ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

24 Ιουν 2011

ΠΩΣ...;


Πως καταλαβαίνουμε ότι μπήκε το καλοκαίρι;

Από πολλά και διάφορα.

Δε θα πω για τον ήλιο, γιατί μέχρι προχθές, ένα διωράκι βροχή το είχαμε…

Το καταλαβαίνουμε από την μπόχα των κυρίων και των κυριών που δεν έχουν καλή σχέση με το λουτρό του σπιτιού τους. Σηκώνουν το χέρι τους και λιποθυμούν όσοι περνούν σε απόσταση εκατό μέτρων.

Το καταλαβαίνουμε από τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Αν δω άλλη μια φορά τον Κατακουζηνό/Πώπωτα, θα βγάλω σπυριά. Δηλαδή αυτό το κανάλι δεν έδειξε τίποτα πιο πετυχημένο από αυτά τα δυο σήριαλ και τον Μπέζο;

Το καταλαβαίνουμε από τα κουνούπια και τα κόκκινα σημάδια που έχουμε κάθε πρωί στο σώμα μας. Πουά έχουμε καταντήσει. Λες και έπεσε επιδημία ιλαράς είμαστε.

Το καταλαβαίνουμε από τις κυράτσες που πλένουν τη βεράντα τους και πιτσιλούν τους τοίχους για να δροσίσει το σπίτι. Αν είναι δυνατό, ρε παιδιά, ρίχνουν μπόλικο νερό στους τοίχους, για να δροσιστεί το σπίτι. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας; Είμαι και ψηλά, βλέπω όλα τα μπαλκόνια της γειτονιάς, είναι μια, αν την πιάσω, το λαστιχο στο ένα χέρι, το κινητό στο άλλο, και το νερό να τρέχει να τρέχει να τρέχει να τρέχει… με πιάνει και το οικολογικό μου για τη σπατάλη του νερού, μου έρχεται να της πετάξω τη γλάστρα με το γιούκα από τη βεράντα μου στο μπαλκόνι της!

Το καταλαβαίνουμε από τους αλλοδαπούς που αντί για χαρτομάντηλα πουλάνε βεντάλιες και μυγοσκοτωστρες ρακέτες του τένις. (Πήρα μια τέτοια που τη φορτίζεις στην πρίζα την ηλεκτρική και από εκείνη τη μέρα δεν έχω δει μυγάκι ή κουνούπι σπίτι για να την εγκαινιάσω. Ούτε εκείνο το κωλοκούνουπο που έκανε πάρτυ πάνω μου και κάλεσε και τους φίλους του την Τετάρτη το βράδυ και ξύπνησα την Πέμπτη με έξι, ναι έξι, 6 τσιμπήματα στο δεξί στήθος! Τώρα έλα ρε παλιοκούνουπο, να σε κάνω ψητό. Αλλά εξαφανίστηκε…)

Το καταλαβαίνουμε από τις διαφημίσεις στα περιοδικά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια/κολλέγια/σχολές. Από τις αγγελίες για κρεββάτια/βιβλιοθήκες/σαλονάκια από φοιτητές που πήραν πτυχίο και πουλούν την πραμάτεια τους.

Εσείς από τι καταλαβαίνεται ότι επιτέλους έφτασε το καλοκαίρι;

Υ.Γ. για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορώ να βάλω φωτογραφίες ούτε να κάνω αλλαγές στην ανάρτηση, είμαι καλό κορίτσι και δε λέω τι κάνει ο μπλόγγερ!

10 σχόλια:

  1. Επίσης το καταλαβαίνεις από τους νεαρούς οδηγούς που έχουν στη διαπασών τη μουσική (λαικά-μπήτ) μέσα στο καταμεσήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καταλαβαίνεις από τα παγωτατζίδικα φορτηγά που πάνε και έρχοντε,και από τα αρκουδίσιων που δουλεύουν και περνώντας σε πιτσιλάνε...
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από όλα αυτά που είπες! Αχ αυτή η από πάνω μου, κάθε μέρα πλύσιμο η βεράντα.. μου τα κάνει τα τζάμια χάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καταλαβαίνεις κι από τα βλέμματα των ανδρών που μαγνητίζονται από τα ελεύθερα στην όραση και ελαφρώς καλυμμένα κάλλη του ασθενούς φύλου.

    Το καταλαβαίνεις από τα δελτία ειδήσεων που συχνά πυκνά δείχνουν καλλίπυγα πλάσματα να παίρνουν το μπάνιο τους θέλοντας να τονίσουν ότι η ζέστη είναι ανυπόφορη.

    Το καταλαβαίνεις επίσης από τα όνειρα που κάνεις για τις διακοπές ακόμα κι όταν δεν είσαι στο κρεβάτι!

    Αλλά κυρίως το καταλαβαίνεις από το μελαγχολικό και ρομαντικό φεγγάρι τις νύχτες που μαζί με τις αναμνήσεις σε ταξιδεύει, άλλοτε προς τα πίσω κι άλλοτε προς τα εμπρός ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλοκαίρι αρχίζει με το που τελειώνουν οι εξετάσεις.
    Καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. athinovio

    εμένα και κάτι χεβυμεταλάδικα το ίδιο με εκνευρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟΥΛΗ

    αυτό ειλικρινά, δεν το είχα παρατηρήσει φιλεναδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistiwnas

    αυτή πλένει τη βεράντα, δε σκέφτεται να μη λερώνει τους γείτονες ή τους συγκατοίκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. teleytaios

    το καλοκαίρι η τηλεόραση είναι η χαρά του ματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευαγγελία

    για τους δεκαοχτάρηδες!!!

    και μετά αρχίζουν οι κρεπάλες και τα ξενύχτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες