ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

1 Ιουν 2009

7 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. (ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ)

Πριν λίγες μέρες, ένας ανώνυμος σχολιαστής, μου ζήτησε να γράψω κάτι για τις εκλογές που έρχονται και να μη δημοσιεύσω αυτό το σχόλιο. Τόσο καιρό σκεφτόμουν τι να γράψω. Δεν ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Έχω τα πιστεύω μου που κυρίως είναι σύμφωνα με τα συμφέροντά μου και τίποτα παραπάνω.

Έχω όμως και τις απορίες μου και θα τις εκφράσω. Ξέρω ότι πολλοί θα δυσαρεστηθείτε, αλλά ως γνωστόν, γράφω για μένα και δε με πολυαπασχολεί αν γίνομαι αρεστή.

Το 1945, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, οι κομμουνιστές προσπάθησαν να εντάξουν την Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ. Πολλοί εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και σκοτώθηκαν. Ευτυχώς, αυτό που ήθελαν δεν έγινε. Οι άνθρωποι αυτοί αγωνίστηκαν για να κάνουν τη χώρα μας αυτό που είναι σήμερα η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και λοιπές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Χώρες με κατεστραμμένη οικονομία, χωρίς πόρους, με μια λέξη, πάμπτωχες. Σήμερα, που βλέπουν ότι εμείς δεν είμαστε σε τέτοια κατάσταση, (γιατί αυτό αποδεικνύεται από τις ορδές των μεταναστών από αυτές τις χώρες), γιατί συνεχίζει να υπάρχει κόσμος που είδε τι αποτελέσματα έχει ο κομμουνισμός και να τον πιστεύει? Εφαρμόστηκε και απέτυχε. Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι είναι μια ξοφλημένη θεωρία χωρίς πρακτική εφαρμογή? Ποιο, ακριβώς, λόγο ύπαρξης έχει το Κ.Κ.Ε.?

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πήρε 300 ανεγκέφαλους και διαδήλωσε στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος του κρατιδίου να ονομάζεται Μακεδονία. Εντελώς ανθελληνική πράξη. Και του Τσίπρα και των ηλιθίων που τον ακολούθησαν. Θα έπρεπε να τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, να χαρακτηριστούν προδότες και να τους απαγορευτεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Το ΛΑ.Ο.Σ. θα μπορούσε να αποτελεί μια κάποια λύση, αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος ο αρχηγός του ξεφτιλίζει το κόμμα του βάζοντας υποψήφια την Έφη Σαρρή, που μπορεί να μη συμφωνώ με το ξεφώνισμα που της έκανε ο λαζόπουλος, αλλά δεν αποτελεί και την ενδεδειγμένη πρόταση για βουλευτή, εγώ γιατί να εμπιστευτώ ένα τέτοιο κόμμα?

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξέχασε όλα τα σκάνδαλα που το έριξαν από την εξουσία. Ξέχασε ότι ο ίδιος ο ιδρυτής του κόμματός τους, έδειξε πλήρη ασέβεια στους νόμους και δεν προσήλθε στο ειδικό δικαστήριο που είχε συσταθεί για τις ατασθαλίες της κυβέρνησής του και του ιδίου ειδικότερα. Ξέχασε τα όσα έκαναν οι υποψήφιοί του, ξέχασε ακόμα και τον κυριούλη εκείνο που είπε ότι πήρε κάτι εκατομμύρια ευρώ για το κόμμα του από τη SIEMENS. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν υποψήφιος πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα χώρας λιγότερα, παρά τα προβλήματα που έχουμε καθημερινά με τους γείτονες! (το άκουσα στο ραδιόφωνο, δε θυμάμαι που, για να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες).

Και περνάμε στη Νέα Δημοκρατία. Έκανε σφάλματα. Ήρθαν στην επιφάνεια σκάνδαλα. Έγιναν μπάχαλο τα πάντα. Όμως έχει κάτι ως ελαφρυντικό. Έχει αρχηγό καλό. Ο οποίος δεν ενεπλάκει σε καμιά ατασθαλία. Και προτιμώ έναν καλό αρχηγό με κακά στελέχη, παρά έναν ανίκανο με μέτρια στελέχη που τρώγονται μεταξύ τους. Για μένα το μεγαλύτερο σφάλμα των στελεχών της Ν.Δ. είναι η μη επαφή τους με τους ψηφοφόρους τους. Και φταίνε οι ίδιοι γιατί αυτοί επέλεξαν τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων τους. Ας πρόσεχαν.

Ας ασχοληθούμε λίγο και με τα γραφικά κόμματα. Τους οικολόγους του Δημοσθένη Βεργή. Πήρε τα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία για να φτιάξει τα καινούργια κουστουμάκια του σε γκρι, σιέλ, βεραμάν και λοιπά παλ χρώματα. Και έβαλε στο ψηφοδέλτιο και τον κατέλη. Ότι νούμερο κυκλοφορεί να το βάλουμε στη βουλή! Και ρε παιδιά, στο θεό σας, υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο!

Οι οικολόγοι που δεν ξέρει κανείς ποιον έχουν αρχηγό. Που βάλανε τον Καφετζόπουλο για υποψήφιο. Από την εφαρμογή μιας ιδέας ως τη γελοιοποίηση, η απόσταση είναι το πάχος μιας τρίχας. Και αυτοί πέρασαν τη διαχωριστική γραμμή…

Κυνηγοί και στοπ στο κυνήγι, είναι απλά κάποιοι έξυπνοι που θέλησαν απλώς να κάνουν το κέφι τους και μάλλον είχαν λεφτά για πέταμα…
Δύσκολες αποφάσεις μέσα στη ζέστη. Δύσκολο και το ταξίδι για τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους –το οποίο και βέβαια θα κάνω για να πάω στον τάφο του μπαμπά μου και να φάω και καμιά πίτα από τη θεία την Ελένη, τ’ ακούς μανιτάρι, θα έχω και φωτό από τα φαγητά εκεί- δύσκολη και η μετακίνηση μέχρι το εκλογικό κέντρο, δεν έχει που να παρκάρεις στο χωριό, που να στρίψεις…

Θα το σκεφτώ αργότερα. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα (Σκάρλετ Ο’ Χάρα, Όσα παίρνει ο άνεμος)

(φωτογραφία μπόνους, ε τι? έτσι θα σας άφηνα?)

74 σχόλια:

  1. Ρια μου καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.......
    Θεωρώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο,είμαι σε μεγάλο δίλημμα,το ότι θα πάω για μπάνιο είναι σίγουρο, αφού την εχω μέσα στα πόδια μου...........
    Το αν θα πάω να ψηφίσω δεν ξέρω....
    τέλος πάντων .....καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατριώτες οι χρυσαυγίτες; Από πότε οι οπαδοί του Χίτλερ, ο οποίος διαγούμισε την Ελλάδα, έχουν δικαίωμα να λέγονται Έλληνες και μάλιστα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; Ο παππούς μου τους πολέμαγε τους γερμανοναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν τους ψήφιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό κι εγώ Ρια μου τους στέλνω πατριωτικό χαιρετισμό ! ( μέσα απο την τελευταία μου ανάρτηση!) Να τους χαιρόμαστε βρε!
    χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου ! Από τώρα !Πολλά και καλά βρε φιλενας!
    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στις μέρες μας για το τι είναι πατ΄ρίδα και τι πατριωτικό.
    Αναφέρεις, ας πούμε το απόσπασμα από τον Πλάτωνα στην αρχή.
    Στην εποχή του Πλάτωνα πατρίδα είναι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν και όχι ένα σύμβολο ή ένας τόπος. Έτσι λέει ο Θεμιστοκλής στον στο Σπαρτιάτη στρατηγό Ευρυβιάδη "Η Αθήνα είναι εκεί που είναι οι Αθηναίοι".
    Στο δημοκρατικό πολίτευμα συμμετείχαν όλοι οι πολίτες διότι αυτοί υπεράσπιζαν την πατρίδα αλλά οι ίδιοι καθόριζαν και τις τύχες τους. Όλοι ίσοι στις ψηφοφορίες. Αυτό μοιάζει περισότερο αριστερό παρά οτιδήποτε άλλο.
    Οπότε θα έπρεπε πιο πολύ να προσέχεις όταν κάνεις αξιολόγηση των οργανώσεων ή κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ είμαι καλά;;;;ΡΙΑ μου,το
    μεσημέρι που μπήκα και άφησα σχόλιο
    δεν είχες φώτο, είχες;;
    δεν είχες!!!!!πες μου οτι δεν είχες και ότι βλέπω καλά;;;;;;;
    θέλω γιατρόοοοοοοοοοο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Τυχερούλα παίρνεις και άδεια να ψηφίσεις. Εγώ από το Γαλάτσι μέχρι το Περισσό τι άδεια να πάρω; Τι να πω; Περαστικά μας!
    Αιρετικέ, γιατί σε παραξενεύει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής λένε ότι είναι πατριώτες; Εδώ δεν ενοχλεί τους ίδιους που τόσο φωνάζουν ότι είναι οι κατεξοχήν αντισιωνιστές, το ότι η οργάνωση τους έχει το ίδιο όνομα με το "Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής", δημιούργημα 3 μασόνων, ροδόσταυρων και μάγων. Ήταν ίσως η σημαντικότερη αποκρυφιστική οργάνωση του 19 αιώνα (μέχρι και ο Aleister Crowley πέρασε από εκεί). Μαγεία, Καμπάλα (εβραϊκό δεν είναι αυτό;), θεοσοφία και ότι άλλο έχει το πανέρι. Αφού δεν ενοχλεί τον αντισιωνισμό τους το ότι το υπόψη τάγμα είναι η μητέρα όλων των εβραιομασωνικοαποκρυφιστικονεοεποχιτικοαντιελληνικών οργανώσεων εσύ γιατί κολλάς στο πατριωτισμό;
    Άστους να λένε ότι θέλουν.Το καλό με την ελευθερία του λόγου είναι ότι κάτι τέτοιοι όσο μιλάνε εκτίθενται. Και όσο εκτίθενται τόσο μόνοι μένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
    ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΣΡΟΙΤΕΡ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ 1400 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ,ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ 700 ΕΥΡΩ,ΜΟΥΓΓΑΘΗΚΕ...
    ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΕ..
    ΑΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΟΥΛΗ

    ευχαριστώ κοπελιά, επίσης.
    αν εγώ είχα τη θάασσα στα πόδια μου, στην κάλπη δε θα πήγαινα ούτε σηκωτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αιρετικός - The Heretic

    είχα την εντύπωση ότι ο παππούς σου πολεμούσε τους γερμανούς και όχι τους έλληνες που στις πορείες τους δε γίνονται έκτρωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xeimwniatikhliakada

    αχ φιλενάδα, όσο πλησιάζουν οι μέρες, όλοι με αυτό θα ασχολούνται.
    πως πέρασες στην κρήτη?
    τις φωτογραφίες και το τι έγραψες τα είδα...απλά ήμουν κουρασμένη για να σχολιάσω.
    να τους χαιρόμαστε, να τους χαιρετούμε με τα δακτυλάκια ανοιχτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Polykarpos

    με το σκεπτικό αυτό τότε και εδώ είναι αλβανία, βουλγαρία, ρωσία και πάει λεγοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΟΥΛΗ

    όχι φουλη, δεν είχα!
    κάνω την ανάρτηση και μετά ψάχνω για τις κατάλληλες φωτογραφίες και τις βάζω μετά!
    δε θες γιατρό ρε κοπελιά, εγω κάνω κόλπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννης Τ11

    έλα να εγγραφείς και σύ στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους. τρεις μέρες μίνιμουμ βολτίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. spyros1000

    αφού υπάρχουν ακόμα κορόιδα τι να περιμένει κανείς?
    άκου αγαπούν το κόμμα! καλά είναι για χοντρές μπάτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως ο παππούς μου δεν πολέμησε για να ωρύονται τα ξυρισμένα κεφαλάκια "Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή" και μου μιλούσε για τον Χίτλερ με τα χειρότερα λόγια. Δεν τον είχε για πρότυπο όπως κάτι Πλεύρηδες, Βορίδηδες και τα τσουτσέκια της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ξεκάθαρα εγκληματική οργάνωση, καθώς συχνά οργανώνει ένοπλες επιθέσεις κατά όποιων δεν γουστάρει... Και μη μου αρχίσεις τα "μα αυτοί είναι κομμουνιστές", γιατί στον αγώνα κατά του Χίτλερ πολέμησε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας - από κομμουνιστές μέχρι δεξιούς. Άσχετο αν μετά μας ήρθε να... κυβερνήσει ο γερμανόσπορος "βασιλιάς" (του οποίου η δυναστεία είχε ξεκινήσει, σχεδόν δυο δεκαετίες πριν, ένα - μικρής έκτασης ευτυχώς - πογκρόμ κατά των "τουρκόσπορων" προσφύγων της Μικράς Ασίας, με τις ευλογίες της Εκκληcίας) και οι γελοίοι του ΚΚΕ προσπάθησαν να μας σπρώξουν στην αγκαλιά του Στάλιν (που τους έγραψε κανονικότατα, γιατί δεν ήταν ηλίθιος να καταπατήσει τη Συνθήκη της Γιάλτας) και το επίσημο "κράτος" έδωσε θέσεις κλειδιά στους ταγματασφαλίτες και τους μαυραγορίτες, αντί να τους εκτελέσει όπως έκαναν όλα τα άλλα κράτη.

    Και μην τους αποκαλείς "Έλληνες" τους χρυσαυγίτες. Αυτοί το '41 θα φωνάζανε (όπως και τώρα) "Χάιλ Χίτλερ" και θα φούσκωναν από περηφάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό μήνα, καλήν ψήφο {η αποχή είναι κακό πράμμα... βοηθάει αυτούς που απεχθανόμαστε... όποιον απεχθάνεται η καθεμιά/ο καθένας δηλαδή... ανεβάζει τα ποσοστά του!}Πολιτικώς όμως, καλό μου ...Ρυάκι, μάλλον έχεις μπερδέψει το τρα-λα-λά με το αμάν-αμάν.
    Ως κάτωθι:
    1. Αυτό που κατάρρευσε δεν ήταν ο κομμουνισμός. Ένα φασιστικό κατάπλασμα ήταν. Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, τρόπος διακυβέρνησης είναι, αφθόνως απαντώμενος δυστυχώς.
    2. Άλλο πράγμα πήγε ο Τσίπρας να υποστηρίξει. Ενημερώσου καλλίτερα. Η ελληνική Μακεδονία πάντως ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    3. Καρατζαφέρης-Σαρρή: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
    4. ΠΑΣΟΚ: Όταν λέει κανείς ψέμματα γενικώς, λέει και στον εαυτό του. Είναι σαν το ...διάσημο: «Ο υπάλληλος που ξέρει να κλέβει ΓΙΑ μάς, ξέρει να κλέβει και ΑΠΟ μάς».
    5. ΝΔ: Το ψάρι δεν βρωμάει απ' το κεφάλι;;;
    Μπά... Μάλλον κι αυτός ...«απλώς προήδρευε», όπως κι ο μακαρίτης "χαρισματικός"...
    6. Βεργής >>>κλπ>>> Χρυσά Αυγά...
    Αυτοί, ακόμα χειρότερα..., έχουν μπερδέψει το «γαμώτο» με το «κυργιαλέησον». Κρίμα τα παιδιά...

    Έβδομον και φαρμακερόν:
    Να έρθω να δούμε τα αποτελέσματα μαζί;;; Δυό-δυόμισυ ώρες ταξειδάκι είναι για μένα...
    Όσο Μαρούσι-Καλλιθέα μια μέρα με κίνηση...
    Και μ' αρέσουν πολύ οι πίττες!!!

    Αν συμφωνείς, αναμένω το "στίγμα" του χωρίου σου.
    α-α-ε
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρια μου η φωτο του Βεργη ολα τα λεφτα.Χρονια σου πολλα για τα γενεθλια που εχεις μια μερα μετα τις ευρωοεκλογες.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...και μια μέρα μετά τα δικά μου!!!
    Καλό μήνα γενεθλίων λοιπόν, θα πάω να ψηφίσω και ως εκεί, δεν ασχολούμαι περαιτέρω!
    Όσο για τη Σκάρλετ, αυτό είναι και δικό μου μοτό και τη φωτό με το σουτιέν έχω χρησιμοποιήσει σε ένα πολύ παλιό μου ποστ για τους φίλους!
    Μοιάζουμε, οι διδυμίνες!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Αιρετικός - The Heretic

    σε περίπτωση πολέμου όμως, το δικό μου το παιδί και αυτοί θα πολεμήσουν. κάτι φυντάνια, θα φύγουν σε ντε τε για την ελβετία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναπoλέων

    αρχηγέ, νεοχώρι νομού καρδίτσας.
    το τηλέφωνο του ιάσιου το έχεις. σε περιμένουμε σχετικά νωρίς για να τα πούμε, να φάμε καμιά πίτα και να την κάνουμε μετά για αθήνα.
    πάρε και την αρχηγίνα και ελάτε από το σάββατο το μεσημέρι.
    εμείς εκεί θα είμαστε.
    το εκλαμβάνω ως υπόσχεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελευθερία

    ευχαριστώ ελευθερία.
    και να σκεφτεί κανείς, κάποιοι ψηφίζουν αυτό το νούμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενεσούλα

    δίδυμοι, με το ίδιο γούστο και την ίδια δουλειά.
    σα να μου φαίνεται να ξέρω ποια είσαι.
    στείλε μέηλ να τα πούμε στο μσν!

    φιλιά και χρόνια μας πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βεβαίως και θα πολεμήσουν οι χρυσαυγίτες Ρία... Αλλά ΟΧΙ στις τάξεις των δικών μας ενόπλων δυνάμεων κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και στο λέω, πατριώτης ΔΕΝ είναι αυτός που εξυμνεί τον Χίτλερ. Αυτός δεν είναι καν Έλληνας (καλά, δεν είναι καν άνθρωπος εδώ που τα λέμε). Και είναι τόσο χριστιανόκαυλοι, γιατί κι ο Χίτλερ ήταν θεούσος (στα SS έπαιρνε μόνον τους ευλαβέστερους καθολικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eπερασα απο βλογιον τουτο ινα
    ευχηθωμεν να ζησετε να ευτυχησετε και καλα να τα περασετε
    εις τους Καρδιτσονησους....!!!
    Εστε σιμα κοντα εις Βολω και θα το εσκεπτωμειν να αρω την Ισσαλλο οικογενεια και να παρουμε τα ορη τα αγρια βουνα ... οσπερ και σημαινει οτι θα εγεγραφα τας εκλογας εις τους πατους των σανδαλιων μου...
    και να δροσισθωμεν κατω απο παχυλους πλατανους......Αλλα επεσε προσκλησην δια τσιπουροκατανυξην μετα συνχορδιων και ασματων εις παρα θυν αλως...και μετεπιστειν
    ευχες πολλες και μην ψηφισετε κανενανε ....μονο εμενανε....
    φιλια αμφιμαλουλως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ουφ...κι'εγώ έχω βραχυκυκλώσει και δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα το ρίξω.
    Έχεις απόλυτο δίκιο για το ΛΑΟΣ και τη Σαρρή.
    Αλλά ξέχασες τον...Άδωνι!!!
    Απορώ ποιός έξυπνος είχε την ηλιθιοδέστατη ιδέα να ξεφτυλίσουν το κόμα έτσι ώστε να στέλνουν αυτό το βλήτο και το άλλο το καθίκι το Βελόπουλο να τους κάνουν ρόμπα
    παντού.
    Τον Καρατζαφέρη παρ'όλες τις όποιες ιδεολογικές αντιθεσεις μου τον θεωρώ πανέξυπνο άνθρωπο, πολύ καλό δημοσιογράφο και κυρίως Νορμάλ και αρκετά προοδευτικό.
    Δυστυχώς η μόνη εξήγηση που μπορώ να βρω στο γιατί έχει αμολήσει όλα αυτά τα σούργελα να αλωνίζουν είναι το ότι προσπαθεί να μαζέψει ψηφοφόρους από κατώτατα κοινωνικά στρώματα, αμόρφωτους κτλ επειδή οι άλλες μερίδες δυστυχώς είναι συσπειρωμένες κυρίως στα δύο μεγάλα κόματα οπότε οι βλαμμένες θαυμάστριες του Άδωνι,και κάτι αμόρφωτοι του Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια (στο οποίο δε διαφωνώ αλλά με την κανονική του εκδοχή και χωρίς τη Θρησκεία να μου το σερβίρετε παρακαλώ) επιπέδου του στυλ "Στον ελεύθερο χρόνο μου φωλιάζω αδέσποτα και μετά πάω και να κοινωνήσω" μπορούν να τσιμπήσουν μια χαρά.
    Είναι πραγματικά κρίμα και ο Καρατζαφέρης θα μπορούσε μια χαρά να διαλύσει αυτό το γελοίο θίασο που έχει φτιάξει και η να σοβαρέψει το κόμα του η να βρει θέση ο ίδιος σε κάποιο άλλο κόμα να εκφραστεί.

    Για Χρυσή Αυγή δε σχολιάζω, θα ξεράσω, μου θυμίζουν τις περιγραφές για τους Γερμανούς στην Αθήνα που όλοι τους παρομοίαζαν με άψυχα και αναίσθητα ρομπότ που σκότωναν εν ψυχρώ ότι τους έμπαινε στο μάτι χωρίς να συσπαστεί καν ένας μύς του προσώπου τους,άρρωστοι, τρελοί και μ'ένα ανεξήγητο μίσος που μάλλον τους έχει διοχετευτεί από την τρελή τη μάνα τους. Μακριά. Κι'εμένα μ'ενοχλεί το μωρό του γείτονα που σκούζει όλη μέρα και νύχτα αλλά η λύση δεν είναι να το πνίξω...

    Τα υπόλοιπα κόματα απορρίπτονται για ευνόητους λόγους, μόνο στον Καφετζόπουλο είχα σκεφτεί να το ρίξω γιατί τον συμπαθώ για προσωπικούς λόγους αλλά τελικά όχι.
    Δεν είμαι όμως και υπέρ της αποχής οπότε έχω πελαγώσει.
    Θα το σκεφτώ μέχρι την Κυριακή.
    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επίσης δεν ψηφίζω που να μου κοπεί το χέρι από τη ρίζα, μία φορά ψήφισα ένα από τα δύο και μετά από λίγο καιρό ήθελα να βγω στη Βασιλίσσης Σοφίας και ν'αρχίσω να ζητάω συγγνώμη από τους περαστικούς!!

    Ούφ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α, να μην ξεχάσω Χρόνια Πολλά αν δεν τα πούμε μέχρι τότε και επίσης τώρα που διάβασα τα σχόλια να πω ότι συμφωνώ απολύτως με τον Αιρετικό.
    Καλύτερα δε θα μπορούσε να τα πεί.
    Απορώ πως μπορείς και τους υποστηρίζεις.
    Και μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι θα πολεμήσουν. Στο Πανεπιστήμιο τουλάχιστον όλοι οι Χρυσαυγίτες που είχα υπόψην μου ήταν γόνοι μεγαλοδικηγόρων (κυρίως) που με την πρώτη (ποινική) μαλακία που έκαναν ο μπαμπάς τους φυγάδευε στα εξωτερικά. Πχ υπόθεση Περίανδρου την οποία την έζησα, και άπειροι άλλοι.
    Συμφωνώ επίσης απόλυτα με τον Πολύκαρπο. Προτιμώ χίλιες φορές για πατριώτες μου ανθρωπους επιπέδου που εκτιμούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μου και ξέρουν να κάνουν διάλογο και ας είναι αλλοεθνείς, παρά ένα τσούρμο αυτιστικούς που φοβάμαι μην τους πετύχω νύχτα σε καμια γωνία και τους στραβώσει κάτι πάνω μου και μετά με βρούνε σε κανά χαντάκι.
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    Άσε που η version της Ιστορίας που παπαγαλίζουν, υπέρ του πολυαγαπημένου τους Χίτλερ βέβαια, μπορεί να αντικρούσθεί πλέον και από παιδί δευτέρας γυμνασίου.
    Κάτι παραπάνω ήξερε ο Πλάτωνας που ήταν και ολιγαρχικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Αιρετικός - The Heretic

    το ξέρεις πολύ καλά ότι δε θα υποστηρίξουν την τουρκία ή την αλβανία οι χρυσαυγίτες, απλά θελεις να αντιπαρατεθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. issallos

    βρε ίσσαλε, μας πουλάς για μια τσιπουροσύναξη?
    έχουμε και μεις τσίπουρο τυρνάβου πρώτης ποιότητος!
    πάρε το φάμιλι και σας περιμένουμε στο νεοχώρι το σάββατο το απόγευμα να πιούμε καφέ στο αγνάντι και να φάμε κοψίδια!
    στείλε μέηλ για να αλλάξουμε κινητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. patsiouri

    εγώ δεν μπορώ να απέχω από τις εκλογές. είναι υποχρέωσή μου να υποστηρίξω και να ψηφίσω κάποιον.
    τώρα το ποιος θα είναι, αυτό παίζεται!
    είναι όμως απαραιτητο να πάμε να ψηφίσουμε, γιατί μετά αμα δεν πάμε, θα μας κακοφανεί αν ο καθένας ευρωβουλευτής του κόμματος που έχει την πλειοψηφία, λεέι ότι θέλει. τότε θα παραπονιόμαστε αλλά θα έχουμε και ευθύνη.

    ευχαριστώ για τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. patsiouri

    εγώ ρε παιδιά καποιους χρυσαυγίτες που μίλησα, δε σχημάτισα τη γνώμη που έχετε εσείς γι αυτούς. φαίνονται άνθρωποι πολύ υπεύθυνοι, τηρούν τους νόμους, σέβονται τους συμπολίτες τους, αγαπούν την ελλάδα και τις ένοπλες δυνάμεις, έκαναν πορεία και το είδα στις ειδήσεις και δεν έκλεισαν τους δρόμους, δεν έσπασαν μαγαζιά, δεν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
    ακραιες κάποιες απόψεις τους, αλλά ελληνοκεντρικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. λουλούδια στη κυρία κι από μένα και ας διαφωνώ στα περισσότερα και όχι μόνο λόγω γενεθλίων. Απλά όλοι δείτε τις εκλογές σαν ανθοκομική έκθεση και χαρίστε σε κάθε εκτιθέμενο ότι του αξίζει εκ βάθους καρδίας, αλλού τα τριαντάφυλλα, αλλού οι κατηφέδες και αλλού τα κακτάκια. Πρόσεξε μη τσιμπιθείς Ρια με τόσα αγκάθια έτοιμα για προσφορά. Βασικά σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε καταλάβει ότι είμαστε ένα κορμί με ένα ακατοικητο με ένα δεξιο χέρι και ένα αριστερό. Τα υπόλοιπα είναι οι αρρώστιες μας που και γω και ο Ιάσιος παλεύουμε απο τη σκοπιά του ο καθένας να διορθώσουμε, συχνά σε ένα άνισσο αγώνα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πόσων ετών είναι ο γιός σου????
    Όταν πάει για σπουδές, αν τυχόν μπει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, πές του να στήσει αυτί σε καμιά κουβέντα Χρυσαυγιτών στο κυλικείο (όχι από πολύ κοντά όμως) και μετά να έρθει να σου πει...
    Τελευταία φορά που πέτυχα ένα τσούρμο από δαύτους, ήταν τις μέρες που είχαν το σώμα του Χριστόδουλου στη Μητρόπολη και όλο τους ξημεροβραδιάζονταν εκεί (Τώρα το πως μπορείνα συνδυάζουν την τραγική εμμονή τους στη θρησκεία με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό είναι άλλο θέμα).
    Μόλις με κοίταξαν πάγωσε το αίμα μου.
    Εχουν τα πιο κακά μάτια που έχω δεί ποτέ σε ομάδα ανθρώπων.
    Καλά, αν ήμουν αλλοδαπός ακόμα θα έτρεχα...
    Είναι και ο αδερφός μιας γνωστής μου στη Χ.Ακαι μιλάμε για λοβοτομή άνευ προηγουμένου, οι δικοί του έχουν απελπιστεί τα τελευταία δύο χρόνια που έμπλεξε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επίσης, το να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς με (νεαρό τουλάχιστον) Χρυσαυγίτη, είναι το ίδιο με το να προσπαθήσεις να κάνεις διάλογο με πορωμένο οπαδό του ΚΚΕ γύρω στα 50.Μιλάμε οι άνθρωποι δεν πάνε καθόλου καλά. Ζουν σε άλλο κόσμο και εποχή.
    Προτείνω μαζική απέλαση και κρατικά τέστ ελάχιστης λογικής σκέψης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ να καταλάβω κάποιον που ψηφίζει από συμφέρον γιατί θέλει να διοριστεί ή οτιδήποτε άλλο , καταλαβαίνω την ανάγκη του ή την αδυναμία του,
    Κάποιος όμως που είναι ήδη απεκατεστημένος , χωρίς καμιά εξάρτηση, το θεωρώ υπερβολή να εξακολουθεί να ψηφίζει κάποιον από τα δυο μεγάλα κόμματα.

    Η πλεονεξία είναι για εμένα είναι ασυγχώρητη.
    Ξεπουλάς τη συνείδηση σου γαιτι ? για να γίνει προϊστάμενος ή δε ξέρω τι ?
    Πότε θα σταματήσει αυτό έχεις βάλει όριο ?

    Σε ένα δρόμο με δύο μαγαζιά με φωτεινές επιγραφές και στολισμένα τραπέζια επιλέγεις το ένα και πας για φαγητό , σε σερβίρουν σάπιο κρέας ?
    Θα ξαναπάς ?
    Θα πας στο άλλο ,
    Εκεί σε κλέβουν στο λογαριασμό , δε ξαναπάς ,
    Θα βρεις ένα μαγαζάκι που μπορεί να τρως σαρδέλα αλλά πληρώνεις σαρδέλα και ο μαγαζάτορας τρωει από το ίδιο φαγητό .
    Κάτι λοιπόν που δε κάνεις στη προσωπική σου ζωή γιατί το κάνεις στις εκλογές και ψηφίζεις ένα από τους δύο?

    Μόνο για πλεονεξία.

    Τι να πω ? για τη γιαννακου που ακόμη και ο λαός είχε άποψη και του την φορτώνουν με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές?
    Θέλει η κάθε κουτσή μαρια να αποκατασταθεί στις ευρωεκλογές?

    Για την αριστερά να μην πω , γνωστά, για το λάος , αφρικανός και γενικά ένας τυχοδιωκτισμός .

    Εγώ ένας ανώνυμος θαυμάζω τον Χίτλερ ,
    Γιατί ήταν κάποιος που στάθηκε απέναντι και στον καπιταλισμό και στον κουμμουνισμό , τα οποία συστήματα δεν εκτιμώ.
    Είμαι χριστιανός και πηγαίνω στην εκκλησία Χριστούγεννα , Μεγάλη Εβδομάδα, στις Παναγίας και στη γιορτή μου , δε το λέω αυτό ούτε για καλό ούτε για κακό την αλήθεια λέω και ξέρω δεν είμαι το πρότυπο του χριστιανού αλλά όπως νοιώθει κανείς έτσι δεν είναι?
    Αν με ρωτούσε θα σου έλεγα να γίνει το τζαμί , σέβομαι τη θρησκεία οποιουδήποτε γιατί θεωρώ ότι είναι σεβαστό οποιοδήποτε σύστημα αξιών ούτε έχω πρόβλημα με το χρώμα και τη φυλή του καθενός.

    Έχω πρόβλημα όμως και θα με βρει μπροστά του όποιος προσπαθήσει να διαβρώσει την οικογένεια μου , τους συγγενείς μου, την γειτονιά μου την κοινωνία και το χώρο που ζω.

    Είμαι εναντίον όλων

    Αυτών των προτύπων που πρωοθούν την διάλυση οποιουδήποτε δεσμού και την ανάδειξης ως μόνης αξίας , το χρήμα,

    Μηδενική ανοχή

    σε όλους αυτούς που θυσιάζουν τις αξίες στο χρυσό μοσχάρι του κέρδους,

    Θαυμάζω τους ισραηλινούς που προστατεύουν το έθνος τους , που προστατεύουν το κράτος τους και τους θεσμούς τους,
    Να μου επιτρέψουν όμως να με το ίδιο πάθος να υποστηρίξω και το δικό μου.

    Και θα το υποστηρίξω εναντίον οποιουδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτά που αφελέστατα ακούστηκαν για τον Χίτλερ ,
    Θα σου διευκρίνιζα και εναντίον αυτού
    Αλλά θα ήθελα κάποιοι να μην μαθαίνουν την ιστορία από τις ταινίες του χόλυγουντ και να διαβάζουν λίγο περισσότερο,
    διευκρινίζω
    Η Ελλάδα έχανε την ουδετερότητα της αφού διατηρούσε τη βάση της σούδας με αγγλικό στόλο τη στιγμή που γίνονται μάχες στη βόρεια Αφρική,
    Ο Μεταξάς αφού δε μπορούσε να διώξει τους Άγγλους , ζητά αντισταθμιστικά από αυτούς,….

    Τελικά ο Μεταξάς πεθαίνει από αμυγδαλές και επίβλεψη Άγγλων ιατρών,

    Ενώ ο διάδοχος Κορυζης μετά από συζήτηση σχετική … βρίσκεται ‘αυτοκτονημενος’ με δύο σφαίρες στη καρδιά…

    Μετά είναι γνωστά επέστρεψε η εξόριστη κυβέρνηση από το καιρό με τον ‘γέρο της δημοκρατίας’ αγκαλιά με τον Τσόρτσιλ…

    Λυπάμαι τους μετανάστες ,

    Όμως δεν θέλω την ανεξέλεγκτη είσοδο τους γιατί κάποιοι αριστεροί προσβλέπουν σε αυτούς τους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους , και κάποιοι επιχειρηματίες φτηνό δυναμικό.

    Αυτοί που θα γεννηθούν εδώ και γεννούν πολλούς θα πάρουν Ελληνικές ταυτότητες και μπουν στο δημόσιο στις υπηρεσίες θα ψηφίζουν,
    Θα είναι ευάλωτοι λόγω πίστης σε ξένα συμφέροντα ?
    Πως θα αντιδρούσαν σε προτάσεις από τουρκους ή σαουδαραβες?
    Και αν αποκτήσουν το πάνω χέρι πως θα φερθούν στην οικογένεια μου?
    Όπως φέρονται σε αυτά τα κράτη σε μειονότητες?

    Κατάλαβε ς τώρα γιατί Γαλλία Γερμανία δεν θέλουν τους Τούρκους ?
    Γιατί θα κατακλύσουν την Ευρώπη και με ειρηνικό τρόπο θα επιβάλλουν πολιτική τους

    Τα τείχη της Βιέννης σταμάτησαν κάποτε αυτές τις ορδές , τώρα προσπαθούν νατα ξεπεράσουν με πολιτικό τρόπο.

    Οι μετανάστες θα δράσουν σαν δούρειος ίππος εναντίον ολως των ελευθεριών που κατέκτησαν οι Έλληνες και ο δυτικός πολιτισμός,

    Τι άλλο να πω?
    Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή,

    Είμαι περίεργος όμως οι παππούδες σας και οι προπάπποι σας τι θα ψήφιζαν ,

    Μακάρι να είναι λάθος η επιλογή μου και να υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο ,

    Πείστε με για να μην ψηφίσω ΧΑ δώστε μου λόγους ποιόν να ψηφίσω,

    Μην μας κατηγορείτε όμως για ανθέλληνες , φονιάδες και ότι άλλο ,

    Δεν είμαι τόσο καλός χριστιανός ώστε να πιστεύω σε μια άλλη καλύτερη ζωή ,
    Είμαι εδώ και πρέπει να αγωνιστώ

    Εγώ μέχρι τότε θα ψηφίζω Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αιρετικέ, τα SS δεν στρατολογούσαν καθολικούς αλλά άριους (μέχρι το 1943, γιατί μετά το Κουρσκ μόνο παπούα και εβραίους δεν πρόλαβαν να στρατολογήσουν). Απλά έτυχε ο αρχηγός και ιδρυτής τους, ο Χαϊνριχ Χίμλερ να είναι καθολικός και να το διαφημίζει (όπως επίσης ήταν γνωστός στους κύκλους των αποκρυφιστών στη Γερμανία του μεσοπολέμου σαν αυθεντία, κοίτα κάτι συμπτώσεις....). Καλό θα ήταν να ασχολούμαστε όχι με το αν θα πολεμήσουν οι Χρυσαυγίτες (0,5%) αλλά με το τι θα κάνουμε οι υπόλοιποι (99,5%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. DIONYSOS

    εσείς οι γιατροί προσπαθείτε, αλλά η μαλακία δε θεραπεύεται, φίλε διόνυσε!

    καλή ψήφο, ειναι σημαντικό που έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε ότι χαζομάρα θελουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. patsiouri

    ο μάγκας είναι δεκάξι χρονών, στις 29 ιουνίου έχει γενέθλια.

    δεν μπορεί να μπει σε ξένο πανεπιστήμιο γιατι θα δώσει δυο φορες πτυχιακές αν γίνει κάτι τέτοιο. θελει να γίνει δικηγόρος.

    μέχρι τότε, εγώ συνεχίζω να συζητώ με χρυσαυγίτες και μου φαίνονται πολύ ψαγμένοι και διαλακτικοί. κάτι που δε βλέπω να κάνουν οι άλλοι απέναντί τους.

    για να μη σου πω ότι άν ένα συγκεκριμμένο άτομο που θαυμάζω και έχω όλα του τα βιβλία είχε δικό του κόμμα θα ήμουν πάντα ψηφοφόρος του!(και ας έχω συμφέροντα στη δεξια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ανώνυμε

    το προσωπικό μου συμφέρον δεν είναι μόνο η δουλειά μου.
    έδωσα πανελλαδικές, πέρασα με το σπαθί μου, τέλειωσα με ιδανική σειρά, είμαι επαγγελματικά αποκατεστημένη, μπορώ με το πτυχίο μου και τα μεταπτυχιακά μου να βρώ πολύ καλυτερες θέσεις και πιο αποδοτικές οικονομικά.
    όμως, δεν είναι μόνο αυτό το συμφέρον μου. ΄συμφέρον μου είναι τα εθνικά θέματα. συμφέρον μου είναι τα οικονομικά θέματα. συμφέρον μου είναι η εξωτερική πολιτική. συμφέρον μου είναι και η παγκοσμοιοποίηση.
    το συμφέρον είναι σχετικο για τον καθένα.
    πάντως έχεις επιχειρήματα δεν μπορώ να πω. αν πραγματικά υπήρχε κάποιος τρόπος να διαβάσω και να μελετήσω απόψεις σου, ίσως και το σκεφτόμουν...
    υπό την προϋπόθεση να μην είσια στην αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γιάννης Τ11

    συμφωνώ με όσα έγραψες και τοποθετήθηκες πολύ σωστά, γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σήμερα είναι μέρα προβληματισμού στο σπίτι βλέπω.
    Ετοιμάζεσαι για το ταξίδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "υπό την προϋπόθεση να μην είσια στην αριστερά..."

    σε εμένα τα λες ?

    σου δίνω τέτοια εντύπωση ?

    είμαι ο ανώνυμος 12:18 kai 12:20

    έχω μια σοσιαλίστική τάση αλλά δε μπορείς να με βάλιες στην 'αριστερά',

    αλλά ούτε και στους δεξιούς βασιλόφρωνες και λάτρεις της οικογεννειοκρατίας,

    μη βλέπεις τα πραγματα μονοδιάστατα,
    υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις,

    χρησιμοποίσα δευτερο πρόσωπο άλλα δεν ήταν μόνο για σένα

    δες επίσης

    http://www.hypervorea.net/antepithesi/viewtopic.php?f=7&t=1259&sid=13fe23e793e1d412d1676bc04ae00c8b

    http://xryshaygh.wordpress.com/2009/06/04/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81/#more-8966

    http://xryshaygh.wordpress.com/2009/06/04/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA/

    http://xryshaygh.wordpress.com/2009/06/03/vid_lexiko/

    μη φοβάστε να ψάξετε για την αλήθεια , είναι προς συμφέρον όλων να γίνουμε καλύτεροι

    εχω απαίτηση για μία καλύτερη κοινωνία και μακάρι να φανώ αξιος της,

    έχεις διαβάσει κείμενα μου αλλά συνήθως δεν δίνω πολιτικό χρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θαμπώθηκα από τις θέσεις του Ανωνυμοανώνυμου.
    Τρέχω να εγγραφώ στην Α.Λ.Ο.Γ.Α.Θ. και στο Ε.Κ.Ζ.Ε.Μ.Α.[*]

    Την πρώτη του την συνιστώ εκθύμως.
    Στο δεύτερο είναι "μέσα", έστω κι αν δεν το ξέρει...

    Καλήν ψήφο.
    αγάπη- αφοπλισμός- ειρήνη
    Ναπολέων

    - - - - - -
    [*]
    ΑΛΟΓΑΘ: Αιματοβαμμένη Ληστρική Οργάνωσις των επί Γης Αντιπροσώπων του Θεού
    ΕΚΖΕΜΑ: Εθνικόν Κόμμα Ζωντανών Εθνικοσοσιαλιστών Με Ανωνυμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ανώνυμε

    καλά ρε παλικάρι, έκαναν παρουσίαση λεξικού μακεδονικης γλώσσας και αντί να εισβάλει η αστυνομία, να σταματήσει τους προδότες, εισέβαλε η χρυσή αυγή?

    μπράβο στα παλικάρια. μακάρι να είχαμε και άλλα τέτοια.

    αλλά αφού αυτό το μαλακισμένο ο βοσκόπουλος (έτσι νομίζω τον λενε αυτόν του ουρανίου τόξου) κυκλοφορεί ελεύθερος... τι να πω. έπρεπε να χαρακτηριστεί προδότης, να φύγει για το τιμπουκτού και να μονάσει για τα επόμενα 789 χρόνια μπας και καταλάβει τι του γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Υ.Γ.
    Γράφεις, αγαπημένο Ρυάκι:

    «εσείς οι γιατροί προσπαθείτε, αλλά η μαλακία δε θεραπεύεται, φίλε διόνυσε!»

    Κι εγώ που νόμιζα ότι η μαλακία {όταν ασκείται με μέτρο βέβαια} είναι απολύτως υγειινή πρακτική και με εξόχως καλή κοινωνική επίδραση:
    ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ {γυναικείας ή ανδρικής}...

    Διαφωνείτε, ώ! ιατροί;;;
    Διαφωνείτε, ώ! κοινωνιολόγοι;;;

    Ως νέοι {και άφραγκοι...} λέγαμε:
    «Αν πετύχει η μαλακία, τύφλα νά 'χει το γαμήσι».
    Και ονομάζαμε "καταμαλάκα" όποιον παράκανε αυτό που όλοι κάναμε.
    Τώρα πια οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους...

    Ξανακαλήν ψήφο.
    α-α-ε
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. εμ αυτά λέμε ,

    κάποιοι κάτι κρύβουν ,

    προς τίνος συμφέρον ?

    το δικό σου ?

    κάποιοι μας ξεπουλάνε

    http://www.youtube.com/watch?v=DLVmlwX9Wy8

    http://www.youtube.com/watch?v=Z8ICESGNP0Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναπολέων,

    Δεν έβαλα το όνομα μου γιατί δεν θα το έβρισκες στο επιμελητήριο ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ , οπότε μη σε παιδεύω,

    Δε λέω έχεις πολιτική άποψη αλλά έτσι που τα λες πάλι Χρυσή Αυγή θα ψηφίσω

    Δε μου είπες τι να ψηφίσω …

    Να ψηφίσω Αλέξη μήπως ?

    Καλά λένε ότι οι αρχιτέκτονες είναι τέκτονες και κλειστή στοά,
    Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει ?
    Γι’αυτό θέλουν να το κάνουν εδώ μέσα Πακιστάν
    Να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη ,
    Σε όλα τα δημόσια έργα Πακιστανοί δε δουλεύουν ?

    Ή να απέχω στην παραλία ?
    Εμείς παλιά λέγαμε

    ‘ δε γαμείς που δε γαμείς ,
    δε πας για ψάρεμα ?’

    και εγώ σε αγαπάω πάντως

    άντε με την Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φίλτατο Ρυάκι,

    «Θέλω εγώ ν' αγιάσω, μα δεν μ' αφήνουν οι διαόλοι»...

    Περί του "μακεδονικού" ή «μακεδονικού» ή μακεδονικού βιβλίου:

    1. Εκδόθηκε το 1924 από τον τότε "ΟΕΣΒ" του ελληνικού κράτους, ως σχολικό αναγνωστικό στις «σλαβομακεδόφωνες» περιοχές.

    2. Η Μακεδονική {έτσι... σκέτα Μακεδονική, όχι σλαβομακεδονική!!!} έχει καταγραφεί ότι ομιλείται ως μειονοτική γλώσσα από κάπου 35.000 {αν δεν με απατά η μνήμη} άτομα στην επίσημη απογραφή πληθυσμού το 1925. Όποιος αμφιβάλλει, ας βρεί το σχετικό ΦΕΚ.

    Σκέψου λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο, άσε κατά μέρος τα εύκολα αναθέματα
    και...
    «άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε...
    μα με τους Σαμαροτζαφέρηδες να ΜΗΝ ...φιλιώμαστε»

    γιατί βρωμάνε...
    Ζέχνει ιδιοτέλεια ο "πατριωτισμός" τους.

    Και του "Ουράνιου Τόξου" βέβαια, αλλά είναι ...«άλλο ανέκδοτο» αυτοί.

    ΚΑΘΕ "πατριωτισμός" βρωμάει, Ρία μου, ...πλατωνική μου αγάπη, σύνελθε!

    Κι αν δεν βρωμάει ιδιοτέλεια, μυρίζει ΦΟΒΟ. Για σκέψου το. Και, εντέλει, εαυτουλισμό.
    Αυτή είναι η λογική αλληλουχία...

    Κι ένα τελευταίο:
    Τα ΣΥΝΟΡΑ, έτσι κι αλλοιώς είναι τεχνητά, ορίστηκαν, πάντα ΕΤΣΙ ορίζονταν..., από κάποιες στρατιωτικές επιτροπές με στρατιωτικά κριτήρια και πολύ παζάρεμα...

    Κι όχι μόνον τα δικά μας βέβαια...
    Ούτε λαούς χωρίζουν, ούτε έθνη, ούτε γλωσσικά ιδιώματα, ούτε θρησκείες, ούτε...

    Μόνο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΕΣ χωρίζουν... Καθορίζουν δηλαδή ποιός "ταγός" θα εκμεταλλεύεται ποιούς πολίτες, ποιός "ιεράρχης" θα εκμεταλλεύεται ποιό ποίμνιο...

    Όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει αυτό θα τον λυπάμαι... μέχρι να το συνειδητοποιήσει... Και θα το συνειδητοποιήσει αν για λίγο, για πολύ λίγο, κοιτάξει μερικούς χάρτες... της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής...

    Βόρεια Ήπειρος, Ίμβρος-Τένεδος, Κύπρος τα πιό κοντινά μας ψεύτικα "ΣΥΝΟΡΑ" αλλά και...
    Μέση Ανατολή, Βασκία, Σουδητία, Μολδαβία, Αρμενία, Ιρλανδία, Σκωτία, Αλσατία, Ελβετία τα μακρυνότερα...

    Καλό κουράγιο, καλή μου.
    Ξανααγάπη-
    ξανααφοπλισμός-
    ξαναειρήνη

    ...ΞαναΝαπολέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γεια χαρά Ρία μου τι κάνεις?
    Περνάω ύστερα απο καιρό στο blog σου, έχω επιλέξει τι θα ψηφίσω στις επόμενες Ευρωεκλογές.
    Η συμμετοχή στις Ε.Ε πρέπει να είναι άμμεση και δυναμική, οι δυνάμεις δικομματισμού πρέπει να ηττηθούν.
    Έχω κάνει ένα σχετικό post για την αποχή που έχει γίνει της μόδας...απο κάποιους ανενεργούς πολίτες...
    http://topaiditisplateias.blogspot.com/2009/06/blog-post_04.html

    Θέλω να κάνεις το σχολιασμό σου...

    Σε ευχαριστώ που με άφησες να πώ την γνώμη μου


    ΥΓ
    Η χρυσή αυγή δεν είναι Πατριώτες αλλά ΕθνικοΣοσιαλιστές και ΦιλοΝαζιστές αλλά τουλάχιστον απο τους πράσινους οικολόγους έχουν πιο ξεκάθαρες θέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μην ανησυχείς κοπελιά...το δικό σου παιδί μια χαρά θα τη βγάλει στο στρατό. Θα το βολέψεις εσύ!

    Και μια συμβουλή...κάνε λίγη κράτη με τις θεωρίες του στρατού και διάβασε λιγάκι ιστορία μπας και φύγουν οι παροπίδες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ρία ,

    σου θυμίζω,

    η θεσσαλονίκη ελευθερώθηκε το 1912 .
    σε ποιόν άνηκε πριν ?

    ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

    Τι πολιτική ακολουθούσε ΑΥΤΗ ?

    (της ανάμειξής όλων των λαών που είχε υπό κυριαρχία της , μέχρι αι ΓΥΦΤΙΟΥΣ πλημμύρισε τα βαλκάνια)

    Τι παιδεία παρείχε ?

    Στα πλαίσια αυτής της ανάμιξης και μη συνόρων στο εσωτερικό λογικό είναι και Σλάβοι να κατέβησαν νότια και ¨Έλληνες πιο βόρεια.
    Θυμίζω και τι δίλλημα του βασιλιά να πάει προς Μοναστήρι ή προς Θεσσαλονίκη .
    Η γλώσσα σε τοπικούς πληθυσμούς αλλοιώθηκε, δέκα χρόνια μετά γίνοντα προσπάθεια ένταξης και εκπαίδευσης .
    Μετά και το δεύτερο βαλκανικό πόλεμο άρχισαν να κινούνται προς τα κράτη εθνικής τους καταγωγής .

    Μια άλλη προσπάθεια διεθνισμού παίχτηκε με τη λήξη το Βππ όπου τους Έλληνες αριστερούς βοηθούσαν , Βούλγαροι και Σλάβοι για την κυβέρνηση της Κόνιτσας .
    Ευτυχώς βέβαια διαλύθηκαν και τελικά τα προδοτικά απομεινάρια τους κατέφυγαν σε χώρες των Βαλκανίων του ανατολικού μπλοκ .

    Από τότε οι πληθυσμοί είναι καθαρά Ελληνικοί ,

    Τώρα για Μακεδονική μειονότητα μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται .

    Βέβαια οι νεοχαλίφηδες της αριστεράς ποτέ δεν έπαψαν να ονειρεύονται τις εποχές του Οθωμανισμού αλλά και καθεστώτων της Ασίας,

    Οι αριστεροί να μην είναι το τμήμα ενός έθνους με το δικό του πολιτισμό και κουλτούρα αλλά μία κάστα γραφιάδων και επιχειρηματιών σε μια όσο μεγαλύτερη ‘διεθνή αυτοκρατορία’.

    Τα επιχειρηματικά στελέχη του συριζα και της νεοαριστεράς στα πρόσωπα των μεταναστών (αφγανών , πακιστανών κτλ) εκτός από το φτηνό εργατικό δυναμικό για τα δημόσια έργα και τις επιχειρήσεις τους βλέπουν μια μάζα που θα τεθούν επικεφαλής εκφράζοντας τάχας τα δικαιώματα τους.

    Θέλουν ανοιχτά σύνορα για να έρθουν όλοι αυτοί οι μελλοντικοί ψηφοφόροι που θα τους αναδείξουν σε διαχειριστές μιας ‘καλύτερης’ κοινωνίας πάνω στις πλάτες μας…

    Αυτά όσον αφορά αυτούς που ‘δεν είναι’ υπερ της εκμετάλευσης,
    Όσο αφορά για το άλλο,

    Έχω κουραστεί να εξηγώ σε παιδιά τι δεν είμαι ,
    Καμία πολιτική συζήτηση δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω ,
    Είσαι αυτό είσαι εκείνο κτλ

    Τι νομίζουν θα αναστήσουμε τον Χίτλερ ή ότι έχει βρικολακιάσει όπως δείχνουν στις ταινίες του χόλυγουντ για να τρώνε τα μικρά παιδιά το φαγητό τους ?

    Αυτά τα παιδιά τι θα ψηφίσουν όταν μεγαλώσουν ?
    Για ποιό λόγο ?

    Άφησε εμένα τι είμαι ,
    Ποιος είναι ο ναζί που θα φέρουμε ?


    Πές μου εσύ πως θα ήθελες να είναι η Ελλάδα σε λίγα χρόνια ,
    Μια πολιτισμική κοινωνία σαν το κέντρο ?

    Ρία δεν ήθελα να σου χαλάσω το μπλογκ ,
    Ο κόσμος δεν γράφει ποια τη γνώμη του

    Θα προτιμούσα να πιστεύω ότι φοβάται τους ΧρυσαΑυγίτες και δεν γράφει
    Αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει την ψήφο του.

    Ξέρουν μόνο να σαρκάζουν, να κοροϊδεύουν και να κατηγορούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ο ανώνυμος 7:23 δεν είμαι εγώ που θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Όπως και να ΄χει καλά να περάσεις, ευκαιρία για εκδρομούλα είναι αυτή και δε χάνεται. Τί να πούμε κι εμείς που μένουμε πίσω... είμαι μέσα Σάββατο και Δευτέρα, άσ΄τα!!
    Και συν τοις άλλοις με κάλεσαν την Κυριακή για εφορευτική επιτροπή!!!

    Φιλιά, καλό ταξίδι στις καρδιτσίες νήσους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν αψύχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγαγε ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. ...
    ...Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία "εδραίας πεποίθησης" των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό "δικαίωμα" η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα "ταπεινωτικές" παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά. ..."

    *Το απόσπασμα είναι από άρθρο κάποιου Νάσου Θεοδωρίδη, μέλος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΝ δημοσιευμένο στην "Αυγή" (27-3-2009). Επίκαιρο και λόγω εκλογών...

    http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=444989

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. «Απίστευτο και όμως αληθινό.»

    Η Ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της, μέσα στην συμφωνία των όρων της Συνθήκης των Σεβρών, να φερθεί φιλικά προς τους όποιους Βούλγαρους ζούσαν ακόμη στην Ελλάδα στην δεκαετία του ΄20,υπέβαλε στην Κοινωνίατων Εθνών πρόταση γραφής και διδασκαλίας ενός αναγνωστικού από Βούλγαρους για Βούλγαρους στην απόλυτη ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ γλώσσα. Στα πλαίσια πάντα του συμφώνου Πολίτη-Κάλφωφ-βασισμένο αυτό σε κάποια γεγονότα

    ανάμεσα σε Έλληνες και Βούλγαρους της περιοχής.(1924).

    Το βιβλίο είναι γνωστό ως Αμπετσένταρ ,δεν έχει καμμία σχέση με ψευδοσκοπιανούς και τα ψεύδη τους γύρω από την ιερά Μακεδονία, αφ΄ής στιγμής φτιάχθηκε από Βούλγαρους για Βούλγαρους στη μητρική τους γλώσσα. Γι αυτό και εγκρίθηκε από το Ελληνικό κράτος. Εξάλλου το όνομα του αναγνωστικού στα σκοπιανά δεν είναι αμπετσένταρ αλλά azbuka.

    H αναγνωρισμένη από την Ελλάδα ως Βουλγαρική μειονότητα περιελάμβανε όλους τους Σλαβοφώνους της ιεράς Μακεδονίας. Επειδή όμως οι Σέρβοι έντονα διαμαρτυρήθηκαν, και σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής η συνθήκη Πολίτη-Κάλφωφ ουδέποτε ίσχυσε και το Βουλγαρικό αναγνωστικό ουδέποτε εδιδάχθη, αντιθέτως απεσύρθη σχεδόν άμα τη γένέσει του. Τα ωραία όμως τώρα αρχίζουν. Το αναγνωστικό αυτό ήταν γραμμένο σε πολύ απλή βουλγαρική γλώσσα. Μάλιστα οι αλφαβητικοί χαρακτήρες δεν ήταν κάν Κυριλλικοί-Σλαβικοί αλλά είχαν αντικατασταθεί από Ελληνογενείς Λατινικούς. Κάτι για το οποίο μάλιστα οι Βούλγαροι είχαν έντονα διαμαρτυρηθεί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ομιλούμε για κάτι Βουλγαρικό και τέλος πάντων ούτε οι Βούλγαροι το υιοθέτησαν σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Ο γνωστός Τίτο-ξέρετε ο γνωστός -αντικαθιστά χαρακτήρες της αλφαβήτου του αναγνωστικού με σερβικούς και κροατικούς αντιστοίχους και παράγει ένα έκτρωμα μακεδονικής ανύπαρκτης διαλέκτου. Το 1944 που υπέγραψε την ίδρυση της ομόσπονδης σοσιαλιστικής «μακεδονίας». Ανύπαρκτα όλα μα όλα. Το 2006 η οργάνωση ουράνιο τόξο με τους γνωστούς ποιμένες -ποιμενόπουλους παρουσιάζει τα γνωστά ανύπαρκτα εκτρώματα. Εν ολίγοις παρουσιάζει Βουλγαρικά προϊόντα ως δήθεν «μακεδονικά»!!!. Μόλις και χρειάζεται να πώ ότι η διεθνής γλωσσολογική κοινότητα έχει αποφανθεί περί της δωρικότητας και πλήρους μοναδικής Ελληνικότητας της γλώσσης που ομιλούσαν οι αδελφοί μας Μακεδόνες. Μόνο αυτό θα πώ για να μη σας κουράζω. Ο Αριστοτέλης εθαυμάζετο ιδιαιτέρως από τον Πλάτωνα, ο οποίος μάλιστα του είχε δώσει και το προσωνύμιο «νούς και Αναγνώστης». Ο Αριστοτέλης ήταν διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γλώσσα μεταφέρει την κοινή οντική θεώρηση του όλου και πρϋποθέτει ανθρώπους που έχουν ΗΔΗ ΔΕΧΘΕΙ αυτό το κοινό πλαίσιο ολοκληρωμένης θέασης του ήδη υπάρχοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΡΙΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!
    ΝΑΙ ΑΛΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΣ ΕΓΩ ΕΚΛΕΙΣΑ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ,
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η αποχή δεν είναι επιλογή γιατί αποφασίζουν οι άλλοι για εσένα.

    Όμως και η ψήφος δεν είναι επιλογή!
    Πάλι θα αποφασίζουν οι άλλοι (βουλευτές) για εσένα!

    Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την "δημοκρατία" μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θα συμφωνήσω μαζί σου αν εξαιρέσουμε τους Οικολόγους Πράσινους των οποίων είμαι μέλος.

    Βάλαμε τον Καφετζόπουλο στη λίστα για προβολή. Πως αλλιώς να ακουστούμε όταν το τεμαίο είναι μείον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ρια μου ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ,να σε χαίρονται αυτοί που αγαπάς......
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    Να τα εκατοστήσεις και να είσαι πάντα ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το παιδί της πλατείας

    το να μη συμφωνούμε είναι άσχετο με το άν θα γράψεις και θα αναρτήσω τη γνώμη σου. ήδη σε έχω σχολιάσει για το άρθρο στο μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σουζάνα Xατζηνικολάου

    φιλενάδα, πέρασα υπέροχα, το έκανα και ανάρτηση με ντοκουμέντα.

    κρίμα που είσια μέσα το τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ

    θεωρώ υποχρέωσή μου να ψηφίσω και το έπραξα,

    ναι με το να επιλέξω κάποιον ταυτόχρονα δεν έχω και τη δική μου φωνή στο κοινοβούλιο, αλλά από το να μην έχω καθόλου φωνή, προτιμώ να έχω μια που ταιριάζει περισσότερο με τις δικές μου απόψεις από το να μην έχω δικαίωμα καθόλου να ψηφίζω.

    η δια ψήφου εκλογή καλείται ολιγαρχία, δημοκρατία είναι η δια κλήρου εκλογή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

    ιωάννη, πως είσαι???
    ακόμα δε γίνατε κόμμα βρε πουλάκι μου και αρχίσανε οι αποχωρήσεις.
    η αλήθεια είναι ότι το κόμμα σας το έχει παρατραβήξει λίγο, αλλά περί ορέξεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΦΟΥΛΗ

    ευχαριστώ φούλη μου, το είχα ξεχάσει για να είμαι ειλικρινής. από το πρωί έκανα και κάνω ένα σωρό δουλειές. τώρα κάνω διάλειμμα ξεκούρασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Skouliki

    κακώς σκουληκάκι, ας έριχνες λευκό ή ότι ήταν πιο κοντά στις απόψεις σου. τώρα όμως δεν έχεις δικαίωμα να παραπονιέσαι για ότι συμβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γιάννης Τ11

    ευχαριστώ γιάννη, να χαίρεσαι τις γυναίκες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ναπoλέων

    εμείς φίλε, τα είπαμε από κοντά. ευχαριστώ άλλη μια φορά που εκανες τόσο δρόμο για να γνωριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μία έστανση: το κόμμα μας υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια αλλά δεν είχαμε τόσους πολλούς ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ρία,

    να τα εκατοστίσεις και να σε χαίρονται οι δικοί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Χρόνια σου πολλά και καλά Πατρίδα.
    Γιατί εμφύλιος πόλεμος γλυκιά μου; Γιατί έτσι τον "βάπτισαν" οι πολιτικοί και μας το επέβαλαν;
    Οι αρχές του πολέμου και τα όσα έγιναν συνηγορούν στο Συμμοριτοπόλεμος, αφού πολέμησαν και για την απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες