ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

21 Μαρ 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Χάθηκα το ξέρω!

Πάει πάνω από μια εβδομάδα που έχω να γράψω στο μπλογκ μου. Όμως έμπαινα και διάβαζα τα δικά σας, μερικές φορές, άφηνα και σχόλια.

Πέρασα μια εβδομάδα στο "θρανίο" προκειμένου να περάσω ένα σεμινάριο για τη διοίκηση των μονάδων υγείας.

Ενδιαφέρον και για να είμαι ειλικρινής, αν εξαιρέσεις τα ατυχέστατα παραδείγματα που μας έφερε την πρώτη μέρα η ομιλήτρια και δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα, όλα τα άλλα ήταν πολύ προσεγμένα, ενημερωτικά και χρήσιμα.

Θα μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που έφερε τα πάνω κάτω στο αμφιθέατρο και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.

Θέμα της ομιλίτριας, είναι η ασυνειδησία των υπαλλήλων. Προσπαθεί να μας πείσει (σαράντα ένστολους τώρα που η πειθαρχία έχει περάσει και στο DNA μας) ότι πρέπει ενσυνείδητα να
κάνουμε τη δουλειά μας και ότι το σύστημα είμαστε όλοι μας και πρέπει να δρούμε
αξιοκρατικά, αντικειμενικά και να πράττουμε το καθήκον της εργασίας μας χωρίς να βρίσκουμε λύσεις πλάγιες και να μη λαδώνουμε για να γίνονται οι δουλειές μας. Και σε αυτήν τη φάση μας λέει ένα προσωπικό της βίωμα. Εσταζε το καλοριφέρ στο γραφείο της για δυο εβδομάδες και τηλεφωνούσε στον υδραυλικό του υπουργείου να έρθει να το κάνει. Αυτός την είχε συνδέσει με Κάιρο κανονικά και δεν πήγαινε. Η κυρία, φοβούμενη μη χαλάσει το χαλί του γραφείου της (!), πάει στα υπόγεια και του λέει. "Έρχεσαι στις έντεκα και φτιάχνεις το καλοριφέρ που τρέχει και στις έντεκα και μισή έχω παραγγείλει ουζάκια". Και ο υδραυλικός πάει.

Καλά κυρά μου, επί δυο ώρες προσπαθείς να μας πείσεις ότι το σύστημα το χαλάμε όλοι εμείς που δίνουμε φακελάκια στους γιατρούς (οι μισοί εκεί μέσα ήταν γιατροί), που κλέβουμε την εφορία, που καταπατούμε τα καμένα, που χτίζουμε στα ρέματα και τώρα έρχεσαι και περηφανεύεσαι ότι για σένα το γρηγορόσημο ήταν ένα ουζάκι???

Αντί να του μιλήσεις να καταλάβει ότι με την αδιαφορία του θα χάλαγε το χαλί και το πάτωμα του γραφείου σου, οτι για να αλλαχτούν όλα αυτά θα ήθελαν χρήματα, ότι τα χρήματα είναι του δημοσίου και άρα και δικά του αφού είναι φορολογούμενος πολίτης, εσύ τον λαδώνεις?

Δάσκαλε που διδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!!

Περιττό να σας πω τι έγινε εκεί μέσα. Ένα περίεργο πράγμα, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτών δεν πήρε ούτε ένα δέκα! Το επτά, ήταν το πιο σύνηθες στη βαθμολογία της...

Αυτά και τώρα που δεν είμαι πάλι μαθητριούλα θα με βλέπετε συχνότερα!

15 σχόλια:

  1. KALA GINONTE AUTA TA PRAGMATA STHN ELLADA-?AKOU EKEI GIA ENA OUZAKI TOSO KSEFTILA TON MPAGASA PA PA PA E RE TI 8A AKOUSOUME AKOMA -KALHMERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MOLEMOU

    καλημέρα!
    έλα ντε, και μας έπρηζε ότι εμείς είμαστε το σύστημα και μεις πρέπει να αλλάξουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί αν όλοι σκεφτόμαστε έτσι θα βελτιώσουμε τα πάντα. σωστό είναι αυτό, αλλά πρώτα εσύ που τα λες πρέπει να τα πράττεις και μετά κάνε μας κύρηγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα ria
    το δίκαιο θα ήταν αφού ολοκλήρωνε ο υδραυλικος τη δουλειά του, να καθυστερούσε εκείνη την "αμοιβή" του για ίσο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα έβαζα στις έντεκα και μισή την παραγγελία για τα ουζάκια... Αλλά ξέρεις κάτι; Θα φρόντιζα ο σερβιτόρος να ρίξει μια σύνδεση με Μελβούρνη, ώστε η άφιξή τους να γίνει λίγο μετά την άφιξη των κατά Λιάκουρα ΕΛ.

    +σουβλόγησον+ και ο Κύριος με τα σου, καθώς ο κεφτέc γαρ εγγύc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. athinovio

    όχι ρε φιλενάδα, δεν έπρεπε καθολου να του τάξει! ούτε ουζάκι ούτε κάτι άλλο. όταν για δυο ώρες μας πρήζεις ότι πρέπει να κάνουμε ευσυνείδητα τη δουλειά μας, εσύ κυρία μου, γιατί πας πλάγια???
    εμείς δηλαδή γιατί να σε ακούσουμε μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αιρετικέ

    το παράδειγμά της ηταν το ατυχέστερο που θα μπορούσε να φέρει. ανέτρεπε όσα προσπαθούσε να μας πει. η γυναίκα δεν έπρεπε να διδάσκει καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αιρετικέ

    ας πρόσεχε, μόνο που δεν πρόσεχε και της την έφεραν οι συνάδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέρασα απλά να σου αφήσω μια Κυριακάτικη καλημέρα ;-) Τώρα που δεν είσαι μαθητριούλα ελπίζω να μη χάνεσαι.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά τα οποία δίδασκε(;) αφορούσαν εσάς όχι...εκείνη!
    Επτά; Και πολύ της δώσατε. Τρία, μόνο για την παρουσία της.

    *Τα φιλιά μου. Είχα ανησυχήσει,
    ετοιμαζόμουν να σου στείλω μέϊλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xeimwniatiki liakada

    σήμερα εχει χουζούρι και ξεκούραση.
    καλημέρα φιλενάδα, πολύ ωραίες οι βροχερες καλημέρες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζ.

    ζαμπία μπορεί να είμαστε αυστηροι ως στρατιωτικοι, αλλά είμαστε και επιεικείς ως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό!

    φοβερές οι φωτογραφίες του ουράνιου τόξου σου! ζήλεψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ υπάρχει θέμα. Διότι από αρχαιοτάτων χρόνων εκείνο που έκανε τη διαφορά στη διαφθορά (πω, πω τι είπα) ήτο η χρήσις ελαιολάδου. Να επαναξετάσομεν, λοιπόν το ζήτημα με βάση την ποσότητα καθώς και την ποιότητα του ελαιολάδου. Περιελάμβανε ο μεζές του ούζου ελαιόλαδον και εις ποίαν ποσότηταν;
    Ήτο αγνόν παρθένον ή ό,τι κι ό,τι;
    Εβούτηξεν τα ακροδάχτυλά του ο εν λόγω υδραυλικός εις το ελαιόλαδον και μέχρις ποίου σημείου;
    Αν δεν απαντηθούν τα ανωτέρω ερωτήματα δεν μπορούμε με σαφήνεια να καθορίσομεν τας ευθύνας και να αποδώσομεν δικαιοσύνην!
    Αχ, απορώ που δεν την πετάξατε από το παράθυρο τη συγκεκριμένη κυρία!
    Ριάκι, καμιά φορά κρίνοντας από τα δικά μας στάνταρντς, έχουμε και τις ανάλογες απαιτήσεις από τους γύρω μας. Αλλά φευ...
    Μαθαίνουμε από την ανακολουθία τους, τους προσπερνάμε και τους χρησιμοποιούμε σαν αρνητκά παραδείγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα σχολεία είναι μια καλή ευκαιρία για χαλάρωση. Ότι και να μάθεις καλό είναι. Καμιά φορά στο πακέτο, όπως τώρα, περιλαμβάνεται εκτός από τη μόρφωση και ψυχαγωγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. EGO TO EKANA KAI GIAUTO EIMAI STH GERMANIA DEN KARASA KAPOION KIRIO OUZAKI KAI TORA EIMAI EDO -ALLA DOKSA TO 8EO-KALHMERA APO TO MONAXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες