ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

15 Ιουν 2011

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...


Καλά, αυτό το σημερινό, είναι από τα άγραφα. Έφυγα από το νοσοκομείο στις τρεις παρά τέταρτο, έφτασα στο σπίτι μου στις πέντε και τέταρτο!
Είχα δει τα έκτροπα στο σύνταγμα, είδα τη συνάντηση Παπανδρέου Παπούλια, αλλά τέτοιο κυκλοφοριακό χάος δεν περίμενα να ζήσω.
Βλέπεις ρε φίλε τροχονόμε, ότι δεν επιτρέπεται να πάμε στη βασιλίσσης Σοφίας, γιατί δε μας κόβεις το δρόμο πριν τη Φειδιππίδου;
Τέτοιο χάλι, κανείς αθηναίος δεν έχει ζήσει άλλη φορά.

Και αναρωτιέμαι:
Τι ακριβώς επιθυμούν οι αγανακτισμένοι στο σύνταγμα;

Να γίνουν εκλογές; Θα γίνουν. Αλλά και τι θα βγει; Θα γίνει κανένα θαύμα και θα γεμίσουν τα ταμεία; Θα υπερδιπλασιαστεί το απόθεμα χρυσού της χώρας; Θα έχει ο καινούργιος πρωθυπουργός, κανένα μαγικό λυχνάρι που θα ικανοποιήσει τις ευχές των ελλήνων; Όχι. Προσωπικά, θεωρώ το εξής απλό: ποιος χειρουργός μπορεί να διορθώσει ένα λάθος χειρουργείο που έκανε σε κάποιον ασθενή; Ο ίδιος που έκανε το λάθος. Αυτός ξέρει τι ακριβώς έκανε και πώς να το διορθώσει. Μήπως κανείς από τους αγανακτισμένους υπέγραψε το μνημόνιο; Όχι. Αυτός που το υπέγραψε καλείται τώρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μην του δίνεις τσιμπίδα, άσ’ τον να τα βγάλει με τα χέρια! Ή έχετε την εντύπωση ότι με τις εκλογές θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ποτέ. Πάλι οι ίδιοι θα είναι ρυθμιστές. Οπότε οι εκλογές, δεν είναι λύση.

Να επιστρέψουμε στη δραχμή; Αφού δεν το κάναμε πέρυσι τον Ιανουάριο, τώρα θα είναι μεγάλο λάθος. Θα γίνουν υποτιμήσεις. Το ευρώ θα ανέβει στα ύψη. Ότι εισαγόμενο θα στοιχίζει υπερβολικά. Και δε μιλάω για υπολογιστές ή για κινητά τηλέφωνα. Μπορούμε να βολευτούμε και με τα παλιά μας. Δε μιλάω για τα αυτοκίνητα. Εκεί που κάθε νούμερο στην πενταετία άλλαζε αυτοκίνητο ας αλλάξει στη δεκαπενταετία.  Δε μιλάω για αβοκάντο και παπάγιες, μιλάω για τα φάρμακα. Για να έρθουν τα φάρμακα για τον καρκίνο θα υπάρχει τεράστια διαδικασία. Θα υπάρχουν καθυστερήσεις, θα υπάρχουν υπέρογκα έξοδα που δε θα τα καλύπτουν τα ήδη καταχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πεθάνει κόσμος και κοσμάκης. Και ακόμα και τα αντιβιοτικά θα ακριβύνουν πολύ. Βέβαια όπως ήδη γίνεται, θα βγουν φασόν αντιβιοτικά, αλλά αυτό θα πάρει μερικά χρόνια, όχι πολλά, δυο τρία, αλλά κόσμος θα πάει να συναντήσει το δημιουργό του…

Τι ακριβώς ζητούν οι αγανακτισμένοι με το να βρίσκονται καθημερινά στο σύνταγμα; Μήπως να παραιτηθεί η κυβέρνηση και όλοι οι 300; Τόσες μέρες διαπίστωσαν ευθιξία και ντροπή από τους αντιπροσώπους μας;;; Όχι βέβαια! Τι κάνουν απ΄ έξω λοιπόν; Μήπως ελάττωσαν τις δικές τους απολαβές για να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους; Δηλαδή τώρα θα αλλάξει κάτι; Θα τους έρθει η επιφοίτηση και θα παραιτηθούν; Πάνω από δεκαπέντε ημέρες κάθε απόγευμα μαζεύεται κόσμος. Πήγα και εγώ τρεις φορές. Είδα ότι ως τρόπος διαμαρτυρίας δεν έχει αποτέλεσμα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζει στην πορεία που χάραξε με σταθερότητα. Άδικος κόπος οι συγκεντρώσεις…

Φτάσαμε στο σημείο να ζητιανεύουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους γιατρούς και τους δασκάλους. Και αναρωτιέμαι ξανά. Πέσανε στην Ελλάδα τόσα δις ευρώ; Και αν ναι, που είναι; Γίνανε δρόμοι; Που; Γίνανε νοσοκομεία; Που; Δόθηκαν επιδοτήσεις στους αγρότες; Σε ποιο νομό; Δόθηκαν κίνητρα στους βιοτέχνες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ή τους ανάγκασαν να μεταφέρουν τις βιοτεχνίες τους στη Βουλγαρία την Αλβανία τα Σκόπια; Δόθηκαν κίνητρα στους εφοπλιστές να υψώσουν ελληνική σημαία στα καράβια τους ή τους ανάγκασαν να έχουν τα μισά σημαία Λιβερίας και τα μισά σημαία Τρινιντάντ Τομπάγκο;
Αν πέσανε τόσα λεφτά στη χώρα, που είναι; Ποιος τα  πήρε; Πως ξοδεύτηκαν; Γιατί τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε χρήματα που δεν τα είδαμε. Αυτό ναι. Να μας πουν που πήγαν τα χρήματα και αν δεν έγινε σωστή διαχείριση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό θα ήταν ένα αίτημα των αγανακτισμένων σωστό. Αλλά δεν είναι.

Βλέπω συνέχεια κάτι εκπομπές να δείχνουν τον κόσμο να μουτζώνει τη βουλή. Ωραία. Ξεσπά. Κατανοητό. Που ακριβώς όμως προσφέρει στον αγανακτισμένο; Έχει την εντύπωση πως θα ιδρώσει κανενός βουλευτή το αυτί; Το πιο πιθανό είναι να χαμογελάσει ο βουλευτής. Κατά τα άλλα, μια από τα ίδια!

Αυτά για σήμερα. Πάω μια βόλτα στη θάλασσα τώρα που βγήκε ο ήλιος. 


8 σχόλια:

  1. Αγαπητή φίλη
    Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας με αυτά που λες. Η άποψη μου είναι ότι στις δύσκολες στιγμές μετράς τους φίλους σου και σε στιγμές όπως αυτές μετράς και αυτούς που σε κυβερνούν και αυτούς που φιλοδοξούν να σε κυβερνήσουν ή να σε σώσουν αλλά δε...
    Θα προσθέσω ένα μικρό στοιχείο που έμαθα προχθές που αν είναι σωστό, που νομίζω ότι είναι, γράφτηκε και στον τύπο δείχνει το έγκλημα τόσο αυτών όσο και το δικό μας ως υποτίθεται πολίτες. 300 δις τα τελευταία 10 χρόνια ήταν το συνολικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου(περίπου όσο το γενικό δηλαδή). Αυτό σημαίνει ότι τόσο όλοι αυτοί που αποφάσιζαν εν είδη πολιτικής ορθότητας να κλείσουν τις βιομηχανίες αλλά και όσο και εμείς συνολικά που τις γονατίζαμε από το απεργία-απεργία συνδικαλιστοτέτοιους και να βάλω και γω το παιδάκι μου κρίμα είναι το κάναμε το θαύμα μας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στην χώρα τα τελευταία 10 χρόνια παράχθηκε πλούτος περί τα 110 δις(δηλαδή περίπου 4% το χρόνο) αλλά ότι βγάζαμε τα στέλναμε στας ευρώπας και αλλού. Τώρα κλαίμε όλοι μαζί αλλά και πάλι δεν βάλαμε μυαλό. Δυστυχώς μόνο η θεά τύχη θα μας βοηθήσει. Εμείς είμαστε ανίκανοι να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Ιδανικοί αυτόχειρες όπως διάβασα κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν θα βγει κάτι από τους αγανακτισμένους, αλλά ελπίζω να είναι καλό μόνο..
    Τα χειρότερα έγιναν από τους κουκουλοφόρους σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ αναρωτιέμαι φιλενάδα!!
    Αγανακτισμένη με όλα, ΚΑΙ με την σύνδεση...
    Καλά ξέρω, ο καθένας με τον πόνο του,όχι καλέ δεν πονάω πουθενά, αμέσως να πιάσεις τα παυσίπονα...
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλενάδα, εμείς πάμε πίσο...
    Σε πήρα στο Skype, που είσαι, αγαπημένη μου;

    Πολλά, πολλά, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

    δίκιο σε όλα!
    αλλά τι να κάνουμε;
    μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα; όχι. οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hfaistiwnas

    μπα, τα χειρότερα δεν ήρθαν ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟΥΛΗ

    καλημέρα φιλενάς, κεφάκια βλεπω, κεφάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Verónica Marsá

    είμαι κρυωμένη και μόλις γυρίσω σπιτι, παίρνω ένα παυσίπονο και κοιμάμαι, δυστυχώς ξυπνάω κατα τις τρεις τη νυχτα, οπότε μοιραία, την αλλη μέρα ξαναγίνεται το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες