ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

9 Σεπ 2011

ΓΚΡΙΝΙΑ...


Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι πέρα από το ένδοξο όνομά μας, δεν έχουμε τίποτα άλλο κληρονομήσει από τους αρχαίους έλληνες που έδωσαν τα φώτα σε όλη την ανθρωπότητα.

Οι αρχαίοι έλληνες προέταξαν τους τριακόσιους σπαρτιάτες και τους επτακόσιους θεσπιείς στις ορδές των περσών με σίγουρη κατάληξη το θάνατο. Σήμερα οι ελληνόπαιδες, εφευρίσκουν τρελές ασθένειες, για να μην υπηρετήσουν εννέα μήνες στο στρατό!!!

Φυγόπονοι και καλοπερασάκηδες. Θυμίζουν οι σύγχρονοι έλληνες σε κάτι τους ένδοξους προγόνους τους;

Με τη χρεοκοπία να χτυπάει την πόρτα της χώρας μας, οι έλληνες απλά έβγαλαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους. Σε αντίθεση, οι βρετανοί τις μάζεψαν στη Βρετανία τις δικές τους για να βοηθήσουν τη χώρα τους.
  
Εδώ η ανεργία μαστίζει τον πληθυσμό και εμείς κάνουμε εισαγωγή μεταναστών που ως έξυπνοι φοροφυγάδες, προσλαμβάνουμε χωρίς ΙΚΑ και με μισθούς ελεεινούς προκειμένου να γλιτώσουμε πέντε δεκάρες αλλά που μόλις ο απέναντι μας καταγγείλει, πληρώνουμε τις εισφορές τους και δεν προσλαμβάνουμε έλληνα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε τον πακιστανό να ζει με άλλους είκοσι σε ένα γιαπί και να στέλνει το 90% του μισθού του στο Πακιστάν να κινεί την πακιστανική οικονομία και όχι στον έλληνα που θα φάει, θα ντυθεί, θα πάρει σχολικά και θα κινήσει την ελληνική οικονομία!

Ξέρω οικογένεια, όχι μεγαεπιχειρηματιών εφοπλιστών ή βιομηχάνων, που οι δυο ενήλικες έχουν τρία αυτοκίνητα. Πως μετά να μην υπάρχει κίνηση; Πόσοι χρησιμοποιούν μετρό ή μέσα μαζικής μεταφοράς; Αλλά και πως να το κάνεις όταν στο λεωφορείο, μόνο μαύρους βλέπεις; Που βγαίνοντας, σου λείπουν το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά;

Όπου υπάρχει παιδική χαρά, πάρκο ή πράσινο, πιο εύκολα βρίσκεις σύριγγα ναρκωτικών παρά φύλλο δέντρου. Μετά τη δύση του ήλιου, γίνεται πάρε δώσε εμπόρων ναρκωτικών. Μετά τα μεσάνυχτα, υπνωτήριο μεθυσμένων και άστεγων.

Αλλά αντί να προσπαθήσει ο καθένας να βελτιώσει τον εαυτό του, γιατί η συνολική ευθύνη, είναι η ευθύνη του καθενός μας ξεχωριστά, κάνουμε σαν καλά μαϊμουδάκια ότι κάνει ο απέναντι. πετάει αυτός τα σκουπίδια στον κάδο από τον τρίτο όροφο, το κάνουμε και εμείς. κόβει ο απέναντι τη μικρή νεραντζιά που φτάνει στο μπαλκόνι του, κόβουμε και εμείς αυτή που είναι έξω από την πυλωτή μας...

Πάμε από το κακό στο χειρότερο γιατί απλά δεν έχουμε παιδεία. Δε μιλώ για μόρφωση, έχουμε το πιο υψηλό ποσοστό πανεπιστημιακών τίτλων στην Ευρώπη, μιλώ για καλλιέργεια, αρχές, ήθος, αξιοπρέπεια. Αυτό στερούμαστε.

Και που ακριβώς να τα βρούμε; Στο σχολείο; Όποιος αποτυχημένος γιατρός και δικηγόρος, γίνεται δάσκαλος και καθηγητής. Λίγοι είναι αυτοί που έγιναν εκπαιδευτικοί από επιλογή. Και αυτοί ξεχωρίζουν. Στην οικογένεια; Οι δυο γονείς λείπουν ολημερίς, για να εξασφαλίσουν τα timberland των παιδιών και το τζακούζι της οικογένειας. Τα βιβλία γίνονται όλο και πιο ηλιθιώδη τα τελευταία χρόνια. Δε μιλώ για την τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Θα γράψω τέντα για το οακα.

Σταματώ εδώ γιατί θα παραφερθώ με τα νεύρα που έχω…

21 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω τι λες..
    Πως καταντήσαμε έτσι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, όσον αφορά τους 300 του Λεωνίδα, ή τα παιδιά πάνω στην Πίνδο και στην Αλβανία το 40, πρόσφατα, Έλλην 18 χρονών, ερωτηθείς αν θα έτρεχε στα σύνορα της Αλβανίας αν ήταν σήμερα 28/10/1940, μου απήντησε όχι, γιατί οι ξένοι θα κάνανε καλύτερη δουλειά διακυβέρνησης από εμάς. Φαίνεται το υπουργείο παιδείας κάνει πολύ καλή δουλειά. Κι εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αχ αχ, τα γράφεις τόσο σωστά που κλαίει η ψυχή μου Ρια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωτηρία, οι ίδιοι την κατάντησαν σε αυτά τα χάλια. Τυχεροί αυτοί που έζησαν άλλες εποχές.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως τα λες!!θα αλλάξει ποτέ κάτι; μπα!πάμε για το Ζάλογγο...
    Καλημέρα Ρια μου, καλό σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς έτσι είναι
    και στο κάτω κάτω 3 παραπάνω μήνες είναι...ο πατέρας μου και άλλοι πολλοι που έκαναν σχεδόν 2 χρόνια τι θα έπρεπε να κάνουν αν ακολουθούσαν αυτή τη νοοτροπία
    τελικά είμαστε στα πάντα μας του θεαθήναι ακόμα και στη φιλοπατρία
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες και πες κι άλλα και δεν πειράζει να παραφερθείς. Μήπως και ταρακουνηθεί και κάποιος. Πράγμα που είναι μάλλον άκυρο γιατί αυτοί που χρειάζονται ταρακούνημα, δυστυχώς, δεν συχνάζουν σε σελίδες συνειδητοποιημένες σαν και τη δική σου.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς αυτά που σκέφτομαι κι εγώ, αλλά εσύ τα έγραψες πολύ πιο καλά απ' ότι αν θα τα έγραφα εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχουν νεοναζι,
    και υπαρχουν και..νεοχαζοι!
    Μαντεψε σε ποια κατηγορια ανηκεις..

    Υγ Καλο θα ηταν,
    εκτος απο γκρινια,
    να εχουμε να προτεινουμε και λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δικαιολογημενα τα ..νευρακια σου φιλεναδα. Συμφωνω κι εγω με την αποψη σου οτι με το να τελειωσει καποιος το Χημικο πχ δεν γινεται αυτοματα και καθηγητης Χημειας..ή αυτη που τελειωσε μια φιλολογικη σχολη δεν γινεται φιλολογος ετσι απλα. Ποτε τους δεν διδαχτηκαν παιδαγωγικα!Οσο για τους δημοδιδασκαλους θα σου θυμησω το παλιο καλο ρητο. Ουδεις μωροτερος των ιατρων αν δεν υπηρχαν οι δημοδιδασκαλοι!
    Τα εχουμε ξαναπει.Ολα ξεκινουν απο το σπιτι, τους γονεις πρωτα απο ολα και απο το σχολειο. Το .."σπιτι" του καθενος δεν μπορεις να το αλλαξεις αν δεν θελησει και δεν το προσπαθησει ο ιδιος! Το σχολειο που πιθανα μπορουμε δεν προκειται να αλλαξει οσο αφηνουμε να εχουμε επικεφαλης στο υπουργειο παιδειας ατομα σαν αυτα που εχουμε ! ( Αληθεια φετος ειδικα πως τα καταφεραν να ξεκινησει το σχολειο χωρις βιβλια? Ποσο πρεπει να το προσπαθησαν! θαυμαστε τους! )
    Ολα τα υπολοιπα που ανεφερες απο δω ξεκινανε!
    Τι μενει να κανουμε?
    Η να αλλαξουμε ή να σηκωθουμε να φυγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χτες το βράδυ έτυχε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με κάτι φίλους και, όπως και κάθε άλλη φορά που θελήσαμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, δεν καταφέραμε να φτάσουμε πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hfaistiwnas

    η ανάρτηση, ήταν σχόλιο που έκανα στο μπλογκ του βασίλη χλέτσου. μετά που το ξαναδιάβασα, είπα και να το αναρτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thinks

    φίλε μου, έχουμε τους κυβερνώντες και τα σχολεία που μας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Evie

    αυτοί τυχεροί, τα παιδιά μας άτυχα...
    δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.

    καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΥΛΗ

    φιλενάδα, εσύ κοντά στο ζάλογγο είσαι. κάνε και μια βόλτα απο εκει να δεις τι κάνανε κάποιες κάποτε!

    και ακόμα δεν πιάσαμε πάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περσέας

    ποια φιλοπατρία αγόρι μου; πλάκα κάνεις; ούτε μπορείς να φανταστείς τι ασθένειες εφευρήσκουν μερικοί για να μην υπηρετήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αθηνά...

    εδώ δεν υπάρχει κυβερνητικός, βουλευτής, υποψήφιος πολιτευτής που να μην τον γιουχάρουν και δεν έχουν καταλάβει τίποτα. θα καταλάβουν από τα γραφόμενα ενός μπλογγερ;
    έχουν αναισθητοποιηθει πλήρως αθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Heliotypon

    το ίδιο καλά θα τα έγραφες και εσύ...
    στείλε μου μέηλ, κάτι θέλω να σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανώνυμε

    που για μένα, μόνο ανώνυμος δεν είσαι.

    δε σε θέλω στο μπλογκ ούτε ως σχολιαστή, ούτε ως επισκέπτη. και για να μην εχεις καμιά αμφιβολία οτι ξέρω ποιος είσαι, σου λέω απλώς ότι ασχολήθηκε μαζί σου, ο ανηψιός μου που έχει δεχτεί πρόταση από την apple να εργαστεί εκεί.

    άσε που καρφώνεσαι από το ότι δε βάζεις τόνους γιατί δεν τους έχει το πληκτρολόγιό σου.

    άδειαζέ μας τη γωνιά. άλλη φορά θα διαγράψω τα σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. liakada

    το να φύγουμε δεν είναι λύση. απλά θα μας κάνει το ίδιο ανίκανους με αυτούς.

    θα τηλεφωνηθούμε. έχω να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. evaggelia-p

    φιλενάδα, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. μια ικανή αρχή βάζει τάξη και διοικεί σωστά. είδες εσύ κάτι τέτοιο να γίνεται;;;
    αλλά έχουμε αυτούς που μας αξίζουν. εμείς τους ψηφίζουμε, ας τους λουστούμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. για τον ΑΝΩΝΥΜΟ που το παίζει έξυπνος!

    20:51 γερμανία με ip 188.107.195.232 και το σχόλιο αναρτείται στις 20:58, σου πήρε επτά λεπτά να διαβάσεις μια ανάρτηση που δε θέλει ούτε δυο λεπτά να διαβαστεί και πέντε για να με βρίσεις;;; τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες