ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

4 Νοε 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

Δεν τον ήξερα προσωπικά. Δεν  τον είχα συναντήσει ποτέ, παρότι προσπάθησα μερικές φορές. Είχαν κοινούς φίλους με τον μπαμπά μου και ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω. Αλλά δεν ήταν γραφτό.
Είχα βρει το μέηλ του και του ζήτησα ένα τραγουδάκι. Μου το έστειλε την επόμενη ημέρα.

Eίχε τόσο χιούμορ, τόσο κέφι, τόση αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα ο δημοσιογράφος αυτός, που πραγματικά με συγκλόνισε ο θάνατός του. 
Ήταν η πρωινή μου παρέα κάθε μέρα που πήγαινα στη δουλειά. Ακόμα και στην άδεια, ξύπναγα στις έξι το πρωί για να τον ακούσω. Ήμουν και θα παραμείνω φανατική θαυμάστρια των αμίμητων " Του Κίτσου η μάνα κάθονταν...".

Σας παραθέτω τις πληροφορίες που βρήκα σήμερα στο ίντερνετ. Ο γιος μου ήξερε από χθες πως ο Γιάννης Καλαμίτσης, ο Γιάννης μας, έφυγε, αλλά δε μου το είπε γιατί ήξερε πως θα στενοχωριόμουν.

Οι πληροφορίες είναι από το newsbeast.gr

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 74 ετών

Άγνωστος θα παραμείνει ο τόπος και η μέρα της κηδείας του ραδιοφωνικού παραγωγού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Γιάννη Καλαμίτση, σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μετά από πολύμηνη νοσηλεία για νεφρική ανεπάρκεια.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και, αρχικά, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, δουλεύοντας ως έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Άρχισε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά, σύντομα τις εγκατέλειψε.

Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Από το 1990 παρουσίαζε την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM.  Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.
Έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, κάποια από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί ως πραγματικά αριστουργήματα του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ).


 Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» με νεφρική ανεπάρκεια.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...

4 σχόλια:

  1. Από το 1990 ήμουνα ακροατής του καλαμιτση! Είχε χιούμορ εξυπνάδα φαινότανε αληθινός!!!Λείπει από το ραδιόφωνο.....Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ χρήστο. και με το χιούμορ του μας κέρδισε και με το χιούμορ αντιμετώπιζε και τα σοβαρά προβλήματα που είχε!

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένος ξεχωριστός Ανθρωπος.Σπινθηροβόλο πνεύμα σε καθήλωνε ακόμα και όταν διαφονούσες μαζί του. Είχε πάντα άποψη με επιχειρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα λείψει από το ραδιόφωνο...
      τώρα ποιον θα ακούω κάθε πρωί;
      ο δημοσιογράφος που έκανε εκπομπές μαζί του έκλαιγε το πρωί που έκανε εκπομπή!
      και κλαίγαμε και οι ακροατές μαζί του...

      Διαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες