους ψηφίζουν καλά να πάθουν. Και να με θυμηθείς θα ξαναπάθουν τα ίδια.
    Δε λέω ότι το κράτος είναι αθώο. Αλλά το κράτος είναι οι πολίτες του. Εμείς. Οπότε τι να περιμένει κανείς. Μόνο το φιλότιμο και ενίοτε το αίμα κάποιου ευσυνείδητου κρατικού λειτουργού μας κρατάει στην επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι για τα σπίτια αυτών που έδωσαν μια ζωή για να τα φτιάξουν.. μόνο για αυτά.. οι άλλοι θα τα ξαναφτιάξουν..
    Όσο για το πράσινο.. φοβάμαι ότι θα αποκτήσουν μόνιμη εξάρτηση του καυσαερίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θα'πρεπε να πούμε και το αυτονόητο; Ότι όλα αυτά τα σπίτια που ήταν μες στο πράσινο ήταν ή αυθαίρετα ή από οικόπεδα που προέκυψαν από προηγούμενες πυρκαγιές; Και ότι απλώς η φύση πήρε πίσω αυτό που της ανήκε;
    Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ είμαι εγώ φταίω για την φωτιά στο Πόρτο Γερμενό... λίγες μέρες πριν τη φωτιά το είχα επισκεφτεί και έμεινα μαλάκας από το πόσο όμορφο μέρος ήταν!!! Αυθόρμητα μου ήρθε και το αυτονόητο στο μυαλό και είπα...μάγκες φυλάξτε μόνο μη σας πιάσει καμιά φωτιά εδώ χάμω... τι ήταν να το πω???
    Ορκίζομαι εγώ κι ο Μητσο...κης τεσπα!!!

    Άντε καλό Φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ Ρια μου λυπήθηκα τα ανυπεράσπιστα
    ζωάκια και τα δέντρα....
    Και ναι λυπήθηκα τον λαπά Γιωργάκη που κράζει, ότι θα μας σώσει από τα δεινά του Κωστάκη,έλεος,το λογότυπο στην μπλούζα και γρήγορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ria...
    Καταρχας να πω οτι συμφωνω με τις "κακιες "σου.
    Και ετσι για χαρη της συζητησης θα θεσω δυο-τρεις αποριες!
    Το 2004 πως τα καταφεραμε και δεν ειχαμε ουτε μια φωτια?Ευαισθητοποιησαν τους εμπρηστες οι ολυμπιακοι αγωνες?
    Γιατι ποτε δεν καιγεται η Πολιτεια και η Εκαλη?
    Γιατι φιλος μου που πηγε στις φωτιες μου ειπε οτι στις βιλλες στον Αγ.Στεφανο υπηρχαν 3 ιταλικα καναντερ και 4 ελικοπτερα ενω στην Ανθουσα και στον Ντραφι εμφανιστηκαν 2 πυροσβεστικα οχηματα και αυτα μετα απο παρα πολυ ωρα!!!
    Επιλεκτικη κατασβεση???
    Αντε τσαντιστηκα πρωι πρωι!!!
    Καλημερες πολλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αυτά που τους καταμαρτυράς είναι κακίες εε τότε θα προσθέσω κι εγώ μερικές! Ηταν ωραία όταν αγόρασαν λίγο μετά τις φωτιές του 1995 τα οικοπεδα στα τότε καμμένα σε αυτές τις περιοχές? Οταν έχτισαν πάνω τους τις ημιαυθαίρετες ή κι εντελώς αυθαιρες μαιζοναιτίτσες τους? Την ίδια εποχή στη Σεμέλη τα της κτηματικής εταιρέίας του Δημοσίου πουλιόντουσαν στη διπλάσια τιμή!
    Τώρα που κάποιοι άλλοι όμιοι τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παραδειγμα τους φωνάζουν βοήθεια μας καίνε! Ναι ρε κυριε να σε κάψουν! Εσύ μας καις ολους εμας τους υπόλοιπους με την αυθαίρετη συμπεριφορά σου! Εσύ με τα ψηφουλάκια που δίνεις στους όποιους ανίκανους πολιτικούς που πολιτευονται για να πλουτίσουν και μόνο,από τις μίζες που εσύ τους δίνεις για να βολευεσαι καθε φορά με τις όποιες παρανομίες σου!

    Ρια μου αν κάνεις μια βόλτα από τα "καμμένα" θα δεις σπιτάρες που δεν χτίζονται με τίμιο ιδρώτα! Τα περισσότερα από αυτά είναι είτε από εύρημα είτε από ξέπλυμα είτε από μίζες ή δεν ξέρω κι εγώ τι! (ναι ναι ξέρω τι λέω) Είναι κοινό μυστικό! Και καλα έκαναν την παρανομία τους! Εμεις ρε κύριοι(!) γιατί 8α πρέπει να πληρώσουμε την εξυπνάδα και την αυθαιρεσία σας με το οξυγόνο του λεκανοπεδίου (οξυγόνο που δεν είναι σε φυάλη για προσωπική σου χρήση αλλά ανηκει και σε μας και τα παιδιά αμς ακόμα! ) και με τα όσα ξοδευονται κάθε φορά για την πυρόσβεση των αυθαιρέτων σας? Σύντομα θα κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα !
    Η φύση πήρε πίσω αυτό που της ανήκε αλλά όχι μόνο από αυτούς!το πήρε κι από μας! Κι εδώ είναι το πρόβλημα! Αλλοι μαμάνε τη φύση άλλοι πληρώνουν τη νύφη,, ποικιλοτρόπως! Την πληρώσααμε με το πράσινο που χάθηκε, θα την πληρώσουμε όμως πάλι σύντομα γιατί το μικροκλίμα στην Αττική άλλαξε πια.. Να τις χαίρονται τις βιλαρες τους λοιπόν δίπλα στις πισίνες και μέσα στα καμένα! Οτι ψώνισαν θα έχουν!
    Οι υπόλοιποι τι φταίμε!
    Υγ .. Τουλάχιστον δεν τους κόβει να έχουν καμμια αντλία στο υπόγειο να τραβάνε νερό απ την πισίνα αμα χρειαστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι όλους εμάς που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε ΜΑΖΙ ΤΟΥΣσε μια χώρα που πολλοί έχουν έλλειψη λογικής και ευαισθησίας και περίσευμα γαιδουριας.

    Λυπάμαι τον άτυχο ταξίαρχο που κάηκε, και οι δικοί του δεν είχαν την τύχη να τον χαιρετίσουν όπως του έπρεπε…ένας πραγματικός και σύγχρονος ήρωας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή μου Ρία, λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία. Επισκέφτηκα το Ντράφι πριν 2 χρόνια και έμεινα κατάπληκτος απο τις βίλες που είδα, την άπλα της περιοχής και τις πισίνες. Ακουσα μάλιστα για τρομερές τιμές οικοπέδων στην περιοχή. Μα απο πού αγοράζουν οι άνθρωποι αυτοί αυτά τα οικόπεδα; Υπάρχουν άδειες οικοδομών εκεί; Πως τέλος πάντων γίνεται η όλη δουλειά;

    ---------------------------
    Δέχομαι τις "κακίες" σου, η φύση εκδικείται νόμιμους και παράνομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Λυπάμαι όλους εμάς που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ σε μια χώρα που πολλοί έχουν έλλειψη λογικής και ευαισθησίας και περίσευμα γαιδουριας."

    Πολύ καλά τα λες, ακόμη καλύτερα κι η "χειμωνιάτικη λιακάδα". Κι όχι μόνο ζούμε μαζί τους αλλά δουλεύουμε και γι αυτούς με τρείς και ξύστα. Και φυσικά δεν επένδυσαν τα χρήματά τους σε δεξαμενές και μάνικες αφού υπάρχουν και οι ασφαλιστικές...σιγά μην είχε η κυρία την τρίπατη βίλα ανασφάλιστη.

    Εμείς να δούμε πως θα ασφαλιστούμε από δαύτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαι επειδή συχνά το σκεφτόμαστε αλλά δεν το λέμε εξω από τα δόντια
    θα σου πω ξεκαθαρα κι απλά το εξής .Πολύ συχνά όταν αναφερόμαστε
    στα λάθη της διοίκησης σχετικά με την προστασία των δασών , μου έρχεται
    στο νου το αρχαίο ρητό ”το δις εξαμαρτείν ουκ’ ανδρός σοφού” !
    Με δεδομένο λοιπόν ότι τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται συνέχεια στη χωρα μας τα τελευταία χρόνια , θα επέκτεινα το ρητό στο
    ότι ” το πολλάκις εξαμαρτείν ουκ’ ανδρός τιμίου”. !!
    Εν κατακλείδι δεν πιστεύω ότι η διοίκηση κάνει πλέον λάθη! Εχει
    μετατραπεί σε καρκίνωμα της Δημοκρατίας που την σκοτώνει ήδη!!!
    Εμας , από αυτούς( τους διοικούντες) και τους ομοίους τους ( ψηφοφορους),ποιος θα μας λυπηθει να μας γλυτώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μέχρι και το τελευταίο κόμα.
    Επίσης πολύ σωστά τα γράφουν η Λιακάδα και ο Ιανός.
    Ζωντανοί θα έπρεπε να καούν επίσης, αυτοί που χτίζουν αυθαίρετα καθώς και εκείνοι που λαδώνονται για να τους βάλουν φως-νερό-τηλέφωνο, να δώσουν άδειες και τα συναφή.
    Εχω σταματήσει να μιλάω με μία γνωστή μου, ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου, στην οποία το 2007 είχα πεί πως αν πιάσει φωτιά εκεί πάνω, στο δάσος που ζεί, δεν πρέπει να εμφανιστεί η Πυροσβεστική για το σπίτι της, παρά μόνο για το δάσος.
    Γιατί να πληρώνω εγώ φόρους που είμαι νόμιμη, για να τρέχουν οι έρμοι οι πυροσβέστες να σώσουν τον κάθε ζάμπλουτο ξύπνιο που παρανομώντας και λαδώνοντας καταστρέφει τον αέρα που αναπνέουμε???
    Σόρι κιόλας, αλλά ΟΧΙ!

    "Καλά, τα παιδιά μου δεν τα λυπάσαι???" με ρώτησε ειρωνικά.
    "Τα λυπάμαι", της απάντησα.
    Γιατί κάποτε μπορεί να σε γδάρουν και να σε πουλήσουν.
    Αυτή την ανατροφή τους δίνεις.
    Αν ζουν βέβαια, και αν έχουν νερό να πιούν μέχρι τότε...
    Η φύση δεν αστειεύεται.

    Και φυσικά υπολογίζω και την αμέριστη κρατική ευθύνη, για πυρκαγιές που δεν οφείλονται (και καλά) σε εμπρησμό, αλλά τις αφήνουν να ξεκινήσουν από Πύργο και άμα φυσάει λιγάκι, ας φτάσει μέχρι και την Τρίπολη.
    Αν ήμουν πυροσβέστης σ'αυτή τη χώρα και έπιανε φωτιά η Βουλή, ειλικρινά δε θα προσπαθούσα να τη σβήσω.
    Κουρασμένοι, κακοπληρωμένοι, (στον ΟΑΕΔ τους περισσότερους μήνες και με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή τους για να γίνει καλύτερα η δουλειά, προσπαθούν με νύχια και με δόντια...γιατί???
    Για να πεθάνουν και τότε να θυμηθούν όλοι να τους πούν ευχαριστώ, κυβερνώντες, αντιπολίτευση και λαός.
    Αει σιχτίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχεις άδικο στη θεώρηση. Το κυριότερο είναι ότι δεν σκέφτηκαν, δεν ασχολήθηκαν, να μαζευτούν και να αναθέσουν μια μελέτη πυροπροστασίας σε ειδικούς, που θα τους καθοδηγούσε να φτιάξουν συστήμαα προσατασίας. Μάλλον δεν πήγε το μυαλό τους στην περίπτωση να καούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το είχα πει ήδη από την εποχή των πυρκαγιών της Πελ/νήσου. Καλά να πάθουμε. Παίρνουμε ότι μας αξίζει.
    Συμφωνούμε λοιπόν.
    Ένα κράτος σαν το δικό μας δεν μπορεί να επιβιώσει. Και καθαρά από συγκυρίες δεν έχουμε διαλυθεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννης Τ11

    η φύση μας εκδικείται, αν και στην προκειμένη περίπτωση άνθρωποι ξεκίνησαν και διατήρησαν τη φωτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hfaistiwnas

    κανένας μεροκαματιάρης δεν είχε σπίτι στο ντράφι, την πεντέλη, το διόνυσο...

    για μια ζωή καλύτερη για τον ίδιο και τα παιδιά του έγινε κάρβουνο μόνο ο ταξίαρχος, για να σώσει τους ηλίθιους που έκαιγαν για βοσκοτόπια και η φωτιά τους πήγε να κάψει ένα σπίτι...
    κρίμα τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. KitsosMitsos

    σκέψου να ζητήσουν και αποζημείωση για τα καμένα και να την πάρουν κιόλας!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. XRISTEO

    το μεσαίο σου όνομα είναι μητσοτάκης????

    αν είναι έτσι, πέρνα να πεις και ένα γειά κάπου που θα σου πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΟΥΛΗ

    τα πουλιά έχουν κατακλίσει το μαρούσι και πετούν πάνω από τα καμένα σε κύκλους... να σπαράζει η καρδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. IANOS

    έλα ντε!
    γιατί δεν καίγονται κάτι τέτοιες περιοχές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xeimwniatikhliakada

    αμ δεν τους κόβει ρε φιλενάδα, την πισίνα δεν έχουν σκεφτεί να την αξιοποιήσουν ακόμα, άσε που δε βουτούν κιόλας να κάνουν κανένα μπάνιο. η πισίνα είναι μόνο για βιτρίνα και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. xeimwniatikhliakada

    μά έχω άδικο? πές μου, έχω άδικο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Locus Publicus

    το ντράφι είναι έκταση που είχε αγοράσει από το 1955 το υπουργείο εσωτερικών για τους υπαλλήλους του και το ταμείο τους τους παρείχε τη δυνατότητα να το άγοράσουν με συμφέροντες όρους. η περιοχή ήταν χάλια ως επένδυση και όταν την αγοράσαμε εμείς ήταν ακόμα σκέτη ξεραίλα, δεν είχε ούτε για δείγμα ενα δένδρο. η μαμά μου κόντεψε να πάθει όταν την πήγε ο μπαμπάς μου να δει το οικόπεδο. είπαμε να το πάρουμε γιατί αλλιώς θα χάναμε και τα λεφτά μας. και να που εδώ και μια δεκαετία έχει πάρει αξία. υπάρχουν νόμοι, όλα είναι τυπικά. μόνο που ο συτελεστής δόμησης ειναι πολύ μικρός και δεν εχεις δικαίωμα να χτίσεις πάνω από δυο ορόφους και όχι μαγαζιά. είναι λίγο περίεργη η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάγισσα Κίρκη

    και οι ασφαλιστικές δεν είναι κορόιδα, πόσα να πάρει? λίγα θα είναι αλλά καλά να πάθει γιατί δεν πήρε ενεργητικά και παθητικά μέτρα πυρασφάλειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. liakada

    στο διόνυσο η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε περιοχές που τα καμμένα ηταν πάνω από χιλιόμετρο μακριά, είδαν άτομα με μηχανάκια και στουπιά αλλά τι έκαναν???
    δε φταιει η πολιτεία για τις φωτιές, αυτοί που τις βάζουν φταίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. patsiouri

    ευχαριστώ και
    έχεις απόλυτο δίκιο. σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. spyros1000

    επειδή δεν ξέρεις την αθήνα, δικαιολογείσαι.
    δε βοσκούν πρόβατα και κατσίκια στην πεντέλη, φίλτατε. μόνο αργόσχολοι είναι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Heliotypon

    άσε τους ειδικούς, έβλεπαν που πήγαινε η φωτιά, γιατί δεν έκαναν αντιπυρική ζώνη? γιατι δεν έκοψαν δέκα στρέμματα δέντρα για να σώσουν τα άλλα 220.000????????? τι έκανε ο δήμαρχος πεντέλης ζητουσε μόνο αεροπλάνα. αυτό ήταν το μονο που μπορούσε να κάνει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λακων

    πες το ψέμματα!
    πρέπει να μας αγαπάει κάποιος πάρα πολύ εκεί πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βασικα τα πεύκα φταίνε!
    Να ψήφιζαν τουλάχιστον! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KAPOIA MERA 8A TA FAME OLH MAS STO KEFALI TOUTA POU KANOUME SHMERA -ALLA DISTIXOS KANENAS KAI POTE DEN 8A KANEI TIPOTA-KALHSPERA RIA KAI ELPIZO NA PERASES KALA STO NEOXORI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. xeimwniatikhliakada

    βεβαίως και τα δέντρα φταίνε!
    πρέπει να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Theogr ο κηπουρός


    καλώς ήρθατε!
    ελπίζω να περάσατε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. MOLEMOU

    δεν πήγα στο νεοχώρι, ακολουθεί ανάρτηση για το τί έπαθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες