ΝΑ ΓΙΑΤΙ H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ:
"Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μία πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας συλλήψεως. Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμμα) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ΑΛΦΑ -ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ -ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ -ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ -ΗΤΑ-ΘΗΤΑ -ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ -ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ -ΝΙ-ΞΙ -ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ -ΡΟ-ΣΙΓΜΑ -ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ -ΦΙ-ΧΙ -ΨΙ-ΩΜΕΓΑ
Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα:
ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ, ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ, ΔΑ, ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.
Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του φωτός.
ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!
ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΩΝ.
ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΖΗ, ΤΑ Η, ΤΑ ΘΗ, ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ)
ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ,
ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ, Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ:
Αλ=Ο νοητός ήλιος
Φα-ος=Το φως
Βη=προστακτική του ρήματος βαίνω (βαδίζω, έρχομαι)
Τα=Δοτική άρθρου δωρικού τύπου τη, εις την
Γα=Γη (δωρικός τύπος)
Αμα=(επιρρ.) συγχρόνως
Έλ= ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος
Έψ=ρήμα έψομαι, εψ-ημένος, ψημένος.
Ιλών=Ιλύς (ουσιαστικό), λάσπη, πηλός
Στή=προστακτική ρήματος ίστημι.
Ίγμα=καταστάλαγμα, απόσταγμα.
Ζή=προστακτική ρήματος ζω.
Η=υποτακτική ρήματος ειμί, είμαι
Θη=προστακτική ρήματος θέτω.
Ιώτα=τα ίωγα, τα Εγώ.
Παλάν=Ρήμα πάλλω (δονούμαι, περιστρέφομαι) επίθετο
παλλάς-πάλλουσι,περιστρεφόμενη (πρβλ: Παλλας Αθηνά).
Δά=άλλος τύπος της Γα, Γης (πρβλ: Δαμήτηρ, Δημήτηρ, Δήμητρα=Μητέρα γη).
Νύξ=νύκτα.
Ο=το οποί! ο, που
Φυ(οι)=ευκτική ρήματος φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).
Κ.Ο.Κ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...
ΑΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ!
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ (μία ξηρά) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.
ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ Η ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑΦΗ (να σβήση, να χαθεί) ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΙΛΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!
Εντυπωσιακό;
Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο το έλαβα με e mail, και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.
Καλημερα,και μαλισα πολυ πρωινη κυρ/ria μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσως προλαβω την ζημια!
Το κειμενο που ελαβες,ειναι σαν το γνωστο κειμενο λερναια υδρα,αν εχεις ακουστα!Αν οχι,θα στο στειλω!
Ειναι ενα ΛΑΘΟΣ απο το Α μεχρι το Ω!
Ειπαμε να ειμαστε Ελληνες περηφανοι,αλλα οχι να τρωμε κουτοχορτο!
Το σημερινο μας αλφαβητο,ειναι το τεταρτο που επικρατησε αλλων τριων,με μικρες διαφορες!
Και αρχιζοντας απο το ΑΛΦΑ,εχω να πω πως ειναι αντιγραφη απο το Φοινικικο,και σημαινει...βοδι!
Αλφα σαν μονογραμμα στα Φοινικικα δηλαδη-βοδι!
Περισσοτερα αν θες αργοτερα!
Αλλα η σημερινη σου αναρτηση,τρεχει διπλα απο τις ραγες!
Καλημερα κοπελια!
Τρομερό
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι στη δουλειά και σε βρήκα τυχαία. Έλα στο μπλογκ μου ώστε νά 'χω τη διεύθυνσή σου και να ξαναμπώ να το διαβάσω από σπίτι με την ησυχία μου
Καλημέρα ria.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με τον Κώστα πιο πάνω.
Το όλο μοιάζει παρατραβηγμένο.
Το παρακάτω link της wikipedia έχει ένα εμπεριστατωμένο άρθρο για το Ελληνικό Αλφάβητο. Δες το, αν σε ενδιαφέρει. http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Alphabet
περιμένω τη συνέχεια του κώστα, για να σας ενημερώσω με αποδείξεις όχι μόνο ελλήνων αλλά και ξένων ερευνητών ότι η καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου ουδεμία σχέση έχει με το φοινικικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη τού εφόρου αρχαιοτήτων Α. Σαμψών όπου μιλάει για ύπαρξη πρωτοελληνικής γραφής σε αγγεία τής Μήλου τήν 3η χιλιετία π.Χ. όπως και για τήν ξύλινη πινακίδα τής Καστοριάς το 5.260 π.Χ. Πολλά στοιχεία προέκυψαν και από τήν ανασκαφή στα Γιούρα τής Αλοννήσου, το 1992, όπου βρέθηκε αγγείο, ένα κεραμικό όστρακο του 5.000 π.Χ., το οποίο έφερε πάνω του εγχάρακτα σύμβολα. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να είναι διακοσμητικά στοιχεία, γιατί ο τρόπος που γινόταν η διακόσμηση ήταν γνωστός. Τήν περίοδο εκείνη η διακόσμηση ήταν γεωμετρική και είχε κανονικότητα. Τα εγχάρακτα σύμβολα που φέρει θυμίζουν αυτά τής ξύλινης πινακίδας που βρέθηκε στην περιοχή τής Καστοριάς το 5.260 π.Χ.). Μάλιστα πρόσφατα στην ίδια περιοχή βρέθηκε και ένα εγχάρακτο όστρακο, το οποίο φέρει τα ίδια σύμβολα. Βέβαια οι επιστήμονες ακόμα είναι επιφυλακτικοί αφού τα ευρήματα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό μελέτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρεις μπλογκούλη, τα επικαλούνται επιστήμονες διεθνούς κύρους και αναγνώρισης που υποστηρίζουν την άποψη -και την τεκμηριώνουν- ότι το αλφάβητό μας δεν είναι φοινικικής προέλευσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήDeinr....
ΑπάντησηΔιαγραφήκώστα, δεν ξέρω γερμανικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε παιδιά για κάντε πιο λιανά τα σχόλιά σας και για μας τους πιο άσχε τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος Κώστα
Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο ή όχι σχετικά με την καταγωγή του αλφάβητου αλλά αυτά που περιγράφεη η κυρία είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά.
Δείτε κι αυτό: http://taperman.blogspot.com/2008/05/blog-post.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατα πρωτον δεν ειπα πως το Ελληνικο αλφαβητο ειναι αντιγραφη του Φοινικικου!
Ανεφερα ρητα μονο την σημασια του Αλφα!Μια πηγη ειναι και η Βικιπαιδεια στα Γερμανικα!
Ειμαστε Ελληνες φυσικα!Και πατριωτες!
Αλλα δεν πρεπει να πεφτουμε σε παγιδες!Δεν πρεπει να ωραιοποιουμε οτι γουσταρουμε!Ελεος!Νομιζα οτι καποιοι περασαν τις..παιδικες ασθενειες!
Πολυ λιανα,δεν μπορω να κανω ενα τετοιο σοβαρο θεμα Giorgos!
Ειναι πραγματι εντυπωσιακα,αλλα δεν παυει να ειναι μονο εντυπωσιακα!
Επισης,δεν εχω καμια ορεξη να μπω σε αντιπαραθεσεις για αυτοννοητα!
Δεν θα παιξω λοιπον!
Παραθετω παρακατω,δυο συνδεσμους να δειτε μια φωτογραφια με την εξελιξη σχετικα με τα αλφαβητα,καθως επισης και τι γραφει η Βικιπαιδεια για τον συμβολισμο του γραμματος Αλφα,οπως και για την προελευση του!
Αμα δεν γνωριζετε Γερμανικα,τοτε απλα εμπισθευθειτε με,η; μεταφραστε το σε καμια μηχανη αναλογη!
Αυτα...και μπαρδον για την οποια αναστατωση!
Δεν ειχα προθεση γοργονα μου!
Τα σεβη μου!
http://www.zshare.net/image/118926379dd3f228/
http://de.wikipedia.org/wiki/Alpha
Herkunft
Das Zeichen geht auf den phönizischen Buchstaben -alef zurück, der wiederum ursprünglich einen Stierkopf darstellte. Wenn man ein großes Alpha auf den Kopf stellt, kann man noch sehr gut einen Stierkopf erkennen.
Λέξη δεν κατάλαβα...είμαι του λαϊκού ρεπερτορίου..δεν ακούω ποιοτικά :-{
ΑπάντησηΔιαγραφήσαφώς κώστα μου και δεν μπαίνουμε στο τρυπάκι της αντιπαράθεσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιστημονικά περιοδικά και διατριβές που έγιναν από γλωσσολόγους, καταλήγουν στο γεγονός ότι οι πινακίδες που βρέθηκαν στην καστοριά και πιο συγκεκριμένα στο δισπηλιό (χρονολογήθηκαν περί το 6000 πχ), ο καθηγητής γ. χουρμουσιάδης αλλά και ο διεθνούς φήμης καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας πωλ φωρ (Nestor έτος 16ον,1989,σελ.2288 πανεπιστήμιο της ιντιάνα)που μελέτησε εγχάρακτες πινακίδες που βρέθηκαν στην ιθάκη και χρονολογήθηκαν γύρω στο 2700 πχ, ότι έχουν να κάνουν με αμιγώς ελληνική γραφή σε πρώιμη μορφή,αλλά σαφώς επρόκειτο για αλφάβητο φωνητικό και όχι με σύμβολα, που κάθε "γράμμα" αντιστοιχεί σε ήχο και όχι σε συλλαβή ή σε λέξη όπως συμβαίνει με το φοινικικό αλφάβητο το οποίο και είναι πολύ μεταγενέστερο ακόμα και των πινακίδων της ιθάκης.
άλλα σημαντικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο σπήλαιο του κύκλωπα στην νησίδα γιούρα αλλονήσου, από τον καθηγητή ν. σαμψών και έχουν εγχάρακτα σύμβολα που χρονολογήθηκαν με τις ίδιες μεθόδους στο 5500-6000π.Χ. διαπιστώθηκε ότι έχουν γράμματα πανομοιότυπα με εκείνα του σημερινού ελληνικού Αλφαβήτου. Ο ίδιος αρχαιολόγος διενεργώντας το 1995 ανασκαφές στη Μήλο, ανεκάλυψε "πρωτοκυκλαδικά αγγεία" των μέσων της 3ης χιλιετίας π.Χ., που έφεραν πανομοιότυπα τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου Χ,Ν,Μ,Κ,Ξ,Π,Ο,Ε. Είναι πρόδηλο, ότι οι αρχαιολογικές αυτές ανακαλύψεις όχι απλώς προσέδωσαν ήδη το χαρακτήρα του κωμικού στη λεγόμενη "Φοινικική Θεωρία" περί ανακαλύψεως της γραφής, αλλά ανατρέπουν εκ βάθρων ολόκληρη την επίσημη χρονολόγηση της ελληνικής Ιστορίας, όπως αυτή διδάσκεται, αλλά και την επίσημη παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού.
στο βιβλίο «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας -Από τον έλλοπα θηρευτή μέχρι την εποχή του Διός- Η αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Αλφαβήτου» από τον ερευνητή Ηλία Λ. Τσατσόμοιρο, που χάθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1991, αποδεικνύεται με θαυμαστό τρόπο, ότι κάθε γράμμα του ελληνικού Αλφαβήτου περιέχει μια σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια στην γενική έννοια κάθε ελληνικής λέξεως στην οποία ανήκει και αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση της λησμονημένης Πλατωνικής προσεγγίσεως του προβλήματος της γλώσσας ("Κρατύλος"):1. Διαλύει οριστικά την θεωρία, ότι η ελληνική Γλώσσα προήλθε από άλλη (την δήθεν "Ινδοευρωπαϊκή"), δεδομένου ότι αποδεικνύεται ως η μόνη μη συμβατική γλώσσα του κόσμου, η μόνη γλώσσα δηλαδή που παρουσιάζει αιτιώδη σχέση μεταξύ του σημαίνοντός της (λέξεως) και του σημαινομένου της (του πράγματος που ονομάζει η λέξη).
2. Κατ' επέκτασιν αποδεικνύει, ότι είναι η πρώτη και η μόνη δημιουργηθείσα γλώσσα του ανθρωπίνου είδους, από την παραφθορά της οποίας απέρρευσαν οι συμβατικές γλώσσες (δηλαδή αυτές όπου υπάρχει αναιτιώδης σχέση μεταξύ σημαίνοντος και σημαινομένου), όπως είναι όλες ανεξαιρέτως οι λοιπές γλώσσες του πλανήτη.
3. Αποδεικνύει κατά μη επιδεχόμενο καμμία λογική αμφισβήτηση τρόπο, ότι το Αλφάβητο έγινε από τους Έλληνες, για να αποδώσουν με τα κωδικά τους 24 ή 27 γράμματα τις έννοιες των ελληνικών λέξεων -και μόνον αυτών.
4. Δείχνει συγκριτικά, ότι τα σύμβολα της φοινικικής γραφής και οι ονομασίες τους («αλεφ»=βόδι, «μπεθ»=καλύβα, «γκιμέλ»=καμήλα κ.λπ.) όχι μόνο δεν περικλείουν κωδικές ονομασίες, αλλά συνάπτονται ή παραπέμπουν σε πρωτόγονες ζωικές καταστάσεις.
η επιβολή του επιστημονικού δόγματος, ότι το ελληνικό αλφάβητο προήλθε από το φοινικικό, το οποίο όχι μόνο δεν είναι αλφάβητο, αλλά είναι μία ατελέστερη γραφή από τις ελληνικές Γραμμικές Γραφές Α και Β τίνει να αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Για τους λόγους αυτούς κατά τον προσφάτως εκλιπόντα πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων Παν. Γεωργούντζο ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης στη φοινικική γραφή "οιονεί συλλαβικό αλφάβητο" (;!) απορρίπτεται και πρέπει να αντικατασταθεί με το ορθό "καθαρώς συνεπτυγμένο συλλαβικό" σύστημα γραφής.
Η θεωρία ότι το Αλφάβητο είναι εφεύρεση των Φοινίκων συντηρήθηκε εκτός των άλλων με το επιχείρημα ότι ωρισμένα σύμβολα της φοινικικής γραφής μοιάζουν με τα αλφαβητικά γράμματα, π.χ. το ?(άλεφ) είναι αντεστραμμένο ή πλαγιαστό το ελληνικό Α κλπ. Το επιχείρημα αυτό φαινόταν ισχυρό μέχρι προ 100 ετών περίπου, όταν οι γλωσσολόγοι και οι ιστορικοί ισχυρίζονταν ακόμη ότι οι Ελληνες δεν εγνώριζαν γραφή προ του 800 π.Χ.! Γύρω στο 1900 όμως ο Αρθούρος Εβανς ανέσκαψε την ελληνική Μινωική Κρήτη και ανεκάλυψε τις ελληνικές Γραμμικές Γραφές, των οποίων σύμβολα ήταν ως σχήματα πανομοιότυπα προς τα 17 τουλάχιστον εκ των 24 γραμμάτων του ελληνικού Αλφαβήτου. Με δεδομένα α) ότι τα αρχαιότερα δείγματα των ελληνικών αυτών γραφών (Γραμμική Α και Β), που στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και στην Πύλο, στις Μυκήνες, στο Μενίδι, στη Θήβα, αλλά και βορειότερα, μέχρι τη γραμμή του Δούναβη και χρονολογήθηκαν τότε πριν από το 1500 π.Χ. και β) ότι οι Φοίνικες και η γραφή τους εμφανίζονται στην ιστορία όχι πριν το 1300 π.Χ. Ο Εβανς στο έργο του Scripta Minoa διετύπωσε, πρώτος αυτός, αμφιβολίες για την αλήθεια της θεωρίας ότι οι Ελληνες έλαβαν τη γραφή από τους Φοίνικες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιστημονική υποψία ότι μάλλον συνέβη το αντίθετο.
'Ολοι οι αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς που αναφέρονται στο Αλφάβητο ("Γράμματα", όπως το έλεγαν), το θεωρούν πανάρχαια ελληνική εφεύρεση (του Προμηθέα, του Παλαμήδη, του Λίνου κλπ.).
και επειδή από άλλο μπλογκ το πήρα το μήνυμα, σας υπενθυμίζω ότι όταν παίρνεις πληροφορίες αυτούσιες από μια πηγή και τις μεταφέρεις αυτό λέγεται λογοκλοπή αν δεν αναφέρεις τις πηγές. όταν όμως έχεις πληροφορίες από περισσότερες από δυο πηγές αυτό λέγεται έρευνα.
οι πληροφορίες μου είναι από το ελεύθερο ίντερνετ αλλά και από φίλους καθηγητές και διατριβές δικές τους και άλλων γνωστών σε αυτούς αγνώστους σε μένα. αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες παρακάλώ στείλτε μου e mail
την πονεμένη καλημέρα μου (δεν είμαι για δουλειές εγώ, με έπιασε η μέση μου την ώρα που σκυμμένη έπλενα κάτι και έχω μείνει σα γάμμα!)
Κυ/ria μου,θα πω μονο τουτο!Να περασει η μεσουλα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αντιδικω χαρα μου!
Θα μπορουσα να εσωκλεισω καμια κατοστη συνδεσμους,ετσι για να δωσω καποια σοβαροφανεια!Δεν το κανω ομως!
Θα πω μονο κατι ασχετο!
Εμεις οι Ελληνες του εξωτερικου,που εχουμε και καποια σχεση με τα γραμματα,τα βλεπουμε λιγο πιο αντικειμενικα η; διαφορετικα απο σας!
Το ποιος εχει δικιο,το βλεπουμε συνηθως στα λεγομενα εθνικα θεματα!
Εκει που δεν μπορει η Ελλαδα να πεισει ουτε εναν οτι εχει δικιο!
Και μην μου πεις πως ολοι ειναι ασχετοι η; συνωμοτουν εναντιον μας!
Αυτα και μην το παιρνεις προσωπικα!
Ξερω την θεση και τα πιστευω σου και τα επικρτοτω!
Ομως,ασε μου την δυνατοτητα να εχω διαφοεριτικη αποψη σε ορισμενα πραγματα που αφορουν το κεντρο του κοσμου που λεγεται HELLAS!
Τα δεοντα!
Απλή απορία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι έχουν γράψει αυτοί...
οι Φοίνικες,
με τόσο προχωρημένο αλφάβητο, που είχαν;;;;;;;;;;;
Το κρατούν φαίνεται καλά κρυμένο...
ε!
είναι μυστικοπαθείς οι φοίνικες.
ΑπάντησηΔιαγραφήκρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα
φίλε ελ.ζιν!
Είναι ωραίο να διαβάζεις διαφορετικές απόψεις. Η αντιπαράθεση όταν γίνεται πολιτισμένα, έχει θετικά αποτελέσματα σε όλους μας. Αν δεν συμφωνώ με την άποψη κάποιου, δεν σημαίνει ότι τον υποτιμώ ή απορρίπτω! Αντίθετα παίρνω ερεθίσματα να δω το θέμα από μια άλλη πλευρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο θέμα και ούτε μπορούν εδώ σε λίγες γραμμές να γραφούν αυτά που πρέπει.
Δυστυχώς τα διαπλεκόμενα υπάρχουν και στην επιστήμη της αρχαιολογίας σε σημείο που ο κάθε ένας μπορεί να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Ακόμα και η αποδοχή μιας άποψης από την επιτημονική κοινότητα ειδικά όταν πρέπει να ξαναγραφεί η ιστορία είναι μεγάλο θέμα.
Καλημέρα.
Καλημέρα ria.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις πρόσκληση στο blog μου.
Δες την.
Φιλιά
Άντε καλέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήζαμπία,
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαρίστως και θα ανταποκριθώ και θα καλέσω με τη σειρά μου άλλους!
μόνο που θα το αναρτήσω αύριο το απόγευμα γιατί σήμερα είμαι υπηρεσία και θα επιστρέψω αύριο το μεσημέρι.
ευχαριστώ!
τανίλα,
αγαπητή μου και εγώ στην αρχή είχα όχι μόνο επιφυλάξεις αλλά μίλαγα για τρελλαμένους εθνικιστές, στην πορεία όμως και χωρίς να το επιδιώξω, έπεφταν στα χέρια μου βιβλία που υποστήριζαν αυτή τη θεωρία και με επιχειρηματολογία που δε δεχόταν αμφισβήτιση, έτσι ζήτησα τη βοήθεια μιας φίλης καθηγήτριας πανεπιστημίου και με έπεισε. δυστυχώς αρνήθηκε να χρησιμοποιήσω το όνομά της γιατί περιμένει κρίση για ανώτερη βαθμίδα!!!!
βασικά καλημέρα σας κύριε μαρκόνι
ελπίζω να έσπειρα ένα σπόρο αμφισβήτησης και να το ψάξεις το θέμα.
για τη βεράντα μου τι θα γίνει?
να πάρω ταμάριξ που κάνει ωραία κίτρινα φύλλα? ή δεν αντέχει τον πολύ πολύ αέρα?
Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τα επιστημονικά και πνευματικά επιτεύγματα των πρωτοπόρων Φοινίκων, στους οποίους χρωστάμε τα πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον κείμενο και ακόμα πιο ενδιαφέροντα σχόλια!! Εύγε!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως και να' χει ο λόγος κι ο αντίλογος είναι θεμιτός κι άκρως ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο μας βάζει σε σκέψεις και σε περαιτέρω αναζήτηση, τις καλησπέρες μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ένα ενδιαφέρον αυτός ο απορητικός συλλογισμός ...τι λέτε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας λαός, που δεν έγραψε τίποτα, που δεν άφησε τίποτα, είχε ένα προχωρημέεεεενο αλφάβητο ...
αλλά.. δεν το πολυχρησιμοποίησε έτσι γιά γούστο!!!!
Χαιρετούμε την σύναξη των μπλόγγερς
και τις ενδιαφέρουσες "σκέψεις" της οικοδέσποινας!
Έχει ένα ενδιαφέρον αυτός ο απορητικός συλλογισμός ...τι λέτε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας λαός, που δεν έγραψε τίποτα, που δεν άφησε τίποτα, είχε ένα προχωρημέεεεενο αλφάβητο ...
αλλά.. δεν το πολυχρησιμοποίησε έτσι γιά γούστο!!!!
Χαιρετούμε την σύναξη των μπλόγγερς
και τις ενδιαφέρουσες "σκέψεις" της οικοδέσποινας!
Σοβαρά τώρα, χωρίς να ασπάζομαι την ιδέα (που φέρνει στο απατεωνίστικο ΕΛ-λαδεμπόριο του Λιακόπουλου) ότι το ελληνικό αλφάβητο στην πραγματικότητα είναι κάποιο είδος επίκλησης, πραγματικά απορώ πώς οι Φοίνικες, που ήταν τόσο μπροστά από εμάς, φτιάξανε ένα εξελιγμένο αλφάβητο και μετά ήμασταν - σε διάστημα λίγων αιώνων - εμείς που το εκμεταλλευθήκαμε πλήρως κι όχι εκείνοι. Απορώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήO αδελφός του Λιακόπουλου είναι ηγέτης της Χρυσής Αυγής;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω. Γενικά, προτιμώ από το Λιάκουρα να είμαι ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ μακριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήο ιάσιος έχει αναρτήσει ένα άρθρο για την ελληνική γλώσσα. θα σας λύσει πολλές απορίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο βιβλίο είχε πέσει στα χέρια του πριν τρια χρόνια και το διάβασε απνευστί. κατά διαστήματα, διάβαζε και σε μένα ότι του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω για την καταγωγή της γλώσσας μας και διαπίστωσα ότι οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες του κόσμου είναι οι έλληνες. όταν παγκοσμίως έχει λυθεί το θέμα της καταγωγής της ελληνικής γλώσσας και αλφαβήτου, είμαστε ο μόνος λαός που διδάσκει στα σχολεία του ότι το αλφάβητο είναι φοινικικό!
δεν είναι φρικτό;
Τί έκατσες και έγραψες (έστω μετάφερες...), τρομάρα μου;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤό ξερεις ότι ο ...Χαρίλαος Μπελαφούντης είναι βέρος έλλην και κατάγεται από το Μέτσοβο;;; Έχει συγγενείς εκεί!!!
Τό ξέρεις ότι...
«Μία είναι η ουσία,
χωρίς μίζα η εξουσία
δεν την βγάζει καθαρή...»
Αποκαλυπτική αποκλειστική μοναδική επιστημονική ανακάλυψη για την «Αγορά του Αιώνα».
Τρέξατε!
(στο blog μου εννοώ, όχι στους κήπους...)
Υ.Γ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως ...κωσταβρακίζω μέχρι θανάτου!
Οι γλώσσες, όπως κι όλα τα υπόλοιπα, είναι ζωντανοί, εξελισσόμενοι, αλληλοδανειζόμενοι, αλληλομιμούμενοι, αλληλοπαραδειγματιζόμενοι οργανισμοί, δεν είναι "πατέντο" κανενός "λαού", περιούσιου ή μή..., να τό ...πουλήσει στον άλλον...
Δεν μάς πέφτει η μύτη να δεχτούμε πως, όταν ήρθαμε βάρβαροι, βαρβαρότατοι (καψοτροία τί τράβηξες...) στη βαλκανική χερσόνησο πήραμε κάτι κι απ' τους Πελασγούς, απ' τους Φοίνικες, απ' τους Αιγύπτιους, απ' τους Μινω'ί'τες (σιγά που ήταν έλληνες... γιαυτό ήθελαν τόσα κορίτσια κι αγόρια κάθε τόσο για τον μινώταυρο...) και τους δώσαμε κι εμείς βέβαια κάτι.
Μιά ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ήταν και είναι πάντα ο κόσμος...
Δεν είναι μεταπολεμική ελληνική εφεύρεση...
Ηρεμείστε.
Αγαπητη μου Κυ/ria,επειδη βλεπω πως η διασταση μας σχετικα με το θεμα σου συνεχιζεται σε καποια σχολια του τυπου..ποιοι ηταν οι Φοινικες και τι εγραψαν..και αν εγραψαν...και πως,σου λεω πως δεν με βρισκει συμφωνο αυτου του τυπου η οποια αντιπαραθεση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισης δηλωνω,πως δεν ειμαι ο πληρεξουσιος δικηγορος των Φοινικων!
Εχω να πω ομως,πως ειναι κριμα να τους υποτιμουμαι ιστορικα με τετοια απαξιωση!
Δεν θα σταθω στο λημα Φοινικες της Βικιπεδεια που θα διαφωτιζε καποιους!Η εν λογω Βικιπαιδεια,ειναι μια σοβαρη πηγη πληροφοριων,η οποια ομως τωρα γραφεται!ΔΙΑΣΤΕΛΕΤΑΙ απο γνωσεις και αναλυσεις,σημερινων μυαλων!
Οσοι ομως θελουν περισσοτερα για τους Φοινικες και τις σχεσεις με την Ελλαδα στο αλφαβητο,μπορουν να διαβασουν και την κλασικη Μπροκχαουζ η; την Μπριτανικα!Ακομη και ο Ελευθερουδακης ειναι σαφεστατος!
Με ικανοποιει η θεση του σχολιαστη εξερευνητη!Οχι γιατι συμφωνει μαζι μου,αλλα κυριως γιατι εθιξε το θεμα ..τι πηραμε σαν λαος της περιοχης,απο αλλους προγενεστερους!
Αυτο ακριβως ειναι το επικεντρο!Η γνωση δεν εχει πατερα!Ειναι μια διαρκης μεταβαλομενη σχεση σε συνδυασμο με την εξελιξη του ανθρωπινου πολιτισμου!
Οσα δεν καταφεραν οι Περσες σε 30 χρονια για παραδειγμα,με πολεμους και πολιορκιες..να παρουν την Ελλαδα,το καταφερε ο Μεγας Αλεξανδρος,μεσα σε μια εβδομαδα!
Και ευτυχως που του εκαναν τα κεφια οι κοπελιες στο μαντειο των Δελφων που εκανε σταση πριν κατεβει Αθηνα,γιατι αλλιως θα ειχε παρει διαφορετικη τροπη...η Ιστορια!
Εχουν σημασια λοιπον,οι κοινα αποδεκετες γνωσεις για εναν γονιμο διαλογο!Αλλιως δεν παμε παρακατω,αμα συγκρινουμε αν ειναι νοστιμοτερο το αχλαδι η; το μηλο!
Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!
Ελπιζω να μην κουρασα κανεναν!Πολυ περισσοτερο να μην τον ζοχαδιασα!
Μπορει στο μπλογκ μου να γραφω δυο τρεις λεξεις ετσι για να εχει δικαιολογια υπαρξης,αλλα αμα θελει κανεις σοβαρη συζητηση,δεν του χαλω το χατιρι!Μονο θελω δυνατα επιχειρηματα και κυριως ερωτησεις συγκεκριμενες!Οχι να πεταγομαστε απο το ενα θεμα στο αλλο,μεσα σε 10 λεξεις και να τα ισοπεδωνουμε ολα ειρωνικα και λαικως εξυπνακιστικα!
Ευχαριστω για την φιλοξενια!
Υγ παραθετω μια ασχετη για τους πολλους ιντερνετικη διευθυνση σχετικα με το θεμα!Ισως ομως και να την βρειτε ενδιαφερουσα!
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13325&m=B45&aa=2
Σωστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα συγκρίνουμε τι πήραν οι μεταγενέστεροι λαοί από τους Έλληνες...και τι παίρνουν ακόμη!
Και ΄κάποιοι' λαοί έχουν πνευματικά δικαιώματα στην κοκα κόλα και στην μικροσοφτ,
αλλά ο θουκιδίδης και ο Πλατωνας που διδάσκουν στα πανεπιστημια τους
ειναι κοινή πνευματική κληρονομιά της ανθρωπότητας!
Καλοι οι Φοινικές και κάθε λαός έχει καταθεσει το δικό του πετραδάκι στην εξέλιξη, αλλά μερικοί σκοπίμως ανάγουν 'ένα βόδι' ¨σε μείζων θέμα, αλλιώς δεν θα γινόταν ...θέμα!
Καλημέρα σ'ολους τους ερευνητές!
Πολλές φορές αναρωτήθηκα μήπως οδηγούμε στο εύκολο λάθος του να αντλώ περιφάνεια όχι από την προσωπική μου αξία, αλλά ετερόφωτα, από ιδεοληψίες περί ανωτερότητας και εθνικισμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς τώρα,μέσω της επαφής μου με άλλους λαούς διαπίστωσα, πως ακριβώς επειδή αισθανόμαστε αξία για εμάς ως λαός δεν υποτιμούμε εύκολα τους άλλους λαούς. Δεν "φοβόμαστε" την σύγκριση. Αυτό βοηθά να είμαστε αντικειμενικοί ακόμα και μέσα από την ημιμάθεια μας.
Επίσης θεωρώ πως μέσω της αναζήτηση της προσωπικής μας αξίας οφείλουμε να ορίσουμε πρώτα πιο είναι το σημαντικό και πιο το αληθές, αλλά μόνο σχετικό για το σήμερα.
Είναι λοιπόν σχετικό, το πιος ανακάλυψε το αλφάβητο και η διαφορες γλώσσες πως γεννήθηκαν.
Είναι σχετικό, το ποιες ομοιότητες υπάρχουν.
Είναι σχετικό, το ποιές θεωρείες μπορούμε να διατηπώσουμε.
Είναι όμοως σημαντικό, το τι μας προσφέρει!
Είναι σημαντικό το τι κερδίζουμε από την χρήση των Ελληνικών!
Είναι τέλος σημαντικότερο όλων να πλουτήσουμε την ψυχή μας με ομορφιά γιατί αυτή κινεί την δύναμη της δημιουργίας μέσα μας...
Με χρήση του λόγ(-ου) θα κάνω επίκληση στην λογ(-ική) σας. Με χρήση (παρα-)δειγμ(-άτων), θα βρω το δείγμ(-α) προς λογική εξέταση. Δεν θα επεκταθω... βλέπετε πως τέτοιες αναλογίες δεν υπάρχουν σε γλώσσες που τα γράμματα τους σημαίνουν... βόδια, σπίτια, κλπ...
Τα σύνχρονα (= συν το χρόνο) Ελληνικά αυτοεξηγούνται (= αυτό είναι εξήγηση) σε κάθε σύνθετη (σύν το θέτω/θέση/στίγμα που δίνει λοιπόν) λέξη.
Εδω βλέπεται απαράλλακτη την αρχική κατασκευή των αρχαίων Ελληνικών.
Μπορεί να μην λέμε πλέον, οά (=αυγά), λέμε όμως οωτοκία, οωρηξία. Δεν λέμε ύδωρ... όμως κανείς ακόμα δεν σκέφτηκε ποτέ ωε λογικό να πεί νεραυλικός!! Λέμε υδραυλικός, λέμε ύδρευση κλπ...
Γιατί;;; Γιατί όλες οι γλώσσες του κόσμου είναι διαφορετίκες ριζικά από πριν μερικούς αιώνες, ενώ τα Ελληνικά όχι;
Οφείλουμε να εξακριβώσουμε τον λόγο, ώστε να γίνουμε σοφότεροι από αυτο! Δεν με απασχολεί τίποτε άλλο. Διότι απλά, αυτό είναι ζωντανό κομμάτι μέσα μας!!
Σκευτείτε το... μια και είναι βράδυ ενώ γράφω αυτές τις γραμμές, είναι ωραίο (δηλαδή στην ώρα του) να αναρωτηθούμε για το νόημα (νους) στην παρακάτω νοημα(-τική) ακολουθία.
Κόσμος (έννοια ως σύμπαν και σαν πλήθος ανθρώπων)
(Διά-)κοσμος
(Δια-)κοσμ-(ιτικός)
Κοσμ-(τικό) επίθετο
Κόσμ(-ημα)
Νοηματική μετάφραση της κοινής ρίζας... το να στολιζόμαστε με κοσμήματα, το να διακοσμούμε το σπίτι μας, το να προφέρου ένα κοσμιτικό επίθετο για να χαρακτηρίσουμε κάποιον... όλα έχουν ένα κοινό νόημα... Ότι κρίβουν την ποικιλομορφία του κόσμου μας. Κοιτώντας τα παιχνιδίσματα του φωτός σε ένα διαμάντι και τα αστέρια του ουρανού αυτό το βράδυ έχει τιν ίδια αίσθηση ομορφιάς και αχανούς προέκτασης. Η φύση γύρω μας είναι η έκφραση του κόσμου(σύμπαντος). Το να διακοσμούμε το σπίτι μας, σημαίνει να το κάνουμε κατ' αναλογία της φυσικής έκφρασης. Όλες οι παραπάνω έννοιες έχουν το νόημα της φυσικής αναλογίας που πρέπει να έχουν αυτές οι πράξεις μας.
Μήπως λοιπόν, εκτός από το να αυτοεξηγούνται οι Ελληνικές λέξεις, μήπως... μπορούν να θέσουν και ορισμούς στις αναλγίες που πρέπει να τηρούμε;;
Είναι καποιος/α με μορφή καλοσχηματισμένη θα πούμε είναι όμορφος.
Κάνει κάποιος/α μια κίνηση που την δεδομένη στιγμή είναι για μας ευπρόσδεκτη; Θα πούμε ασυναίσθητα "ααα ρε φίλε είσαι ωραίος!!" και εκείνη ακριβώς την στιγμή θα μιλούμε για την ώρα της πράξης του.
Η Ελληνική γλώσσα μέσα από παρεμφερείς λέξεις δείνει ασυναίσθητα και χωρίς καν γνώση της πράξης αυτής, τον τρόπο για να σκευτόμαστε!!
Εδώ θα προσθέσω πως οι περισσότερες αν όχι όλες οι Ελληνικές λέξεις που έχουν άλλες γλώσσες δανειστεί είναι λέξεις που συμβολίζουν ΜΟΝΟ νοήματα. Άυλες έννοιες, ιδέες. Οι γλώσσες αυτές μπορούσαν να δημιουργήσουν λέξεις για τα αντικείμενα και τα αισθήματα. Δανειστήκαν από τα ελληνικά τις λέξεις που εκφράζουν νόηση, ιδέες.
Εν κατακλείδη, τα Ελληνικά σήμερα έχουν τα ακόλουθα γνωρίσματα που μας βοηθούν να σκεφτώμαστε ορθότερα ακόμα και εν άγνοια μας...
1. Οι λέξεις διατηρούν την αρχαία ρίζα τους.
2. Οι λέξεις αυτοεξηγούνται.
3. Οι συσχετισμοί των λέξεων συμβολίζουν το σωστό τρόπο να είμαστε άνθρωποι (=άνω + θρώσκω = κοιτώ με έννοια στοχασμού προς το ανώτερο).
Αυτό είναι το σημαντικό η επίγνωση της ομορφίας και συνάμα ωραιότητας της σύγχρονης Ελληνικής γλώσσας. Αυτό μας κάνει καλύτερους.
Δεν ξέρω αν είναι λογοπαίγνιο η μετάφραση του αλφαβήτου. Ξέρω όμως πως είναι η κάθε λέξη με σημασία ανώτερη αυτής της μετάφρασης του. Ξέρω τέλος πως τα αλφάβητο είναι λέξη που συμβολίζει έννοια. Για ευτό υποθέτω οι Άγγλοι λένε alpabet από τα Ελληνικά και δεν έχουν δική τους λέξη βρει...
Χρησιμοποιούμε ο καθένας εν άγνοια μας ίσως αυτή την μαθηματική κατασκευή που λέγετε Ελληνική γλώσσα. Αν μάθουμε τα θεωρήματα και της εξισώσης της ίσως να γίνουμε και σοφότεροι... απλά επειδή είναι μητρική γλώσσα μας. Απλά γιατί για της μεγάλες πράξεις δεν χρειάζονται μεγάλοι άνθρωποι. Μόνο σωστή θεώρηση του κόσμου.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Θα ήθελα να προσθέσω μόνο τούτο ακόμα βλέπωντας το πνεύμα των παραπάνω λεχθέντων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα ισχύει γενικώς πως:
Δεν μετράει το δίκαιο σε διεθνές επίπεδο, αλλά το δυνατό. Δηλαδή ο δυνατότερος. Και συνεπακόλουθα η Ελλάδα δεν διοικείτε από δίκαιους... αλλά από τους δυνατότερους στο παραπάνω "παιχνίδι".
Τα ορθά και αληθή επιχείρηματα δεν έχουν αίγλη, διότι είναι πολύ πιο εντυπωσιακό να ανακαλύψεις έναν αρχαίο ινδιάνο στην Ελλάδα από το παππού σου. ^^
Επίσης είναι σαφώς μεγαλύτερο το βάρος και ο κίνδυνος της ωραιοπάθειας όταν έχεις αντίληψη ανωτερότητας... Η ιστορία όμως γράφεται από τους δυνατούς, όχι τους δίκαιους και έτσι έχουν φροντίσει στα πλαίσια της σύγχρονης οικονομίας που ορίζει την δύναμη να τα εμφανίζουν όλα απλά ένα ανακάτωμα.
Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε στο σημαντικό και καθένας από εμάς να γίνει καλύτερος από αυτό.
Ας αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς λοιπόν εκατέρωθεν και ας επικεντρωθούμε στο υπαρκτό σημερινό όφελος μας...
Ωραίες σκέψεις,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάκις
ωραίες ...!
Και εσύ ωραίος...σαν Έλληνας!
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΙΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή[url=http://studencki-kredyt.pl/zycie-studenckie.html]kredyty a zycie studenckie[/url]
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://studencki-kredyt.pl/choroba-pageta.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-perthesa.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-peyroniego.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-popromienna.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-quervaina.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-raynauda.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-wiencowa.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-wilsona.html