ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

30 Μαΐ 2009

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΑΡ' ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή, είναι το γεγονός ότι δεν κοιμήθηκα απόψε, λόγω ηλιθιότητας μιας "κυρίας"!

Και εξηγούμε: ο Ιάσιος είναι γιατρός σε μια εταιρεία κατ΄ οίκον νοσηλείας (εκτός των άλλων επαγγελματικών του δραστηριοτήτων). Από τις 19:00 χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί, μας έκανε τα νεύρα τσατάλια μια γυναίκα που η μάνα της είναι μόνο 97 ετών. Η γριά έριξε κορεσμό από 98 σε 94, τηλέφωνο στον Ιάσιο. Έκανε 30 ml ούρα αντί για 40, τηλέφωνο. Έχει 13 αναπνοές αντί για 10, τηλέφωνο. Δεν κλείσαμε μάτι. Και να της λέει ο Ιάσιος τι φάρμακα να δώσει και αυτή να μη συμφωνεί λες και είναι ο μέγας ιατρός και ξέρει καλύτερα. Και ολα αυτά με μια φωνή, που ο Ιάσιος είχε το κινητό στο αυτί του, εγώ την άκουγα σα να ήταν δίπλα μου. Με την υστερία και τη χαζομάρα, να κάνουν τα κύματα της κινητής τηλεφωνίας να τρελαίνονται. Και καπάκι στις 08:30 σήμερα το πρωί του είπε ότι αδιαφορεί!

Έχει καταλάβει κανείς από όλες αυτές τις κυράτσες, ότι μιλάει με γιατρό???
Έχει σπουδάσει 6 χρόνια στη σχολή και άλλα 6 για την ειδικότητα, χώρια το διδακτορικό, το μάστερ, τις εξιδεικεύσεις και τις μετεκπαιδεύσεις!!!

Κυρά μου, αφού ο γιατρός σου λεει, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, και με πολύ εύσχημο τρόπο της σε ενημερώνει ότι η γυναίκα είναι στα τελευταία της και δεν μπορεί να της βάλει ζωή, το πολύ πολύ έναν ορό, τί άλλο θες να κάνει? Γιατρός είναι όχι θεός! Κάθε 10 λεπτά τηλέφωνο. Και ο Ιάσιος δεν το έκλεινε. Ειλικρινά, απόψε τον θαύμασα για την υπομονή του! (που δε δείχνει σε μένα).

Παλιότερα, έλεγες ότι είσαι γιατρός και ο κόσμος καθόταν σούζα. Ο γιατρός, ο παπάς, ο δάσκαλος και ο αστυνόμος ήταν οι αρχές της πόλης. Είχανε σεβασμό και κύρος. Σήμερα, κάθε οικογένεια έχει ένα γιατρό τουλάχιστον και γίνεται χαμός. Ο σεβασμός δεν υπάρχει, ο λόγος του γιατρού περνάει από εξέταση τουλάχιστον από τρεις καθηγητές ιατρικής που ο ασθενής πηγαίνει για μια «δεύτερη» γνώμη.

Για να δείτε τη μαλακία που δέρνει τους συγγενείς, θα σας πω μερικά περιστατικά από την "χιλιόχρονη" εμπειρία μου στα νοσοκομεία.

Ηλικιωμένη γυναίκα, τετράπαχη, με σώας τας φρένας, τη φέρνουν στο νοσοκομείο γιατί είναι Πάσχα και θέλουν φύγουν τα παιδιά της για το πενθήμερο. Την πατάει ο νεαρός γιατρός στα επείγοντα και της κάνει εισαγωγή. Και μας την άφησαν για 4 μήνες μόνο! Μετά το Πάσχα ήρθε η μεγάλη κόρη που την είχε σπίτι της. Κάθε πρωί, η υπάλληλος της Ολυμπιακής, που έτυχε να έχει σύζυγο μόνιμο υπάλληλο στην πολεμική αεροπορία, ερχόταν και διάβαζε το κάρτεξ μόλις το προσωπικό μου πήγαινε για τις δουλειές που έπρεπε να κάνει. Μια, δυο, τρεις, τη ρωτάω μια μέρα τι στο καλό καταλαβαίνει. Και τι μου είπε! Στο θεό σας ρε παιδιά, τι μου είπε! Όταν με βλέπουν να το κοιτάω, νομίζουν ότι καταλαβαίνω και δε μου λένε ψέματα όταν ρωτάω τους νοσηλευτές για τη μαμά μου!

Γιατί οι νοσηλευτές, άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να συνωμοτούν να την κοροϊδέψουν! Δεν τελειώνει εδώ το σόου. Κάποια στιγμή παίρνει εξιτήριο η γριά η οποία δε θυμάμαι, σας είπα ότι δεν ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι? Δεν είχε τίποτα που να μην της επιτρέπει τη βάδιση, απλά, ήθελε να βασανίζει τους γύρω της. Έτρωγε, πλενόταν, ενεργείτο, στο κρεβάτι! Παίρνει εξιτήριο, και είναι ήδη καλοκαίρι. Πριν το 15αύγουστο μας τη φέρνουν στα επείγοντα λέγοντας: κρατήστε τη, εμείς έχουμε και το αυτοκίνητο φορτωμένο και φεύγουμε για διακοπές!!! Μάγκας ο γιατρός που εφημέρευε, της λέει της κόρης ότι θα της κάνει εξετάσεις, αν είναι καλές, θα την πάρουν να φύγουν, αν όχι θα κάνει εισαγωγή, και αν φύγουν χωρίς να την πάρουν, θα καλέσει την πρόνοια και θα την πάει στο δημόσιο γηροκομείο! Κώλωσε η κόρη, παρακάλεσε θερμότατα το θεό να τη βρούν οι γιατροί με κάποιο πρόβλημα, αλλά ο θεός έβλεπε μπιτς βόλεϋ και δεν της έκανε το χατήρι! Την πήρε, μας έβρισε, μας κατηγόρησε ότι της χαλάμε τις διακοπές και έφυγε.

Γέρος, 90φεύγα, μας έρχεται από το σπίτι με τρεις γιούς, και δυο βουλγάρες να τον προσέχουν και η γιαγιά παρούσα. Η πλάτη του γέρου, μια πληγή από τις κατακλίσεις. Κάθεται στο νοσοκομείο 3 μήνες, του φτιάχνουμε την πλάτη και λέω στον ένα γιο ότι η κατάσταση του πατέρα του είναι τραγική με δυο γυναίκες που πληρώνονται για να τον προσέχουν. Και τι μου λέει! Αυτό είναι δική μας δουλειά! Όχι ρε κύριε. Δεν είναι δική σας. Ο γέρος σας, στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο τόσα λεφτά γιατί εσύ πηδάς τη βουλγάρα αντί να την πλακώσεις στις φάπες που έκανε τον πατέρα σου σα να τον έγδαρε ο χασάπης της γειτονιάς!

Γριά 98 χρονών, τα έχει 400, τη φέρνουν για τσεκ απ. Η γριά δε θέλει να φύγει γιατί νιώθει ασφάλεια στο νοσοκομείο και οι συγγενείς της δεν της δίνουν τα φάρμακα για να αποδιοργανωθεί και να την κρατήσουμε μέσα… Δε θέλετε να ξέρετε τι έγινε μόλις το ανακάλυψα και άρχισα να εφαρμόζω καρδιτσιώτικες τεχνικές!

Τι άλλο να σας πω. Ήδη εκνευρίστηκα που τα θυμήθηκα.

Αυτά προς το παρόν και φωτογραφία μπόνους!

24 σχόλια:

  1. το ξέρω ότι δε σε παρηγορεί, υπάρχουν όμως και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας..
    να υποθέσω οτι η γιαγιά στην τελευταία φωτό περιμένει εισαγωγή σε νοσοκομείο;
    χαχα..

    περαστικά.. μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα ένα σχόλιο σου ότι πέθανε η Μαρία – tweety. Αν μπορείς θα ήθελα να μάθω που το διάβασες, γιατί ψάχνω στον άνεμο και δεν το βρίσκω και αν έχεις περισσότερες λεπτομέρειες. Η τελευταία ενημέρωση που είχα εγώ ηταν ότι πάει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tι να πει κανεις! ? Περαστικα μας !
    τα λέμε.. Ρια μου
    Φιλια και καλό Σ/Κ ( ψυχραιμία!)
    και που να δεις σαν σφίξει κι άλλο η ζέστη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EIMASTE OI FILOI THS MIKROULAS MARIAS.

    APLA DIAVASAME ENA SXOLIO NA LES OTI TO KORITSI PAITHANE. AUTO DEN ISXEI. MHN LEME KAI OTI 8ELOUME RE PAIDIA.

    DIAVASTE KALA NA DEITE TH GRAFEI O ANEMOS. DIAVASTE OLH THN ANARTHSH KAI TA SXOLIA TOU ANEMOU KAI MIN VIAZESTAI NA LETE OTI 8ELETE

    PARAKALOUMAI OPOS DIORTHOSETE TI GRAPSATE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τα! Πες τα χρυσόστομη, ν΄ αγιάσει το στόμα σου! Χαχαχα!
    Δεν έχει όριο η κατάντια του ελληνικού συστήματος υγείας! Κι όχι τίποτ΄ άλλο, αλλά έχουν και την πεποίθηση ότι μπορούν να σε βρίζουν όποτε τους κατέβει! "Σε πληρώνω!" σου λένε. Το καλύτερο το είπε μια συνάδελφος. "Εσύ είσαι που με πληρώνεις? Σ΄ έψαχνα, θέλω αύξηση!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που τη βρήκες τη
    φωτογραφία μου ;;;;;;;χαχαχαχα
    Καλό βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου, φταίνει και κομματάκι οι γιατροί (συλλογικά):
    είναι σαν τους ταρίφες.οι 7 στους δέκα είναι κανάγιες και φιλοχρήματοι (να μην αναφέρω τον παλιπαιδισμό με τις πιπίνες νοσηλεύτριες επειδή δεν γ...σαν μεχρι τα 30τόσα τους και αδυνατούν να επιβληθούν-είσαι παλιά στη νοσηλευτική και σίγουρα θα ξέρεις πάρα πολλές περιπτώσεις μεγαλογιατρών/σνομπ που κατέληξαν να παντρευτούν και να τρώνε φάπες από επιδέξιες και πρόθημες νοσηλευτριούλες) και την πληρώνουν και οι τρείς που είναι γενικά σωστοί.
    Άν όμως ο Ιάσιος έκανε γαιδουρινή υπομονή με τη κωλόγρια ενώ με εσένα όχι είναι γιατί εσύ δεν τον πληρώνεις.Και αν ο Ιάσιος κάνει 15 δουλειές σαν γιατρός (που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα κάνει καλά την κάθε μια από αυτές) δεν του φταίει κανείς.Απλά φτιάχνει τη μελλοντική του βίλλα και εξασφαλίζει το μέλλον των παιδιών του.Επιλογές είναι αυτές.
    Τους γιατρούς λοιπόν σε καμία περίφτωση δεν τους λυπάμαι (και λίγους θαυμάζω για την υπομονή ή τον επαγγελματισμό τους).
    Σε όλα τα άλλα συμφωνώ και έχω και εγώ μια μάνα που μου χει σπάσει τα νεύρα με τα ματζούνια της και ότι όλοι στα νοσοκομεία είναι καθίκια που "πεθαίνουν" τον κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Enikolo,
    καλύτερα να μη σου πω ποιος είναι ο μισθός του γιατρού στο νοσοκομείο γιατί θα γελάς δέκα μέρες.

    Επίσης να μη σου πω ότι τις εφημερίες δεν τις πληρώνεται ούτε μετά από έξι μήνες.

    Επίσης ούτε ότι δεν παίρνει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας παρόλο που συνέχεια είναι σε επαφή με ασθενείς.

    Επίσης ούτε ότι όλη την ώρα τον βρίζει ο κάθε εξυπνάκιας - ανυπόμονος - εγωίσταρος - τζαμπατζής που νομίζει ότι τον έχει σκλάβο. Ούτε ότι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να φάει ξύλο επειδή κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι αθάνατοι αλλά θνητοί, και τελικά υπάρχει και ο φυσιολογικός θάνατος από γεράματα.

    Οι γιατροί δηλαδή είναι φιλοχρήματοι. Εδώ ένας υδραυλικός έρχεται να σου φτιάξει το καζανάκι και σου παίρνει 50 ευρώ.
    Ξέρεις τί μεροκάματο παίρνει ο ειδικευόμενος κανάγιας και φιλοχρήματος που λες? Ούτε 30.

    Όποιος δεν ξέρει καλύτερα να μη μιλάει. Και μάλιστα με τόση εμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. enikolo

    φίλε μου είσαι εντελώς λάθος.

    είναι κανένας τόσο μαζοχιστής που να δουλεύει σε δυο δουλειές για χαβαλέ???
    θα μου πεις εγώ, εγώ ομως, εκεί που πάω το γουστάρω, περνάω καλά. δεν ξενυχτώ.

    ο ιάσιος δουλεύει σε δυο δουλειές για να έχει το μισθό που παίρνεις εσύ χωρίς τα επιδόματα και τα πως τα λετε αυτά όταν είστε στα καράβια.

    ο μισθος ιατρού ειδικευμένου δεν ξεπερνά τα 1100 ευρώ ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.
    και πες μου αν εσύ μετά από 12 χρόνια σπουδών θα καταδεχόσουν να παίρνεις αυτόν τον μισθό.

    και αν με εμένα δεν κάνει υπομονή, είναι επειδή εγώ ότι και να πει δε θα τον παρεξηγήσω. σε ποιον θα ξεσπάσει? στον ιδιοκτήτη της κλινικής? στον ασθενή ή το συγγενή?

    μακάρι να δουλευε για τη βίλα στα προάστια, δυστυχώς δεν προβλέπεται αν και πολύ θα το ήθελα. αν διάβαζες παλιότερες αναρτήσεις θα καταλάβαινες για τί είδους ανθρώπου μιλάμε.
    45 επισκέψεις κατ' οίκον σε ασθενή και δεν πήρε ένα ευρώ. όχι οτι μου αρέσει, αλλά τουλάχιστον δεν ντρέπομαι να πω ότι είμαι με έναν ακέραιο άνθρωπο!!!!και κυρίως όχι εκμεταλλευτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. athinovio

    το ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερα, έχω και εγώ να σας πω μερικά αλλά δε θα τα καταλάβετε.

    τέλος ιουνίου θα έρθω στην πρέβεζα.
    ελπίζω να χωρέσω πουθενά στο πρόγραμμά σου για ένα καφέ στην παραλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευρύνοος

    φοβερή η γιαγιά...
    τσεμπέρι και λάπτοπ. ο συνδιασμός που σκοτώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θανασης

    φοβερή η γιαγιά. και φοβερός αυτος που την τράβηξε τη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Theogr ο κηπουρός

    όχι δεν την ξέρω αυτήν την κοπέλα, την μπέρδεψα με μια μάνα δυο παιδιών που πέθανε και που πολλοί ζητούσαν αίμα γιαυτή στα μπλογκ τους.

    έχω κάνει ορθή επανάληψη στο μπλογκ της θείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xeimwniatikhliakada

    γύρισες πουλάκι μου από τις εξωτικές παραλίες??????????

    πως πέρασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος

    πρώτον, διόρθωσα στο μπλογκ της θείας.

    δεύτερον, δε νομίζετε ότι το παρατραβάτε λίγο? η οικογένεια και οι φίλοι δεν ενημερώνονται από τα μπλογκ.
    και αν πράγματι νοιάζεστε, στείλτε αίμα και χρήμα μήπως η κοπέλα πάρει τα πάνω της.

    κοινωνική ευαισθησία του καναπέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σουζάνα Xατζηνικολάου

    φιλενάδα και λίγα λεω.
    αν γράψω τα χειρότερα, θα νομίζουν ότι είναι σενάρια για κωμωδία και όχι πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΟΥΛΗ

    έχω βάλει παπαράτσι να σε παρακολουθούν φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σουζάνα Xατζηνικολάου

    δεν ξέρει και δεν μπορεί να μιλήσει.
    άκουγα και γω που κλαίγονταν γιατροί και τους πρόγγαγα, και τώρα τα βλεπω στο σπίτι μου.

    καλά τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα!
    Χαμογέλα, υπάρχουν και χειρότερα από τη βλακεία στη δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προς ρια :
    εννοείται ότι δεν μιλάω για συγκεκριμένο γιατρό (που δεν το ξέρω καν).Το όνομά του το χρησιμοποίησα επειδή αναφέρθηκες σε αυτόν.

    προς ρια και σούζάνα :
    α.δεν νομίζω ότι είναι εμπάθεια να λες ότι 7 στους 10 είναι κανάγιες (εμπάθεια θα ήταν να έλεγα 10 στους 10).'Αλλα αν το προτιμάτε θα αναδιατυπώσω : 7 στους 10 τους οποίους γνώρισα (οι περισσότεροι όχι σαν ασθενης) και αυτούς που συνεργάστηκε η γυναίκα μου.Μάλλον θα πέσαμε στους κακούς!...(Άλλα μην μας πείτε και πάλι εμπαθείς γιατί ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου φύγαμε από το λύκειο με διαμορφωμένη άποψη κατά των γιατρών).
    β)λόγω επαγγέλματος έχω πολλούς γιατρούς γνωστούς και λίγους φίλους(όλων των ηλικιών και επιπέδων).Ξέρω πολύ καλά τι τραβάνε σαν μικροί.Είναι άσχετο.
    Όλοι πηδιούνται μικροί για 3 και 60 (εκτός από τους υιούς εφοπλιστών).Η διαφορά είναι ότι αυτοί όταν μεγαλώσουν εισπράττουν αντίθετα με τους υπόλοιπους.Και αυτό δεν είναι κακό, άλλα όχι να δακρύσουμε κι όλας για τους βιοπαλεστάς!...
    γ)δεν μου απάντησε καμία από τις δύο για το θέμα του παλιπαιδισμού και κυρίως του τσιλιμπουρδίσματος με τα πιπινάκια.Μάλλον σας διέφυγε.
    δ)Σουζάνα μου αν είσαι γιατρός ή είναι κάποιος γονιός σου (το υποψιάζομαι από την ένταση της απάντησής σου, μην μπερδεύεις το πως είναι κάποιος μικρός με όταν μεγαλώσει.Και εμείς οι στρατιωτικοί (και όλα τα επαγγέλματα πιστεύω) όταν είμαστε μικροί είμαστε γενικά πιο ρομαντικοί και ιδεολόγοι (άρα και ηθικοί).Όταν μεγαλώσουν όμως τα γαλόνια, ισχυροποιήσαι, έχεις πολύ λιγότερους ανάγκη και περισσότεροι έχουν ανάγκη εσένα, και έτσι, απελευθερώνεις τα πραγματικά σου ένστινκτα.
    ε)μια σύνοψη όλων των ανωτέρω :
    μην πάς να μου κάνεις μάθημα εμένα για τους γιατρούς γιατί τους έχω ζήσει πολύ καλά (εκ των έσω) και ξέρω περισσότερα ίσως από εσένα (ακόμα και αν είσαι ανειδικευτη γιατρός).Όταν λέω ότι 7 στους 10 είναι κανάγιες και πάνε για το χρήμα, είμαι επιεικής.
    στ)(και τελείωσα) ιδίως στην ελλάδα υπάρχει αυτό το φαινόμενο (του μεγάλου ποσοστού φιλάργυρων γιατρών -χωρίς βέβαια ,ρία, να εννοώ αυτόν που θέλει να αμοίβεται για τον κόπο του, αλλά αυτόν που κύριος οδηγός του σε όλες τις επιλογές και δραστηριόπτητες είναι το χρήμα) σαν κατάλοιπο της εποχής του 60-70-80 που μεγάλος αριθμός εργατών και αγροτών έλεγε στα παιδιά του (γίνε γιατρός να ξεφύγεις από τη φτώχεια και να γίνεις κάποιος).Και αυτές τις δεκαετίες εγγυημένος τρόπος για φτωχόπαιδα να ξεφύγουν απο τη φτώχεια, ήταν η απατεωνιά και το γιατριλίκι.Να γιατί η σύγχιση.
    Με απεριόριστο σεβασμό και σε άλλες απόψεις, νίκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. enikolo

    για το θέμα του παλιπαιδισμού θα σου απαντήσω εγώ.

    ας πάρουμε τους στρατιωτικούς. λίγους ξέρεις που χώρισαν τη γυναίκα που παντρεύτηκαν μόλις βγήκαν από τη σχολή και ως συνταγματάρχες/σμήναρχοι/πλοίαρχοι χώρισαν για τη μικρή που είχαν στο γραφείο τους????
    γιατί εγώ γνωρίζω πάρα πολλούς. και συ, είμαι βέβαιη.
    το ότι οι γιατροί τα φτιάχνουν με νοσοκομες είναι γιατί με αυτές συνέργάζονται όπως οι στρατιωτικοί με τις υπαξιωματικούς.

    το ότι στα πενήντα τους παίρνουν ένα κάμπριο είναι απλά επειδή τότε αρχίζουν να βγάζουν λεφτά. δεν παίρνουν στα 22 τους 1500 ευρώ. τα παίρνουν στα σαράντα τους. τότε μπορούν να το πληρώσουν!

    και παλιπαιδισμός δεν είναι να αρχίσεις να αποκτάς ότι στερήθηκες, είναι να παίζεις με αυτοκινητάκια και λέγκο στα πενήντα χωρίς να έχεις εγγόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννης Τ11

    αυτό είναι γεγονός, υπάρχουν και χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες