ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

20 Μαρ 2012

ΑΝΤΕ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

Εγώ θα αναφέρω τα γεγονότα. Θα προσπαθήσω να μην πάρω θέση, γιατί σε τέτοια περίπτωση, όταν πάω στα πάτρια εδάφη, θα γίνει της πουτάνας και δεν κάνει. Είμαι και κυρία!

Το 2002 πέθανε ο άντρας της από λέμφωμα στομάχου. Το 2003 η κόρη της παθαίνει λέμφωμα Hodgking. Κάνει χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και ιάται προσωρινά. Το 2004 τα Χριστούγεννα στις εξετάσεις ρουτίνας διαπιστώνονται στο πνεύμονά της κάτι οζίδια μεγέθους φακής. Το Μάρτιο του 2005 η επανεξέταση διαπιστώνει ότι οι φακές είναι πορτοκάλια σε μέγεθος. Η βιοψία δείχνει σάρκωμα Ewing. Νέος κύκλος χημειοθεραπειών και θάνατος τα Χριστούγεννα του 2005.

Το καλοκαίρι του 2006, ο γιος της, της σκάει το παραμύθι ότι η κοπέλα του είναι έγκυος αλλά του το είπε ενώ είναι πέραν των τριών μηνών. Καλός μαλάκας και αυτός.
Και το Νοέμβριο του ίδιου έτους γίνεται ο γάμος με όλα τα δέοντα. Κλαρίνα, δώρα, όλα τα σόγια καλεσμένα. Χωρίς να έχει κλείσει χρόνο που πέθανε το κορίτσι της, πήγε η χαροκαμένη στο γάμο του γιου της. Όπως έλεγε και λέει και η ίδια, δικός της ο πόνος, δική της και η χαρά.

Φεύγει από το σπίτι που έμενε, για να μείνουν οι νιόπαντροι. Αυτή μετακομίζει με όλο τον οικιακό της εξοπλισμό στο χωριό. Αγοράζει καινούργιο οικιακό εξοπλισμό, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, πληρώνει το γαμήλιο ταξίδι. Στο χωριό, για να συμπληρώνει το εισόδημά της, νοικιάζει τέσσερα δωμάτια που έχει ως παραδοσιακό ξενώνα. Τα είχαν φτιάξει με το μακαρίτη τον άντρα της για να έχει εισόδημα η κόρη της.

Παραιτείται από τα ενοίκια δυο διαμερισμάτων στην Καρδίτσα για να ενισχύσει το εισόδημα του γιου της που θα έχει και ένα μικρό παιδί.

Κατεβαίνει στην Καρδίτσα ένα πρωί, κάνει τις δουλειές της και πάει στο σπίτι του γιου της, που εν τω μεταξύ έχει δυο αγοράκια, να δει τα εγγόνια της. Χτυπάει το κουδούνι, παρότι έχει κλειδί, δεν της ανοίγει κανείς και πάει στην κουνιάδα της που μένει δίπλα. Κάθονται στον κήπο. Σε μισή ώρα έρχεται ο γιος της.
-Μαμά γιατί δεν πάς σπίτι;
-Χτύπησα παιδί μου, δε μου άνοιξε κανείς, νόμιζα ότι λείπατε.
-Μα η Βάσω μέσα είναι.
-Όχι αγόρι μου χτύπησα.

Τελικά μέσα ήταν. Η δικαιολογία που δεν άνοιξε ήταν ότι δεν είχε ειδοποιήσει ότι θα έρθει η πεθερά της και δεν της άνοιξε για να την εκπαιδεύσει!

Σημειωτέον, ότι όλα τα έξοδα του γάμου, των γεννήσεων, των βαφτίσεων και των εορτών, τα τραβούσε η χήρα. Στο γάμο, τις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τις εορτές, εγώ πήγαινα και αγόραζα ότι πιο κομψό και ακριβό έβρισκα από κοσμήματα για τη νύφη της.

Πριν λίγες μέρες, πήγε στο σπίτι του παιδιού της στις πέντε το απόγευμα γιατί την άλλη μέρα το πρωί θα περνούσαν στα διαμερίσματα αέριο και έπρεπε να είναι εκεί στις εφτά το πρωί, αλλά το λεωφορείο θα έφτανε στην Καρδίτσα στις 8 και το ταξί ήθελε 50 ευρώ. Πήγε λοιπόν, από την προηγουμένη. Χτυπάει το κουδούνι, της ανοίγει η νύφη, δεν την περνά μέσα. Έξω χιόνιζε. Και τη ρωτάει γιατί δεν τηλεφώνησε που θα πήγαινε και ήρθε έτσι ξαφνικά. Ο γιος ακούει, φωνάζει τη μάνα του μέσα, βάζει μια φωνή στη σύζυγο, και ρίχνει και κάτι χριστοπαναγίες.
-Μην τσακώνεστε αγόρι μου, λέει η μάνα, θα φύγω.
-Στο διάολο να πας, αποκρίνεται η νύφη.
Το ακούει ο γιος, ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε. Τηλεφωνεί ο μαλάκας στα πεθερικά του. Έρχονται αυτοί εκεί. Και τους ρωτά αν τους έδιωξε ποτέ αυτός από το σπίτι του, αν τους διαολόστειλε, αν τους ζήτησε να τηλεφωνήσουν πριν έρθουν που η κόρη τους, έτσι φέρεται στη μάνα του που δεν έχει άλλον στον κόσμο εκτός από αυτόν! Κρίση εξυπνάδας είχε εκείνη τη στιγμή ο μαχλέπας!
-Τι πρόβλημα έχεις κορίτσι μου, μαζί μου και δε με θες στο σπίτι σου;
-Με κοιτάς με τα πούστικα τα μάτια σου! Απαντά η νύφη. Μπροστά στους γονείς της που δεν είπαν τίποτα. Μυαλοφυγόδικοι και αυτοί!

Παίρνει την τσάντα της και φεύγει. Και της φωνάζει από το σπίτι η νύφη:
-Και τα κοσμήματα που μου έκανες κατά καιρούς, δε μου τα έδωσες με την καρδιά σου και γι αυτό τα έδωσα στη μάνα μου και την αδερφή μου.

Και η ηλίθια η θεία μου, δεν τα ζήτησε πίσω!
Πήγε στο χωριό με ταξί, παρότι ο γιος της την κυνηγούσε. Δεν ξαναπήγε σπίτι. Η πίεσή της χτυπά συνεχώς 20άρια. Και εγώ την ακούω και δεν υπάρχει τρόπος να την παρηγορήσω.

Πες τε μου τώρα εσείς, τι πρέπει να κάνει αυτή η γυναίκα. Εγώ της είπα, διώξε τους από το σπίτι σου. Πάρε τα ενοίκια εσύ, αφού δε σε αφήνει να βλέπεις τα εγγόνια σου, δε σε αφήνει να τηλεφωνείς στο σπίτι, δεν αφήνει το γιο σου να έρχεται να σε βλέπει, κάνε τη ζωή σου όπως ήταν πριν τη βάλεις στη ζωή σου. Θα καταλάβει τουλάχιστον πόσο τους βοηθούσες και ίσως αλλάξει τακτική. Δεν μπορώ Ρία μου, γιατί είναι το παιδί μου το μοναδικό πολύτιμο πράγμα που μου έμεινε στον κόσμο. Εκτός από αυτό το παιδί, δεν έχω τίποτα άλλο!

Μόνο που το ξέπλυμα, που ήθελε μονόπετρο διαμάντι,  για την πρόταση γάμου, δεν το καταλαβαίνει ότι αυτή η μάνα έχει μόνο αυτό το παιδί. Μη χέσω. Είχε και στο πλιθόκτιστο σπίτι της στο καραγκουνοχώρι της μονόπετρο με διαμάντι!

Ήμουν μπροστά το καλοκαίρι που έγινε το εξής περιστατικό: υποτίθεται πως μας έκανε το τραπέζι. Νερόβραστα μακαρόνια χωρίς τίποτα άλλο. Εγώ ζήτησα κέτσαπ. Ήταν και άβραστα. Κόλπο για να μην πηγαίνουμε σπίτι της ήταν, αλλά στην Τατιάνα Τατιανές δεν πιάνουν. Ρε Βάσω, πως τα έκαψες, αφού είναι άβραστα, της λέω. Δεν πειράζει, θα τα φάει  ο γιος της, σάματις η μάνα του στον κόρυθρο δεν τον έβαζε και έτρωγε; Ο κόρυθρος είναι το ξύλο που έχει γούρνα στη μέση και βάζουν τα σκουπίδια για να τα τρώνε τα γουρούνια. Εγώ δεν την ήξερα αυτή τη φράση, η ίδια μου την εξήγησε. Πήγα να δώσω έκταση στο θέμα, για να μη λέει ότι η θεια μου τον είχε σα ζώο τον ξάδερφό μου, όταν όλοι ξέραμε πόση αδυναμία του είχε, ακόμα και στις μεταθέσεις του θείου μου που ήταν και αυτός αξιωματικός της αεροπορίας, όλα τα πράγματα επαναξιολογούνταν αν θα τα έπαιρναν στις μεταθέσεις, του ξαδέρφου μου ακόμα και οι μαλακίες ταξίδευαν παντού για να μην του λείπει τίποτα και για να μην διακρίνει αλλαγές στο περιβάλλον. Η θεία μου με κλώτσησε κάτω από το τραπέζι, οπότε το μόνο που είπα, ήταν: δεν είδα να μη σε θαμπώσει εσένα και τον ερωτευτείς!

Σιγά μην τον ερωτεύτηκε. Το οικονομικό στάτους του, του βρήκε. Καμιά 100 στρέμματα, τρία σπίτια στην Καρδίτσα, ένα εξοχικό στη λίμνη πλαστήρα, τέσσερα ενοικιαζόμενα δωμάτια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Και φυσικά η θεια μου του αγόρασε και ένα μαγαζί στην Καρδίτσα για να έχει μεθαύριο δικό του φωτογραφείο.
Αυτά είδε και τον ερωτεύθηκε όχι τη χάρη του. Και τον βρήκε και μαχλέπα και τον κάνει και ότι θέλει!

Και μαζί με το μαχλέπα, βασανίζεται και η θεία μου που δεν μπορεί να πάρει αγκαλιά τα εγγόνια της, δεν μπορεί να τα δει όποτε θέλει, δεν της επιτρέπει να τηλεφωνεί στο σπίτι για να μιλάει με το γιο της. Οπότε, του τηλεφωνεί η θεία κάθε πρωί κατά τις δέκα που ο γιος είναι στη δουλειά του και μόνο στο κινητό του.

Κατά τα άλλα, έχει γιο, νύφη και δυο εγγόνια. Άντε να την παρηγορήσεις μετά! 

Πες τε μου εσείς τις σκέψεις σας, χαρακτηρίστε την εσείς, δώστε μια ιδέα τι να της πω της θείας μου, τι θα κάνατε εσείς στη θέση της θείας μου; Περιμένω τα σχόλιά σας. 


46 σχόλια:

  1. Ρία μου εγώ θα έκανα αυτό που είπες.
    Κλείσιμο κάνουλας με μιας κι απότομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή όμως λέει ότι δεν μπορεί να αφήσει το παιδί της να στενοχωριέται. και έτσι τσοντάρει και τώρα. τουλάχιστον δεν πάει στο σπίτι της.

      Διαγραφή
  2. Κοίταξε, κρίνοντας από τα όσα έχεις γράψει, κανένας λογικός ή και παράλογος άνθρωπος δεν θα έδινε δίκιο στη νύφη. Είχα κι εγώ μια παρόμοια ιστορία στο ευρύτερο σόι μου, και αποδείχτηκε πως τελικά η πλευρά του φερόμενου ως θύματος απέκρυπτε σημαντικές και πολλές πληροφορίες και πως τελικά τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν.

    Σε κάθε περίπτωση, αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα λες, η μάνα οφείλει να κόψει κάθε παροχή βοήθειας προς το ζευγάρι, αφενός για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά της, αφετέρου για να ταράξει λίγο το ευτυχισμένο ζεύγος. Γιατί δεν είναι μόνο η νύφη που φταίει, είναι και ο γιος της, που δεν έχει κόψει το κακό από την ρίζα.

    Εγώ πάντως ως τρίτος παρατηρητής θα πέθαινα να ακούσω και την πλευρά της νύφης για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Το ότι η πεθερά τους πληρώνει τον άμπακο ασφαλώς και πρέπει να εκτιμηθεί, και μάλιστα δεόντως, αλλά δεν αποτελεί άλλοθι για τίποτα παραπάνω (π.χ. παρεμβατικότητα στα οικογενειακά του ζευγαριού -δεν λέω ότι η θεία σου το κάνει, αλλά ΑΝ το κάνει, δεν δικαιολογείται επειδή τους πληρώνει, αυτό εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πλευρά. έτυχε πολλές φορές να είμαι εκεί και να έχουν συμβεί τέτοια πράγματα. η θειά μου ειναι πολύ διακριτικός άνθρωπος. το μόνο που είχε να της προσάψει ήταν ότι την επισκεπτόταν χωρίς να τηλεφωνήσει. και εγώ πάω στην αδερφή μου χωρις να τηλεφωνήσω. δεν είναι και πρέσβειρα να θέλω ραντεβού. και παντα πήγαινε όχι για να μείνει. για να δει τα παιδιά και έφευγε. είχε κα΄νει δώρο έναν καταπληκτικό σταυρό στη γέννα στη νύφη και στη βάφτιση του παιδιού το σταυρο τον φόραγε η συμπεθέρα της. τα σκουλαρίκια τα φόραγε η αδερφή της. και όχι μόνο λόγω της ημέρας. όταν πήγα πέρσι το καλοκαίρι στο σπίτι του ξαδέρφου μου, ήρθε η αδερφή της ξαφνικά με δυο φίλες της και της είπα τι ώραία σκουλαρίκια, ένα τέτοιο ζευγάρι είχα πάρει εκ μέρους της θείας μου για τη βάσω και η αδερφή της μου είεπ ότι της τα έδωσε γιατί δεν της άρεσαν. τα σκουλαρίκια ήταν λουλούδια διαμαντένια με επτά διαμάντια το κάθε λουλούδι. έκαναν δε 2.500 ευρώ. και τα χάρισε στην αδερφή της παιδιά.

      δε μας έβγαλε ένα ποτήρι νερό. δε μας έβαλε μέσα στο σπίτι. μας άφησε στην αυλή και ας την χτυπούσε ο ήλιος. και όταν ήρθε ο ξαδερφός μου μας είεπ να μπούμε μέσα φαντάζομαι ότι μετά ο γιώργος θα άκουσε κατσάδα!!!

      την ίδια συμπεριφορά έχει η κοπέλα και στα ξαδέρφια του άντρα της που μένουν δίπλα τους ακριβώς και μεγάλωσαν μαζί με τον ξάδερφό μου. είναι άρρωστη καλέ. δεν εξηγείται αλλιώς. έχει βλάψιμο!

      Διαγραφή
  3. Τι να κανει? Να ..κοψει την επιδοτηση μπας και α)ενηλιωθει ο γιος της β) την εκτιμησει η νυφη γιατι μερικα πραγματα θα της λειψουν! Ενοειται να μετακομισει στο σπιτι της που τους το εχει παραχωρησει!Μια χαρα θα βολευτολυν στο σπιτι του χωριου! Θα εχουν και ξeκαθαρο αερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην το κάνει αυτό. της το είπα και εγώ.
      θα πάω στο χωριό μετά το πάσχα. μου λέει η θεια μου να πάμε στο γιώργο. δε θα πάω. δεν την γουστάρω την κοπέλα. είναι χαζή, αχάριστη, χωρίς τρόπους και αγενής.

      γιατί να τη φάω στη μάπα; δεν έχω δικαίωμα να επιλέξω πως θα περάσω το βράδυ μου; θα πάω το άλλο πρωί στο γραφείο του να τον δω.

      Διαγραφή
  4. ό,τι και να της πεις της θείας,ειναι μάνα,Ελληνίδα μάνα,δε θ'απαρνηθεί,δε θα παιδεψει το παιδι της,εξαιτίας καμιάς ηλίθιας νυφης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι. αυτή παιδεύεται. αλλά το γιο της δε θα του προσθέσει επιπλέον προβλήματα!

      Διαγραφή
    2. Φταίει ολοκαθαρα η θεία σου πρώτα πρώτα γιατί δεν έμαθε τον γιο της να την εκτιμά δεν τον έκανε άντρα με όλη την σημασία της λέξης άντρας προφανώς και η θεία σου έτσι τον είχε σπίτι τους ως ανυπαντρο.. Απλά η θεία σου είναι χειριστικη γυναίκα
      . Απλά τώρα τον χειρίζεται άλλη.
      Ότι πρόβλημα υπάρχει είναι ευθύνη του μαμοθρευτου γιου αν ήταν άντρας μάγκας που μέσα του είχε ξεκαθαρίσει τι είναι γι αυτόν η μάνα του και τι η γυναίκα του δεν θα υπήρχε θέμα... Η γυναίκα του τώρα είναι μια κακομοιρα ζηλιαρα τεμπελα που βρήκε και βουλευτικε βλέπει και τον άντρακλα που κάνει την κότα με επιτυχία και όλα καλα

      Η θεία τώρα... Αυτή το παίζει θύμα ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι αλλού αυτά... Απλά δεν έχει δική της ζωή πια και ασχολείστε με την ζωή του γιου της
      .. Ας πουλήσει τα πάντα όμως μόνο ένα δωμάτιο για να μένει να κρατήσει ας γράψει την περιουσία της σε μια κοπέλα ορφανη και θα δείτε για πότε η νύφη θα τον διώξει και θα δείτε τον γιο με κατάθλιψη γιατί δεν είναι άξιος για τίποτα αλλο

      Διαγραφή
    3. προφανώς δεν έχεις καταλάβει τί γίνεται.
      η θεία είναι το θύμα. ναι έσφαλε γιατί όταν η κόρη της ήταν άρρωστη παραμέλησε το γιο της και βρήκε την ευκαιρία η τύπισσα και τον έπιασε από κοντά και γκαστρώθηκε...
      ήταν καλομαθημένος ο ξάδερφός μου αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη μάνα του που δεν του στέρησε κάτι. ήταν ο μοναχογιος της. έκανε γάμο στο γιο της με γλέντι τρικούβερτο παρότι δεν είχε κλείσει χρόνος που έθαψε την κόρη της.
      η σύζυγος δεν τον χειρίζεται, του αποκρύπτει πράγματα, δεν τον ενημερώνει, βρίσκει δικαιολογίες να κάνουν το οτιδήποτε, παρά να πάνε στο χωριό να δουν την πεθερά!
      πίστεψέ με, η θεία έχει πιο έντονη ζωή από εμένα. απλά θέλει να βλέπει τα εγγόνια της και δεν μπορεί. παρότι είναι εξαιρετικά διακριτική, το έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου.
      όσο για τον επίλογο το ίδιο της έχω πει και εγώ και η μαμά μου. αλλά η θεία, δουλεύει και μαζεύει για το μοναδικό της πλέον παιδί...

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς φταίνε όλοι αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα. Τείνω να συμφωνήσω με το σουρωτήρι για την άλλη άποψη που δεν γνωρίζεις. Όπως και να χει η νύφη δείχνει να θέλει πολύ ξύλο, αλλά εκτός από αυτήν και ο γιος που επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά. Η μάνα επειδή δεν θα κόψει την επιχορήγηση ότι και να της πεις καλό θα είναι να κουβεντιάσει ήρεμα με το γιο της και να του εξηγήσει τη θέση της ώστε να κατάλάβει και αυτός μπας και πατήσει πόδι. Φοβάμαι όμως αγαπημένη μου ότι είναι μια χαμένη υπόθεση... η μόνη που θα κερδίσει θα είναι η σακαφιόρα νύφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπαρχει άλλη άποψη. η κοπέλα δεν έχει τρόπους. έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. αυτή καπνίζει μέσα στο σπίτι. τον άντρα της τον βγάζει έξω. οι γονείς της έρχονται ότι ώρα να ναι χωρίς τηλέφωνο. η θειά μου να τηλεφωνεί.
      ήμουν εκεί, είχα μισή ώρα και με είχε στη βεράντα και δε με ρώτησε αν θέλω ενα ποτήρι νερό με τον ήλιο να με βαράει. ήρθε η αδερφή της με δυο φίλες της αδερφής της και έγινε χίλια κομμάτια να τους φτιάξει καφέ. εμένα όχι.

      σηκώθηκα και έφυγα. ερχόμουν από ταξίδι. περίμενα με τόσα δώρα που τους είχα πάει μια πιο καλή συμπεριφορά τουλάχιστον επιφανειακή. ούτε αυτό!!!

      Διαγραφή
  6. Φυσικά, να προσθέσω εδώ, ότι ακόμη και τα χίλια δίκια να έχει η νύφη με το μέρος της, οφείλει από μόνη της να δώσει πίσω τις παροχές της πεθεράς, για να κρατήσει την αξιοπρέπεια της με την σειρά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι καλά. σιγά να μην τα δώσει. τα έχει χαρίσει στο σόι της. της πήγα ένα σετ λαμπατερ ασημένια στο γάμο. 1000 ευρώ τα πλήρωσα. τα έδωσε στη γιαγιά της στο πλινθόκτιστο. με ευχαρίστησε η γιαγιά της στη βάφτιση του παιδιού!

      Διαγραφή
  7. Πολλή ενδιαφέρουσα ιστορία και με βρίσκεις και σε φάση που έχω όρεξη να αναλύσω.
    Λοιπόν, το ότι έκαναν ανοιχτό γάμο ένα μήνα πρίν χρονίσει ο θάνατος της ξαδέρφης σου, δεν λέει απαραιτήτως κάτι για τα συναισθήματα του ξαδέρφου σου.Προσωπική μου άποψη ήταν και παραμένει, ότι η τιμή προς τον νεκρό είναι πέρα από έθιμα και δεν φαίνεται από τα μαύρα ρούχα ή από το πόσες φορές πηγαίνεις στο νεκροταφείο.Αν δηλαδή παντρεύονταν μετά από ένα χρόνο κι ένα μήνα, θα σήμαινε πως στενοχωριέται περισσότερο; Στο κάτω κάτω η κοπέλα περίμενε μωρό και όπως όλες γνωρίζουμε, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο είναι να σταθείς έγκυος στον γάμο σου.
    Όσον αφορά την ανακοίνωση περί εγκυμοσύνης στον τρίτο μήνα της κύησης δεν καταλαβαίνω σε τί θα διέφερε αν αυτή γινόταν πχ στον πρώτο μήνα.Θα μπορούσε ο ξάδερφός σου να της το βγάλει απ' την κοιλιά αν δεν το ήθελε;

    Ίσως να έχεις δίκιο ότι η νύφη της θείας σου φάνηκε να λειτούργησε κουτοπόνηρα αλλά ίσως και όχι. Δεν μπορεί κανείς μας να το γνωρίζει αυτό.Όπως πολλά πράγματα δεν μπορούμε να ξέρουμε διότι-θα συμφωνήσω με τον sourotiri- κάτι δεν μου κολλάει στην όλη ιστορία.Από τη μία έχουμε μια μάνα που δίνει και την ψυχή της για την οικογένεια του γιού της και απο την άλλη μια νύφη που-κυριολεκτικά από το πουθενά χωρίς κανένα προφανή λόγο-κατηγορεί την πεθερά για πουστιά.Ρία αν η νύφη σας δεν είναι για το Δαφνί, η θεία κάτι δεν σου λέει.Δεν μπορείς να ξέρεις αν και πόσο έχει ανακατευτεί, αν έχει μιλήσει άσχημα για την νύφη της στον γιο της, αν έχει μιλήσει άσχημα στην νύφη πίσω από την πλάτη του γιού της, αν "χτυπάει" κάθε τρείς και λίγο όλη αυτή την ανιδιοτελή αυτοθυσία, τα χρήματα τα δώρα τα σπίτια, διότι η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει πως οι άνθρωποι που "αυτοθυσιάζονται" τόσο φανατικά, συνήθως το κάνουν για να εδραιώσουν τη θέση τους και όχι απ' την καλή τους την καρδιά. Φυσικά η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι η εξαίρεση και δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω μιας που πήγες κι εσύ η ίδια στο σπίτι της όταν σας έκανε το τραπέζι. Αλλά δεν γνωρίζεις αν η νύφη φέρεται έτσι λόγω παιδείας ή λόγω θείας. Εγώ στη θέση σου, αν ήθελα πραγματικά να δω τί συμβαίνει θα πήγαινα να δω την νύφη και να μιλήσω μαζί της.Ίσως μάθεις πράγματα που τώρα δεν γνωρίζεις.Και όχι στη θέση της θείας σου, δεν θα έκλεινα την κάνουλα γιατί υποτίθεται πως αυτή η παροχή ήταν για τα εγγόνια της (ή μήπως όχι;) που στο κάτω κάτω δεν φταίνε σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. περιμενε να είναι στον τέταρτο μήνα για να μην κανει έκτρωση. απορώ πως δεν το κατάλαβες.
      2. δεν ήθελε να παντρευτεί με τον καινούργιο χρόνο γιατί ήταν δίσεκτο έτος.
      3. και η αδερφή της παντρεύτηκε με τον ίδιο τρόπο. εκοψε τα αντισυλληπτικά, έμεινε έγγυος, έγινε τεσσάρων μηνων και μετά το ανακοίνωσε στον πατέρα. είναι οικογενειακή τους παράδοση!
      4.η θειά μου, δεν είναι κοινωνική από την άποψη να πηγαίνει στο σπίτι της νύφης. η μοναδική της έξοδος είναι το νεκροταφείο. δε γουστάρει να πηγαίνει και να βλέπει το σπιτι της κόρης της να το κατοικεί άλλη. αλλά επειδή ο γιος της είναι ότι της έχει απομείνει, κάνει πάντα τη χαρούμενη και ποτέ δε λυγίζει. παίζει με τα παιδιά, τα χαρτζηλικώνει, δεν έχει καθίσει ποτέ πάνω από δυο ώρες γιατί τα παιδιά την κάνουν άλογάκι και δεν αντέχει. δεν εκφράστηκε ποτέ άσχημα, παρότι ήμουν μπροστά όταν της τηλεφώνησε η νυφη και της απαγόρεψε να τηλεφωνεί στο σπίτι. η θειά μου δεν είπε τίποτα στον ξάδερφό μου για να μην το στενοχωρήσει. εγώ τον ενημερωσα. ήρθε τρε΄χοντας, επιβεβαίωσε η θεία μου τα λεγόμενά μου, αλλα΄του είπε, ότι δεν πειράζει αγόρι μου. εσείς να είστε καλά και αγαπημένοι. εγώ θα σου τηλεφωνώ στο κινητό. ούτε υπονοούμενα ούτε μπηχτές ούτε τίποτα.

      το λάθος τηςθειας μου ήταν που δεν οριοθέτησε εξ αρχής τη θέση της. αν της έλεγε από την πρώτη φορά, κοπελιά, αν δε σου αρέσει το σπ΄τι, μάζευτα και φύγε, πήγαινε σε αυτό που σου έδωσε η μάνα σου, ή αν της έλεγε τι θες; να κα΄νεις 40.000 έξοδα γάμου; θα πληρώσει τα μισά ο πατέρα σου, θα ήταν και η μικρή πιο μαζεμένη. αλλά έλεγε κάτι η βάσω, πληρωνε το κορόιδο. αν της έλεγε όταν την έστειλε η βάσω στο διάολο, βάσω πουλάκι μου εσύ να πας στο διάολο, το σπίτι είναι δικο μου και σε δυο μέρες θέλω να μου το αδειασεις, θα το βούλωνε η βάσω. αλλα΄μετά θα τσακωνόταν με το γιο της. το λάθος της θειάς μου ειναι πως δε μίλησε ποτέ.

      γιαυτό λεω πως η νύφη μας είναι όντως για το δαφνί!

      Διαγραφή
  8. Σκ@τ@,και με το συμπάθειο, πατρίδα1
    Αυτά τα παλαβά γίνονται στη Θεσσαλία, δυστυχώς ακόμα.
    Τι να πεις. Μυαλά δεκαετίας '50.
    Τώρα ή τα μαζεύεις , τους χέζεις και κάνεις το υπόλοιπο του βίου σου πλάκα μαζί τους (πράγμα που ΕΓΩ θα έκανα ευχαρίστως), ή κάθεσαι και κλαις τη μοίρα σου και χαραμίζεις τη ζωή σου δια παντός.
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι. καλέ, πήγαινε η πεθερά της στο σπίτι και της παραπονιόταν οτι το σπίτι δεν εχει καλή διαρρύθμιση. και η θειά μου δεν της ειπε, αν δε σου αρέσει βρες άλλο αλλα΄θα το πληρώνετε εσείς. της είπε, βρες άλλο και θα σας πληρώνω εγώ το ενοίκιο. ο γιος της εβαλε τις φωνες και δεν έφυγαν από το σπίτι.

      εκατον είκοσι τετραγωνικά σπίτι με κήπο, με τέλεια διαρρύθμιση και δεν της άρεσε. τα έλεγε για να πικάρει τη θειά μου όχι γιατί τα πίστευε!

      Διαγραφή
  9. ακομα και αν δεν φταιει καπου η νυφη ειναι απαραδεκτη η συμπεριφορα της απο τη στιγμη που δεχεται τις παροχες της πεθερας...ο γιος σιγουρα ξερει και ειναι επισης απαραδεκτος που δεχεται το φερσιμο της συζυγου του στη μανα μου ,οποια και αν ειναι ,οτι και να εχει κανει....οσο συνδεμενοι και αν ειστε ,ειναι πολυ δυσκολο να εμπλακεις σε αυτο ,γιατι στο τελος μπορει να βρεθεις μπλεγμενη...οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ γιατί λέω ΄πως είναι μαχλέπας; γιατί ξέρει πλέον και δεν την έχει βάλει στη θεση της.

      άσε, ξέρω πολλά, μου τα είπε ο ξάδερφός μου, απλώς η κοπέλα είναι για ψυχιατρική υπαρακολούθηση.

      Διαγραφή
  10. Έγραψε πάρα πολλά η Μ. Κίρκη καλύπτοντας αυτά που θα σου έγραφα, περί εγκυμοσύνης, περί γάμου και για την επίσκεψη στην νύφη (πριν μιλήσεις στη θεία), όμως χωρίς τον καπετάνιο, που μέχρι τώρα έχει βουλιάξει όλους. Μετά κανε μια καλή συζήτηση με τον μαμακανδρεα και τελευταία στην θεία σου.

    Ίσως να είναι κάτι μεταξύ τους που δεν τα γνωριζεις, άκουσε και τα άλλα δυο μέλη. Ο γιος φαινεται να είναι ένας καλός πολιτικός, τα έχει καλά με την γυναίκα του και καλύτερα με την μάνα κι ετσι δεν του καίγεται καρφί, αφού τίποτα δεν του λειπει.

    Αφού βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, μίλησε στην θεία. Δυστυχώς δεν έχει διδάξει από την αρχή τον κανακάρη της όπως θα έπρεπε να το είχε κάνει. Ο κανακάρης με αυτόν τον τρόπο επίσης τιμωρεί τα παιδιά του που δεν βλέπουν την γιαγιά, που είναι ψυχολογικά απαραίτητο για τα παιδιά.

    Αν ήμουν εγώ στη σημερινή θέση της θα του έκοβα σιγα-σιγα τα ενοίκια που παίρνει, αρχίζοντας από ένα διαμέρισμα, κατόπιν θα έκανα διαθήκη. Θα έγραφα η στον γιο μου όλα αλλά χωρίς συζυγικά δικαιώματα σε περίπτωση διαζυγίου -Η- όλα στα εγγόνια με όρο μεγαλύτερης ηλικίας να τα παίρνουν τμηματικά από 28-35 χρονών.

    Δυστυχώς Ρια μου προβλέπω ότι τίποτα δεν θα βγει, γι αυτό πρόσεξε μην γίνεις εσύ κακιά.

    Καλή άνοιξη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύη μου με τη θειά μου τα λέμε όλα. εκτός από εμένα δεν έχει άλλον.
      εγώ της τηλεφωνώ κάθε μέρα. και μου ανοίγει την καρδιά της. όταν πήγα να μιλήσω και να πω κάτι στη βάσω που προσβαλε τον ξάδερφό μου μπροστά σε μένα και τη μάνα του, η θεια μου με σκούντησε να μη μιλήσω. όπως δε μιλά και αυτή. δε σχολιάζει. δεν ανακατεύεται. δεν εμπλέκεται καθόλου. αλλά αυτο είναι τσόλι παιδί μου, δεν έχει παιδεία. δεν έχει τρόπους. είναι αγενής. είναι στα καρδιτσιώτικα, ντιπ γομάρα!

      Διαγραφή
  11. Λοιπον ειναι τουλαχιστον δυσκολο να σου πουμε τι θα κανεις.Προσωπικα πιστευω οτιθα διαβασεις θα σκεφτεις και τελικα μονο αυτο που σκεφτηκες απο την αρχη μονη σου θα κανεις.
    Εχω μια φιλη χαρα θεου η προσωποποιηση της αισιοδοξιας.Μονο φετος αρχισε να δειχνει οτι ολο αυτο ειναι απλα αυτοαμυνα και λυση στο προβλημα της.Παντρευτηκε μοναχοπαιδι γιο στρατιωτικου με μανα χηρα πολλα χρονια.Μια κυρια με τα ολα της.Φανερα τιποτα υποπτο.Εκκλησια νηστειες φιλεναδες ολα καλα.Ομως ολο γλυκα πεταει οτι η νυφη δεν εκκλησιαζεται.Τοσο οσο να μην θυμωσει ο γιος αλλα να ξερει η νυφη.Η αμαρτωλη που δεν νηστευει (με το γαντι) αλλα η μαμα στη γιορτη του γιου της τσακιζει βοδι εν μεσω νηστειας.Αυτα ειναι τα πταισματα.Τα κακουργηματα δεν τα μαθαμε ακομα.Το κοριτσι βρηκε το γελιο και το δε μπα να λες ως διεξοδο, μας το ειπε κιολας, γιατι αφ ενος ξερει οτι ανοικτα τιποτα δεν εχει ειπωθει η γινει που να φαινεται η κακεντρεχεια (δεν την ηθελε μιας αρχης γιατι δεν ηταν επιστημων,αλλα δεν χρησιμοποιησαν και εγκυμοσυνη ως μεσο πιεσης) αφ εταιρου αυτο της ελαχε και ξερει οτι θα το γηροκομησει κιολας για χαρη του αντρα της και των παιδιων της.Γιατι ειναι καλο παιδι και δεν θελει να στερησει κανεναν απο τη ζωη κανενος.
    Μια αλλη φιλη χωρισε γιατι ο συσυξ εγινε δημοσιας χρησης και της πηρε και τα παντα γιατι σπιτι μαγαζι τα ειχαν φτιαξει στην πατρικη του περιουσια, βρεθηκε να ψαχνει μεροκαματο απο επιχειρματιας,μπορουσε να παρει τα μισα και δεν το κυνηγησε ζητησε μονο να γραφτουν στα παιδια τους,επισημα με χαρτια απο δικηγορους οχι αερολογιες και τα κ@λοπαιδα της δεν της μιλανε γιατι θελει να φαει την περιουσια του μπαμπα που τα χαρτζιλικωνει αδρα και χαιρεται με την κοπελα του την περιουσια που εφτιαξε η μανα τους.Οτι της περισσευει απο το ταμειο ανεργειας το χειμωνα τους το βαζει στο λογοριασμο τους γιατι δεν καταδεχονται να παρουν τα ψιχουλα της αλλα να τα κανουν αναληψη μπορουν.Ουτε τα καλοκαιρινα που ειναι παντα περισσοτερα.Κ ιαυτη συνεχιζει γιατι δεν επαψε να ειναι η μανα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παιδιά, ήμουν μπροστά άπειρες φορές. δε μιλά η θειά μου. δεν εμπλέκεται, δε σχολιάζει. δεν ανακατεύεται. είναι στο χαρακτήρα της. ποτέ δε θα το έκανε.
      αλλά το λάθος της είναι που δεν οριοθέτησε τη θέση της από την αρχή.
      δεν είπε ποτέ, κοριτσι μου σε πήραμε ξεβράκωτη, σου πληρωσα γάμο που ούτε στα όνειρά σου δε θα έκανες, ΄΄εμενες σε πλινθόκτιστο και τώρα είσαι σε βίλα, κοίτα να με προσέχεις για να έχεις. αλλά δεν τα είπε. αν τα έλεγε, τότε θα ήταν πιο μαζεμένη η νύφη. αλλά βρηκε και τα κάνει.

      Διαγραφή
  12. Ria ..όση ώρα διάβαζα..δεν σου κρύβω ότι μου κάθησε ένας κόμπος στο λαιμό...είναι να μην σου τύχει ο διάολος...
    Εδώ βλέπω μια κατάσταση που έχει ξεφύγει τελείως από τα όρια...
    δεν υπάρχει ούτε σεβασμός ούτε έστω τα προσχήματα...
    επειδή όμως το ένα φέρνει το άλλο και στο τέλος σε καταπίνουν...πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η θεία ...είναι να κάτσει στην άκρη της...και να τους αφήσει να κάνουν ότι θέλουν...δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πιστεύω...
    Αν θέλει να βλέπει το παιδί της και τα εγγόνια της ..ας απαιτήσει από τον γιο της να τους βλέπει...μακριά από αυτήν...αφου δεν την θέλει...
    δεν νομίζω ότί υπάρχει άλλη λύση...τι να πω βρε παιδί μου..καμμιά φορά και εμείς οι μανάδες ...επειδή έχουμε αδυναμία στα παιδιά ..τα φυλακίζουμε σε αυτό και τα κάνουμε χλάπες...
    ΥΓ...μην ανακετευεσαι και πολύ...θα βρεις μπελά...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο κάνει. κάθε κυριακή ο γιος της πάει τα παιδιά στο χωριό. μέχρι τότε, δεν τον άφηνε η βάσω να παέι στο χωριό.

      αλλά τώρα πάτησε πόδι ο μαχλέπας. και η θειά συνεχίζει να πληρώνει. καλό κορόιδο και αυτή!

      Διαγραφή
  13. Ρία μου,
    Η πρώτη αντίδραση είναι θυμός. Αλλά επειδή εμείς δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, πρέπει να κρίνουμε πιο ψυχρά.
    Η θεία σου, καλά θα έκανε να κρατά για τον εαυτό της κάτι παραπάνω, για να έχει να πληρώσει το 50 στο ταξί για να κάνει τη δουλειά της, αφού δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Να τηλεφωνεί πριν πάει στο σπίτι του γιου της, είναι πιο ευγενικό, αν δεν θέλει να αισθάνεται η νύφη, ότι της κάνει έφοδο και να τακτοποιήσει τα κληρονομικά με τρόπο που να μη βρεθεί στο δρόμο όταν και αν δεν θα μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Το οικονομική Status είναι της θείας προς το παρόν και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τα άλλα μέρη. Το μόνο που μπορεί να απαιτήσει είναι να βλέπει τα εγγόνια της, έναντι της βοήθειας που τους παρέχει. Και να τηλεφωνεί στο κινητό στον γιο της την ώρα που αυτός είναι στο σπίτι και να μιλά με τα εγγόνια της.
    Πάντως φοβάμαι, ότι σαν μάνα κάτι έχει πει στον γιο για την νύφη της, και ο μαχλέπας όπως τον λες, το μετέφερε στην βλαχάρα γυναίκα του. (Το βλαχάρα, όχι λόγω καταγωγής, που μπορεί να είναι και καραγκούνα η γυναίκα αλλά για την απρεπή συμπεριφορά της).
    Αν ο γιος περνά καλά με την γυναίκα του, να της είναι αρκετό.
    Περισσότερο από όλους φταίει ο γιος και κατ' επέκταση η θεία που τον μεγάλωσε με λάθος τρόπο. Κάπου λες ότι η νύφη δεν αφήνει τον άντρα της να βλέπει τη μάνα του. Φταίει και πάλι ο γιος.
    Μετά από όσα έχει περάσει ίσως επένδυσε πολλά περισσότερα απ' όσα είναι ικανή η άλλη πλευρά να της ανταποδώσει.
    Τελειώνοντας θα σου θυμίσω: Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις. Όλες αυτές οι συμπεριφορές, έχουν κάποια ρίζα. Ποια; Να ρωτήσουμε και τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι μαριμάρ, φταίει και η θειά μου που δεν του τα είπε. αυτός ενημερώθηκε μια φορά από εμένα και όταν ακουσε τυχαία ότι η γυναίκα του δεν εβαζε μέσα τη μάνα του. δεν ήξερε.

      νόμιζε ότι μάνα του ήταν τσατισμένη που δεν του τηλεφωνούσε στο σπίτι. εγώ τον ενημέρωσα πως της το είχε απαγορεψει η γυναίκα του. πέρισι τοκαλοκαίρι, ήμουν στο χωριό 10 μέρες. δεν είχαμε πάει στην καρδίτσα, δεν τηλεφώνησε, δεν είχε καμια΄επαφή με τη νύφη η θειά μου και ένα πρώι της τηλεφώνησε η βάσω και της είπε να μην ξανατηλεφωνήσει στο σπίτι του παιδιού της. έτσι ξεκούδουνα εντελώς της τηλεφώνησε το πρωί την ώρα που πίναμε καφέ και της είπε χωρίς λόγο να μην ξαναπάρει. εγώ πήρα τον ξάδερφό μου. η θειά μου μόνο ανέβασε είκοσι πίεση...

      εδώ μιλάμε για παθολογία κορίτσι μου. οχι για φυσιολογικά πράγματα.

      Διαγραφή
  14. Κατ' αρχάς η νύφη είναι bipolar και manic compulsive. Ξεκινά με Lithium το λιγότερο. Ο σύζυγός της και υιός του θύματος φαινομενικά φέρεται σαν μέγας βλάξ εκτός πραγματικότητας. Αλλά, εκτός αν είναι και ο γιος ψυχασθενής, τότε την ευθύνη για την ανικανότητά του να φέρεται σαν ενήλικας την έχουν οι γονείς που τον μεγάλωσαν.

    Κατά την γνώμη μου (και το σκέφτηκα πολύ πριν το γράψω Ρία μου), η ευθύνη βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στην φίλη σου, στον ρόλο της σαν μητέρα. Εκείνη μεγάλωσε αυτή την αμοιβάδα που έπεσε στην λούμπα της μουρλής και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και πως.

    Αλλά, επίσης, που ακούστηκε, να δίνει το σπίτι της, τα νοίκια της, τα κοσμήματά της, την επίπλωση, το γαμήλιο ταξίδι, όλα-μα-όλα; ενήλικες αποφάσισαν να παντρευτούν και η μαμάκα τα έστησε στο παιδικό παρκάκι να παίζουνε, επειδή τρύπησε το προφυλακτικό ή δεν είχε μάθει στο παιδί της να φοράει γάντι στην τσουτσου του; Εγκώ ντεν καταλαμπαίνει.

    Πιστεύω Ρία μου ότι η ιστορία της ανάρτησής σου σήμερα είναι από τις καλύτερες αναλύσεις του γιατί η Ελλάδα κατάντησε αυτό που είναι σήμερα. Οι γονείς κάμποσων γενεών έχτισαν πύργους στην άμμο και ανάθρεψαν ανίκανους που τα περιμένουν όλα από τον κηδεμόνα χωρίς αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φταίει η θεία μου. φταίει. όχι όμως γιαυτό που λες. αλλά γιατί δεν ανακατεύτηκε ποτέ και δε μιλησε ποτέ.

      αν από την αρχή τα έλεγε στον ξάδερφό μου τώρα αυτος δε θα έπεφτε από τα σύννεφα. νόμιζε ότι η θεια μου δεν ήθελε να πηγαίνει σπίτι του. οχι ότι δεν της το επέτρεπε η γυανίκα του. ότι ήταν θυμωμένη η θεία μου όχι ότι δεν της επέτρεπε η γυναίκα του να τηλεφωνεί.

      τώρα τα έμαθε που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. ικαι πέρισι που του ξανατηλεφώνησα και τον ενημέρωσα!

      Διαγραφή
  15. Παρά το γεγονός ότι θα συμφωνήσω με το Δημήτρη από πάνω, ας μην ξεχνάμε και την κουβέντα του Vad πολύ πιο πάνω, ότι είναι μάνα, Ελληνίδα μάνα, όπως χαρακτηριστικά το είπε.

    Εγώ πάντως αν τον είχα ξάδερφο τον ξάδερφό σου θα του έριχνα μερικά χαστούκια μέχρι να αρχίσει να παίρνει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του, γιατί εκτός από μαχλέπας είναι και μ@λ@κ@ς που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Αύριο, μεθαύριο να του πεις ότι η λεγάμενη θα κάνει τα ίδια και σ' εκείνον... ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα ο μαχλέπας ξάδερφος έχει αλλάξει στάση. αλλά η θειά μου δεν παέι σπίτι του.
      της ζήτησε ο γιος της και έβαλε και τη βάσω να της πει στο χωριό να παέι σπίτι και το μόνο που είπε η θεια μου ήταν όχι και γυρνώντας προς αυτή, της είπε: μπορεί να με χτύπησε άσχημα η μοίρα και να έχασα το κορίτσι μου και τον άντρα μου άλλά αξιοπρέπεια μου έμεινε. δε θα έρθω στο σπίτι σου. αλλά δε θα σου συγχωρήσω ποτέ που μου στέρησες το πιο πολύτιμο πράγμα που μου απέμεινε στη γη!

      και φίλησε τα παιδια, τα χαρτζηλίκωσε, και μπήκε μέσα στο σπίτι!

      Διαγραφή
  16. Συγνώμη για το απρεπές λεξιλόγιο του σχολίου μου, αλλά όταν συναντάω τέτοια πράγματα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σώπα καλέ, μήπως εγώ λιγότερα του έσουρα;

      εδω εκφραζόμαστε ελεύθερα!

      Διαγραφή
  17. Τι κακία ρε συ υπάρχει στον κόσμο; Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πουτάνα το τσόλι,πιάσε το μαλάκα ξάδελφο και μίλα του,αν και τον έχει στο βρακί της...
    κρίμα, δεν θα αλλάξει τίποτα και η μάνα θα πικραίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι φούλη.

      έκοψε επίτηδες τα αντισυλληπτικά για να μείνει έγκυος. αλλά ο μαλάκας δεν πήρε πρέφα παρά όταν αυτήν ήταν 4 μηνων που της είεπ ότι πάχυνε!

      Διαγραφή
  19. ...τσο και ...λο το βλαχοτσοκαρο και αποκληρωση του μαλακα του γιου της χρειαζονται!
    Με...λας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό χρειάζεται, απλά δεν πρόκειται να το κάνει η θεια μου!

      Διαγραφή
  20. Σε γενικές γραμμές με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες.Σε ένα πράγμα θα σταθώ..Τους γονείς της κοπέλας γιατί τους πήρε τηλέφωνο ο τύπος?Τους πέφτει κάποιος λόγος?Δεν είναι λίγο παιδική συμπεριφορά?Η μήπως γενικά σε οποιοδήποτε προσωπικο του πρόβλημα μπλέκει τους γονείς στην μέση?Από την στιγμή που δέχεσαι να σε στηρίζουν οι γονείς οικονομικά,τους βάζεις στο παιχνίδι.Προσωπικά,θεωρώ οτι κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι καν σε θέση να είναι γονείς.Τα παιδάκια λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί και η κόρη τους κάθε φορά που τσακώνονταν με τον άντρα της, έπαιρνε τους γονείς της για διαιτητές. και γιατί το παράπονο του ξαδέρφου μου ήταν ότι ότι ώρα και να πήγαινε σπίτι του, πάντα κάποιος από το σόι της θα ήταν εκεί. και τους το είπε. είπε, εγώ μπορεί να ήθελα να κυκλοφορώ στο σπίτι μου με το σώβρακο, αλλα΄αν ήσασταν εσέις εδώ ή η κόρη σας ή οι φίλες της κουνιάδας μου, ε΄γω δεν το έκανα. και δε σας είπα ποτέ μην έρθετε αν δεν τηλεφωνήσετε.

      καλά έκανε. να ξέρουν οι γονείς της τι μαλακίες κάνει η κόρη τους!

      Διαγραφή
  21. Ούτε η νύφη φταίει ούτε η θεία σου. Νομίζω ότι φταίει κυρίως ο ξάδελφός σου. Θα μπορούσε να τη βάλει στη θέση της τη γυναίκα του αν ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή αν ήξερε. για΄τι όταν έμαθε, έλαβε θέση. πριν όμως δεν ήξερε.

      αλλα΄είναι και η θεία που φταίει. δε μίλησε ποτέ. ας τα λουστεί τώρα!

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες