ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

24 Νοε 2014

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ...



Τι σημαίνει άραγε ωριμότητα; Ίσως και αποδοχή.
Να φτάνεις σε ένα σημείο που μπορείς να δεχτείς τις αλλαγές που γίνονται γύρω σου. Όχι ότι είναι εύκολο, όμως με τα χρόνια μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι. Άλλωστε ο άνθρωπος κατέκτησε τον πλανήτη ακριβώς επειδή έμαθε να προσαρμόζεται.
Δε θα έπρεπε μετά από πενήντα χρόνια να μαθαίνει κάποιος πως πρέπει να προσαρμόζεται; Όταν είσαι στη Ρώμη, πρέπει να φερθείς σα ρωμαίος.
Κυρία, κυρία, η Ρία μου πήρε  την κούκλα μου!
Όχι ρε κοπελιά. Η Ρία δεν πήρε την κούκλα σου. Την άφησες στο πάτωμα και τη σήκωσε. Η κυρία είπε να μην είναι παιχνίδια στο πάτωμα. Δε σου την άρπαξε από τα χέρια. Την πέταξες και τη σήκωσε. Τώρα γιατί γκρινιάζεις;
Ο άνθρωπος είναι περίεργο ζώο. Ότι έχει δεν το εκτιμά. Όταν το χάνει τρώγεται να το πάρει πίσω.
Διώχνουμε τον γκόμενο κακήν κακώς. Μόλις μάθουμε πως τα έφτιαξε με άλλη, μας λείπει και τον διεκδικούμε. (για να τα ξεκαθαρίσουμε, αλληγορικό είναι αυτό, ειδικά εγώ δεν το έκανα ποτέ, δεν είναι στη λογική μου.)
Και όταν το είχες αυτό που τώρα έχασες, τι το έκανες; Το τίμησες; Το βόηθησες; Το πήγες παραπέρα; Ή έκανες κατάχρηση θέσεως και εξουσίας; Μήπως έπρεπε να φύγει από εσένα; Ή καλύτερα, μήπως το άφησες να φύγει; Μήπως το έδιωξες; Μήπως δήλωσες απαρέσκεια;
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις συνέπειες των πράξεών μας. Μας αρέσει, δε μας αρέσει, μόνοι μας φτιάχνουμε τη ζωή μας. Είμαστε εκεί που είμαστε, ανάλογα με τις επιλογές μας, τις ικανότητες μας και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται.
Από τη στιγμή μάλιστα που κάνουμε κάποια επιλογή, πρέπει να την υποστηρίζουμε με λόγια και έργα. Όχι άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Γιατί η ασυνέπεια λόγων και έργων, γίνεται μπούμερανγκ. Και σε κοροϊδεύουν μετά. Θες να γίνεις περίγελος; Μάλλον όχι. Άρα το να τιμάς τις επιλογές σου είναι μονόδρομος.
Ο άνθρωπος πρέπει να ξεκαθαρίζει μέσα του μερικά πράγματα. Να διαχωρίζει λογική και ηθική. Να διακρίνει συμπεριφορές και φερσίματα. Να οριοθετήσει το συναίσθημα και τον επαγγελματισμό. Να έχει σαφή όρια αρμοδιοτήτων.
Ο άνθρωπος είναι σε θέση να καταλάβει ότι ο ετεροπροσδιορισμός δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν έχεις ανάγκη μια θέση, ένα σπίτι ή μια ομάδα φίλων που θα σε παινεύουν για να νιώσεις ότι είσαι κάποιος, τότε το έχασες το παιχνίδι.
Τη θέση του ο καθένας την παίρνει συνεπεία πολλών παραγόντων, συγκυρίες καταστάσεων, γνωριμίες, τύχη, αξία. Το να την τιμήσει όμως είναι καθαρά θέμα ικανοτήτων. Το να σε κάνουν πρόεδρο, πχ της δημοκρατίας και εσύ να φροντίσεις να βγάλεις νόμους που να εξυπηρετούν τον μπατζανάκη σου, μάλλον δε τη τιμάς την προσφορά που σου έγινε, (αλληγορικό επίσης).
Ο άνθρωπος πρέπει να είναι δίκαιος, σωστός, αντικειμενικός. Άλλωστε η αξία του φαίνεται όταν έχει εξουσία. Όταν όλοι είμαστε υπό, καλοί είμαστε όλοι. Όταν κάποιος ξεχωρίσει από το σωρό θα δείξει τι ποιότητας άνθρωπος είναι. Αυτή είναι η λυδία λίθος. Η εξουσία. Σε όλα τα επίπεδα.

Άντε καλημέρα γιατί πολύ το βάρυνα πρωί πρωί. Ασε που έχω και δέκατα πρωινιάτικα και χθες που γύρναγα σπίτι, έβγαλα τις γόβες στο μπάνιο και μέχρι να πάω στο υπνοδωμάτιο που είχα τις παντόφλες μου (με μόνο 8 πόντους τακούνι), στραμπούλιξα το δεξί αστράγαλο. Πονάει ο λαιμός μου, έχω ένα βάρος στα παραρίνια, βουΐζουν τα αυτιά μου, πονάει και το πόδι και το έχω με επιστραγαλίδα!
Περαστικά μου, καλή εβδομάδα και φιλάκια!

16 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σου... Το να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε καταστάσεις δύσκολες και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου γενικά είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια και κόπο.. Με λίγα λόγια δεν είναι εύκολο. Οπως λες κι εσύ, είναι θέμα ικανοτήτων. Και βέβαια δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες να κάνουν πράγματα, αλλά όπως και να 'χει αν δεν προσπαθήσεις δεν θα φτάσεις πουθενά.
    Περαστικά σου και καλή εβδομάδα!!!!! Φιλάκια!!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. απλά θέλει προσπάθεια!

      Διαγραφή
  2. Αχ Ρία μου... όπως έλεγε και ο σχωρεμένος ο πατέρας μου, τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Μετά στρώνει η ζωή. Περαστικά στον αστράγαλο και φιλάκια (στο μάγουλο, όχι στον αστράγαλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα Ρια μου! Παραλίγο να χάσω την ανάρτηση της "αναμονής". Πες μου σου έδωσαν αύξηση η πρέπει να αναλάβεις και την θέση η οποία μπορεί να μην είναι κενή ακόμα?? Αυτά που διάβασα είναι τόσο bittersweet, όπως εδώ λέμε....ναι θα συνηθίσεις στις νέες αλλαγές, θα προσαρμοστείς στους νέους ρόλους και θα κρατήσεις την θέση των προαγωγών πειθαρχικά σύμφωνα με το ρόλο που έχει ο καθένας. Είσαι δυναμική γυναίκα, πειθαρχική και δικαία και θα αποκτήσεις η πιο σωστά θα κερδίσεις κι άλλες φιλίες στον νέο κύκλο της ζωής σου. Περαστικά σου και στο μπουμπού σου, πάλι βρε παιδί μου σε πόδι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η θέση δε σημαίνει παραπάνω βαθμό ή χρήματα. μόνο ευθύνες. είναι όμως ουσιαστικά προαγωγή. ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, πληρούσα τα προσόντα και στη μοριοδότηση είχα την υψηλότερη βαθμολογία. και την πήρα. τώρα ήρθε και η τοποθέτηση και η ανάληψη καθηκόντων.
      στο πόδι πάλι εύη μου. περπάταγα ξυπόλητη. δεν μπορώ να το κάνω και έπεσα παλι. ευτυχώς πέρασε.

      Διαγραφή
  4. Ria,η φωτογραφία με μπέρδεψε κομματάκι και πίστεψα ότι θα μας αναλύσεις τις βλαβερές συνέπειες της…..βαρύτητας αλλά εσύ το…… βάρυνες ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι Ο άνθρωπος πρέπει να είναι δίκαιος, σωστός και αντικειμενικός.
    Ποιος όμως και με τι κριτήρια θα κρίνει αν όντως είναι δίκαιος, σωστός και αντικειμενικός εοε;
    Και τι είναι δίκαιο,σωστό και αντικειμενικό εοε;
    Και αν είσαι «σωστός» στην εργασία σου για να αναρριχηθείς στην ιεραρχία,αλλά τέρας στο σπίτι,τι κάνουμε τότε εοε;
    Και αν «σωστός» άνθρωπος γεννιέσαι,δεν γίνεσαι;(παίζει και αυτό)εοε;
    Το βάρυνα;
    Είναι αυτή η βαρύτητα του…..2014 που με πήρε και με έριξε στα πατώματα Ria!χα,χα,χα,χα,χα
    Να είσαι καλά και μην με παίρνεις στα σοβαρά.Δεν μου αξίζει.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέρα από τις υποκειμενικές απόψεις, το σωστό έχει ένα όριο. μια ουδό. υπάρχει αντικειμενική άποψη του σωστού και του δίκαιου.
      τα κριτήρια τα θέτει ο νομος, οι κανονισμοί, η ηθική.
      ο σωστός στην εργασία, θα κριθεί στην εργασία. το τέρας στην οικογένεια θα κριθεί στην κοινωνία.
      όταν πας στο γιατρό σε νοιάζει αν απατά τη γυναίκα του; σε νοιάζει να σε κάνει καλά!
      και ο σωστός άνθρωπος, διαμορφώνεται, πλάθεται. και αν είναι απο τη φύση του καλός θα είναι ακόμα καλύτερα.
      όλοι έχουμε έρθει στα όρια μας να σκοτώσουμε κάποιον. δεν το κάναμε.
      αν όμως όπως αφορά το κείμενο, διώχνεις κάποιον απο κοντά σου με χίλιους δυο τροπους, πως τολμας και τον διεκδικείς μετά; και τον αδικείς κιόλας επαγγελματικά και κοινωνικά επειδή έχεις εξουσία;

      Διαγραφή
  5. Είσαι τρελή γιαυτό σ' αγαπάω!!!
    Περαστικά κοπελάρα μου κι άλλη φορά οι παντόφλες δίπλα στις γόβες!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ σε αγαπώ παύλο μου. ένα δωμάτιο δρόμος ήταν αλλά έπεσα. τι πρωτότυπο!

      Διαγραφή
  6. Παραρίνια τι είναι; Ναι όντως ήταν βαρύ το ποστ! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι κόλποι δίπλα από τη μύτη είναι τα παραρρίνια.
      βαρύ αλλά εγώ τα είπα και ξεθύμανα.
      να είσια καλά ηφαιστιωνάκο μου!

      Διαγραφή
  7. Εσύ και στραμπούλιξες το πόδι; Πώς το έπαθες καλέ; Πρώτη φορά σου συμβαίνει!
    Να υποθέσω ότι είναι πάλι το χιλιοστραμπουληγμένο πόδι, ε;
    Περαστικούλια και φιλί να γιάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ντε. πως το έπαθα;
      και ναι, είναι το γνωστό πόδι που σακατεύτηκε στο νοσοκομείο όταν η μαμά ήταν χειρουργημένη, αυτό που χτύπησα πριν πάω πέρισυ στη ζάκυνθο και αυτο που τα δυο τελευταία χρόνια πριν έσπαγα. απλά πράγματα!
      ευτυχώς πέρασε τώρα!

      Διαγραφή
  8. Η γυναίκα
    Η γυναίκα είναι σαν το λουλούδι
    πρέπει να το ποτίζεις
    να το χαιδεύεις
    να το μυρίζεις
    να του μιλάς τρυφερά
    αλλιώς μαράινετα

    Για να σε αγκαλίζει
    να σε φιλάει
    να σε χαιδεύει
    και να τα ξεχνάς όλα!

    Και να πονάς
    και να εινάς
    να είναι η τσέπη σου άδεια
    Μια ζεστή αγκαλία
    τα αφήνει όλα μακριά

    Περαστικά Ρια !!!!!!!!!!
    Για τα υπόλοιπα που γράφεις να σου στείλω το νέο μου θεατρικό έργο για να διαβάζεις να γελας και να περάσεις ευχάρστα την ώρα σου.
    Με αγάπη αδελφική και όχι πονηρή Μικρός Ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στείλε ότι έχεις για να με κάνει να γελάσω! το έχω τόσο ανάγκη...
      διάβασε την επόμενη ανάρτηση και θα καταλάβεις!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες