ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

9 Δεκ 2008

Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι έκανες εσύ για αυτήν!

Τι κάνουμε εμείς για αυτήν την πατρίδα? Την καίμε, την καταστρέφουμε, τη λεηλατούμε.

Δεν την αγαπήσαμε ποτέ. Ή μάλλον, εσείς δεν την αγαπήσατε.

Γιατί εγώ θλίβομαι για τα γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

Θλίβομαι που καταστράφηκαν μνημεία, κτήρια και πολιτισμικοί θησαυροί.

Θλίβομαι που χάθηκαν οι μόχθοι τόσων χρόνων και επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

Θλίβομαι που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας μείναν άνεργοι χρονιάρες μέρες και δε θα μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα ελάχιστα.

Θλίβομαι που καίγεται η πόλη μου.

Θλίβομαι που για να πάω στη δουλειά μου έκανα δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά.

Θλίβομαι που ο θάνατος ενός παιδιού, έγινε αφορμή για να δράσουν όσοι ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες για να καταλήσουν θεσμούς.

Θλίβομαι που οι σοβαροί πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους και παρακολουθούν με σκεπτικισμό τα γεγονότα.

Θλίβομαι που τα λεφτά που δίνω για φόρους αντί να πάνε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αντί να βοηθήσουν να αγοραστεί το καινούργιο μηχάνημα ακτινοβολίας για το νοσοκομείο παίδων, αντί να γίνουν έργα υποδομής, θα πάνε για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο πολυτεχνείο για πολλοστή φορά.

Θλίβομαι που οι γονείς αυτών που καταστρέψαν ολόκληρες περιοχές της Αθήνας δε θα πληρώσουν τίποτα από τα όσα προκάλεσαν οι κανακάρηδές τους.

Θλίβομαι που οι γονείς δε διδάσκουν πλέον στα παιδιά τους ότι ελευθερία τους σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Θλίβομαι που νέοι που κανονικά θα έπρεπε να σπουδάζουν και να προσπαθούν να κάνουν καλύτερη τη χώρα μας και το μέλλον τους, τη λεηλατούν και διαλύουν σε σύννεφα καπνού το παρόν όσων έτυχε να έχουν ένα αυτοκίνητο ή μια επιχείρηση στο διάβα τους.

Θλίβομαι που για να γλιτώσουν οι καθηγητές και οι μαθητές των σχολείων λίγες ώρες μαθήματος, έκλεισαν τους δρόμους εμποδίζοντας εργαζόμενους πολίτες να μετακινηθούν, κάνοντας τους να χάσουν το μεροκάματο και κάποιοι τη δουλειά τους.

Θλίβομαι που δε βλέπω μορφωμένους ανθρώπους να καταδικάζουν τα γεγονότα καταστροφής και λεηλασίας αλλά να διατυμπανίζουν ότι καλά κάνουν και κατακαίνε το σύμπαν.

Θλίβομαι που η ανευθυνότητα και η παρορμητικότητα ενός ηλιθίου έκανε τη χώρα έρμαιο των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών στοιχείων.

Θλίβομαι που η έλλειψη ικανότητας διαχείρησης κρίσεων ενός, ευνούχισε την αστυνομία της χώρας μου.

Θλίβομαι που δεν έχει κανένας τα κότσια να βάλει ένα τέλος σε αυτό το χάος.

111 σχόλια:

  1. Ολους μας θλιβουν οι εικονες καταστροφης που αντικρυζουμε παντου. Αλλα δεν εγιναν χωρις λογο ολα αυτα και χωρις αφορμες.
    Κι εμενα δεν μ αρεσει που χρονιαρες μερες καταστραφηκαν οικονομικα τοσοι ανθρωποι. Αλλα δε βλεπω την κυβερνηση να βοηθαει κανεναν απο αυτους. Τα τοσα δισεκατομμυρια που βρηκε ξαφνικα για να "βοηθησει" ολους αυτους που μας ρουφανε το αιμα τοσα χρονια (τραπεζες κλπ) ας τα διαθεσει σε αυτους που υπεστησαν τοσες ζημιες. Ας βρει μια φορα λεφτα και για μας τους μικρομεσαιους, ας κανει μια φορα κατι κι αυτη για να δειξει οτι μας υπολογιζει λιγο. Γιατι ολοι απαιτουν απο τους αλλους και κανενας απο τον εαυτο του. Γιατι παντα σ΄αυτο τον τροπο μετρανε τα σφαλματα υμων και ποτε ημων. Μας κλεβουν τοσα χρονια και μας σκοτωνουν κιολας. Καποια στιγμη θα γινοταν κι αυτο. Λαθος αντιδραση συμφωνω, αλλα μια αντιδραση επιτελους... δε συμφωνεις κι εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zombie@blood

    ιανέ, δεν είναι αντίδραση να αφήσεις άνεργους τόσους ανθρώπους, να καταστρεψεις το αυτοκίνητο και το μαγαζί τους. δεν είναι αντίδραση να καταστρέφεις ότι βρίσκεται στο δρόμο σου.
    το να πληρώσει το κράτος τις ζημιές για μένα δεν είναι λύση. λύση είναι να πληρώσουν οι γονείς όλων αυτών που δεν δίδαξαν αρχές στα παιδιά τους και τώρα αυτά έκαναν την αθήνα βαγδάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σου όσο δεν παίρνει! Στο δια ταύτα όμως; Τι να κάνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κίτσοςμήτσος

    εμείς? θα περιμένουμε να δούμε γιατί έγιναν όλα αυτά. γιατί όποιος νομίζει ότι αυτά ήταν ένα αυθόρμητο ξέσπασμα, είναι αλάργα νυχτωμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ria
    Και εγώ πονάω με αυτά που βλέπω....
    Όμως ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο; Μια μέρα κάποιος θα πει στην Αστυνομία χτυπήστε, η Αστυνομία θα χτυπήσει και όλοι θα πούνε τι καλά. Πως κάνεις μια κοινωνία περισσότερο αυταρχική; Απλά με λίγη βία παραπάνω. Και εδώ βιώνουμε πάρα πολλή βία παραπάνω.... Όσο για τον Zombie@blood νομίζω ότι πρέπει κάποιος να σε ενημερώσει για αυτό, και ίσως τρομάξεις αλλά εσύ διαλέγεις την κυβέρνηση σου, και πίστεψε με έχεις ακριβώς αυτή που ήθελες και αξίζεις. Αν κάποιος δε σέβεται το νόμο, δε μπορεί να απαιτεί και αυτοί που διάλεξε να τον κυβερνούν να σκέφτονται διαφορετικά. KitsosMitsos μόνο ένα μπορείς να κάνεις, το σωστό πάντα .... Μπορεί και άλλοι να σε μιμηθούν. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ria KALISPERA: TO MONO POU SKEFTOME KAI TLIVOME EINAI H GONIS TOU PAIDIOU KAI POLA GIATI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενό σου Ρία. Η δόλια Ελλάδα έγινε και πάλι ρεζίλι σε όλο τον κόσμο, καθώς παραδόθηκε αμαχητί στη μανία πεντακοσίων όλων και όλων κουκουλοφόρων, τάχα οργισμένων για το φόνο του δεκαπεντάχρονου από τον τρομαγμένο ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια. Αλήθεια γιατί δεν έδειξε η κοινωνία μας την ευαισθησία της και στα δεκάδες θύματα της 17Ν για τα οποία δεν έγινε ποτέ διαδήλωση? Πέρα απο τον αληθινό πόνο της μάνας, και τον σιωπηλό σεβασμό χιλιάδων συμπολιτών μας για τον χαμό του μικρού, ο πνευματικός κόσμος της χώρας απουσιάζει παντελώς, κάποιοι καίνε σημαίες (να δείξουν τί), άλλοι ξαναθυμήθηκαν το Πολυτεχνείο, άλλοι τον Εμφύλιο. Οταν κοπάσει αυτός ο κουρνιαχτός, τούτη τη φορά, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ισως να είναι η αφετηρία αλλαγών που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε στη νέα εποχή. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιαννης τ11

    κάτσε ρε γιάννη, που ειναι η παραπάνω βία? στους αλλοδαπούς που πυροβολούν και τραυματίζουν τους αστυνομικούς?
    στους αναρχικούς που σπάνε και λεηλατούν?
    επειδή βρέθηκε ένα μαλακισμένο να σκοτώσει το παιδί, έχουμε βία?
    εγκληματικότητα έχουμε αλλά βία δεν έχουμε. αν είχαμε βία, ίσως να είχε μειωθεί η εγκληματικότητα!
    μάθαμε και πιπιλάμε την καραμέλα της βίας. που είναι? βίωσες εσύ βία? εγώ ως νομοταγής πολίτης δε βίωσα βία.
    και λυπάμαι διπλά που δεν τη βιώνουν οι εγκληματίες όπως θα έπρεπε. βίασες? να σε ευνουχίσουν. είσαι παιδεραστής? το αυτόν. σκότωσες? σε κάτεργα, όχι να σε ταίζει και να συντηρεί το κράτος για τα επόμενα 20 χρόνια!

    που την είδες τη βία? στα κλεφτρόνια που βρήκα μέσα στο σπίτι μου και δεν μπορούσα να αμυνθώ?
    στον τσαντάκια που μου παίρνει την τσάντα στο αυτοκίνητο μέσα?
    στο ναρκομανή που με το στομωμένο μαχαίρι του μου ζητάει το πορτοφόλι μου?
    που είναι η βια που ασκεί το κράτος?
    το κράτος υφίσταται βία από το παρακράτος των εξαρχείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. molemou

    θεωρείς ότι οι γονείς δεν έχουν ευθύνη για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους? βέβαια αυτος δεν είναι λόγος να σκοτώσεις κάποιον, μαύρισέ τον στο ξύλο, βρίστον, αλλά δεν τον σκοτώνεις, κάνε κάτι που να μην είναι μη αναστρέψιμο, αλλά δεν πρέπει να βλέπουμε και πίσω από τον πόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. LocusPublicus

    καλημέρα ξενιτεμένε φίλε μας!
    διαπιστώνω από τα γραφόμενά σου, ότι στην αμερική ξαναγίναμε ρεζίλι.
    αναρωτιέμαι τι θα έκαναν οι αμερικανοί αν πεντακόσια άτομα έμπαιναν σε πανεπιστήμια και τα κατέστρεφαν και άν έκαιγαν αυτοκινητα και καταστήματα. αν αυτοί οι πεντακόσιοι γίνονταν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους 3000 άνθρωποι χρονιάρες μέρες. και όχι μόνο στην αμερική, σε οποιαδήποτε χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και όμως το κράτος ασκεί βία.

    Γι' αυτό μιλάω στην τελευταία μου ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι έκανα για την πατρίδα μου?
    21 μηνες παραμεθωριο.
    δεν θες να πω και αλλα γιατι θα τσακωθουμε.
    φιλια εξοργισμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κράτος είμαστε εμείς, άρα αν ασκεί βία το κράτος είναι γιατί εμείς θέλουμε να ασκήσουμε βία. Από την άλλη τα πρεζάκια "αναρχικοί" (του κώλου), με ποιό δικαίωμα καταστρέφουνε την περισουσία του κοσμάκη; Υπάρχουνε οικογένειες ολόκληρες που έχουνε καταστραφεί, που ειδικά τώρα (μέσα στην οικονομιή δίνη), δε θα μπορέσουνε να ορθοποδήσουνε ξανά. Για εμένα χρειάζονται δραστικά μέτρα. Ας τους μπουζουριάσει επιτέλους η αστυνομία και ας τους στείλουνε εκεί που πρέπει. Ε, πια με τους μαλάκες, κάθε τρεις και λίγο επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχεις δικιο αλλα που να το βρεις!
    ειναι τοσο κολλημενοι μερικοι αριστεροι που τα συμφεροντα του σορος και μερικων αλλων τα λενε επανασταση.
    Δεν λενε οτι τα 13 χρονα που βγηκαν στους δρομους ειναι παρακινουμενα απο 35-δες χαρτογιακαδες που απλα εχουν "εντολη" να κανουν μπουρδελο την ελλαδα και μαλιστα απο τον αυγουστο!
    Δεν λεω αλλα,η ιστορια θα δειξει.
    Σε ενα μηνα που θα προσπαθησουν οι αμερικανοι να βαλουν τα σκοπια παλι στο νατο και στην εοκ να μου τα πουν αυτα!
    και θα πατησουν στο γεγονος πως η ελλαδα δεν εχει δημοκρατια.
    χουντα μας χρειαζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mistirios

    το είδα φίλε μου, αλλά επειδή δεν συμφωνώ, γιαυτό και δεν σχολίασα!

    δεν εμένα δε με πόνεσε που όπως λες μου πουλάει ψυχολογική βία ή με φλομώνει παραμύθια το κράτος.

    με πόνεσε που ήρθαν οι ζητάδες στο σπίτι μου τρεις το πρωί, τους είδαν τους κλέφτες και επειδή εκείνοι έβγαλαν πιστόλι, αυτοί δεν ξεκούμπωσαν καν τα δικά τοςυ και όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι έχουν εντολες να μην πυροβολούν για κανένα λόγο! και θα έπαιρνα πίσω τουλάχιστον το βραχιόλι και το ρολόι που το πρώτο ήταν 7 χρόνια αναμνήσεων και το δεύτερο το μοναδικό πράγμα που μου είχε μείνει από μια ψυχή που δεν πρόλαβε να με αγκαλιάσει και να χαρεί μαζί μου. βούλιαξε με 92 άλλους έξω από τη νέα υόρκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θεία ντόννα

    και πέντε χρόνια που σε έφαγε η αρμύρα και η λαμαρίνα.
    ωραία. εσύ σα δημόσιος πολίτης, δεν μπορεις να φοροδιαφύγεις. αλλά φτάνει αυτό ρε φίλε? έμαθες να λες όχι στον πειρασμό να κλέψεις το κράτος? έμαθες να υπερασπίζεσαι εκείνο το γαλανόλευκο πανί για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος και δε σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν κάποια τσογλάνια την καίνε?
    έμαθες να προστατεύεις την περιουσία και το μόχθο του άλλου?
    έμαθες να σταματάς εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα του άλλου?

    και πολλά άλλα.

    ωραία τα λέτε, αλλά όταν οι έλληνες που περνούν με κόκκινο στη διασταύρωση και φασκελώνουν τον ταριφα κάθε πέντε λεπτά, πάνε στο εξωτερικό, εκεί γίνονται υπόδειγμα οδηγού. γιατί δε υπακούουν με τόσο σεβασμό και στους ελληνικούς νόμους?

    πόσοι έλληνες στη γερμανία το βέλγιο την αμερική που πήγαν ως μετανάστες έκαψαν περιουσίες των πολιτών των χωρών που τους φιλοξενούσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πάνος κωνσταντινίδης

    όχι να τους μπουζουριάσει μόνο, γιατι στη φυλακή θα τους τρέφουν οι φορολογούμενοι πολίτες. να τους βάλει να ανοίξουν δρόμους, να σκάψουν τούνελ, να γίνονται μια χαρά βαρειές δουλειές και να μη χρειάζονται αλλοδαποι που πληρώνονται.να είναι οι φυλακισμένοι που δε θα πληρώνονται, θα παράγουν έργο και δε θα έχουν δικαίωμα επιλογής της εργασίας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. στέλλα

    έχεις απόλυτο δίκιο κορίτσι μου, βλέπεις πολύ μπροστά και πίσω από τις λέξεις!!!
    χαίρομαι που με διαβάζεις φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρία ιστορίες προσωπικής απώλειας έχει ο καθένας. Και εμάς παραβίασαν διαρρήκτες το σπίτι σχετικά πρόσφατα.
    Ήρθαν κάτι βαριεστημένοι από τη σήμανση και έμμεσα μας είπαν να το ξεχάσουμε.

    Γι' αυτά που βιώνουμε όμως αυτές τις ημέρες είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί είναι τα αποτελέσματα των πράξεων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Κομμάτι κομμάτι οδηγούν τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας μας (τη νεολαία, τους περιθωριοποιημένους) να ξεσπάσει. Και η αφορμή τους δόθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρία ακόμα καλύτερα. καταναγκαστικά έργα, κάτεργα, εκεί τους αξίζει να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μυστήριε

    και δεν μπορούν να τους πιάσουν?

    ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουν βία? όχι να σκοτώσουν, αλλά να ρίξουν πλαστικές σφαίρες και όποιος πάει στο νοσοκομείο να συλλαμβάνεται. να τους μαντρώσουν στο πολυτεχνείο και κει να ρίξουν δακρυγόνα, να βγουν όλοι σα βρεμένα κοτόπουλα και να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο και μετά στα κάτεργα!
    άι στο διάολο τα τσογλάνια, κατέστρεψαν τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. > όχι να σκοτώσουν, αλλά να ρίξουν πλαστικές σφαίρες

    Και να τους σκοτώσουνε και τί έγινε; Έτσι κι αλλιώς άχθος αρούρης είναι. Χάρη θα μας κάνουνε οι αστυνομικοί αν τους σκοτώσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πάνος κωνσταντινίδης

    καταναγκαστικά έργα, να δεις μετά πόσο φτηνά θα έρχεται στο κράτος το κάθε δημόσιο έργο άμα δεν πληρώνει τους εργάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πάνος κωνσταντινίδης

    φύρα είναι κανονικά, δεν εργάζονται, δεν πληρώνουν φόρους, άλλοι τους συντηρούν και επιπλέον καταστρέφουν, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να αφαιρέσεις τη ζωή του άλλου για αυτούς τους λόγους.
    δεν πρέπει να κάνουν ενέργειες μη αναστρέψιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιατί έχουνε αυτοί το δικαίωμα να αφαιρούνε χρόνια των άλλων; Εγώ πληρώνω δόσεις δέκα έτη για το αυτοκίνητό μου, ποιός θα με αποζημιώσει; Το μαγαζί είναι όλη η περιουσία μου, τώρα που έχω μείνει εγώ, η σύζηγός μου και τα δύο μου παιδιά χωρίς εισόδημα ποιός θα με αποζημιώσει; Πώς θα τα βγάλω εγώ πέρα;

    Μπορεί με τη θανατική ποινή να αφαιρείς μία ζωή, αλλά έτσι και αλλιώς αυτή η ζωή χαμένη είναι, μικρό το κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Panos Konstantinidis

    ετσι οπως το θετεις εχεις δίκιο, αλλά με τη μαστουρα που έχουν, μπορει και να αποζητουν το θανατο, καλύτερα να υποφέρουν για πολύ πολύ καιρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να σου συνεχίσω για να δεις πως είναι τα πράγματα..

    Εγώ είμαι 36 αλλά κάποτε ήμουν έφηβος και σύχναζα στα εξάρχεια διότι ήμουν (και είμαι) σκληροπυρηνικός ροκάς. Γνώρισα λοιπόν αρκετούς από την κάστα των ... κουκουλοφόρων. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι γιοί μεγαλοδικηγόρων και μεγαλογιατρών και γενικών εύπορων οικογενειών με μεγάλες επαφές με την εξουσία. Αλλά οικογενειακά διαλυμένοι. Μπαμπάδες που ξενοπηδάγανε, μαμάδες των μπουζουκιών και των γκόμενων. Μοναδική διέξοδος-αντίδραση η βία. Δεν είναι φυσικά όλα αυτά τα παιδιά έτσι. Τους έχουν πιάσει αρκετές φορές σε επεισόδια και φυσικά λόγων των ισχυρών γνωριμιών είναι σε λίγο έξω. Μάλιστα έτυχε πριν 3 χρόνια να δω σε επεισόδια κάποιον που τον είχα γνωρίσει τότε. Έδινε ... οδηγίες προς τους νεότερους. Τον ξαναείδα σχετικά πρόσφατα με το ... υπηρεσιακό του περίστροφο (είναι της ασφάλειας). Άμα τον δεις θα πεις τι πρεζόνι είναι αυτό. Και όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μυστήριε

    και εγώ έχω παιδί 15 χρονών και είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
    και αυτό ροκάς είναι και τα μαλιά καρφιά και μπλουζες με νεκροκεφαλές και δράκους έχει και βραχιόλια πλεκτές χαζομάρες.
    δεν πάει όμως σε διαδηλώσεις γιατι σκέφτεται τα επεισόδια, τις φασαρίες και τις μολότωφ. και φυσικά δε θα πήγαινε στα εξάρχεια στις εννιά το βράδυ ενώ όλοι γνώριζαν ότι από τις έξι τα εξάρχεια καίγονταν!

    το 60% των συμμαθητών του γιού μου είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, όμως δεν πήγε κανείς στα εξάρχεια!

    το ότι τα παιδιά περνάνε από διάφορες φάσεις, είναι γεγονός, αυτό όμως δε σημαίνει όιτ αν συζητήσεις μαζί τους δε θα σε καταλάβουν.

    όλοι αυτοί που καταστρεψαν και λεηλάτησαν την αθήνα, αν τους μπαγλαρώσουν και τους τουλουμιάσουν και βάλουν τους γονείς τους να πληρώσουν τις ζημιές, να δεις μετά πως θα σταματήσουν οι βανδαλισμοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε Ρία το σχόλιο μου δεν έχει καμία μομφή προσωπική επεισή τυγχάνει να είσαι χωρισμένη και να μεγαλώνεις ένα αγόρι έφηβο. Μάλιστα έχεις τον σεβασμό μου για ένα τόσο δύσκολο έργο. Θέλω να σου πω απλά πως το σύστημα χρησιμοποιεί συνειδητά όλους αυτούς που σε κάνει να τους βλέπεις εχθρούς σου. Μάλιστα τυγχάνει να βλέπω τώρα στον ALPHA φωτογραφίες ασφαλιτών με τα ρούχα ... εργασίας όπως την περίπτωση που σου ανέφερα.

    Τώρα όσο αφορά τα Εξάρχεια και τη δαιμονοποίηση τους ας ρωτήσετε κάποιον που συχνάζει εκεί (εμένα). Παραμύθια της Χαλιμάς. Εδώ και 15 χρόνια τα Εξάρχεια είναι απλά μία περιοχή όπως όλες οι άλλες απλά με ροκ χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. mistirie

    δεν το πήρα προσωπικά, ήθελα να πω ότι δεν καταλήγουν όλα τα παιδιά χωρισμένων γονιών με παραβατική συμπεριφορά ναρκομανείς και αναρχικοί.
    τα παιδιά είτε δυο γονείς έχουν είτε έναν, αγάπη και νουθεσία χρειάζονται.
    ο ιάσιος που κάνει ΤΙΣ πλάκες με το γιο μου, κάθε φορά μεταξύ σοβαρού και αστείου, τον διδάσκει και τον καθοδηγεί. και όχι ότι το φρικάκι μου δεν το καταλαβαίνει, το πιάνει και γιαυτό τον εκτιμάει πολύ περισσότερο από τον πατέρα του.


    μην ανησυχείς δεν παρεξηγιέμαι με κάτι τέτοια ούτε τα παίρνω προσωπικά. εδώ απόψεις ανταλλάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγω θλίβομαι περισσότερο για κάτι άλλο:

    Δωσαμε την σκέψη μας υπεργολαβία σε ανθρωπους με συμφέροντα.
    Καποιοι ακολουθούν τους αναμένους δαυλούς οπως κανανε οι Γερμανοι πριν απο 70 χρόνια.
    Ειναι ολοι σε παράταξη και πανε με βήμα και ας νομιζουν οτι ακολουθούν πορεία αντεξουσιαστών.
    Ειναι στρατός χειροτερος απο τα ΜΑΤ απεναντι τους και δεν το ξερουν.

    Γι αυτούς που δεν το ξερουν θλίβομαι - οι αλλοι που εχουν συμφεροντα και τα κάνουν δεν με αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο ΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ....οι μαθητες καλα κανουν πορειες. τα προβληματα τους ειναι πολλα...
    της ζημιες της κανουν εντεταλμενοι, για αναπροσανατολησουν τον κοσμο...πρεπη να βρουμε την αιτια των προβληματων....
    να μην κοιταμε τα συμποματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από την άλλη βέβαια, αν η Αξία του μαλάκα νεοέλληνα μικροαστού είναι το αυτοκίνητο του και η βιτρίνα του, και όχι κάτι ανώτερο, τότε καλά του κάνουνε και του τα σπάνε, μπας και ξυπνήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιώργο ίσως να μη είναι η Αξία του, ίσως να είναι όλη του η ζωή αν ζει από αυτή τη βιτρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν θα σου σχολιασω.. γιατι πανω κατω τα ιδια σκεφτομαστε.. τα ιδια σχεδον γραψαμε. η καθε μια με δικα της λογια και τροπο..
    (ατιμωρισιας το αναγνωσμα..δες, αν θες )
    Τα φιλια μου και καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να μαζευτούμε όλοι στην πλατεία Κλαυθμώνος πρέπει και να κλαίμε γύρω γύρω στα χαλάσματα. Τι ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάνο, ξέρεις πολύ καλά πως κάθε οργανωμένη κοινωνία, αποναρκώνει τα πάθη, σε σημείο λήθης τους. Λοιπόν, από τον νεοέλληνα, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο τώρα πια, συμφωνώ πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο να χάνεις το βιος σου από κάποιον, αλλά το να είσαι εφησυχασμένος και βολεμένος μικροαστούλης δεν είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από το να χάνεις το βιός σου - άσχετα αν δεν μπορείς να το καταλάβεις!

    Οπότε, από τη στιγμή που στην κοινωνία μας οι μόνες Αξίες και τα μόνα Ιδανικά είναι τα αυτοκίνητα, οι βιτρίνες, τα πεζοδρόμια, οι τράπεζες και όλα αυτά, ας αναρωτηθούμε (οι λίγοι που μπορούμε) πρωτίστως για το τι άνθρωποι είμαστε και μετά, ας κάτσουμε να φιλοσοφήσουμε κατά πόσο είναι θεμιτή η καταστροφή που επιφέρουν οι κουκουλοφόροι, και οι κάθε κουκουλοφόροι.

    Προτιμώ μια αποποιητική ποίηση αποποίησης, για να σου το πω έτσι, παρά αυτή τη στασιμότητα που απλώς μας κάνει να βουλιάζουμε και να αποχαυνωνόμαστε, αργά αλλά σταθερά.

    Κλείνω με ένα κειμενάκι του Ίωνα Δραγούμη:

    «Όσο τα έθνη μεταμορφώνονται σ’ απλές κοινωνίες ανθρώπων, τόσο φτωχότερα καταντούν, τόσο δηλαδή λιγότερες απαιτήσεις ανθρώπων και ορμών μπορούν να ευχαριστήσουν. Και κείνα τα έθνη φτωχαίνουν και καταντούν κοινωνίες όπου οι άνθρωποι όλοι ισοπεδώνονται μικραίνοντας και γενάμενοι φιλήσυχοι, χωρίς ορμές πολλές και έντονες, χωρίς πλούτη από νιάτα, δίχως τρέλλα και λαχτάρες και καρδιοχτύπια, δίχως τυχοδιωκτική όρεξη, χωρίς λάμψη, χωρίς πολεμική μανία. Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραίικες με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που δεν έχουν πια ορμές, παρά μόνο γούστα, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετήσουν καλλίτερα το μικροσυμφέρο τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται από τα χέρια σε μιαν αλληλεγγύη,
    γιατί φοβούνται να περπατήσουν μοναχοί τους, μην τύχει και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι
    κουρασμένοι, που το στρατιωτικό γι’ αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρία, τα πράγματα πάνε πολύ πιο πίσω και πολύ πιο βαθιά απ'όσο θα μας βόλευε να παραδεχθούμε. Μόλις βρω ευκαιρία, θα γράψω κι εγώ για όλα αυτά. Κι έχω πολλά να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι, με την ανικανότητα και τη βλακώδη νοοτροπία της Αστυνομίας, ο θάνατος του Αλέξη ήταν κάτι αναμενόμενο. Βλέπεις, στην Αστυνομία, υπάρχει πρώτα απ'όλα πρόβλημα νοοτροπίας (και μπορείς να υποψιαστείς κάποιες από τις γενεσιουργούς αιτίες του προβλήματος αυτού): τους παίρνεις τηλέφωνο για να επισημάνεις επικίνδυνες συνθήκες σε κάποιο δρόμο (χυμένα λάδια, χαλασμένο φανάρι, ατύχημα) και μόνο που δε σε βρίζουν. Ν'αγγίξουν τους πραγματικούς εγκληματίες δεν τολμάνε - ποιος θέλει να πάει στον Έβρο να μετράει τα φλαμίνγκο επειδή τόλμησε να πιάσει μεγαλέμπορο ναρκωτικών-κολλητό του Χ ή του Ψ βουλευτή; Και έχουμε δει τα ΜΑΤ να βαράνε συνταξιούχους...

    Αλλά δεν είναι μόνο η Αστυνομία. Γενικά υπάρχει ζήτημα νοοτροπίας σε όλη την ΕΛ-λάδα. Πλήρης αγένεια, κατάργηση κάθε έννοιας αυτοσεβασμού και σεβασμού προς τον πλησίον. Δες γύρω σου πώς οδηγούν. Δες κι άκου τους κάγκουρες με τα υπερθορυβώδη ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, των οποίων τα μπάσα πέρδονται ασυστόλως στα 150 ντεσιμπέλ με 90% παραμόρφωση. Άκου τους βλαμμένους με τις "φτιαγμένες" εξατμίσεις - ή, ακόμα χειρότερα, τους χαρλεάδες που βάζουν μπρος τη μοτοσυκλέτα τους και ξυπνάνε οι περίοικοι σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων.

    Δες τη συμπεριφορά των καλοβολεμένων δημοσίων υπαλλήλων. Δες την ενθάρρυνση της αγένειας, της παλιανθρωπιάς, της ρεμούλας, της κατάπτωσης λόγω της πλήρους ατιμωρησίας (εδώ βοήθησε και η 35ετής ιδεολογική τρομοκρατία της "αριστεράς" που μας οδήγησε στο να μην έχει κανείς ποτέ καμιά συνέπεια για τις διαλυτικές έναντι του κοινωνικού ιστού ενέργειές του). Τα έχεις δει σίγουρα και στην υπηρεσία σου και είμαι βέβαιος ότι αναρωτιέσαι πώς ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν πάει σπίτια τους.

    Εγώ προσωπικά ξέρω περιπτώσεις που ορισμένοι - και μάλιστα καθηγηταράδες - έπρεπε να'χαν πάει φυλακή, αλλά, ελέω πολιτικών παρεμβάσεων και υπουργικών εντολών που ακύρωσαν καταλογιστικές πράξεις του ΣΔΟΕ και άλλων φορέων, επέστρεψαν, οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ, στις θέσεις τους.

    Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει αυτή η δολοφονία. Καθαρά ζήτημα χρόνου. Η κοινωνία βρίσκεται σε πληρη διάλυση και δεν υπάρχει καμία απολύτως ηγεσία ικανή και διατεθειμένη να βοηθήσει τον κόσμο να προχωρήσει προς την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς του, να ξαναστήσει τις κοινωνικές δομές που με τόση επιμέλεια ΟΛΟΙ - αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι - διέλυσαν.

    Οι μόνοι πρόθυμοι που βλέπεις είναι ο Γιωργάκης κι ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα, οι οποίοι, περισσότερο από τους άλλους (όχι ότι απαλλάσσω και τους άλλους, αλίμονο - τα ίδια σκατά είναι όλοι τους), ασκούν χυδαία ψηφοθηρική ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιώργο, μην κρίνει εξ ιδίων. Για εσένα είναι το ίδιο, για τους άλλους όμως (τους πτωχούς τω πνεύματι) δεν είναι το ίδιο. Και πρέπει να το δεις από τη σκοπιά τους. Μην κρίνεις με τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες σου τις ζωές των άλλων.

    Και σκέψου κάτι άλλο. Αν σε μια κοινωνία εννέα στους δέκα θεωρούνε Αξία ένα αυτοκίνητο τότε αυτό το αυτοκίνητο γίνεται Αξία. Για τον εναπομείνανα έναν στους δέκα βεβαίως και τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά οι ρόλοι έχουνε ήδη αντιστραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ria κοιτα εγω,εσυ και μερικοι αλλοι που εχουμε ζησει και τον στρατο και ξερουμε τι παιζει τα νιωθουμε ολα απο νωρις!
    ο πολυς κοσμος ομως δεν ξερει η μαθαινει λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι λαικοί επαναστάτες καίνε τα σπίτια της... Μπουρζουαζίας!
    Καίνε αυτοκίνητα και μικροεπιχειρήσεις που θα απολύσουν κόσμο.
    Μπράβο στους Λαικούς αγωνιστές.
    Απορία: Κάποτε για τους αναρχικούς η κάμερα και δημοσιογράφος σήμαινε κόκκινο πανί.
    Τώρα βλέπουμε τις κάμερες ανενόχλητες να τραβούν πλάνα!
    Καταλαβαίνουμε πόσο αναρχικοί είναι όλο αυτοί.
    Κουκούλες πάντως φορούσαν οι προδότες και όχι οι επαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. θεωρείς ότι οι γονείς δεν έχουν ευθύνη για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους?::::MEGALI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δε με ενοχλεί τι λέει ένας κομψός νέος με φαβορίτες για την επανάστατική δράση των νέων στα σχολεία.
    Δε με νοιάζει τι λένε οι τα αλαλάζοντα κύμβαλα και οι μαϊντανοί των τηλεπαραθύρων στις αναλύσεις τους για τη νεολαία.
    Δε με νοιάζει τι προτείνουν οι διάφοροι σωτήρες για τα νέα παιδιά.
    Αυτό που με καίει είναι ότι οι νέοι τους παίρνουν στα σοβαρά.
    Το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέψουν το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον όλων μας.
    Να δω πως θα ξεμπλέξουμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ....Ria καλημερα....πρωτη φορα στο μπλογκ σου...διαβασα....οσο μπορουσα.....σε βαζω λινκ...για να ερχομαι....σωστη σε βρσκω....ξερω ειμαστε πολλοι αλλα σκόρπιοι.....
    τα λεμε.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. γερμανέ

    δεν είμαι και απόλυτα βέβαιη ότι κατάλαβα ότι έγραψες στο σχόλιό σου.

    το ότι ομαδοποιείται ο κόσμος και παρασύρεται με περισή ευκολία είναι άσχημο γεγονός αλλά αναμενόμενο.

    τώρα τα συμφέροντα της ελλάδος ειναι και δικάς μας συμφέροντα και καλά θα κάνουμε να τα διαφυλάττουμε για να μπορούμε να χαιρομαστε ότι μας προσφέρει η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. gregory

    ναι, ο θάνατος έιναι μη αναστρέψιμη κατάσταση. με τις φωτιές όμως τι ακριβώς προσπαθούσαν να κάνουν?
    και μη μου πεις ότι τις έβαζαν αστυνομικοί και κρατικοί υπάλληλοι γιατί θα σε πάρουν με τα γιαούρτια! βλέπεις, καταστροφές γίνονται σε κάθε μα κάθε πορεία. δεν είναι φαινόμενο για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης!

    και σε παρακαλώ, άν έχεις φάιρ φοξ ενεργοποίησε την ορθογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. εχετλαίε

    δε θα συμφωνήσω μαζί σου. όταν ο άνθρωπος έχει αγωνιστεί για αυτά, όσο ποταπά να σου φαίνονται εσενα, δεν πάυουν να είναι ποτισμένα με κόπο, ιδρώτα και στερήσεις. ποιος είσαι εσύ που θα τα καταστρέψεις για να τον αφυπνίσεις? θα τον σιτίσεις εσύ μετά, θα πληρώσεις εσύ τους φόρους και τα καθημερινά του έξοδα? όχι, όπως είναι σεβαστή η ζωή του καθενός, το ίδιο σεβαστή να είναι και ο μόχθος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. χειμωνιάτικη λιακάδα

    την ανάρτησή σου, την είχα δει χθες πρωί πρωί πριν φυγω για τη δουλειά, επειδή λέγαμε σχεδόν τα ίδια, απλά δε σχολίασα!
    τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!
    χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. αιρετικέ

    άν όλοι το βλέπατε ότι ερχότανε, γιατί δεν κάνατε μια ανάρτηση για τα επερχόμενα πυθίες του ίντερνετ?

    τί καθόσασταν και κάνατε αναρτήσεις για ότι χαζομάρα σας ερχότανε και δε λέγατε να αποφευγει ο κόσμος τις διαδηλώσεις γιατί θα είχαμε θανάτους?

    άντε γιατί μετά τα γεγονότα όλοι τα προφήτευαν αλλά από μέσα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. στέλλα

    πολλοί πέρασαν από στρατό, λίγοι ομως άφησαν τον εαυτό τους να αφομοιώσει μερικά σωστά και έξυπνα πράγματα!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. λάκων

    έ βλέπεις έχει και μερικούς λαϊκούς αγωνιστές που θέλουν να γίνουν σταρ!
    στο βωμό της τηλεθέασης πλήρωνε μαλάκα φορολογούμενε εσύ τις ζημιές των "αγωνιστών"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. molemou

    το ίδιο και εγώ, γιαυτό θα έπρεπε οι γονείς των αναρχικών να επωμιστούν το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν τα παλιόπαιδά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. γιάννης τ11

    γιάννη άν ο κάθε γονιός διδάσκει αρχές και αξιες στα παιδιά του και όχι πως να σφάξουν ένα δεξιό με κονσερβοκούτι, δε θα ακούσουν και δε θα επηρεαστούν απο τον κάθε έξυπνάκια που πάει να στρατολογήσει στα σχολεία πιθανά θύματα.

    ο ιάσιος (iasios.blogspot.com) έχει αντιγράψει από τον πυρίσπορο μια πολυ καλή ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. issalos

    καλώς ήλθες και ευχαριστώ ίσσαλε!

    εγώ σε ανακαλυψα από τον ιάσιο!

    τι να το κάνουμε? εμείς καλά τα λέμε, ποιος μας ακούει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. η επικεφαλιδα με αφησε αφωνο...
    την καλησπερα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αθήναι τη 22α Απριλίου 1967

    Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Κόλλιας,
    τ. Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου

    “Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.

    Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ήτο επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος...

    Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Και μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς θα απομονώσωμεν και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, θα βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον...

    Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, η οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις δηλοί κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους....

    Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. σπύρος1000

    σπύρο ευχαριστώ!
    καλησπέρα και από μενα και φιλιά στη ζουζουνίτσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Είχα αποφασισει να μην ασχοληθω, αλλα κατι με ετρωγε μεσα μου. Καταρχην θα ηθελα να ενημερωσω κι εγω με την σειρα μου τον Γιαννη Τ11 οτι την κυβερνηση δεν την εβγαλα εγω. Δεν εχω καμμια σχεση με αυτους. Ισως εχει ο εν λογω κυριος και ολοι οι υπολοιποι που ψηφιζουν με γνωμονα το ρουσφετι και ποιος θα μπορεσει να διορισει ιδιους ή συγγενεις σε δημοσιες υπηρεσιες.
    Στη συνεχεια, Ρια, διαβασα την πρωτη απαντηση σου στον μυστηριο

    το είδα φίλε μου, αλλά επειδή δεν συμφωνώ, γιαυτό και δεν σχολίασα!

    Απο αυτο, με το φτωχο μυαλο μου, συμπεραινω οτι κι εγω δεν επρεπε να σχολιασω στο μπλογκ σου επειδη δε συμφωνω. Μεχρι στιγμης βεβαια, εγω συνηθιζα να σχολιαζω εκει που διαφωνω, για να ακουω επιχειρηματα και αποψεις διαφορετικες απο τις δικες μου. Το να "επικροτω" και να συγχαιρω απλα τις αναρτησεις που συμφωνουν μαζι μου δε μου λεει κατι. Αλλα απ οτι φαινεται, ετσι "λειτουργεις" εσυ. Προτιμας να αποφευγεις τις διαφωνιες.
    Ειμαι εντελως εκτος θεματος, το ξερω, και δε θελω καν να ασχοληθω ξανα. Το μονο που θελω να σχολιασω τωρα, ειναι τον τιτλο της αναρτησης... Δε καταλαβαινω που ξαφνικα ¨μπαινει" ο ορος πατριδα σε ολα αυτα που συνεβησαν. Στις πορειες, στους κουκουλοφορους, στα 15χρονα, στους σεριφηδες που κυκλοφορουν ελευθεροι ή στην "θλιψη" που σε διακατεχει;;;;
    Μια διευκρινιση ομολογω οτι τη χρειαζομαι εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και μια συμπληρωση της τελευταιας στιγμης. Ξαναδιαβαζοντας την αναρτηση σου, σε βλεπω να θλιβεσαι για τοσα μα τοσα πολλα πραγματα, αλλα δε βλεπω πουθενα θλιψη για την εν ψυχρω δολοφονια και τον αδικο χαμο ενος αθωου παιδιου..
    Εμενα ξερεις, αυτο με θλιβει περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη υλικη καταστροφη. Γιατι μια ανθρωπινη ζωη δεν συγκρινεται με κανενα χρηματικο ποσο και καμμια υλικη ζημια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. zombie@blood

    αν δε θες να ξανασχοληθείς έιναι δικαίωμά σου.
    κρίμα που ένα παιδί έχασε τη ζωή του. κρίμα που ένας μαλάκας πήρε στο λαιμό του όλη τη χωρα και ξαφνικά έκανε ήρωα ένα παιδί που στην ηλικία που ηταν έπρεπε να είναι σπίτι του.
    έχω και εγω γιο 15 χρονών που βγαίνει με τους φίλους του αλλά άμα ακούει για φασαρίες φεύγει.
    δεν πάει γυρεύοντας.
    και μην ακούσω άλλη μια φορά, ότι πήγαινε σε πάρτυ, γιατί δε γνωρίζω κανέναν που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει το παιδί του στου μωραΐτη και να μένει στα εξάρχεια που θεωρείται περιοχή καλτ μόνο για πρεζόνια και αναρχικούς ροκάδες.
    ούτε ότι περίμενε τη μητέρα του, γιατί όταν από τις τρεις το μεσημέρι του σαββάτου φλέγεται το κέντρο της αθήνας, δεν υπάρχει κανένα μαγαζί ανοικτό, πολύ περισσότερο κοσμηματοπωλείο στη βουκουρεστίου στις εννιά το βράδυ!
    αν το παιδί θεωρούσε δικαίωμά του να συμμετέχει σε ανταρτοπόλεμο με τους αστυνομικούς, το είχε το δικαίωμα, αυτό αναλαμβάνοντας το ρίσκο να πέσει επάνω και σε ένα μαλάκα.
    και έπεσε.
    κρίμα.
    δεν μπορέι να γυρίσει πίσω.
    αλλά και αυτοί που δούλευαν στα καμένα καταστήματα και απολύθηκαν ενώ οι λογαριασμοί τους τρέχουν τι ρίσκο πήραν?
    τι έφταιξαν 2000 εργαζόμενοι εν μέσω καταναλωτικής περιοδου να μείνουν άνεργοι?
    μήπως δε δούλευαν?
    μήπως δεν πλήρωναν φόρους?
    μήπως έκαψαν αυτοί τα μαγαζιά?
    όχι.
    οι άνθρωποι πήγαν σπίτια τους, περιμένοντας τη δευτέρα να ξαναεργαστούν για να πληρωθούν και ψωνίσουν για τα παδιά τους.
    και έμαθαν ότι δεν έχουν δουλειά από τα κανάλια!
    αυτους θα τους λυπηθώ περισσότερο, γιατί κανένας δεν πάει να δουλεψει ως υπάλληλος σε κατάστημα με το εξαντλητικό ωράριο και το μικρό μισθό αν δεν έχει ανάγκη.
    και αυτοί και ανάγκη έχουν και δουλειά πια, δεν έχουν.

    ο καθένας αναλαμβάνει τα ρίσκα του με τις ενέργειές του!
    ο αλέξης έπαιξε και έριξε ασόδυο! αλλά εν γνώση του επαιξε. όταν πετάς άκόμα και μια βρισιά, δεν ξέρεις ποιος είναι απέναντί σου. μπορεί να είναι τρελλός, μπορέι να είναι σαδιστής, χίλια δυο. ειδικά οταν είσαι στα εξάρχεια εννιά το βράδυ εν μέσω ταραχών παίρνεις τα ρίσκα σου! ακόμα και άν είσαι οσία παρθένα (που δεν το πιστεύω).

    αν λοιπόν δε θες να ξαναπεράσεις από δώ σκασίλα μου! δε θυμάμαι να σε κάλεσα. και αυτό το μπλογκ καταγράφει τις δικές μου απόψεις και μερικών φίλων που είναι διατεθιμένοι να ακούσουν και την άλλη άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. molemou

    ποιος σε είπε γερμανο?
    forza trikala, viva thessalia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "ο καθένας αναλαμβάνει τα ρίσκα του με τις ενέργειές του!
    ο αλέξης έπαιξε και έριξε ασόδυο! αλλά εν γνώση του επαιξε. όταν πετάς άκόμα και μια βρισιά, δεν ξέρεις ποιος είναι απέναντί σου. μπορεί να είναι τρελλός, μπορέι να είναι σαδιστής, χίλια δυο. ειδικά οταν είσαι στα εξάρχεια εννιά το βράδυ εν μέσω ταραχών παίρνεις τα ρίσκα σου! ακόμα και άν είσαι οσία παρθένα (που δεν το πιστεύω)."


    ο Αλέξης ήταν 15 ετών. Δεν μπορείς να απαιτείς από 1 παιδί 15 ετών να έχει περισσότερη ωριμότητα από τον ενήλικα που του έδωσες 1 πιστόλι στο χέρι και τον ξαμόλησες στους δρόμους να πουλάει τσαμπουκά!
    Γιατί όταν σηκώνεις πιστόλι οπλισμένο απέναντι σε 1 παιδί τι περιμένεις; τι ελπίζεις για το μέλλον;

    Παλιά λέγανε στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους
    στον πόλεμο οι γονεις θαβουν τα παιδια τους

    και δυστυχως στην σημερινη εποχή

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ρια, καλημερα καταρχην.
    Δεν θα ξαναασχοληθω με το συγκεκριμμενο θεμα εννοουσα και οχι με εσενα. Οπως ανεφερα και στο προηγουμενο σχολιο μου, θελω να ακουω αποψεις που δε συμφωνουν με εμενα, εκει πιστευω οτι στηριζεται και ο διαλογος. Απο εσενα μαθαινω οτι η Αθηνα φλεγονταν απ τις 3 το μεσημερι του Σαββατου. Νομιζα οτι ολες αυτες οι φωτιες ηταν αποτελεσμα της δολοφονιας. Οπως επισης δεν ακουσα πουθενα να συμβαινουν ταραχες πριν το ολο συμβαν στην εκει περιοχη. Αν δεν ακουσες κι εσυ καλα, το παιδι αυτο ηταν σε εναν πεζοδρομο γεματο καφετεριες και κοσμο. Δεν ηξερα οτι κι αυτο ειναι εγκλημα.
    Οσο για την αποψη σου οτι δε ξερεις ποιος ειναι απεναντι σου, αυτο ισχυει παντου ξερεις και οχι μονο στα Εξαρχεια απεναντι σε εναν αστυνομικο.
    Ισχυει στη δουλεια σου,
    ισχυει στη διασκεδαση σου,
    ισχυει στο δρομο.
    Δεν ειδα πουθενα ομως, ας πουμε,καποιον οδηγο να παραβιαζει ενα στοπ ή ενα κοκκινο φαναρι (που ειναι ακομα πιο επικινδυνο), τον τροχονομο να τραβαει πιστολι και να τον σκοτωνει εν φυχρω.
    Δεν ειδα πουθενα σε φραστικη διαμαχη μεταξυ συναδελφων (που ολοι εχουμε βρεθει) να τραβαει πιστολι ο ενας και δολοφονει τον αλλο.
    Ουτε ειναι λυση, επειδη δε ξερεις ποιος μπορει να ειναι απεναντι σου, να σκυβεις το κεφαλι και να απομακρυνεσαι χωρις να σε ενδιαφερει τιποτα περα απο την παρτουλα σου. Δεν ειναι λυση η αδιαφορια και ο εσωστρεφισμος για ολα.

    Και περιμενω ακομα να μου πεις (αν θες βεβαια) που χωραει ο ορος πατριδα, που αναφερεις στον τιτλο σου, σε αυτο το συμβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Zombie@blood

    καλημέρα

    ακόμα και αν ήταν σε ένα δρόμο γεμάτο καφετέριες, γιατί ήταν εκεί όταν από τις τρεις το μεσημέρι φλεγόταν το κέντρο της αθήνας και μετά τις έξι τα κανάλια λέγαν ότι ο πετροπόλεμος αστυνομικών και αναρχικων είχε μεταφερθεί στα εξάχεια? (είναι ο πιο σύντομος δρομος για το πολυτεχνείο).
    το σάββατο το πρωί είχα πάει με το γιο μου στην ερμού για να ψωνίσει και βιαζόμασταν να γυρίσουμε, γιατί θα έβγαινε με τους φίλους του, και στις δύο που θά επιστρέφαμε δεν μπορούσαμε να πάρουμε το μετρό από το σύνταγμα, μέσω πλάκας πήγαμε στη συγγρού και πήραμε ταξί. στο σπίτι άνοιξα τηλεόραση και έτσι έμαθα για τα γεγονότα και από περιέργεια την άφησα ανοιχτή και έτσι από τις έξι μάθαινα για τα καμένα αυτοκίνητα και κάδους στα εξάρχεια. και στις δέκα και, από τα μπλογκ και αργότερα από την τηλεόραση έμαθα για το θανατο του παιδιού.
    τι δουλειά έχει ενας φιλήσυχος πολίτης στην καρδιά των ταραχών???
    και ας πούμε ότι το παιδί αυτό, επειδή το σχολείο που πήγαινε ήταν πολύ αυστηρό (που είναι όντως), ένιωσε την ανάγκη να ξεσπάσει και να αντιδράσει στην καταπίεση, ήταν ανάγκη να πάει να πετάξει μπουκάλια και ξύλα και πέτρες στους αστυνομικούς?
    όταν οι αστυνομικοί από τις τρεις το μεσημέρι, βρίσκονται σε συναγερμό και δέχονται επιθέσεις, δε θα κουραστούν? δε θα πέσουν οι άμυνές τους? και αν ήταν κανένας οξύθυμος μπάτσος ή ο μικρός, όπως μου είπε κάποιος, έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στους αστυνομικούς, τι θα έκανε? σκέψου τις συνθήκες που επικρατούσαν, προφανώς δεν έχεις ζήσει στιγμές έντασης και απειλής της ζωής σου, γιατί αν είχες πάει σε κανένα κόσσοβο ή αφγανιστάν, θα τον δικαιολογούσες. ο όχλος είναι το χειρότερο όπλο.
    ο αστυνομικός μετά από τόσες ώρες έντασης και συνεχούς στρες, έπεσε σε ομάδα που έβριζαν, πέταγαν αντικείμενα και διάφορες άλλες καταστάσεις, τι θα έκανε?
    και γιατί ο στόχος ήταν το συγκέκριμμένο παιδί? (αν ήταν, γιατί το πόρισμα δε βγήκε ακόμα)
    γιατί δεν ήταν ο θαμώνας ενός αλλου καταστήματος???
    γιατί δεν ήταν κάποιος άλλος που καθόταν στις καφετέριες? γιατί δεν υπήρχαν άλλοι στις καφετέριες, γιατί οι νορμάλ άνθρωποι, όταν βλέπουν ταραχές και φασαρίες, φεύγουν. αυτά τα παιδιά όμως δε φύγανε, γιατί άραγε?
    και όσα ξέρουμε για το τι συνέβει, τα είπανε οι υπόλοιποι της παρέας, που σαφώς δε θα λέγανε πράγματα που θα θίγανε και τους ίδιους, δε θα λέγανε ότι πετούσαν ξύλα και πέτρες, δε θα λεγανε ότι οι ίδιοι δημιουργήσαν ένταση και φασαρίες γιατί έτσι θα επιβαρύναν την ίδια της θέση τους. οπότε δε δίνω βαρύτητα στους λόγους τους.
    το σάββατο τα κανάλια ελεγαν ότι ομάδα αναρχικών διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς και ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένα διαδηλωτή/αναρχικό. την κυριακή έλεγαν ότι το θύμα ήταν σε ίντερνετ καφέ (παιδί που πηγαίνει στου μωραΐτη, δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι του? ειδικά όταν έχει μαμά με μαγαζί στη βουκουρεστίου?). τη δευτέρα έλεγαν ότι θα θύμα πήγαινε σε πάρτυ, αυτό το ανέλυσα σε προηγούμενο σχόλιο. την τρίτη μια συμμαθητριά του έλεγε ότι ο αλέξης περίμενε τη μαμά του! τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους?

    ήταν αντιδραστικός, έριχνε πέτρες, ήταν αναρχικός, δεν ειχε δικαίωμα κανείς να του αφαιρέσει τη ζωή. αλλά δε θα τον ΄κανουμε και ήρωα στα καλά καθούμενα! έχουμε χάσει την ουσία και κολλήσαμε στη λεπτομέρεια. λογικά και μόνο να το πάρουμε, όταν κάποιος παίζει πετροπόλεμο στα εξάρχεια, παπαδοπαίδι δεν είναι.
    εξυπηρετήθηκαν τα κανάλια, οι αριστεροί (τσίπρας, αλαβάνος) από το θάνατο του παιδιού που τους ήρθε δώρο εξ ουρανού. και οι απανταχού αντεξουσιαστές και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν φασαρίες, να χάσουν εργατοώρες και να εκδικηθούν το σύστημα γιατι με το έργο τους δεν μπορούν να το κάνουν. δεν πιστεύω ότι αλλοδαποί πλιατσικολογούσαν, γιατί θα το είχαν κάνει καθε φορά που γίνονταν φασαρίες στο κέντρο. απλά στρατολογήθηκαν για αυτό το λόγο!
    τα αιτια είναι πολυ βαθύτερα και ας τα αναλύουμε επιφανειακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. http://terapri.blogspot.com/2008/03/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ανώνυμε

    το άρθρο το είχα δει στο ίντερνετ από χθες, δε με καλύπτει γιατί δε μεγάλωσα έτσι και δε μεγαλώνω το παιδί μου έτσι. και επειδή θέλω να έχω διακριτικό έλεγχο στη ζωή του 15χρονου γιου μου, έχω φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τους γονείς των φίλων του και των συμμαθητών του. σε πληροφορώ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε πριν 30 χρόνια. σήμερα δεν είναι έτσι τα πράγματα.

    αυτός που το έγραψε έχει τραβήξει από τα μαλλιά καταστάσεις που δεν αποτελούν ούτε το 2% των σύγχρονων γονιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. βλέπω 1 άλλη Ρία εδώ πέρα.
    Λυπάμαι πολύ. Διαφωνώ κάθετα με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποστηρίζεις.
    καμιά δολοφονία παιδιού δεν ισοδυναμεί με ασσό-δύο, κανένα παιδί που κυκλοφορεί στα εξάρχεια δεν είναι αυτόματα "αλήτης" ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΝΑΝ 15ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ Η ΤΟΥ ΦΤΑΙΓΕ ΤΟ BURN OUT!!!

    δεν βρίσκω λόγια να πω κάτι παραπάνω.... και ούτε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο....

    έκαστος εφ'ω ετάχθη (ή κάπως έτσι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. spark

    δεν είναι δυνατό να ταυτίζονται οι απόψεις όλων με όλους!
    διαφορετικές γνώμες θα υπαρχουν, ο θάνατος είναι αμετάκλητος, αλλά μην πας και γυρεύοντας!
    εσένα γιατι δε σε σκότωσαν σπαρκ? γιατι δεν ησουν σε περιοχή με φασαρίες και δεν προκαλούσες! ας καθόταν και αυτός στο σπίτι του ήσυχος και ας μην προκαλούσες. δε δικαιολογώ τον αστυνομικό αλλά δε θα τον κάνουμε και ήρωα με το τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. εγώ έτυχε να ήμουν αλλού
    αλλά και εκεί να βρισκόμουν το πιο πιθανό είναι ότι θα είχα ορμήξει στον αστυνομικό αν τον έβλεπα να σημαδεύει 1 παιδί.

    διαφωνώ κάθετα με την λογική του
    "κλειστείτε στα σπίτια σας και μην αντιδράτε"
    αρκετές γενιές λοβοτομημένων είχαμε. δεν είναι λογική το μην βγαίνεις από το σπίτι σου γιατί μπορεί κάποιος να σου φυτέψει 1 σφαίρα και να πουνε μετά εξοστρακίστηκε, ήταν κουρασμένος κτλ.

    ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!

    το πρώτο ουσιαστικό μάθημα που πήρα στην ιατρική ήταν το.. ο ασθενής δεν θα νοιαστεί ποτέ για το τι έχεις εσύ στο κεφάλι σου, αν έχεις προβλήματα ή όχι, αν είσαι κουρασμένη ή όχι...
    από τη στιγμή που ο καθένας ΑΠΑΙΤΕΙ από μένα να σώζω ζωές με το μέγιστο της απόδοσής μου ανεξαρτήτως προσωπικών υποθέσεων.. το λιγότερο που μπορώ είναι να ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ με τη σειρα μου ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ με τα όπλα που όλοι μας πληρώσαμε για να κρατάνε.

    Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σκοτώνει το παιδί του άλλου ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ!

    Παιδιά έχουν σκοτώσει παιδιά και το σύστημα σε άλλες χώρες τα έχει προστατέψει με την ανωνυμία... και θα δεχτώ ότι είναι δικαιολογημένος κάποιος που σκότωσε ένα παιδι? εν ώρα υπηρεσίας???? με το υπηρεσιακό όπλο? άοπλο παιδι? χωρίς να βρίσκεται καν σε αυτοάμυνα? χωρίς να σημαδεψει έστω τα ποδια? αλλά να χτυπήσει κατευθειαν στην καρδια?

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????

    και σε καμια περίπτωση δεν δέχομαι τα καλά παιδιά είναι στο σπίτι τους τέτοιες ώρες και διαβάζουν! και εγώ στο σπίτι ήμουν και διάβαζα στα χρόνια του αλλά και εγώ θα μπορουσα να είχα περάσει από τα εξάρχεια, ή ο γιος μου να περάσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

    τα χρόνια λοιπόν που έμεινα μέσα πάνω από 1 βιβλίο δεν μου επιτρέπουν να υποταχθώ στην λογική ο φιλήσυχος πολίτης κλειδαμπαρώεται στο σπίτι του και δεν βγαινει έξ ζητώντας για μπελάδες.. αυτές είναι άλλες εποχές.. και άλλες ιδεολογίες που δεν με εκφράζουν....

    παρεπιμπτώντως...

    γερμανική, εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit αναλύει σε εκτενές σχόλιό της με τίτλο «Η εξέγερση των καλομαθημένων» τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ελλάδα:
    «Η αθηναϊκή εξέγερση προέρχεται από τα μεσαία στρώματα, είναι ελληνική, αλλά στρέφεται εναντίον Ελλήνων, εναντίον ενός σάπιου κράτους, εναντίον ενός πελατειακού συστήματος και εναντίον των βεβιασμένων μεταρρυθμίσεων.»
    «Από πού πηγάζει όμως η ανεκτικότητα έναντι των παραβάσεων της έννομης τάξης;
    Χωρίς την τραυματική ιστορία της Ελλάδας στον 20ου αιώνα δεν είναι ερμηνεύσιμη. Οι παππούδες, αυτών που βρίσκονται στο δρόμο, υπέφεραν στην ναζιστική κατοχή, μετά την κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος και το μακελειό των ακροδεξιών τραμπούκων που κυνηγούσαν και δολοφονούσαν ακόμη και όποιον έμοιαζε με κομμουνιστή.
    Οι πληγές του παρελθόντος είναι λοιπόν που τροφοδοτούν την παρούσα ανεκτικότητα.»
    «Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες»
    «Η Ελλάδα δεν βιώνει την επανάσταση των καταραμένων, αλλά την εξέγερση των καλομαθημένων, που σήμερα στέκονται μπροστά στο τίποτα.
    Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πολύ σύγχρονο φαινόμενο.
    Πολλοί από τους Έλληνες που βρίσκονται τώρα στους δρόμους απέκτησαν το πολυπόθητο πτυχίο τους με φροντιστήρια που πληρώθηκαν ακριβά από τους γονείς τους. Απέκτησαν ελληνικό πτυχίο, μάστερ στην Αγγλία, ξέρουν δύο με τρεις ξένες γλώσσες και πέντε διαφορετικά προγράμματα στο κομπιούτερ.
    Έφτασαν στα 35 τους, ζουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι, δεν βρίσκουν δουλειά, και αν έχουν, δεν μπορεί να ζήσουν απ’ αυτή.
    Τους καλούς βαθμούς ακολούθησαν κακοπληρωμένες δουλειές.
    Όμως κάθε Έλληνας ξέρει τουλάχιστον κάποιον που έκανε καριέρα με κακούς βαθμούς, αλλά με κάποιο θείο σε κυβερνητικό κόμμα.»
    «Στους δρόμους της Αθήνας μαίνονται "οι δήθεν επαναστάτες", που θέλουν να ξαναζωντανέψουν το μύθο του χθες.
    Το ελληνικό δίλημμα: Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες.
    Στο θέμα αυτό ο Λένιν και ο Στάλιν είχαν σαφώς μεγαλύτερη έμπνευση...»

    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/12/blog-post_9945.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. γιατι δεν ησουν σε περιοχή με φασαρίες και δεν προκαλούσες! ας καθόταν και αυτός στο σπίτι του ήσυχος και ας μην προκαλούσες

    .....

    δεν ξέρω αν στεναχωιέμαι ή θλίβομαι περισσότερο με αυτές τι λέξεις...

    προσωπικά είμαι μία μουρόχαβλη του κερατά, δύσκολα θα σηκωθώ από τον καναπέ να πάω σε πορείες αλλά αμέσως σε συζητήσεις ή στον χώρο εργασίας θα εκφράσω τα πιστεύω μου και με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν

    δυστυχώς για τα δικά μου μέτρα και σταθμά η παραπάνω άποψη δεν είναι απλά εξοργιστική αλλά προπάντων επικίνδυνη!
    τι θα πει προκλητικός? και ποιος αποφαίνεται για το τι ειναι προκλητικός? παλιά τους τεντιμπόηδες τους κούρευαν δημοσίως με την ψιλή τώρα που προχωρήσαμε ως κοινωνία τους χαρακτηρίζουμε προκλητικούς και λέμε ε, ήταν άτυχοι ας καθόταν καλύτερα σπίτια τους αν ήθελαν να είναι ζωντανοι?

    ας καθόσουν στο σπίτι και ας μην προκαλούσες....
    και οι φοιτητές στο πολυτεχνείο αν είχαν καθίσει σπίτια τους... ακόμα χούντα θα χαμε!

    δεν εννοώ ότι το παιδί πήγε εκεί για να γίνει ήρωας ή να διατυπώσει κάτι...

    1 παιδί ήταν που βρέθηκε απέναντι σε 1 ενήλικα, πατέρα 3 παιδιών, που κρατούσε όπλο και δεν δίστασε να τον σημαδέψει, για να μην πω για το ότι δεν ζήτησε συγγνώμη και για όλα τα υπόλοιπα...

    αν ήταν στην ένταση της στιγμής, όταν θα ξελαμπικάριζε θα ζητούσε και 1 συγγνώμη από την έρμη την μάνα του που της γυρίσαν το παιδί της σε κουτί. η άρνηση του να ζητήσει συγγνώμη σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι που έγινε εν βρασμώ ψυχής, μια λάθος εκτίμηση.. όχι

    σήκωσε το όπλο

    όπλισε

    σημάδεψε

    πυροβόλησε

    σκότωσε

    τόσο απλά
    τόσο σκληρά

    και δεν δέχομαι σε 1 ελευθερη όπως θέλεται να αποκαλείται χώρα ο οποισδήποτε να κλειδαμπαρώνεται στο σπίτι από μόνος τους με τις νουθεσίες όλων των υπολοίπων "
    για το καλό του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. αντιγράφοντας από το φατσοβιβλίο....

    ""Συγγνώμη για τη σιωπή.

    Aλλά δεν έχω τί να πω. Tώρα που έχουν όλα καεί. Κτήρια, δέντρα, πλατείες, βιβλιοθήκες, μυαλά, νόμοι, Σύνταγμα, αρχές, θεσμοί, όλα. Και προπαντός: η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

    Για μένα, φίλε, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Aλέξη το Σάββατο, οι διαχωριστικές γραμμές έχουν τραβηχτεί. Έχει τελειώσει το αστείο. Υπάρχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται δημοκρατικά. Και υπάρχουν και οι Άλλοι. Που φορούν πηλίκιο, κουκούλα, ή παρωπίδες. Οι τελευταίοι είναι οι πιο επικίνδυνοι. Oι φιλήσυχοι φασίστες της διπλανής πόρτας. Δολοφονούνται άνθρωποι δίπλα τους κι αυτοί διαμαρτύρονται που σφυρίζουν οι σφαίρες.

    Εμένα ο Aλέξης είναι μέλος της οικογένειάς μου, φίλε. Είναι ο αδερφός μου και ο φίλος μου. Kι αυτή η καμμένη πόλη, είναι η πόλη μου. Πότε δεν έχω ξανανιώσει τόσο βαρύ προσωπικό πένθος.

    Nιώθω σαν να μου έχουν βιάσει τη μάνα μου. Ειλικρινά σου μιλάω.

    'Εχω βαρεθεί να διαβάζω μαλακίες από παιδιά της γενιάς μας αυτές τις μέρες. Oι μάσκες πλέον έπεσαν. Υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ανενδοίαστα ότι θα έπρεπε να έχει επέμβει ο στρατός στο κέντρο της Aθήνας. Nα βγουν τα τανκς. Kαλά του έκαναν, γράφουν. Nα σκοτώσουν κι άλλους για παραδειγματισμό, να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    'Aνθρωποι με τους οποίους καθήσαμε στα ίδια θρανία. Άνθρωποι που μένουν δίπλα μας. 'Aνθρωποι που κάποτε κάθησαν στο τραπέζι μας και ήπιαν καφέ μαζί μας. Ή έγιναν "facebook friends" μας. Το καταλαβαίνεις; Πάω να τρελαθώ.

    Aυτό το θηρίο, που όλοι μαζί εκθρέψαμε, πρέπει όλοι μαζί να το σκοτώσουμε. Όχι με πέτρες και ξύλα. Με τα μέσα και τα ταλέντα που καθένας διαθέτει. Δεν πάει άλλο. 'Εχουμε όλοι ευθύνη γι' αυτή την κατάντια.

    Aυτά τα λίγα. Θέλω πολύ να σε δω.

    Tην αγάπη μου."

    υγ: Ανδρέα Ζ., σ' ευχαριστώ που με παρότρυνες να το προωθήσω αυτό. Έχεις δίκιο. "Καθένας με τα μέσα και τα ταλέντα που διαθέτει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΑΡ/ΣΤΡ/ΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ Ο.Ε.Α

    http://lastultimatum-hrg.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ρία, κανείς δε γουστάρει το ρόλο της Κασσάνδρας: να βλέπει το κακό να'ρχεται, να προειδοποιεί και, όχι μόνο να μην τον ακούν, αλλά να τον χλευάζουν, να τον βρίζουν και να τον απομονώνουν. Έχω βρεθεί αρκετές φορές σ'αυτήν τη θέση κι αποφάσισα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Βλέπεις, το να τα λέω, να με βρίζουν και μετά, κατόπιν εορτής να'ρχονται στα λόγια μου - χωρίς όμως να έχουν την αξιοπρέπεια να πουν "ναι, έπρεπε να σ'ακούσουμε" - δε μου λέει τίποτα. Ακούγεται τρομερά εγωιστικό, αλλά πολλοί από εμάς (και μέσα σ'αυτούς είμαι κι εγώ) έχουμε βαρεθεί το ρόλο της Κασσάνδρας. Κάνεις την προσπάθειά σου ν'ανοίξεις τα γκαβά των αλλωνών. Και τι έγινε; Σε παίρνουν στο ψιλό. Ε, κάποια στιγμή γίνεται αηδία το σκηνικό αυτό.

    Προσωπικά, κάποια πράγματα τα λέω στο ιστολόγιό μου, το οποίο ξεκίνησα μόλις φέτος, κι έχω προειδοποιήσει για τις χαζομάρες μας ουκ ολίγες φορές. Ποιος ακούει όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. spark

    κανένας δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει το παιδί του άλλου. έτσι έγραψες.
    όταν ρίχνεις μια μολότωφ γιατί τη ρίχνεις? για να δεις πόση ώρα θα καίει? 142 αστυνομικοί νοσηλεύονται στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα. οι περισσότεροι καμμένοι από μολότωφ.
    όταν πετάς μια μολότωφ δεν ξέρεις που θα πάει και τι θα κάνει. οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά κάποιου?
    επειδή δεν είναι 15 χρονών και είναι 23 και 24?
    αυτοί δεν έχουν μάνες? αυτοί δεν ήταν παραγωγικά άτομα στην κοινωνία? επειδή είναι αστυνομικοί να τους σκοτώσουμε?
    τον αστυνομικό, όμως, ζητάς να σε προστατεύσει από τον κακοποιό, από τον εισβολέα στο σπίτι σου ή από αυτόν που σε ξυλοφορτώνει. τον αστυνομικό ζητάς να σε απαλλάξει από αυτόν που σε παρακολουθεί ή σε απειλεί. αν ήσουν στα εξάρχεια σε ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, και σου καίγανε το αυτοκίνητο που ακόμα πληρώνεις δόσεις, τον αστυνομικό θα καλούσες να σε προστατεύσει. το ότι στους κόλπους της αστυνομίας βρέθηκε ένας μαλάκας, δε σημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι μαλάκες. γιατί άν το πάρουμε έτσι, και το 1941 κάποιοι έλληνες συνεργάστηκαν με γερμανούς και έστειλαν άλλους έλληνες στο θάνατο, είναι όλοι οι έλληνες δοσίλογοι?
    γιατί παρασύρεσαι από τις τηλεοράσεις και τα όσα ακούς? γιατί δε βλέπεις ότι όλα είναι προπαγάνδα?
    κάθε εβδομάδα, γίνονται διαδηλώσεις και φασαρίες στο κέντρο, πόσες φορές σκοτώθηκαν 15 χρονα παιδιά? και μη μου πεις για τον καλτεζά, γιατί θα σου θυμήσω, ότι ο καλτεζάς μπήκε στην κλούβα που κάθονταν τα ματ και δεν ειχαν βγει να τους κυνηγήσουν και έριξε εν ψυχρώ μια μολότωφ, και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε μέσα στην κλουβα!
    δεν είμασταν μπροστά και δεν ΄ξέρουμε τι έγινε. ούτε πιστεύω την ομάδα του παιδιού γιατι δε θα έλεγαν πράγματα που θα τους έθιγαν. είδα το βιντεο πολλές φορες. κανένας άλλος δεν ήταν στο δρόμο παρά οι ταραξίες και αυτός που το τράβαγε ήταν μαστουρωμένος είσαι γιατρός και θα ακούσεις πως μιλάει και θα καταλάβεις.
    η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί, ποια είσαι εσύ και όλοι μας, δηλαδή, που θα βγάλουμε πόρισμα?

    βλέπετε, οι περισσότεροι, τα πράγματα πολύ επιφανειακά. υπάρχουν βαθύτερα και πολύ πιο σημαντικά νήματα που τα κινούν άλλοι που δεν ξέρετε. και άν ξέρετε, αρνείστε να παραδεχτείτε γιατί αρέσκεστε στην ψυχολογία του όχλου. γιατί στη ζωή σας δεν κάνετε τις επαναστάσεις σας αλλά προβάλετε τις αντιρρήσεις σας σε αυτούς που καθοδηγούνται από όσους έχουν συμφέρον να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. αιρετικέ

    αντί να το παίζουμε κασσάνδρες, δε θα ήταν καλύτερα να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη χώρα μας για να την κάνουμε αυτή που θέλουμε από το να τη διαλύουμε με την πρώτη ευκαιρία?

    εγώ ούτε έκαψα ούτε λεηλάτησα ούτε σκοτωσα κανένα. γιατί θα πρέπει να πληρώσω τα σπασμένα?
    γιατί θα πρέπει να μην μπορώ να κατέβω στο κέντρο της αθήνας να κάνω τις δουλειές μου? γιατί θα πρέπει να φοβάμαι να περπατήσω στα εξάρχεια? γιατί θα πρέπει να πληρώσω εφορία πολύ παραπάνω για να καλυφθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι αναρχικοί? γιατί να αποκαθιστώ τις ζημιές που κάνουν στο πολυτεχνείο κάθε τρεις και λίγο? εγώ ήμουν στο σπίτι μου κρεββατωμένη, γιατί θα πρέπει να κάνω να πάω στη δουλειά μου την αλλη μέρα 2,5 ώρες? έβλαψα κανέναν?
    και σαν και μένα είναι πολλοί. γιατί εμείς που δεν κάνουμε φασαρίες να μην έχουμε δικαιώματα και όλα τα ανατρεπτικά στοιχεία να χαίρουν ελευθερίας και ασυδωσίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ανώνυμε

    άσε μας ρε φίλε, εδώ ο κόσμος καίγεται και σείς το χαβά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. προς ανωνυμο 9.08


    το να συγκρινεις τα λογια του τοτε κ.κων/νου κολια με τα σημερινα γεγονοτα ειναι το λιγοτερο ασυγκριτα...
    εκτος θεματος...
    αν με αυτο το σχολιο εννοεις οτι το κρατος εχει καταλυθει και μπορει να επιχειρηθει απο καποιους μαλακοκαυληδες ανατροπη του καθεστωτος,μπορει και να συμφωνησω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. βλέπετε, οι περισσότεροι, τα πράγματα πολύ επιφανειακά. υπάρχουν βαθύτερα και πολύ πιο σημαντικά νήματα που τα κινούν άλλοι που δεν ξέρετε. και άν ξέρετε, αρνείστε να παραδεχτείτε γιατί αρέσκεστε στην ψυχολογία του όχλου. γιατί στη ζωή σας δεν κάνετε τις επαναστάσεις σας αλλά προβάλετε τις αντιρρήσεις σας σε αυτούς που καθοδηγούνται από όσους έχουν συμφέρον να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα!

    ...

    τελευταίο σχόλιο. δεν πρόκειται να επανέλθω εδώ με κάτι άλλο.
    νόμιζα ότι με γνώριζες καλύτερα από το να πιστεύεις ότι απλά βλέπω επιφανειακά τα πράγματα και αρκούμαι στην ψυχολογία του όχλου.
    όχλος θα πει να χάνεται το πρόσωπο. έχω πρόσωπο, ταυτότητα, επομένως το "όχλος" αυτοαναιρείται.
    σίγουρα δεν τα ξέρω όλα, αλλά ακόμα πιο σίγουρα δεν θα κρυφτώ, δεν θα σταματήσω να εκφράζω την άποψή μου και δεν θα είμαι σε εκ γρήγορση μήπως κάποιοι χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα ως αφορμή για τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως έγινε μετά τις 11/9 στην αμερική, ή όπως παλαιότερα η ελλάδα κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να μπει στο "γύψο" για το καλό της...

    ρία.. και συγγνώμη που το θέτω επι προσωπικού αλλά το κάνω γιατί θεωρώ ότι η κάθε μία στον διάλογο εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις... εγώ στέκομαι απέναντί σου και λέω την δική μου άποψή χωρίς μολότωφ, χωρίς πανώ, συνθήματα ή οτιδήποτε άλλο... η αίσθηση που έχω από εσένα όμως είναι η αίσθηση της υπεράνω, της δύναμης, της εξουσίας... ίσως είναι τα βιώματά σου...

    αλλά είμαστε σε δημοκρατία τώρα
    και είμαστε στην κοινωνία
    δεν είμαστε σε μία τάξη, εσύ η δασκάλα και εγώ η μαθήτρια να μου κουνάς το χέρι μπροστά από το πρόσωπο και να μου λες δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

    και εσύ το ξέρεις ακόμα καλύτερα ότι και εσύ μόνο μέχρι εκεί που σε παίρνει θα μάθεις. και ο γιατρός όταν χειρουργεί και θα βγει έξω... μπορεί να μην πει ούτε στην νοσοκομα αν έκανε καμια στραβή μέσα
    εκ των πραγμάτων τμήμα των πληροφοριών λαμβάνουμε...
    γιατί η γνώση είναι δύναμη
    και αυτός που την ελέγχει ελέγχει τον κόσμο...

    δεν θέλω να πω κάτι άλλο....
    δεν έχει νόημα
    όχι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αντί δικού μου σχολίου, σου παραθέτω το σχόλιο της butterfly σ'ένα δικό μου πόστ...
    Κατάντια.

    Ξερεις ομως τι με φοβιζει; Μια σκεψη που μου περναει απο το μυαλο και την αποδιωχνω, γιατι δεν την αντεχω!!
    Μηπως αυτος ο παπαρας ειναι ο μεσος ανθρωπος τελικα. Μηπως και πολλοι απο εμας αν ειχαν το χρημα του, τη δημοσιοτητα του και τη δυναμη που του προσφερουν οι γνωριμιες και οι "πλατες", θα ημασταν το ιδιο καφροι και χειροτεροι! Σκεφτειτε...εδω παραδεχονται ανθρωποι στην τηλεοραση σε αυτο το τριασθλιο "η στιγμη της αληθειας" (η στιγμη της ξευτιλας θα ελεγα εγω) οτι θα εγκατελειπαν για 500.000 η 1.000.000 ΕΥΡΩ την οικογενεια τους! Εν ψυχρω! Και μαλιστα σε θεωρητικο επιπεδο μονο! Φανταστειτε στην πραξη τι θα εκαναν! Μηπως λοιπον ειμαστε ολοι εν δυναμει Κουγιας;;; Μπρρρ! Ανατριχιασα! Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Από τότε που άρχισα να δουλεύω πληρώνω,φόρους έμμεσους και άμεσους.
    Ανήκω στην κατηγορία των 700ε και μάλλον
    δεν θα πάρω σύνταξη.
    Αυτό απόχτησα πληρώνοντας 20 χρόνια .
    Τη δικτατορία την πρόλαβα σαν παιδί,θυμάμαι όμως.
    Δούλευε μόνο ο πατέρας μου και ζούσαμε
    7 άτομα.Όχι δεν ήταν βιομήχανος,αγρότης ήταν ,λίγα χωράφια,έφταναν όμως!
    Σήμερα για να ζήσουν 7 πρέπει να δουλεύουν 10!
    Να μήν πω για τα υπόλοιπα τα γνωστά,παιδεία ,περίθαλψη, ζωή.
    Ξέρεις κάτι; αυτό το μπουρδέλο που το λένε Ελληνική Δημοκρατία δεν μ ΄αρέσει.
    Καρφί δεν μου καίγεται άν αύριο ξυπνήσω ανάμεσα στα τανκς,μη σου πω πως το νοσταλγώ κιόλας!
    Υπέρτατη ηδονή όταν είδα καμμένες ολοσχερώς τράπεζες(κανένα φτοχωμάγαζο στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον)!
    Νρέπομαι που δεν ήμουν πρίν τα παιδιά να τα προφυλάξω να φάω εγώ τη σφαίρα.Εκεί είναι και η μόνη μου ένσταση στα γεγονότα.
    Κακώς είναι τα παιδιά στους δρόμους,έπρεπε να είμαστε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. θεωρώ πως οι φετινές γιορτές θα είναι οι χειρότερες για όλους!
    περισσότερη οργή και θλίψη δεν έχω ξανα δει!
    να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο ή μήπως όχι;
    μήπως αυτός ο δρόμος τελικά δεν έχει γυρισμό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Θλιβομαι κι εγω Ρια παρα πολυ που οι περισσοτεροι εδω νοιαζεστε για τα σπασμενα τζαμια κι οχι για μια ζωη που χαθηκε.

    Θλιβομαι γιατι οι περισσοτεροι εδω ειστε νοσταλγοι της χουντας και δεν το λετε ανοιχτα.Ταξη και ασφαλεια ακουσα μονο στα σχολια.

    Θλιβομαι που δεν καταλαβαινετε οτι ποτε ο κοσμος δεν πηγε μπροστα απ'τους ξαπλωμενους στο καναπε ή τα παιδια μαμ κακα και νανι.


    Θα ελεγα κι αλλα αλλά με καλυψε η spark.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ρία, καλά τα ερωτήματα που θέτεις και τα θέτω συχνά κι εγώ. Το θέμα είναι όμως ότι έχουμε αφήσει να καλλιεργηθεί ένας απίστευτος μιθριδατισμός και να επικρατήσει η ασυδοσία ΟΛΩΝ. Επιτρέψαμε να καταλυθεί κάθε κανόνας αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης.

    Τώρα πρέπει αυτό να ανασκουμπωθούμε για να το αλλάξουμε άρδην. Τέτοιες δουλειές, βέβαια, δεν γίνονται με τα ευχολόγια που ήδη αρχίσαμε ν'ακούμε. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες λύσεις, επί συγκεκριμένων θεμάτων. Σου υπόσχομαι ότι θα προτείνω αρκετά πράγματα, πολλά από τα οποία όμως έχω ξαναπεί στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Επίσης Ρία, δες κι αυτό το εξαιρετικό άρθρο του Economist:

    http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=12773095

    Καθώς επίσης κι αυτό το τρομερά εύστοχο άρθρο ενός άρτι αποφοιτήσαντος από ΑΕΙ της χώρας μας, ο οποίος, αν και νεαρός, δε μασάει τα λόγια του απέναντι στους "επαναστάτες": http://stormrider7.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. σπαρκ

    στην ασφάλεια του σπιτιού σου στα ιωάννινα και χωρίς να έχει κινδυνέψει το αυτοκίνητο, το σπίτι και η δουλειά σου, σαφώς θα εντοπίσεις το πρόβλημα στο θάνατο του παιδιού, αδέκαστη σπαρκ!

    έλα όμως που ο ιατροδικαστής είπε ότι η σφαίρα ήταν από εξοστρακισμό! έλα όμως που η σφαίρα είχε φορά από πάνω προς τα κάτω, έλα που όσοι βγήκαν στα κανάλια σαν αυτόπτες μάρτυρες δεν πήγαν στον ανακριτή να καταθέσουν...

    δεν έχεις γειτονους που μείναν άνεργοι, γιατί η σύζυγος ήταν κεντίστρα σε μπουτίκ πολυτελείας που κάηκε και ο σύζυγος δούλευε στο λογιστήριο καταστήματος που καηκε επίσης. έχουν δυο παιδιά, το ένα 12 και το άλλο 9 ετών. πως θα ζήσουν?
    το σπίτι τους το πήραν με δάνειο.

    μήπως τώρα που η οικογένεια αυτή κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, θα επιστρέψει στη ζωή το παιδί?

    μήπως τώρα, που κάηκαν όσα κάηκαν, καταστράφηκαν τόσα και τόσα, θα πάψουν να πονούν οι καμένοι αστυνομικοί και ο αστυνομικός που εφαγε ξύλο με δυο καρφιά στο κεφάλι?

    όχι γιατί και αυτοί, παιδιά κάποιων είναι.

    220 αστυνομικοί στα νοσοκομεία.
    γιατι για αυτούς δε λέει κανείς τίποτα? αυτοί δεν έχουν οικογένειες? η στοργή και ο πόνος σου έχουν μόνο ένα στόχο? οι ανθρώπινες ζωές πρέπει να έχουν όλες την ίδια αξία. αλλά μαλλον αδέκαστη σπαρκ έπρεπε να βγεις με το λαζόπουλο να κάνεις εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. πατσιούρι

    πράγματι κατάντια.
    να βάζουν μερικοί τα παιδιά του κόσμου μπροστά. να χρησιμοποιούν όλους αυτούς που δεν έχουν σχηματίσει γνώμη για να πραγματοποιήσουν δικούς τους στόχους.
    κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. kostaslogh

    το να κατέβουν τα τανκσ δεν είναι λύση. μονοι μας θα τη δώσουμε τη λύση.
    όταν όμως αφήνουμε τον καθένα να καθοδηγεί τα παιδιά μας, δε φταίνε τα σχολεία.
    όταν εμείς κάνουμε λαμογιές δε φταίει το σύστημα.
    εμείς είμαστε το σύστημα. ας αλλάξουμε εμείς και θα αλλάξει και το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. κατ

    πράγματι, χειρότερες γιορτές δεν έχω δει.

    πριν κορόιδευα που στολίζανε την πόλη από τόσο νωρίς. μη σου πω ότι νοσταλγώ αυτό το χαβαλέ. στο χάλι που είμαστε, χίλιες φορές καλύτερα η σπατάλη και το κιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Adamantia

    δεν ξέρω αν είσαι μάνα. εγώ είμαι και ο γιος μου 15 χρονών, ψιλοφρικάκι, δεν ήταν στην καρδιά των ταραχών το περασμένο σάββατο.
    ήτνα σπίτι. όπως και τα περισσότερα ΄για να μην πω σχεδόν όλα τα 15χρονα παιδιά του κόσμου στην ελλάδα.

    μήπως τώρα που έγιναν ζημιές τόσων εκατομμυρίων ευρώ, γύρισε στη ζωή το παιδί?
    όχι γιατί αν είναι να γυρίσει με το να κάψουμε την πόλη, να την κάψουμε. αλλά δε γυρίζει.αντί να νουθετήσουμε τα παιδιά μας να σέβονται το συνάνθρωπό τους και να μην επιδιώκουν ταραχές και να μην απειλούν τη ζωή των άλλων, τι παράδειγμα τους δίνουμε?
    τι σόι λαική εξέγερση είναι αυτή που δεν ξεπερνα το 1 τοις χιλίοις του ελληνικού λαού για να μην πω λιγότερο?
    εσύ δεν έχεις διαπιστώσει ότι η κοινή γνώμη έχει στραφεί εναντίον των αντιεξουσιαστών? γιατί όλοι οι νομοταγείς πολίτες που σέβονται το συνάνθρωπό τους, τις αξίες της ζωής, δεν πέταξαν πέτρες, μολότωφ και μάρμαρα σε κανέναν? γιατί δε βγήκαν να κάψουν να λεηλατήσουν και να καταστρέψουν?
    μόνο τα κανάλια και μερικοί που αποσκοπούν σε οφέλη καλλιεργούν τη δόξα των κουκουλοφόρων.
    αλλά μόνο μονόπλευρα τα βλεπεις. γιατί δε σκέφτεσαι και τους 5 αστυνομικούς που χαροπαλεύουν? αυτοί δεν είναι άνθρωποι. δεν έχουν μάνα, αδέρφια, φίλους, γυναίκες, παιδιά?
    τους αστυνομικούς θα καλέσεις όταν σου κάψουν το δικό σου αυτοκίνητο. εγώ που μένω 10 λεπτά από το σύνταγμα και έβλεπα τις φλόγες από το δέντρο στην πλατεία, τους καπνούς στα εξάρχεια και τα ασθενοφόρα να καταφθάνουν στο 401 έχω άλλη άποψη.
    και είναι δικαίωμά μου να την έχω.
    δε συμφωνώ με τη δική σου.
    αλλά δε θα σου ρίξω μολοτωφ, καδρόνια, μαρμαρα και πέτρες. θα προσπαθήσω με λόγια να σε πείσω. αν πειστείς. οι αντιλήψεις του καθενός διαμορφώνονται από τα βιώματά του. όταν ζεις σε περιβάλλον που σέβονται ο ένας τον άλλο, σίγουρα δε θα γίνεις τραμπούκος και εγώ σε τέτοιο περιβάλλον ανατράφηκα. έμαθα να σέβομαι το συνανθρωπο ότι και αν είναι αυτός. έμαθα να μοχθώ για να έχω, έμαθα να σέβομαι και το μόχθο του συνανθρώπου μου. έμαθα να μιλάω και όχι να καίω. εμαθα να συμπάσχω και να προσπαθώ να βοηθώ όχι να καταστρέφω. έμαθα να ακούω και τις δυο πλευρές. έμαθα ότι όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις και κυρίως έμαθα ότι στην ελλάδα που αγαπώ, υπάρχει δικαιοσύνη και κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποφανθεί αυτη. έμαθα όμως να βλέπω και πίσω από τα γεγονότα. κάτι που δε συμφέρει πολλούς να κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αξίζει να διαβαστεί: http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_1100012_14/12/2008_296058

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. καλησπέρα Ρία μου....το διαβαζω το βραδυ έτσι;;;;
    Φιλια Νανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πού εισαι παιδι μου;;;;;
    Θα διαβασω αποψε...τωρα σε λιγο... την αναρτησή σου...μη μου πεις μετα πως δε στο ειπα!!!!!!!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αγαπητή Ρία,
    συγχαρητήρια για τις απόψεις σου.
    Ολα ήταν και είναι θέμα της ανύπαρκτης παιδείας. Την παιδεία που η πλανητική εξουσία έχει βάλει στο μάτι.
    Αν η αστυνομία είχε παιδεία, δεν θα σκότωνε (έστω και με αποστρακισμό) τον 15χρονο.
    Αν οι "οργισμένοι" είχαν παιδεία, δεν θα εκαιγαν το μαγαζί σου, αλλά τα ΚΑΝΑΛΙΑ.
    Κι αν οι χούλιγκανς είχαν ανοίξει κανα βιβλίο ιστορίας, δεν θα έκαιγαν τη σημαία..

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ..

    Και μόνο ένας απαίδευτος ηλίθιος δεν έχει καταλάβει ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους (ΧΑ! πρώτη φορά που το Καλά αποκτά τόση βαρύτητα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλησπερα Ρια
    Αυτος ειναι λογος!
    Ανθρωπου του μοχθου,και του μεροκαματου,λογος αληθης!
    Τωρα που πιασανε επ αυτοφωρο πεντε εξι που καιγανε την σημαια για να δουμε θα βγουνε παλι οι μαμαδες να λενε στα καναλια πως ειναι καλα παιδια?Ποιοι καλλιτεχνες θα φωναζουν για λευτερια στους αγωνιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Γεια χαρά. Ἐγὼ δὲν ψήνομαι ὅτι αὐτὸ ποὺ ζοῦμε εἶναι τὸ ξεκάβλωμα τῶν πιτσιρικιῶν. Οὔτε ὅτι βρῆκαν οἱ ἀλλοδαποὶ εὐκαιρία νὰ πλουτίσουν. Οὔτε ὅτι οἱ ΜΜΕδες βρῆκαν θέμα.
    Κάποιοι ἔχουν συμφέρον νὰ πιστεύουμε αὐτό. Γιὰ μένα εἶναι οἱ ἴδιοι ποὺ ἐδῶ καὶ μερικὰ χρόνια πιέζουν τοὺς Ἕλληνες νὰ ἐξαγριωθοῦν. Γιὰ μένα δὲν ὑπάρχει διαφορὰ μεταξὺ κομμάτων. Εἶναι ὅλα μέλη τῆς κατοχικῆς κυβέρνησης τῆς Ἑλλάδος, τὸ καθένα στὸ πόστο του. Ἐπειδὴ ἔχω πάει σὲ πολλὲς πορεῖες, κι ἔχω πάει καὶ φαντάρος, ξέρω ὅτι ἕνα ὁπλισμένο, ἐκπαιδευμένο, καὶ ὀργανωμένο σῶμα, ἂν θέλει, μπορεῖ νὰ καταστείλει ταραχὲς ἀπὸ ἕνα μπουλούκι, ἢ τουλάχιστον νὰ τὸ ἐμποδίσει νὰ παρεκτραπεῖ τόσο. Μερικὰ πράγματα εἶναι στοιχειώδη καὶ αὐτονόητα. Κάποιοι δὲν θέλουν νὰ ὑπάρχει ἡσυχία καὶ αὐτοὶ δὲν εἶναι οὔτε ὁ λαός, οὔτε οἱ μπάτσοι. Μὴν μὲ ρωτᾶτε ποιοί. Εἶναι μεγάλη ἱστορία καὶ δὲν γράφεται σὲ μερικὲς γραμμές. Ἐμεῖς αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ ἔχουμε κατὰ νοῦ, εἶναι ὅτι ἡ ψυχραιμία εἶναι πάντα χρήσιμη καὶ καλὸ εἶναι νὰ τὴν ἀξιοποιοῦμε. Ἡ δὲ θλίψη εἶναι πολυτέλεια τῆς εἰρήνης. Ἐδῶ ὅμως, ζοῦμε ἕναν νέο τορπιλισμὸ τῆς «Ἕλλης», ποῦ εἶναι προεόρτιο πολέμου. Ἃς μὴν εἴμαστε χωρισμένοι σὲ καλοὺς καὶ κακούς. Τὸ ‘χοῦμε κάνει πολλὲς φορὲς καὶ δὲν μᾶς πάει. Καὶ κυρίως ἃς μὴν ἐθελοτυφλοῦμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Skinious

    και εμείς που το καταλάβαμε, τι κερδίζουμε?
    δεν μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα στους δρόμους, δεν μπορούμε να κυκλοφορίσουμε στο κέντρο, δεν έχουμε ησυχία. κάθε βράδυ, βλέπω το κέντρο να καπνίζει και σπαράζει η καρδιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. φρυκτωρέ

    τώρα, θα βγούνε οι καθηγητές πανεπιστημίου να πουνε ότι ήταν αντίδραση της στιγμής και λοιπές χαζομάρες.
    τώρα θα βγούνε και θα πούνε ότι καλά κάνανε γιατί δεν έχουμε χώρα.
    τώρα θα μας πρήξουνε.
    αν το κάνανε στη γερμανία, φαντάζεσαι τι θα έκανε η αστυνομία στα τσογλάνια αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ἀνδρό

    η αστυνομία, έχει εντολές να μη δράσει καταλυτικά.
    αλλά και να είχε δε θα δρούσε. διάβασα στο ιστολόγιο vendeta ότι έγδυσαν τραμπούκοι μια αστυνομικό στο μετρό της δάφνης.
    άν το έκαναν αυτό στη μάνα τους οι αστυνομικοί τι θα γινόταν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Διαβάζω όλα τα σχόλια, ειδικά σε αυτό το ιστολόγιο.
    Γενικά, δεν σχολιάζω πολύ.

    Σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα να σχολιάσω για κάποιους, όχι για το τι πιστεύουν αλλά για τον τρόπο που εκφράζουν τα πιστεύω τους.
    Μερικών τα γραφόμενα πιστεύω δεν συμβαδίζουν με τον τρόπο που τα εκφράζουν. Δεν θα σχολιάσω γιατί η λεκτική δημοκρατία τους είναι απλά λεκτική.

    Όμως θέλω να εκφραστώ επί του σχολίου του Ανδρό.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

    Η πίεση για την εξαγρίωση των Ελλήνων γίνεται βάση καλά οργανωμένου σχεδίου και τα όσα βιώνουμε σήμερα είναι μέρος της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, η οποία έχει αρχίσει, εξ όσων γνωρίζω από το 2003. (Ναί Ανδρό, είναι μεγάλη ιστορία)

    Ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Και όπως έχω ξαναγράψει σε σχόλια αλλαχού, η Γνώση είναι απαραίτητη για την σωστή, έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εχθρών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καὶ ἐγὼ αὐτὸ λέω! Εἶναι θέμα σχεδιασμοῦ. Ἐγὼ δὲν ἔχω κανένα πρόβλημα μὲ κανέναν χαμηλόβαθμο ἀστυνομικό. Μερικοὶ μάλιστα εἶναι καὶ φίλοι μου. Οὔτε μπορῶ νὰ δεχτῶ ὅτι κάποιος χαμηλόβαθμος (ἢ σχετικὰ χαμηλόβαθμος) ἔχει κάτι μαζί μου καὶ θὰ μὲ δείρει χωρὶς λόγο ἢ θὰ βάλει τὸν μπουκαλάκια νὰ μὲ κάψει. Ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ δίνουν τὶς ἐντολὲς εἶναι πιὸ πάνω καὶ δὲν εἶναι καὶ Ἕλληνες (τουλάχιστον μέσα τους) γι’ αὐτὸ φροντίζουν νὰ ἀμολᾶνε τοὺς μισθωτοὺς ΜΑΤάδες (ἀφοῦ πρῶτα τοὺς ἐξαγριώσουν) στὰ 15χρονα, ἐνῶ τοὺς μαζεύουν στοὺς μπουκαλάκηδες, ὑποβιβάζοντας ἔτσι τοὺς ἀστυνομικούς, ἀπὸ λειτουργούς, σὲ μαντρόσκυλα.
    Ὅσο γιὰ τὸ περιστατικὸ ποὺ ἀναφέρεις, τὸ εἶπες κι ἐσύ: «Τραμποῦκοι»! τραμπούκους ὅμως ἔχει, καὶ μπορεῖ νὰ συντηρεῖ, μόνο ἕνα κράτος, φτιάχνοντας ἔτσι τὸ κατάλληλο παρακράτος γιὰ νὰ προβοκάρει τοὺς ἀντιπάλους του (ποῦ σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωση εἶναι ὁ Ἑλληνικὸς λαός).
    Ἂν αὐτὸ λοιπὸν τὸ ἔκαναν οἱ ἀστυνομικοί, θὰ γίνονταν χειρότεροι ἀπὸ τοὺς τραμπούκους, γιατί αὐτοὶ ἔχουν δεχθεῖ παιδεία, ἐνῶ οἱ τραμποῦκοι εἶναι ἁπλὰ τραμποῦκοι!
    Ἂν σὲ κλωτσήσει γαίδαρος, θὰ πρέπει κι ἐσὺ νὰ τὸν ἀντικλωτσήσεις; (Σωκράτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι αγαπητή και ακόμη περισσότερο ο τρόπος που διατυπώνεις τις σκέψεις σου... Keep Blogging

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. @ria
    Αγαπητή κυρία, με πολλή καθυστέρηση, είδα την ανάρτηση σας.
    Διάβασα προσεκτικά το λόγο σας.
    Πολύ θλίψη για πολλά πράγματα.
    Κι έχετε δίκιο.
    Λίγη θλίψη για το παιδί που χάθηκε δεν βάλατε.
    Αδικείτε τον εαυτό σας.
    Λίγη σιωπή, για το παιδί, μέσα στον ορυμαγδό λέξεων και μολότωφ έλειψε.
    Ταπαιδιά μας καίνε.
    Και μη ρωτάτε γιατί.
    Δεν τα καταλαβαίνουμε.
    Δεν μας καταλαβαίνουν.
    Λίγη θλίψη για τα παιδιά του κόσμου.
    Λίγη θλίψη, γιατί επιτρέπουμε να μας κυβερνά η βία, από όπου κι αν προέρχεται.
    Η "αμεροληψία" είναι επιλεκτική.
    Καιτελικά, υποκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Kαλά Χριστούγεννα άγνωστοι φίλοι και φίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ria eisai katapliktiki... dystyxws egw den mporw na ekfrastw toso psyxraima kai brizw alla esy les afto pou skeptomai kalytera - megalo talento

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ανώνυμε

    θλίψη για το παιδί εξέφρασαν πολλοί άλλοι και με ποικίλους τρόπους.

    δε θλίβομαι για τα παιδιά του κόσμου, γιατί κάθε ένα από αυτά έχει γονείς που είναι υπεύθυνοι για αυτά.

    θλίβομαι όμως που αυτοί που ίσως δεν πήραν τις αρχές που έπρεπε από τους δικούς τους γονείς, δεν έκαναν και τίποτα να διδάξουν αρχές στα δικά τους παιδιά. υποτίθεται ότι αυτοί ήθελαν να γίνουν καλύτεροι από τους δικούς τους γονείς!

    έχω μερικές απορίες που κανείς δεν απάντησε μέχρι τώρα.
    ας δούμε μερικές.

    - τι δουλειά έχει ένα παιδί που μεγαλώνει σε εύπορη οικογένεια και διαμένει τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από τα εξάρχεια εννιά το βράδυ σε μια περιοχή που καίγεται από τις έξι το απόγευμα?

    - γιατί το όπλο στράφηκε εναντίον αυτού του παιδιού (αν στράφηκε) και όχι εναντίον κάποιου άλλου? είχε προηγούμενα μαζί του ο αστυνομικός?

    - τα δεκαπεντάρικα όλου του κόσμου, εννιά το βράδυ, χειμωνιάτικα, και σε περίοδο εξετάσεων (προ των τετραμήνων) είναι σπίτια τους, έχω παιδί σε αυτήν την ηλικία και κρίνω από το δικό μου φρικάκι και τους φίλους του. αυτό γιατί ήταν εκεί?

    - τα ενδιαφέροντα ενός δεκαπεντάχρονου ποια ακριβώς είναι? γιατί πες ότι το δικό μου είναι φλωράκι, φύτουλας, σπασικλάκι, τα άλλα είναι το ίδιο? έχω συναδέλφους και φίλες με παιδιά στην ίδια ηλικία και μένουν σέ όλην την ελλάδα και σε όλην την αθήνα. όλων τα ενδιαφέροντα είναι ο κινηματογράφος, κανένα μπόουλινγκ, οι γκόμενες. (πάνε σετ με την ηλικία). δεν άκουσα καμιά μαμά να παραπονεθεί ότι το παιδί της πάει στα εξάρχεια όταν έχει πορείες. δεν ξέρω κανένα παιδί που να είναι σ' αυτήν την ηλικία και να μην είναι σπίτι του εννιά το βράδυ. το πολύ πολύ να είναι στο εβερεστ και να βλέπουν κανέναν αγώνα σε πολύ κρισιμο παιχνίδι. αυτό τι στο καλό έκανε εκεί?

    δε θλίβομαι για τους άλλους γιατι δεν είδα κανένα να θλίβεται για μένα. όπως δε θέλω να με ενοχλούνε, δεν ενοχλώ. ενοχλήθηκα όμως. ενοχλήθηκα όταν έκανα 2 ώρες για 7 χιλιόμετρα. ενοχλήθηκα γιατί είχα από τις πεντέμιση το πρωί στο πόδι και θα επέστρεφα το βράδυ στις δέκα σπίτι μου και έπέστρεψα στις δώδεκα. δεν πήγαινα για χαβαλέ ούτε στου γκόμενου. για δουλειά πήγαινα. δε με πληρώνουν τζάμπα. πρέπει να εργάζομαι και μου στέρησαν το δικαίωμα να κάνω τη δουλειά μου άτομα που δεν τα ενόχλησα και δεν τα εμπόδισα να εργαστούν. γιατί το κάνανε σε μένα?
    με ρώτησε κανένας αν το σπίτι μου είχε ανοιχτά παράθυρα? όχι. δεν είχε γιατι αν τα άνοιγα, θα έκλαιγα και εγώ με τα δακρυγόνα επειδή μένω πολυ πολύ κοντά στο κέντρο των εξελίξεων.

    θλίβομαι γιατί ενώ εγώ διδάσκω στο παιδί μου να σέβεται τον κόπο και την περιουσία που έχει ο συνάνθρωπός του, άλλοι δε σέβονται τη δική μου.

    θλίβομαι γιατι η δική μου ελευθερία έμαθα να σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου αλλά μερικοί καταπατούν τη δική μου.

    θλίβομαι γιατι μερικοί δεν εχουν μάθει να μην ακολουθούν τον όχλο και να μη βλέπουν την αλήθεια και την αιτία, όχι την αφορμή.

    όσο για σεβασμό, επέδειξα αρκετό. δεν αναφέρθηκα καθόλου στη μητέρα του θύματος που όπως και εγώ άλλωστε είναι χωρισμένη και μεγάλωνε μόνη της το παιδί της. θα μπορούσα να πω και να γράψω τόμο ολόκληρο!


    εν κατακλειδι, εδώ εκφράζονται οι απόψεις μου. δεν περιμένω να τις υιοθετήσουν άλλοι. δεν είναι αυτός ο στόχος μου. περιμένω να τις σεβαστούν οπως σέβομαι και εγώ τις δικές τους όσο παράλογες και να είναι!
    δε συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λές. βολταίρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ανώνυμε και ανώνυμε

    ευχαριστώ, αυτό σκοπεύω να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Είναι δύσκολο να αποδώσεις ευθύνες για όσα έγιναν. Δεν ξέρεις κάν ποιοί είναι οι περίφημοι "κουκουλοφόροι". Ούτε γιατί σπάζουν. Αντικρουόμενες οι απόψεις, ακόμη και ανθρώπων της ίδιας πολιτικής παράταξης. Το (μεγάλο) κακό όμως βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στην δικτατορία (ναι, δικτατορία!) που ασκούν άτυπα επί πολλές δεκαετίες πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υποτίθεται ότι υπηρετούν τον πολίτη. 'Εχουμε ένα κράτος, το χειρότερο στον πολιτισμένο κόσμο. Και πολιτικούς που το χρησιμοποιούν για δικές τους προσωπικές ή κομματικές επιδιώξεις. Κατά την ταπεινή μου γνώμη εκεί βρίσκεται η απάντηση. Κράτος συνέχεια του Οθωμανικού. Με τα χαράτσια του, με τις αυθαιρεσίες του, με τις μικροπολιτικές του, με όλα του. Σωστά ο Καραμανλής είπε ότι χρειάζεται αναδόμηση. Του διέφυγε ότι δεν γίνεται τόσο απλά! 'Οτι χρειάζεται δεκαετίες (τουλάχιστον) παιδείας, σωστής πολιτικής και πολιτικών και που αυτά στην αφρικανική χώρα που ζούμε είναι όνειρο απατηλό! Δεν έχω συνταγές. 'Ισως μία μόνη πρόταση: Σκληρή δουλειά χωρίς προσωπικές/κομματικές επιδιώξεις. 'Ολα τ' άλλα είναι φιλολογία του ...πρωκτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες