ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

8 Μαΐ 2008

ΒΡΩΜΑ, ΒΡΩΜΑ,ΠΩ ΠΩ ΒΡΩΜΑ!

Πάλι εδώ! Καλώς τα μάτια μου τα δυο!
Όχι ότι γύρισα καλύτερος άνθρωπος. Όχι. Χειρότερη και πιο γκρινιάρα γύρισα. Δε φταίω εγώ όμως. Με ενοχλούν διάφορα πράγματα και με φρικάρουν.
Δεν είμαι της άποψης ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι όμορφοι. Πιστεύω στην ποικιλομορφία, μα πιο πολύ πιστεύω στην ομορφιά της ψυχής και του χαρακτήρα πολύ περισσότερο από την ομορφιά της εμφάνισης και του προσώπου. Όμως άλλο η ομορφιά και άλλο η περιποίηση.
Δυο μέρες πριν μου πρότειναν να συνεργαστώ με έναν αξιότατο συνάδελφο, πλήν όμως εντελώς βρωμιάρη. Σηκώνει το χέρι του και λιποθυμούν οι περαστικοί στη Μεσογείων! Άσε που όταν μιλά μαζεύεται στις άκρες των χειλιών του σάλιο που ξερένεται και όσο περνά η ώρα, τόσο μεγαλώνει η αποκρουστική πλάκα!
Εννοείται πως βρήκα του κόσμου τις δικαιολογίες για να το αποφύγω. Και ευτυχώς το πέτυχα.
Είναι άδικο όμως, μερικοί άνθρωποι να παραμελούν τον εαυτό τους τόσο πολύ. Δε λέω να φτάνουν στο άλλο άκρο και να τρέχουν στα ινστιτούτα με τις ώρες, αλλά από το να είναι συνέχεια σε ένα καθρέφτη, ως το να περνούν και να ψοφούν οι μύγες, υπάρχει και το φυσιολογικό.
Το λένε λουτρό καθαριότητας. Ντους. Μπάνιο. Ή επί το λαϊκότερο, ξεβρώμισμα.
Και δε μιλάμε για γέρους και γριές που κλείνουν τα ενενήντα και μεγάλωσαν σε ένα χωριό και έμαθαν να κάνουν μπάνιο κάθε Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο. Μιλάμε για σύγχρονους, νέους ανθρώπους που από μακριά δείχνουν μοντέλα, με τα συνολάκια τους τελευταία λέξη της μόδας, αλλά όταν πλησιάζουν, σε πιάνει η μπόχα.
Ο πεθερός μιας φίλης μου που οι Γερμανοί τον είχαν κλείσει σε στρατόπεδο στη Γερμανία το 1943, νομίζω στο Άουσβιτς, μας έλεγε ότι το ζώο που βρωμάει περισσότερο είναι ο άνθρωπος. Το διαπίστωσα το βράδυ τη πρωτομαγιάς που πήγα στο νοσοκομείο για το μπιρμπιλωτό ματάκι μου που δέχτηκε την άγρια επίθεση του εκδικητικού γιούκα.
Η γιατρός που με εξέτασε, όταν άπλωσε το χέρι της να φτιάξει το μηχάνημα, εξαφάνισε τη χλωρίδα και την πανίδα του ιατρείου. Μα καλά βρε κορίτσι μου, δε σου μίλησε κανείς για το ρεξόνα; Είσαι νέα, εμφανίσιμη, μορφωμένη, και κυρίως γιατρός, δεν έμαθες ότι το πρώτο πράγμα στην προσπάθεια επίτευξης της υγείας είναι η καθαριότητα; Ένα ντουσάκι κάθε πρωί, ούτε πέντε λεπτά από το χρόνο σου δε σου τρώει. Τι λυπάσαι; Το νερό;
Εγώ δηλαδή που ξυπνάω καθημερινά στις πεντέμιση για να κάνω ένα απολαυστικό και τονωτικό μπάνιο και μετά αν δεν προλάβω να στεγνώσω καλά τα μαλιά μου ανοίγω το παράθυρο του αυτοκινήτου, χαζή είμαι; (χαζή είμαι που ανοίγω το παράθυρο όχι που κάνω μπάνιο!).(έτσι εξηγείται και γιατί είμαι μονίμως κρυωμένη από τα πρώτα κρύα ως τέλος Απριλίου).
Άσε τις γυναίκες που βαριούνται να λουστούν. (όπως η εν λόγω οφθαλμίατρος). Έχω και κάποιο ύψος, περνούν από μπροστά μου, στο ύψος της μύτης και με φτάνει η βρώμα και η λίγδα. Και τις βλέπεις βαμμένες επτά το πρωί, λες και θα πάνε στα μπουζούκια. Εκεί που βάζεις το μεηκάπ και κάνεις ένα τέταρτο, γιατί δεν κάνεις ένα λουσιματάκι; Ή γιατί κρατάς άλουστο το κεφάλι σου μια βδομάδα για να μη χαλάσει το χτένισμα; Νομίζεις ότι δείχνεις καλύτερη όταν είσαι χτενισμένη αλλά εκπέμπεις μια εσάνς απλυσιάς, παρά όταν μοσχοβολάς φρέσκο σαπουνάκι;
Δεν εννοώ να είναι περιποιημένες σα φωτομοντέλα οι γυναίκες και οι άνδρες, αλλά να είναι καθαροί και με ρούχα ευπρεπή. Στο νοσοκομείο που περίμενα, λόγω βαθμού, ήρθε και ένας μεγάλος ιατρός να με δει και να με χαιρετήσει. Τι το θες; Έχασα κάθε ιδέα για το άτομό του. Η ρόμπα του ήταν λευκή πριν τρία χρόνια, τώρα πια, όχι. Οι τσέπες είχαν αλλάξει χρώμα εκεί που ακουμπούν τα χέρια. Ο γιακάς είχε πιάσει μάκα. Σκισμένη η ζώνη και στις δυο μεριές. Τα μισά κουμπιά να λείπουν και τα άλλα μισά να κρέμονται. Να χέσω τα γαλόνια, το διευθυντιλίκι και τις γνώσεις του. Τόση τσαπατσουλιά δεν ματάδα! Τι να το κάνεις αν φοράς κολώνια ακριβή; Αν οδηγείς το τελευταίο μοντέλο της μερσέντες; Η ιατρική σου ρόμπα έζεχνε! Και μας το παίζεις και κουλτουριάρης! Η βρώμα είναι άποψη; Το να είσαι λέτσος είναι μόδα;
Όχι, όχι, και πάλι όχι. Θα βροντοφωνάξω το παλιό ρητό: η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Γυναίκες δεν έχουν να τους φροντίσουν αν οι ίδιοι είναι χωμένοι στα ιατρικά συγγράμματα; Εγώ δηλαδή βλάκας είμαι που δίνω του Ιάσιου κάθε μέρα φρεσκοπλυμένη, καλοσιδερωμένη και μοσχοβολιστή λευκή ρόμπα; Που προτιμώ να χάσω δυο ώρες ύπνου, παρά να πάει δυο φορές στο νοσοκομείο με την ίδια ρόμπα ή την ίδια στολή χειρουργείου.
Έχει τόση βρώμα ο κόσμος γύρω μας που δε χρειάζεται να του προσθέτουμε άλλη με την απλυσιά μας. Όσο οικονομία και να κάνουμε στο νερό, ένα μπανάκι κάθε μέρα μας παίρνει να κάνουμε.
Για σήμερα η γκρίνια τέλος. Τα θυμάμαι και συχγίζομαι και δεν κάνει. Χαλάει η αύρα μου. Φιλούθια και τα λέμε σύντομα με περισσότερη ή λιγότερη γκρίνια – ανάλογα με τα ερεθίσματα που θα δεχτώ-.

17 σχόλια:

  1. "Είμαι και γω αλλά είσαι και συ...δεν υποφέρεσαι"
    (τάδε έφη:Θεοπούλα στην Αγγέλα στο Παρά 5)
    Άδικο δεν έχεις κακα τα ψέμματα.Ξέρεις τι μου τι δίνει?Αυτό που δεν λούζουνε τα μαλλιά τους για να μην χαλάσει το χτένισμα,αλλά παράλληλα αφήνουν νύχι και με τρόπο,ξύνουν το κεφάλι τους σαν μαϊμούνια καθε τρείς και λίγο.Αν πείς δε με αυτά τα αποσμητικά..εχω συνάδελφο στη δουλεία που ιδρώνει σαν αρσενικό γουρούνι,έχει τρίχα σαν Νεάτερνταλ και είναι ΓΑΜΑ ΤΑ!(νομίζουνε οτι είναι bruttal αυτό?)Αν πείς δε τα άκοπα νύχια....
    Πω πω κλείνω σιχαθηκα πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ έχω μανικιούρ και μακρύ μάλιστα αλλά πολύ περιποιημένο θεία!

    άσε μου έλεγε η κομμώτριά μου, έχει πελάτισσες που λούζονται κάθε σάββατο που πάνε στο κομμωτήριο και τις λούζει η κομμώτρια!
    και μου έδειξε και μερικές.

    άσε αυτές που φοράνε το ίδιο πουκάμισο κάθε μέρα μια βδομάδα! και το καλοκαίρι με τη ζέστη γίνεται πέτσα πάνω τους και την άλλη μέρα έχει άλατα από τον ιδρώτα της προηγούμενης μέρας!
    μπλιάχ και μεγαλώνουν και παιδιά αυτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχμ, γκουχ, ναι. Κατόπιν τών παροτρύνσεων που δέχτηκα κατά την πρόσφατη πρώτη επίσκεψή μου σε τούτο εδώ το εμβλοκολόγιον και μάλιστα από τήν οικοδέσποινα, σχετικά με τήν ανάγκη να προμηθευτώ ικανό αριθμό ηρεμιστικών, αντικαταθλιπτικών και λοιπών δισκίων τής χαράς, συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις και έφερα εις πέρας τήν αποστολή μου. Προχώρησα τήν ανάγνωσην εις βάθος και επέστρεψα ασφαλής και νηφάλιος. Σήμερα κάνοντας χρήση κάτι υπολοίπων δισκίων που μού είχαν απομείνει ανέγνωσα και το πρόσφατο γκριν.... εεεε, ποστ βγαίνοντας και πάλι αλώβητος.
    Πάντως σε ό,τι με αφορά η καθαριότης παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Υποβάλω τόν εαυτό μου εις τήν θυσία τού εμβανιαρίσματος μετά μοσχοσαπώνων και λοιπών εκχυλισμάτων σόγιας, μουρουνέλαιου και ζωμού πεσκανδρίτσας άπαξ τού μηνός και δις εις υπέρτατον ανάγκην. Απαξάπαντος. Χαίρετε. Όσοι μπορείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπλογκούλη με μέτρο!
    μη βγάλεις και λέπια! άλλος θα έχει το όνομα και άλλος τη χάρη;
    μια φορά το μήνα φτάνει.
    χαρά που θα κάνει η γκόμενά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως έσκασα στα γέλια...

    Θα σχολιάσω ωπς ο Ιάσιος είναι τυχερός... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε, πάλι γκρινιάζεις;
    Σκέψου λοιπόν τα θετικά της υποθεσης:
    Το καλοκαίρι που η μύγα πάει σύνεφο και δεν μπορείς να φας με την ηρεμία σου σε μια ψαροταβέρνα χωρίς να κουνάς τα χέρια πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά και ενίοτε και κυκλικά, πάρε μαζί σου και τον συνάδελφο..θα φας ωραιότατα! Τώρα βέβαια..θα μυρίζει λίγο αλλά δεν μπορούμε να τα χουμε κι όλα!
    Εμείς οικογενειακώς κάνουμε μπάνιο κάθε Σάββατο...το Μεγάλο! :)
    Και ένα σύνθημα για το επόμενο συλλαλητήριο: "Δώστε ρόμπες στο γιατρό!"
    :)))))))) Φιλιά!!!

    Υ.Γ. είδες; η επιθυμία σου διαταγή..την έβγαλα την λεκτική επαλήθευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε μήπως επειδή είσαι τόσο καθαρή σου τυχαίνουν όλες αυτές οι περιπτώσεις; κι εμένα μου έχουν τύχει περιπτώσεις αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανάμεσα στα μάτια μου και στην οθόνη με τις skepseis" σου, ήρθε και πετάρισε μια σκνίπα. Η πρώτη της άνοιξης, προάγγελος του τι μας περιμένει το καλοκαίρι.
    Ξαφνικά είδα στα δεξιά μου το link για τα αποτυπώματα!
    Ξαφνιάστηκα ευχάριστα και αυτόματα σου γράφω αυτό. Σ΄ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχετλαίε
    γελάς με τον πόνο μου!

    μανετάριους
    κάθε μεγάλο σάββατο? έχετε καμιά οφθαλμίατρο στο σόι σας?
    ευχαριστώ που έβγαλες τη λεκτική επαλείθευση, ποιος σε βοήθησε?

    blueprints
    δεν είμαι ο κατακουζηνός, απλά φροντίζω να φορώ καθαρά ρούχα που δεν τους λείπουν κουμπιά και κάνω μπάνιο για να μη μυρίζω άσχημα επειδή έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, δε θα σηκώνω το χέρι μου και θα πέφτουν ξεροί οι άλλοι!

    ζαμπια
    σε παρακολουθώ ανελλειπώς και ας μη σχολιάζω. φανταστικά τα ποστ για την αρχαία αθήνα και επειδή είμαι και λάτρης της αρχαιότητας ενθουσιάστηκα. και το ποστ για το χρόνο πολύ μελετημένο. αρχιτέκτων είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι.
    Δεν το αναφέρω πουθενά, νομίζω...

    Τα δικα σου, δεν πρόλαβα να τα ξεψαχνίσω, αλλά που θα μου πάνε;

    Είμαι σχεδόν έτοιμη να τα εγκαταλείψω. Δεν έχω και πολύ χρόνο παρά μόνο τα Σ/Κ.
    Είδομεν...

    Μετά, είναι κάτι φορές που πνίγομαι και θα ήθελα να "κατεβάσω κανένα καντήλι", αλλά η "σοβαροφάνειά" μου δεν μου το επιτρέπει...χε χε χε.
    Μάλλον, θα φτιάξω κανένα blog με ουδέτερο "PH", να βγάζω το άχτι μου. Θα το ονομάσω έτσι: "Ουδέτερο PH". Πως σου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραίο ακούγεται!!

    όχι δεν το αναφέρεις αλλά από το είδος των αναρτήσεων το κατάλαβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα κυ/ria μου!
    Δεν μπορει εκ των πραγματων,να ειναι ολοι οι ανθρωποι ομορφοι!
    Ωραιοι ομως,μπορουν να φαινονται!
    Και κατι που βοηθαει αφανταστα σε αυτο,ειναι και... το πλυσιμο!
    Η καθαριοτης,ειναι η μιση αρχοντια!
    Σωστα!Δυστυχως ομως,αυτο το γνωριζουν μονο ..οι μισοι!Οι αλλοι μισοι.....
    Αυτα,και χαιρετισματα στον συντεκνο!
    Καλημερα απο μια ζεστη και ηλιολουστη Γερμανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημέρα κώστα,
    πράγματι μόνο οι μισοί γνωρίζουν πόσο συμβάλει στην εμφάνιση η καθαριότητα.

    ο σύντεκνος όλη νύχτα έκανε αναρτήσεις στον ιάσιο και τώρα αναπαύεται.

    πόσοι είστε τέλος πάντων οι κρητικοί?
    όποια πέτρα και να σηκώσεις, από κάτω θα βρείς έναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΡΙΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΤΥΧΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΜΠΙΧΛΙΑΡΗΔΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ?
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΟΚΟΠΟΥΣΑΝΕ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.....
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ......

    ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ......


    ΣΙΧΑΜΑ..
    ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έλα ρε σπύρο, εσύ στη δουλειά σου δεν έχεις πετύχει κανέναν που δεν είναι και τόσο φανατικός λάτρης της σαπουνάδας;
    δε σου έχει τύχει να συνεργαστείς με κάποιον που τον πλησιάζεις και βρωμάει κάθε φορά που βρίσκεστε?
    όλοι έχουμε συναντήσει κάποιους τέτοιους.
    απλά κανείς δε θέλει να τους προσβάλει με το να τους το πει, παραβλέποντας ότι αυτοί μας προσβάλουν με τη βρώμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και που είσαι ακόμη..μπές σε δοκιμαστήριο. Μία να βρωμάει, πεθαίνουν και οι υπόλοιπες. Στις μασχάλες τους ΔΕΝ βάζουν αποσμητικό και δεν αλλάζουν εσώρουχα κάθε μέρα. Αποτέλεσμα..τα πετάς κάτω και φεύγεις.

    Κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο δεν λούζεται συχνά παρά μία στις 15 για να μη της πέφτουν τα μαλλιά! Γυρίζει σαν λαδοπόντικας με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω. Ντύνεται φιγουρίνι..ολολάδωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

οι δικές σου σκέψεις ποιές είναι;

σχόλια γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες θα σβήνονται αμέσως. αν δε γνωρίζετε πως γυρνά το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ρωτήστε να μάθετε!

Από το Blogger.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ

Αναγνώστες