Σήμερα θα σας εκπλήξω.
Θα μιλήσω πολιτικά.
Του κώλου δηλαδή γιατί τη θυμάμαι αυτήν την κυρία την πολιτική μόνο όταν πρέπει να ψηφίσω.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, έκανα τα πάντα για να ψηφίσω. Πράγματι, μέχρι και τις τελευταίες εκλογές, από τότε που έδινα πανελλαδικές και είχαν γίνει ευρωεκλογές και ψήφισα πρώτη φορά, δεν έχασα καμιά μα καμιά εκλογική αναμέτρηση!
Όχι μόνο γιατί το θεωρούσα τιμή μου, αλλά γιατί νόμιζα, τρομάρα μου, ότι αποφασίζω για το μέλλον το δικό μου και του παιδιού μου!!! Ε, ο καθένας με τις χαζομάρες που νομίζει!
Βέβαια έπαιζε ρόλο και το γεγονός ότι ψηφίζω στις εξωτικές Καρδιτσίους νήσους που είναι τετρακόσια χιλιόμετρα και έπαιρνα και 1 επιπλέον μέρα άδεια!!! Συνδύαζα το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
Μέχρι που διαπίστωσα το κενόν του εγχειρήματος. Αφού άλλοι αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας, γιατί να έχω την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχω και εγώ; Χώρια που έχω πάρει τέτοια απογοήτευση από τα πολιτικά κόμματα που ένιωσα σαν τους γαλάτες όταν τους ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι! (διαβάστε καλέ και κανέναν αστερίξ!). κυρίως από το κόμμα που ψήφιζα.
Και επειδή εγώ πέρασα στη σχολή που σπούδασα με πανελλάδικές εξετάσεις, δε με βοήθησε κανένας κερατάς πολιτικός. Μόνη μου διάβασα, μόνη μου έκανα τον κώλο μου ίσα με την Πελοπόννησο σε ένα γραφείο μια ολόκληρη χρονιά, μόνη μου έτρεξα, πέρασα αθλητικά τεστ, τεστ γνώσεων, τεστ προσωπικότητας, τεστ ευφυΐας, τεστ ψυχολογικά, θα εκφραστώ ελεύθερα. Ψήφιζα και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Δεν ήμουν και ιδιαίτερα ευχαριστημένη αλλά πάντα ήμουν οπαδός του «το μη χείρον, βέλτιστον».
Το 1993 ο νυν πρόεδρος του κόμματος, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελε να έχουν τα Σκόπια την ονομασία Σλαβομακεδονία γιατί μέσα περιείχε το συνθετικό Μακεδονία. Έφυγε από το κόμμα, έφτιαξε δικό του, το διέλυσε, επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία και διεκδίκησε την αρχηγία και την πήρε! Ναι ρε παιδιά. Οι ψηφοφόροι, επέλεξαν αυτόν για αρχηγό! Την έρμη την Ντόρα που όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόταν όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση για να γίνει κυβέρνηση, δεν την προτίμησαν. Προτίμησαν τον ρίψασπι. Τώρα που το όνομα των Σκοπίων κλείδωσε στο Μακεδονία του Βαρδάρη, που είναι ο αρχηγός της νέας δημοκρατίας;;; Μούγγα στη στρούγκα!
Όμως, όταν άφησα αυτό ακριβώς το σχόλιο σε κάποιο άλλο ιστολόγιο, μου είπε κάτι που στο θυμό μου επάνω δεν το σκέφτηκα. Ότι σαφώς και δεν εχω καμμιά υποχρέωση στο κόμμα αυτό και σε κανένα άλλο αλλά έχω υποχρέωση στην πατρίδα μου. Αυτή με σπούδασε, με αποκατέστησε επαγγελματικά, με φροντίζει ακόμα. Για αυτήν την πατρίδα πρέπει να πάω να ψηφίσω. Και θα πάω.
Αλλά τι στο καλό να ψηφίσω;;;
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
ΠΑΣΟΚ, λεφτά υπάρχουν, έλεγε ο αρχηγός τους. Ωραία. Τότε γιατί χάνω κάθε χρόνο με τα νέα μέτρα 10.000 ευρώ; Αφού υπάρχουν, από μένα γιατί τα παίρνουν; Και όταν λέω εμένα, εννοώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Μας στράγγιξαν. Κομμένα επιδόματα, εμένα με ρώτησαν αν πληρώνομαι έξτρα για τα νυχτέρια τις αργίες, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα ή το δεκαπενταύγουστο που δουλεύω αν πληρώνομαι με προσαύξηση; Όχι, δεν πληρώνομαι με προσαύξηση. Όσο πληρώνομαι τη Δευτέρα το πρωί, τόσα θα πάρω και στις 25 Δεκεμβρίου τη νύχτα! Ούτε με ρώτησε κανείς όταν βγαίνω με το πλοίο να παρέχω νοσηλευτική φροντίδα στα ακριτικά νησιά αν αφήνω πίσω μου παιδί μικρό για δεκαπέντε μέρες σε ξένα χέρια. Και δε με πληρώνουν έξτρα γιατί τότε δεν έχει οχτάωρο, έχει δεκαεξάωρο! Όλα αυτά που χάνουμε ήταν αυτά που περιμέναμε να μας αποζημιώσουν για τις υπερωρίες και τις αργίες, τις νύχτες, τις επιφυλακές. Α…. αυτό δε σας το είπα. Βροχή; επιφυλακή, φωτιά; Επιφυλακή, χιόνι; Επιφυλακή! Και δεν πληρωνόμαστε έξτρα! Όταν το 2007 καιγόταν η Ελλάδα, εγώ έμεινα μέσα στο νοσοκομείο τρεις μέρες με τα ίδια ρούχα, άπλυτη και κοιμόμουν σε καρέκλα! Δε με αποζημίωσε κανείς για τις τρεις μέρες που είχα το παιδί μου 13 χρονών μόνο του στο σπίτι με 5 ευρώ. Δε με ρώτησε κανείς πως κοιμήθηκε αυτό το παιδί μόνο του αυγουστιάτικα σε μια πολυκατοικία που μόνο το δικό μου το διαμέρισμα δεν είχε πάει διακοπές. Πως έφαγε ένα αγοράκι που του είχα αφήσει 5 ευρώ για να πάρει γάλα και τυρόπιτα!
Ας μη θυμηθώ ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έδωσε σύνταξη αντιστασιακού σε όλους τους παλινοστούντες που αν δεν ξέρετε να σας γνωρίσω ή αν δε θυμάστε να σας θυμίσω ότι μόνοι τους έφυγαν από τη χώρα μας και πήγαν και δούλεψαν στο ανατολικό μπλοκ, και έδωσαν ότι μπορούσαν εκεί αλλά εδώ ζήτησαν σύνταξη! Μετά έπεσε έξω το ΙΚΑ. Και όλα τα ταμεία τα ασφαλιστικά γιατί έπαιρνα από αυτά για να βοηθήσουν το ΙΚΑ. Ας μη θυμηθώ ότι μερικοί πολιτευτές του μπηκαν ξεβράκωτοι στην πολιτική και βρέθηκαν με δις ευρώ για να κάνουν γάμους στο four seasons στο παρίσι!!!
Ας περάσουμε στη ΝΔ. τόσα σκάνδαλ σε τόσο λίγο χρόνο, μόνο το Βατοπέδι δε θεωρώ σκάνδαλο και δε θα το αναλύσω εδώ.
Ας μη μιλήσουμε για το ΚΚΕ. Τόσα κράτη, που εφήρμοσαν τον κομμουνισμό, έφτασαν στον πάτο. Εμείς εδώ σετ, Ελλάδα και κομμουνισμό! Ποιο κράτος έχει τόσα αριστερά κόμματα;;; μόνο εμείς οι ηλίθιοι! Και συμπεριλαμβάνω και το Συνασπισμό που θέλει να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»!
Οι οικολόγοι, χμμμ, ψωνίσαμε από σβέρκο! Κόμμα που έχει προδοτικές αντιλήψεις εναντίον της χώρας του. Πες τε μου ρε παιδιά, σε ποιο άλλο κράτος υπάρχει κόμμα που δε σκέφτεται πατριωτικά; Σε ποια χώρα θα δινόταν άδεια σε κόμμα τέτοιο; Τι στο καλό σκέφτονταν και οι νεοδημοκράτες και οι πασοκτζήδες όταν υπέγραφαν άδεια για το κόμμα αυτό;;;
Να ρίξω λευκό;;; Μου πάνε περισσότερο τα σκούρα. Με κάνουν κομψότερη. Άσε που προσμετρούνται στο πρώτο κόμμα.
Οπότε είμαι σε δίλημμα. Να βάλω υπηρεσία ή να πάω στο χωριό να ψηφίσω και να προβληματιστώ μέσα στην καμπίνα με τους υφασμάτινους τοίχους;
Σας χαιρετώ. Κυριακή σήμερα, λέω να πάω στην έκθεση βιβλίου να έχω κάτι να διαβάζω αν με στείλουν με δυσμενή στη Φλώρινα με όσα γράφω!
Εγώ πάντως αν κατεβεί ο Βεργης η o οποιοσδήποτε του βεληνεκούς του αυτή την φορά θα τον τιμήσω με την ψήφο μου...Και ίσως να είναι και η μονή φορά που θα έχω ψηφίσει σωστά!Καλή Κυριακή!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν θα μπορέσω ναπάω ακόμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήλολολ!
Φιάσκο είναι.. ανέκαθεν..
Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά..
Εγώ μέχρι τώρα ψηφίζω μόνο δημοτικές και κατ'εξαίρεση πέρυσι ψήφισα βουλευτικές (με 'φαγε η μάνα μου).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοτικές πάλι ψηφίζω ότι με συμβουλέψουν οι γονείς μου γιατί ψηφίζω στο χωριό.
Και ψηφίζω λόγο περιουσίας στο χωριό και μόνο αυτόν που ξέρουμε και μας έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει έργα.
Και παραδόξως αν και δεν το περίμενα, έργα στο χωριό γίνονται.
Όσο για την πόλη αδιαφορούν τελείως.
Αν ψήφιζα εδώ ειλικρινά δεν θα ψήφιζα ποτέ, γιατί η ψήφος μου πάει τσάμπα.
Άλλωστε τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν βγεί πρίν καν ψηφίσουμε.
Καλό Σ/Κ να έχεις ria.
Πολλά φιλιά.
Μπράβο σου Ρία! Όλα όσα λες τα κάνω κι εγώ δεύτερη φωνή, και συχνά έχω προσπαθήσει να τα πω αλλά ποτέ όσο ξεκάθαρα και καλά τα ψέλνεις εδώ. Επί τέλους βρήκα τον λυτρωμό του να καταλάβω ότι απλά ψηφίζω το μη χείρον βέλτιστον. Μα το πρόβλημα είναι ότι πραγματικά δεν υπάρχει βιώσιμη επιλογή στις εκλογές δεκαετία τώρα, και. Το κόμμα του ανιψιού, το κόμμα του γιού/εγγονού, το κόμμα-κουβάς για όσους δεν ταιριάζουν πουθενά αλλού, ή το κόμμα που δραπέτευσε από το μουσείο; Ξέχασα κανέναν? ά! την οικογένεια Ελλήνων χορτοφάγων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Αμερική εκτός από λευκό μπορείς να γράψεις ένα όνομα που δεν είναι στη λίστα. Φερ' ειπείν, "Ντόναλντ Ντακ". Σοβαρά, αν αρκετοί γράψουν ένα όνομα, βγαίνει κι ας μην ήταν στη λίστα. Ορίστε που το 2000 και 2004 βγήκε ο Πινόκιο! Που η καθαρότητα της εποχής που ψήφιζα τον μακαρίτη τον Τέντυ Κέννεντυ για γερουσιαστή και έφευγα ικανοποιημένος ότι έκανα κάτι σωστό...
Εγώ πάλι..
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω Κατμαν!!
άλλωστε λέει ο ποιητής
"αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα, θα ήταν παράνομες"..
αλήθεια, υπάρχουν ακόμη άτομα που πιστεύουν οτι ψηφίζουν και αποφασίζουν για κυβερνήσεις κ.λ.π?
κοίτα να δείς φίλε μου..
χαχαχα
καλό μεσημέρι :)
Καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτείνω να συμφωνήσω με τον γενικό προβληματισμό και τον δικό σου και του Δημήτρη ωστόσο έχω σοβαρές, σοβαρότατες ενστάσεις στο ακόλουθο:
"Πες τε μου ρε παιδιά, σε ποιο άλλο κράτος υπάρχει κόμμα που δε σκέφτεται πατριωτικά; Σε ποια χώρα θα δινόταν άδεια σε κόμμα τέτοιο;"
Είναι άλλο πράγμα να ψηφίζεις -όπως λες κι εσύ- επειδή εκτιμάς την πατρίδα σου κι άλλο να μοιράζεις -ή να αρνείσαι- πιστοποιητικά πατριωτισμού σε πολιτικούς χώρους που απλώς αντιλαμβάνονται διαφορετικά αυτήν την πατρίδα. Τι σχέση έχει δηλαδή το όνομα ενός μικρού γειτονικού κράτους με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, πέρα από έναν εθνικιστικό αυτισμό που δεν βοήθησε πουθενά; Για την ιστορία, την πατρίδα πάντα την βλάψανε περισσότερο αυτοί που ισχυριστήκανε πως την αγαπούσανε περισσότερο. Την Γερμανία δεν την είχανε καταστρέψει οι σοσιαλδημοκράτες του μεσοπολέμου, οι εθνικιστές της δεκαετίας του 1930 την γονατίσανε.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου τέλος, εξαρτάται το πως ορίζεις το "πατριωτικό" και σε ποιές χώρες θέλεις να αναφερθείς. Γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο επί παραδείγματι ή στην Ισπανία υπάρχουνε νομιμότατα κόμματα που μόνο πατριωτικά δεν μπορούνε να θεωρηθούν. Γιατί πως θα αποκαλούσες ως Βρετανός το Σιν Φέιν ή το SNP που και τα δύο είναι αποσχιστικά ή το κόμμα των Βάσκων στην Ισπανία. Εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα εκείνα τα κόμματα έχουνε πολύ πιο ριζοσπαστική και ενίοτε αποσχιστική αντζέντα από τους οικολόγους που ψελλίσανε λίγα πράγματα για δικαιώματα μειονοτήτων στην Ελλάδα ή για το ζήτημα ονομασίας ενός άλλου κράτους. Μπορώ λοιπόν να βρω κι άλλες χώρες όχι μόνο που επιτρέπουνε 'μη πατριωτικά' κόμματα, αλλά και που τα απαγορεύουνε, μόνο που θα εκπλαγείς δυσάρεστα για το ποιές θα βρίσκονται στην ίδια ομάδα με την Ελλάδα..
latecomer
ΑπάντησηΔιαγραφήξεκίνησα απο σένα ξένε και καινούργιε επισκέπτη, που τιμή θα μου κάνεις να μην ξαναπατήσεις εδώ.
άντε να ρουφήξεις το τελευταίο άρθρο του ριζοσπάστη πριν τολμήσεις να μιλήσεις για τον πατριωτισμό ανθρώπων που τουλάχιστον υπηρέτησαν και υπηρετούν την πατρίδα τους.
μονο αρρωστημένα μυαλα δε θα ήξεραν τι σημαίνει να ονομαστούν τα σκόπια μακεδονία. αλλά υπάρχουν πολλά τέτοια στην ελλάδα. βλέπε πόσα κόμματα κομμουνιστικά υπάρχουν. βλέπεις μερικοί ζουν ακόμα στο 1920!
Iανος
ΑπάντησηΔιαγραφήβεργής με βεραμάν κουστουμάκι και σωμόν γραβάτα!
έχεις χιούμορ παύλο!
Hfaistiwnas
ΑπάντησηΔιαγραφήμένεις πολύ μακριά ρε ηφαιστιωνάκο, ταλαιπωρία θα είναι για ΄σενα!
Savvina
ΑπάντησηΔιαγραφήτο χωριό σου πρεπει να αποτελεί εξαίρεση. στο δικό μου με τόσες βροχές, ένα δεύτερο υδραγωγείο δεν αξιωνονται να φτιάξουν και κάθε αύγουστο μας κόβουν το νερό!
γι αυτο αύγουστο ποτέ στο χωριό!
thinks
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω δημήτρη. και ήμουν και κόσμια. γιατί αν δεν ήμουν, στη γαύδο με έβλεπα με όσα γράφω!
Ευρύνοος
ΑπάντησηΔιαγραφήτάσο εγώ ήμουν τόσο αφελής. έτσι νόμιζα. τώρα που ξύπνησα, με έπιασε κατάθλιψη...
αυτος ο γατάνθρωπος ποιος είναι; πως και εχω χάσει επεισόδια;;;
Θα σας κάνω την τιμή που μου ζητήσατε αφού σας επισημάνω πως αυτά που σας έγραψα δεν θα τα βρείτε σε κανέναν ριζοσπάστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα αρρωστημένα μυαλά μας, μην ανησυχείτε δεν μολύνουμε πλέον την Ελλάδα με την παρουσιά μας.
Όσο για το πολιτικό σας δίλλημα κρίνοντας από την απάντησή σας πιστεύω πως το έχετε ήδη λύσει υπέρ του μόνου κοινοβουλευτικού κόμματος που δεν κατακρίνετε στην ανάρτησή σας.
Αυτά και συγγνώμη που σας αναστάτωσα με τους εθνομηδενιστικούς προβληματισμούς μου!
ria, εδώ ο Κατμαν..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι είχε βάλει υποψήφιος ευρωβουλευτής!!
χοχο
Ελλάς το μεγαλείο σου..!
κι όμως, θεωρώ οτι είναι BY FAR καλύτερος απο τους ήδη υπάρχοντες!!
χαίρε!
Το κλείσιμο στο τέλος ήταν το καλύτερο. Μια βόλτα στην έκθεση βιβλίου σίγουρα βοηθάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήτον ίδιο προβληματισμό εχω και εγώ και νομίζω σχεδόν όλη η Ελλάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξέρω τελικά τι θα κάνω,πάντως για να με πείσει κάποιος από αυτούς χλωμό το βλέπω μη σου πω αδύνατο...
Μάλλον θα ψηφίσω μούντζα!!
καλημέρα Ρια μου
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ρία εγώ είμαι ακριβώς το αντίθετο. Παλαιότερα φανατικώς δεν ψήφιζα, πλέον νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι είναι μέσω της ψήφου. Η εμπειρία σου προέρχεται από τα μεγάλα κόμματα που σε προδώσανε (όπως και πολλούς άλλους). Σκέφτηκες ποτέ να ψηφίσεις ένα μικρό κόμμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να το θεσουμε απλα, εχεις απολυτο δικιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ρία,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να μιλάμε ώρες για καθε κόμμα ξεχωριστα, τι έκανε, πως το έκανε, ποιοι καταχράστηκαν κτλ. Αλλά γιατί πρέπει και εμείς οι ψηφοφόροι να πέσουμε στο τρυπάκι της κομματικοποίησης των Δημοτικών εκλογών; Ωραια, οι εκλογές περιφερειών εχουν ένα πολιτικό-κομματικό χρώμα, αλλά έχει σημασία αν ο τάδε υποψήφιος σε μί αμικρή κοινωνία ψηφίζει ή στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ ή το ΚΚΕ ή δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλον; Δεν πρέπει σε δημοτικές εκλογές να επιλέγουμε καθαρα το πρόσωπο και το πόσο νοιάζεται για την πόλη, πόσο μπορεί να βοηθήσει; Ακόμα και σε μεγαλύτερες πόλεις συμβαίνει αυτό. Θα σου πω μόνο το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης. Κατέβηκε ο Παπαγεωργόπουλος με τη ΝΔ, η Αράπογλου με το ΠΑΣΟΚ και ο Μπουτάρη μόνος του. Και όμως οι Θεσσαλονικείς εδωσαν δεύτερο γύρο στην Αράπογλου και στον Παπαγεωργόπουλο. Καθαρά κομματικά, ενώ όλοι μας (και δεν είναι σχήμα λόγου) έχουμε δει εκατοντάδες φορες τον κυρ-Γιαννη να κυκλοφορεί στο κέντρο, να μιλάει με ανθρώπους, να λέει φωναχτά τις ιδέες του. Κι όμως εμείς (σαν πόλη εννοώ) εκεί, μέσα στις κομματικές μας παρωπίδες.
Φέτος λοιπον αποφάσισε πολύ σωστα ο Παπανδρέου να στηρίξει Μπουτάρη. Και θα ήταν ακόμα σωστότερο αν τον στήριζε και ο Σαμαράς αντί για τον Γκιουλέκα. Και κανονικά θα έπρεπε να το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και ολοι οι άλλοι. Να μπεις κάποιος που ξέρουμε όλοι δεδομένα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το Δημο για να γίνει βουλευτής και για να χτίσει κομματικό στρατό.
Ρία κοίταξε, εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω γιατι κατοικώ στο Λονδίνο. Αν πάντως πήγαινα και όταν παλαιότερα πήγαινα, θα έψαχνα να βρω ποιος είναι ο καλύτερος για την πόλη μου. Αν όλοι ήταν εκεί για να δημιουργησουν κομματικούς στρατούς, τότε δεν θα ψήφιζα κανέναν.
Μία ακόμα παρατήρηση. Ο Latecomer τον οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη κακώς έπιασες απο τα μούτρα τα λέει σωστά. Στην Ιταλία υπάρχει κόμμα που θέλει ανεξαρτητοποίηση του Βορρά, στην Μ. Βρετανία το το Σιν Φειν, στην Ισπανία το κόμμα των Βάσκων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζει «πατρίδỨη πλειοψηφία των Βρετανών, των Ιταλών ή των Ισπανών. Επομένως ο «πατριωτισμός» των κομμάτων είναι κάτι πολύ σχετικό που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες. Σε ότι αφορά τώρα τα πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί εύκολα να αναλυθεί σε ένα σχόλιο. Θεσσαλονικιός είμαι και για λόγους συναισθηματος δεν θα ήθελα να ονομαστούν τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (άσχετα αν ονομάζονται έτσι παντού, ακόμα και στα κουπόνια του στοιχηματος στην Αγγλία). Ομως η ερώτηση δεν πρέπει να είναι αυτή, αλλά αν η Ελλάδα και τα Σκόπια κερδίζουν από μία τέτοια διαμάχη. Οι πολιτικοί (όποιοι κι αν είναι) πρέπει να καλυτερεύουν τη ζωή των πολιτών. Επομένως πρέπει να κάτσουν να βρουν μια λύση. Το να ονομάζει όλος ο κόσμος τα Σκόπια «Μακεδονία» και εμείς να λέμε «όχι είστε FYROM» είναι πραγματικά αστείο.Αλλες χωρες έχουν συμφωνήσει και έχουν μοιράσει πολύ πιο δύσκολα πράγματα από ένα όνομα.
δεν ψηφιζω επαγγελματιες πολιτικους
ΑπάντησηΔιαγραφήψηφιζω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
*ΝΔ και ΛΑΟΣ στηριζει κακλαμανη στην Αθηνα ;
και μιλαμε ακομα για πατριωτισμο ;
οι λεξεις εχουν χασει το νοημα τους πλεον
latecomer
ΑπάντησηΔιαγραφήχάρη θα μας κάνετε.
όσο για το κόμμα που θεωρείτε ότι θα ψηφίσω, σας υπενθυμίζω ότι δεν έχω αναφερθεί στο λαός, τους κυνηγούς, τη χρυση αυγή, και μερικά ακόμη γραφικά!
Ευρύνοος
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικά ως λαός, έχουμε περισσότερο χιούμορ απ΄όσο νόμιζα. πες μου τώρα ότι πήρε και ψήφους να τις τραβήξω τις κοτσίδες μου!
KitsosMitsos
ΑπάντησηΔιαγραφήβοήθησε. θα μου χρειαστούν τα βιβλία όταν θα βρεθώ με φύσημα στη φλώρινα, τον έβρο ή την κω!
θα σας στέλνω φωτογραφίες από την εξωτική παραμεθόριο!
ΦΟΥΛΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήακομα και στις δημοτικές, φιλενάδα, κοιτούνε την τσεπη τους και όχι την ουσία του εγχειρήματος. δε σκέφτονται τον τοπο τους αλλά τις καταθέσεις τους!
άσε τα σκέφτομαι και συγχύζομαι!
?????
ΑπάντησηΔιαγραφήδίκιο έχεις. ποιο είναι όμως το κόμμα που έχει πρώτα τη χώρα και όχι την τσέπη τους;
Panos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήμέχρι πρότινος οχι δεν το σκέφτηκα. τώρα με απασχολεί αλλά δε με έχει πείσει καποιο. έχεις να μου προτείνεις κάτι;;;
Μαρια
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ μαρία, ενεργοποίησε το προφίλ σου ώστε να μπορώ να βρω το ιστολόγιό σου.
καλώς ήλθες.
NdN
ΑπάντησηΔιαγραφήααααχ φίλε μου απο το λονδίνο, είναι δυνατό να δεχτώ εγώ που υπηρετώ τόσα χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις να υφιστανται στην ελληνική επικράτεια ιδέες ανθελληνικές; και μάλιστα να έρχεται κάποιος να τις υποστηρίζει εδώ στο ιστολόγιό μου;
το να υπάρχουν 0,03 του εκατομμυρίου ισπανοί στα ογδόντα, είναι αμελητεα ποσότητα. στα σκάρτα 10 δικά μας, το ίδιο ποσοστό είναι καταστροφή. και τι ακριβώς κίνδυνο έχουν οι ιταλοί ή οι ισπανοί; έχουν γειτονους που διεκδικούν εδάφη τους; γιατί εμείς έχουμε.
τον κάθε κίνδυνο τον συνεκτιμάς με τα γεγονότα που γνωρίζεις. αν τα ίδια λέγονταν στη σουηδία, ποιος θα νοιάζονταν;
λέγονται και γίνονται σε μια χώρα που τα σκόπια έχουν εκδόσει χαρτονόμισμα με το λευκό πύργο. που θεωρούν οτι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη φλώρινα, που οι βούλγαροι θυμούνται ακόμα τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. που τα γειτονόπουλα εξ ανατολών, σχεδιάζουν δρόμους για τη θράκη και τα νησιά...
ανώνυμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήαν μπορεις, πέισε με να ψηφίσω το κόμμα που υποστηρίζεις εσύ.
έχεις όμως επιχειρήματα ή μόνο μερικούς σκίνχεντ που κάνουν πορείες και δέρνουν αλλοδαπούς;
πείσε με. εδώ μπορείς να δεις το μέηλ μου και να μου στέιλεις το πρόγραμμα του κόμματός σου!
ria, με την άδειά σου, ελπίζω, (και το έγραφα αυτό πριν δώ τις δικκές σου τελευταίες απαντήσεις-να προτείνω κάτι @ NdN,
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να συγκρίνουμε μήλα με μήλα, και όχι με πορτοκάλια, το Σιν Φέην που ξεκίνησε σαν το πολιτικό σκέλος του IRA αντιπροσωπεύει τους Καθολικούς Ιρλανδούς στο τμήμα του νησιού της Ιρλανδίας που είναι ακόμη υπό Βρετανική κατοχή. Το κόμμα των Βάσκων αντιπροσωπεύει ένα μικρό έθνος ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους υπό Ισπανική κατοχή, και ιστορικά πολλοί θα τους δώσουνε δίκιο. Στην Ιταλία υπάρχει πράγματι το Lega Nord που θέλει να χωρίσει την Ιταλία σε βορά και νότο και δεν είναι οι μόνοι μια που ο χειρότερος-από-Ελλάδα Νότος αρμέγει τον Βορά, αλλά, η Ιταλία δεν είναι ένα Έθνος, όπως έμαθα τώρα που ζω και ψηφίζω σε τοπικές εκλογές εδώ, κοντά στην Φλωρεντία: Κάθε επαρχία της Ιταλίας αισθάνεται ξεχωριστή από την διπλανή μέχρι και με άκρως διαφορετικές διαλέκτους, ευθεία γραμμή από τα κρατίδια του Μεσαίωνα: Τη Νάπολι φερ' ειπείν, εδώ στη Ρομάνια τη θεωρούνε σαν νά 'ναι 'αλλο κράτος και άλλο έθνος, ακόμα και τους γείτονες μας τους Τοσκανούς τους βλέπουμε σαν περίεργους. Κι εδώ, ιστορικά και πολιτιστικά σηκώνει νερό. Όλα αυτά τα κόμματα είναι πατριώτες, μόνο ο πατριωτισμός τους δεν πηγάζει από την ίδια πλευρά ιστορία του κράτους στο οποίο ανήκουν…
Όταν ένα πολιτικό κόμμα της Ελλάδας βγαίνει και διαφοροποιείται από τα άλλα, υποστηρίζοντας την ονομασία ενός ξεχωριστού κράτους, εκτός Ελλάδας (το οποίο επιβουλεύεται πολιτιστικά και οικονομικά τα συμφέροντα της Ελλάδας), αυτό δεν είναι το ίδιο ή συγκρίσιμο με τα παραπάνω κόμματα που ενεργούν μέσα από το κράτος για μέλη του κράτους. Αλλά πες ότι όλοι οι Έλληνες είχαν άδικο και εκείνοι δίκιο: Πούντο; Ο Μεγαλέξανδρος έζησε 1000 χρόνια πριν κατέβουν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια. Ο Τίτο ονόμασε τα Σκόπια "Μακεδονία" με βλέψεις προς την Μεσόγειο από Θεσσαλονίκη. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, καλώς ή κακώς, πολλοί από του Έλληνες σήμερα μεγάλωσαν με βιβλία που είχαν ονόματα όπως "Τα Μυστικά του Βάλτου", "Στα χρόνια του Βουλγαροκτόνου", "Για την Πατρίδα", και, το μάθημα ιστορίας στα σχολεία συμφωνούσε με τα βιβλία αυτά (πολύ πριν μάθουμε ότι στην προκυμαία της Σμύρνης είχε γίνει συνοστισμός).
Το θέμα είναι πολύπλοκο και θα σταματήσω εδώ, ζητώντας συγγνώμη από την ria για την κατάχρηση φιλοξενίας -στο τέλος, η Οικοδέσποινα είναι Δέσποινα του Οίκου της!
> έχεις να μου προτείνεις κάτι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡία νομίζω ότι αυτό είναι ένα τελείως υποκειμενικό θέμα, κάποιος που εγώ νομίζω ότι είναι καλός μπορεί για εσένα να είναι κακός.
Αυτό που προτείνω εγώ είναι ότι για αρχή θα μπορούσες να ψηφίσεις κάποιον ανεξάρτητο, ώστε να μην κομματικοποιηθούνε οι εκλογές. Αν δεν υπάρχει ανεξάρτητος ψήφισε κάποιον που να αντιπροσωπεύει ένα μικρό, σχεδόν άγνωστο, κόμμα. Π.χ. στις προηγούμενες εκλογές θυμάμαι κάτι Δημοκρατικούς, Φιλελεύθερη Συμμαχία κλπ. Τόσα χρόνια που ψηφίζουμε μεγάλα κόμματα τί καταλάβαμε; Ας ψηφίσουμε και ένα μικρό μήπως και αλλάξει κάτι.
Ρία μπορείς ελεύθερα να τραβήξεις τις κοτσίδες σου μιά και ψήφους πήρε ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης, (έτσι κι αλλιώς χειρότεροι απο τον Κάτμαν)
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα
δέν είναι θεός;
χαχα
μιλάμε πολύ γέλιο ο τύπος..!!
Ευρύνοος
ΑπάντησηΔιαγραφήτάσο, δεν είναι θεός, γελοίος είναι!
και αυτοί που τον ψήφισαν ακόμα πιο γελοίοι!
thinks
ΑπάντησηΔιαγραφήδημήτρη, ευχαριστώ, μπορείς να γράφεις όσο θες, κανένα πρόβλημα!
Panos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εννοούσα, δέιξε μου και θα ψηφίσω. ίσως να μην εκφράστηκα σωστά. αλλά αν έχεις εσύ ή κάποιος άλλος επιχειρήματα και με πείσει, θα ψηφίσω ότι μου προτίνει...
Ρία θα πω το επιχείρημα που είπε και ο Thoreau (αν και αυτός θεωρούσε την ψηφοφορία σαν ένα είδος τυχερού παιγνιδιού) "Ο σοφός άνθρωπος δε θα αφήσει (αυτό που νομίζει) σωστό στο έλεος της τύχης".
ΑπάντησηΔιαγραφήΨηφίζεις διότι μπορεί με αυτή σου την πράξη να καλυτερέψεις τα πράγματα.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΙΣΑ,ΑΝ ΨΗΦΙΖΑ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ..ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΣΟΜΑΛΟΥΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και πάλι, να πω την γνώμη μου στο σχόλιο που άφησε ο @thinks.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω την εντύπωση ότι η σύγκριση δεν ήταν τόσο ατυχής όσο το να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Η ανάρτηση της Ρίας έλεγε «σε ποιο άλλο κράτος υπάρχει κόμμα που δε σκέφτεται πατριωτικά; Σε ποια χώρα θα δινόταν άδεια σε κόμμα τέτοιο;»
Το Σιν Φέην αλλά και το κόμμα των Βάσκων και το Lega Nord είναι τέτοια κόμματα. Το ότι υπάρχει τμήμα του νησιού της Ιρλανδίας που είναι ακόμη υπό Βρετανική κατοχή είναι τεράστια συζήτηση. Δεν το πιστεύει η πλειοψηφία αυτό, η Β. Ιρλανδία εχει διάλεκτο, οι κάτοικοι της θεωρούν τον εαυτό τους Ιρλανδό αλλά δεν υπάρχει γενικευμένη απάιτηση να μην είναι μέρος της Μεγάλης Βρετανία. Εξάλλου οικονομικά τους συμφέρει όπως και τους Ουαλούς και τους Σκωτσέζους άσχετα αν κάπου κάπου πετάνε καμία κορώνα εθνικιστική.
Πάμε στην Ιταλία τώρα. Υπάρχουν πράγματι διαφορές, τα Baresi είναι πολύ διαφορετικά από τα Sardo τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από τα Napoletano. Αλλά όπως στην Κρήτη και στην Ηπειρο έχουν διαλέκτους έτσι συμβαίνει και στην Ιταλία. Οι περισσότεροι νέοι δεν μιλάνε παρά ελάχιστα και σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου χάνονται πολλά στοιχεία της τοπικής γλώσσας. Δεν μου έχει δώσει η Ιταλία την εντύπωση που αναφέρεις εσύ στο σχόλιο σου. Θεωρώ δηλαδή ότι οι Ιταλοί είναι ενα Εθνος. Πρώτα είναι Ιταλοί και μετά από την Καμπανία, από την Emilia Romagna, από το Κομο κοκ. Οσο για το ποιος φταίει που ο νότος είναι σε τραγικά χειρότερη μοίρα από το βορά είναι τεράστια συζήτηση που (μιας και κατοικείς στην Emilia Romagna) μπορούμε να κάνουμε με ένα Sangiovese στις όχθες του Po! Η Μπολώνια είναι αγαπημένη πόλη. Εγώ πάντως είμαι με τους Νότιους. (NdN σημαίνει Nikos di Napoli)
Για το τέλος να σου πω (χιουμοριστικά βεβαίως) ότι πράγματι η Νάπολι είναι άλλο κράτος. Εχει δικούς της νόμους (τους νόμους της σιωπής), δική της αστυνομία και μάλιστα σε κάθε γειτονιά με απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων από τον Padrone, δικό της φορολογικό σύστημα (παράνομα τσιγάρα, τσάντες, ρούχα κτλ) και επίσης οι γυναίκες της δεν μοιάζουν με καμίας άλλη περιοχής. Είναι πολύ ομορφότερες!
Οσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, να ξέρεις ότι δεν διαφωνώ. Το να αποδεικνύεις σε μένα ότι η Μακεδονία είναι κομμάτι της Ελλάδας είναι περιττό. Ωστόσο το ξέρεις και εσύ ότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως στο εξωτερικό τους ονομάζουνε «Μακεδονία». Επομένως είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει χάσει το παιχνίδι. Ας περισώσει γρήγορα ότι μπορεί γιατί όσο περνάει ο καιρός κερδισμένοι βγαίνουν οι γείτονες.
Αυτά τα λίγα και από εμένα. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση.
λευκο ποιο λευκο δεν γινετε Ρια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πιστεύω, πως στις δημοτικές εκλογές, πρέπει να ψηφίζουμε με τοπικά και όχι κομματικά κριτήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν γνωρίζεις κάποιον, ο οποίος ανταποκρίνεται στα κριτήριά σου, περί τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας, τον ψηφίζεις ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αν όχι.... κάνεις ότι εσύ νομίζεις σωστότερο.
Η παγίδα της κομματικοποίησης των δημοτικών εκλογών, που στήνουν οι πολιτικάντηδες, δεν ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες. Τις διχάζει.
Καλή σου μέρα.
Panos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήέτσι νόμιζα και εγώ. ότι κάθε φορά που ψηφίζω, κάνω το καλύτερο για τη χώρα μου. όταν όμως ελληνοποιήθηκαν όλοι οι μετανάστες που ήταν παράνομοι και ψήφισαν φυσικά αυτούς που τους ελληνοποιήσαν, τότε τι καλό έκανα;
όταν η δική μου η ψήφος προσμετραται το ίδιο με της θείτσας που παρακολουθεί την πάνια και το σεφερλή, τι κάνω για τη χώρα μου;
όταν το μυαλό και η προσωπικότητα του καθενός δεν εξετάζονται και το ίδιο είναι ο μίστερ ελληνικά μπούτια με εμένα, τότε τι σκατά κάνουμε;
spyros1000
ΑπάντησηΔιαγραφήσπύρο μου, ψηφίζω στο νεοχώρι καρδίτσας. εκεί να δεις τι γίνεται!
κάθε καλοκαίρι κόβουν το νερό, την υψηλότερη τεχνιτή λίμνη της ευρώπης την έχω στα 500 μέτρα από το σπίτι μου αλλά αμα κατουρήσω το δεκαπενταύγουστο, δεν έχω νερό για το καζανάκι!
το μόνο που κάνουν όσοι βγαίνουν είναι να βρίσκονται μετά με ξενοδοχείο. τυχαίο;;; δε νομίζω!
NdN
ΑπάντησηΔιαγραφήνομίζω ότι έκανες σαφή τη θέση σου. το θέμα για την ιταλία δεν το γνωρίζω τόσο καλά όσο εσύ ή ο δημήτρης, αλλα΄και πάλι, καμια από τις χώρες που αναφέρετε και οι δυο, δεν έχουν εχθρούς που μέσω ένός ονόματος διεκδικούν εδάφη από τη χώρα. εμείς πάλι έχουμε. και όχι μόνον ένα. όλοι μας οι γείτονες ανεξαιρέτως, όλοι, έχουν εκδηλώσει διαθέσεις κατάληψεις εδαφών της χώρας μας.
το ότι το παιχνίδι το χάσαμε με το όνομα, να μας το δικαιολογήσει ο σαμαράς που δεν ήθελε να ονομαστόυν τα σκόπια σλαβομακεδονία. μετά από τόσα χρόνια είδες πόσο δίκιο είχε ο μητσοτάκης;;; προσωπικά θεωρώ το μητσοτάκη φοβερά αδικημένο από το δημοσιογραφικό λόμπι. αυτήν την αδικία πλήρωσε η ντόρα!
stella
ΑπάντησηΔιαγραφήρε τσούπρα, αυτά προσμετρώνται στο πρώτο κόμμα και τα λευκά και τα άκυρα!
ΕΛΛΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς ήρθες. το όνομά σου και μόνο με κάνει να αισθάνομαι φοβερα οικεία μαζί σου.
λοιπόν, είμαι οπαδός του μότο: βλέπεις την αξία ενός ατόμου μόνο όταν το δεις να λειτουργεί όταν έχει εξουσία.
άρα, όσο και να γνωρίζεις κάποιον, δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είναι ως δήμαρχος ή νομάρχης ή κοινοτάρχης. μόνο μετά καταλαβαίνεις τι είναι. αλλά τότε είναι αργά!
@Ρία
ΑπάντησηΔιαγραφήτο λάθος που κάνεις είναι ότι τα βάζεις με το θεσμό (ψηφοφορία) ενώ κανονικά έπρεπε να τα βάλεις με το κόμμα. Το ότι το κόμμα που ψήφισες δεν έπραξε αυτά που θεωρείς εσύ σωστά δε σημαίνει ότι η ψηφοφορία ως θεσμός είναι λάθος. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα, σου δίνει το δικαίωμα να αλλάξεις την κυβέρνηση αν δε σου αρέσει. Με το να μην προσπαθείς να το κάνεις (με το να απέχεις από την ψηφοφορία δηλαδή) είναι σαν να λες ότι "αφού τράκαρα μια φορά με το αυτοκίνητο δε θα ξαναοδηγήσω μήπως και ξανατρακάρω".
Όσο για τις θείτσες και τις κυράτσες, είναι λεπτό το θέμα. Συμφωνώ ότι αρκετά άτομα δε θα έπρεπε να έχουνε δικαίωμα ψήφου (π.χ. οι βαρυποινίτες, οι εξαπατητές, όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα κλπ, δεν μπορούνε αυτοί οι άνθρωποι να ορίζουνε τις τύχες μας) αλλά πώς κρίνεις ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι; Δύσκολο (αν όχι αδύνατο) και έτσι δίνεις το δικαίωμα αυτό σε όλους.
Panos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήέχεις δίκιο πάνο. το σωστό να λέγεται. έχεις δίκιο. τα έχω βάλει με τα κόμματα όχι σαν κόμματα, σαν στελέχη. γιατί η ιδεολογία, δε με πείραξε, τα στελέχη με ενόχλησαν. τα στελέχη που θα έπρεπε να λουφάξουν σε μια τρύπα που δεν μπαίνει ήλιος μέχρι τα τρισέγγονά τους με όσα έχουν κάνει. αντί γι αυτο, τους θεωρούμε και εθνοπατέρες, τρομάρα τους, και κάνουμε το ίδιο και στους απόγονούς τους. δεν είμαστε ντιπ ηλίθιοι;
ψηφίζουν όλοι και όλων η ψήφος έχει την ίδια αξία. μπορεί όμως να έχει την ίδια αξία η ψήφος η δική σου με αυτης της κυράτσας που χώρισε η κόρη της και τρέχει σε μάγισσες να τις λύσουν τα μάγια;;;
πες μου, αυτή πρέπει να ψηφίζει;
Όχι. Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι πολλές φορές δεν είναι αυτό που φαίνεται (π.χ. στο παράδειγμά σου μπορεί η συγκεκριμένη να βρισκότανε σε μια στιγμή απελπισίας, και η απελπισία είναι κακός σύμβουλος). Σε μια ιδεατή κοινωνία ο καθένας μας θα ήτανε συνειδητοποιημένος (και τώρα δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση) αλλά δυστυχώς απέχουμε πολύ από αυτή την κοινωνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήPanos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τέτοια, μόνο σε στιγμή απελπισίας δεν είναι.
για τέτοια δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
απέχουμε πολύ απο ιδανική κοινωνία. σε μια ιδανική κοινωνία, δε θα υπήρχε οικογενειοκρατία! δε θα υπήρχαν λαμόγια πολιτικοί, δε θα υπήρχαν σκάνδαλα και άχρηστοι που κυβερνούν επειδή έχουν ένα όνομα και τίποτα άλλο!
Ρία δε διαφωνούμε. Σκέψου όμως αν με το να απέχεις όμως από τις εκλογές βοηθάς στο να χτιστεί μια καλύτερη κοινωνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήPanos Konstantinidis
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι πάνο, δε βοηθάω. και όχι μόνο δε βοηθαω αλλά κάνω και κακό γιατί επιτρέπω να διαιωνίζονται καταστάσεις. αυτοί που κινούν τα νήματα της τύχης μας, λαμβάνουν υπ' όψιν τους τις τάσεις του λαού. με το να μην πάω να ψηφίσω δείχνω αδιαφορία. έτσι θα το εκλάβουν. είναι όμως κάτι αλλο. δείχνει απογοήτευση, δείχνει θυμό, δείχνει θέληση τιμωρίας, δίνει μύνημα πως ξερω ότι με κοροϊδεύουν.
καλή σου ημέρα.
Ρία σωστά αυτά που λες αλλά η αδιαφορία είναι ακριβώς αυτό που θέλουνε να πετύχουνε. Θέλουνε να μη μας νοιάζει για να μπορούνε να κάνουνε πιο εύκολα τις βρωμοδουλειές του. Αδιαφορία θέλουνε. Να διασπαθίζουνε δισεκατομμύρια και εμείς να λέμε "έλα μωρέ, δε βαριέσαι". Και το έχουνε πετύχει μέχρι ενός σημείου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέπου επίσης και κάτι άλλο. Ότι όσο πιο λίγοι ψηφίζουμε τόσο πιο εύκολο είναι να γίνουνε κυβέρνηση οι διευθαρμένοι. Και εξηγώ. Έστω ότι είμαστε 100 ψηφοφόροι. Μια κυβέρνηση για να αναδειχτεί θέλει το 50%, δηλαδή 50 ψήφους. Έστω ότι τα κομματόσκυλα είναι 30 άτομα, βαμμένοι, που ό,τι και να γίνει θα ψηφίσουνε "το κόμμα". Άρα από τους 100 αν οι 20 ψηφίσουνε το Χ κόμμα τότε αυτό βγήκε (30 + 20 = 50).
Ας υποθέσουμε τώρα ότι οι 20 από τους 100 δεν ψηφίζουνε, έχουμε δηλαδή 80 άτομα. Άρα για να βγει ένα κόμμα θέλει πάλι το 50% των ψήφων, δηλαδή 40 ψήφους αυτή τη φορά. Οπότε αν μόνο δέκα ψηφίσουνε το Χ κόμμα αυτό βγήκε.
Βλέπεις λοιπόν ότι όσο δεν ψηφίζουνε οι υπόλοιποι τόσο πιο λίγους ψήφους θέλει το Χ κόμμα για να βγει. Σε λίγο θα φτάσουμε στο τραγικό αποτέλεσμα (όπως γινότανε και στην Αγγλία όπου η αποχή ήτανε τεράστια) 10 βαμμένα κομματόσκυλα να καθορίζουνε τις ζωές μας.
Εντύπωση μου κάνει που ενώ δηλώνεις πατριώτισσα εκφράζεις την υποστήριξή σου σε άτομα όπως η Ντορούλα τις οποίας οι θέσεις για εθνικά θέματα (όπως π.χ. η Κύπρος και η υποστήριξή της του σχεδίου Ανάν) κάθε άλλο παρά πατριωτική είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφή