ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

30 Απρ 2011

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!


Αύριο είναι πρωτομαγιά.
Πέφτει Κυριακή. Πριν δυο χρόνια, η Δευτέρα θα ήταν αργία. Τώρα ούτε που το διανοείται κάποιος να πει, να μεταφέρουμε την αργία την επομένη!

Είδες πως αλλάζουν τα πράγματα; Το περίμενες; Εγώ όχι. Αλλά όταν βλέπουμε τα σκούρα, το βουλώνουμε. Ίσως έπρεπε να πιάσουμε πάτο για να μπορέσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία.

Όπως έχω ξαναγράψει, είμαστε ένα υβρίδιο μεταξύ ανατολής και δύσης. Ανήκουμε γεωγραφικά στη δύση και σε νοοτροπία στην ανατολή.

Ακούμε χρόνια και χρόνια, ότι για το χάλι μας, φταίνε τα 400 χρόνια τουρκικής κατοχής. Και υποτίθεται ότι είναι η μαύρη περίοδος της ελληνικής ιστορίας. Τότε, γιατί δεν αποβάλλουμε αυτήν τη νοοτροπία από την καθημερινότητά μας; Γιατί συνεχίζουμε να λειτουργούμε όπως οι τριτοκοσμικοί αιγύπτιοι και σύριοι και όχι όπως οι δυτικοί γερμανοί και σουηδοί;;;

Γιατί είμαστε των λόγων και όχι των έργων.  Μια χαρά στη θεωρία, μηδέν στην πράξη. Μας ενοχλεί που ρίχνουν βαρελότα στην ανάσταση. Το τι λέμε είναι άλλο πράγμα. Όμως μόλις μας δίνεται η ευκαιρία να χώσουμε στη φυλακή μερικούς, έρχεται ένας μεγαλόψυχος παπάς, να συγχωρέσει τον υπαίτιο του τραυματισμού του γιου του. Αν του χρόνου ο ίδιος τραυματίσει ένα άλλο παιδί, ήθελα να ήξερα, τι θα πει ο παπάς!

Δε μας αρέσουν οι κλοπές, οι ρεμούλες, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να λάβουμε θέση, δε βρίσκουμε στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν για να τους στείλουμε στη δικαιοσύνη!

Δε θα αλλάξουμε αν δεν τρυπήσουμε τον πάτο του βαρελιού.

Η μικρή αυτή αλλαγή που έγραψα στην αρχή της ανάρτησης, ίσως να είναι η αρχή. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά μας θα δουν κάτι καλύτερο από ότι βιώσαμε εμείς. Και ας μη μας αρέσει. Ποτέ οι αλλαγές δεν είναι ευχάριστες για όλους. 


10 σχόλια:

  1. Aυτό ακριβώς.. ότι λες στην τελευταία παράγραφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Οσο τε σκέφτομαι, βρίσκω πως κυριότερη αιτία για όλα τα δεινά μας είναι αυτή η Ελληνική (ίσως παγκλόσμια μοναδικότητα) "μαγκιά". Καμαρώνουμε πως είμαστε μάγκες και στο όνομα της μαγκιάς μας μπορούμε να κάνουμε όποιοδήποτε ανοσιούργημα, από το βαρελότο που το πετάμε με μαγκά ό,που βρούμε, μέχρι την κλοπή του σημόσιου χρήματος που είμαστε μάγκες όταν τη διαπράττουμε. Και η λίστα δεν σταματάει εδώ. Για να δούμε τον μάγκα, όμως, μετανάστη (ή απλό επισκέπτη) στη Γερμανία, στη Σουηδία, στη Γαλλία, ακόμα και στη γειτονική (ελαφρώς μάγκικη) Ιταλία! Γίνεται αρνάκι του γάλακτος, μιά εκεί οι άνθρωποι δεν τη σηκώνουν τη μαγκιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πάντα ξεκινάνε από τον καθένα ξεχωριστά! Αν δεν αλλάξουμε όλοι ένας ένας τότε δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας φάγαν οι αλλαγές και όλες προς το χειρότερο!!!
    Αυτό για τα παιδιά μας ξανά πες το..
    Καλή σου μέρα, καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιόν να στείλουνε στη δικαιοσύνη; Αν στείλουνε έναν τότε θα πρέπει να πάνε όλοι μέσα. Όλοι μπλεγμένοι είναι, από τον κατώτατο υπάλληλο μέχιρ τον ανώτατο. Γι' αυτό και δε μιλάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hfaistiwnas

    εμ φίλε μου, οι αλλαγές δεν αρέσουν σε όλους, σημασία όμως έχει να γίνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Heliotypon

    έτσι είναι, όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό είμαστε υποδείγματα πολίτη. στη δική μας χώρα δε δίνουμε σημασία στους νόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμερικλάνος

    έτσι είναι αγόρι μου, η συλλογική ευθύνη, είναι η ευθύνη του καθενός μας ξεχωριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΟΥΛΗ

    ευχαριστώ φιλενάδα. επίσης!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Panos Konstantinidis

    στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους λέμε: κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες